| UFO - 10-11.04.2010 weekend | |
|
+59malec PoPo Huntero przemak adepcik2 jj Małolat Dave fishemade Jones Prezes nomad Psiqta nephros kapsel karnak piogor Ezet Mleczarz mosa Awa forex loko birdie dixi kiwi turbobream sonny MedKit* EX inicniewiem Kola Aligator Akwila franco piotrkosa delphia IronFX filip PINGWIN (Z MADAGASKARU) kamikaze kaczor dead_eye Lennon eclipse Diablo Rmir zibi justa gumbas Nadaje ze Stronia Reser www RJ Damian barany SYLWESTER inwestor Jastrząb 63 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Sob 10 Kwi 2010, 23:49 | |
| - forex napisał:
- Opcio, cos dla Ciebie, odnosnie lotniska w Smolensku:
- Cytat :
- Pilot TU-154: To jest jedno z najtrudniejszych lotnisk
O LOTNISKU W SMOLEŃSKU Tez mnie nurtuje czemu pilot zdecydowal sie ladowac w takich warunkach. Moze jest cos o czym nie wiemy, np. jakas awaria, ktora wymusila awaryjne ladowanie. Bo jesli powodem byla jedynie presja zwiazana z waznoscia misji, to byl kamikadze, a nie pilot.
Mam nadzieje, ze sledztwo ujawni przyczyne katastrofy.
P.S. Ta relacja tez daje do myslenia: - Cytat :
- Tu-154 lądował mimo poleceń z ziemi
Czemu po nieudanej probie ladowania nie poszedl w gore tylko dalej obnizal lot? I jeszcze do tego ten przechyl w momencie uderzenia. Zaczal skret nie zdajac sobie sprawy ze jest zbyt nisko jak na taki manewr? Dziwne to wszystko... Pewnie jakaś usterka wystąpiła w samolocie. | |
|
| |
Awa
Liczba postów : 1341 Location : Wawa Registration date : 03/11/2008
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Sob 10 Kwi 2010, 23:49 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Brazylia ogłasza trzydniową żałobę narodową.
A co oni mają z nami wspólnego opórcz tego że qpujemy od nich kawę i Embraery? Gest może i pocieszający ale nie uważacie, że to lekka przesada? To jak już może ogólnoświatową żałobę zrobić przez tydzień. wybacz, ale brak zrozumienia tego - oznacza tylko totalną DYLETANCJĘ !!!!!!!!!!!!! NO COMMENTS!!!!!!!!! p.s. nieznane słowa - sam sprawdź w słowniku! | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Sob 10 Kwi 2010, 23:51 | |
| - Awa napisał:
- OpCjOnEr napisał:
A co oni mają z nami wspólnego opórcz tego że qpujemy od nich kawę i Embraery? Gest może i pocieszający ale nie uważacie, że to lekka przesada? To jak już może ogólnoświatową żałobę zrobić przez tydzień. wybacz, ale brak zrozumienia tego - oznacza tylko totalną DYLETANCJĘ !!!!!!!!!!!!!
NO COMMENTS!!!!!!!!!
p.s. nieznane słowa - sam sprawdź w słowniku! A nie powinno być "dyletanctwo"? Wiem co to znaczy - nieznajomość tematu, niedouczenie z jakiejś dziedziny. To teraz pomyśl odwrotnie - gdyby to brazylijski rząd się rozdupczył gdzieś tam nad dżunglą amazońską, to czy nasz rząd ogłosiłby żałobę narodową? Jestem pewny, że NIE! Proponuję jeszcze żałobę w Burkina Faso, Bangladeszu i na Tuvalu. | |
|
| |
RJ
Liczba postów : 652 Registration date : 12/12/2007
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Sob 10 Kwi 2010, 23:55 | |
| - Awa napisał:
chociaż jestem ateistką (ale myślę, że religia nie jest tu konieczna) porusza mnie mnie do głębi: nagła śmierć, cierpienie bliskich i ich dramat Cierpia i placza nie tylko bliscy ofiar. Jak sie widzi ilu ludzi, ktorych niemal codziennie widzielismy i slyszelismy, znalismy ich charakter, zachowanie, sposob wypowiedzi, poglady, przeszlosc i nagle sie okazuje ze ich juz nie ma.... to jest to strata porownywalna ze strata kogos bliskiego. Przynajmniej ja to tak przezywam | |
|
| |
Awa
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Sob 10 Kwi 2010, 23:57 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Awa napisał:
- OpCjOnEr napisał:
A co oni mają z nami wspólnego opórcz tego że qpujemy od nich kawę i Embraery? Gest może i pocieszający ale nie uważacie, że to lekka przesada? To jak już może ogólnoświatową żałobę zrobić przez tydzień. wybacz, ale brak zrozumienia tego - oznacza tylko totalną DYLETANCJĘ !!!!!!!!!!!!!
NO COMMENTS!!!!!!!!!
p.s. nieznane słowa - sam sprawdź w słowniku! A nie powinno być "dyletanctwo"? [...] nie mądrz się! w tej wypowiedzi powinno być "dyletancję"! p.s. nie przyznawaj sobie prawa do wiedzy, której nie posiadasz! | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 00:00 | |
| Czy w poniedziałek w ogóle odbędzie się sesja - oto jest pytanie.Sobol pewnie teraz intensywnie myśli czy odżałować ten jeden dzień sqbania leszcza na prowizjach a wyjść z twarzą czy niech będzie normalnie. A co się wydarzy na złotówce? Może być nieprzyjemnie. | |
|
| |
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 00:02 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- forex napisał:
- Opcio, cos dla Ciebie, odnosnie lotniska w Smolensku:
- Cytat :
- Pilot TU-154: To jest jedno z najtrudniejszych lotnisk
O LOTNISKU W SMOLEŃSKU Tez mnie nurtuje czemu pilot zdecydowal sie ladowac w takich warunkach. Moze jest cos o czym nie wiemy, np. jakas awaria, ktora wymusila awaryjne ladowanie. Bo jesli powodem byla jedynie presja zwiazana z waznoscia misji, to byl kamikadze, a nie pilot.
Mam nadzieje, ze sledztwo ujawni przyczyne katastrofy.
P.S. Ta relacja tez daje do myslenia: - Cytat :
- Tu-154 lądował mimo poleceń z ziemi
Czemu po nieudanej probie ladowania nie poszedl w gore tylko dalej obnizal lot? I jeszcze do tego ten przechyl w momencie uderzenia. Zaczal skret nie zdajac sobie sprawy ze jest zbyt nisko jak na taki manewr? Dziwne to wszystko... Pewnie jakaś usterka wystąpiła w samolocie. raz jeszcze proszę - dajcie spokój ze spekulacjami! Wszystko odbyło się zgodnie z procedurą: pilot otrzymał informację na temat warunków i sugestię od kontrolera z lotniska dotyczącą lądowania na lotnisku zapasowym. Sugestię bo lotnisko nie było zamknięte i decyzja zawsze leży w takim przypadku w rękach pilota. W tym pułku latają najlepsi piloci jakich mamy. Tego się nie da w żaden sposób porównać do lotnictwa komunikacyjnego. W takich warunkach nie ma mowy o lądowaniu visual. W grę wchodzą tylko wskazania przyrządów. I takie lądowania wielokrotnie wykonywano..... | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 00:02 | |
| - Awa napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- Awa napisał:
- OpCjOnEr napisał:
NO COMMENTS!!!!!!!!!
p.s. nieznane słowa - sam sprawdź w słowniku! A nie powinno być "dyletanctwo"? [...] nie mądrz się! w tej wypowiedzi powinno być "dyletancję"!
p.s. nie przyznawaj sobie prawa do wiedzy, której nie posiadasz! DYLETANCTWO jest formą prawidłową: http://www.sjp.pl/co/dyletanctwo A o jaką wiedzę ci chodzi, której ja nie posiadam? Mądra się odezwała | |
|
| |
mosa
Liczba postów : 362 Registration date : 23/02/2009
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 00:03 | |
| - PINGWIN napisał:
- inicniewiem napisał:
- PINGWIN napisał:
- Kola.
Osobiście jako porządny anarchista, mam gdzieś że kilku polityków zdechło, przynajmniej paru skurwieli mniej na tym świcie (choć możliwe że kilku w miarę porządnych ludzi też tam było), plus paru hipokrytów księży-generałów poszło do piekła. rip. robaki ich zjedzą i spoko. skąd się biora takie g..ąby, człowieku podobno studiowałeś politologie i filozofię (raczaj chyba uczęszczałeś na takie kierunki studiów, bo o studiowaniu i nabyciu dystansu intelektualnego to ci daleko), chyba przeoczyłes wykład o układach samoorganizujacych się - anarchisci, smiech mnie ogarnia - gdzie nie ma władzy pojawia się mafia, nie ma czegoś takiego jak anarchia, piersi płacą cenę anarchiści bo lud nie rozumie "głębokich przemysleń" pragnie miski i igrzysk.
spoko inicniewiem, ależ dokładnie rozumiem, że po fazie anarchii (aka rewolucji) następuje etap dyktatury, a anarchiści idą do piachu, co nie przeszkadza mi być "intelektualnym anarchistą" , i również rozumiem jaka jest mentalność "luda", po prostu sieję pewnego rodzaju - niegroźny jak sądzę - ferment. pozdrawiam cię. durny czlowieku szkoda cie komentowac sorki za slowo dury impulsem poszlo tu nie chodzi zeby sie wyzywac w internecie reszta pozostaje bez zmian
Ostatnio zmieniony przez mosa dnia Nie 11 Kwi 2010, 00:13, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Awa
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 00:06 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Czy w poniedziałek w ogóle odbędzie się sesja - oto jest pytanie.
Sobol pewnie teraz intensywnie myśli czy odżałować ten jeden dzień sqbania leszcza na prowizjach a wyjść z twarzą czy niech będzie normalnie.
A co się wydarzy na złotówce? Może być nieprzyjemnie. znowu piszesz głupoty!!!!!!!!!!!!! dni sesyjne są ściśle określone i nie odwołuje się ich! jedynie awaria może zmienić przebieg sesji | |
|
| |
Awa
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 00:10 | |
| - OpCjOnEr napisał:
DYLETANCTWO jest formą prawidłową: http://www.sjp.pl/co/dyletanctwo A o jaką wiedzę ci chodzi, której ja nie posiadam? Mądra się odezwała sprawdź odmianę słowa "dyletancja" a nie "dyletanctwo" p.s. język się rozwija | |
|
| |
loko
Liczba postów : 3137 Location : Warszawa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 00:19 | |
| - kiwi napisał:
- czyli rydzyk twierdzi że był zamach
może jakąś zrzutkę okolicznościową przeprowadzi istnieja atrakcyjniejsze miejsca na takie teksty. a sio durak. | |
|
| |
loko
Liczba postów : 3137 Location : Warszawa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 00:25 | |
| - OpCjOnEr napisał:
A co oni mają z nami wspólnego opórcz tego że qpujemy od nich kawę i Embraery? Gest może i pocieszający ale nie uważacie, że to lekka przesada? To jak już może ogólnoświatową żałobę zrobić przez tydzień.
Jestem pewny, że przeciętny Brazylijczyk nawet nie wie gdzie Polska leży na mapie! przecietny to pewnie nie. ale jest tam dosc wplywowa mniejszosc polska. ,, Pierwsi polscy emigranci pojawili się w Brazylii już około 150-140 lat temu, jednakże pierwsze zorganizowane grupy pojawiły się w roku 1869 w stanach Santa Catarina i Parana, od roku 1875 zaś zaczęli przybywać do stanu Rio Grande do Sul. Jednakże największa fala emigrantów miała dopiero nadejść. W roku 1890, zaczyna się gorączka brazylijska. Do roku 1914, do Brazylii przybyło 104 196 osób pochodzących z podzielonej Polski[2]. Uważa się ich za wychodźców, ponieważ emigrowali do Brazylii bez polskich dokumentów.,, | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 00:35 | |
| http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Dmitry_Medvedev_-_2010_Polish_Air_Force_Tu-154_crash_(Polish_language).ogv to tylko polityka
Ostatnio zmieniony przez swaro dnia Nie 11 Kwi 2010, 00:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Reser
| |
| |
MedKit* Całkiem Dobra Wróżka
Liczba postów : 2605 Location : KryspinLand Registration date : 23/05/2008
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 00:39 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- PINGWIN napisał:
- * napisał:
- PINGWIN napisał:
- Kola.
Osobiście jako porządny anarchista, mam gdzieś że kilku polityków zdechło, przynajmniej paru skurwieli mniej na tym świcie (choć możliwe że kilku w miarę porządnych ludzi też tam było), plus paru hipokrytów księży-generałów poszło do piekła. rip. robaki ich zjedzą i spoko. jeden wyjdzie głupi (OpCjOnEr) to drugi jeszcze głupszy (PINGWIN) przyłączam sie do opinii, że na porządny wpierdol dla Was zwierzaczki nigdy nie będzie za późno. ... dzięki *, wpierdol zawsze sie przyda. GŁUPI I GŁUPSZY. pasi. ale ...
1) skończyłem politologię z filozofią, działałem trochę politycznie i społecznie, kilka osób ode mnie z roku to obecnie: poseł, dyrektor generalny Urzędu Marszałkowskiego, rzeczniczka wojewody, itp. więc może mam po prostu lekkie skrzywienie, bo poznałem trochę tego gówna od każdej strony.
2) kler wszystkich religii a wojna, temat rzeka.
3) zgadzam się z opcjonerem, że w wymiarze ludzkim stała się tragedia, ale po prostu ich nie żałuję ani nie szanuję - nie ważne żywi czy martwi, gnidy to gnidy, nie będę nikogo wybielał, ani opłakiwał. Tym bardziej, że nie był to jakiś wyjątkowy reformatorski rząd, że jeśli nie ten to inni nie. Rząd jak rząd aby był, niczego wielkiego nie dokonali.
PINGWIN ma rację - LUDZI ŻAL ale RZĄDU w rozumieniu jako struktury czy instytucji to już niekoniecznie. nie wiem czy jeszcze łapiecie swoją dewiacje społeczną za nogi skurwysyny jebane w dupe nie macie żadnego respect for life ? jeszcze śmieciu tej ziemi wyskakujesz w swoim cv o zagubionych politycznie latających krowach w kosmosie a drugi kreto prowokator sraczkomen został reformatorem rządowego życia ale nagle ludzi mu żal DIA TI ? | |
|
| |
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 01:03 | |
| - * napisał:
nie wiem czy jeszcze łapiecie swoją dewiacje społeczną za nogi skurwysyny jebane w dupe nie macie żadnego respect for life ? jeszcze śmieciu tej ziemi wyskakujesz w swoim cv o zagubionych politycznie latających krowach w kosmosie a drugi kreto prowokator sraczkomen został reformatorem rządowego życia ale nagle ludzi mu żal DIA TI ? dzięki całkiem dobra wróżka*, uśmiałem się zdrowo jak to przeczytałem, ale chyba nie podchodzę tak poważnie do życia, więc: no respect. hey | |
|
| |
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 01:11 | |
| Dyskusja na temat katastrofy na angielskojezycznym forum:
http://avherald.com/h?comment=429ec5fa&opt=0 | |
|
| |
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 01:17 | |
| opcjo sesja w poniedzialek jest
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,7755943,Ekonomisci_uspokajaja__katastrofa_nie_wstrzasnie_polska.html
a żałoby narodowej w brazylii też nie rozumiem po prawdzie | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 01:21 | |
| - * napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- PINGWIN napisał:
- * napisał:
- PINGWIN napisał:
- Kola.
Osobiście jako porządny anarchista, mam gdzieś że kilku polityków zdechło, przynajmniej paru skurwieli mniej na tym świcie (choć możliwe że kilku w miarę porządnych ludzi też tam było), plus paru hipokrytów księży-generałów poszło do piekła. rip. robaki ich zjedzą i spoko. jeden wyjdzie głupi (OpCjOnEr) to drugi jeszcze głupszy (PINGWIN) przyłączam sie do opinii, że na porządny wpierdol dla Was zwierzaczki nigdy nie będzie za późno. ... dzięki *, wpierdol zawsze sie przyda. GŁUPI I GŁUPSZY. pasi. ale ...
1) skończyłem politologię z filozofią, działałem trochę politycznie i społecznie, kilka osób ode mnie z roku to obecnie: poseł, dyrektor generalny Urzędu Marszałkowskiego, rzeczniczka wojewody, itp. więc może mam po prostu lekkie skrzywienie, bo poznałem trochę tego gówna od każdej strony.
2) kler wszystkich religii a wojna, temat rzeka.
3) zgadzam się z opcjonerem, że w wymiarze ludzkim stała się tragedia, ale po prostu ich nie żałuję ani nie szanuję - nie ważne żywi czy martwi, gnidy to gnidy, nie będę nikogo wybielał, ani opłakiwał. Tym bardziej, że nie był to jakiś wyjątkowy reformatorski rząd, że jeśli nie ten to inni nie. Rząd jak rząd aby był, niczego wielkiego nie dokonali.
PINGWIN ma rację - LUDZI ŻAL ale RZĄDU w rozumieniu jako struktury czy instytucji to już niekoniecznie. nie wiem czy jeszcze łapiecie swoją dewiacje społeczną za nogi skurwysyny jebane w dupe nie macie żadnego respect for life ? jeszcze śmieciu tej ziemi wyskakujesz w swoim cv o zagubionych politycznie latających krowach w kosmosie a drugi kreto prowokator sraczkomen został reformatorem rządowego życia ale nagle ludzi mu żal DIA TI ? O czym ty w ogóle pierdolisz? Co ćpałeś dzisiaj? Krowy w kosmosie? To chyba LSD. Zanim napiszesz "no respect for life" to przeczytaj bardzo uważne i z 5 razy treść mojej wypowiedzi bo zaprzeczasz temu co ja potwierdziłem gubiąc logiczny sens zdania. I zjedź z fazy najpierw. | |
|
| |
IronFX Sys Trader
Liczba postów : 9659 Age : 55 Location : Wawa/Lublin Registration date : 11/10/2007
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 02:29 | |
| wszystkim,
ktorzy zlozyli mi kondolencje na Forum i na prv szczerze dziekuje
Mylogi | |
|
| |
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 03:23 | |
| ja to mam wrażenie, że dla co niektórych zginął Lech Kaczyński, członek PiS-u i dlatego nie mogą zrozumieć, że my wspominamy PREZYDENTA RZECZYPOSPOLITEJ, jeszcze raz napisze dla swaro i innych: PREZYDENTA RZECZYPOSPOLITEJ Lecha Kaczyńskiego wraz z małżonką, również normalnych ludzi
i teraz co najmniej do piątku do 18.00 NIKT NIE MA PRAWA jadzić, bo teraz nie ma prawych ani lewych, jesteśmy tylko my, Polacy.
koło 1 w nocy nie dało sie prawie podejść pod pałac, dopiero po 2.30 sie przerzedziło pod pałacem. Większośc to byli ludzie młodzi, i to zdecydowana | |
|
| |
inicniewiem
Liczba postów : 796 Registration date : 19/05/2008
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 04:07 | |
| aż się nie chce wierzyć jaki Ruscy dostali prezent
1)przebita rocznica katyńska i same wydarzenia w Katyniu na zawsze 2) pozbyli się mieszacy, z którymi do porozumienia z Moskwą by nie doszło (prowadzona wojenka nie słuzyła żadnemu z narodów, Rosjanie wiedzieli ale nie wiedzieli jak wyjsc z twarzą - mamy podobne interesy wbrew pozorą) 3) mają okazję zaprezentować przyjaźń miedzy narodami 4) nie ma człowieka, który bruździł im w Gruzji i na Ukrainie, bez którego zagrywka w Gruzji i Ukrainie jest wykonalna (zachód się nie upomnie)
nie wiem czy chylić czoło przed przypadkiem czy Wielkim Czekistą Putinem?- ryzykowny rosyjski gambit ukraiński i gruziński
swoją drogą Rosjanie byliby głupi jeżeli nie wykorzystaliby takiego ,,daru losu"
powinno dojść do porozumienia miedzy Polską a Rosją, chodzi głównie o zaprzestanie przez polską stronę wcinania się w Gruzję i Ukrainę a rosyjską stronę sponsorowanie ruchu autonomi Śląska i nagonki na Polaków na Litwie, Białorusi i Ukrainie. Nie mówiąc o korzyściach gospodarczych
nie chciałbym byc przesądny ale nie żągluje się śmiercią i ofiarami dla celów politycznych - rozdmuchanie mordu katyńskiego a zapomnienie o rzeźi na Wołyniu 100 000-200 000 zamordowanych Polaków i bratanie się z pogrobowcami UPA do których nie dotarło, że nie przelewa się krwi polskiej bezkarnie | |
|
| |
SYLWESTER
Liczba postów : 10585 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
| |
| |
Mleczarz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3203 Location : HIOB Registration date : 09/02/2009
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 07:46 | |
| tragedia jest oczywista tym bardziej że odpowiadala mi polityka "Kaczora" w wielu aspektach ale wystarczyłaby decyzja "lecimy do Minska" i miliony ludzi by nie płakało dlaczego tam gdzie inni trzymają sie procedur my kozaczymy? dlaczego dochodzi do tego, że pilot zamiast eliminować ryzyko do zera to kozaczy i staje na głowie /4 podejscia do lądowania a 5te PKC full depo / żeby pokazac że jest dobry i godny zaufania aby powierzyć mu stery w nastepnych lotach? Tacy właśnie często bywamy ...nieobliczalni jest to nasza wada a jednoczesnie zaleta w innych sytuacjach potrafimy zrobić wiele rzeczy w taki sposób że innym nawet to do głowy nie przyjdzie, jesteśmy bardziej kreatywni ale często płacimy za to wysoką cenę.......
p.s. 5 tragiczne podejcie do lądowania / fibonacci 89 osób delegacja rządowa / fibonacci 8 osób załogi / fibonacci
. | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 08:10 | |
| Jastrząb wszystkiego najlepszego i dużo zdrowia Pozdrawiam | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 09:02 | |
| Jeżeli zginęli ludzie z opozycji ,niewygodni ludzie dla Tuska i Putynia to jak mam pisać ? Dla mnie to podobna "katastrofa" jak w Giblartarze. Piloci są chyba dobrze szkoleni żeby nie wykonywać gwałtownego przechylenia tuż nad ziemią, no i co mieli w kokpicie , nawet przy 0 widoczności powinien mieć elektroniczny obraz terenu |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 09:21 | |
| A ja nic nie powiem, bo i po co? | |
|
| |
piogor
Liczba postów : 465 Age : 52 Registration date : 11/06/2008
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 09:33 | |
| Powitać serdecznie bardzo.
Mam pytanie do kogos kto był w Izraelu. Wczoraj było podkreślone, ze list kondolencyjny wystosował premier Izraela, mimo że jest szabat. I podobno jest to wyjatkowe zachowanie. Mam pytanie, jak w takim razie wygląda życie w Izraelu w czasie szabatu? Rozumiem że sklepy maja zamknięte, a kina, stacje benzynowe, restauracje?
I taka mała refleksja, dzis widac jak bardzo polskie media ukształtowały w nas wizerunek Prezydenta. Zaciekły, niedostępny,arogancki. Nawet Rymanowski w TVNie przyznał że w tym złym wizerunku jest duzo ich winy. | |
|
| |
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend Nie 11 Kwi 2010, 10:24 | |
| - piogor napisał:
- Powitać serdecznie bardzo.
Mam pytanie do kogos kto był w Izraelu. Wczoraj było podkreślone, ze list kondolencyjny wystosował premier Izraela, mimo że jest szabat. I podobno jest to wyjatkowe zachowanie. Mam pytanie, jak w takim razie wygląda życie w Izraelu w czasie szabatu? Rozumiem że sklepy maja zamknięte, a kina, stacje benzynowe, restauracje?
I taka mała refleksja, dzis widac jak bardzo polskie media ukształtowały w nas wizerunek Prezydenta. Zaciekły, niedostępny,arogancki. Nawet Rymanowski w TVNie przyznał że w tym złym wizerunku jest duzo ich winy. nic sie nie zmienia - wszystko normalnie funkcjonuje ( nie wiem jak z kinami) ortodoksi / wierzacy obchodza swieto - a jak nie jestes wierzacym to nie obchodzisz - sklepy restauracje mc donaldy - wszystko jest otwarte. jak jest w jerozolimie czy nazaret nie wiem - tam moze bardziej restrykcyjnie podchodza to tematu - tel awiw nie rozni sie niczym od genevy. wazne jest tez w jakim hotelu mieszkasz - sa koszerne i nie koszerne. tak ze nie jest to tak ze caly israel swietuje swietuja ci co chca jak jest z funkcjonowaniem urzedow panstwowych nie wiem | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 10-11.04.2010 weekend | |
| |
|
| |
| UFO - 10-11.04.2010 weekend | |
|