czemu tak twierdzisz? sprawdziłem mozna dac go w foes, a wiec nie moze byc modem, Admin jest tylko jeden czyli Chudy miś
jestes rzecznikiem EXA? jego sie pytam
po prostu myślenie nie boli
Nie nie jestem żadnym Chudym misiem, jestem od początku tu na forum zarobionym Bykiem. KRT nie potrzebnie wchodzisz z nim w taki dyskus bo wcześniej tu nie pisywałem, często udzielałem się na takim jednym forum w YUESEY bardzo rzeczowe forum i duży kunszt traderski ale niestety Sfager z YUESEY pozamiatał na forum (siadały serwery ect.) i ekipa się posypała na szczycie w 2007 roku i forum zamknęli pod koniec 2008, zresztą wtedy byłem misiem i określiłem spadki do poziomu 660 na S&P oczywiście nie w pierwszej fazie ale z dość skutecznym wyprzedzeniem. Tak to wygląda i tym samym skończyłbym rozgryzanie mojego życiorysu na UFO. A tym czasem S&P i Copper nie odpuszcza
Ostatnio zmieniony przez EX dnia Pią 11 Lut 2011, 19:03, w całości zmieniany 1 raz
myśliwyl Stalowe JAJA
Liczba postów : 12554 Age : 58 Location : małopolska Registration date : 28/08/2007
nie moge bo jak zniknie to wypasne s na kgh pobiore
Marzyć każdy może, właśnie w takim celu mnie nie ma byś brał jak Osioł eS po 171,15
ja mowie o zniknieciu jak juz zrobisz dystrybucje albo zostaniesz z papierem w reku
EX czy jestes modem?
Możesz mnie wrzucić do foes na najbliższy rok Mam zamiar zgarnąć kolejną wypasioną dywidendę (dividend yield bardzo wysoki) które w sumie sfinansują mi zakup akcji cała reszta tj 450-500% to premia za wiedzę i doświadczenia tradera.
Jeden mnie EXpanderem nazywał już go ni ma, drugi mówi że zarządzam mega goldmanowskim funduszem też go za chwilę nie będzie po mału ta traderka Was wykończa, dokładnie to Waszą psychikę dla mnie to
to jestes?
Nie, ani Adminem, Modem, Chudym Misiem, Grubym Zdzichem kimkolwiek (lub czymkolwiek) jeszcze próbujesz mnie nazwać.
Ostatnio zmieniony przez EX dnia Pią 11 Lut 2011, 19:05, w całości zmieniany 1 raz
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
Kurka nie doszli do mojego profita na FW i nie zamknieta dzisiejsza L w związku z tym nie mam wyjścia i na pocieszenie prognoza z przymrużeniem oka na poniedziałek Ex uwzgledniłem Twoją propozycje na +5% na wtorek....może byc ?
Myśliwy , Dex sorki ale jestem zmuszony pominąć w tej analizie Wasze oczekiwania spadkowe
Zamień skalę na tygodniową, nie zmieniając "przyszłych" świeczek i będzie ok
Tak serio to Dex ma racje na markecie biorąc pod uwage układ ceny w ujęciu dziennym to na dzisiaj sufit wychodził właśnie 35-36 ale ja patrząc na profil w ujeciu tygodniowym chciałem wyjść na szczycie dzwona z zeszłego tygodnia ( ta żółta linia ) Generalnie nic się nie stało . zobaczymy jak rozpoczniemy przyszły tydzień ale patrząc krótkoterminowo to nie czuje sie specjalnie komfortowo bo zamkniecie nie specjalnie preferuje którąś ze stron.
O kurka to tak jest jak sie nie czyta dokładnie... masz na mysli świece tygodniowe ...a to tak... ten scenario jest jak najbardziej mozliwy
No, na tygodniówkach takie wzrosty - czemu nie Ale w krótkim terminie 25pkt na eS powinni dać.
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
czemu tak twierdzisz? sprawdziłem mozna dac go w foes, a wiec nie moze byc modem, Admin jest tylko jeden czyli Chudy miś
jestes rzecznikiem EXA? jego sie pytam
po prostu myślenie nie boli
Nie nie jestem żadnym Chudym misiem, jestem od początku tu na forum zarobionym Bykiem. KRT nie potrzebnie wchodzisz z nim w taki dyskus bo wcześniej tu nie pisywałem, często udzielałem się na takim jednym forum w YUESEY bardzo rzeczowe forum i duży kunszt traderski ale niestety Sfager z YUESEY pozamiatał na forum (siadały serwery ect.) i ekipa się posypała na szczycie w 2007 roku i forum zamknęli pod koniec 2008, zresztą wtedy byłem misiem i określiłem spadki do poziomu 660 na S&P oczywiście nie w pierwszej fazie ale z dość skutecznym wyprzedzeniem. Tak to wygląda i tym samym skończyłbym rozgryzanie mojego życiorysu na UFO. A tym czasem S&P i Copper nie odpuszcza
Z takim adwersarzem to nie wstyd wchodzić w dysputy Byle się nie dać zapędzić na "pole rozterek H8"
SYLWESTER
Liczba postów : 10585 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
Włoskie miasta, które nakupowały mętnych instrumentów finansowych, przewodzą europejskiej kampanii przeciwko bankom, które je sprzedawały, bo ich koszty zagrażają i tak już napiętym municypalnym budżetom – a być może nawet narodowemu bezpieczeństwu.
...Samorządy, które nie brały pod uwagę ryzyka i kosztów skomplikowanych transakcji i gorliwi prokuratorzy we Włoszech sprawdzają teraz, czy banki nie sprzedawały klientom produktów zbyt skomplikowanych, by mogli oni w pełni zrozumieć, co kupują. !!!
http://biznes.onet.pl/,0,4171971,drukuj
WIDZIAŁY GAŁY ....
inwestor
nie moge bo jak zniknie to wypasne s na kgh pobiore
Marzyć każdy może, właśnie w takim celu mnie nie ma byś brał jak Osioł eS po 171,15
ja mowie o zniknieciu jak juz zrobisz dystrybucje albo zostaniesz z papierem w reku
EX czy jestes modem?
Możesz mnie wrzucić do foes na najbliższy rok Mam zamiar zgarnąć kolejną wypasioną dywidendę (dividend yield bardzo wysoki) które w sumie sfinansują mi zakup akcji cała reszta tj 450-500% to premia za wiedzę i doświadczenia tradera.
Jeden mnie EXpanderem nazywał już go ni ma, drugi mówi że zarządzam mega goldmanowskim funduszem też go za chwilę nie będzie po mału ta traderka Was wykończa, dokładnie to Waszą psychikę dla mnie to
to jestes?
Nie, ani Adminem, Modem, Chudym Misiem, Grubym Zdzichem kimkolwiek (lub czymkolwiek) jeszcze próbujesz mnie nazwać.
No nie przeginaj bo jednak jesteś kimś Jesteś EX
W stronę słońca :)
Liczba postów : 2490 Registration date : 05/07/2008
a ja wiem że zarobię !!!!!!!!!!!!!![/quote] oczywiście życzę Ci tego . Po prostu tym razem jestesmy po przeciwnych stronach i jak pisałem nie jestem przekonany czy dobrze zrobiłem nie zamykajac pozycji na fix. Czyli aby wilk był syty i owca cała to najpierw luka w góre a potem niech sie dzieje wola nieba
myśliwyl Stalowe JAJA
Liczba postów : 12554 Age : 58 Location : małopolska Registration date : 28/08/2007
oczywiście życzę Ci tego . Po prostu tym razem jestesmy po przeciwnych stronach i jak pisałem nie jestem przekonany czy dobrze zrobiłem nie zamykajac pozycji na fix. Czyli aby wilk był syty i owca cała to najpierw luka w góre a potem niech sie dzieje wola nieba [/quote] raczej będzie trudno o lukę no ale mogę i na to iść !!!!!!!!!!
inwestor
Zakładając, że kryzys jest czysto finansowy a nie gospodarczy, recepta jest trywialna.
Mamy sierpień, miasteczko na Lazurowym Wybrzeżu, sezon w pełni – ale leje, więc puchy. Wszyscy pozadłużani. Na szczęście do jednego hoteliku przyjeżdża bogaty Rosjanin. Prosi o pokój. Rzuca na stół €100 i idzie go obejrzeć. Hotelarz chwyta banknot – i natychmiast leci uregulować należność u dostawcy mięsa, któremu zalega. Ten łapie banknot – i leci zapłacić nim hodowcy świń, któremu zalega za towar. Ten łapie te €100 – i leci zapłacić dostawcy paszy. Ten z ulgą bierze pieniądze i z tryumfem wręcza je prostytutce, z której usług korzystał (kryzys!) na kredyt. Ta łapie pieniądz – i leci spłacić dług w hoteliku, z którego też korzystała na kredyt...
... i w tym momencie Nowy Ruski schodzi z góry, oświadcza, że pokój mu się nie podoba – więc bierze swoje €100 i wyjeżdża.
Zarobku nie ma.
Ale całe miasteczko jest oddłużone i z optymizmem patrzy w przyszłość...
Był taki ktoś - EX
Co racja to racja póki pieniądz w ruchu (M1-M3) karuzela się kręci Hossa inflacyjna.
Eksport $ daje większe i nieporównanie zyski, niż produkcja dóbr, tylko głupiec zamykałby by fabrykę na której produkty popyt ustawia się w kolejce.
Ostatnio zmieniony przez EX dnia Pią 11 Lut 2011, 20:32, w całości zmieniany 2 razy
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Zakładając, że kryzys jest czysto finansowy a nie gospodarczy, recepta jest trywialna.
Mamy sierpień, miasteczko na Lazurowym Wybrzeżu, sezon w pełni – ale leje, więc puchy. Wszyscy pozadłużani. Na szczęście do jednego hoteliku przyjeżdża bogaty Rosjanin. Prosi o pokój. Rzuca na stół €100 i idzie go obejrzeć. Hotelarz chwyta banknot – i natychmiast leci uregulować należność u dostawcy mięsa, któremu zalega. Ten łapie banknot – i leci zapłacić nim hodowcy świń, któremu zalega za towar. Ten łapie te €100 – i leci zapłacić dostawcy paszy. Ten z ulgą bierze pieniądze i z tryumfem wręcza je prostytutce, z której usług korzystał (kryzys!) na kredyt. Ta łapie pieniądz – i leci spłacić dług w hoteliku, z którego też korzystała na kredyt...
... i w tym momencie Nowy Ruski schodzi z góry, oświadcza, że pokój mu się nie podoba – więc bierze swoje €100 i wyjeżdża.
Zarobku nie ma.
Ale całe miasteczko jest oddłużone i z optymizmem patrzy w przyszłość...
Był taki ktoś - EX
Co racja to racja póki pieniądz w ruchu (M1-M3) karuzela się kręci Hossa inflacyjna.
http://www.bankfotek.pl/view/888996 no nie mów ex że vix jest super. dla mnie to wyciaganie, ale doceniam twoje zdanie i wiedze. pozdro
malec
Liczba postów : 2077 Registration date : 14/12/2007
http://www.bankfotek.pl/view/888996 no nie mów ex że vix jest super. dla mnie to wyciaganie, ale doceniam twoje zdanie i wiedze. pozdro
Specjalnie dla Inwestora i dla Ciebie bo Was lubię:
Wniosek: Nie należy oczekiwać, że VIX dostarczy Ci sygnał do zmiany trendu. Rynek musi być analizowanY w całej jego złożoności, z uwzględnieniem wszystkich sił działających na niego.
Pozdro
MIŁEGO WEEKENDU FOR ALL
Ostatnio zmieniony przez EX dnia Pią 11 Lut 2011, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
malec
Eksport $ daje większe i nieporównanie zyski, niż produkcja dóbr, tylko głupiec zamykałby by fabrykę na której produkty popyt ustawia się w kolejce.[/b]
Wiesz EX - wydaje mi sie ze gdybys byl na tyle uczciwy, to podawałbyś chociaż źródło wykresów które tu wrzucasz ... i pomijam juz tu fakt, ze na wykresach ktore wrzucasz (a potem usuwasz znamiona ktore sugeruja autentycznego autora) jest bląd w pisowni, którą to sam dodajesz (studIa). Jak to ktoś na tym forum kiedyś określił - zapodajesz takie fajne kolorowe wykresy (mam nadzieję, że autor tego tekstu użył wręcz przecudownej metafory do słów: "kolorowe wykresy")
malec
Specjalnie dla Inwestora i dla Ciebie bo Was lubię:
Wniosek: Nie należy oczekiwać, że VIX dostarczy Ci sygnał do zmiany trendu. Rynek musi być analizowanY w całej jego złożoności, z uwzględnieniem wszystkich sił działających na niego.
Pozdro
MIŁEGO WEEKENDU FOR ALL
dzięki ,ale zazdroszcze Ci umiejetności poruszania sie po tylu portalach i analizy tylu rynków. dla mnie to dodatek i sam na sam z moimi kreskami akcyjnymi i moje skromne średnie za kilka lat ok 40-50% rocznie. a tu takie tuzy . idzie sie załamać
malec
Eksport $ daje większe i nieporównanie zyski, niż produkcja dóbr, tylko głupiec zamykałby by fabrykę na której produkty popyt ustawia się w kolejce.[/b]
Wiesz EX - wydaje mi sie ze gdybys byl na tyle uczciwy, to podawałbyś chociaż źródło wykresów które tu wrzucasz ... i pomijam juz tu fakt, ze na wykresach ktore wrzucasz (a potem usuwasz znamiona ktore sugeruja autentycznego autora) jest bląd w pisowni, którą to sam dodajesz (studIa). Jak to ktoś na tym forum kiedyś określił - zapodajesz takie fajne kolorowe wykresy (mam nadzieję, że autor tego tekstu użył wręcz przecudownej metafory do słów: "kolorowe wykresy")
tu wystapie w obronie exa - prawada że nie podaje źródła i to może błąd ale je pokazuje wg. siebie i zmusza do myślenia. graj wg siebie jak ja , ale może coś teś wrzuć. zapraszamy .pozdrawiam
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
zlodziejski Bank pieniadze wzial ale juz na zawsze
Szwajcaria poinformowała w piątek o zamrożeniu wszelkich aktywów mogących należeć do Hosniego Mubaraka, który ustąpił dzisiaj z urzędu prezydenta Egiptu, oraz ludzi z jego otoczenia.
Po pierwsze. Błąd (literówka) popełniłem z pośpiechu bo jeszcze inwestuje i nie mogę robić tylu rzeczy na raz. Po drugie takiemu ignorantowi jak Ty to nawet taki wykres nie powinien ukazać się oczom, kreski są mojego autorstwa a te analizy, na których się nie podpisuje od ludzi związanych z tą wąską specjalizacją bo robią to najlepiej a o źródłach to możesz sobie pomarzyć bo dostęp do wiedzy i informacji kosztuje, dostajesz tyle na ile zasługujesz. Także czekam żebyś sam coś przedstawił bo jesteś typową hieną na tym forum EOT.
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
Po pierwsze. Błąd (literówka) popełniłem z pośpiechu bo jeszcze inwestuje i nie mogę robić tylu rzeczy na raz. Po drugie takiemu ignorantowi jak Ty to nawet taki wykres nie powinien ukazać się oczom, kreski są mojego autorstwa a te analizy, na których się nie podpisuje od ludzi związanych z tą wąską specjalizacją bo robią to najlepiej a o źródłach to możesz sobie pomarzyć bo dostęp do wiedzy i informacji kosztuje, dostajesz tyle na ile zasługujesz. Także czekam żebyś sam coś przedstawił bo jesteś typową hieną na tym forum EOT.
Ex i tak za dużo ze swojego warsztatu dajesz na forum, przecież widzisz, że tu przeważnie tacy co nawet jednej kreski i rysunku nie wrzucili, a wymagania mają, że hej. Rób swoje i nie przejmuj się.
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
Włoskie miasta, które nakupowały mętnych instrumentów finansowych, przewodzą europejskiej kampanii przeciwko bankom, które je sprzedawały, bo ich koszty zagrażają i tak już napiętym municypalnym budżetom – a być może nawet narodowemu bezpieczeństwu.
...Samorządy, które nie brały pod uwagę ryzyka i kosztów skomplikowanych transakcji i gorliwi prokuratorzy we Włoszech sprawdzają teraz, czy banki nie sprzedawały klientom produktów zbyt skomplikowanych, by mogli oni w pełni zrozumieć, co kupują. !!!
http://biznes.onet.pl/,0,4171971,drukuj
WIDZIAŁY GAŁY ....
dokładnie, takie pitolenie - a jak transakcje się wyrabiały, to skarbników duma rozpierała, że zaoszczędzili i są lepsi od innych miast
a np. w mojej Z.G. jak pracowałem w banku też pokazywałem różne rzeczy, to odrazu powiedzieli, że jak można stracić to bez sensu w ich przypadku bawić się stopą procentową, bo jak zarobią to nikt medalu nie da i uzna to za normalne, a jak wtopią to polecą wszyscy