| UFO - 17.03.2011 | |
|
+47betonowe_buty Jones Reser Dave praktyk busia Windziarz north-south dex Jastrząb tarzan kydo Aligator nomad Vasyl filip przemak pawg ROGER wredniaha jj 13Homer professor Salomon Fiszman Huntero barura W stronę słońca :) myśliwyl mobar Luke dixi Małolat ojro SYLWESTER barany Pan Czesław karnak XE (brat EXa) Nadaje ze Stronia Fanexa Diablo GROOBY2 Garrett EX Damian inicniewiem inwestor 51 posters |
|
WOU | =L | | 29% | [ 4 ] | =0 | | 29% | [ 4 ] | =S | | 42% | [ 6 ] |
| Wszystkich Głosów : 14 | | Poll closed |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Pan Czesław
Liczba postów : 655 Registration date : 04/09/2009
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:04 | |
| | |
|
| |
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:05 | |
| | |
|
| |
inicniewiem
Liczba postów : 796 Registration date : 19/05/2008
| a tak swoją drogą zastanawiam na ile mozliwa jest pokazówa na 69?, przy takim poziomie to wszystkich odcieliby od tlenu (wątpie czy ktokolwiek stawia tam stopy). Ubolewanie na forach swiadczy, że leszcz nieźle dostał w d.. na wczorajszo/dzisiejszym zjeździe. Jezeli wchodzić to, krótki stop ale sądze, ze wytną wszystko przed ruchem. | |
|
| |
13Homer
Liczba postów : 470 Registration date : 05/09/2009
| Z jakiego softu statystycznego korzystacie? Głównie interesuje mnie data mining. Miałem SASa, ale niestety nie udało mi się eminera uruchomić i tyle co na studiach się z tym zetknąłem. | |
|
| |
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:06 | |
| ropa po 4,94 w hiper polki lekko przerzedzone kaszy po 25kg nie mieli | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:11 | |
| - mobar napisał:
- KRT napisał:
- tak porównujac ufo z wczoraj z dziś , widze niesamowitą zmiane, chyba nie tak sobie wiekszosc wyobrazala dzisiejszy dzień, niech zgadne leszczyk na S liczył na luke a tu wala, no to leszczyk sobie myśli i tak sie to spierdoli wiec utrzymam pozycje, no to leszczyk dostaje pypcia bo te gnoje rosna
no to leszczyk kombnuje, cholera chyba jednak wzrosty, a qrwa jego mac była przeciez katastrofa w japonii , pierdolone szwagry , zawsze musza mnie wychujac
no nie mow ze sie spodziewales takiego scenario hmm nieskromnie napisze że tak, zbyt dlugo jestem na rynku żeby nie rozpoznac ściemy, jakby sapina zeszla na 1230 to dla mnie to bedzie okazja do mega kupna, a tak tylko sie przyglądam. | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:15 | |
| - filip napisał:
- KRT napisał:
- tak porównujac ufo z wczoraj z dziś , widze niesamowitą zmiane, chyba nie tak sobie wiekszosc wyobrazala dzisiejszy dzień, niech zgadne leszczyk na S liczył na luke a tu wala, no to leszczyk sobie myśli i tak sie to spierdoli wiec utrzymam pozycje, no to leszczyk dostaje pypcia bo te gnoje rosna
no to leszczyk kombnuje, cholera chyba jednak wzrosty, a qrwa jego mac była przeciez katastrofa w japonii , pierdolone szwagry , zawsze musza mnie wychujac
z japonią czy bez niej...uwazam ze ta wyprzedaz na zachodzie byla niezbedna i i tak by nastąpila,
chociaz nie ukrywwam ze to co zrobil dax mnie zaskoczylo (skala wyprzedazy)
na tle tych wszystkich informacji oraz zachodniej wyprzedazy to my chyba faktycznie jestesmy zieloną wyspą zauwaz co robią media , jeszcze wczoraj porownywanie do Czarnobyla, panika i zgrzytanie zębami a dzis co?? nagle zmiana fronttu i wiecej piszą o PIS , Sikorskim itd. czyż to nie jest piękne?? dla Japonii ta katastrofa da kopa do wyrwania sie ze stagnacji dlatego chce w to zainwestowac co do naszego rynku ot konsola | |
|
| |
SYLWESTER
Liczba postów : 10585 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:18 | |
| Jest ! jest ! jest ! " Grubas " się objawił 20-25 % na H AGONIA ? | |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| |
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:20 | |
| - 13Spekulant napisał:
- Z jakiego softu statystycznego korzystacie? Głównie interesuje mnie data mining. Miałem SASa, ale niestety nie udało mi się eminera uruchomić i tyle co na studiach się z tym zetknąłem.
SAS ma tyle wspólnego z giełdą co ja z wróżkami | |
|
| |
13Homer
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:23 | |
| - nomad napisał:
- 13Spekulant napisał:
- Z jakiego softu statystycznego korzystacie? Głównie interesuje mnie data mining. Miałem SASa, ale niestety nie udało mi się eminera uruchomić i tyle co na studiach się z tym zetknąłem.
SAS ma tyle wspólnego z giełdą co ja z wróżkami SAS jak SAS, tylko z tego korzystałem. Ale zdaje się np. dex wspominał coś o data miningu. Ciekawi mnie soft, niekoniecznie w kontekście giełdy. | |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:36 | |
| | |
|
| |
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:41 | |
| taki licznik Geigera za 1k to moze nieglupi pomysl urzadzic badania po dychu i po dniu sie zwroci, tylko trza obejscie zrobic zeby co ktoremus zatrzeszczalo | |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:43 | |
| | |
|
| |
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:43 | |
| - 13Spekulant napisał:
- nomad napisał:
- 13Spekulant napisał:
SAS ma tyle wspólnego z giełdą co ja z wróżkami SAS jak SAS, tylko z tego korzystałem. Ale zdaje się np. dex wspominał coś o data miningu. Ciekawi mnie soft, niekoniecznie w kontekście giełdy. Nie przypominam sobie bym coś mówił na temat SAS czy też datamining w kontekście giełdy. (choć ciekawe, w tym tygodniu instalowałem właśnie SASa w banku, gdzie posłuży np. do określania korelacji ryzyka kredytowania klienta i sposobu w jaki korzysta z bankomatów ) Jedyne co próbowałem w kontekście giełdy z podobnych technik statystycznych to sieci neuronowe. Z jakim skutkiem opisałem na wątku systemowym. | |
|
| |
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:48 | |
| - filip napisał:
- inwestor napisał:
- filip napisał:
- ostrożnie z tym huraoptymizmem...
na indeksie pomimo dzisiejszego "mega" wzrostu nic sie nie zmienilo (a dzien sie nie skonczyl)....
do zakonczenia tej korekty jeszcze troche brakuje....
a jezeli ma to byc juz koniec spadkow na bazie to niech sie byk wysili i zamknie ideks z 20 / 30 pkt wyzej
bo jak narazie jest w czarnej
jedyne pocieszenie dla byka to to ze nie bylo odciecia tlenu - jednak traktuje to w kategorii "uff udalo sie" - no nie wiem czy to powod do radosci
Fala E się skończyła i teraz na nowe szczyty do końca marca bo OFE ma w tym interes jezeli grasz fale E - to wklej cos na potwierdzenie ze sie skonczyla Od wtorku jestem poza rynkiem Ale na wszystkich forach grają pod coś takiego Skończona fala E (ABC) Na wykończeniu (lub skończona) piątka ED (33333) jako falka I Może jutro na dwójce dojdziemy do Twojego 2723 | |
|
| |
nomad
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:56 | |
| - 13Spekulant napisał:
- nomad napisał:
- 13Spekulant napisał:
SAS ma tyle wspólnego z giełdą co ja z wróżkami SAS jak SAS, tylko z tego korzystałem. Ale zdaje się np. dex wspominał coś o data miningu. Ciekawi mnie soft, niekoniecznie w kontekście giełdy. kiedyś tym się przelotnie zajmowałem, ale co konkretnie ciebie interesuje generalnie to masz narzędzia oracle i MS SQL i tysiące nakładek typu SAS idę o głowę, że nie ma gotowego produktu, trzeba go stworzyć pod konkretne potrzeby kosztuje to trochę konceptu i pracy, pewnie więksi gracze potworzyli coś takiego na własny użytek i nie sprzedają tego jako gotowy produkt, ale jakby ktoś wszedł w ten biznes to można by na tym niezły interes zrobić
Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Czw 17 Mar 2011, 22:00, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:59 | |
| Znalezione w sieci http://jacwing.salon24.pl/288184,komorowski-laczy-sie-w-bulu-i-nadzieji-gw-poprawia-bledy Pzdr | |
|
| |
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 21:59 | |
| - Jones napisał:
- dwa razy przeczytałem Twoja odpowiedź sorki ale teraz to ja już nic nie rozumiem
reaguje tylko na "nic sie nie stalo". nikkei poszedl >-23% dax 1000 pkt wig 20 z 100 pkt od max nie wiadomo jeszcze jaki to bedzie mialo wplyw nawet na eurusd. eurusd moze z dnia na dzien pojsc +/-500 pps. jak walnie bomba atomowa i pojawia sie zagrozenia (lub zacznie sie bessa) to tez pewnie na tym forum napisza niektorzy ze nic sie nie stalo. sorry ale jak zaczela sie bessa to ja dobrze pamietam jak Karnak lecial w przepasc. to tylko przyklad. a teraz sie cieszy, ze jest super trend. i tak wkolo Macieju. kazdy niech pisze sobie co chce i wkleja co chce. | |
|
| |
dex
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 22:01 | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 22:04 | |
| - dex napisał:
- Jak to jest, że gdy wreszcie jest impuls w dół, to wszyscy widzą korektę?
to strach i chciwosc. | |
|
| |
13Homer
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 22:05 | |
| - dex napisał:
- 13Spekulant napisał:
- nomad napisał:
- 13Spekulant napisał:
SAS ma tyle wspólnego z giełdą co ja z wróżkami SAS jak SAS, tylko z tego korzystałem. Ale zdaje się np. dex wspominał coś o data miningu. Ciekawi mnie soft, niekoniecznie w kontekście giełdy. Nie przypominam sobie bym coś mówił na temat SAS czy też datamining w kontekście giełdy. (choć ciekawe, w tym tygodniu instalowałem właśnie SASa w banku, gdzie posłuży np. do określania korelacji ryzyka kredytowania klienta i sposobu w jaki korzysta z bankomatów )
Jedyne co próbowałem w kontekście giełdy z podobnych technik statystycznych to sieci neuronowe. Z jakim skutkiem opisałem na wątku systemowym. A tak, sorry, rzeczywiście chodziło o sieci neuronowe, pomieszało mi się. SASa instalować do takich korelacji? R nie wystarczy? | |
|
| |
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 22:09 | |
| - inwestor napisał:
- filip napisał:
- inwestor napisał:
- filip napisał:
- ostrożnie z tym huraoptymizmem...
na indeksie pomimo dzisiejszego "mega" wzrostu nic sie nie zmienilo (a dzien sie nie skonczyl)....
do zakonczenia tej korekty jeszcze troche brakuje....
a jezeli ma to byc juz koniec spadkow na bazie to niech sie byk wysili i zamknie ideks z 20 / 30 pkt wyzej
bo jak narazie jest w czarnej
jedyne pocieszenie dla byka to to ze nie bylo odciecia tlenu - jednak traktuje to w kategorii "uff udalo sie" - no nie wiem czy to powod do radosci
Fala E się skończyła i teraz na nowe szczyty do końca marca bo OFE ma w tym interes jezeli grasz fale E - to wklej cos na potwierdzenie ze sie skonczyla Od wtorku jestem poza rynkiem Ale na wszystkich forach grają pod coś takiego
Skończona fala E (ABC) Na wykończeniu (lub skończona) piątka ED (33333) jako falka I Może jutro na dwójce dojdziemy do Twojego 2723 daj spokoj inwestor, na innych forach niech sobie graja jak chca - i oby im sie udalo... po za tym taka rozpiska to nie sygnal tylko delikatnie mowiac "zyczenie" - ktore sie spelni lub nie - pod cos takiego nie da sie zagrac btw, moge Tobie to rozpisac prospadkowo gdzie np. w fali E c=a = 680 | |
|
| |
inwestor
| |
| |
13Homer
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 22:12 | |
| - nomad napisał:
- kiedyś tym się przelotnie zajmowałem, ale co konkretnie ciebie interesuje
generalnie to masz narzędzia oracle i MS SQL i tysiące nakładek typu SAS Tak ogólnie to data mining, miałem styczność tylko z SASem, oczywiście zachwalanym niemożebnie i rozglądam się za alternatywą, żeby spróbować. Właśnie ściągnąłem trial SPSS, to sobie oblukam. Podobno SAS jest najlepszy w DM, ale to trzebaby zapytać się kogoś obcykanego w paru narzędziach, a ja nikogo takiego nie znam. - Cytat :
- idę o głowę, że nie ma gotowego produktu, trzeba go stworzyć pod konkretne potrzeby kosztuje to trochę konceptu i pracy, pewnie więksi gracze potworzyli coś takiego na własny użytek i nie sprzedają tego jako gotowy produkt, ale jakby ktoś wszedł w ten biznes to można by na tym niezły interes zrobić
He he, nie tylko więksi. Temat na goldenline stricte o data miningu i sieciach neuronowych, a gościu tak: - Cytat :
- Czy bylibyście gotowi płacić 100zł miesięcznie za dostęp online do przewidywanych zwrotów jednej, wybranej spółki z indeksu Wig 20 przy założeniu, że trafność prognoz wynosi 80%, a odchylenie standardowe 20%. Za dostęp do innych spółek indeksu Wig20 będzie trzeba zapłacić dodatkowe 100 zł miesięcznie.
| |
|
| |
inwestor
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 22:12 | |
| - filip napisał:
daj spokoj inwestor,
na innych forach niech sobie graja jak chca - i oby im sie udalo... po za tym taka rozpiska to nie sygnal tylko delikatnie mowiac "zyczenie" - ktore sie spelni lub nie - pod cos takiego nie da sie zagrac
btw,
moge Tobie to rozpisac prospadkowo gdzie np. w fali E c=a = 680
Dlatego stoję z boku do przyszłego tygodnia | |
|
| |
XE (brat EXa)
Liczba postów : 493 Age : 112 Registration date : 05/01/2011
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 22:13 | |
| - KRT napisał:
Ciekawe. Jak dla mnie dzisiaj to odbicie zdechlego kota Za malo to spadlo zebym za korekte uznal. A tak na moje oko to korekcic sie zaczelo przed akcja w Japan. Uwazasz ze juz do gory lecimy? | |
|
| |
dex
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 22:14 | |
| - 13Spekulant napisał:
- dex napisał:
- 13Spekulant napisał:
- nomad napisał:
- 13Spekulant napisał:
SAS ma tyle wspólnego z giełdą co ja z wróżkami SAS jak SAS, tylko z tego korzystałem. Ale zdaje się np. dex wspominał coś o data miningu. Ciekawi mnie soft, niekoniecznie w kontekście giełdy. Nie przypominam sobie bym coś mówił na temat SAS czy też datamining w kontekście giełdy. (choć ciekawe, w tym tygodniu instalowałem właśnie SASa w banku, gdzie posłuży np. do określania korelacji ryzyka kredytowania klienta i sposobu w jaki korzysta z bankomatów )
Jedyne co próbowałem w kontekście giełdy z podobnych technik statystycznych to sieci neuronowe. Z jakim skutkiem opisałem na wątku systemowym. A tak, sorry, rzeczywiście chodziło o sieci neuronowe, pomieszało mi się. SASa instalować do takich korelacji? R nie wystarczy? SAS to straszna kobyła, myslę że wystarczy Excel i dobry pomysł. Proste strategie są jest najlepsze!!! Coś typu: jeśli rośnie więcej niż ABC to cośtam... albo jeśli średnie są tak to gram tylko eL lub zero itp. A najlepiej coś tak przewrotnego, żeby nikt jeszcze na to nie wpadł. | |
|
| |
dex
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 22:39 | |
| - inwestor napisał:
- dex napisał:
- inwestor napisał:
Od wtorku jestem poza rynkiem Ale na wszystkich forach grają pod coś takiego
Skończona fala E (ABC) Na wykończeniu (lub skończona) piątka ED (33333) jako falka I Może jutro na dwójce dojdziemy do Twojego 2723 Jak to jest, że gdy wreszcie jest impuls w dół, to wszyscy widzą korektę?
Nie wiem jak to jest bo stoję z boku A Ty gdzie widzisz impuls Od szczytu na 282x, z iii w 3 na poziomie 279x. Teraz robimy korektę spadków czyli duże 2 lub B które skończy się w okolicach tego 279x i potrwa z miesiąc. | |
|
| |
inwestor
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 Czw 17 Mar 2011, 22:45 | |
| - dex napisał:
- inwestor napisał:
- dex napisał:
- inwestor napisał:
Od wtorku jestem poza rynkiem Ale na wszystkich forach grają pod coś takiego
Skończona fala E (ABC) Na wykończeniu (lub skończona) piątka ED (33333) jako falka I Może jutro na dwójce dojdziemy do Twojego 2723 Jak to jest, że gdy wreszcie jest impuls w dół, to wszyscy widzą korektę?
Nie wiem jak to jest bo stoję z boku A Ty gdzie widzisz impuls Od szczytu na 282x, z iii w 3 na poziomie 279x. Teraz robimy korektę spadków czyli duże 2 lub B które skończy się w okolicach tego 279x i potrwa z miesiąc. Ile Ta Twoja dwójka mogła się równie dobrze już nawet dzisiaj skończyć Z opcji można wywnioskować, że czerwcowa seria zamknie się w przedziale 2500-2700 a wrześniowa 2200-2400 | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 17.03.2011 | |
| |
|
| |
| UFO - 17.03.2011 | |
|