http://merlin.pl/Bogaty-Ojciec-Biedny-Ojciec_Robert-T-Kiyosaki-Sharon-L-Lechter/browse/product/1,576677.html kilka lat temu to dostałem w swoje ręce polecam, o ile jeszcze masz otwarty umysł na nową wiedze
ok, przejrzę - umysł mam otwarty. po prostu mylisz definicje i pojęcia, zle stosujesz je w tym co chcesz powiedziec (bo chodzi ci, o to że są aktywa które generują dochód, jak i takie które tego nie czynią, a wręcz wymagają ciągłej inwestycji aka jacht tzn. jest dochód w sensie niemierzalnym: zabawa, prestiż, przyjemność z żeglowania - co nie zmiania faktu, że jest to twój majątek i jest aktywem drogim w utrzymaniu)
dzwoń do KNF i powiedz, ze wszystkie przedsiębiorstwa w Polsce robią błąd, bo akcje i nieruchomości mają jako aktywa... baa..tak jest na całym świecie
rmir ma na mysli definicje zdroworozsadkowa aktywow i pasywow jaka podaje Kyiosaki z punktu widzenia fonansow osobistych zrzumienie tego jest wazniejsze niz definicja wg rachunkowosci
i tu masz racje,wez sie chlopie za szkolenai wiecej
Dead eye ma racje jako ksiegowy ale dla biznesu licza sie PRZEPLYWY i to czy dany skladnik majatku generuje koszty czy przychody
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Dead eye ma racje jako ksiegowy ale dla biznesu licza sie PRZEPLYWY i to czy dany skladnik majatku generuje koszty czy przychody
tożto napisałem, osobiście też wolę aktywa które generują sos niż koszty; osobiście chciałbym dojść do takiej sytuacji, aby mieć tyle aktywów generujących cash flow, aby bezstresowo sobie żyć na emeryturze i cieszyć się życiem - a nawet wcześniej niż na emeryturze; stadko mieszkań pod wynajem to by mi pasowało
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
albo regularnie skupować spółki mające potencjał dywidendowy: oprócz KGHM jakieś propozycje? PZU zapowiada regularne wypłaty i ich mam na liście do comiesięcznego kupna, jakies inne pomysly?
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
tożto napisałem, osobiście też wolę aktywa które generują sos niż koszty; osobiście chciałbym dojść do takiej sytuacji, aby mieć tyle aktywów generujących cash flow, aby bezstresowo sobie żyć na emeryturze i cieszyć się życiem - a nawet wcześniej niż na emeryturze; stadko mieszkań pod wynajem to by mi pasowało
po prostu bilans to ujecie statyczne i malo kto to rozumie,DO ujec dynamicznych sa inne narzedzia
zibi MOD
Liczba postów : 31151 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
po prostu bilans to ujecie statyczne i malo kto to rozumie,DO ujec dynamicznych sa inne narzedzia
to już teraz wiem dlacczego kreatywna ksiegowoć robi takie cuda
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009