Proroków armagedonu się namnożyło jak karaluchów w wielkiej płycie he he
Będzie korba jak sto kutasów
Ja to mówię antybarany wskaźnik gracz wygrywacz he he he
W dupe mozecie sobie wsadzić upadek euro i eurolandu
Prędzej mi jaja urwie niz to sie stanie
Logicznie myśląc po wydruku zajebistej ilości srajtaśmy $ edek powinien pukać w 1,6
Stany graja w chuja i tyle Ktoś musi tym banktutom utrzeć nosa. Może chinole w końcu to zrobią W końcu w grudniu musza wydać zajebiste ilości szmatławych $. A co kupią? Towary z USA? Jakie?
P.S
A zapomniałem
Juś to widzę!
Jankes jest święty! Europa sra gdy Jankes pierdnie więc o czym ty mówisz.
Nawróc się synu bo bluźnisz
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Pierwszy raz o nim/jego słyszę. Zajebiście koleś gra na wiośle. Oryginalnie . Musze więcej jego kawałków posłuchać (na razie 3 + pokazy na gitzarze-"lekcje")
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Proroków armagedonu się namnożyło jak karaluchów w wielkiej płycie he he
Będzie korba jak sto kutasów
Ja to mówię antybarany wskaźnik gracz wygrywacz he he he
W dupe mozecie sobie wsadzić upadek euro i eurolandu
Prędzej mi jaja urwie niz to sie stanie
Logicznie myśląc po wydruku zajebistej ilości srajtaśmy $ edek powinien pukać w 1,6
Stany graja w chuja i tyle Ktoś musi tym banktutom utrzeć nosa. Może chinole w końcu to zrobią W końcu w grudniu musza wydać zajebiste ilości szmatławych $. A co kupią? Towary z USA? Jakie?
P.S
A zapomniałem
Juś to widzę!
Jankes jest święty! Europa sra gdy Jankes pierdnie więc o czym ty mówisz.
Nawróc się synu bo bluźnisz
Trzeba skończyć z tym Hollywood i jebanym wyćwiczonym uśmieszkiem na twarzy
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Mam do sprzedania idealny antywskaźnik. Jeszcze mnie nigdy nie zawiódł - warunek - nie przelewarować się. Wpłaty przyjmuję na konto podane na priv - CO ŁASKA No i chyba już wiecie dokąd zmierzamy w najbliższym czasie http://www.myfxbook.com/pl/community/outlook
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
Pierwszy raz o nim/jego słyszę. Zajebiście koleś gra na wiośle. Oryginalnie . Musze więcej jego kawałków posłuchać (na razie 3 + pokazy na gitzarze-"lekcje")
ze 50 płyt mam jego, część to eksperymenty (cobra strike 2 lubię ), kilkanaście to wspólne projekty, a część jest naprawdę fajnie klimatyczna, jak colma, a i są utwory jak choćby "notthingam lace" perełki, no i gościu na żywo też ładnie wymiata. https://www.youtube.com/watch?v=iyKpoh1YHewhttps://www.youtube.com/watch?v=iyKpoh1YHew pozdr
fastenter
Liczba postów : 1724 Registration date : 14/11/2007
ze 50 płyt mam jego, część to eksperymenty (cobra strike 2 lubię ), kilkanaście to wspólne projekty, a część jest naprawdę fajnie klimatyczna, jak colma, a i są utwory jak choćby "notthingam lace" perełki, no i gościu na żywo też ładnie wymiata. https://www.youtube.com/watch?v=iyKpoh1YHewhttps://www.youtube.com/watch?v=iyKpoh1YHew pozdr
No widzisz, bo ja taki staruch zacofany co to w latach 90-tych z muzyka utknął (orzeszku w 1991 wydał demo )
A dlaczego ukrywa się pod maską?
To jest niezłe - klimatyczne
Ostatnio zmieniony przez Ezet dnia Czw 15 Gru 2011, 22:56, w całości zmieniany 2 razy
TRADER
Liczba postów : 549 Age : 57 Location : Łomianki Registration date : 12/03/2008
U mnie we wsi jest oddział banku. W tym banku mam rachunek. Pojechałem dziś do tego banku żeby wpłacić dutki com je Czosnkowi odebrał. bank jest czynny do 19:00. Ja byłem w środku o 19:07. Chyba się już nikogo nie spodziewali i nie zamknęli drzwi Powiedziałem temu gościu zza baru o co mi kaman. A on pokazał mi zegarek że nie nada. Wróciłem do domu Tak wygląda ta nowa kultura bankowości?
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Mam do sprzedania idealny antywskaźnik. Jeszcze mnie nigdy nie zawiódł - warunek - nie przelewarować się. Wpłaty przyjmuję na konto podane na priv - CO ŁASKA No i chyba już wiecie dokąd zmierzamy w najbliższym czasie http://www.myfxbook.com/pl/community/outlook
ale masakra edkowych longów, obserwujesz to od dłuższego czasu, sprawdza się ?
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
ale masakra edkowych longów, obserwujesz to od dłuższego czasu, sprawdza się ?
Si, główna zasada grania dużych instytucji - wyrżnąć detal.
Reser
KGHM znów traci przez nowy podatek ŁUW, KK 15-12-2011, ostatnia aktualizacja 15-12-2011 18:04
Kurs akcji KGHM spadał o prawie 13 proc. To reakcja na szczegóły dotyczące nowego podatku od kopalin. Analitycy są negatywnie zaskoczeni skalą progresji taksy. Oceniają, że zysk spółki może być nawet o 40 proc. niższy. Resort podał stawki podatku. Gdy średnia cena miedzi nie będzie przekraczała 13 tys. zł za tonę, stawka wyniesie 130 zł za tonę. W przedziale 13-52 tys. zł stawka będzie stopniowo rosła, a gdy cena surowca przekroczy 52 tys. zł, podatek będzie wynosił 32 tys. zł za tonę. W przypadku srebra podstawowa stawka - gdy cena surowca nie przekracza 1 tys. zł za kilogram - to 10 zł. Gdy cena srebra przekroczy 6 tys. zł, stawka będzie wynosiła 3,8 tys. zł.
"Podstawę opodatkowania stanowi masa wydobytej miedzi oraz srebra zawarta w wyprodukowanym koncentracie. W przypadku, gdy podatnik nie produkuje koncentratu z wydobytej rudy, podstawę opodatkowania stanowi masa miedzi oraz srebra zawarta w wydobytej rudzie" - napisano w projekcie ustawy.
Według Ministerstwa Finansów nowy podatek ma przynieść w 2012 r. 1,8 mld zł dochodów budżetowi. W kolejnych latach będzie to 2,2 mld zł. Resort zaznaczył, że ze względu na wahania cen surowca wpływy są trudne do oszacowania. Planuje się, że ustawa wejdzie w życie 1 marca 2012 r.
- Formuła zaproponowana przez rząd jest niezwykle progresywna, każe spółkę w momencie, kiedy ceny miedzi są wysokie – ocenia Leszek Iwaszko, analityk Societe Generale. Jego zdaniem, nowa taksa ograniczy zyski koncernu o 40 proc. – Kolejne progi podatku zaczynają się przy bardzo niskich cenach miedzi, co jest złą wiadomością dla spółki – dodaje Tomasz Duda, analityk Ipopema Securities.
Kurs akcji KGHM tracił dziś nawet 12,9 proc., za walory spółki po południu rynek płacił zaledwie 105 zł. Ostatni raz tak głębokie spadki dotknęły notowania koncernu po ujawnieniu rządowych planów w trakcie expose premiera w połowie listopada.
No to o co tak naprawdę poszło
1. Ustawa ma dopiero wejść w życie w marcu 2012 roku (a jak znam życie znacznie później i tak naprawdę nie wiadomo co z tego wyniknie) 2. Ustawa nie działa wstecz czyli rok 2011 nie wchodzi w grę. 3. Daj Boże niech małpa wykazuje się średnią powyżej 13tys.PLN za rok to i akcjonariusz na tym skorzysta i Skarb Państwa czyli MY
Ostatnio zmieniony przez inwestor dnia Czw 15 Gru 2011, 23:12, w całości zmieniany 2 razy
adepcik2
Liczba postów : 1974 Registration date : 08/11/2008
przewage maja niedzwiedzie _ czerwone punkty i linie. w srednim terminie najsilniejsze swieczki to wzrostowe (zielone punkty i linie). przygotowuje sie na kontraatak byka rzedu 2.7-7.5% (jesli potwierdzi sie formacja to 5950).
to by pasowalo pod window dressing/Sw Mikolaja.
Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Czw 15 Gru 2011, 23:38, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Powiedzmy tak, daruj sobie Inwestor statystyki GPW. Może też innaczej, nie warto zajmować się już obecną serią. Być może, o ile nic się nie zmieniło 'od dłuższego czasu', odpowiedź w 'dłuższym terminie' powinna dać nie seria wstępująca, ale ... następna. Taka wersja dość długo się sprawdzała. Jak to wygląda teraz, nie wiem, z różnych przyczyn nie patrzę od ponad miesiąca, ale 'to będzie widać i czuć'. Odnośnie Adepcika 2 'tudzież'.
specjalista
Liczba postów : 1606 Registration date : 01/06/2008
Powiedzmy tak, daruj sobie Inwestor statystyki GPW. Może też innaczej, nie warto zajmować się już obecną serią. Być może, o ile nic się nie zmieniło 'od dłuższego czasu', odpowiedź w 'dłuższym terminie' powinna dać nie seria wstępująca, ale ... następna. Taka wersja dość długo się sprawdzała. Jak to wygląda teraz, nie wiem, z różnych przyczyn nie patrzę od ponad miesiąca, ale 'to będzie widać i czuć'. Odnośnie Adepcika 2 'tudzież'.
a tak konkretnie to o co kaman ? spadnie czy wzrośnie ?
Reser
[quote="specjalista"][quote="pandorka"]Powiedzmy tak, daruj sobie Inwestor statystyki GPW. Może też innaczej, nie warto zajmować się już obecną serią. Być może, o ile nic się nie zmieniło 'od dłuższego czasu', odpowiedź w 'dłuższym terminie' powinna dać nie seria wstępująca, ale ... następna. Taka wersja dość długo się sprawdzała. Jak to wygląda teraz, nie wiem, z różnych przyczyn nie patrzę od ponad miesiąca, ale 'to będzie widać i czuć'. Odnośnie Adepcika 2 'tudzież'.[/quote]
a tak konkretnie to o co kaman ? spadnie czy wzrośnie ? [/quote]
Nie wiem, to ty jesteś Specjalista
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
welcome everybody. Wróciłem dziś z krainy Podziemnej Pomarańczy czyli Pyrlandii (pozdrawiam wszystkich Poznaniaków i nie tylko) . Mimo niewielkiej odległości jazda w obie strony (Wawa-Poznań-Wawa) plus spotkania w jeden dzień jest bez sensu - mnie zajęło to 15 godzin (z czego jazda około 10). Wierzę że za rok można będzie dojechać tam autostradą.
Ostatnie dni szfagry nieźle skopały mi tyłek - rynek stoi w miejscu a ja obrywałem i na L i na S
Nie wiem co będzie - być może spazm a może mega padaka już od jutra. Wiem tylko że biorąc pod uwagę iż konsola już trochę trwa trzeba zająć pozycje zgodnie z kierunkiem wybicia
Reser
welcome everybody. Wróciłem dziś z krainy Podziemnej Pomarańczy czyli Pyrlandii (pozdrawiam wszystkich Poznaniaków i nie tylko) . Mimo niewielkiej odległości jazda w obie strony (Wawa-Poznań-Wawa) plus spotkania w jeden dzień jest bez sensu - mnie zajęło to 15 godzin (z czego jazda około 10). Wierzę że za rok można będzie dojechać tam autostradą.
Ostatnie dni szfagry nieźle skopały mi tyłek - rynek stoi w miejscu a ja obrywałem i na L i na S
Nie wiem co będzie - być może spazm a może mega padaka już od jutra. Wiem tylko że biorąc pod uwagę iż konsola już trochę trwa trzeba zająć pozycje zgodnie z kierunkiem wybicia
Nie słyszałem czegoś takiego jak Podziemna Pomarańcza - skąd to się wzięło? Pyrlandia to znam ale to?