| UFO - 04.02-05.02.2011 weekend | |
|
+38Studich Aligator Diablo rewers Jaro gumbas BORowik Pan Czesław gąsior barany janek delphia maciek. AgroTrader fastenter betonowe_buty Garrett fabularasa Generał kydo kamikaze Jones MedKit* ROGER barura nephros Dave zibi jj qbiq REALISTA Rmir Janusz EX SYLWESTER Reser karnak inwestor 42 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
qbiq
Liczba postów : 581 Registration date : 01/04/2011
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:01 | |
| EX, a może zamiast zerkać na jakiś tam indeks cenowy, który jak sam zauważyłeś jest jakimś syntetycznym wynalazkiem, który przekłamuje rzeczywistość, zerknij sobie na WIG na tych twoich interwałach i pokaż nam rysunki, jak to wskaźniki szorują po dnie? Naganiasz czy zaklinasz rzeczywistość? (co nie zmienia fucktu, że trafiłeś z tym styczniowym wzrostem i za to szacun ) BTW jak ktoś nie widział to niech sobie zobaczy WIG20 na interwale godzinnym.. oj byczki, byczki... zobaczycie wy lukę w poniedziałek jak niebo | |
|
| |
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:02 | |
| - REALISTA napisał:
- Rmir napisał:
- REALISTA napisał:
- no no ! widze że na ufo megabycze nastawienie, mimo ewidientnej słabości grajdoła ( brak kasy) ; zachód wjedzie to i 3k zobaczymy, bez goldmanów mamy w przyszłym tygodniu padakę, rynki poszły up ignorując negatywy ( IDIOTENHOSSA) ; o "świetnych" danych z usa pisałem wczoraj
będą szli po pół procenta albo nawet po ćwierć ale będzie up moze tak być, i jeszcze bym dodał, że na coraz mniejszych obrotach ( tak się dzieje w USA ) Od połowy grudnia obroty u nich spadają | |
|
| |
jj
Liczba postów : 1573 Registration date : 15/05/2008
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:06 | |
| wybory w usa można obstawiać
kandydat Demokratow kurs- 1.65 kandydat Republikanow kurs - 2.05
| |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:07 | |
| | |
|
| |
zibi MOD
Liczba postów : 31149 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:13 | |
| - Rmir napisał:
- REALISTA napisał:
- no no ! widze że na ufo megabycze nastawienie, mimo ewidientnej słabości grajdoła ( brak kasy) ; zachód wjedzie to i 3k zobaczymy, bez goldmanów mamy w przyszłym tygodniu padakę, rynki poszły up ignorując negatywy ( IDIOTENHOSSA) ; o "świetnych" danych z usa pisałem wczoraj
będą szli po pół procenta albo nawet po ćwierć ale będzie up i zakasują to jedną czarną typu "błąd maklera" _________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
| |
|
| |
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:17 | |
| | |
|
| |
EX
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:17 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:19 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:20 | |
| Słuchajcie, co to znaczy że oferta nie stanowi oferty w rozumieniu KC?
To jak to qrwa oferta nie jest ofertą? Co za durnota. | |
|
| |
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46694 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:21 | |
| | |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:22 | |
| Poszukiwanie miejsca do ewentualnej korekty: | |
|
| |
EX
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:23 | |
| - REALISTA napisał:
Widzę, że na forumie nadal przewaga scenariusza armagedonu (w myśleniu życzeniowym) zresztą odkąd pamiętam Pozdro. | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:26 | |
| - inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
I znów podobne myślenie jak trzy lata temu wychodze z zalożenia, że to nie jest TA hossa; za duży optymizm wśród tzw. zarządzających ( posłuchajcie tvncnbc o Białku nie wspomnę) , wzrosty za szybkie w zbyt krótkim czasie; bańki na zachodzie w styczniu porosły po 50-70% !!!! a one nadal zgodnie z kanonami ekonomii sa bańkrutami; tak się nie rodzi TA hossa; natomiast dostrzegam na miskach ( niektórych ) akumulacje papiera...to fuckt | |
|
| |
| |
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:30 | |
| - REALISTA napisał:
- inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
I znów podobne myślenie jak trzy lata temu wychodze z zalożenia, że to nie jest TA hossa; za duży optymizm wśród tzw. zarządzających ( posłuchajcie tvncnbc o Białku nie wspomnę) , wzrosty za szybkie w zbyt krótkim czasie; bańki na zachodzie w styczniu porosły po 50-70% !!!! a one nadal zgodnie z kanonami ekonomii sa bańkrutami; tak się nie rodzi TA hossa; natomiast dostrzegam na miskach ( niektórych ) akumulacje papiera...to fuckt Według mnie Białek ma lepsze prognozy od Ciebie, bez porównania. PS. Może i to nie jest klasyczna hossa, co nie przeszkadza, aby rosło, a Ty tradycyjnie był w opozycji do wzrostów. | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:33 | |
|
Ostatnio zmieniony przez Dave dnia Sob 04 Lut 2012, 12:43, w całości zmieniany 3 razy | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:33 | |
| | |
|
| |
inwestor
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:43 | |
| - REALISTA napisał:
- inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
I znów podobne myślenie jak trzy lata temu wychodze z zalożenia, że to nie jest TA hossa; za duży optymizm wśród tzw. zarządzających ( posłuchajcie tvncnbc o Białku nie wspomnę) , wzrosty za szybkie w zbyt krótkim czasie; bańki na zachodzie w styczniu porosły po 50-70% !!!! a one nadal zgodnie z kanonami ekonomii sa bańkrutami; tak się nie rodzi TA hossa; natomiast dostrzegam na miskach ( niektórych ) akumulacje papiera...to fuckt Jest ogromna ilość wyprodukowanego "papieru toaletowego" a i kolejne partie w drodze (druk EBC czy QE3 i jeszcze druk funta i franka i jena) Drukarnie jak widzisz pracują pełną parą Globalne fundusze przewalają ten papier po wszystkich rynkach teraz znów padło na surowce i giełdy akcyjne. Rynek bezpiecznych obligacji nie przynosi zysków (rynek jankeski czy u helmutów) a na przykładzie niektórych krajów może przynieść straty (Grecja, Portugalia, itp.) Teraz mamy "nowoczesną inżynierię finansową" Liczy się szybki i pewny zysk dlatego tak niekorelowane rynki Kiedyś za starej ekonomi wyznacznikiem (kierunkowskazem) trendów na rynkach surowcowych i akcyjnych był indeks BDI (niesterowalny) Jak można zauważyć on się jebie i nie ma to wpływu na inne rynki Trza być z mocniejszym czyli z rynkiem | |
|
| |
inwestor
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:46 | |
| | |
|
| |
zibi MOD
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:49 | |
| - inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
- inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
I znów podobne myślenie jak trzy lata temu wychodze z zalożenia, że to nie jest TA hossa; za duży optymizm wśród tzw. zarządzających ( posłuchajcie tvncnbc o Białku nie wspomnę) , wzrosty za szybkie w zbyt krótkim czasie; bańki na zachodzie w styczniu porosły po 50-70% !!!! a one nadal zgodnie z kanonami ekonomii sa bańkrutami; tak się nie rodzi TA hossa; natomiast dostrzegam na miskach ( niektórych ) akumulacje papiera...to fuckt Jest ogromna ilość wyprodukowanego "papieru toaletowego" a i kolejne partie w drodze (druk EBC czy QE3 i jeszcze druk funta i franka i jena) Drukarnie jak widzisz pracują pełną parą Globalne fundusze przewalają ten papier po wszystkich rynkach teraz znów padło na surowce i giełdy akcyjne. Rynek bezpiecznych obligacji nie przynosi zysków (rynek jankeski czy u helmutów) a na przykładzie niektórych krajów może przynieść straty (Grecja, Portugalia, itp.) Teraz mamy "nowoczesną inżynierię finansową" Liczy się szybki i pewny zysk dlatego tak niekorelowane rynki Kiedyś za starej ekonomi wyznacznikiem (kierunkowskazem) trendów na rynkach surowcowych i akcyjnych był indeks BDI (niesterowalny) Jak można zauważyć on się jebie i nie ma to wpływu na inne rynki Trza być z mocniejszym czyli z rynkiem właśnie dlatego od jakiegos czasu zastanawiam się w co by tu ulokować pieniądze aby w tragicznym wypadku jak najmniej stracić i powiem szczerze , że nie wiem , bo to wszystko ogólnie to szmira , może macie jakieś pomysły _________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
| |
|
| |
nephros
Liczba postów : 320 Registration date : 01/04/2010
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:51 | |
| - Dutkoprzytulacz napisał:
- Słuchajcie, co to znaczy że oferta nie stanowi oferty w rozumieniu KC?
To jak to qrwa oferta nie jest ofertą? Co za durnota. W rozumieniu kodeksu cywilnego oferta to "Oświadczenie drugiej stronie woli zawarcia umowy". Zatem osoba, która otrzymała ofertę może ją przyjąć i w ten sposób zawrzeć umowę. Nie jest wtedy potrzebne dodatkowe oświadczenie woli podmiotu, który wystosował ofertę. Cel umieszczenia zastrzeżenia "oferta nie stanowi oferty w rozumieniu KC" polega przede wszystkim na tym, by uniemożliwić zawarcie umowy w ten sposób. | |
|
| |
nephros
Liczba postów : 320 Registration date : 01/04/2010
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 12:52 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 13:06 | |
| | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 13:07 | |
| - zibi napisał:
- inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
- inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
I znów podobne myślenie jak trzy lata temu wychodze z zalożenia, że to nie jest TA hossa; za duży optymizm wśród tzw. zarządzających ( posłuchajcie tvncnbc o Białku nie wspomnę) , wzrosty za szybkie w zbyt krótkim czasie; bańki na zachodzie w styczniu porosły po 50-70% !!!! a one nadal zgodnie z kanonami ekonomii sa bańkrutami; tak się nie rodzi TA hossa; natomiast dostrzegam na miskach ( niektórych ) akumulacje papiera...to fuckt Jest ogromna ilość wyprodukowanego "papieru toaletowego" a i kolejne partie w drodze (druk EBC czy QE3 i jeszcze druk funta i franka i jena) Drukarnie jak widzisz pracują pełną parą Globalne fundusze przewalają ten papier po wszystkich rynkach teraz znów padło na surowce i giełdy akcyjne. Rynek bezpiecznych obligacji nie przynosi zysków (rynek jankeski czy u helmutów) a na przykładzie niektórych krajów może przynieść straty (Grecja, Portugalia, itp.) Teraz mamy "nowoczesną inżynierię finansową" Liczy się szybki i pewny zysk dlatego tak niekorelowane rynki Kiedyś za starej ekonomi wyznacznikiem (kierunkowskazem) trendów na rynkach surowcowych i akcyjnych był indeks BDI (niesterowalny) Jak można zauważyć on się jebie i nie ma to wpływu na inne rynki Trza być z mocniejszym czyli z rynkiem właśnie dlatego od jakiegos czasu zastanawiam się w co by tu ulokować pieniądze aby w tragicznym wypadku jak najmniej stracić i powiem szczerze , że nie wiem , bo to wszystko ogólnie to szmira , może macie jakieś pomysły żadnych .... nie mam najmniejszego pomysłu w co można inwestować w tym burdelu aby było to bezpiecznie że nie wspomnę już o zyskowne. mam na myśli długi termin oczywiście | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 13:19 | |
| - karnak napisał:
- REALISTA napisał:
- inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
I znów podobne myślenie jak trzy lata temu wychodze z zalożenia, że to nie jest TA hossa; za duży optymizm wśród tzw. zarządzających ( posłuchajcie tvncnbc o Białku nie wspomnę) , wzrosty za szybkie w zbyt krótkim czasie; bańki na zachodzie w styczniu porosły po 50-70% !!!! a one nadal zgodnie z kanonami ekonomii sa bańkrutami; tak się nie rodzi TA hossa; natomiast dostrzegam na miskach ( niektórych ) akumulacje papiera...to fuckt Według mnie Białek ma lepsze prognozy od Ciebie, bez porównania. PS. Może i to nie jest klasyczna hossa, co nie przeszkadza, aby rosło, a Ty tradycyjnie był w opozycji do wzrostów. oczywiście,są tylko pewne drobne różnice : 1) mówi o wzrostach od 2800 ( poszukaj sobie w necie jego prognozy jak byliśmy na tych poziomach ) 2) ja inwestuję SWOJE pieniądze 3) nie biorę pieniędzy za pierdolenie głupot i za "zarządzanie" nawet jak jest ujemna stopa zwrotu, tylko po prostu tracę SWOJE pieniądze bo sie pomyliłem; on za złe prognozy i pomylki ma jeszcze płacone
Ostatnio zmieniony przez REALISTA dnia Sob 04 Lut 2012, 13:25, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
zibi MOD
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 13:24 | |
| - Dave napisał:
- zibi napisał:
- inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
- inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
I znów podobne myślenie jak trzy lata temu wychodze z zalożenia, że to nie jest TA hossa; za duży optymizm wśród tzw. zarządzających ( posłuchajcie tvncnbc o Białku nie wspomnę) , wzrosty za szybkie w zbyt krótkim czasie; bańki na zachodzie w styczniu porosły po 50-70% !!!! a one nadal zgodnie z kanonami ekonomii sa bańkrutami; tak się nie rodzi TA hossa; natomiast dostrzegam na miskach ( niektórych ) akumulacje papiera...to fuckt Jest ogromna ilość wyprodukowanego "papieru toaletowego" a i kolejne partie w drodze (druk EBC czy QE3 i jeszcze druk funta i franka i jena) Drukarnie jak widzisz pracują pełną parą Globalne fundusze przewalają ten papier po wszystkich rynkach teraz znów padło na surowce i giełdy akcyjne. Rynek bezpiecznych obligacji nie przynosi zysków (rynek jankeski czy u helmutów) a na przykładzie niektórych krajów może przynieść straty (Grecja, Portugalia, itp.) Teraz mamy "nowoczesną inżynierię finansową" Liczy się szybki i pewny zysk dlatego tak niekorelowane rynki Kiedyś za starej ekonomi wyznacznikiem (kierunkowskazem) trendów na rynkach surowcowych i akcyjnych był indeks BDI (niesterowalny) Jak można zauważyć on się jebie i nie ma to wpływu na inne rynki Trza być z mocniejszym czyli z rynkiem właśnie dlatego od jakiegos czasu zastanawiam się w co by tu ulokować pieniądze aby w tragicznym wypadku jak najmniej stracić i powiem szczerze , że nie wiem , bo to wszystko ogólnie to szmira , może macie jakieś pomysły
żadnych .... nie mam najmniejszego pomysłu w co można inwestować w tym burdelu aby było to bezpiecznie że nie wspomnę już o zyskowne.
mam na myśli długi termin oczywiście tak logicznie to chyba tylko ziemia bo w razie czego będzie można sobie posadzić pietruszkę _________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
| |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 13:25 | |
| - inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
- inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
I znów podobne myślenie jak trzy lata temu wychodze z zalożenia, że to nie jest TA hossa; za duży optymizm wśród tzw. zarządzających ( posłuchajcie tvncnbc o Białku nie wspomnę) , wzrosty za szybkie w zbyt krótkim czasie; bańki na zachodzie w styczniu porosły po 50-70% !!!! a one nadal zgodnie z kanonami ekonomii sa bańkrutami; tak się nie rodzi TA hossa; natomiast dostrzegam na miskach ( niektórych ) akumulacje papiera...to fuckt Jest ogromna ilość wyprodukowanego "papieru toaletowego" a i kolejne partie w drodze (druk EBC czy QE3 i jeszcze druk funta i franka i jena) Drukarnie jak widzisz pracują pełną parą Globalne fundusze przewalają ten papier po wszystkich rynkach teraz znów padło na surowce i giełdy akcyjne. Rynek bezpiecznych obligacji nie przynosi zysków (rynek jankeski czy u helmutów) a na przykładzie niektórych krajów może przynieść straty (Grecja, Portugalia, itp.) Teraz mamy "nowoczesną inżynierię finansową" Liczy się szybki i pewny zysk dlatego tak niekorelowane rynki Kiedyś za starej ekonomi wyznacznikiem (kierunkowskazem) trendów na rynkach surowcowych i akcyjnych był indeks BDI (niesterowalny) Jak można zauważyć on się jebie i nie ma to wpływu na inne rynki Trza być z mocniejszym czyli z rynkiem sporo o tym druku czytałem, rozmawiałem, pytałem się mądrzejszych ode mnie ( nie Białka bo to teoretyk) Z jednej strony rynnki piszczą, ze nie ma kasy i trza drukować, a jak juś drukują to nagle aktywa puchną od nadpłynności....to trzeba tę kase drukowac czy nie ? no bo skoro jest nadpłynność to nie trzeba, a skoro jej nie ma, to druk nie powinien powodować tworzenia się baniek spekulacyjnych. Moim zdaniem ostatnie wzrosty "jadą na dupalaczach" czyli na lewarze. Rynki są przelewarowane i druk idzie na zdelewarowanie rynków. Gdyby nie lewary ciekawe ile by kosztowała ropa , miedż czy złoto ? | |
|
| |
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 13:27 | |
| - zibi napisał:
- Dave napisał:
- zibi napisał:
- inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
- inwestor napisał:
- REALISTA napisał:
I znów podobne myślenie jak trzy lata temu wychodze z zalożenia, że to nie jest TA hossa; za duży optymizm wśród tzw. zarządzających ( posłuchajcie tvncnbc o Białku nie wspomnę) , wzrosty za szybkie w zbyt krótkim czasie; bańki na zachodzie w styczniu porosły po 50-70% !!!! a one nadal zgodnie z kanonami ekonomii sa bańkrutami; tak się nie rodzi TA hossa; natomiast dostrzegam na miskach ( niektórych ) akumulacje papiera...to fuckt Jest ogromna ilość wyprodukowanego "papieru toaletowego" a i kolejne partie w drodze (druk EBC czy QE3 i jeszcze druk funta i franka i jena) Drukarnie jak widzisz pracują pełną parą Globalne fundusze przewalają ten papier po wszystkich rynkach teraz znów padło na surowce i giełdy akcyjne. Rynek bezpiecznych obligacji nie przynosi zysków (rynek jankeski czy u helmutów) a na przykładzie niektórych krajów może przynieść straty (Grecja, Portugalia, itp.) Teraz mamy "nowoczesną inżynierię finansową" Liczy się szybki i pewny zysk dlatego tak niekorelowane rynki Kiedyś za starej ekonomi wyznacznikiem (kierunkowskazem) trendów na rynkach surowcowych i akcyjnych był indeks BDI (niesterowalny) Jak można zauważyć on się jebie i nie ma to wpływu na inne rynki Trza być z mocniejszym czyli z rynkiem właśnie dlatego od jakiegos czasu zastanawiam się w co by tu ulokować pieniądze aby w tragicznym wypadku jak najmniej stracić i powiem szczerze , że nie wiem , bo to wszystko ogólnie to szmira , może macie jakieś pomysły
żadnych .... nie mam najmniejszego pomysłu w co można inwestować w tym burdelu aby było to bezpiecznie że nie wspomnę już o zyskowne.
mam na myśli długi termin oczywiście tak logicznie to chyba tylko ziemia bo w razie czego będzie można sobie posadzić pietruszkę fizyczne złoto ? monety, obrazy ? ziemia też...no i Roksa | |
|
| |
barura
Liczba postów : 8236 Registration date : 22/10/2009
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 13:28 | |
| - Dutkoprzytulacz napisał:
- SYLWESTER napisał:
- Dramatyczne informacje dochodzą z Syrii. Ponad 200 osób zginęło, a kilkaset zostało rannych, w wyniku ostrzału miasta Hims w zachodniej części kraju przez siły wierne prezydentowi http://wiadomosci.onet.pl/raporty/arabskie-rewolucje-syria/syria-masakra-w-hims-ponad-dwustu-zabitych,1,5017373,wiadomosc.html
A ROSJA ZBROI REŻIM I UDZIELA POPARCIA ...
JAK TEN KOKTAIL IRAN-SYRIA SIĘ ROZLEJE TO WRACAMY NA DNO RYNKU Chyba o Homs chodzi... no szkoda, calkiem ladna krajobrazowo kraina przez jednego psychopate taka masakra... A ze Ruski bron sprzesaje...jesli Jankes moze to czemu ruski niet? Takie sa "prawa rynq"
Ten Assad to kanalia jak drugi Polpot z Kambodzy niedlugo bedzie. Powinien podzielic los Saddamaalbo jeszcze lepiej - Mussoliniego.
Kacap ewidentnie ma tam inreres...tak samo jak Jankes w Afganistanie ludziska, historia z ajencjami was niczego nie naucyla? ile cza to przerabiać? Przeca troszku refleksji do życia chyba cza wnieś??? | |
|
| |
EX
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend Sob 04 Lut 2012, 13:28 | |
| - inwestor napisał:
............... Teraz mamy "nowoczesną inżynierię finansową" Liczy się szybki i pewny zysk dlatego tak niekorelowane rynki Kiedyś za starej ekonomi wyznacznikiem (kierunkowskazem) trendów na rynkach surowcowych i akcyjnych był indeks BDI (niesterowalny) Jak można zauważyć on się jebie i nie ma to wpływu na inne rynki Trza być z mocniejszym czyli z rynkiem Odnośnie BDI: Obecnie mniej oczekuje się na transport ze względu na dostępność statków, które były zamawiane w szczycie hossy 2007 i związanej z tym olimpiadzie w Pekinie. Warto by prześledzić obecną sytuację przewoźników, a nie sam indeks. Zwiększenie ładowności statków, wejście konkurencji, zamknięcie szlaków komunikacyjnych, cło, opłaty portowe ect. Patrząc na fracht dwa lata temu za wynajęcie tankowca 100 tonowego musiałeś zabulić powyżej 40 tyś $ obecnie to ok. 5 tys. $ za dobę a to już znacząca różnica. http://www.mol.co.jp/menu-e.html http://www.kline.co.jp/index_e.html http://www.hanjin.com/en/main.html Warto zobaczyć jak zachowywał się BDI / S&P od 1994 do 98 oraz w 2005 roku, dodam tylko że korelacja była mocno zachwiana A tu dyskusja z Realistą w 2009 roku (jedna z wielu w tamtym okresie), nic się w zasadzie nie zmieniło oprócz korby UP/800 pkt na grajdole - Cytat :
Pozdro. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 04.02-05.02.2011 weekend | |
| |
|
| |
| UFO - 04.02-05.02.2011 weekend | |
|