Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 06:37
Po raz pierwszy od ponad 40 lat Japonia będzie całkowicie pozbawiona energii atomowej. W ten weekend zostanie wyłączony ostatni z 54 działających w tym kraju reaktorów.
Wszystkie zamknięte będą bezterminowo. Po wycieku radioaktywnym w elektrowni atomowej Fukuszima w marcu zeszłego roku w Japonii wyłączano kolejne reaktory. Inżynierowie mówią, że muszą przeprowadzić testy bezpieczeństwa.
"Miernik wskazuje zero. Nie produkujemy żadnej elektryczności" - mówi Shiro Arai, wicedyrektor wyłączonej elektrowni Kashiwazaki, która zasilała Tokio. Teraz unieruchomiony zostanie ostatni działający reaktor w Tomari. Przed katastrofą w Fukuszimie Japonia czerpała prawie jedną trzecią elektryczności z energii atomowej.
Teraz braki uzupełnia na przykład gazem ziemnym. Zdaniem obserwatorów, sprzeciw wobec energii nuklearnej jest obecnie w Japonii bardzo duży i trudno będzie przekonać Japończyków, by po przeglądach zgodzili się na ponowne uruchomienie reaktorów. Ostatnim razem Japonia była bez energii atomowej w 1970 roku, gdy wyłączono ze względu na przegląd techniczny jedyne dwa działające tam reaktory.
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 06:55
wilkołaki mają używanie w ten weekend...
aaaaaaałłłłłłłłłłłłłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 08:18
Czosnek stworzyl nową ekonomię w czasie recesji ceny rosną
Liczba postów : 31151 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 09:58
Aligator napisał:
przed konkursem ekspertów się pytali jaka powinna być piosenka na euro i każdy mówił , że ma to być prosta ,łatwa piosenka wpadająca w ucho
no i w sumie taka jest , to teraz cała warszawka marudzi , że to nie tak miało być , ale przecież to nie jakiś konkurs Chopinowski , albo coś w tym stylu druga z mocnych piosenek , która maióła szansę wygrać zespołu Liber to też nie jakiś majstersztyk "stadion oszalał , meksykańska fala od morza do podhala" za trzy dni 3 mln wejść na you tube to też jest powyżej progu ciekawości no cóż ale my jak to Polacy gderamy , narzekamy że nie pasi tak jak z discopolo , a potem jak się szlachty z dużych miast na weseli zwali to jak zagrają "wolność" boysów to wszystkie zwrotki znają i za wodzireja popierdzielają sam będziesz napierdzielał ten tekst jak nasi bedą wygrywac , a jak ex-a spotkasz to może jeszcze parę zwrotek dopiszecie
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
SYLWESTER
Liczba postów : 10589 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 10:35
Nikt się nie martwi spadkiem TA-25 ? -1.68%
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 10:46
SYLWESTER napisał:
A czy to ma jakieś znaczenie Barany się u nas na fiksie przekręcił na eS Większość na eL to w czym problem
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 10:52
Dla łopty-mistów od KJ
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 11:36
SYLWESTER napisał:
A czym tu się martwić? Pampers pewnie daje znać o swoim istnieniu
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 11:44
Dutkoprzytulacz napisał:
Admiral Markets mogę pochwalić jedynie za platformę mobilną na Androida - jest zajebista w porównaniu z X-mobile to się chowa, tylko że mało instrumentów jest.
ale w am możesz reinwestować zyski bez zamykania pozycji, w xtb trzeba to robić a jak w tych Twoich
Reser
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 11:46
HIOB napisał:
Dla mnie to w ogóle paranoja płatna plaża co jeszcze? Płatny las, płatne jezioro, płatne oddychanie? W dupach się niektórym poprzewracało juś. Plaża jest elementem naturalnego krajobrazu kształtowanym przez fale wody i wiatry przez tysiące lat... więc jakim chujem może sobie właśność do niej rościć jakiś pajac mający co najwyżej kilkadziesiąt lat? To jest chore. Chyba że tą plażę sam stworzył od zera przywiózł piasek, nasypał i w ogóle to co innego.
Ostatnio się nieźle wqrwiłem jak pojechałem na jeziorko Kryspinów i się dowiedziałem, że wstęp 12 dutqw 2 jeziorka tam są, pozagradzane dookoła z każdej strony, jest kilka wejść i wszędzie mendy z biletami stoją... no żesz qrwa ja do cyrq wchodzę czy do przyrodniczego krajobrazu? Co za paranoja.
Podejrzewam, że najbardziej w dupę Czosnka piecze fakt, że niestety ale dostępu do powietrza nie da się ograniczyć i sprzedawać bo juś od lat pewnie by trzeba było płacić za możliwość oddychania gdyby tylko fizycznie to się dało zrobić.
WujkA trzeba Ordnung zaprowadzić.
Reser
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 11:49
Rmir napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
Admiral Markets mogę pochwalić jedynie za platformę mobilną na Androida - jest zajebista w porównaniu z X-mobile to się chowa, tylko że mało instrumentów jest.
ale w am możesz reinwestować zyski bez zamykania pozycji, w xtb trzeba to robić a jak w tych Twoich
Nawet nie zwróciłem na ten aspekt wcześniej uwagi bo wydało mi się to oczywiste. Jak najbardziej niezrealizowany chwilowy "floating p/l" jest dostępny pod reinwestycje w każdym momencie. To w XTB jest inaczej? Nawet nie sądziłem, że taka głupota może być gdziekolwiek. Ja nie gram w ogóle w XTB na walutach to nie wiem, jedynie Sidomy u nich używam.
Reser
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 11:54
Są plaże sztuczne, które faktycznie ktoś zbudował i w takich przypadkach pobieranie opłaty za wstęp jest słuszne bo to po prostu jest normalny obiekt tak jak aquapark czy siłownia ale do qrwy nędzy żeby za wstęp na plażę naturalną ktoś miał czelność brać siano to dla mnie to jest mega przeginka totalna.
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 11:59
Dezerter napisał:
Ale kombinujecie. UK to już zbyt ryzykowne jest. Najlepiej tak, jak Opcjo pisze. Szukamy jednego lub dwóch krajów na Dalekim Wschodzie, z którymi Polska nie ma żadnych umów odnośnie tajemnicy bankowej i podatków. Zakładamy rachunek forexowy oraz ROR z kartą płatniczą w jednym z nich albo oddzielnie - forex w jednym kraju, ROR w drugim. Kasę z forexu przelewamy na ROR i wypłacamy w PL kartą. Nie szastając hajsem nie zwrócimy w Polsce niczyjej uwagi. Lepiej oczywiście część dochodów mieć w jakimś XTB, gdyby się skarbówka pytała, skąd mieliśmy na samochód czy cóś. Mi osobiście nie chciałoby się tak kombinować z mniejszymi dochodami, bo koszty całej operacji mogłyby być stosunkowo wysokie, ale przy większych dochodach pomyślałbym nad jakąś spółką w raju podatkowym, żeby móc zarobioną kasę legalnie wydawać (mieć jakieś kwity, że ją legalnie zarobiłem i jednocześnie nie płacić podatku).
Pomijasz fakt ze jesli zarabiasz wieksza kase to dochodzi ryzyko wydymanai Cie przez brokera,w Uk jestes chroniony jak nigdzie a w Tajlandii broker z dnia na dzien zwija interes i oglasza bankructwo i wtedy zycze powodzenia w walce o kase przy ich systemie prawnym. Poza tym w UK nie ma podatku od spread bettingu(bo to jest wedlug brytyjskiego prawa hazard), jak ktos trzepie gruba kase to najlepiej w UK rezydenture podatkowa i sprawa zalatwiona,Edynburg iub Londyn to piekne miasta
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 12:00
qbiq napisał:
Jones napisał:
dopiero teraz na to wpadłeś ? wtawiłeś oznaczenia to chyba coś sie znasz
Tak, dopiero teraz
Szukalem zaleznosci po co ten trojkat i w ogole dlaczego akurat tutaj.
To jest na tyle absurdalne ze moze sie zrealizowac... czyz wiekszosc sie zawsze nie myli?
A falki znam na tyle na ile bylo o tym na UFO Nigdy nie chcialo mi sie zglebiac tego bo w falki za bardzo nie wierze ;p Ale skoro inni sie tym kieruja wiec warto cos tam o nich pojecie miec. Bo przyjdzie taki dzien, kiedy czocho zagra falowo a nie regulaminowo
To co narysoales nie jest trojkatem:)
W trojkace fala C nie moze bcy dluzsza niz A i B, chyba ze to trojkat rozszerzajacy ale wtedy e nie moze byc najkrotsza
Reser
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 12:06
Kapitalistom się w dupach poprzewracało z tymi plażami i tyle.
Wystarczy wsiąść w tanie linie www.airasia.com z Paryża do Kuala Lumpur i w Malezji są piękne plaże, za darmo i taniocha w chuj wszystko a do tego zajebisty spoqj i nie ma tłumów, że się wieloryby jakieś ogląda.
Albo Palawan Island, Puerto Princessa, Filipiny:
Tam nie byłem ale od Filipinek słyszałem, że cud miód raj na ziemi ponoć a że taniocha to na bank.
Po chuj się pałować w Europie dawać żydowi zarabiać?
Reser
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 12:23
Jak przytulę grubszą kapustę to całe Filipiny obj adę od Luzon do General Santos z góry na dół , wschodnią część Malezji, Brunei i może kawałek Indonezji. Tam jest tak narozpierdalane tych wysepek, że parę miesięcy trzeba by wszędzie być i sie za chuja to nie znudzi.
Tylko najpierw porządnie trza przytulić a przez to pałowanie 3 miesięczne jestem w dupie na razie dopiero coś mi zaczyna lekko drygać jak się spadki klarują, na bieżące koszty ledwo wyrabiam Oby się w końcu solidne pierdolnięcie zrobiło z tego jak rok temu to będzie gucio. Trzymajmy kciuki za bear power
Jadę się karnąć gazelą nad Wisłę.
Slum-Dog
Liczba postów : 1423 Location : Noitacol Registration date : 30/05/2011
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 13:06
Dutkoprzytulacz napisał:
HIOB napisał:
Dla mnie to w ogóle paranoja płatna plaża co jeszcze? Płatny las, płatne jezioro, płatne oddychanie? W dupach się niektórym poprzewracało juś. Plaża jest elementem naturalnego krajobrazu kształtowanym przez fale wody i wiatry przez tysiące lat... więc jakim chujem może sobie właśność do niej rościć jakiś pajac mający co najwyżej kilkadziesiąt lat? To jest chore. Chyba że tą plażę sam stworzył od zera przywiózł piasek, nasypał i w ogóle to co innego.
Ostatnio się nieźle wqrwiłem jak pojechałem na jeziorko Kryspinów i się dowiedziałem, że wstęp 12 dutqw 2 jeziorka tam są, pozagradzane dookoła z każdej strony, jest kilka wejść i wszędzie mendy z biletami stoją... no żesz qrwa ja do cyrq wchodzę czy do przyrodniczego krajobrazu? Co za paranoja.
Podejrzewam, że najbardziej w dupę Czosnka piecze fakt, że niestety ale dostępu do powietrza nie da się ograniczyć i sprzedawać bo juś od lat pewnie by trzeba było płacić za możliwość oddychania gdyby tylko fizycznie to się dało zrobić.
A gdzie w tej wyliczance "platny sex" ? Moze i plaza uksztaltowala sie natruralnie jeszcze zanim seks sie pojawil, ale to tez taka naturalna czynnosc
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 13:27
Dutkoprzytulacz napisał:
HIOB napisał:
co z tego ze plaza jest elmentem naturalnego krajobrazu kształtowanym przez fale wody i wiatry i bog wie co jeszcze skoro czlowiek nie potrafi tego uszanowac
jak bylem maly z dziadkami jezdzilem co roku nad jezioro Dominickie...plaza byla czysta kazdy mogl sie w wodzie wykapac...na plazy bylo czysto...woda klarowna a w niej raki....
4 lata temu pojechalem z dziecmi na ta sama plaże....syf brud, pety, puszki po piwie wszystko oszczane....pozniej plaze przejela firma,ogrodzila, jest czysto, nie ma petow - mozna sie rozlozyc i nie patrzac czy sie wdepnie w jakas "niespodzianke" - place 10 zeta za wstep/dzien
kiedys ludzie byli innaczej wychowani nauczeni kultury, sprzatnia po sobie ....dzisiaj kazdy ma to w dupie...
porownaj sobie mazury 20 lat temu i dzisiejsze mazurskie scieki ...brud syf i mogila....oczywiscie sa perelki ...ale jest ich coraz mniej...
Rmir
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 13:28
Zygmunt de Bill napisał:
Dobra Panowie bo cały misterny plan się rozchodzi... Mamy zarobioną kapustę w www.fxcm.com, przelaliśmy kasą do brytyjskiego banku. Pojechaliśmy do Londynu wypłaciliśmy szmal i upchaliśmy w gacie. Stoimy na Heathrow i ... co dalej? Co zrobić aby wychujać US ?
Tylko poważne pomysły proszę, a nie jakieś wymiany w kiblu ...
kupujesz sobie autko z kierwonicą po właściwej stronie i promem wracasz do europy
fastenter
Liczba postów : 1724 Registration date : 14/11/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 13:29
Aligator napisał:
He hE " pATRZ jaki qrfa szwagier"
fastenter
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 13:34
REALISTA napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
Dobra Panowie bo cały misterny plan się rozchodzi... Mamy zarobioną kapustę w www.fxcm.com, przelaliśmy kasą do brytyjskiego banku. Pojechaliśmy do Londynu wypłaciliśmy szmal i upchaliśmy w gacie. Stoimy na Heathrow i ... co dalej? Co zrobić aby wychujać US ?
Tylko poważne pomysły proszę, a nie jakieś wymiany w kiblu ...
SPÓŁKA OFF SHORE ( cza było wcześniej pomyślec i założyc) ; wracamy z Heatrow do banczku, wpłacamy z powrotem kasę , zakłądamy spółeczkę ( Cypr? kajmany? wright? ) bierzemy kwity w łapke i przyjeżdżamy do Polandii, otwieramy w polskim banczku rachuneczek na spółeczkę ( w której jesteśmy dyrektorem i możemy jednosobowo działac) na rachuneczek naszej nowo otwartej spółki(Cypr etc) przelewamy z GB kasę, następnie z Cypru? do polandii na rachuneczek spółeczki; kasa jest ie Twoja ale spółeczki, która podlega pod cypryjskie? prawo podatkowe, która ma się rozumie jest znacznie łagodniejsze od tuskolandi jeśli znajdziesz coś lepszego a legalnego to jesteś geniusz
No to żeby by geniuszem to trzeba tylko gazetę z ogłoszeniami poczytac ze zrozumieniem.
Rmir
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 13:34
Dutkoprzytulacz napisał:
Jak przytulę grubszą kapustę to całe Filipiny obj adę od Luzon do General Santos z góry na dół , wschodnią część Malezji, Brunei i może kawałek Indonezji. Tam jest tak narozpierdalane tych wysepek, że parę miesięcy trzeba by wszędzie być i sie za chuja to nie znudzi.
Tylko najpierw porządnie trza przytulić a przez to pałowanie 3 miesięczne jestem w dupie na razie dopiero coś mi zaczyna lekko drygać jak się spadki klarują, na bieżące koszty ledwo wyrabiam Oby się w końcu solidne pierdolnięcie zrobiło z tego jak rok temu to będzie gucio. Trzymajmy kciuki za bear power
Jadę się karnąć gazelą nad Wisłę.
i już sobie odpowiedziałeś co zrobisz z kapuchą z lewego konta
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 13:41
SYLWESTER napisał:
idzie światowe załamanie, kto zna AT, ten widzi
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 14:00
Cześć Ufoki
Ma pytanie bo męczy temat dobrego brokera
a te alpari(UK) dobre jest, a jak z pitem u nich ?
konto clasik jest dobre bo waluty + cfd są razem i śmigają mikrolociki na rozeznanie się, rach w usd
minus drogie wyplaty 10$ + 10$ jako norma
a jak toto w obsludze, życzliwe to jest
wiecie coś
Krzysztof
Liczba postów : 7411 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 14:01
filip napisał:
co z tego ze plaza jest elmentem naturalnego krajobrazu kształtowanym przez fale wody i wiatry i bog wie co jeszcze skoro czlowiek nie potrafi tego uszanowac
jak bylem maly z dziadkami jezdzilem co roku nad jezioro Dominickie...plaza byla czysta kazdy mogl sie w wodzie wykapac...na plazy bylo czysto...woda klarowna a w niej raki....
4 lata temu pojechalem z dziecmi na ta sama plaże....syf brud, pety, puszki po piwie wszystko oszczane....pozniej plaze przejela firma,ogrodzila, jest czysto, nie ma petow - mozna sie rozlozyc i nie patrzac czy sie wdepnie w jakas "niespodzianke" - place 10 zeta za wstep/dzien
kiedys ludzie byli innaczej wychowani nauczeni kultury, sprzatnia po sobie ....dzisiaj kazdy ma to w dupie...
porownaj sobie mazury 20 lat temu i dzisiejsze mazurskie scieki ...brud syf i mogila....oczywiscie sa perelki ...ale jest ich coraz mniej...
Do Boszkowa jeździłeś nad to jeziorko?
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 14:03
kaczor napisał:
Dezerter napisał:
Ale kombinujecie. UK to już zbyt ryzykowne jest. Najlepiej tak, jak Opcjo pisze. Szukamy jednego lub dwóch krajów na Dalekim Wschodzie, z którymi Polska nie ma żadnych umów odnośnie tajemnicy bankowej i podatków. Zakładamy rachunek forexowy oraz ROR z kartą płatniczą w jednym z nich albo oddzielnie - forex w jednym kraju, ROR w drugim. Kasę z forexu przelewamy na ROR i wypłacamy w PL kartą. Nie szastając hajsem nie zwrócimy w Polsce niczyjej uwagi. Lepiej oczywiście część dochodów mieć w jakimś XTB, gdyby się skarbówka pytała, skąd mieliśmy na samochód czy cóś. Mi osobiście nie chciałoby się tak kombinować z mniejszymi dochodami, bo koszty całej operacji mogłyby być stosunkowo wysokie, ale przy większych dochodach pomyślałbym nad jakąś spółką w raju podatkowym, żeby móc zarobioną kasę legalnie wydawać (mieć jakieś kwity, że ją legalnie zarobiłem i jednocześnie nie płacić podatku).
Pomijasz fakt ze jesli zarabiasz wieksza kase to dochodzi ryzyko wydymanai Cie przez brokera,w Uk jestes chroniony jak nigdzie a w Tajlandii broker z dnia na dzien zwija interes i oglasza bankructwo i wtedy zycze powodzenia w walce o kase przy ich systemie prawnym. Poza tym w UK nie ma podatku od spread bettingu(bo to jest wedlug brytyjskiego prawa hazard), jak ktos trzepie gruba kase to najlepiej w UK rezydenture podatkowa i sprawa zalatwiona,Edynburg iub Londyn to piekne miasta
To jest oczywiste, mi chodziło o kwestie podatkowe i sam schemat działania/myślenia. Przy grubszej kasie to już się nie załatwia takich rzeczy po partyzancku, tylko tak, jak piszesz, rezydentura, jakaś spółka, itp. Btw. Edynburg mi się bardziej podoba, może dlatego, że nie lubię zbytniego ścisku.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46696 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 14:04
barany napisał:
SYLWESTER napisał:
idzie światowe załamanie, kto zna AT, ten widzi
MISZCZ na S ? nie nadążam , no ale ja jestem cienki leszcz...
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46696 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 14:06
Dezerter napisał:
kaczor napisał:
Dezerter napisał:
To jest oczywiste, mi chodziło o kwestie podatkowe i sam schemat działania/myślenia. Przy grubszej kasie to już się nie załatwia takich rzeczy po partyzancku, tylko tak, jak piszesz, rezydentura, jakaś spółka, itp. Btw. Edynburg mi się bardziej podoba, może dlatego, że nie lubię zbytniego ścisku.
toć o tym pisałem ! cała reszta to partyzantka
fastenter
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 14:07