Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 14:11
Dutkoprzytulacz napisał:
Są plaże sztuczne, które faktycznie ktoś zbudował i w takich przypadkach pobieranie opłaty za wstęp jest słuszne bo to po prostu jest normalny obiekt tak jak aquapark czy siłownia ale do qrwy nędzy żeby za wstęp na plażę naturalną ktoś miał czelność brać siano to dla mnie to jest mega przeginka totalna.
Są też plaże przy droższych nadmorskich hotelach (zwykle niezbyt duże - koszty!), gdzie są różne udogodnienia, plaża jest często sprzątana, a goście w zamian za wysoką cenę nie chcą mieć tłumu wokół. Obowiązkiem władz lokalnych jest zapewnienie swobodnego dostępu do morza czy jeziora, ale w Polsce pazerność często przeważa i wyprzedawane są odcinki wybrzeża bez zwracania uwagi na potrzeby zwykłych ludzi, zarówno miejscowych, jak i turystów. Może potrzebne jest jakieś prawo ogólnokrajowe ograniczające możliwość wyprzedawania wybrzeża także poza parkami narodowymi. We Francji jest sporo płatnych plaż, ale plaż publicznych nie brakuje.
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 14:17
barany napisał:
SYLWESTER napisał:
Nikt się nie martwi spadkiem TA-25 ? -1.68%
idzie światowe załamanie, kto zna AT, ten widzi
Proste, każdy mądry baran ma S wystarczy się przypatrzeć naszemu żydu i wszystko jasne. Żydzie prowadź
gumbas
Liczba postów : 5095 Age : 103 Registration date : 19/09/2008
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 14:29
snajper napisał:
barany napisał:
SYLWESTER napisał:
Proste, każdy mądry baran ma S wystarczy się przypatrzeć naszemu żydu i wszystko jasne. Żydzie prowadź
Barany szydzi non stop wspominając o AT, podczas gdy sam ma jakąś sprytną maszynkę liczącą.
Słyszałem ostatnio jak Paligłup coś mówił o rządowych fabrykach żywności, aż mnie to powaliło bo pisałem o tym na ufo. Następne zdanie już wypaplał jak debilowaty populista i może to tylko puste słowa lewicowego gównokrata.
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 14:31
Kiwi wybiło dołem po 8-tygodniowej konsoli (!), kangur nie przebił poprzednich szczytów, USDJPY jakiś czas temu wybił z dołka, a teraz jest na wsparciu, USDCHF właśnie odbił od wsparcia, kabel odbił się od oporu - wszystkie przykłady dotyczą wykresów tygodniowych. Edek na miesięcznym zawraca w dół pod EMA 21. Jeżeli dolar ma się nie umacniać, to wszystkie te sygnały powinny zostać w pizdu zanegowane. To nie takie proste. Na razie jak dla mnie śmata rulez, a cokolwiek innego będzie można wymyśleć po zanegowaniu powyższych objawów.
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 14:44
Śmata rządzi forever
Cris
Liczba postów : 6430 Location : WY Registration date : 29/08/2007
Temat: Cris Nie 06 Maj 2012, 14:48
Dutkoprzytulacz napisał:
Rmir napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
Admiral Markets mogę pochwalić jedynie za platformę mobilną na Androida - jest zajebista w porównaniu z X-mobile to się chowa, tylko że mało instrumentów jest.
ale w am możesz reinwestować zyski bez zamykania pozycji, w xtb trzeba to robić a jak w tych Twoich
Nawet nie zwróciłem na ten aspekt wcześniej uwagi bo wydało mi się to oczywiste. Jak najbardziej niezrealizowany chwilowy "floating p/l" jest dostępny pod reinwestycje w każdym momencie. To w XTB jest inaczej? Nawet nie sądziłem, że taka głupota może być gdziekolwiek. Ja nie gram w ogóle w XTB na walutach to nie wiem, jedynie Sidomy u nich używam.
Bo to w sumie nie ma znaczenia, jak się gra na małym lewarze.
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 15:01
d_koala napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
Są plaże sztuczne, które faktycznie ktoś zbudował i w takich przypadkach pobieranie opłaty za wstęp jest słuszne bo to po prostu jest normalny obiekt tak jak aquapark czy siłownia ale do qrwy nędzy żeby za wstęp na plażę naturalną ktoś miał czelność brać siano to dla mnie to jest mega przeginka totalna.
Są też plaże przy droższych nadmorskich hotelach (zwykle niezbyt duże - koszty!), gdzie są różne udogodnienia, plaża jest często sprzątana, a goście w zamian za wysoką cenę nie chcą mieć tłumu wokół. Obowiązkiem władz lokalnych jest zapewnienie swobodnego dostępu do morza czy jeziora, ale w Polsce pazerność często przeważa i wyprzedawane są odcinki wybrzeża bez zwracania uwagi na potrzeby zwykłych ludzi, zarówno miejscowych, jak i turystów. Może potrzebne jest jakieś prawo ogólnokrajowe ograniczające możliwość wyprzedawania wybrzeża także poza parkami narodowymi. We Francji jest sporo płatnych plaż, ale plaż publicznych nie brakuje.
prawo zabrania grodzenia plaz i brzegów - jezeli ktos grodzi linie brzegową to robi to bezprawnie - wyjatkiem moga byc (chyba ) rezerwaty.
re Krzysztof.
stare dzieje ale tak...byl to osrodek Wrzos...gdzies w okolicy byl osrodek PKP....zajebisty klimat byl tam kiedys....teraz jest to nieco inne Boszkowo niz te ktore ja pamietam...
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 15:08
d_koala napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
ludzkie małpy są jak virus rak tej planety plaga
.
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 15:13
Donpadre napisał:
snajper napisał:
barany napisał:
SYLWESTER napisał:
Barany szydzi non stop wspominając o AT, podczas gdy sam ma jakąś sprytną maszynkę liczącą.
Słyszałem ostatnio jak Paligłup coś mówił o rządowych fabrykach żywności, aż mnie to powaliło bo pisałem o tym na ufo. Następne zdanie już wypaplał jak debilowaty populista i może to tylko puste słowa lewicowego gównokrata.
a widziałeś wykresy Nasdaq albo DJ? Tam są luki startu do piekła.
SYLWESTER
Liczba postów : 10589 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 15:38
- wygra Hollande
- w Grecji wygrają populiści
= po superPełnii , będzie superrześki poniedziałkowy poranek giełdowy
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 16:12
a kto wygra w turcji?
eranet
Liczba postów : 405 Age : 48 Registration date : 14/11/2011
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 16:25
barany napisał:
a kto wygra w turcji?
oby jak parę lat temu złotka ps. pary pln jakies orgr, oil podwójny szczyt, Dax RGR, usd/jen rgr - tak sobie to widzę...
Garrett
Liczba postów : 928 Location : Łódź Registration date : 07/10/2009
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 16:37
filip napisał:
4 lata temu pojechalem z dziecmi na ta sama plaże....syf brud, pety, puszki po piwie wszystko oszczane....pozniej plaze przejela firma,ogrodzila, jest czysto, nie ma petow - mozna sie rozlozyc i nie patrzac czy sie wdepnie w jakas "niespodzianke" - place 10 zeta za wstep/dzien
najgorsze są potłuczone butelki wrzucane do wody. kiedyś moja siostra weszła na taką, zdarzyło się to także Elijah Wood na planie Władcy Pierścieni. z tego ostatniego zdarzenia można nawet zobaczyć wideo w sieci.
na prywatnej plaży można za taką potłuczoną butelkę pozwać jej właściciela, który pobiera opłaty i ma obowiązek tam sprzątać.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 16:39
Slum-Dog napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
HIOB napisał:
Czosnek stworzyl nową ekonomię w czasie recesji ceny rosną
Dla mnie to w ogóle paranoja płatna plaża co jeszcze? Płatny las, płatne jezioro, płatne oddychanie? W dupach się niektórym poprzewracało juś. Plaża jest elementem naturalnego krajobrazu kształtowanym przez fale wody i wiatry przez tysiące lat... więc jakim chujem może sobie właśność do niej rościć jakiś pajac mający co najwyżej kilkadziesiąt lat? To jest chore. Chyba że tą plażę sam stworzył od zera przywiózł piasek, nasypał i w ogóle to co innego.
Ostatnio się nieźle wqrwiłem jak pojechałem na jeziorko Kryspinów i się dowiedziałem, że wstęp 12 dutqw 2 jeziorka tam są, pozagradzane dookoła z każdej strony, jest kilka wejść i wszędzie mendy z biletami stoją... no żesz qrwa ja do cyrq wchodzę czy do przyrodniczego krajobrazu? Co za paranoja.
Podejrzewam, że najbardziej w dupę Czosnka piecze fakt, że niestety ale dostępu do powietrza nie da się ograniczyć i sprzedawać bo juś od lat pewnie by trzeba było płacić za możliwość oddychania gdyby tylko fizycznie to się dało zrobić.
WujkA trzeba Ordnung zaprowadzić.
A gdzie w tej wyliczance "platny sex" ? Moze i plaza uksztaltowala sie natruralnie jeszcze zanim seks sie pojawil, ale to tez taka naturalna czynnosc
Tu się mylisz Od zarania dziejów samice Naczelnych zawsze starały się na sexie wyciągnąć dla siebie dodatkowe korzyści a zjawisko prostytucji występuje nawet wśród współczesnych szympansów (Pan troglodytes) - wystarczy poczytać choćby relacje Jane Goodall z wieloletniej obserwacji szympansów nad jeziorem Tanganika czy Victorii.
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 16:48
atmosfera na gieldach sie poprawi tuż przed wejsciem zbuka teraz wysysanie keszu
szajszbuk jest huja wart ale jankes chce na tym badziewiu zaistnieć przez ostatnie lata mieliśmy do czynienia z wtórną falą dot.com (hossa internetowa) a ciągnęło te szrotownie jabłuszko (ntb zajebiście przewartościowane)
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 16:56
atmosfera na gieldach sie poprawi tuż przed wejsciem zbuka
raczej się mocno pogorszy żeby zbuka taniej kupić
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 16:59
jeden w plecy
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:00
TA-25 -1.76%
TA-100 -1.78%
qbiq
Liczba postów : 581 Registration date : 01/04/2011
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:03
kaczor napisał:
To co narysoales nie jest trojkatem:)
W trojkace fala C nie moze bcy dluzsza niz A i B, chyba ze to trojkat rozszerzajacy ale wtedy e nie moze byc najkrotsza
Dobrze wiedziec Czyli mamy formacje korekcyjna trojkatopodobna a co to bedzie to sie dopasuje za pare miesiecy tak, zeby AT sie zgadzala, a moze nawet to pierwsze abc okaze sie ok Czyli wszystko to pic na wode fotomontaz a po czasie dopasowuje sie wykresy do kresek, aberracje wytlumaczy sie wyjatkami od regoly, falszywymi wybiciami itp.Dlatego chyba najlepiej trzymac sie srednich i kanalow tredowych bo to widac od razu a nie po fakcie.
A co do ery dolara - zupelnie nie rozumiem dlaczego uwazacie, ze USA to na reke - wrecz przeciwnie, oni zrobia wszystko aby dolca zeszmacic.. a potrzeba tak niewiele np. jakas parokilotonowa zaginiona bombka walizkowa wybucha w w NY... zwali sie na terrorystow i po sprawie, do tego bedzie kolejny pretekst do jakiejs wojenki z Iranem czy cus
Tez bylem misiem i ciagle jestem - to wszystko pierdolnie z wielkim hukiem bo nie da sie opierac ekonomii na piramidzie finansowej, ale obiektywnie i racjonalnie patrzac to spadki teraz nikomu nie na reke a ze jest pretekst w postaci wybronionych wsparc to go wykorzystaja. Acha i jeszcze jedna bardzo wazna rzecz, ktora wam chyba umknela: ulica trzyma sie z dala od gieldy i trzyma kase w bankach, trzeba ja jakos zachecic i zmotywowac zeby siadla do stoliczka. Zielonego stoliczka
fastenter
Liczba postów : 1724 Registration date : 14/11/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:06
Icek nie coś więcej nie popuścił w galoty teraz pora na śkośnego - wystraszonego.
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:11
Niemiecki rząd na razie sprzeciwia się wydobywaniu gazu łukowego w Niemczech ze względu na wątpliwości dotyczące metody tzw. szczelinowania hydraulicznego - informuje w niedzielę tygodnik "Der Spiegel".
Według tygodnika, który powołuje się na źródła w niemieckim rządzie, minister środowiska Norbert Roettgen i minister gospodarki Philipp Roesler bardzo sceptycznie oceniają technikę tzw. szczelinowania hydraulicznego, stosowaną przy wydobyciu gazu z łupków.
a jaki u nas na forum był wrzask że przeciwnicy łupków to agenci moskwy niestety durniom nauka tylko przez wchodzi
czego jak czego, ale niemcom zdrowego rozsądku trudno odmówić
Reser
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:16
Rmir napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
Jak przytulę grubszą kapustę to całe Filipiny obj adę od Luzon do General Santos z góry na dół , wschodnią część Malezji, Brunei i może kawałek Indonezji. Tam jest tak narozpierdalane tych wysepek, że parę miesięcy trzeba by wszędzie być i sie za chuja to nie znudzi.
Tylko najpierw porządnie trza przytulić a przez to pałowanie 3 miesięczne jestem w dupie na razie dopiero coś mi zaczyna lekko drygać jak się spadki klarują, na bieżące koszty ledwo wyrabiam Oby się w końcu solidne pierdolnięcie zrobiło z tego jak rok temu to będzie gucio. Trzymajmy kciuki za bear power
Jadę się karnąć gazelą nad Wisłę.
i już sobie odpowiedziałeś co zrobisz z kapuchą z lewego konta
Jakiego lewego? Ja mam wszystkie prawe na full legalu a że niektórym brokerom nie chce się wysyłać pitów no to cóż.... nie moja to wina.
Reser
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:18
atmosfera na gieldach sie poprawi tuż przed wejsciem zbuka teraz wysysanie keszu
szajszbuk jest huja wart ale jankes chce na tym badziewiu zaistnieć przez ostatnie lata mieliśmy do czynienia z wtórną falą dot.com (hossa internetowa) a ciągnęło te szrotownie jabłuszko (ntb zajebiście przewartościowane)
No jak możesz? Zaraz EXio wklei ci kilka tabelek i zmienisz zdanie
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11715 Registration date : 16/09/2007
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:20
karnak napisał:
tarzan napisał:
REALISTA napisał:
barany napisał:
Mamy luki startowe na DJ i Nasdaq, lubię takie jasne sytuacje i łatwy zarobek
niektórzy na UFO to widzą wzrosty mimo że my niżej j..nie wiem jak oni to robią, ale ja jestem za leszcz żeby zauważyc takie niuanse jak wzrosty na spadkach no i na narzędzia analityczne, które temu służą jestem za głupi.
wskazana ostrożność, bo karnak na eSy przechodzi!
Łżesz. Wczorajszy mój rysunek pokazuje, że jest ostatnia szansa dla byczka. Chcesz mnie zgnoić, ale Ci się to nie uda.
ok, czyli masz eLLL - mi wszystko jedno co u ciebie w worze; chodzi tylko o to, żebyś pisał konkretnie; mam eS spadnie, mam eLL wzrośnie, nie mam nic bo konsola zgodnie z wcześniejszymi swoimi deklaracjami
a odnośnie gnojenia, to sam się gnoisz, nie będę pytał, czy wierzysz w Boga? - bo to bez znaczenia przy takiej postawie
inwestor
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:29
inwestor napisał:
jeden w plecy
dwa w plecy
Reser
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:30
Słuchajcie, ktoś wie dlaczemu nie da się zrobić transakcji back transferu na MasterCarda?
Na Visę bez problemu można cofnąć transakcję na tamtych fiutów nie.
Z paru platform próbowałem robić wypłaty na MasterCard i zawsze było decline.
Reser
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:42
fastenter napisał:
Aligator napisał:
He hE " pATRZ jaki qrfa szwagier"
Z tą blondynką w L-ce to jest zajebiste tego parę odcinqw nawet chyba jest, taki mini-serial. Ciekawe czy to tak celowo robione czy faktycznie taka idiotka.
Reser
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:49
Patrzcie na qrs Loonie!
splita zrobił 1:2???
Niestety nie da się po tyle bajnąć teraz acz ustawiłem zlecenie z dupy - ewidentny błąd platformy. Ciekawe jaki będzie pierwszy tick.
inwestor
Temat: Re: UFO - 05.05-06.05.2012 weekend Nie 06 Maj 2012, 17:57