Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:02
spiter napisał:
MICHU napisał:
adepcik2 napisał:
to do ilu te wzrosty Karnak ? masz jakies poziomy wytypowane czy trzymasz dopoki bedzie roslo ?...w sumie to jest proste, jak rosnie to L
a sluchajcie, Pan Nikt to teraz na trendowym czy antytrendowym pogrywa ? tyle pisze o tych swoich systemach a ja nigdy nie nadazam ;/
siemano adepcik
ja sie juz z esek wyleczyłem
gra orkiestra to tanczymy z dziura na pokladzie
He he ładnie powiedziane! Ja bym z oceną poczekał do pon. wt. z uwagą śledząc co będzie grane i wskakiwac. Widac że na tym ogólnoświatowym grajdole można zrobic wszystko, nawet wbrew prawu ciążenia:)
no prawie wszystko a prawie robi roznice i juz to zostalo zrobione co mogli zrobic
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:03
snajper napisał:
Aligator napisał:
snajper napisał:
MICHU napisał:
Garrett napisał:
Kobieta czuje się zarobiona, bo nie miała pieniędzy.
Korzyści z braku pieniędzy
"Nie mam pieniędzy, nie stać mnie na zrobienie sobie urlopu, więc nie pojechałam do żadnych ciepłych krajów. Tym samym też nikt nie wyrzucił mnie z hotelu i nie musiałam się martwić, jak wrócić do kraju, skoro moje biuro podróży właśnie splajtowało."
"Nie mając rezerw finansowych - nie stanęłam też przed problemem - czy przypadkiem nie skorzystać z super lokaty w złoto. Teraz nie drżę z niepokoju, czy w ogóle mam szanse odzyskać choć część pieniędzy."
z tego co wiem zadziałało połaczenie 2 magicznych słów wywołujacych pozytywne skojarzenie:
lokata ( jak bankowa, bezpieczenstwo) w złoto ( równiez solidny gwarant bezpiczenstwa)
jakby Plichta ogłosił że inwestuje w fermę kurczaków to sorry ale wątpię
poza tym stosunkowo krótki termin " bezpiecznej lokaty"
myśli sobie durny Polak, potrzymam pół roku i spierdole
No niestety za głupotę się płaci wiem coś o tym bo sam zapłaciłem
na czym straciłeś?
Hej Aligator. Na forex. Rzuciłem się jak małpa na mydło i efekt był łatwy do przewidzenia
To tak jak wszyscy - nie jesteś sam.
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:08
mobar napisał:
MICHU napisał:
Ezet napisał:
przesłanie pozwala i pomaga żyć dalej pomimo ....
kolega jeszcze powiiedział Mi że chyba tej kłody nie przeskoczy.
powiedziałem Mu, że będziemy tak długo yebać szwagra aż wszystko odzyska.
Wiem, że uratowałem Mu życie, bo z pewnoscią zrobiłby to.
a tego szwagra bedziecie jebac za depozyt twoj czy kolegi?
pół na pół...
ale nie to sie liczy tylko on jako człowiek
powiedziałem mu jeszcze zeby nie robił głupstw bo moze 1 banka juz do niego leci
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:10
MICHU napisał:
mobar napisał:
MICHU napisał:
Ezet napisał:
a tego szwagra bedziecie jebac za depozyt twoj czy kolegi?
pół na pół...
ale nie to sie liczy tylko on jako człowiek
powiedziałem mu jeszcze zeby nie robił głupstw bo moze 1 banka juz do niego leci
prawidlowo i psychologicznie jak uwierzyl w AG to i w ta banke pewnie uwierzy
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
MICHU
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:14
Indiana napisał:
Michu - Twój kumpel sam sobie winien, przecież złoto już w 2009 kosztowało znacznie więcej niż średnia wieloletnia, więc pchanie się w to już wtedy było dość wątpliwe. Fakt, że urosło jeszcze o 100%, ale to "zasługa" kryzysu. Kwestią czasu jest rajd w dół jak na srebrze. Doradź mu lepiej, żeby dał sobie spokój z giełdą, bo na 100% wtopi resztę oszczędności - skoro nawet głupiego funduszu nie umiał wybrać, to z czym na forex.... A jeszcze wpłacił do funduszu widniejącego na liście ostrzeżeń KNF, zarządzanego przez gościa karanego za oszustwa Może kilka - kilkanaście % odzyska, jak Plichta nie był zbyt wielkim durniem i nie przewalił/przetransferował wszystkiego.
witaj indiana
ale słuchaj to się już stało i nie ważne co i jak liczy się tylko skutek, który jest opłakany
tyle sie pisze zeby nie wkladac wszystkich jajek do jednego koszyka
mialo byc tylko na pół roku, linie lotnicze i tyle zachwytu, mądry Polak po szkodzie
MICHU
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:16
Argos
jak tam papierówki są jeszcze do wyzbierania ?
panteon polskiego sadownictwa
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:17
jak tam edek na oandach ? pokazuje juz wlasciwy kierunek down czy jeszcze czesiek czaruje hossą
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:22
mobar
Liczba postów : 11514 Registration date : 01/10/2007
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:25
Liczba postów : 549 Age : 57 Location : Łomianki Registration date : 12/03/2008
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:33
snajper napisał:
MICHU napisał:
Ezet napisał:
Pogadaj z nim, wytłumacz że to tylko kasa.
Niektórzy mają gorzej.
A Plichta chuj się wysmaży za to odpowiednio długo
Moi sąsiedzi mają dwóch synów. 12 i 14 lat. obaj umierają bo chorują na jakąś chorobę genetyczną. Starszy rusza już tylko jednym palcem. Dzieciaki chorują od drugiego roku życia. Wyobraź sobie jak wyglądało życie tej rodziny przez cały ten czas. Ich matka powiedziała, że się zabije jak ich straci. Takiej kłody to można nie przeskoczyć. Na prawdę inni mają gorzej.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:34
mam krotkie na akcje apple ciekawe ile jutro zarobie na tym
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:37
TRADER napisał:
Moi sąsiedzi mają dwóch synów. 12 i 14 lat. obaj umierają bo chorują na jakąś chorobę genetyczną. Starszy rusza już tylko jednym palcem. Dzieciaki chorują od drugiego roku życia. Wyobraź sobie jak wyglądało życie tej rodziny przez cały ten czas. Ich matka powiedziała, że się zabije jak ich straci. Takiej kłody to można nie przeskoczyć. Na prawdę inni mają gorzej.
i dlatego powtarzam cieszcie sie bo jestescie wybrańcami losu nawet mimo pustego depo
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:41
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:42
re TRADER
afekt to bardzo niebezpieczne oddziaływanie na psyche człowieka
niech chociaż minie I miesiąc, chociaż sprawa bedzie wracać jak bumerang
mobar
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:44
Argos napisał:
to jako hedz na sadzie?
TRADER
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:44
Argos napisał:
TRADER napisał:
i dlatego powtarzam cieszcie sie bo jestescie wybrańcami losu nawet mimo pustego depo
W ogóle jak się coś dzieje z Twoim dzieckiem i nie możesz mu pomóc to gorszej kary chyba nie może być.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:52
BOLT 9,63
adepcik2
Liczba postów : 1974 Registration date : 08/11/2008
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 22:58
Argos napisał:
BOLT 9,63
taniej nie bedzie ?
spiter
Liczba postów : 1078 Age : 39 Location : Pozen Registration date : 28/03/2012
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:03
adepcik2 napisał:
Argos napisał:
BOLT 9,63
taniej nie bedzie ?
Już było poniżej 9:60 ktoś z ECB coś pierdalnął..
Garrett
Liczba postów : 928 Location : Łódź Registration date : 07/10/2009
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:09
HIOB napisał:
Amber działał od 2009 więc gdzie była KNF przez ten czas? tak pozne ostrzeżenie też rodzi skutki prawne
Działalność Amber Gold nie podlega pod uprawnienia Komisji Nadzoru Finansowego. Powinni schować i trzymać cały czas mordę w kubeł, a nie teraz "ostrzegać" kiedy mleko się wylało. Klasycznie wsadzają teraz paluchy między drzwi bo ktoś od premiera zadzwonił i kazał "żeby coś zrobili w tej sprawie".
Przypomnę:
"Komisja Nadzoru Finansowego sprawuje nadzór nad sektorem bankowym, rynkiem kapitałowym, ubezpieczeniowym, emerytalnym, nadzór nad instytucjami płatniczymi i biurami usług płatniczych oraz nad instytucjami pieniądza elektronicznego."
Amber Gold nie należał do żadnej z wyżej wymienionych instytucji, chociaż chciał sprawiać takie wrażenie. Oficjalnie spółka prowadziła "dom składowy" i przechowywała towary klientów. KNF-owi nic do tego.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:10
Ale ci komentatorzy w Eurosporcie są z dupy Qrwa dyletanci, że ja pierdolę. Co chwilę się myli dziad jeden, przekręca kraje, nazwiska, w ciężarach mówi o kilometrach w dwuboju itp. Przy biegaczach pomylił Wybrzeże Kości Słoniowej z US Virgin Islands i nawet się nie poprawił (nie zorientował).
DNO TOTALNE, tak się wqrwiłem,że przełączyłem język komentarza na angielski.
Dosłownie jak w satyrze Tyma:
Kogo oni tam qrwa zatrudnili Tak permanentnie to częste jest, że szlag może trafić. W ciągu godziny minimum kilkanaście razy chuj sie myli.
Garrett
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:14
TRADER napisał:
W jaki sposób dla kogoś, kto stracił oszczędności życia, może być pocieszeniem "że ktoś ma gorzej"? No chyba, że na zasadzie faceta, który cieszy się, że sąsiadowi krowa zdechła, ale to chore.
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7069 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:15
mobar napisał:
Argos napisał:
to jako hedz na sadzie?
Reser
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:17
Sanya Richard-Ross (Yuesey) GOLDZIK na 400m
mobar
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:18
Garrett napisał:
HIOB napisał:
Amber działał od 2009 więc gdzie była KNF przez ten czas? tak pozne ostrzeżenie też rodzi skutki prawne
Działalność Amber Gold nie podlega pod uprawnienia Komisji Nadzoru Finansowego. Powinni schować i trzymać cały czas mordę w kubeł, a nie teraz "ostrzegać" kiedy mleko się wylało. Klasycznie wsadzają teraz paluchy między drzwi bo ktoś od premiera zadzwonił i kazał "żeby coś zrobili w tej sprawie".
Przypomnę:
"Komisja Nadzoru Finansowego sprawuje nadzór nad sektorem bankowym, rynkiem kapitałowym, ubezpieczeniowym, emerytalnym, nadzór nad instytucjami płatniczymi i biurami usług płatniczych oraz nad instytucjami pieniądza elektronicznego."
Amber Gold nie należał do żadnej z wyżej wymienionych instytucji, chociaż chciał sprawiać takie wrażenie. Oficjalnie spółka prowadziła "dom składowy" i przechowywała towary klientów. KNF-owi nic do tego.
tam na liscie ostrzezen jest kilkanascie podmiotow czy tez nie powinny sie tam znalezc? bo oficjanie na pewno nie prowadza dzialalnosci bankowej
Reser
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:31
Shaley Ann Fraser-Pryce (Dżamejka) GOLDZIK na stówkę
Niezła
Fotogeniczna z twarzy i z tyłu ma
Garrett
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:43
mobar napisał:
tam na liscie ostrzezen jest kilkanascie podmiotow czy tez nie powinny sie tam znalezc? bo oficjanie na pewno nie prowadza dzialalnosci bankowej
nie umiem ci odpowiedzieć na to pytanie.
Napisali: "podmioty, które nie posiadają wymaganych przepisami prawa zezwoleń. "
No to jeśli Amber Gold nie miał wymaganych przepisami zezwoleń, to dlaczego działał przez 3 lata? Jest to dla mnie całkowitą zagadką.
TRADER
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:45
Garrett napisał:
TRADER napisał:
W jaki sposób dla kogoś, kto stracił oszczędności życia, może być pocieszeniem "że ktoś ma gorzej"? No chyba, że na zasadzie faceta, który cieszy się, że sąsiadowi krowa zdechła, ale to chore.
Ja kilka lat temu też stanąłem na krawędzi (tak mi się wtedy wydawało) bo straciłem biznes, pieniądze i sens życia ponieważ nie wyobrażałem sobie jak się odnaleźć i co dalej ze sobą robić? Co robić żeby rodzinę utrzymać? Ale wyszedłem po sześciu latach z czarnej d.. finansowej i jakoś daję radę. A tym dwóm dzieciakom za płotem nikt nie dał szansy na więcej niż 2 lata normalnego życia. A jakie życie mają ich rodzice? Na prawdę jak nie ma zdrowia to każda fortuna jest g.. warta. Pewnie, że to żadne pocieszenie dla kolegi. Dla niego najważniejsza jest jego tragedia. To normalna reakcja. Ale te pieniądze, które może stracić nie są więcej warte niż rzeczy, które za nie mógłby kupić. Są wartości, których nie kupisz za żadne pieniądze. Widzę to kiedy patrzę na moją pięcioletnią córeczkę. Śliczną, zdrową, szczebioczącą, cały czas roześmianą. U sąsiada jest dwóch dorastających chłopaków. Kiedyś biegali, skakali, pełno ich było wszędzie. Od dziesięciu lat tam jest zawsze cisza.
pandorka
Liczba postów : 633 Registration date : 16/09/2011
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:52
[quote="Garrett"][quote="mobar"] tam na liscie ostrzezen jest kilkanascie podmiotow czy tez nie powinny sie tam znalezc? bo oficjanie na pewno nie prowadza dzialalnosci bankowej[/quote]
nie umiem ci odpowiedzieć na to pytanie. :scratch:
Napisali: "podmioty, które nie posiadają wymaganych przepisami prawa zezwoleń. "
No to jeśli Amber Gold nie miał wymaganych przepisami zezwoleń, to dlaczego działał przez 3 lata? Jest to dla mnie całkowitą zagadką. :scratch: [/quote Sam sobie /w jakimś stopnniu/ odpowiedziałeś. Dom składowy to M Gospodarki, kilka krótkich chwil nad ustawą, trochę gugla i stwierdzenie, że 'duch' ustawy nie idzie z jej 'precyzją'. I mamy AG.
mobar
Temat: Re: UFO - 04-05.08.2012 weekend Nie 05 Sie 2012, 23:55
Garrett napisał:
mobar napisał:
nie umiem ci odpowiedzieć na to pytanie.
No to jeśli Amber Gold nie miał wymaganych przepisami zezwoleń, to dlaczego działał przez 3 lata? Jest to dla mnie całkowitą zagadką.
chyba mamy slamazarne prawo ktore pozwala cwaniaczkom tak dlugo prowadzic dzialalnosc a najlepsze to to ze taki zlodziej nawet jak zostanie prawomocnie skazany to nie ma sadowego zakazu prowadzenia podobnej dzialalnosci