Zlecenia Peg Zlecenie typu Peg jest to zlecenie z limitem powiązanym z kursem referencyjnym (tzn. z limitem podążającym za zmianami kursu referencyjnego). Kursem referencyjnym dla zlecenia Peg jest limit najlepszego zlecenia po tej samej stronie arkusza co zlecenie Peg (tzw. Primary Peg). Limit zlecenia Peg jest aktualizowany w sposób ciągły. Zlecenia typu Peg są specjalnie oznakowane w arkuszu (są odróżnialne od pozostałych typów zleceń). Podczas składania zlecenia Peg istnieje możliwość zdefiniowania dodatkowego limitu: maksymalnego dla zleceń kupna lub minimalnego dla zleceń sprzedaży, po przekroczeniu którego podstawowy limit zlecenia Peg przestaje być automatycznie aktualizowany przez system. Aktualizacja zlecenia Peg jest wznawiana, jeśli w arkuszu zleceń limit najlepszego zlecenia kupna (sprzedaży) spadnie poniżej (wzrośnie powyżej) maksymalnej (minimalnej) wartości limitu. Dodatkowy limit zabezpiecza inwestora przed zakupem instrumentu po zbyt wysokiej lub przed sprzedażą po zbyt niskiej cenie.
czyli zapierdala automat, że zawsze przebija o 1 tick, później się cofa gdy jest zbyt nisko/wysoko a gdy leszcz się cofnie to on ponawia i tak w qłko macieju, że albo stoisz bliżej środka spreadu albo jesteś drugi... To qrwy animatorskie od dawna mają a dla leszcza takie zlecenia są niedostępne... widzę, że w końcu i to wprowadzą to dopiero cyrk będzie... oczopląsu będzie można dostać jak tak każdy naustawia zlecenia "przebij o 1 tick untli price lower/higher than next order behind you"
To mniej więcej tak wygląda:
kto obserwuje arqsze zleceń to pewnie nie raz zauważył jak to miga niczym jebany stroboskop, że nie wiadomo jak się ustawić. Na FPZU sobie qrwa upodobała ten typ zleceń.
Teraz leszcz też będzie mógł przebijać psycholi migającym migaczem
ja to olewam i tak zawsze daje zlecenia oczekujące, nie chce mi sie śledzic tych notek bo mnie kurwica strzelała czasami, a tak dam oczekujące i co godzine sprawdze czy sie zrealizowało co zajmuje z 5 minut, wiec wdzień na rynek max czasu 2 godziny poswięce i wyniki mam podobne co jak tkwiłem przed monitorem, jedynie jak jest zajob to z chęcią moge sie pogapić i puszczac szybkie zlecenia
Ale to zależy od płynności danego waloru... prawie zawsze gdy tak robiłem to później przychodząc patrzyłem, że stoję pozasypywany mnóstwem zleceń albo poszło a do mojego 1szt zabrakło bo inne mendy mnie wyprzedziły w międzyczasie.. i wtedy mnie totalna qrwica strzelała Nauczyło mnie to, że jeśli nie będę zmieniał średnio co 15min zlecenia to nie dostanę (chyba że w złą stronę to wtedy szybko wydzióbią).
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Cały czas obowiązuje zasadnicza różnica między qrwidołkiem a wszelkimi innymi platformami typu mt4, dealbook itp. polegająca na tym, że wyłącznie na qrwidołq można sprzedawać z prawej a qpować z lewej Na każdej innej platformie możliwa jest realizacja zleceń wyłącznie z przeciwnej strony nawet jeśli było to zlecenie oczeqjące.
I dlatego taki cyrk jest wieczny z tymi zleceniami bo każdy chce być jednocześnie pierwszy na tabeli i jednocześnie możliwie jak najdalej przeciwnej strony.
I dlatego też tak lubię qrwidołek bo dzięki sprzedawaniu z prawych i qpowaniu z lewych stron ofert zysqje się przewagę spreadową, która często pomaga wyskoczyć z mniejszą stratą lub zwiększa dodatkowo zysk. Tego nie ma na żadnej innej platformie gdzie jest sztucznie narzucony spread przez brokera.
Niby to niewielka różnica ale dzięki temu w chooy siana zarobiłem w ubiegłych latach. Dlatego mimo generalnie sporego pałowania i belki wciąż nie potrafię rozstać się z naszą giełdunią. Pokażcie mi platformę gdzie mogę ustawić zlecenie między ofertami bid/ask i żeby było widoczne dla innych się zrealizowało przez innego leszcza... tą część tortu kasuje zawsze broker a to jest tak naprawdę zajebista przewaga na starcie (przynajmniej psychologiczna dla mnie).
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Dajmy na to jako przykład taką z dupy trochę parkę walutową EUR/AUD. Broker GFT sobie ustalił spreadzik około 3pips (bo niektórzy to nawet 9 walą) i mamy oferty np. 1.2422 / 1.2425 i chuj - niezależnie od płynności i napływających ofert zawsze leszcz musi brać od brokera po spreadzie oferowanym... A ja bym chciał się ustawić np. na buy 1.24221 i żeby to zlecenie wraz z moją ilością było widoczne dla innych wyprzedzając ofertę brokera i żeby ktoś inny mógł np. mi to bezośrednio sprzedać czyli de facto broker ograniczyłby się do animowania rynq a nie byłby stroną transakcji... wtedy rzeczywisty przepływ pieniądza byłby miedzy graczami a nie gracz-broker, broker by tylko pośredniczył w transakcjach i w zamian mógłby kasować jakaś prowizję. To by było znacznie lepsze rozwiązanie. Dokładnie tak jak odbywa się to na GPW.
Oczywiście ja mogę się tak ustawić ale dostanę to dopiero wtedy gdy taka cena wskoczy na ask a to juś nie jest to samo.
Istnieją w ogóle takie firmy gdzie tak można robić?
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
Pokażcie mi platformę gdzie mogę ustawić zlecenie między ofertami bid/ask i żeby było widoczne dla innych się zrealizowało przez innego leszcza... tą część tortu kasuje zawsze broker a to jest tak naprawdę zajebista przewaga na starcie (przynajmniej psychologiczna dla mnie).
Chocby Dukas. Tyle, ze te zlecenia musza byc odpowiednio duze (1 lot? ), zeby pojawily sie w karnecie, wiec niekoniecznie to oferta dla leszcza.
Cytat :
What is a "Place BID/OFFER" type of order? These orders allow traders to act as liquidity providers by placing individual bids and offers right into the SWFX – Swiss Forex Marketplace. Bids/Offers are very similar to limit orders and used to buy or sell a currency at a specified price or better. But in addition to limit orders, Bids/Offers have several advantages. As all Bids/Offers are placed directly in the marketplace, they can be taken by other liquidity consumers, thus allowing the trader to avoid a spread cost. The required margin for Bids/Offers is reserved instantly when the order is accepted, that means, less time is needed to process the execution. Additionally, traders can specify the time period (Good Till Canceled / Good For / Good Till) allowed for the system to work the order. All together, these features make Bids/Offers valuable tools for intraday trading.
strażnik moralności
Liczba postów : 647 Registration date : 22/08/2012
interesujące rzeczy piszecie ale i lekko przerażające bo wychodzi na to że rządzi bank centralny (banki centralne) a to się jakoś kojarzy z rządem centralnym, tym o którym pisał św. Jan
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
interesujące rzeczy piszecie ale i lekko przerażające bo wychodzi na to że rządzi bank centralny (banki centralne) a to się jakoś kojarzy z rządem centralnym, tym o którym pisał św. Jan
i tak niedługo lecimy na księzyc eksplorować go, więc się troche ziemia odludni
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
zoabczcie na stopkę ponad miliard dlugu przybylo w 4 dni
dobrze, że Kaczyński nie rządzi bo by kipiało w całym kraju, że toniemy itd itd
i to wszystko przy takiej mobilizacji urzędu skarbowego, wysokim vacie, karaniu za wszystko będziemy drugą grecją, nie ma bata nie widzę sposobu w jaki moglibyśmy spłacić te długi zwłaszcza że demografia nas wykańcza a młodzi będą spierdzielać tym szybciej im u nas będzie gorzej
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
i to wszystko przy takiej mobilizacji urzędu skarbowego, wysokim vacie, karaniu za wszystko będziemy drugą grecją, nie ma bata nie widzę sposobu w jaki moglibyśmy spłacić te długi zwłaszcza że demografia nas wykańcza a młodzi będą spierdzielać tym szybciej im u nas będzie gorzej
nie, chociażby taki mały szczególik, że skończyły się tanie produkty z chin coraz więcej firm dochodzi do wniosku, że lepiej robić u nas
no i najważniejsze: mamy własną walute oblegane sklepy w strefie przygranicznej to jedna z pochodnych a długi spłacimy łupkami
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
nie, chociażby taki mały szczególik, że skończyły się tanie produkty z chin coraz więcej firm dochodzi do wniosku, że lepiej robić u nas
no i najważniejsze: mamy własną walute oblegane sklepy w strefie przygranicznej to jedna z pochodnych a długi spłacimy łupkami
jasne...przy tak rozdawnych koncesjach to pewnie jeszcze do nich dopłacimy......
mario
Liczba postów : 115 Registration date : 08/06/2011
starszy wpis- ciekawe spostrzeżenia ..."istotne lokalne dno powinno zostać ustanowione w pierwszej połowie pażdziernika na poziomie lekko niższym niż minima z września i grudnia 2011 oraz czerwca 2012"...
jasne...przy tak rozdawnych koncesjach to pewnie jeszcze do nich dopłacimy......
opodatkuje się kopaliny i po sprawie
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
własna waluta nam w niczym nie pomoże
ja za zadłużanie kraju to bym stawiał pod ścianą i kula w łeb obowiązek obniżania długu trzeba wpisać do konstytucji bo inaczej te qrwy politycy będą go tylko powiększali możemy się spierać kto by nas zadłużał szybciej, pis czy po, ale efekt będzie ten sam: plajta polski a wtedy czort wie czego sobie wierzyciele zażyczą to co dziś wydaje się niemożliwe, może zrobić się realne za jakiś czas świat zrobił się taki porypany że przydałby mu się jakiś prysznic dla otrzeźwienia
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
By można było ludzkość zbawić Trzeba się najpierw z nią rozprawić
Bo tylko z morza krwi i męczarń Narodzi sie przecudna tęcza
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
własna waluta nam w niczym nie pomoże
ja za zadłużanie kraju to bym stawiał pod ścianą i kula w łeb obowiązek obniżania długu trzeba wpisać do konstytucji bo inaczej te qrwy politycy będą go tylko powiększali możemy się spierać kto by nas zadłużał szybciej, pis czy po, ale efekt będzie ten sam: plajta polski a wtedy czort wie czego sobie wierzyciele zażyczą to co dziś wydaje się niemożliwe, może zrobić się realne za jakiś czas świat zrobił się taki porypany że przydałby mu się jakiś prysznic dla otrzeźwienia
Na dwa sposoby można okraść społeczeństwa: - inflacja stosuje ją się jak jest za dużo kasy u luda - "okradanie z przeszłości" - wciskanie "tanich" kredytów za które zapłacą słono kolejne pokolenia - "okradanie z przyszłości"
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010