Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: UFO - 05.02.2013 Wto 05 Lut 2013, 01:58
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Najbardziej docenieni mogą się czuć pracownicy Ministerstwa Pracy. Średnia wysokość nagród w resorcie wyniosła – 11638 złotych. Niewiele niższe nagrody, bo 11020 złotych rozdano w Ministerstwie Skarbu. Hojny był także minister finansów Jacek Rostowski
nie bądź złośliwy, u mnie ludzie w fosie nie znajdują się bez powodu
po pierwsze, trzeba być dla mnie chamskim lub pisać głupoty
po drugie, sprawdzam historię danej osoby i patrzę, czy zawsze taka jest, czy też pisze merytorycznie
jeśli kilka ostatnich stron historii wpisów nie wnosi zbyt wiele (szukam wykresów i mądrych wypowiedzi a nie filmików, zdjęć panienek lub innego fun stuffu), to osobnik trafia do fosy
aktualnie w fosie są: kLeszcz thorgall Fanexa MICHU (testowo) Argos neuron rafalx Jagd auf depot godsent
zauważ, że wszyscy, oprócz Micha to trolle
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51988 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
no, i już wiadomo, jaka była przyczyna spadków - spadają, bo kryzys, a dzisiaj spadają, bo wczoraj spadali
"Ceny ropy w Nowym Jorku lekko spadają po mocnym spadku w poniedziałek" "Ceny miedzi w Londynie spadają z powodu spekulacji, że kryzys w Europie pogorszy się"
po drugie, sprawdzam historię danej osoby i patrzę, czy zawsze taka jest, czy też pisze merytorycznie
jeśli kilka ostatnich stron historii wpisów nie wnosi zbyt wiele (szukam wykresów i mądrych wypowiedzi a nie filmików, zdjęć panienek lub innego fun stuffu), to osobnik trafia do fosy
aktualnie w fosie są: kLeszcz thorgall Fanexa MICHU (testowo) Argos neuron rafalx Jagd auf depot godsent
masz racje powinni modowie dac im bana i oczyścić forum ?
Ps Micha tez musze wrzucic do fosy bo juz mnie oczy bolą tak miga tymi lampkami
Ostatnio zmieniony przez osły dnia Wto 05 Lut 2013, 08:14, w całości zmieniany 2 razy
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
no, i już wiadomo, jaka była przyczyna spadków - spadają, bo kryzys, a dzisiaj spadają, bo wczoraj spadali
"Ceny ropy w Nowym Jorku lekko spadają po mocnym spadku w poniedziałek" "Ceny miedzi w Londynie spadają z powodu spekulacji, że kryzys w Europie pogorszy się"
Jaki kryzys Ostatni kryzys to był.......przed wojną
Woman in love fake profil
Liczba postów : 1449 Location : Teneryfa Registration date : 23/05/2012
Jaki kryzys Ostatni kryzys to był.......przed wojną
kryzys obligacji
banki napakowały się obligacjami południa i teraz strach, że nie odzyskają kasy (mimo, że w 2012r. obligacje greece i portugal były najbardziej rentownymi aktywami)
więc trzeba zrobić zamieszanie i kosztem podatnika kasę odzyskać a przy okazji nastraszyć ulicę, tanio odebrać papier nastraszyć Bena, aby nadrukował i rozdał taniej kasy, aby się jeszcze bardziej obłowić
popytaj konspiracyjnych na forum, to ci powiedzą, jak banki sterują społeczeństwem i politykami
masz racje powinni modowie dac im bana i oczyścić forum ?
Ps Micha tez musze wrzucic do fosy bo juz mnie oczy bolą tak miga tymi lampkami
godsent to jak dla mnie pierwszy w historii forum kandydat na long-term bana - tak z minimum miesiąc, aby antydepresanty zaczęły działać
a Michu to jest u mnie w fosie właśnie z powodu tych lampek i profesorów
(PAP/Bloomberg) - Indeks PMI, określający koniunkturę w sektorze usług Chin, wyniósł w styczniu 2013 roku 54,0 pkt. wobec 51,7 pkt. na koniec poprzedniego miesiąca - podano w wyliczeniach HSBC Holdings i Markit Economics.
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Nie sądzę, mamy wielu baranów w Sejmie, ale nie aż takich idiotów, zeby zrobić pośmiewisko z Polski na cały świat. Muszą mówić zgodnie z wytycznymi, ale i tak wcisną przycisk NIE
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Nie sądzę, mamy wielu baranów w Sejmie, ale nie aż takich idiotów, zeby zrobić pośmiewisko z Polski na cały świat. Muszą mówić zgodnie z wytycznymi, ale i tak wcisną przycisk NIE
a niech sobie porzondzi to i tak marionetki nie ma znaczenia
przycisk na tak
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Witam! Dla kontraktów przebicie chmury stało sie faktem. Jednocześnie wykonał się teoretyczny zasięg domniemanej korekty abc od poziomu 2664 pkt, przy załozeniu równości fal a i c. Jednak, ponieważ znajdujemy się poniżej chmury, nawet jeśli ma nastapić powrót do wzrostów, to najprawdopodobniej po okresie męczącej konsolidacji. Okno w chmurze otwiera się dopiero na początku marca, wczesniej dolny brzeg chmury bedzie znajdował się na poziomie 2500 pkt. Pod nami - silne wsparcie (pozioma, czerwona linia na poziomie 2476 pkt), czyli górne ograniczenie półtorarocznej konsolidacji.
Chmura dla indeksu znajduje się nieco nizej, dlatego wyjscie dołem jeszcze nie nastapiło. Znajdujemy się jednak blisko jej dolnego brzegu.
U mnie - bez zmian - wciąż systemowe S. Pozdrawiam
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008