Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:01
Zahary napisał:
Slum-Dog napisał:
Zahary napisał:
Pewnego dnia zgłosił się do s. Michaeli wycieńczony z głodu chłopiec ponieważ od dwóch tygodni nie otrzymał wynagrodzenia za pracę. Kiedy razem z nim poszła do pracodawcy z żądaniem aby wypłacił mu należną pensję ten grzecznie odpowiedział, że wprawdzie konstytucja indyjska nakazuje wynagradzać za pracę to jednak jest to tylko ludzkie prawo, a on nie jest zobowiązany takiego prawa przestrzegać. Dla niego obowiązujące jest boskie prawo karmy, które mówi, że wszystko co dzieje się z człowiekiem jest spowodowane życiem w poprzednim wcieleniu. Dlatego chłopiec nie powinien domagać się zapłaty tylko starać się aby jak najlepiej wykonywać swoje obowiązki, a wtedy w następnym wcieleniu urodzi się w wyższej kaście. Pracodawca powiedział również, że nawet gdyby chłopiec umarł z głodu to i tak nic by się nie stało ponieważ wtedy narodziłby się w wyższej kaście. W ten sposób religijnym prawem karmy i reinkarnacji wytłumaczył swój bezlitosny wyzysk chłopca (por. miesięcznik "List" 11/96). Teoria reinkarnacji pozbawia człowieka poczucia grzechu i zdolności rozróżniania dobra od zła.
Zahary - ale co dalej z tym dzieciakiem z opowiesci? Zaczyna sie jak prawdziwa historia o dobroci - potem przemycanie swoich ideii i zalozen - a dzieciak dalej glodny I to na stronie o dzialaniu przeciwko psycho-manipulacji
Chyba jednak tego nie czytałeś. Ten artykuł nie przemyca żadnych idei, lecz demaskuje kłamstwo reinkarnacji i ukazuje prawdziwe oblicze religii wschodu.
Kiedyś tu wklejałem wykłady s. Michaeli - była ona długo w Indiach na misji, m.in. pomagała takim biedakom - Kościół Katolicki realizuje bardzo wiele takich misji na świecie.
W każdym razie warto posłuchać/poczytać co ma do powiedzenia akurat s. Michaela, bo ona również tam studiowała ich kulturę/religię (Uniwersytet Karnatak w Dharwad) i ma wiele do powiedzenia na ten temat.
Pozdrawiam
"... Ponieważ, według teorii reinkarnacji, człowiek zbawia się sam, własnym wysiłkiem poprzez ćwiczenia różnych form jogi, medytację i kolejne wcielenia, w konsekwencji taka duchowość prowadzi to do skrajnego egocentryzmu i całkowitej obojętności na potrzeby innych. Cnota życzliwości (maitri) polega na obojętności, a współczucie (karuna) na braku uczuciowego zaangażowania oraz obojętności na potrzeby drugiego człowieka. Jest to "cnotliwość", której ideałem jest osiągnięcie błogostanu i doskonałej obojętności w stosunku do wszystkiego co istnieje poza własną jaźnią. To właśnie dzięki "duchowości" reinkarnacji w dzisiejszych Indiach bardzo częstymi ofiarami przemocy i niesprawiedliwości, związanej z kultem religijnym, stają się starcy, kobiety i dzieci. Ludzie ubodzy są wyzyskiwani, pogardzani i obwiniani za swoje ubóstwo winami z poprzedniego wcielenia. Zbrodnicze ofiary z dzieci, skrytobójstwa, oszustwa, rabunki, sakralna prostytucja, grzechy sodomskie itp. są popełniane w oparciu o prawo zaczerpnięte z hinduskich "świętych ksiąg.."
jakbym czytał z historii o kapłanach religii chrześcijańskiej, popełnianie zła można uzasadnić dowolną ideologią w tym najlepiej religijną bo wystarczy wierzyć a nie trzeba sprawdzać.
pojęcie reinkarnacji jest tylko uproszczeniem dostosowanym do pewnej kultury (podobnie jak piekło i niebo dostosowanym do chrześcij.), natomiast karma=tj.grzech, powoduje spustoszenie w umysłach ludzi religijnych, bo obciąża ich poczuciem winy z którym nie umieją sobie poradzić, w związku z czym rzutują oni silnie negatywne odczucia na zewnątrz, tworząc projekcje oraz obdarzając nienawiścią innych (plemię wężowe judy jest tego dobitnym przykłądem , nic więc dziwnego że doprowadzało to i doprowadzać będzie do nadużyć.
nie zmienia to postaci rzeczy, że zła karma=tj grzech, jak i dobra karma=tj dobre działanie/myślenie, obie zawierają w sobie nasiona, które owocują w określony sposób oraz odkładają się w nieświadomości (w tym w zbiorowej).
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Argos napisał:
Pomocnik AEK Ateny Giorgos Katidis został dożywotnio zdyskwalifikowany przez Grecką Federację Piłkarską (EPO) za pokazanie publiczności nazistowskiego gestu. Dopuścił się tego po strzeleniu zwycięskiego gola w sobotnim meczu ekstraklasy przeciwko Verii (2:1).
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 06/05/2009
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:02
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,13580025,_Moga_wykupic_mieszkania__ale_tylko_po_cenach_rynkowych_.html#MT zwiazki zqawodowe to organizacje dbajace wylacznie o dobro swoich zarzadow, polewam z ludzi ktorzy uwazaja ich za reprezentantow kogokolwiek:D
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:03
MICHU napisał:
hahahaaha ale debil
a gdzie Ty byles dzisiaj ???
tyle światełek dookola .....
barana prąd kopnął
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
MICHU
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:09
[quote="myśliwyl"]
tarzan napisał:
odebrałem eSSS po 45 łupina nieźle przyrosła; napinamy muskuły jest szansa[/quote
to kto komu wpierdoli ja mam L PO 39!!!!!!!
ah te zakładziki, fajna rzecz
Zahary
Liczba postów : 1201 Registration date : 16/01/2008
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:10
PINGWIN (Z MADAGASKARU) napisał:
Zahary napisał:
Slum-Dog napisał:
Zahary napisał:
Pewnego dnia zgłosił się do s. Michaeli wycieńczony z głodu chłopiec ponieważ od dwóch tygodni nie otrzymał wynagrodzenia za pracę. Kiedy razem z nim poszła do pracodawcy z żądaniem aby wypłacił mu należną pensję ten grzecznie odpowiedział, że wprawdzie konstytucja indyjska nakazuje wynagradzać za pracę to jednak jest to tylko ludzkie prawo, a on nie jest zobowiązany takiego prawa przestrzegać. Dla niego obowiązujące jest boskie prawo karmy, które mówi, że wszystko co dzieje się z człowiekiem jest spowodowane życiem w poprzednim wcieleniu. Dlatego chłopiec nie powinien domagać się zapłaty tylko starać się aby jak najlepiej wykonywać swoje obowiązki, a wtedy w następnym wcieleniu urodzi się w wyższej kaście. Pracodawca powiedział również, że nawet gdyby chłopiec umarł z głodu to i tak nic by się nie stało ponieważ wtedy narodziłby się w wyższej kaście. W ten sposób religijnym prawem karmy i reinkarnacji wytłumaczył swój bezlitosny wyzysk chłopca (por. miesięcznik "List" 11/96). Teoria reinkarnacji pozbawia człowieka poczucia grzechu i zdolności rozróżniania dobra od zła.
Zahary - ale co dalej z tym dzieciakiem z opowiesci? Zaczyna sie jak prawdziwa historia o dobroci - potem przemycanie swoich ideii i zalozen - a dzieciak dalej glodny I to na stronie o dzialaniu przeciwko psycho-manipulacji
Chyba jednak tego nie czytałeś. Ten artykuł nie przemyca żadnych idei, lecz demaskuje kłamstwo reinkarnacji i ukazuje prawdziwe oblicze religii wschodu.
Kiedyś tu wklejałem wykłady s. Michaeli - była ona długo w Indiach na misji, m.in. pomagała takim biedakom - Kościół Katolicki realizuje bardzo wiele takich misji na świecie.
W każdym razie warto posłuchać/poczytać co ma do powiedzenia akurat s. Michaela, bo ona również tam studiowała ich kulturę/religię (Uniwersytet Karnatak w Dharwad) i ma wiele do powiedzenia na ten temat.
Pozdrawiam
"... Ponieważ, według teorii reinkarnacji, człowiek zbawia się sam, własnym wysiłkiem poprzez ćwiczenia różnych form jogi, medytację i kolejne wcielenia, w konsekwencji taka duchowość prowadzi to do skrajnego egocentryzmu i całkowitej obojętności na potrzeby innych. Cnota życzliwości (maitri) polega na obojętności, a współczucie (karuna) na braku uczuciowego zaangażowania oraz obojętności na potrzeby drugiego człowieka. Jest to "cnotliwość", której ideałem jest osiągnięcie błogostanu i doskonałej obojętności w stosunku do wszystkiego co istnieje poza własną jaźnią. To właśnie dzięki "duchowości" reinkarnacji w dzisiejszych Indiach bardzo częstymi ofiarami przemocy i niesprawiedliwości, związanej z kultem religijnym, stają się starcy, kobiety i dzieci. Ludzie ubodzy są wyzyskiwani, pogardzani i obwiniani za swoje ubóstwo winami z poprzedniego wcielenia. Zbrodnicze ofiary z dzieci, skrytobójstwa, oszustwa, rabunki, sakralna prostytucja, grzechy sodomskie itp. są popełniane w oparciu o prawo zaczerpnięte z hinduskich "świętych ksiąg.."
jakbym czytał z historii o kapłanach religii chrześcijańskiej, popełnianie zła można uzasadnić dowolną ideologią w tym najlepiej religijną bo wystarczy wierzyć a nie trzeba sprawdzać.
pojęcie reinkarnacji jest tylko uproszczeniem dostosowanym do pewnej kultury (podobnie jak piekło i niebo dostosowanym do chrześcij.), natomiast karma=tj.grzech, powoduje spustoszenie w umysłach ludzi religijnych, bo obciąża ich poczuciem winy z którym nie umieją sobie poradzić, w związku z czym rzutują oni silnie negatywne odczucia na zewnątrz, tworząc projekcje oraz obdarzając nienawiścią innych (plemię wężowe judy jest tego dobitnym przykłądem , nic więc dziwnego że doprowadzało to i doprowadzać będzie do nadużyć.
nie zmienia to postaci rzeczy, że zła karma=tj grzech, jak i dobra karma=tj dobre działanie/myślenie, obie zawierają w sobie nasiona, które owocują w określony sposób oraz odkładają się w nieświadomości (w tym w zbiorowej).
Dokładnie tak - nie wiem skąd Twój cytat, ale właśnie o tym pisałem - cytat z Twojego tekstu:
Cytat :
To właśnie dzięki "duchowości" reinkarnacji w dzisiejszych Indiach bardzo częstymi ofiarami przemocy i niesprawiedliwości, związanej z kultem religijnym, stają się starcy, kobiety i dzieci. Ludzie ubodzy są wyzyskiwani, pogardzani i obwiniani za swoje ubóstwo winami z poprzedniego wcielenia. Zbrodnicze ofiary z dzieci, skrytobójstwa, oszustwa, rabunki, sakralna prostytucja, grzechy sodomskie
Natomiast nie stawiałbym znaku równości pomiędzy chrześcijaństwem, a jakąś pseudoduchowością o której piszesz i nazywasz "religiami"..
Pozdrawiam
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:11
MICHU
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:12
Argos napisał:
MICHU napisał:
hahahaaha ale debil
a gdzie Ty byles dzisiaj ???
tyle światełek dookola .....
barana prąd kopnął
pisałem pismo
2 tygodnie w głowie układania jak to napisać, po nocach myślenie, rano i wieczorem
4 h pisania i juś .
znowu siem będę układał 3 próba i zaznaczę że ostatnia
napiszę Panu Dyrektorowi że Kocham POLskę i jestem wrażliwym człowiekiem
małe odszkodowanie od SP i kończymy wojenkę
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11715 Registration date : 16/09/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:12
[quote="myśliwyl"]
tarzan napisał:
odebrałem eSSS po 45 łupina nieźle przyrosła; napinamy muskuły jest szansa[/quote
no na H1 jest wstępne eLL o ile utrzymają do 17
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:13
"Niemcy nie potrzebują euro, natomiast dla innych krajów wspólna waluta jest szkodliwa" - powiedział w Berlinie rzecznik Alternatywy dla Niemiec (AfD) Bernd Lucke. Profesor ekonomii wyjaśnił, że likwidacja strefy euro powinna nastąpić w dwóch etapach: najpierw strefę powinny opuścić kraje z południa Europy, powracając do walut narodowych, a w następnej kolejności kraje z północy kontynentu.
kaczor
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:14
zahary widze dalej promuje pedofilow w sukienkach, bedziesz sie za to keidys smazyl w piekle
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:15
wierzajcie z tymi lampkami
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Pon 18 Mar 2013, 09:15, w całości zmieniany 1 raz
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:15
Dla mnie może nomad wierzyć nawet w rycerzy Jedi. nic mnie to nie obchodzi, jego sprawa ale on się przyczepia cały czas do KK nie rozumiem jego nienawiści do KK stary, nie wierzysz i ok tylko kiego huja walczysz?
jak mi joga kryszna i inne lata koło dupy to się nie wypowiadam i nie oczerniam
Ostatnio zmieniony przez thorgall dnia Pon 18 Mar 2013, 09:17, w całości zmieniany 1 raz
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 23/06/2010
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:16
Argos napisał:
- Powiedzmy sobie uczciwie - to wygląda na konfiskatę cudzych pieniędzy. Nie wiem, kto jest autorem tej idei, lecz przypomina to
konfiskatę - powiedział w poniedziałek rosyjski premier Dmitrij Miedwiediew.
- Taka praktyka, niestety, znana była dobrze w radzieckich czasach, ale tym razem mamy do czynienia z członkiem Unii Europejskiej.
Będziemy musieli wyciągnąć określone wnioski z tej sytuacji, będziemy domagać się konsultacji i będziemy proponować też korekt -
podkreślił Miedwiediew.
nie wie kto jest autorem ale sie dowie a jak sie dowie to nogi z dupy powyrywa
tarzan UFOTrader Senior
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:17
thorgall napisał:
Dla mnie może nomad wierzyć nawet w rycerzy Jedi. nic mnie to nie obchodzi, jego sprawa ale on się przyczepia cały czas do KK nie rozumiem jego nienawiści do KK stary, nie wierzysz i ok tylko kiego huja walczysz?
no ale wg KK z zakłamaniem należy walczyć? więc jak, wyznajesz wartości, czy Ci powiewa;
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:19
thorgall napisał:
moze dlatego ze musimy finansowac Kościół. jako jeden z nielicznych krajów z budżetu państwa finansowane są misje misjonarzy ( why kurwa?) wprowadzono religie do szkół tez nie wiadomo po co do tego trzeba płacic pensje plus świadczenia za to- a co z misją kościoła?? Księża mogą kupować ziemie na plebanie na preferęcyjnych warunkach, księża mają realną władze ustawodawczą, wystarczy spojrzec na polityków Solidarnej Polski i PIS jak ganiają do kościoła i rozgłosni Rydzyka Wymieniac dalej??
myśliwyl Stalowe JAJA
Liczba postów : 12554 Age : 58 Location : małopolska Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:23
[quote="tarzan"]
myśliwyl napisał:
tarzan napisał:
no na H1 jest wstępne eLL o ile utrzymają do 17
na i oddali to co zaimali !!!!!
Zahary
Liczba postów : 1201 Registration date : 16/01/2008
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:24
kaczor napisał:
...
No - w samą porę, czekałem na Ciebie, aby zadedykować Tobie mojego 1000 posta!!!!
Nie liczyłem na przemianę, ale może kiedyś przejrzysz na oczy. A wiesz, że wg badań - 60% pedofili to homoseksualiści ? Zatem jakim prawem lewacy chcą tej grupie społecznej (parom homo) powierzyć adopcję i wychowanie dzieci ?
Pozdrawiam
petgry
Liczba postów : 2093 Age : 53 Registration date : 28/10/2008
odnowiłem część eSS po 2451
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Zahary napisał:
Dokładnie tak - nie wiem skąd Twój cytat, ale właśnie o tym pisałem - cytat z Twojego tekstu:
Cytat :
To właśnie dzięki "duchowości" reinkarnacji w dzisiejszych Indiach bardzo częstymi ofiarami przemocy i niesprawiedliwości, związanej z kultem religijnym, stają się starcy, kobiety i dzieci. Ludzie ubodzy są wyzyskiwani, pogardzani i obwiniani za swoje ubóstwo winami z poprzedniego wcielenia. Zbrodnicze ofiary z dzieci, skrytobójstwa, oszustwa, rabunki, sakralna prostytucja, grzechy sodomskie
Natomiast nie stawiałbym znaku równości pomiędzy chrześcijaństwem, a jakąś pseudoduchowością o której piszesz i nazywasz "religiami".. Pozdrawiam
cytat był z artykułu który podałeś
każda religia to jest właśnie pseudo-duchowość.
(nawet buddyzm traktowany jako religia, a nie jako nauka, hmm empiryczna)
rafalx
Liczba postów : 2500 Registration date : 31/10/2012
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:31
Według agencji Reuters i AP banki na Cyprze mają być zamknięte aż do czwartku, tak aby klienci nie wypłacili z nich wszystkich pieniędzy. Jednak na oficjalnej stronie banku centralnego nie ma o tym ani słowa. A może Cypr chce jeszcze wydłużyć ten termin do końca tygodnia? Już w poniedziałek 25 marca na Cyprze jest kolejne święto.
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:33
tarzan napisał:
thorgall napisał:
no ale wg KK z zakłamaniem należy walczyć? więc jak, wyznajesz wartości, czy Ci powiewa;
moja znajoma była zagorzałym wyznawcom Jedi, potem przerzuciła się na tolkiena, a potem została katoliczką. oczywiście jakiś neokatechumenat. tak czy siak zawsze zagorzała w dowolnym wyznaniu.\ nie wim tylko które wyznanie było najmniej groźne??
myśliwyl Stalowe JAJA
Liczba postów : 12554 Age : 58 Location : małopolska Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:34
w ciemno zakładam że Baran pobrał S po 35 !!!!!!!!!!
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:35
rafalx napisał:
Według agencji Reuters i AP banki na Cyprze mają być zamknięte aż do czwartku, tak aby klienci nie wypłacili z nich wszystkich pieniędzy. Jednak na oficjalnej stronie banku centralnego nie ma o tym ani słowa. A może Cypr chce jeszcze wydłużyć ten termin do końca tygodnia? Już w poniedziałek 25 marca na Cyprze jest kolejne święto.
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:38
Zahary napisał:
kaczor napisał:
...
No - w samą porę, czekałem na Ciebie, aby zadedykować Tobie mojego 1000 posta!!!!
Nie liczyłem na przemianę, ale może kiedyś przejrzysz na oczy. A wiesz, że wg badań - 60% pedofili to homoseksualiści ? Zatem jakim prawem lewacy chcą tej grupie społecznej (parom homo) powierzyć adopcję i wychowanie dzieci ?
Pozdrawiam
czyli 60% ksiezy to homoseksualisci?
janek
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:39
Czekamy na atak nuklearny Cypru w czwartek juś nie będzie
janek
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:40
kaczor napisał:
Zahary napisał:
kaczor napisał:
...
Pozdrawiam
oj więcej to siedlisko pedałów min 80%
tarzan UFOTrader Senior
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:41
HIOB napisał:
Czekamy na atak nuklearny Cypru w czwartek juś nie będzie
najpierw należy zrobić właściwe przeksięgowania wsteczne
kaczor
Temat: Re: UFO - 18.03.2013r. Pon 18 Mar 2013, 09:42
HIOB napisał:
kaczor napisał:
Zahary napisał:
kaczor napisał:
...
Pozdrawiam
oj więcej to siedlisko pedałów min 80%
mam nadzieje ze ten co mi komunie dawal to byl z tych 20% bo reka pedala mogla byc wczesniej w jakims strasznm,ciemnym miejscu