Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 08:53
MoralnyNiepokój napisał:
Diablo napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
Diablo napisał:
snajper napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
snajper napisał:
Oczywiście płacisz od tego podatek dochodowy?
Że co proszę???
No co, masz dochód to bulish. Proste
marketing, koszty podatkowe w tym wypadku ponosi bank
Spytaj w swoim urzędzie skarbowym czy od pozycji "odsetki promocyjne" trzeba płacić belkowe.
ja nie lubie US, nawet pita wysylam netem
Ja też Ale tu nie chodzi o sytuację "wysyłania PITa" - bo tam możesz wpisać co chcesz, tylko co US powie w przypadku kontroli, gdy będziesz zmuszony pokazać wyciąg bankowy z pozycją "odsetki promocyjne".
nieznam sie na tym, wiec sie nie będe wymądrzał, jezeli tak jest jak piszesz to o kurde
Cytat :
- Cypr jest na skraju bankructwa jako naród. Takiej dramatycznej sytuacji jak na Cyprze w Polsce nie będzie - mówił ekonomista Witold Orłowski, członek zespołu doradców strategicznych premiera. Gość Kontrwywiadu RMF FM bronił pomysłu obłożenia specjalną opłatą zgromadzonych na cypryjskich kontach depozytów. - Większość tych środków to pochodzące z Rosji, śmierdzące pieniądze z łapówek i nielegalnych transakcji. To miliony dolarów ze źródła co najmniej cuchnącego, które uciekły na Cypr przed opodatkowaniem - tłumaczył Orłowski. Więcej na Wyborcza.biz
czy to nie ten sam pan co był w zarządzie WGI i jakoś nie postawiono mu żadnych zarzutów Kuczyński jako anal miał na tyle duzo oleju w głowie, ze jak zaczeło śmierdzieć to spierdolił do Xeliona
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 08:54
MoralnyNiepokój napisał:
Piotrek691 napisał:
snajper napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
snajper napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
A w CA Juliette Binoche mi ciągle dopisuje 10% cashback do zapłaconych rachunqw:
Że co proszę???
Eeee....tam.... Śpij spokojnie Opcjo. Snajper, czy jak idziesz na zakupy do Biedronki i kupujesz jajca w promocji gdzie jest napisane "10% taniej" to płacisz PIT od tego upustu? Pewnie, że nie i banki też tak interpretują cash back, że jest to upust na świadczone przez nich usługi. Moim skromnym zdaniem z punktu widzenia ustawy PIT mają rację i US może im naskoczyć....
Księgowy, spójrz w wyciąg - "odsetki promocyjne" to odsetki... Tu nie decyduje interpretacja wydana dla banku, tylko interpretacja US w Świnoujściu.
Semantyka . Nie jest ważne jak to nazwiesz. Ważne jest to co jest w regulaminie. Z tego co się orientuję w regulaminach większości banków "cash back" jest przedstawiony jako upust dla klienta. A co do semantyki dam Ci przykład. Idziesz do marketu, a tam wielka promocja "Kupuj eL, pampers GRATIS!". Czy pampers jest gratisem od którego należy uiścić PIT? Nie, ponieważ jest to tzw. sprzedaż wiązana i pampers jest tylko upustem od ceny eL Trochę kreatywnym trza być
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51957 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 08:58
nie masz miszcza nad barana !!!
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:01
Argos napisał:
Też tak myślę. Podejrzewam, że nasz Miszcz jest zdolny skazić nawet pozycję WOU=0
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:06
Piotrek691 napisał:
Argos napisał:
Też tak myślę. Podejrzewam, że nasz Miszcz jest zdolny skazić nawet pozycję WOU=0
cikawe skond miszczu wiedział ze czasówki formacje M wykreslaja
tzn bedą wykreslać bo miszcz dopakował EL wczoraj
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51957 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:08
Diablo napisał:
Cytat :
- Cypr jest na skraju bankructwa jako naród. Takiej dramatycznej sytuacji jak na Cyprze w Polsce nie będzie - mówił ekonomista Witold Orłowski, członek zespołu doradców strategicznych premiera. Gość Kontrwywiadu RMF FM bronił pomysłu obłożenia specjalną opłatą zgromadzonych na cypryjskich kontach depozytów. - Większość tych środków to pochodzące z Rosji, śmierdzące pieniądze z łapówek i nielegalnych transakcji. To miliony dolarów ze źródła co najmniej cuchnącego, które uciekły na Cypr przed opodatkowaniem - tłumaczył Orłowski. Więcej na Wyborcza.biz
czy to nie ten sam pan co był w zarządzie WGI i jakoś nie postawiono mu żadnych zarzutów Kuczyński jako anal miał na tyle duzo oleju w głowie, ze jak zaczeło śmierdzieć to spierdolił do Xeliona
tam tez niedawno politycy gwarantowali nienaruszalnosc depozytów
a jak u nas zrobia to samo to ten pan wytłumaczy ze dowiedzieli sie ze mafia pruszkowska trzyma brudne pieniadze w banku i zajebia wszystkium po 10 % bo tego wymaga sprawiedliwość i walka z przestepczoscia
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:10
Piotrek691 napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
Piotrek691 napisał:
snajper napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
snajper napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
A w CA Juliette Binoche mi ciągle dopisuje 10% cashback do zapłaconych rachunqw:
Że co proszę???
Eeee....tam.... Śpij spokojnie Opcjo. Snajper, czy jak idziesz na zakupy do Biedronki i kupujesz jajca w promocji gdzie jest napisane "10% taniej" to płacisz PIT od tego upustu? Pewnie, że nie i banki też tak interpretują cash back, że jest to upust na świadczone przez nich usługi. Moim skromnym zdaniem z punktu widzenia ustawy PIT mają rację i US może im naskoczyć....
Księgowy, spójrz w wyciąg - "odsetki promocyjne" to odsetki... Tu nie decyduje interpretacja wydana dla banku, tylko interpretacja US w Świnoujściu.
Semantyka . Nie jest ważne jak to nazwiesz. Ważne jest to co jest w regulaminie. Z tego co się orientuję w regulaminach większości banków "cash back" jest przedstawiony jako upust dla klienta. A co do semantyki dam Ci przykład. Idziesz do marketu, a tam wielka promocja "Kupuj eL, pampers GRATIS!". Czy pampers jest gratisem od którego należy uiścić PIT? Nie, ponieważ jest to tzw. sprzedaż wiązana i pampers jest tylko upustem od ceny eL Trochę kreatywnym trza być
Ja bym chciał tylko zwrócić uwagę na to, że bank ma swoje opinie o tym, że nie musi wystawiać PIT dla klienta za cashback. Ale ta opinia nie jest wiążąca dla klienta. W jego przypadku, jego US zakwestionuje taki sposób kreatywnie-semantycznego uzyskania przychodu i dopieprzy podatek, odsetki + ew. kara. Ja już miałem "przestępstwo skarbowe" (nie wykroczenie), bo kwota zaniżenia przekroczyła 500 pln. To był na szczęście błąd biura rachunkowego i oni to prostowali, ale nie każdego Kowalskiego stać na księgowych i nie każdy ma taką wiedzę jak Ty, żeby się bronić. Myślę, że niewiele osób przed US pokaże regulamin usługi cashback. I popatrz jeszcze raz na wyciąg - to nie "zniżka", "upust" tylko "odsetki" - to zobaczy pracownik US w przypadku kontroli. Rozwiązaniem jest wystąpić do swojego US o indywidualną interpretację, ale to chyba płatny kwit.
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 22/05/2008
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:11
Diablo napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
Diablo napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
Diablo napisał:
snajper napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
Że co proszę???
Spytaj w swoim urzędzie skarbowym czy od pozycji "odsetki promocyjne" trzeba płacić belkowe.
Ja też Ale tu nie chodzi o sytuację "wysyłania PITa" - bo tam możesz wpisać co chcesz, tylko co US powie w przypadku kontroli, gdy będziesz zmuszony pokazać wyciąg bankowy z pozycją "odsetki promocyjne".
nieznam sie na tym, wiec sie nie będe wymądrzał, jezeli tak jest jak piszesz to o kurde
Cytat :
Palikota coś niewidac , zapewne sraczki również dostał
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29638 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:12
Piotrek691 napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
Piotrek691 napisał:
snajper napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
snajper napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
Że co proszę???
liny bez vaty .......
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29638 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:14
zibi napisał:
Diablo napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
Diablo napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
Diablo napisał:
snajper napisał:
Cytat :
Palikota coś niewidac , zapewne sraczki również dostał
zacz wczoraj był gwiazdom kropki
filip
Liczba postów : 3719 Registration date : 05/09/2008
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:17
Argos napisał:
Diablo napisał:
Cytat :
tam tez niedawno politycy gwarantowali nienaruszalnosc depozytów
a jak u nas zrobia to samo to ten pan wytłumaczy ze dowiedzieli sie ze mafia pruszkowska trzyma brudne pieniadze w banku i zajebia wszystkium po 10 % bo tego wymaga sprawiedliwość i walka z przestepczoscia
te wstrzymane emerytury to tez pewnie do rosyjskiej mafii należą....
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:19
Co to był za epileptyk dance na edku? Qrwa trailing mi się włączył (źle ustawiłem) i mnie wywaliło na +5pips
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:20
co tak EDEK lata jak Żyd po pustym sklepie - po kilkanaście pipsów wte i nazad
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:20
Pandora otwierająca puszkę z nieszczęściami
MICHU
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:23
Ezet napisał:
Co to był za epileptyk dance na edku? Qrwa trailing mi się włączył (źle ustawiłem) i mnie wywaliło na +5pips
z szacunkiem z boku nieśmiało obserwuję jak wchodzisz do Hall of Fame
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:23
MoralnyNiepokój napisał:
Ja bym chciał tylko zwrócić uwagę na to, że bank ma swoje opinie o tym, że nie musi wystawiać PIT dla klienta za cashback. Ale ta opinia nie jest wiążąca dla klienta. W jego przypadku, jego US zakwestionuje taki sposób kreatywnie-semantycznego uzyskania przychodu i dopieprzy podatek, odsetki + ew. kara. Ja już miałem "przestępstwo skarbowe" (nie wykroczenie), bo kwota zaniżenia przekroczyła 500 pln. To był na szczęście błąd biura rachunkowego i oni to prostowali, ale nie każdego Kowalskiego stać na księgowych i nie każdy ma taką wiedzę jak Ty, żeby się bronić. Myślę, że niewiele osób przed US pokaże regulamin usługi cashback. I popatrz jeszcze raz na wyciąg - to nie "zniżka", "upust" tylko "odsetki" - to zobaczy pracownik US w przypadku kontroli. Rozwiązaniem jest wystąpić do swojego US o indywidualną interpretację, ale to chyba płatny kwit.
Wszystko co napisałeś powyżej zgoda. Temat jest nowy i myślę, że w ciągu kilku miesięcy wyjdzie jakaś "oficjalna" interpretacja MF w tej sprawie. Nie kwestionując debilizmu naszych rządzących bardzo wątpię, aby chcieli sobie strzelać w kolano groszami jakimi byłby dodatkowy podatek od tego bonusa. Banki na pewno wystąpiły by do sądu, a biorąc pod uwagę istniejące interpretacje prawne to mają duże szanse wygrać. Moim skromnym zdaniem problem dla Opjonera czy też dla mnie samego bo też korzystam z Cash Backu jest czysto teoretyczny i nie ma się czym przejmować.
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:24
Nadaje ze Stronia napisał:
Kaca ma. Wczoraj miał imieniny
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:24
Okazuje się na Cyprze już dawno nie ma kasy oligarchów i mafii, jest tylko kasa ruskich państwowych firm i banków
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:25
Jak tam trzepiecie kasiorkę
Cytat :
Wszyscy kierowcy zapłacą e-myto.
GDDKiA wytypowała odcinki autostrad, na których nie opłaca się stawiać bramek. Chce tam wprowadzić elektroniczne opłaty dla aut osobowych.
600 mln zł wydała Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad (GDDKiA) na bramki opłat od aut osobowych na autostradach A2 Stryków — Konin oraz A4 Wrocław — Katowice. Na pierwszym inwestycja zwróci się w siedem lat, na drugim — już po dwóch. Dyrekcja wytypowała także nowe odcinki, na których chętnie zbuduje bramki, oraz takie, gdzie woli z nich zrezygnować i przymierzyć się do wprowadzenia opłat elektronicznych.
Ostatnio zmieniony przez EX dnia Wto 19 Mar 2013, 09:26, w całości zmieniany 1 raz
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:25
Nadaje ze Stronia napisał:
Karnak eL dobiera w dołku
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:28
nie masz miszcza nad barana
EX
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:31
Jak tam Cypr
EX napisał:
UFO - 18.03.2013r. Yesterday at 12:11 Powinni podnieść do 15% tym powyżej 100 k € tym mniejszym zejść poniżej 3%
Cytat :
19.03.13 08:11 Ministrowie finansów strefy euro (Eurogrupa) opowiedzieli się za brakiem podatku od depozytów na Cyprze w wysokości do 100 tys. EUR, poinformowano po zakończonej wieczornej telekonferencji Eurogrupy. Jednocześnie opowiedzieli się oni za tym, żeby depozyty powyżej 100 tys. EUR zostały obłożone daniną w wysokości 15,6%.
W sobotę ministrowie finansów strefy euro zgodzili się przeznaczyć 10 mld EUR pomocy finansowej dla pogrążonego w kryzysie Cypru. Warunkiem otrzymania pomocy jest obłożenie podatkiem depozytów w tamtejszych bankach, opodatkowanie zysków kapitałowych, podwyższenie podatku dla przedsiębiorstw oraz prywatyzacja.
Propozycja obłożenia depozytów podatkiem w wysokości 6,75% (w przypadku depozytów do 100 tys. EUR) i 9,9% (powyżej 100 tys. EUR) wywołała spadki na rynkach finansowych i histerię w mediach. Cypryjskie władze rozpoczęły prace nad obniżeniem daniny dla depozytów do 100 tys. EUR do 3% z 6,75% oraz podwyższeniem do 12,5% z 9,9%. Sygnały płynące po telekonferencji Eurogrupy sugerują, że depozyty do 100 tys. EUR prawdopodobnie nie będą opodatkowane.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:32
MICHU
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:34
Argos napisał:
skaził eL
skaził
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 22/05/2008
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:36
EX napisał:
Jak tam Cypr
EX napisał:
UFO - 18.03.2013r. Yesterday at 12:11 Powinni podnieść do 15% tym powyżej 100 k € tym mniejszym zejść poniżej 3%
Cytat :
19.03.13 08:11 Ministrowie finansów strefy euro (Eurogrupa) opowiedzieli się za brakiem podatku od depozytów na Cyprze w wysokości do 100 tys. EUR, poinformowano po zakończonej wieczornej telekonferencji Eurogrupy. Jednocześnie opowiedzieli się oni za tym, żeby depozyty powyżej 100 tys. EUR zostały obłożone daniną w wysokości 15,6%.
W sobotę ministrowie finansów strefy euro zgodzili się przeznaczyć 10 mld EUR pomocy finansowej dla pogrążonego w kryzysie Cypru. Warunkiem otrzymania pomocy jest obłożenie podatkiem depozytów w tamtejszych bankach, opodatkowanie zysków kapitałowych, podwyższenie podatku dla przedsiębiorstw oraz prywatyzacja.
Propozycja obłożenia depozytów podatkiem w wysokości 6,75% (w przypadku depozytów do 100 tys. EUR) i 9,9% (powyżej 100 tys. EUR) wywołała spadki na rynkach finansowych i histerię w mediach. Cypryjskie władze rozpoczęły prace nad obniżeniem daniny dla depozytów do 100 tys. EUR do 3% z 6,75% oraz podwyższeniem do 12,5% z 9,9%. Sygnały płynące po telekonferencji Eurogrupy sugerują, że depozyty do 100 tys. EUR prawdopodobnie nie będą opodatkowane.
no i do tego dodają pakiety bankowych akcji , a przeca wiadomo ,że na tym się nie traci jeszcze z dwa dni i ogłosżą to za wielki sukces
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:37
miała szesnaście lat chciała poznać życie i świat .....
MICHU
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:40
Argos napisał:
Slum-Dog
Liczba postów : 1423 Location : Noitacol Registration date : 30/05/2011
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:42
Piotrek691 napisał:
MoralnyNiepokój napisał:
Wszystko co napisałeś powyżej zgoda. Temat jest nowy i myślę, że w ciągu kilku miesięcy wyjdzie jakaś "oficjalna" interpretacja MF w tej sprawie. Nie kwestionując debilizmu naszych rządzących bardzo wątpię, aby chcieli sobie strzelać w kolano groszami jakimi byłby dodatkowy podatek od tego bonusa. Banki na pewno wystąpiły by do sądu, a biorąc pod uwagę istniejące interpretacje prawne to mają duże szanse wygrać. Moim skromnym zdaniem problem dla Opjonera czy też dla mnie samego bo też korzystam z Cash Backu jest czysto teoretyczny i nie ma się czym przejmować.
Ale oni ubrali to chyba w lokate wlasnie - gdzie zysk jest wiekdszy od cashbacka i ta roznica na podatek idzie (ale reki sobie za to obciac nie dam).
Ciekawsze jest co innnego - na Cyprze zabieraja po 10% a tu oligarcha Opcjoner dostaje in plus 10%
EX
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:46
Praca sezonowa w kraju i za granicą Zarówno pracodawcy, jak i pracownicy rozpoczęli już poszukiwania osób chętnych do pracy sezonowej. Lato to szansa na zarobki nawet powyżej 10 tys. zł dla ...
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: Re: UFO - 19.03.2013r. Wto 19 Mar 2013, 09:49