Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:04
Piotrek691 napisał:
Dave napisał:
Cypryjski minister finansów Sarris potwierdza, stawka podatku dla depozytów powyżej 100 tysięcy euro wyniesie 25 proc. Minister ma nadzieję, - cytuje telewizja NBC - że parlament zatwierdzi porozumienie najszybciej, jak to będzie możliwe.
Jewriej wyraźnie zaczyna szturchać rosyjskiego niedźwiedzia kijem w zadek
Oby ten tylko się nie odwinął
większośc kładzie na to lachę , bo to jest brudny pieniądz i zajebac złodziejowi to nie kradzież
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:06
snajper napisał:
barany napisał:
Terapeuci to w większości psychicznie chorzy ludzie.
Poznałem kiedyś kilkunastu psychologów i rzekłbym, że nie w większości a w całości.
Jeden bardziej dupnięty od drugiego i każdy z popapranym życiem rodzinnym
Zgadzam się jeśli chodzi o psychologów. Jak miałem deprechę mój lekarz namawiał mnie na psychologa, ale podziękowałem. Dla mnie to szarlatani i znachorzy. Nowoczesna psychiatria to zupełnie inna bajka i sprowadza się głównie do farmakoterapii, a w dziedzinie psychotropów zrobiono kolosalne postępy w ciągu ostatnich 20 lat. Te prochy naprawdę działają i praktycznie nie ma efektów ubocznych.
Slum-Dog
Liczba postów : 1423 Location : Noitacol Registration date : 30/05/2011
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:09
Piotrek691 napisał:
snajper napisał:
barany napisał:
Poznałem kiedyś kilkunastu psychologów i rzekłbym, że nie w większości a w całości.
Zgadzam się jeśli chodzi o psychologów. Jak miałem deprechę mój lekarz namawiał mnie na psychologa, ale podziękowałem. Dla mnie to szarlatani i znachorzy. Nowoczesna psychiatria to zupełnie inna bajka i sprowadza się głównie do farmakoterapii, a w dziedzinie psychotropów zrobiono kolosalne postępy w ciągu ostatnich 20 lat. Te prochy naprawdę działają i praktycznie nie ma efektów ubocznych.
A jak sie objawia depresja? Dosc popularne to na UFO sie robi, moze ja tez mam
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:12
mariner napisał:
nie ma państwa komunistycznego na planecie Ziemia
pzdr
A Vietnam???? Komunizm w najczyściejszej chyba możliwej postaci.
Cuba i Venezuela to co tam jest jak nie komuna? A Chiny? Rządzone przez Komunistyczną (w nazwie nawet) Partię Chin to co to jest ja się pytam?
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:14
zibi napisał:
Piotrek691 napisał:
Dave napisał:
Cypryjski minister finansów Sarris potwierdza, stawka podatku dla depozytów powyżej 100 tysięcy euro wyniesie 25 proc. Minister ma nadzieję, - cytuje telewizja NBC - że parlament zatwierdzi porozumienie najszybciej, jak to będzie możliwe.
większośc kładzie na to lachę , bo to jest brudny pieniądz i zajebac złodziejowi to nie kradzież
Почему только русские воры ограбили? (dlaczego okradli tylko rosyjskich złodziei)
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:16
Slum-Dog napisał:
Piotrek691 napisał:
snajper napisał:
barany napisał:
Jeżeli się czegoś obawiasz, boisz, to masz depresję lub inną chorobę. Zdrowy człowiek tego nie ma. Nie wierz w brak środków ubocznych po prochach. To gorszy syf niż narkotyki.
Reser
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:18
mariner napisał:
filip napisał:
MICHU napisał:
a Orliki nie szły za pieniądze z Unii czasem ?
z Unii czyli z naszych podatków !!!
O właśnie inna sprawa to ta że kiedyś grało się tam gdzie się dało a teraz a to parking a to nie bo tereny zielone a to nie bo komuś przeszkadza kiedyś takie jakby boiska to robili ludzie w czynie społecznym ale teraz po czasach PRL jest wstręt do zrobienia czegokolwiek bez zapłaty a ludzie lubią ciszę i spokój i wolą aby ich dziatwy siedziały cicho przy kompie zakupionym jako prezent na komunię
pzdr
Wszystko pozagradzane, śmietniki monitorowane na kluczyki, kody żeby czasem ktoś nie podrzucił tylko jaki to chuj ma znaczenie skoro i tak wszystko do jednej śmieciary na jedno wysypicho idzie?
Nawet odlać się nie ma gdzie - dawniej było dużo takich miejsc gdzie chlory tankowały i można było tam lać a teraz gdzieniegdzie tylko da się znaleźć takie.
Z tymi śmietnikami to przegięcie na maxa: u mnie na osiedlu trzy boxy zakratowane, w każdym po 3-4 małe qbły i do każdego oddzielny klucz... qrwa gdy śmieciara przyjeżdża to tylko problem jebać się z tym otwieraniem, zamykaniem i pałowniem z tymi pierdolnikami a i tak większe śmieci leżą luzem bo się nie mieszczą inside... co za qrwa paranoja - jakby nie można było zrobić jednego dużego qbła dla wszystkich, przecież to tylko MEGA utrudnienie jest teraz. Śmieciarze mają więcej roboty i mieszkańcy się muszą pałować z otwieraniem i zamykaniem kłódek aby durne śmieci wywalić... a brudne to, osrane i może mam wracać specjalnie ręce myć? Pierdolę i kładę obok - i tak to zabiorą.
Za komuny nie było takiej paranoi. Wielkie qbły stały na podwórkach, każdy wrzucał i jakoś było... nie zasypaliśmy się śmieciami ani nikomu do łba nie przyszło żeby ogradzać. To czemu teraz tak utrudniają życie?
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:21
Daredevil Trejder napisał:
zibi napisał:
Piotrek691 napisał:
Dave napisał:
Почему только русские воры ограбили? (dlaczego okradli tylko rosyjskich złodziei)
z tego to mogą takie kwiatki wyjść ,że europa przez cały rok się będzie telepać
SILVER IDZIE NA 150$
Slum-Dog
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:24
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
... Za komuny nie było takiej paranoi. Wielkie qbły stały na podwórkach, każdy wrzucał i jakoś było... nie zasypaliśmy się śmieciami ani nikomu do łba nie przyszło żeby ogradzać. To czemu teraz tak utrudniają życie?
Bo za komuny to tylko mogles butelki po occie wyrzucic wiec problemu nie bylo
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:25
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
mariner napisał:
filip napisał:
MICHU napisał:
a Orliki nie szły za pieniądze z Unii czasem ?
z Unii czyli z naszych podatków !!!
O właśnie inna sprawa to ta że kiedyś grało się tam gdzie się dało a teraz a to parking a to nie bo tereny zielone a to nie bo komuś przeszkadza kiedyś takie jakby boiska to robili ludzie w czynie społecznym ale teraz po czasach PRL jest wstręt do zrobienia czegokolwiek bez zapłaty a ludzie lubią ciszę i spokój i wolą aby ich dziatwy siedziały cicho przy kompie zakupionym jako prezent na komunię
pzdr
Wszystko pozagradzane, śmietniki monitorowane na kluczyki, kody żeby czasem ktoś nie podrzucił tylko jaki to chuj ma znaczenie skoro i tak wszystko do jednej śmieciary na jedno wysypicho idzie?
Nawet odlać się nie ma gdzie - dawniej było dużo takich miejsc gdzie chlory tankowały i można było tam lać a teraz gdzieniegdzie tylko da się znaleźć takie.
Z tymi śmietnikami to przegięcie na maxa: u mnie na osiedlu trzy boxy zakratowane, w każdym po 3-4 małe qbły i do każdego oddzielny klucz... qrwa gdy śmieciara przyjeżdża to tylko problem jebać się z tym otwieraniem, zamykaniem i pałowniem z tymi pierdolnikami a i tak większe śmieci leżą luzem bo się nie mieszczą inside... co za qrwa paranoja - jakby nie można było zrobić jednego dużego qbła dla wszystkich, przecież to tylko MEGA utrudnienie jest teraz. Śmieciarze mają więcej roboty i mieszkańcy się muszą pałować z otwieraniem i zamykaniem kłódek aby durne śmieci wywalić... a brudne to, osrane i może mam wracać specjalnie ręce myć? Pierdolę i kładę obok - i tak to zabiorą.
Za komuny nie było takiej paranoi. Wielkie qbły stały na podwórkach, każdy wrzucał i jakoś było... nie zasypaliśmy się śmieciami ani nikomu do łba nie przyszło żeby ogradzać. To czemu teraz tak utrudniają życie?
ponoć wieś pod osłoną nocy miastu trefny towar podrzuca
SILVER IDZIE NA 150$
Slum-Dog
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:27
barany napisał:
Slum-Dog napisał:
Piotrek691 napisał:
snajper napisał:
barany napisał:
Jeżeli się czegoś obawiasz, boisz, to masz depresję lub inną chorobę. Zdrowy człowiek tego nie ma. Nie wierz w brak środków ubocznych po prochach. To gorszy syf niż narkotyki.
Czasami matrwie sie o ciebie ze na zlej pozycji jestes albo ze z rynku nie wrocisz
Kryteria diagnostyczne rozpoznania depresji dużej według DSM-IV:
Występowanie minimum pięciu objawów przez okres 2 tygodni pod warunkiem, że stanowią one istotną zmianę w zachowaniu chorego; jednym z objawów jest obniżenie nastroju bądź utrata zainteresowań oraz brak zdolności odczuwania przyjemności. -obniżenie nastroju lub dysforia występujące codziennie przez przeważającą część dnia odczuwana subiektywnie i dostrzegana przez otoczenie -znaczne ograniczenie zainteresowań wszystkimi czynnościami oraz brak odczuwania przyjemności związanej z ich wykonywaniem -spadek lub wzrost masy ciała minimum 5% w ciągu miesiąca lub codzienny wzrost lub spadek apetytu -utrzymująca się bezsenność lub nadmierna senność -spowolnienie lub podniecenie ruchowe -uczucie zmęczenia -poczucie nieuzasadnionej winy, obniżenie poczucia własnej wartości -obniżenie sprawności myślenia, zaburzenia uwagi i koncentracji, niemożność podjęcia decyzji -nawracające myśli o śmierci, myśli samobójcze realizowane bądź nie
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:31
Piotrek691 napisał:
snajper napisał:
barany napisał:
nie ma efektów ubocznych fektów ubocznyc cznych nych ych h
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:39
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
mariner napisał:
nie ma państwa komunistycznego na planecie Ziemia
pzdr
A Vietnam???? Komunizm w najczyściejszej chyba możliwej postaci.
Cuba i Venezuela to co tam jest jak nie komuna? A Chiny? Rządzone przez Komunistyczną (w nazwie nawet) Partię Chin to co to jest ja się pytam?
Przestań grać bo jesteś lepszy niż Kobuszewski
chodzi mi o prawdziwą definicję komunizmu a nie jakieś popierdółki to nie są państwa komunistyczne tam rządzą klany na miarę królestw jeśli ktoś tego nie widzi to jest ślepy to nie ma nic wspólnego z komunizmem który jest utopią pzdr
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:56
Slum-Dog napisał:
Piotrek691 napisał:
snajper napisał:
barany napisał:
Każdy przypadek może być inny, a ja nie jestem lekarzem. Mogę tylko opowiedzieć o sobie. Przestało mi się cokolwiek "chcieć". Miałem w dupie pracę, rodzinę i wszystko inne. Dwa lata wcześniej założyłem trawnik koło chałupy. Włożyłem w to mnóstwo własnej pracy. Kiedy przyszła deprecha w dwa tygodnie trawnik padł bo mnie nie chciało się go podlewać... Do tego były jeszcze stany lękowe, które często towarzyszą depresji. Nie mogłem prowadzić samochodu bo w korkach dostawałem ataków paniki. W sumie to nie rak, ale jest to tak parszywe, że nikomu tego nie życzę.
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 16:59
barany napisał:
Slum-Dog napisał:
Wiesz kolego Barany. Po Twoim dzisiejszym komencie na temat tej biedaczki z Tunezji to sądzę, że nawet po dwóch latach na psychotropach jestem zdecydowanie bardziej normalny od Ciebie.
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:03
Piotrek691 napisał:
barany napisał:
Slum-Dog napisał:
Wiesz kolego Barany. Po Twoim dzisiejszym komencie na temat tej biedaczki z Tunezji to sądzę, że nawet po dwóch latach na psychotropach jestem zdecydowanie bardziej normalny od Ciebie.
Barany po prostu jest specjalistą w każdej dziedzinie.
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:04
Słowo na niedzielę
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:11
Piotrek691 napisał:
delphia napisał:
Pierwsza sprawa to rozpoczęcie trendu odpływu kapitału z krajów EU do regionów uważanych za bezpieczne. W Europie mamy więc Szwajcarię, Skandynawię i prawdopodobnie W.Brytanię. Łatwo zauważyć że kraje te mają wspólną cechę - brak EUR (poza Finlandią). Większość tej kasy odpłynie jednak w kierunku Azji być może Afryki. Warto pamiętać że dotyczyć to będzie nie tylko kapitałów osób fizycznych ale także firm łącznie z tym że część biznesu wyniesie się z EU.
Gdzie jeszcze może trafić ta kasa? Część może trafić na giełdę albo w fizyczne surowce, kruszce, nieruchomości itp aktywa. Prawdopodobnie spowoduje to szybkie powstanie baniek.
Konsekwencje dotkną też sektor bankowy - odpływ kapitałów spowoduje iż koszt kapitału wzrośnie i generalnie finansowanie ze strony banków będzie się w związku z tym zmniejszać.
Wątpię, aby kasa odpływała do Azji czy tym bardziej do Afryki, która jest dzika i nie przewidywalna. Pojemność europejskich bezpiecznych miejsc jest bardzo ograniczona. Bardziej prawdopodobne jest, że kasa powędruje do USA, które jest w dalszym ciągu najbezpieczniejszym miejscem na świecie. Realne jest także, ze kasa drobnych ciułaczy zamiast w bankach trafi w realną gospodarkę czyli jednak znowu nieruchomości. Być może taki jest plan tych którzy rozdają karty?
Zresztą to wszystko teoretyczne dyskusje bez wpływu na grę w perspektywie dni bo chyba mało kto tutaj na UFO spekuluje na dłuższych interwałach niż H4 czy D1. Dla mnie osobiście tego typu cyrki jak z Kiprem mogły by się odbywać codziennie bo wprowadzają zmienność na rynek, a bez zmienności nie ma zarobku.
to jest oczywiste, że dolar up ( NADCHODZI ERA DOLARA )
rafalx
Liczba postów : 2500 Registration date : 31/10/2012
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:11
Dave napisał:
w która stronę poniedziałkowa loooka ? .... jakieś propozycje
Na gazeta.pl podali, że edek zamknął już lukę z tamtego weekendu. Tylko nie wiem skąd mają ten wykres
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:13
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
To kwestia bogactwa społeczeństwa. Im bogatsze tym produkuje więcej śmieci. Daleko nam jeszcze do Niemców, którzy produkują 3 x więcej śmieci na głowę rocznie. A, że kubły zamykają to normalne. Utylizacja śmieci jest bardzo droga. Wysypiska są wyjątkowo szkodliwe i tak naprawdę jedynym sensownych rozwiązaniem jest recykling, a to czego się nie da odzyskać trzeba spalić. Temat znam wyjątkowo dobrze. 6 lat temu spędziłem 2 tygodnie u faszystów jeżdżąc od spalarni do spalarni, które są tam normą. Niektóre stoją w centrach miasteczek i nikt nie narzeka na uciążliwość. Problemem są oczywiście koszty ponieważ systemy filtrowania są cholernie drogie i wymagają ciągłych inwestycji. Jedynym debilizmem na rynku śmieci jest zmuszanie ludzi do sortowania na wstępnym poziomie. Ma to tylko i wyłącznie efekt psychologiczny i bardzo podraża cały proces. W tej chwili są maszyny do sortowania śmieci, które robią to 100x bardziej dokładnie niż ludzie. Można je programować, że osobno będą sortować szkło o określonym kolorze czy plastiki o specyficznej gramaturze. W czasie wizyty w Germanii sami Niemcy przyznawali, że to co jest niby wstępnie posortowane musi jeszcze przejeść przez maszyny bo w takim stanie w jakim to trafia nie nadaje się do recyklingu, no ale niby efekt psychologiczny i społeczna świadomość problemu...
Reser
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:19
Piotrek691 napisał:
delphia napisał:
Pierwsza sprawa to rozpoczęcie trendu odpływu kapitału z krajów EU do regionów uważanych za bezpieczne. W Europie mamy więc Szwajcarię, Skandynawię i prawdopodobnie W.Brytanię. Łatwo zauważyć że kraje te mają wspólną cechę - brak EUR (poza Finlandią). Większość tej kasy odpłynie jednak w kierunku Azji być może Afryki. Warto pamiętać że dotyczyć to będzie nie tylko kapitałów osób fizycznych ale także firm łącznie z tym że część biznesu wyniesie się z EU.
Gdzie jeszcze może trafić ta kasa? Część może trafić na giełdę albo w fizyczne surowce, kruszce, nieruchomości itp aktywa. Prawdopodobnie spowoduje to szybkie powstanie baniek.
Konsekwencje dotkną też sektor bankowy - odpływ kapitałów spowoduje iż koszt kapitału wzrośnie i generalnie finansowanie ze strony banków będzie się w związku z tym zmniejszać.
Wątpię, aby kasa odpływała do Azji czy tym bardziej do Afryki, która jest dzika i nie przewidywalna. Pojemność europejskich bezpiecznych miejsc jest bardzo ograniczona. Bardziej prawdopodobne jest, że kasa powędruje do USA, które jest w dalszym ciągu najbezpieczniejszym miejscem na świecie. Realne jest także, ze kasa drobnych ciułaczy zamiast w bankach trafi w realną gospodarkę czyli jednak znowu nieruchomości. Być może taki jest plan tych którzy rozdają karty?
Zresztą to wszystko teoretyczne dyskusje bez wpływu na grę w perspektywie dni bo chyba mało kto tutaj na UFO spekuluje na dłuższych interwałach niż H4 czy D1. Dla mnie osobiście tego typu cyrki jak z Kiprem mogły by się odbywać codziennie bo wprowadzają zmienność na rynek, a bez zmienności nie ma zarobku.
Africa na pewno nie bo tam ciężko znaleźć kraj, w którym nie ma jakiejś wojny, rewolucji lub ognisk zapalnych
Ale np. Singapore?
http://www.parkiet.com/artykul/1041857.html
Nowoczesne i bogate państwo-miasto (polis) mające do tego własną walutę w przeciwieństwie do np. Monaco czy Andorry. I to dość płynną bo spread na $/sgd jest tylko kilka pips...
Ostatnio zmieniony przez LeSZCZ BaGieNNy dnia Sob 23 Mar 2013, 17:19, w całości zmieniany 1 raz
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 54 Registration date : 15/03/2008
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:19
Jones napisał:
karnak napisał:
Jones rules:
fajny
teraz ja teraz ja
liczyłem dwa razy zgadza sie LEM chyba nie bedzie pocieszony ?
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:21
Piotrek691 napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
To kwestia bogactwa społeczeństwa. Im bogatsze tym produkuje więcej śmieci. Daleko nam jeszcze do Niemców, którzy produkują 3 x więcej śmieci na głowę rocznie. A, że kubły zamykają to normalne. Utylizacja śmieci jest bardzo droga. Wysypiska są wyjątkowo szkodliwe i tak naprawdę jedynym sensownych rozwiązaniem jest recykling, a to czego się nie da odzyskać trzeba spalić. Temat znam wyjątkowo dobrze. 6 lat temu spędziłem 2 tygodnie u faszystów jeżdżąc od spalarni do spalarni, które są tam normą. Niektóre stoją w centrach miasteczek i nikt nie narzeka na uciążliwość. Problemem są oczywiście koszty ponieważ systemy filtrowania są cholernie drogie i wymagają ciągłych inwestycji. Jedynym debilizmem na rynku śmieci jest zmuszanie ludzi do sortowania na wstępnym poziomie. Ma to tylko i wyłącznie efekt psychologiczny i bardzo podraża cały proces. W tej chwili są maszyny do sortowania śmieci, które robią to 100x bardziej dokładnie niż ludzie. Można je programować, że osobno będą sortować szkło o określonym kolorze czy plastiki o specyficznej gramaturze. W czasie wizyty w Germanii sami Niemcy przyznawali, że to co jest niby wstępnie posortowane musi jeszcze przejeść przez maszyny bo w takim stanie w jakim to trafia nie nadaje się do recyklingu, no ale niby efekt psychologiczny i społeczna świadomość problemu...
Jeszcze taka ciekawostka. Największym problemem śmieciarzy są pety. Ilu z was przed wywaleniem do śmietnika pustej butelki PET otwiera ją i zgniata na płasko? Jeśli tego nie zrobisz objętość śmieci znacznie wzrasta, a śmieciary wożą powietrze.
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:23
Reser
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:25
Ja bym nie miał jakichś większych obaw spore oszczędności ulokować w bankach w Singapore.
W Afryce to tylko hazardzista loqje bo tam dziś jest niby cacy, jutro przyjdzie inny kacyk i nagle się jest w dupie ciemnej
Stary Kontynent jeszcze z 2 pokolenia będzie się cywilizował gospodarczo - tam wciąż dzicz jest. Chinole tam niby inwestują ale to jest na zasadzie "dutki wziąć i da swidania". Wszędzie praktycznie wojna albo ogromny bandytyzm: Liberia, Congo (1 i 2), cała północ arabska od Libii do Egiptu, Kenya - zadymy, Somalia - wojna, Czad - terroryzm, Zimbabwe - hiperinflacja i zadymy, Nigeria - największa przestępczość na świecie i zadymy na tle religijnym (islam vs christianity).... w Angoli z tego co mi mówił kolega jest w miarę spokojnie bo nawet RPA targana wciąż przemocą wewnętrzną.
Tam ciężko o jakąkolwiek stabilność. Do tego epidemia HIV poniżej równika... a idź pan w chuj z inwestycjami tam
Pojechać, zobaczyć - tak (szczególnie: Serengeti, Masai Mara, Kilimanjaro, Zanzibar, Park Kruegera, Victoria`s Lake i Okavango) ale miałbym chyba opory bzyknąć jakąś tamtejszą z powodów ww.
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:30
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
Piotrek691 napisał:
delphia napisał:
Africa na pewno nie bo tam ciężko znaleźć kraj, w którym nie ma jakiejś wojny, rewolucji lub ognisk zapalnych
Ale np. Singapore?
http://www.parkiet.com/artykul/1041857.html
Nowoczesne i bogate państwo-miasto (polis) mające do tego własną walutę w przeciwieństwie do np. Monaco czy Andorry. I to dość płynną bo spread na $/sgd jest tylko kilka pips...
SORRY a dla mnie ten Singapore to jest dla bardzo bogatych albo dla totalnych lemingów to nie tamtego nie a za tamto kosmiczna grzywna a idż pan w hooj pierdolisz o wolności a preferujesz totalitarne miasto-państwo do doopy z tym
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:30
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
Stary Kontynent jeszcze z 2 pokolenia będzie się cywilizował gospodarczo - tam wciąż dzicz jest. Chinole tam niby inwestują ale to jest na zasadzie "dutki wziąć i da swidania".
Chinole tam inwestują bo potrzebne są im surowce, a w Afryce jest jeszcze ich od cholery i nikt się za bardzo ekologią nie przejmuje. Co do całej reszty zgoda. Polecam dobrą książkę "Safari ciemnej gwiazdy" Facet przejechał lądem z Egiptu do RPA. Przerażające...
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:31
MoralnyNiepokój napisał:
Nomad, naciesz szybko oczy, bo na forum jest przyzwoitka i zaraz wytnie
Przecież to dzieło sztuki, a nie żadne porno
Ostatnio zmieniony przez Piotrek691 dnia Sob 23 Mar 2013, 17:32, w całości zmieniany 1 raz
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:32
Slum-Dog napisał:
barany napisał:
Slum-Dog napisał:
Piotrek691 napisał:
snajper napisał:
barany napisał:
Czasami matrwie sie o ciebie ze na zlej pozycji jestes albo ze z rynku nie wrocisz
Kryteria diagnostyczne rozpoznania depresji dużej według DSM-IV:
Występowanie minimum pięciu objawów przez okres 2 tygodni pod warunkiem, że stanowią one istotną zmianę w zachowaniu chorego; jednym z objawów jest obniżenie nastroju bądź utrata zainteresowań oraz brak zdolności odczuwania przyjemności. -obniżenie nastroju lub dysforia występujące codziennie przez przeważającą część dnia odczuwana subiektywnie i dostrzegana przez otoczenie -znaczne ograniczenie zainteresowań wszystkimi czynnościami oraz brak odczuwania przyjemności związanej z ich wykonywaniem -spadek lub wzrost masy ciała minimum 5% w ciągu miesiąca lub codzienny wzrost lub spadek apetytu -utrzymująca się bezsenność lub nadmierna senność -spowolnienie lub podniecenie ruchowe -uczucie zmęczenia -poczucie nieuzasadnionej winy, obniżenie poczucia własnej wartości -obniżenie sprawności myślenia, zaburzenia uwagi i koncentracji, niemożność podjęcia decyzji -nawracające myśli o śmierci, myśli samobójcze realizowane bądź nie
prawda u Mnie było tak max wagi 139 kg obecnie 105 kg czyli 10kg od dołka 95kg mówiłem wtedy że jak przejdę 150kg to zacznę się martwić [ dokupię większą wagę - towarową ]
nic nie napisano o lękach, ten stan w depresji to podstawa ucieczka od ludzi, do nikogo się całe tygodnie nie odzywałem
stan umysłu - freeeze, zero czytania, oglądania, był film koorwa jaki film o czym ? - napisy końcowe tylko przeleciały ulubione zajęcie - oczy w sufit, skulony pod kołdrą, łóżko to takie bezpieczne schronienie było
wyszedłem bez ani jednej tabletki, ale kurwa ciężko było
myślę ze gdybym brał tabletki to dzisiaj bym był jak kumpel
"chodź obejrzymy Wejscie Smoka" i przećwiczymy ruchy Brucea Lee."
Ten to już tylko na psychotropach jedzie. Koniec z Nim. Tomek 3maj się.
Reser
Temat: Re: UFO - 23-24.03.2013 weekend - zimno Sob 23 Mar 2013, 17:35
Piotrek691 napisał:
Piotrek691 napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
Jeszcze taka ciekawostka. Największym problemem śmieciarzy są pety. Ilu z was przed wywaleniem do śmietnika pustej butelki PET otwiera ją i zgniata na płasko? Jeśli tego nie zrobisz objętość śmieci znacznie wzrasta, a śmieciary wożą powietrze.
Wyobraź sobie, że ja od lat instynktownie tak robię Od dziecka właściwie... nawet nie zastanawiając się po co... matka mnie kiedyś strofowała po co tak hałasuję tymi butelkami? Oczywiście, że to gawno trzeba zgniatać w pizdu bo to cienkie jest i niepotrzebnie przestrzeń zabiera.