Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?

Go down 
+40
MedKit*
barura
LeM
filip
Prezes
Fanexa
kLeszcz
Vegas
barany
inwestor
Janko Traderroo
IronFX
Ezet
delphia
Diablo
Generał
betonowe_buty
MICHU
jacek-g
rafalx
lam3r3k
spacerolog
MoralnyNiepokój
spiter
Nadaje ze Stronia
neuron
Slum-Dog
janek
SYLWESTER
REALISTA
Piotrek691
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Reser
Woman in love
nomad
zibi
thorgall
Aligator
AgroTrader
Dave
44 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 14 ... 22  Next
AutorWiadomość
thorgall
TraderArtysta XXI
TraderArtysta XXI
thorgall

Liczba postów : 25093
Registration date : 08/07/2008

UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 Empty
PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 10:49

Diablo
ja jestem eurosceptykiem
ale ty też będziesz

ja widziałem przyczyny ty zobaczysz skutki
a skutki to dopiero nadejdą
zamykanie i strzelanie do ludzi NIEUNIKNIONE Twisted Evil
Powrót do góry Go down
zibi
MOD
MOD
zibi

Liczba postów : 31152
Registration date : 23/05/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 10:51

Diablo napisał:
Mylogi napisał:
zibi napisał:
Diablo napisał:
3 strony a nie ma jeszcze 10tej scratch

To jednak prawda ze zrobienie pieniędzy nie jest takie trudne jak utrzymanie wysokiego statusu, przykład Cypru pokazuje ze nic nie jest bezpieczne i pozostaje albo kupno ziemi pod inwestycje, albo inwestowanie w coś co przyniesie zysk przez X lat np antyki, coraz częściej korzystamy z kart płatniczych zamiast gotówki, i powoli wchodzimy w trybiki systemu, gdzie jedną decyzją mozemy byc pozbawieni środków na życie, to co UE zrobila na Cyprze jest zwykłym złodziejstwiem, przyczyny powstania kryzysu i politycy za to odpowiedzialni mają sie dobrze, po prostu trzeba ratowac sie opodatkowaniem depozytu, sprytnie sobie to wymyslili jest to ewidetne ukaranie obywateli , którzy myśleli ze mogą ukryć swoje środki przed rodzimym fiskusem.

http://appfunds.blogspot.com/2013/03/cypr-uratowany-grabiez-usankcjonowana.html
u nas w razie W konta OFE i IKE do odstrzału

a co do antyków to myśle ,że trochę się mylisz , bo najszybciej realną wartość , aby nie stracić za dużo to przeniosą złoto , srebro i diamenty , a starocia będą cenne dopiero wtedy jak gospodarki znów będa na fali

chyba cos Ci sie pomyslilo

OFE , tak do likwidacji wczesniej czy pozniej, jednorazowo lub na raty. ( lepiej byloby jednorazowo i juz ale politicians pewnie beda sie baly)
ale
IKE to nawet nie ma jak bo to jest nie konto w czyms tylko twoj rachunek w biurze maklerskim

a dwa ze zlikwidowac trzeba OFE z 300 miliardami a IKE/IKZE/EKOkonto to sa "listki figowe"
zabralismy tu ( OFE) ale prosze sworzylismy wam super mozliwosci zebyscie sami sobie uzbierali na emeryture ( IKE/IKZE/EKO)
Z praktycznego punktu widzenia ilosc osob a co za tym idzie srodkow zgromadzonych w IKE/IKZE jest smiesznie mala
i zadnej dziury w budzecie nie zasypie

to prawda, choc moga zmienic reguły gry i np wprowadzic podatek, np od wyplaty. Patrzac na Cypr jest to mozliwe po 30 latach oszczedzania realny jest wynik miliona zl na koncie IKE

to nie przeszkadza , że mało ,jak żle to ziarko do ziarnka , i zbierze się miarka , a jak bardzo źle to zajebie się wszystko Laughing

SILVER IDZIE NA 150$
Powrót do góry Go down
Reser

Liczba postów : 110962
Registration date : 30/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 10:53

zibi napisał:
Diablo napisał:
thorgall napisał:
Argos napisał:
thorgall napisał:
Argos napisał:
thorgall napisał:
A lemingi krzyczały:
UE to nowoczesność, nie możeby być ciemnogrodem

Dla mnie nowoczesność to WOLNOŚĆ!

Inni wołają:
pokaż mi kraj gdzie jest 100 %-owy wolny rynek
oczywiście że nie ma, bo przez 100 lat świat żyje w ciemnogrodzie

najwyższy czas na poważne zmiany
człowiek jest na tyle odpowiedzialny żeby bez pomocy (okradania) państwa sam układał swój los.
ale chyba nie da rady tego zrobić, bez powieszenia kilku tysięcy skurwysynów

tez bardzo cenie sobie wolnosc
przeciez otwarte granice to właśnie wolnosc - tak myslalem
a tu sie okazuje ze to tylko większa klatka
mylisz pojęcia
do otwarcia granic nie potrzeba UE z traktatem lisbońskim
tylko traktat z schengen
a to są dwie różne rzeczy

no ale nie tylko turystyczna wolnosc
ale i godpodarcza , pracowac gdzie chcesz ,handlowac bez barier
znoszenie barier gospodarczych i swoboda przeplywu kapitalu to chyba powinno prowadzic do rozwoju

oczywiście
o ile inny kraj nie ustanawia u nas prawa

teraz nawet nie możemy mocno obniżyć podatków bo wjebaliśmy się w pakt fiskalny
obniżyć paliwa nie możemy bo unia
mleko musimy wylewać bo unia itp itd

nie ma idealnego systemu, nadprodukcja tez nie jest dobra, idx do sklepu i zobacz co sie dzieje, wszystkiego pelno jest

jestes eurosceptykiem i zawsze znajdziesz powod do krytyki, widzisz wady zalet zadnych

no nadprodukcja

sery -seropodobne
mięso - mięsopodobne
itp itd Laughing

Mnie to też wqrwia, za dużo tego wszystkiego jest. Pierdolca idzie dostać.
Mnóstwo się wyrzuca - patrząc proekologicznie, na exploatację zasobów, to jest to gospodarka RABUNKOWA.

Po chuj tyle tego wszystkiego produkować?
Ile można jebać zmwarek, pralek, lodówek, telewizorów??? Juś nie ma kto tego qpować What a Face What a Face Żeby ściągnąć całą podaż towarów ze sklepów na świecie to chyba każy musiałby mieć po 5 zmywarek, 20 telewizorów, 8 pralek i jeszcze wymieniać je na nowe co tydzień - paranoja UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 82209

Stąd to planowane postarzanie, o którym był film bo trwałość oznacza spadek produkcji dlatego produqje się TANDETĘ, która się psuje byle do gwarancji yako tako dotrwało.

Jest to nurt, który mi się zdecydowanie nie podoba bo marzy mi się świat dokładnie odwrotny - gdzie produkcja jest ograniczona do tego co NAPRAWDĘ jest potrzebne a produkty są trwałe tak jak to tylko możliwe.

Z żarciem to juś w ogóle absurd - Murzyny głodują a opasłe jankeskie dupska od hamburerów wyrzucaja tony żarcia na śmieci.
Powrót do góry Go down
MICHU

MICHU

Liczba postów : 39723
Registration date : 25/10/2010

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 10:55

thorgall napisał:
Diablo
ja jestem eurosceptykiem
ale ty też będziesz

ja widziałem przyczyny ty zobaczysz skutki
a skutki to dopiero nadejdą
zamykanie i strzelanie do ludzi NIEUNIKNIONE Twisted Evil

We Włoszech strasznie narzekali po przyjęciu Euro

na siłę Państwo zaprzeczyło że nie było ich stać na zmianę waluty

i mają długu 160 PKB
Powrót do góry Go down
Dave
Admin
Admin
Dave

Liczba postów : 21090
Registration date : 31/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 10:56

dajcie spokój z ta unią,

mimo wszytko unia sprawę cypru rozwiązała zdrowiej niż jankesi ze swoim drukowaniem.
zbankrutowali bank i finito.

a beny tylko drukuje, drukuje, drukuje Suspect

a jak tak jebnie ta drukowana piramida to mudof będzie świętym Laughing

Ostatnio zmieniony przez Dave dnia Pon 25 Mar 2013, 10:58, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
Generał

Generał

Liczba postów : 9866
Registration date : 28/04/2011

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 10:56

LeSZCZ BaGieNNy napisał:
zibi napisał:
Diablo napisał:
thorgall napisał:
Argos napisał:
thorgall napisał:
Argos napisał:

mylisz pojęcia
tylko traktat z schengen

znoszenie barier gospodarczych i swoboda przeplywu kapitalu to chyba powinno prowadzic do rozwoju

oczywiście

nie ma idealnego systemu, nadprodukcja tez nie jest dobra, idx do sklepu i zobacz co sie dzieje, wszystkiego pelno jest

jestes eurosceptykiem i zawsze znajdziesz powod do krytyki, widzisz wady zalet zadnych

no nadprodukcja

sery -seropodobne
mięso - mięsopodobne
itp itd Laughing

Mnóstwo się wyrzuca - patrząc proekologicznie, na exploatację zasobów, to jest to gospodarka RABUNKOWA.

Ile można jebać zmwarek, pralek, lodówek, telewizorów??? Juś nie ma kto tego qpować What a Face What a Face Żeby ściągnąć całą podaż towarów ze sklepów na świecie to chyba każy musiałby mieć po 5 zmywarek, 20 telewizorów, 8 pralek i jeszcze wymieniać je na nowe co tydzień - paranoja UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 82209

Stąd to planowane postarzanie, o którym był film bo trwałość oznacza spadek produkcji dlatego produqje się TANDETĘ, która się psuje byle do gwarancji yako tako dotrwało.

Jest to nurt, który mi się zdecydowanie nie podoba bo marzy mi się świat dokładnie odwrotny - gdzie produkcja jest ograniczona do tego co NAPRAWDĘ jest potrzebne a produkty są trwałe tak jak to tylko możliwe.

Z żarciem to juś w ogóle absurd - Murzyny głodują a opasłe jankeskie dupska od hamburerów wyrzucaja tony żarcia na śmieci.

widzę że chcesz gospodarki kontrolowanej jak za komuny, wg mnie to dobrze że jest nadprodukcja - im więcej tym lepiej i wszystko się kręci
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 10:57

thorgall napisał:
Diablo napisał:
thorgall napisał:
Argos napisał:
thorgall napisał:
Argos napisał:
thorgall napisał:
A lemingi krzyczały:
UE to nowoczesność, nie możeby być ciemnogrodem

Dla mnie nowoczesność to WOLNOŚĆ!

Inni wołają:
pokaż mi kraj gdzie jest 100 %-owy wolny rynek
oczywiście że nie ma, bo przez 100 lat świat żyje w ciemnogrodzie

najwyższy czas na poważne zmiany
człowiek jest na tyle odpowiedzialny żeby bez pomocy (okradania) państwa sam układał swój los.
ale chyba nie da rady tego zrobić, bez powieszenia kilku tysięcy skurwysynów

mylisz pojęcia
tylko traktat z schengen

a eurosceptykiem trudno nie być w takiej sytuacji
ty też będziesz tylko trochę później
ja widziałem przyczyny ty dopiero zobaczysz skutki
na razie to jest ch. nie kryzys

oczywiście

jaka nadprodukcja? co mnie obchodzi nadprodukcja?
to problem producenta że mu nie schodzi
jakby ludziom nie zabierano 70% z pracy to by kupowali

Ale bredzisz. Poczytaj co wyżej napisałem.
PO CO mają qpować??? Po jaką cholerę? Czy życie polega na qpowaniu? scratch

Rynek dóbr i usług konsumpcyjnych obecnie jest przesycony do granic absurdu - wszystko jest i za dużo jest. Za mało ludzi, żeby zaspokoić podaż.

Gdyby ludziom nie zabierali 70% to by OSZCZĘDZALI a nie qpowali.
Powrót do góry Go down
rafalx

rafalx

Liczba postów : 2500
Registration date : 31/10/2012

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 10:58

Cytat :
Aleksander Nekrassow, były kremlowski doradca twierdzi: ”W Rosji działa wiele niemieckich firm. Możecie prawdopodobnie spodziewać się zamrożenia aktywów.”
I Ruskie wyjdą na swoje
Powrót do góry Go down
Generał

Generał

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 10:59

polskie banki sie trzymają dobrze bo najwięcej zdzierają z klientów - i trudno je wydymać skoro 10% polaków ma zdolność kredytową a reszta nie ma lub jest w biku
Powrót do góry Go down
MICHU

MICHU

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:04

Piotrek691 napisał:
MICHU napisał:
dobra

poważnie o Edku
H4 faza ujemna
H1 faza dodatnia

Poważnie to poważnie wariat

http://stooq.com/n/?f=719621

Cytat :
EURUSD (EURUSD, 1.29998 +0.09%, News), D1 – notowania pary EURUSD nadal pozostają w nietypowym kanale spadkowym; nietypowym, gdyż wyrysował się on po gwałtownej fali impulsu spadkowego (typowym byłby tu kanał nachylony wzrostowo); dlatego też nie można wykluczyć, iż para zrealizowała korektę nieregularną, po której nastąpi kolejny impuls spadkowy z celem 1,2658 (jako minimum); ten obraz może zostać zmieniony, jeśli kurs pokona górne ograniczenie kanału, w wyniku czego para mogłaby zwyżkować do 1,3164

Nie bardzo lubię tego gościa, ale akurat w tym momencie pogląd na edka mamy taki sam. Jak ktoś chce zobaczyć ten dziwny kanał to wklejałem wykres wczoraj.

Zobacz Piotrek w moim tekście jest podobnie wymowa jak u analityka, edek rozpieprzony nie wiadomo o co kaman bedzie tak albo tak

a ja napisałem

"H4 faza ujemna
H1 faza dodatnia"

I to jest zupełnie to samo o czym ta mądra głowa pisała
Powrót do góry Go down
MICHU

MICHU

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:06

rafalx napisał:
Cytat :
Aleksander Nekrassow, były kremlowski doradca twierdzi: ”W Rosji działa wiele niemieckich firm. Możecie prawdopodobnie spodziewać się zamrożenia aktywów.”
I Ruskie wyjdą na swoje

Jeszcze nie słyszałem zeby na czymś Rusek stracił Shocked Shocked Shocked
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:07

Generał napisał:
LeSZCZ BaGieNNy napisał:
zibi napisał:
Diablo napisał:
thorgall napisał:
Argos napisał:
thorgall napisał:

mylisz pojęcia
tylko traktat z schengen

oczywiście

no nadprodukcja

sery -seropodobne
mięso - mięsopodobne
itp itd Laughing

widzę że chcesz gospodarki kontrolowanej jak za komuny, wg mnie to dobrze że jest nadprodukcja - im więcej tym lepiej i wszystko się kręci

Jakiej kontolowanej? Ja nic o tym nie wspomniałęm. Nie jestem komunistą!

Chodzi mi o gospodarkę z wbudowanym "instynktem samozachowawczym" polegającym np. na tym, że skoro na osiedlu gdzie mieszka np. 2k ludzi jest 5 sklepów spożywczych to jaki ma sens otwieranie szóstego??? Przecież nie zaczną więcej żreć wszyscy tylko się coraz bardziej rozwadnia i rozdrabnia wszystko. Ten sam tort jest do podziału na coraz więcej talerzy a koszt utrzymania talerza (zusy, podatki) przez to nie maleje wcale i automatycznie każdy ma coraz niższą opłacalność.
I nie chodzi o to by rząd odgórnie tego zabraniał czy regulował (bo to za komuny przerabiane było) tylko o to, aby rynek "sam" miał tendencję do jakiegoś rozsądq.

Przykład inny: rynek smartfonów. Taki Samsung np. dla mnie jeszcze Galaxy S II jest nowym i wciąż jednym z najlepszych smartfonów, niedawno myślałem czy sobie na trójkę nie zamienić a tu juś czwórka wchodzi.... Shocked Przecież to idzie pierdolca dostać!
S2 jeszcze zalega na magazynach na całym świecie, S3 jest w zasadzie najnowszy a juś S4... i taki leszcz, który chce sobie sprawić smartfon dziczeje bo nie wie który brać i czy jest w ogóle sens brać bo może na wakacje piątka wejdzie..... UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 82209 Pytanie po chuj w takim szalonym tempie gnać z coraz nowszymi modelami skoro nie ma rewolucyjnych różnic między nimi? Dodane tylko parę bajerów i nieznacznie zmieniony kształt ale po cholerę tyle tego i tak szybko? Ja qrwa nie nadążam centralnie UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 82209A konqrencja (Apple, htc, Sony) widząc tego zajoba oczywiście robi to samo.... dziki szalony pęd do produkcji w zasadzie bez większego sensu dla mnie.
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

Liczba postów : 52257
Registration date : 29/10/2011

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:11

stany rosna a u nas na 2400 baran stoi i zawraca byka Laughing

Generał

Generał

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:16

Opcjoner taki instynkt nie istnieje o którym piszesz
rozumiem o co ci chodzi ale to jest wg mnie nie wykonalne, chyba że na całej kuli ziemiskiej będzie istniała tylko jedna firma która będzie produkowała wszystko - ale wtedy wyprowadzam się na marsa Smile
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:17

Dawniej to był podział na trzy grupy urządzeń: desktop, laptop i telefon. Każde służyło do czego innego. Desktop to stała "wieża" albo pudło w domu do internetu i głónwnie do gier, laptop był przenośny dla potrzeb biznesu a telefon był do dzwonienia i pisania smsów.
Później pojawiły się palmtopy, później pierwsze smartfony i netbooki a później tablety jeszcze a do tego zatarła się juś praktycznie różnica między telefonem a komputerem i tyle tego jest nasrane, że wchodząc do sklepu to centralnie ochujeć idzie bo nie wiadomo co brać cyclops cyclops czy smartfon czy tablet czy netbook czy laptop czy jescze może jakieś inne ustrojstwo, którego nie znam.
Przesycenie jest aż do przesady i to nie jest dobre bo producenci nie dbają o jakość sprzętu... w założeniu aby do gwarancji dotrwało bo i tak za 2 lata to już będzie epoka wstecz i 90% leszcza będzie wymieniać na nowe modele nawet jeśli stare będą działać.
Powrót do góry Go down
delphia
U F O A N A L I T Y K
U F O       A N A L I T Y K

Liczba postów : 15716
Registration date : 29/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:19

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/janusz-palikot-polacy-to-gowniarze-zera-szambo,1,5452703,wiadomosc.html

pomijając pomyje wylewane przez Paligłupa dlaczego pisze o Polakach w 3 osobie a nie "jesteśmy"? Może nie jest Polakiem?
nie ma to jak sprawdzone wzorce z GW - samobiczowanie i pielęgnowanie kompleksów. Szanujmy się bo dopiero wtedy inni będą nas szanować.
Powrót do góry Go down
spiter

spiter

Liczba postów : 1078
Registration date : 28/03/2012

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:19

Chodzi mi o gospodarkę z wbudowanym "instynktem samozachowawczym" polegającym np. na tym, że skoro na osiedlu gdzie mieszka np. 2k ludzi jest 5 sklepów spożywczych to jaki ma sens otwieranie szóstego??? Przecież nie zaczną więcej żreć wszyscy tylko się coraz bardziej rozwadnia i rozdrabnia wszystko. Ten sam tort jest do podziału na coraz więcej talerzy a koszt utrzymania talerza (zusy, podatki) przez to nie maleje wcale i automatycznie każdy ma coraz niższą opłacalność.
I nie chodzi o to by rząd odgórnie tego zabraniał czy regulował (bo to za komuny przerabiane było) tylko o to, aby rynek "sam" miał tendencję do jakiegoś rozsądq.

Przykład inny: rynek smartfonów. Taki Samsung np. dla mnie jeszcze Galaxy S II jest nowym i wciąż jednym z najlepszych smartfonów, niedawno myślałem czy sobie na trójkę nie zamienić a tu juś czwórka wchodzi.... Shocked Przecież to idzie pierdolca dostać!
S2 jeszcze zalega na magazynach na całym świecie, S3 jest w zasadzie najnowszy a juś S4... i taki leszcz, który chce sobie sprawić smartfon dziczeje bo nie wie który brać i czy jest w ogóle sens brać bo może na wakacje piątka wejdzie..... UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 82209 Pytanie po chuj w takim szalonym tempie gnać z coraz nowszymi modelami skoro nie ma rewolucyjnych różnic między nimi? Dodane tylko parę bajerów i nieznacznie zmieniony kształt ale po cholerę tyle tego i tak szybko? Ja qrwa nie nadążam centralnie UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 82209A konqrencja (Apple, htc, Sony) widząc tego zajoba oczywiście robi to samo.... dziki szalony pęd do produkcji w zasadzie bez większego sensu dla mnie.[/quote]

Reklama dzwignią handlu!!!!!!!!
200 razy Ci powtórzą że twoje auto jest do pizdy bo nie ma jakiegoś WVW albo RFR albo ABS albo SRS.
I kupisz nowe bo Ci głupio będzie Laughing
Taki przykład można dac do każdego prduktu.. a telefony komórkowe to już totalnie przesadzają.
Czekam na ten model który będzie mi w stanie zrobic laskę!!!! A na bank jesteśmy blisko tych czasów..

Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:21

LeSZCZ BaGieNNy napisał:
Dawniej to był podział na trzy grupy urządzeń: desktop, laptop i telefon. Każde służyło do czego innego. Desktop to stała "wieża" albo pudło w domu do internetu i głónwnie do gier, laptop był przenośny dla potrzeb biznesu a telefon był do dzwonienia i pisania smsów.
Później pojawiły się palmtopy, później pierwsze smartfony i netbooki a później tablety jeszcze a do tego zatarła się juś praktycznie różnica między telefonem a komputerem i tyle tego jest nasrane, że wchodząc do sklepu to centralnie ochujeć idzie bo nie wiadomo co brać cyclops cyclops czy smartfon czy tablet czy netbook czy laptop czy jescze może jakieś inne ustrojstwo, którego nie znam.
Przesycenie jest aż do przesady i to nie jest dobre bo producenci nie dbają o jakość sprzętu... w założeniu aby do gwarancji dotrwało bo i tak za 2 lata to już będzie epoka wstecz i 90% leszcza będzie wymieniać na nowe modele nawet jeśli stare będą działać.

Bo to jest tak, jak na platformie foreksowej.
Możesz mieć 50 wskaźników na wykresie, RSI, Stoch, MACD, CCI, MA, ATR, BB, nasrane tego od cholery, a i tak do niczego się to nie przyda.
A myślący człowiek z jednego zrobi lepszy użytek.
Powrót do góry Go down
inwestor

inwestor

Liczba postów : 27849

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:22

LeSZCZ BaGieNNy napisał:

Maszynka do wszystkiego:
Goli, pierdoli, wyrywa zęby
Powrót do góry Go down
rafalx

rafalx

Liczba postów : 2500
Registration date : 31/10/2012

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:23

LeSZCZ BaGieNNy napisał:
Gdyby nie przesycenie to dzisiaj jeździlibyśmy konno i strzelali z łuku. Rozwój jest napędzany przez konkurencję: wymyślę coś nowego, lepszego, tańszego, fajniejszego.
Powrót do góry Go down
zibi
MOD
MOD
zibi

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:24

z tą unią to jest tak , jak z fajna laską i kaczorem Laughing

spotyka kaczor fajna laskę na dysio i widzi ,że to jest ta jedyna , ona równiez kaczką zainteresowana więc bujaja się za łapkę i planują wspólna przyszłoś , któregos dnia staja na ślubnym kobiercu i juz na zawsze razem Rolling Eyes
milość kwitnie kaczorek swiata nie widzi jest tak zauroczony
falna laska mówi do kaczorka ,że ma troche pieniędzy i może by tak coś kupili skoro są już razem , pomyslał kaczorek zeby to źle nie wyglądało to on weźmie troszkę kredytu na siebie i zakupi mieszkanie samochód i umebluje chacjętę ale laska go przekonała , że jej rodzice mają kasę i z chęcia pożyczą na procent Laughing
jak postanowili tak zrobili
kaczorek wniebowzety co noc heblował , chlapał i lizał co się dało , bo szczęście go wielkie spotkało więc lubiał się odwdzięczyć ,
aż któregoś dnia przyszedł z pracy i mówi ,że z roboty wyjebali i trzeba go trochę wspomóc finansowo , na co laska obużona jakto przecież ty masz kredyt u rodziców i jeszcze ja mam ciebie utrzymywac co to to nie spakowała się i wyjechała ,
na drugi dzień przyjechała z ciężarówką i ładuje na samochód wszystko -
- na co kaczorek "no co już mnie nie kochasz"
-a ona na to spierdalaj nierobie znajdę lepszego
-to choć meble zostaw
- z co myslałeś że za darmo ruchałeś dymanko
- a co ja teraz zrobię Question
- a chuj mnie to obchodzi , jutro zglosi sie adwokat i ustali spłatę tatusia, mnie i przyszłe alimenty , bo jestem w ciąży
- w ciąży Question
- no będziemy mieć wspólne dzieci także zabieraj się ostro do pracy , bo wydatki Cię czekają przez najbliższych kilkanaście lat!!!!

Laughing

SILVER IDZIE NA 150$

Ostatnio zmieniony przez zibi dnia Pon 25 Mar 2013, 11:25, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
MICHU

MICHU

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:24

A lodówki jeszcze z dostępem do internetu

miały być
Powrót do góry Go down
spiter

spiter

Liczba postów : 1078
Registration date : 28/03/2012

S&P 500 osiągnęło 1566.70
Wiele osób tu upatrywało miejsca odwrotu..
Obaczym..ale raczej mało w to wierzym Laughing
Powrót do góry Go down
Slum-Dog

Slum-Dog

Liczba postów : 1423
Registration date : 30/05/2011

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:26

LeSZCZ BaGieNNy napisał:

...

S2 jeszcze zalega na magazynach na całym świecie, S3 jest w zasadzie najnowszy a juś S4... i taki leszcz, który chce sobie sprawić smartfon dziczeje bo nie wie który brać i czy jest w ogóle sens brać bo może na wakacje piątka wejdzie..... UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 82209 Pytanie po chuj w takim szalonym tempie gnać z coraz nowszymi modelami skoro nie ma rewolucyjnych różnic między nimi? Dodane tylko parę bajerów i nieznacznie zmieniony kształt ale po cholerę tyle tego i tak szybko? Ja qrwa nie nadążam centralnie UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 82209A konqrencja (Apple, htc, Sony) widząc tego zajoba oczywiście robi to samo.... dziki szalony pęd do produkcji w zasadzie bez większego sensu dla mnie.

Ale to jest wlasnie regulowanie przez rynek o ktorym wspominasz. Jak jest szal ze ludzie chca kupowac to i jest firma ktora dostarcza to co chcesz kupic Very Happy
Taki producent tel. walczy o swoj udzial w rynku. Wprowadza jakis fon, monitoruje zachowania klientow i wrzuca szybko nowy model z nowymi rozwiazaniami zanim to zrobi konkurencja. Przyjdzie czas ze ludzie przezuca sie na inne gadzety t osie uspokoi ten rynek a zacznie sie zajob na innym.
Gdyby nie taki szybki rozwoj to bys musial do uczciwej roboty isc bo gieldy by sie ruszaly jak zolw.
Powrót do góry Go down
delphia
U F O A N A L I T Y K
U F O       A N A L I T Y K

Liczba postów : 15716
Registration date : 29/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:27

Cypr już za nami. Teraz wyciskanie świeżego misia a potem pora by rynki "przypomniały sobie" o tym że we Włoszech wciąż nie ma rządu.
Powrót do góry Go down
zibi
MOD
MOD
zibi

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:30

L usd/cad 1.0195 stop 1.0168

SILVER IDZIE NA 150$
Powrót do góry Go down
Generał

Generał

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:30

wyobrażacie sobie jedną firmę która zaspokaja wszystkie potrzeby ludzi na świecie od produkcji ziemniaków po statki kosmiczne i wszystkie usługi włącznie z burdelami?
Każdy człowiek dostałby to co zamawia czyli raz w miesiącu 20 kg ziemniaków, 100 litrów paliwa, dziwkę, wizytę lekarza, raz na kilka lat samochód... itp itd - świat byłby jak jeden wielki kołhoz
Powrót do góry Go down
Piotrek691

Piotrek691

Liczba postów : 8186
Registration date : 15/04/2010

rafalx napisał:
Cytat :
I Ruskie wyjdą na swoje

Hahaha...chciałbym to zobaczyć pirat Mało realne, a najlepiej o tym świadczy, że takie teksty zapodaje "BYŁY" doradca. Żaden z obecnych by się nie odważył czegoś takiego walnąć.
Powrót do góry Go down
barany
MISZCZ
MISZCZ
barany

Liczba postów : 19198
Registration date : 07/09/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:36

Czy jest jakiś baran na UFO, który nie pobrał na tym wyskoku S-ek?
Powrót do góry Go down
Diablo

Diablo

Liczba postów : 31488

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 EmptyPon 25 Mar 2013, 11:37

zibi napisał:
z tą unią to jest tak , jak z fajna laską i kaczorem Laughing

spotyka kaczor fajna laskę na dysio i widzi ,że to jest ta jedyna , ona równiez kaczką zainteresowana więc bujaja się za łapkę i planują wspólna przyszłoś , któregos dnia staja na ślubnym kobiercu i juz na zawsze razem Rolling Eyes
milość kwitnie kaczorek swiata nie widzi jest tak zauroczony
falna laska mówi do kaczorka ,że ma troche pieniędzy i może by tak coś kupili skoro są już razem , pomyslał kaczorek zeby to źle nie wyglądało to on weźmie troszkę kredytu na siebie i zakupi mieszkanie samochód i umebluje chacjętę ale laska go przekonała , że jej rodzice mają kasę i z chęcia pożyczą na procent Laughing
jak postanowili tak zrobili
kaczorek wniebowzety co noc heblował , chlapał i lizał co się dało , bo szczęście go wielkie spotkało więc lubiał się odwdzięczyć ,
aż któregoś dnia przyszedł z pracy i mówi ,że z roboty wyjebali i trzeba go trochę wspomóc finansowo , na co laska obużona jakto przecież ty masz kredyt u rodziców i jeszcze ja mam ciebie utrzymywac co to to nie spakowała się i wyjechała ,
na drugi dzień przyjechała z ciężarówką i ładuje na samochód wszystko -
- na co kaczorek "no co już mnie nie kochasz"
-a ona na to spierdalaj nierobie znajdę lepszego
-to choć meble zostaw
- z co myslałeś że za darmo ruchałeś dymanko
- a co ja teraz zrobię Question
- a chuj mnie to obchodzi , jutro zglosi sie adwokat i ustali spłatę tatusia, mnie i przyszłe alimenty , bo jestem w ciąży
- w ciąży Question
- no będziemy mieć wspólne dzieci także zabieraj się ostro do pracy , bo wydatki Cię czekają przez najbliższych kilkanaście lat!!!!

Laughing

Znam kaczora osobiście więc mam większą wiedze niz ty o nim, mało prawdopodobny scenariusz ułożyłes, no ale kazdy sądzi wg siebie, to ze panienki są bezwzględne nikogo nie trzeba przekonywać.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?   UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ? - Page 7 Empty

Powrót do góry Go down

UFO - 25.03.2013r. ... i co z tym Cyprem ?
Powrót do góry 
Strona 7 z 22Idź do strony : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 14 ... 22  Next
 Similar topics
-
» UFO - 18.03.2013r.
» UFO -15.04.2013r.
» UFO - 11.06.2013r.
» UFO - 02.07.2013r.
» UFO - 28.08.2013r.

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Uniwersytet Futures i Opcji  :: Uniwersytet Futures i Opcji-
Skocz do: