EX to nawet nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Nie że nie mam na piwo (w sensie że mnie nie stać) tylko nie mam piwa (bo nie qpuję na tygodniu). Co za głąb
byt określa świadomość dla Exa jak czegos nie ma do picia /jedzenia tzn ze nie bylo za co kupic bo pierwsze co robi gdy dostanie kase to idzie sie najesc i napic
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Moim zdaniem to bankructwo ustawi dzisiaj sesję za oceanem:
Detroit ogłosiło upadłość. To największe bankructwo w historii USA
Na ręce gubernatora stanu Michigan Ricka Snydera wniosek o upadłość złożył szef zarządzania kryzysowego Kevyn Orr. W opinii Snydera, z trudnej sytuacji finansowej miasta nie było już innego wyjścia. - Realia fiskalne Detroit były ignorowane przez zbyt długi czas - powiedział gubernator podczas konferencji prasowej.
Niepokojąca prognoza. "Zlecą się sępy i rozkradną wszystko"
Największe miasto stanu Michigan od dawna borykało się z finansowymi problemami. Sytuacja była już na tyle zła, że władze miejskie poszukiwały oszczędności w każdym możliwym obszarze. Na ulicach miasta nie były wymienianie przepalone żarówki, często bywało również tak, że policjanci nie odbierali telefonów z wezwaniami.
Dawny symbol przemysłowej potęgi USA na skraju bankructwa stanął już kilka miesięcy temu. Walką z deficytem finansowym i zbijaniem zadłużenia miał się wtedy zająć świeżo mianowany szef zarządzania kryzysowego Kevyn Orr. - Miasto nie jest skazane na bankructwo - uspokajał zaraz po przejęciu urzędu. Komisaryczny zarządca wcześniej wyprowadził już z kryzysu finansowego koncern motoryzacyjny Chrysler. Tym razem Afroamerykanin nie odniósł jednak sukcesu.
W czasach świetności Detroit było prosperującym centrum amerykańskiej motoryzacji oraz ośrodkiem kultury i muzyki. W mieście mieszkało milion 800 tysięcy osób. Migracji białych Amerykanów na przedmieścia oraz kolejne kryzysy przemysłu samochodowego przyczyniły się jednak do upadku metropolii.
Obecnie Detroit liczy około 700 tysięcy mieszkańców. Według oficjalnych danych, co piąty nie ma pracy. Na jednego zatrudnionego w Detroit przypada prawie dwóch emerytów. Wiele dzielnic jest zrujnowanych, powszechne jest także zjawisko korupcji.
rafalx
Liczba postów : 2500 Registration date : 31/10/2012
... EX to nawet nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Nie że nie mam na piwo (w sensie że mnie nie stać) tylko nie mam piwa (bo nie qpuję na tygodniu). Co za głąb
On tego nie rozumie, bo piwa nie kupuje. U nich w roomie stoją lodówki pełne alkoholu z najwyższej półki.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51987 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Na dyskotece w Niemczech bawił się Rosjanin, z napisem na koszulce "TURCY MAJĄ TRZY PROBLEMY". Nie trwało długo, stanął przed nim Turek, byczysko chłop: - Ty, a w dziób chcesz? - To jest pierwszy z waszych problemów - odpowiedział Rosjanin - agresja. Ciągle szukacie zwady, nawet wtedy, kiedy nie ma żadnego powodu. Dyskoteka się skończyła, Rosjanin wychodzi, a tam na niego tłum Turków czeka. - No, teraz się z tobą policzymy - warknęli Turcy gremialnie. - A to jest drugi z waszych problemów - powiedział Rosjanin. - Nie potraficie załatwiać spraw po męsku sam na sam, tylko zawsze musicie zwoływać wszystkich "swoich". - Zaraz nam to odszczekasz! - zawrzaśli Turcy wyciągając noże. - I to jest trzeci z waszych problemów - westchnął ciężko Rosjanin - zawsze na strzelaninę przychodzicie z nożami...
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51987 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Rozmowa dwóch młodych księży na temat spowiedzi. Pierwszy z nich stwierdza : -Od tego ,co się teraz słyszy od młodzieży na spowiedzi ,to człowiekowi dosłownie czapka się podnosi ! Na to drugi : -To po co kładziesz ją na kolanach ?
Po co żydom broda? - Na rozpałkę
Reser
W klubie golfowym ktoś w przerwie czyta gazetę. - Słuchajcie, tu piszą, że jakiś gość zabił swoją żonę kijem golfowym... Zapada cisza. W powietrzu wisi jedno niewypowiedziana pytanie. W końcu jeden z golfiarzy nie wytrzymuje i pyta nieśmiało: - Piszą tam, ilu uderzeń potrzebował?
Reser
... EX to nawet nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Nie że nie mam na piwo (w sensie że mnie nie stać) tylko nie mam piwa (bo nie qpuję na tygodniu). Co za głąb
On tego nie rozumie, bo piwa nie kupuje. U nich w roomie stoją lodówki pełne alkoholu z najwyższej półki.
No racja, w demoroomie alkohole stoją na tak wysokiej półce, że drabiny trzeba by je dosięgnąć.
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Że miasto fizycznie przestanie istnieć - zaorają buldożerami?
Będzie druga Hagashima albo Prypeć.
w przeciwienstwie do np. Grecji oznacza tyle ze wierzyciele wuja dostana mam nadzieje ze to bedzie precedens i do bankructwa zacheci inne miasta i panstwa bo to jedyne sprawiedliwe rozwiazanie pułapki zadluzeniowej
Reser
w przeciwienstwie do np. Grecji oznacza tyle ze wierzyciele wuja dostana mam nadzieje ze to bedzie precedens i do bankructwa zacheci inne miasta i panstwa bo to jedyne sprawiedliwe rozwiazanie pułapki zadluzeniowej
To by było ciekawe, niech wszystko w pizdu pobankrutuje i zaczynamy gospodarkę od nowa.
Taki RESET SYSTEMU bo juś się strasznie muli i wiesza
AgroTrader MOD
Poszedł mały Jasio do cyrku i tak sie złożyło, że musiał usiąść w pierwszym rzędzie. Rozpoczął się występ i na arenę wychodzi Klaun Szyderca. Podchodzi do Jasia i pyta: - Jak masz na imię? - Jasiu. - A więc Jasiu, czy ty jesteś głową krowy? - Nie. - A czy ty jesteś tułowiem krowy? - Nie. - A więc Jasiu, ty jesteś dupa wołowa!! HAHAHA!!! (zaśmial się szyderczo Klaun Szyderca). Smutny Jasio wrócił do domu, opowiedział wszystko tacie, na co ten mu mówi: - Jasiu, jutro też pójdziesz do cyrku. - Ale jak to? Do cyrku? A Klaun Szyderca? Znowu będzie się śmiał. - Nie martw sie Jasiu, tym razem pójdzie z tobą Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty. No i tak sie stało. Następnego dnia poszli Jaś i Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty do cyrku, usiedli w pierwszym rzędzie i czekaja na występ Klauna Szydercy. Wychodzi więc Klaun Szyderca na arenę i zaczyna swój znany występ. Podchodzi do Jasia pyta: - Jasiu, czy ty jesteś głową krowy? Na co Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty: - Spierdalaj!
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Trzy fazy otyłości męskiej: 1) nie widać, jak wisi; 2) nie widać, jak stoi; 3) nie widać kto ciągnie
Scena w sypialni. Dwóch pedałów uprawia sex. Jeden mówi: - Dzisiaj musiałem zrobić test na AIDS. - Co?!! Co ty, dopiero teraz mi to mówisz?!! - Tylko żartowałem, lubię jak Ci się dupa kurczy!
EX
jaki tam precedens - w historii świata wielokrotnie bankrutowały kraje. Czasami sprzedaje się część majątku by pokryć niektóre ze zobowiązań. W praktyce oznacza to straty dla wierzycieli czyli głównie banków. Niewiadomą pozostaje część jaką stracą bo bardzo rzadko jest to 100% długu. Zobaczymy jaka będzie reakcja na Ul. Murek i czy inwestorzy zaczną wyprzedawać banki.
A propos banków amerykańskich - patrzyłem na wyniki i największe zyski TooBigToFail`sy odnotowały oczywiście na tradingu :)A zyski te są gwarantowane przez Bena który dostarcza powietrza do pompowania balonów. Ceny idą w górę, wyceny aktywów także i wszyscy happy.
Ostatnio zmieniony przez delphia dnia Pią 19 Lip 2013, 11:28, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
jaki tam precedens - w historii świata wielokrotnie bankrutowały kraje. Czasami sprzedaje się część majątku by pokryć niektóre ze zobowiązań. W praktyce oznacza to straty dla wierzycieli czyli głównie banków. Zobaczymy jaka będzie reakcja na Ul. Murek i czy inwestorzy zaczną wyprzedawać banki.
A propos banków amerykańskich - patrzyłem na wyniki i największe zyski TooBigToFail`sy odnotowały oczywiście na tradingu :)A zyski te są gwarantowane przez Bena który dostarcza powietrza do pompowania balonów. Ceny idą w górę, wyceny aktywów także i wszyscy happy.
no to precedens w aktualnym kryzysie i "nowy " kierunek do rozwiazania go
spacerolog
Liczba postów : 2143 Location : ZIEMIA Registration date : 28/12/2012
Rozmowa dwóch pedałów: -No ale co ty widzisz w tej piłce nożnej ? -Wiesz...biegamy sobie w dwudziestu dwóch, ocieramy się o siebie, jest z nami elegancko ubrany sędzia... -E tam, nic takiego podniecającego, -A ja jestem napastnikiem i wiesz, czasem jest taka sytuacja, że uda mi się kiwnąć obrońców i zostaję sam na sam z bramkarzem.. i czasem specjalnie pudłuję... -Ale po co ? -Wtedy cały stadion wrzeszczy: CHUJ CI W DUPĘ !!!
EX
jaki tam precedens - w historii świata wielokrotnie bankrutowały kraje. Czasami sprzedaje się część majątku by pokryć niektóre ze zobowiązań. W praktyce oznacza to straty dla wierzycieli czyli głównie banków. Zobaczymy jaka będzie reakcja na Ul. Murek i czy inwestorzy zaczną wyprzedawać banki.
no to precedens w aktualnym kryzysie i "nowy " kierunek do rozwiazania go
Grecja de facto zbankrutowała. Różnica jest taka że wierzyciele "dobrowolnie" zgodzili się na umorzenie ponad 60% długu.
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
w roomie to stoja mop-y i expres do kawy
_________________ ...... a będzie giciej
AgroTrader MOD
Kohta ammattiloukkaantujat itkevät kuorossa, miten poliisi on taas ylittänyt valtuutensa ja kaasun sijaan olisi pitänyt piparkakkuja ja teetä tarjoilla puolalaisille ystävällismielisille jalkapallokatsojille.