a poza tym co to za inwestycje w akcje? niech fundusze emerytalne wybudują biurowiec i niech czosnek płaci tam czynsz z wlasnej kasy to wtedy to będę rozumiał, jest wartość są stale wplywy, państwo na biurowcach łapy nie położy
niech wybuduja fabryke i cos produkuja -samochody , telewizory niech świnie hodują i na tym zarabiają
a nie kupia 50 % akcji (wiekszosc ) i cene wywindują o 500 % -zysk 500% i taki zysk jest obliczany jako podstawa do pobierania sobie prowizji , nagród a jak beda wypłaty i trzeba bedzie spieniężyć akcje to "zyski " wuj strzeli i emeryt goły
OFE + giełda to jedno wielkie przestepstwo -przekręt obliczony na dojenie kasy z budżetu przesz okres "do pierwszych większych wypłat " bo wtedy musi sie to zawalić
za to powinni wywieszać szubrawców z Buzkiem na honorowej gałęzi
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51993 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
nastepny zlodziej ,kandydat na główną gałąź on tez do oszukania tysięcy ludzi posłużył sie "zalegalizowanym narzędziem przestepstw - giełdą "
Ryszard Krauze wycofuje się ze swoich biznesów. "Postanowił odsunąć się w cień" We władzach znanych giełdowych spółek: Biotonu, Petrolinvestu i Polnordu, pierwszy raz nie będzie zasiadać Ryszard Krauze, przez lata jeden z najbogatszych i najbardziej wpływowych polskich przedsiębiorców
Ulotnił się też entuzjazm inwestorów wobec Petrolinvestu. Do tej pory firma nie pochwaliła się rozpoczęciem wydobycia ropy naftowej lub gazu, za to zainwestowała fortunę, czasem pudłując, jak w przypadku złóż na Syberii. Na zakup 60 proc. udziałów i pożyczki dla trzech rosyjskich spółek naftowych Petrolinvest wydał prawie 65 mln dol., a w 2009 r. umorzył te pożyczki i sprzedał udziały rosyjskich spółek za 2,3 tys. dol.
to jest geniusz biznesowy tego zlodzieja
on tylko na interesach -za łapówki od skarbu panstwa - kosztem nas wszystkich robił dobre interesy - informatyzacja ZUS
forelle15
Ryszard Krauze, Aleksander Kwasniewski, Edward Mazur, Marcin Dukaczewski i wszystko jasne
Odpowiedz
jerry.uk
Marcin Dukaczewski? Syn generała Marka Dukaczewskiego, ostatniego szefa WSI (Wojskowych Służb Informacyjnych). Hmm...
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51993 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Premier League. Anelka po golu pokazał nazistowski gest
extrafresh
Strach się po ramieniu podrapać...
oko-85
na wszelki wypadek... my polacy przeprosmy
pesy.mista
Jestem historykiem i aż mnie boli klasyfikowanie Quenelle jako gestu nazistowskiego. Najpierw proszę się dowiedzieć o historii i znaczeniu Quenelle i pisać artykuł, a nie bezmyślnie przepisywać z angielskiego brukowca, bo chyba gazeta nie jest brukowcem, co?
gaady
HAHAH!No nie mogę!Czarny skinhead.
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
wyskoczyłem z małpy na ostatniej sesji i teraz ani akcji ani longów na naszym grajdole nie posiadam na IKE też leży wyłącznie kasa niech się zatem wali, byle porządnie!
AgroTrader MOD
Nie da się wrócić do świata sprzed krachu finansowego z 2008 r. - od tego wydarzenia ubyło nie tylko kilka milionów miejsc pracy, ale też zmieniło się samo pojęcie pracy - uważa ekonomista Sergiusz Prokurat autor książki "Work 2.0: Nowhere to Hide".
Czyli to co jest teraz, to początek prawdziwego kryzysu, kiedy na rynek ze spadającym popytem wynikłym ze spadku popytu wywołanym bezrobociem, zacznie napływać mniej towarów i usług, a co za tym idzie nadal będzie rosło bezrobocie. Krótko mówiąc koniec świata prędzej wywoła pazerność korporacji niż wojna nuklearna lub katastrofa naturalna.
@31.februarius W Hameryce w wielu szkołach (głównie w Texasie) naucza się nadal geocentryzmu; więc w WB może też ktoś jeszcze wierzy w płaską Ziemię
AgroTrader MOD
Kuria diecezji warszawsko-praskiej, wspólnie z kurią diecezji łowickiej wydały oświadczenie w sprawie 66-letniego księdza, który w czwartek, prowadząc samochód po pijanemu, potrącił wracającą z kościoła kobietę.
dejtrejder Ten, kto tworzy podobne zamordystyczne przepisy powinien wisieć.
seznam
Jeśli dobrze rozumiem, to gdy dam synkowi pod choinkę prezent w postaci roweru za 12 tys. zł, bo o takim marzył, to fiskus zapuka do mych drzwi!? I jak tu nie kombinować i nie kręcić, skoro pazerne państwo chce opodatkować coś, co już zostało podatkami wielokrotnie obciążone. Przecież producent roweru zapłacił podatek, sprzedawca roweru zapłacił podatek, a ja zapłaciłem podatek od przychodu, który uzyskałem, po to żeby móc kupić ten opodatkowany rower. Drogie Państwo (jakże adekwatny do sytuacji zwrot), idź się j..
kroliklesny Cos u was w Polsce nie tak, zaczyna mi sie przypominac Skandynawia z lat 80-tych. Z tym, ze tutaj cisnienie podatkow zmalalo, taka Szwecja stala sie calkiem przyjemnym krajem pod wzgledem podatkowym, a w Polsce chyba wzoruja sie na dawnych szwedzkich wzorach. Pewnie do wladz dotrze z opoznieniem 30-40 lat, ze wysokie podatki tlumia inicjatywe i chec pracy!
jest różnica - tam te podatki sprawiedliwie dzielili na wzszystkich obywateli a u nas rozkradaja
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Nie 29 Gru 2013, 15:08, w całości zmieniany 1 raz
gumbas
Liczba postów : 5095 Age : 103 Registration date : 19/09/2008
on tylko na interesach -za łapówki od skarbu panstwa - kosztem nas wszystkich robił dobre interesy - informatyzacja ZUS
nie wiem jak nazwać tego pana Krazuze, bo nie jestem sądem ostatecznym
ale tak jak Argos piszesz
Krazuze -> Asseco Poland -> przetargi na informatyzację państwowych urzedów
wiem ( z niskiego szczebla) jak tam co prawda LEGALNIE płyną pieniądze, oparte jest to głównie na tym że państwowe to niczyje, nikt nie ponosi odpowiedzialności, żaden geniusz Krauzego tylko układy i dojenie państwa, Taki Putin dla Polski to mógłby być wbrew pozorom zbawieniem, fundusze unijne + Putin
AgroTrader MOD
Mateusz Szczurek, nowy minister finansów, zapowiedział prace nad nową ordynacją podatkową. Nad kodeksem podatnika, który ma być znacznie bardziej przyjazny temu podatnikowi. Tymczasem Ministerstwo Finansów ani myśli wycofywać się z projektu doraźnej nowelizacji ordynacji podatkowej, która - mówiąc wprost - dokręca podatnikom śrubę.
Dopiero całkiem niedawno, wiele miesięcy po fakcie odkryłem znaczenie tych słów.
I wszystko jasne , a Ja myślałem że to jakieś cuda. Teraz kiedy lepiej rozumiem tym bardziej pamiętam o wszystkim i szanuję nawet jeśli w chorobie czasami inaczej /wrednie/ okazuję.
Ps. Matula ciągle Mi powtarza, "pomyśl najpierw zanim coś powiesz"./ w wersji Ufoforum byłoby "napiszesz"./
Ze smutkiem - jako winowajca - znowu muszę przyznać Mamie rację.
Na pewno przeszłość przytłacza a za tym bieżący stan ducha.
"Krzyczę więc jestem" też nie zdało egzaminu.
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
......"Teraz takiego bezpiecznika już nie będzie więc skutki ewentualnych strat obciążą samych ubezpieczonych, nie ulega więc wątpliwości, że to jeden z największych prezentów rządu (kosztem ubezpieczonych na rzecz Funduszy)"..
pozostanie w ofe jest bardzo ryzykowne, chlopcy z ferajny wypompują reszte kasy za granicę jesli chodzi o mnie to nie zgadzam sie aby czosnek raczył sie moją kasą odcinam ferajne od tlenu salut rzymski
od początku zwracałem uwagę na rezygnację z benchmarku do pozostałych PTE. To praktycznie przesądza o tym iż trzeba wiać z OFE bo skoro nie ma dopłat w przypadku nie osiągnięcia odpowiedniej stopy zwrotu to na PTE nie ciążą żadne ograniczenia. Mogą za naszą kasę zgromadzoną w OFE wywołać dużych ruch w kierunku na jakim będzie im zależało - jakby nie patrzeć udział OFE w kapitalizacji GPW jest na poziomie kilkunastu % i tego towaru ma kto odebrać (chyba że zagranica). Biorąc pod uwagę że kurek z kasą będzie przykręcony oznacza to iż w praktyce mówimy o sprzedaży i powodowaniu dużych ruchów w dół i zarabianiu na spadkach (oczywiście krótkie rajdy w górę też będą).
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Jeszcze wiosną za przyjęciem wspólnej waluty było jedynie 33 procent obywateli. Teraz, po 6 miesiącach intensywnej kampanii informacyjnej prowadzonej przez rząd, najnowsze badanie pokazuje wzrost zwolenników euro do 45 %
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Ropa spadnie do 60 dolarow i bedzie nedza i deficyt, co w8 tym takiego wspanialego ze jest sie krajem surowcowym zaleznym od wahan koniunktury? To taki afrykanski kraj, zyje z tego co wyprzeda z wlasnych bogactw naturalnych, ZSRR tez tak robil i jak ropa byla droga to im sie wiodlo ale w latach 80 jak Reagan podwyzszyl stopy to zbankrutowali.
spadnie albo i nie kto to wie ale Ruskie walczą o tereny podbiegunowe zresztą tak samo jak Kanada
Co do ropy, to patrząc na prawo popytu i podaży, cena powinna spaść, bo USA są już chyba uniezależnieni od importu (łupki!). Teraz tylko może im zależeć na jak najwyższych cenach na giełdzie, żeby inne gospodarki miały wyższe koszty produkcji :Da oni sami już po części przenoszą produkcję z Chin do siebie.
ale jest ropa wti i ropa brent, a różnica cen miedzy nimi jest nadal b.duża, ze 13 dolców, a było 16 i więcej. tu jakiś starszy artykuł pamiętam: Która ropa się liczy? http://wealth.pl/serwis-informacyjny/id/246 natomiast jak to z łupkami i eksportem owej ropy i gazu, to sam bym był ciekaw jak to ma się.
Nie wiem nic na temat exportu ropy łupkowej z USA. Ja raczej pisałem o tym, że oni nie muszą już kupować za granicą. Niżej link do jakiegoś artykułu:
I niech się puknie w łeb ten który tu mówił że w 25 lat nie mogliśmy dogonić Niemiec.
licz się z tym że za miedzą mieli Hongkong, rzut beretem przez morze i Tajwan. Trochę dalej centrum finansowe Singapur, To wszystko w chińskich rękach.
Sam Hongkong to tak jakby całą naszą Polonię z Chicago x 5 umieścić w Obwodzie Kaliningradzkim, to może Olsztyn podobnie by się rozrósł.
Oni mieli zaplecze w postaci zamożnej emigracji, a my ?
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
I niech się puknie w łeb ten który tu mówił że w 25 lat nie mogliśmy dogonić Niemiec.
licz się z tym że za miedzą mieli Hongkong, rzut beretem przez morze i Tajwan. Trochę dalej centrum finansowe Singapur, To wszystko w chińskich rękach.
Sam Hongkong to tak jakby całą naszą Polonię z Chicago x 5 umieścić w Obwodzie Kaliningradzkim, to może Olsztyn podobnie by się rozrósł.
o czym ty gadasz kurwa!!!!!! a my jesteśmy w najbogatszym regionie świata- EUROPIE gdzie mieszka 700 mln ludzi !!!!!!!!
gdybyśmy zrobili w 89 to co Chińczycy bylibyśmy najbogatsi na świecie !!!!!!!!!!! mamy morze , bogatszych sąsiadów, cały kapitał świata waliłby do nas drzwiami i oknami
zawsze szukacie kurwa jakiegoś wytłumaczenia honkong mieli kurwa
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
o czym ty gadasz kurwa!!!!!! a my jesteśmy w najbogatszym regionie świata- EUROPIE gdzie mieszka 700 mln ludzi !!!!!!!!
gdybyśmy zrobili w 89 to co Chińczycy bylibyśmy najbogatsi na świecie !!!!!!!!!!! mamy morze , bogatszych sąsiadów, cały kapitał świata waliłby do nas drzwiami i oknami
zawsze szukacie kurwa jakiegoś wytłumaczenia honkong mieli kurwa
mózg ci się fiucie przegrzał ok 25% inwestycji zagranicznych było z Tajwanu, dodaj te z Hongkongu, Singapuru