| UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY | |
|
+23tarzan umysłu SzFagier Kozoyeb loko lam3r3k Edith EURO Cris Indiana barany Diablo forex fastenter inwestor Ezet przemak Laik wolny login Małolat betonowe_buty Dave chudy mis 27 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:03 | |
| - Bogaty napisał:
- kaczor poczekamy zobaczymy. Moje niestandardowe myslenie nie raz mi przynioslo kase. A tak jak Ty mysla wszyscy. Dlatego min AT jest juz do wyrzucenia. A jesli siedzisz na L i wierzysz a AT to na pocieszenie mozesz sobie zobaczyc WIG20 kwotowany w USD. Jestesmy wlasnie na linii trendu hossy. To ostatnia nadzieja bykow ze jakies amerykanskie komputery to zobacza i zaczna kupowac u nas.
e o siedzeniu na L o Ty ostatnio kochaniutki pisales a za chwile sie od razu obrociles ja tylko pisze ze jak jzu poleca poziomy z marca 2007 to mamy duzo nizej.I z tym Twoim niestandardowym mysleniem juz bys dawno byl bankrutem bo od 2003 roku rynek ciagle ustanawial nowe maksima i tam nie bylo zadnych oporow.Ale masz racje zobaczymy ja nawet Tobie zycze powodzenia;p |
|
| |
Bogaty Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:08 | |
| Dobra kaczor nie dogadamy sie. Trader z analitykiem nigdy sie nie dogada a jest nawet ryrzko rekoczynu. Dlatego w bankach inwestycyjnych jest chinski mur miedzy nimi |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:13 | |
|
Ostatnio zmieniony przez dnia Nie 13 Sty 2008, 09:51, w całości zmieniany 2 razy |
|
| |
Laik
Liczba postów : 1762 Location : Małopolska Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:16 | |
| Jeszcze mala uwaga do kontraktow Widze, ze kilku starych forumowiczow chyba celowo wycofalo sie z analiz i prognoz. W sumie jesli idzie o kontrakty to ich nawet rozumiem. Baza +65 i LOP 76kilo dla starych wyjadaczy oznacza wazne sygnaly i duze ruchy. Wole przesiedziec na akcjach bo wiem, ze najblizsze sesje beda dla wielu bardzo ciezkie i irracjonalne z popularnym "dymankiem" indywidualnych | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:20 | |
| Witam wszystkich .Mozliwe ze sie wygłupie ale wrzuce swoje przemyslenie.W czwartek spadlismy do 3260 p a Fibo bylo 3261 p W piatek spadlo do 3240 p a Fibo tez3240 .Pod nami jeszcze luka 3205 -3238.Jezeli przebijemy 3240 to mozemy odbic sie od polowy luki lub zamknac luke azeby w nastepnym ruchu nie przeszkadzala w nastepnym spadku |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:23 | |
| No to Panowie i Panie w poniedzialek beda wzrosty bo gdy juz tyle w telewizji mówią i tyle gazety pisza i w radiu w kazdych wiadomosciach tylko o giełdzie to oznaki zmiany kierunku i jeszcze mysle ze ekipa Owsiaka zainwestuje kase ktora jutro zbierze bo przecierz gdzie sie kase zarabia jak nie na giełdzie TYLKO DLUGA |
|
| |
Gość Gość
| |
| |
wolny login
Liczba postów : 1382 Location : nearby stolyca Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:31 | |
| ja nie wiem, czy już nie jesteśmy na etapie - sprzedawaj a później zadawaj pytania. byle jakie buuu zza morza wystarczy aby parkiety znowu narobiły w gacie. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:34 | |
| - wolny login napisał:
- ja nie wiem, czy już nie jesteśmy na etapie - sprzedawaj a później zadawaj pytania. byle jakie buuu zza morza wystarczy aby parkiety znowu narobiły w gacie.
a jak w srode CPI bedzie cool? wtedy wystrzela w gore jak wytrysk mlodzienca na widok Dody.. wg mnie w next week duza ostroznosc |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:41 | |
| a tak w ogole, to skalkulowalem ze sie oplaca kupic opcje.. i nie na nasz grajdol ale na DJ.. place 1% premii i mam spokoj.. mam zamiar umiescic kapital: 70% futy, 30% opcje. Pozycje przecistawne. I nie ma ch.. zebym nie zarobil |
|
| |
wolny login
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:41 | |
| - Bogdan napisał:
- wolny login napisał:
- ja nie wiem, czy już nie jesteśmy na etapie - sprzedawaj a później zadawaj pytania. byle jakie buuu zza morza wystarczy aby parkiety znowu narobiły w gacie.
a jak w srode CPI bedzie cool? wtedy wystrzela w gore jak wytrysk mlodzienca na widok Dody.. wg mnie w next week duza ostroznosc w takim otoczeniu dobre dane to jedynie powód do ich zignorowania. przydałby się z tydzień, dwa stabilizacji. jakby się to trochę uspokoiło to może byłaby szansa na opanowanie sytuacji. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:43 | |
| - Bogdan napisał:
- a tak w ogole, to skalkulowalem ze sie oplaca kupic opcje.. i nie na nasz grajdol ale na DJ.. place 1% premii i mam spokoj.. mam zamiar umiescic kapital: 70% futy, 30% opcje. Pozycje przecistawne. I nie ma ch.. zebym nie zarobil
tez o tym myslalem gorzej jak sie beda kisic na tym samym poziomie |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:43 | |
| - Bogdan napisał:
- a tak w ogole, to skalkulowalem ze sie oplaca kupic opcje.. i nie na nasz grajdol ale na DJ.. place 1% premii i mam spokoj.. mam zamiar umiescic kapital: 70% futy, 30% opcje. Pozycje przecistawne. I nie ma ch.. zebym nie zarobil
hehe Bogdanie zobaczymy we wtorek pierwszy raz wezme opcyjke na amerykanów, musze sie tylko zastanowic czy call czy put | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:44 | |
| Dziwi mnie tylko to, że przecież grubasy chyba lepiej od nas wiedziały jaki syf jest w bankach hipotecznych i inwestycyjnych, a żadnemu nie wpadło na myśl, by otworzyć sobie ze 100 k esek na poziomach 3800/3900. Nagle obudzili się 700 pkt niżej i teraz chcą nabrać tego towaru Albo mamy wyjątkowo debilnych szfagrów, co usiłują ratować akcje dopiero jak w gazecie napiszą, że bessa w toku, albo kombinują grubsze odbicie, z niewykluczoną euforią -oczywiście, po odebraniu odpowiedniej ilości papierów za psi grosz od spanikowanych małych graczy. Słyszycie dramat na Bankierze? Wiecie co zrobią zrobieni w bambuko inwestorzy, jak rynek ruszy do góry? No nic innego, tylko hossa wróciła i kupować PKC-em, a jak jeszcze pójdzie plotka, że to kapitał ze spadających giełd w US szuka miejsca dla siebie.... System na eS, choć brakło 10 pkt na Close w piatek do zamknięcia (do otwarcia eL to jeszcze ho ho). | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:45 | |
| re WL ide zaraz pic, wiec tak na koniec.. 80K na futach to nie w kij dmuchal.. ktos sie pomyli.. ja nie wiem kto.. dlatego mowie duza ostroznosc, bo moze upierdolic lapki zarowno bykom , jak i pewnym siebie misiom |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:45 | |
| - krt napisał:
- Bogdan napisał:
hehe Bogdanie zobaczymy we wtorek pierwszy raz wezme opcyjke na amerykanów, musze sie tylko zastanowic czy call czy put a masz option trader z xtb?Calkiem ciekawa zabawka |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:48 | |
| - kaczor napisał:
- a masz option trader z xtb?Calkiem ciekawa zabawka
ja mam, i powiem Ci ze to zaczyna mnie bawic.. kurde, jak trafisz w trend to Cie wali stopczeser.. ale tylko na gielde w usa, bo opcje na wig sa zajebiscie drogie. No i oczywiscie opcyjki na forex:)) w ktorych chyba jestes mocarzem Kaczor:)) poradzisz to wezme na jena:))
Ostatnio zmieniony przez dnia Sob 12 Sty 2008, 19:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
wolny login
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 19:51 | |
| - Indiana napisał:
- Dziwi mnie tylko to, że przecież grubasy chyba lepiej od nas wiedziały jaki syf jest w bankach hipotecznych i inwestycyjnych, a żadnemu nie wpadło na myśl, by otworzyć sobie ze 100 k esek na poziomach 3800/3900. Nagle obudzili się 700 pkt niżej i teraz chcą nabrać tego towaru
Albo mamy wyjątkowo debilnych szfagrów, co usiłują ratować akcje dopiero jak w gazecie napiszą, że bessa w toku, albo kombinują grubsze odbicie, z niewykluczoną euforią -oczywiście, po odebraniu odpowiedniej ilości papierów za psi grosz od spanikowanych małych graczy. Słyszycie dramat na Bankierze? Wiecie co zrobią zrobieni w bambuko inwestorzy, jak rynek ruszy do góry? No nic innego, tylko hossa wróciła i kupować PKC-em, a jak jeszcze pójdzie plotka, że to kapitał ze spadających giełd w US szuka miejsca dla siebie.... System na eS, choć brakło 10 pkt na Close w piatek do zamknięcia (do otwarcia eL to jeszcze ho ho). zawsze się znajdzie większa ryba. zaangażowanie się niby na szczycie przez fundy przy potwornej dzwigni wymaga kasy a do tego może sprowokować jakiegoś większego spekulanta do wydojenia tych mniejszych spekulantów gotowych na spadki. teraz sytuacja wydaje się bardziej klarowna. dużo trudniej zatrzymać lawinę nawet przez dużego grubasa. wszak i herkules dupa kiedy wrogów kupa. | |
|
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 20:01 | |
| - kaczor napisał:
- krt napisał:
- Bogdan napisał:
hehe Bogdanie zobaczymy we wtorek pierwszy raz wezme opcyjke na amerykanów, musze sie tylko zastanowic czy call czy put a masz option trader z xtb?Calkiem ciekawa zabawka Właśnie bogdan mnie namówił we wtorek chce tego spróbować, w sumie przy większych ruchach wydaje sie idealnym rozwiązaniem | |
|
| |
Cris
Liczba postów : 6430 Location : WY Registration date : 29/08/2007
| Temat: Cris Sob 12 Sty 2008, 20:02 | |
| Witam all. Zabiorę głos w sprawie rynku. Od dwóch tygodni spada i lop systematycznie rośnie (powiększana liczba S) W czwartek i piątek lop gwałtownie rósł ( ktos mocny, oprócz S otwiera L) Indiana zauważył, że jak ktoś ma 10K L to 500szt może wrzucić aby wyciągnąć zamknięcie (rozliczenie jego L, policzcie ile kasy uwolnił tym ruchem) Czeka nas, nie jak większość sądzi-odbicie, ale jazda 400pkt do góry od minimum (muszą zarobiś na L i odwrócić na S)
W poniedziałek możliwe że czeka nas luka dół 50+ panika S i odbieranie L i chyba wyjazd na zielono. pozdrawiam. | |
|
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 20:03 | |
| - Cris napisał:
- Witam all.
Zabiorę głos w sprawie rynku. Od dwóch tygodni spada i lop systematycznie rośnie (powiększana liczba S) W czwartek i piątek lop gwałtownie rósł ( ktos mocny, oprócz S otwiera L) Indiana zauważył, że jak ktoś ma 10K L to 500szt może wrzucić aby wyciągnąć zamknięcie (rozliczenie jego L, policzcie ile kasy uwolnił tym ruchem) Czeka nas, nie jak większość sądzi-odbicie, ale jazda 400pkt do góry od minimum (muszą zarobiś na L i odwrócić na S)
W poniedziałek możliwe że czeka nas luka dół 50+ panika S i odbieranie L i chyba wyjazd na zielono. pozdrawiam. taki ruch 400 pkt mniam mniam, jestem za a nawet przeciw | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 20:04 | |
| - krt napisał:
- kaczor napisał:
- krt napisał:
- Bogdan napisał:
hehe Bogdanie zobaczymy we wtorek pierwszy raz wezme opcyjke na amerykanów, musze sie tylko zastanowic czy call czy put a masz option trader z xtb?Calkiem ciekawa zabawka Właśnie bogdan mnie namówił we wtorek chce tego spróbować, w sumie przy większych ruchach wydaje sie idealnym rozwiązaniem nom po prostu maksymalna strate(w wysokosci premii) masz na samym poczatku i juz nie moze byc gorzej:D |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 20:05 | |
| Ad Wolny Login Z tych - powiedzmy, że na równo 80 k eSek, aktywnych dla szfagrostwa(czyli nie będących zabezpieczeniem elek, czy w posiadaniu innych akcjonariuszy) jest góra 40 k. Pytanie: -czy opyla się walić indeks, gdzie szfagry mają 50-60% - jakieś 500-600 mld na dzień dzisiejszy, aby "zarobić" 40k eS*(załóżmy) 500 pkt * 10 = 200 marnych milionów? To jest około 0,03% wartości posiadanych akcji, które z kolei stracą: (średnio licząc): (1-2800/3300)*500 mld = 75 mld złotych Biznes jak handel piaskiem na Saharze Albo lepiej: Jak pożyczanie milionów USD dla NINJA
Ostatnio zmieniony przez dnia Sob 12 Sty 2008, 20:12, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 20:06 | |
| - krt napisał:
- taki ruch 400 pkt mniam mniam, jestem za a nawet przeciw
to tak jak sa plusy dodatnie i plusy ujemne ))) ale ja jezdze do pracy codziennie obok Lecha W, wiec codziennie rano przed gielda przypominam sobie Jego slowa ) |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 20:09 | |
| India oni byli na s uwierz mi - Indiana napisał:
- Dziwi mnie tylko to, że przecież grubasy chyba lepiej od nas wiedziały jaki syf jest w bankach hipotecznych i inwestycyjnych, a żadnemu nie wpadło na myśl, by otworzyć sobie ze 100 k esek na poziomach 3800/3900. Nagle obudzili się 700 pkt niżej i teraz chcą nabrać tego towaru
Albo mamy wyjątkowo debilnych szfagrów, co usiłują ratować akcje dopiero jak w gazecie napiszą, że bessa w toku, albo kombinują grubsze odbicie, z niewykluczoną euforią -oczywiście, po odebraniu odpowiedniej ilości papierów za psi grosz od spanikowanych małych graczy. Słyszycie dramat na Bankierze? Wiecie co zrobią zrobieni w bambuko inwestorzy, jak rynek ruszy do góry? No nic innego, tylko hossa wróciła i kupować PKC-em, a jak jeszcze pójdzie plotka, że to kapitał ze spadających giełd w US szuka miejsca dla siebie.... System na eS, choć brakło 10 pkt na Close w piatek do zamknięcia (do otwarcia eL to jeszcze ho ho).
Ostatnio zmieniony przez dnia Sob 12 Sty 2008, 20:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
wolny login
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 20:10 | |
| - Cris napisał:
- Witam all.
Zabiorę głos w sprawie rynku. Od dwóch tygodni spada i lop systematycznie rośnie (powiększana liczba S) W czwartek i piątek lop gwałtownie rósł ( ktos mocny, oprócz S otwiera L) Indiana zauważył, że jak ktoś ma 10K L to 500szt może wrzucić aby wyciągnąć zamknięcie (rozliczenie jego L, policzcie ile kasy uwolnił tym ruchem) Czeka nas, nie jak większość sądzi-odbicie, ale jazda 400pkt do góry od minimum (muszą zarobiś na L i odwrócić na S)
W poniedziałek możliwe że czeka nas luka dół 50+ panika S i odbieranie L i chyba wyjazd na zielono. pozdrawiam. toby znaczyło początek notowań z bazą +100pkt co odrazu uruchomi arbi albo innych grających na spadek bazy. do tego duża luka wymaga dużego powodu (tak jak w przypadku obniżki FED we wrześniu). do poniedziałku raczej nic się nie wydarzy. z pozytywów oprócz wyprzedania rynku mamy rosnącą miedziawkę co może kogoś skusić do kupowania rudej. do negatywów zaliczałbym zakończenie w US, prawodpodobna czerwona reakcja na wschodzie, oraz duża baza i gówniany klimat. wielu kilkudniowych byków będzie chciało się pozbyć gorącego kartofla. więc kto wie, może to windowanie kontraktów na fixie ma za zadanie wygenerowanie potężnej luki w drugą stronę. przy stojącym indexie przekręcenie bazy na -35pkt daje zjazd 100pkt. no a dalej wiadomo co by się działo. | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 20:14 | |
| No a co niby? Strong buy na 3170 | |
|
| |
wolny login
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 20:16 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 12.01.2008 WEEKENDOWY Sob 12 Sty 2008, 20:16 | |