| UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend | |
|
+32filip Aligator thorgall 44 Kazik bog.dan Mleczarz 4 JEŹDŹCY APOKALIPSY barra gumbas AgroTrader zibi Janko Traderroo kamikaze rafalx TRADER Janus Pan Czesław Lachen-Machen ból i cierpienie mariner Generał kaczor delphia MICHU thorgall Janusz dex barany REALISTA Reser Diablo dziadek 36 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:18 | |
| - REALISTA napisał:
- Koniarz napisał:
- delphia napisał:
- http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,17265970,Jak_sie_splaca_kredyt_hipoteczny_we_frankach_.html#Czolka3Img
Orban uratował Węgrów dziś jest bohaterem narodowym, mężem stanu i przewidującym przywódcą ale to trzeba mieć jaja i nie być marionetką w rękach Czosnków dlatego żadne "demokratyczne wybory" , które i tak są fałszowane, żadna demokracja, dupokracja, ochlokracja... TYLKO OSTATECZNE ROZWIĄZANIA !!! TEN SYSTEM JEST NIEREFORMOWALNY !!!! NO TAK ALE W KONCU WYJASNIJ CO UKJTRYWASZ POD pojeciem "ostateczne rozwiazanie " strzal w tyl glowy , wystrzał z Aurory , biblijny potop ? _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
Mleczarz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3203 Location : HIOB Registration date : 09/02/2009
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:19 | |
| - Argos napisał:
- Koniarz napisał:
- mariner napisał:
Zaraz mnie qrwa szlag trafi Miałem niesprawnego laptoka to i do poczty nie zaglądałem Mam pakiet usług w UPC i te gnoje co rusz wymyślają jakieś promocje za które potem trzeba płacić tzn wprowadzają jakąś dodatkową ofertę z której TRZEBA zrezygnować aby nie płacić No nic trza jutro do nich dzwonić i opierdolić I chyba trza pójść do urzędu ochrony konsumentów bo to już jest wqurwiające Już raz zrezygnowałem z jednej usługi na czas bo zauważyłem wiadomość ale teraz nie i jest po czasie No nic- miarka się przebrała
gdyby nieuczciwi handlowcy gineli od uderzenia siekierą to nikt by nie chciał poslusznie realizować tego co wymiślił krawaciarz ??/ Koniarz chyba zbyt głęboko ukryłeś sedno swej myśli ? broń Boże, nie życzę kaczorowi, żeby jakiś klient z kredytem we frankach wpadł do niego i rozwalił mu siekierą kolano | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:20 | |
| - Argos napisał:
- REALISTA napisał:
- Koniarz napisał:
- delphia napisał:
- http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,17265970,Jak_sie_splaca_kredyt_hipoteczny_we_frankach_.html#Czolka3Img
Orban uratował Węgrów dziś jest bohaterem narodowym, mężem stanu i przewidującym przywódcą ale to trzeba mieć jaja i nie być marionetką w rękach Czosnków dlatego żadne "demokratyczne wybory" , które i tak są fałszowane, żadna demokracja, dupokracja, ochlokracja... TYLKO OSTATECZNE ROZWIĄZANIA !!! TEN SYSTEM JEST NIEREFORMOWALNY !!!! NO TAK ALE W KONCU WYJASNIJ CO UKJTRYWASZ POD pojeciem "ostateczne rozwiazanie "
strzal w tyl glowy , wystrzał z Aurory , biblijny potop ? 2 strzały w tył głowy ten drugi po to, żeby mieć pewność | |
|
| |
Kazik
Liczba postów : 2137 Registration date : 25/05/2008
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:25 | |
| - mariner napisał:
- Argos napisał:
- Janko Traderroo napisał:
- delphia napisał:
Co ci kredytowicze frankowi myśleli jak brali? że Szwajcaria zbankrutuje i frank będzie po 10 groszy???
Inna sprawa to nie wiem czy byli uprzedzani i podpisywali dokument o ryzyku kursowym, tak jak obecnie przy otwieraniu rachunku brokerskiego o ryzyku strat większych niż wpłacony depozyt. masz slaba pamiec ?? fachowcy wieszczyli ze pln bedzie niedlugo najmocniejsza na swiecie juz słyszałem opinie ze bedzie z usd 1;1
po prostu padli ofiara ogolnej nagonki - celkowe dzialanie wspolnie i w porozumieniu na ich szkode a poza tym wielu nie mialo zdolnosci na kredyt w pln -bo byl wiele drozszy i byli poniekad zmuszeni do brania franka
Artykuł z 2008 roku
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Taniejacy-frank-zacheca-do-zaciagania-kredytow-1811644.html
..."Aby raty kredytów w złotym i franku się zrównały, to frank musiałby kosztować ok. 2,80-2,90 zł, czyli ok. 50 proc. więcej niż obecnie. A takiego scenariusza obecnie nie jest sobie w stanie wyobrazić sobie żaden analityk. - Nawet gdyby frank niespodziewanie umocnił się do poziomu 2,10 zł, to kredyty w szwajcarskiej walucie wciąż będą o wiele bardziej atrakcyjne niż w polskiej - podkreśla Marek Rogalski."... | |
|
| |
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:26 | |
| - bog.dan napisał:
- wracając do piątkowej dyskusji o upadłości konsumenckiej..
tak, ja bym w takiej sytuacji wystąpił do sądu z wnioskiem o taką upadłośc.. wiem, że zabrano by mi wszystko.. i że zaczynałbym od zera.. jak bezdomny.. ale 'zero' to lepiej niż "- 800k " ..
przede wszystkim w takiej sytuacji zachowuje zdrową psychikię.. a widzimy tu na forum czym się kończy spirala zadłużenia ..
z zerem masz jeszcze szanse sie podniesc , z dlugiem i komornikiem na plecach nie masz zadnych szans do konca zycia tym bardziej ze w sumie upadlosc oznacza tylko strate mieszkania i 3 letnia splate w ratach -jesli masz prace bo przecież nikt nie bedzie glupi zeby zglaszac upadlosc i nie wyprowadzic wczesniej swoich pozostalych dobr nawet na zarzuty ze przed zgloszeniem upadlosci pozbyl sie majątku mamy prostą odpowiedź ze sprzedawalem wszystko zeby splacac rosnace raty tylko oczywiscie trzeba robic wszystko z glowa i nie sprzedac np. samochodu na dzien przed zglosznienm upadlosci _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:28 | |
| - bog.dan napisał:
- Diablo napisał:
- Jak zarabiała średnią, na warunki Warszawskie i przy okazji był mąż z podobnymi zarobkami, to ich zdolnosc pewnie przekraczała milion spokojnie , zwłaszcza we frankach
no nie bardzo.. zobacz, ze pisała : kredyt mial spłacac partner (nie mąż), ojciec, ojciec partnera itd.. bank zatem brał tylko jej zarobki.. dziwne to W komentarzach napisała że zarabiała 6000 pln netto a partner 14000 PLN | |
|
| |
AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:30 | |
| - mariner napisał:
- Argos napisał:
- Janko Traderroo napisał:
- delphia napisał:
Co ci kredytowicze frankowi myśleli jak brali? że Szwajcaria zbankrutuje i frank będzie po 10 groszy???
Inna sprawa to nie wiem czy byli uprzedzani i podpisywali dokument o ryzyku kursowym, tak jak obecnie przy otwieraniu rachunku brokerskiego o ryzyku strat większych niż wpłacony depozyt. masz slaba pamiec ?? fachowcy wieszczyli ze pln bedzie niedlugo najmocniejsza na swiecie juz słyszałem opinie ze bedzie z usd 1;1
po prostu padli ofiara ogolnej nagonki - celkowe dzialanie wspolnie i w porozumieniu na ich szkode a poza tym wielu nie mialo zdolnosci na kredyt w pln -bo byl wiele drozszy i byli poniekad zmuszeni do brania franka
Artykuł z 2008 roku
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Taniejacy-frank-zacheca-do-zaciagania-kredytow-1811644.html
stara zxagrywka - falszywa podpowiedź + przyklad ile to juz inni zarobili na tym pospieszcie sie to tez tak bedziecie mieli CHYBA WAM GRAJACYM Z ZYDEM od lat NIE TRZEBA PODPOWOADAC ZE TO STARY SCHEMAT DZIALANIA w 3 karty to sa ci co przed toba "wygrali" bo dobrze obstawili - kurwa mechanizm wszedzie ten sam Osoby, które przed kilkoma laty zdecydowały się na zaciągnięcie kredytu hipotecznego w szwajcarskiej walucie, okazały się wielkimi szczęściarzami. Dzięki umocnieniu złotego ich raty wyraźnie spadają. Co więcej, nic nie wskazuje na to, żeby sytuacja miała się odwrócić. Z kolei kredyty w złotych na razie nie są żadną alternatywą dla franka szwajcarskiego, bo są droższe średnio o 3,5 pkt proc. A to oznacza raty wyższe nawet o kilkaset złotych. _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez Argos dnia Nie 18 Sty 2015, 10:33, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
| |
| |
bog.dan
Liczba postów : 1030 Registration date : 30/06/2013
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:32 | |
| sprawa kredytów we frankach .. współczuje tym ludziom.. ale nie zgadzam się na żadną pomoc ze strony budżetu państwa..
a co z tymi którzy brali kredyt z PLN? przez wiele lat płacili wyzsze raty niz 'frankowicze'.. to im mamy teraz teraz wyrównać 'nadpłaty' ?
a co jeśli frank spadłby do 1 zeta.. 'frankowicze' podzieliliby by się 'zyskiem' ?
to tak jak z AmberGold.. jakby wyszło, to Ci "depozytariusze" śmieli by się z 'frajerów'... a kiedy ich okradli.. to chcą pomocy Państwa .. | |
|
| |
AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:35 | |
| _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
bog.dan
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:38 | |
| - Argos napisał:
- z zerem masz jeszcze szanse sie podniesc , z dlugiem i komornikiem na plecach nie masz zadnych szans do konca zycia
tym bardziej ze w sumie upadlosc oznacza tylko strate mieszkania i 3 letnia splate w ratach -jesli masz prace bo przecież nikt nie bedzie glupi zeby zglaszac upadlosc i nie wyprowadzic wczesniej swoich pozostalych dobr nawet na zarzuty ze przed zgloszeniem upadlosci pozbyl sie majątku mamy prostą odpowiedź ze sprzedawalem wszystko zeby splacac rosnace raty tylko oczywiscie trzeba robic wszystko z glowa i nie sprzedac np. samochodu na dzien przed zglosznienm upadlosci myślę, ze z tym 'wyprowadzaniem majątku" przed upadłościa nie bedzie tak łatwo.. w przypadku wątpliwości sąd moze Ci odmówić i chuj .. ale i bez kombinowania: uwazam ze to najlepszy sposób na nowe, zdrowe życie.. bo odpowiedz masz w 1szym Twoim zdaniu | |
|
| |
AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:38 | |
| - bog.dan napisał:
- sprawa kredytów we frankach .. współczuje tym ludziom.. ale nie zgadzam się na żadną pomoc ze strony budżetu państwa..
a co z tymi którzy brali kredyt z PLN? przez wiele lat płacili wyzsze raty niz 'frankowicze'.. to im mamy teraz teraz wyrównać 'nadpłaty' ?
a co jeśli frank spadłby do 1 zeta.. 'frankowicze' podzieliliby by się 'zyskiem' ?
to tak jak z AmberGold.. jakby wyszło, to Ci "depozytariusze" śmieli by się z 'frajerów'... a kiedy ich okradli.. to chcą pomocy Państwa .. sprawiedliwosci to nawet w niebie nie ma a frankowiczom trzeba pomoc bo toną to tak jakbyc sie zastanawial czy ten co mu sie chalupa pali placił podatki bo moze jemu gasza za moje pieniadze/ podatki aha , nie mam kredytu we frankach - mam preferencyjny z dopłatami ARiMR - tani i bez ryzyka kursowego _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:42 | |
| | |
|
| |
bog.dan
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:43 | |
| - Argos napisał:
- a frankowiczom trzeba pomoc bo toną
trzeba, ale nie w ten sposób ze dorzucisz kasy.. pomoc prawna, jakas ustawa.. nie wiem.. na pewno trzeba sprawić zeby banki partycypowały w tym 'kłopocie'. | |
|
| |
Kazik
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:44 | |
| Kto jeszcze pamięta przekręt na opcjach. Wszystko zaplanowane nie tylko w Polsce ale całej Europie. To było w tym samym czasie co franek po 2 Zł Firmy jeszcze przez wiele lat będą spłacać. Oczywiście te co nie upadły. | |
|
| |
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| |
| |
Kazik
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:49 | |
| - bog.dan napisał:
- Argos napisał:
- a frankowiczom trzeba pomoc bo toną
trzeba, ale nie w ten sposób ze dorzucisz kasy.. pomoc prawna, jakas ustawa.. nie wiem.. na pewno trzeba sprawić zeby banki partycypowały w tym 'kłopocie'. Pamiętam jak na pytanie czy przewalutować na PLN "fachowcy" w TVP się wypowiadali, że teraz nie warto, Było to przy 3,50. Wczoraj słyszałem to samo przy 4,20. Jak powiedzą, że teraz warto to ani chybi będzie szczyt i wszyscy przewalutują. | |
|
| |
Kazik
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:52 | |
| - thorgall napisał:
- co za czasy kurewskie?
ludzie mają klapy na oczach. pomóc z budżetu frankowcom, nie pomóc z budżetu frankowcom. upierdolić bank jak Orban, nie upierdolić banków jak Orban.
Nikt nie mówi o zreformowaniu kraju. Wtedy ludzie zarabiali by dwa razy więcej, złotówka umocniłaby się samoczynie.
80% ludzi to debile
Aby tak zrobić trzeba być Orbanem a nie sprzedajną koorwą
Ostatnio zmieniony przez Kazik dnia Nie 18 Sty 2015, 10:53, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:53 | |
| - bog.dan napisał:
- Argos napisał:
- z zerem masz jeszcze szanse sie podniesc , z dlugiem i komornikiem na plecach nie masz zadnych szans do konca zycia
tym bardziej ze w sumie upadlosc oznacza tylko strate mieszkania i 3 letnia splate w ratach -jesli masz prace bo przecież nikt nie bedzie glupi zeby zglaszac upadlosc i nie wyprowadzic wczesniej swoich pozostalych dobr nawet na zarzuty ze przed zgloszeniem upadlosci pozbyl sie majątku mamy prostą odpowiedź ze sprzedawalem wszystko zeby splacac rosnace raty tylko oczywiscie trzeba robic wszystko z glowa i nie sprzedac np. samochodu na dzien przed zglosznienm upadlosci myślę, ze z tym 'wyprowadzaniem majątku" przed upadłościa nie bedzie tak łatwo.. w przypadku wątpliwości sąd moze Ci odmówić i chuj ..
ale i bez kombinowania: uwazam ze to najlepszy sposób na nowe, zdrowe życie.. bo odpowiedz masz w 1szym Twoim zdaniu z sądem jest tak ze zawsze , mimo obiektywnych Twoich racji SĄD MOZE CI ODMÓWIĆ i tutaj jest slaby pkt ustawy ze nastepna próba chyba dopiero za 10 lat no pewnie jeszcze mozna sie odwolywac ale to tez ciężka i droga droga lepsza chyba , jak sad odmówi to emigracja i ew. upadlosc w Anglii _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
bog.dan
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:53 | |
| - Kazik napisał:
- Kto jeszcze pamięta przekręt na opcjach.
Wszystko zaplanowane nie tylko w Polsce ale całej Europie. To było w tym samym czasie co franek po 2 Zł Firmy jeszcze przez wiele lat będą spłacać. Oczywiście te co nie upadły. też o tym pomyslałem .. to była pefekcyjnie zaplanowana akcja.. tu na Wybrzezu ofiarą była np Remontówka (wychodzi na prostą).. oraz Lubiana (ceramika)... chyba zmienił się układ włascicielski.. długi z opcji.. pozamieniali na akcje.. | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 10:54 | |
| - thorgall napisał:
- co za czasy kurewskie?
ludzie mają klapy na oczach. pomóc z budżetu frankowcom, nie pomóc z budżetu frankowcom. upierdolić bank jak Orban, nie upierdolić banków jak Orban.
Nikt nie mówi o zreformowaniu kraju. Wtedy ludzie zarabiali by dwa razy więcej, złotówka umocniłaby się samoczynie.
80% ludzi to debile
a ty znowu bredzisz bezsensu | |
|
| |
AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 11:00 | |
| - Kazik napisał:
Wszystko zaplanowane nie tylko w Polsce ale całej Europie. To było w tym samym czasie co franek po 2 Zł Firmy jeszcze przez wiele lat będą spłacać. Oczywiście te co nie upadły. czyli widac na przykladze ze te co upadly maja juz pewnie na nowo jakis biznes i sa pewnie w lepszej sytuacji od tych co przetrwaly a te co nie upadly nadal pracuja na złodziei i moze sa tera w gorszej sytuacji od tych co przegrali/upadli troche to uproszczone bo nie kazdy tak moze sobie z dnia na dzien upasc jak ma produkcje najlatwiej maja ci co maja swoj biznes w jednym laptopie _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
Kazik
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 11:00 | |
| - bog.dan napisał:
- Kazik napisał:
Wszystko zaplanowane nie tylko w Polsce ale całej Europie. To było w tym samym czasie co franek po 2 Zł Firmy jeszcze przez wiele lat będą spłacać. Oczywiście te co nie upadły. też o tym pomyslałem .. to była pefekcyjnie zaplanowana akcja.. tu na Wybrzezu ofiarą była np Remontówka (wychodzi na prostą).. oraz Lubiana (ceramika)... chyba zmienił się układ włascicielski.. długi z opcji.. pozamieniali na akcje.. Szacowano, że firmy w Polsce straciły 30 - 50mld. Nikt dokładnie nie wie bo kogo to obchodzi. Wręcz przeciwnie lepiej zamieść pod dywan. Uważam, że jak ktoś "gra" nieuczciwie to nie powinno się do niego stosować normalnego prawa dla uczciwych. | |
|
| |
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 11:01 | |
| - Kazik napisał:
- thorgall napisał:
- co za czasy kurewskie?
80% ludzi to debile
Aby tak zrobić trzeba być Orbanem
a nie sprzedajną koorwą A ch... tam z Orbanem, też z niego taki reformator jak z koziej dupy trąba. Oczywiście że jest 300 razy lepszy od Tuska. Ja mówię o prawdziwych wolnorynkowych reformach. Był frank po 2zł? Był. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby powrócić do takiej ceny poprzez rynek. Znaczy stoi, a raczej stoją. Rządzące sprzedajne skurwysyny- 25 lat | |
|
| |
AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 11:02 | |
| Rozmawiają Stalin z Trumanem: Truman: - U mnie to jest demokracja, nie to co u Ciebie! U mnie każdy o dowolnej porze może sobie wyjść na ulicę i krzyknąć "PRECZ Z TRUMANEM!" - Chwileczkę, odpowiada Stalin. U mnie też jest demokracja! U mnie też każdy o dowolnej porze może sobie wyjść na ulicę i krzyknąć: "PRECZ Z TRUMANEM!" _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 11:02 | |
| mój kolega ma kredyt w PLN i w tamtym tygodniu okazało się że z powodu braku środków na koncie spłaciła się tylko część raty za późno do dojrzał i dopłacił po terminie z racji zaistniałej sytuacji oprocentowanie wzrosło mu już o 0.5% na cały okres , czyli 27 lat _________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
| |
|
| |
AgroTrader MOD
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 11:03 | |
| - thorgall napisał:
- co za czasy kurewskie?
80% ludzi to debile
i cale szczęście ze Was oswieconych jest tylko 20 % bo trza by na Bialorus spierdalać _________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
| |
|
| |
Kazik
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 11:09 | |
| - Argos napisał:
- Kazik napisał:
Wszystko zaplanowane nie tylko w Polsce ale całej Europie. To było w tym samym czasie co franek po 2 Zł Firmy jeszcze przez wiele lat będą spłacać. Oczywiście te co nie upadły. czyli widac na przykladze ze te co upadly maja juz pewnie na nowo jakis biznes i sa pewnie w lepszej sytuacji od tych co przetrwaly a te co nie upadly nadal pracuja na złodziei i moze sa tera w gorszej sytuacji od tych co przegrali/upadli
troche to uproszczone bo nie kazdy tak moze sobie z dnia na dzien upasc jak ma produkcje najlatwiej maja ci co maja swoj biznes w jednym laptopie
Nie zawsze to możliwe i opłacalne. Znam 2 firmy co przez 10 lat cały zysk przeznaczyły na spłatę tych długów. 10 lat zapierdalania za darmo. Upadłość problematyczna bo majątek dużo więcej warty. Była wtedy okazja zrobić z tym porządek ale o tych co próbowali coś zrobić mówili, że to oszołomy. O Orbanie dalej mówią, że oszołom. O tych co chcą pomóc "frankowcom" też oszołomy. Bo wolny rynek i demokracja. | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 11:11 | |
| http://www.bankier.pl/wiadomosc/Umierajaca-Polska-To-bedzie-kraj-starych-ludzi-7230165.html zajebisty news, ceny nieruchomości pospadają, zrobi się luźniej na ulicach, pracy będzie w chuj, ja widze same plusy. | |
|
| |
Kazik
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend Nie 18 Sty 2015, 11:14 | |
| - Diablo napisał:
- http://www.bankier.pl/wiadomosc/Umierajaca-Polska-To-bedzie-kraj-starych-ludzi-7230165.html
zajebisty news, ceny nieruchomości pospadają, zrobi się luźniej na ulicach, pracy będzie w chuj, ja widze same plusy. Tu masz rację, tylko, że najwięcej będzie pracy, przy podcieraniu dupy tym starym w hospicjach. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend | |
| |
|
| |
| UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend | |
|