Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend

Go down 
+32
filip
Aligator
thorgall 44
Kazik
bog.dan
Mleczarz
4 JEŹDŹCY APOKALIPSY
barra
gumbas
AgroTrader
zibi
Janko Traderroo
kamikaze
rafalx
TRADER
Janus
Pan Czesław
Lachen-Machen
ból i cierpienie
mariner
Generał
kaczor
delphia
MICHU
thorgall
Janusz
dex
barany
REALISTA
Reser
Diablo
dziadek
36 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14  Next
AutorWiadomość
kaczor

Liczba postów : 19718
Registration date : 07/05/2009

UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 Empty
PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 19:52

MICHU napisał:
thorgall napisał:
Argos napisał:
thorgall 44 napisał:
jako nowy user
postronny i obiektywny uważam że thorgall ma rację
Twisted Evil

własnie taki obiektywny osąd kogos  obcego z boku jest najbardziej wiarygodnym

dziękuje wam Twisted Evil

a Ja uważam, że masz erekcję ciągle bez przyczyny

będąc bankrutem wpierdzielasz truskawki szklarniowe dla szpanu - staje ci

jesz w Hiszpanii w barze mlecznym obiad za 20 euro - znowu podnieta

nakradłeś się za pleckami PO Przestępczej Organizacji milionów mając teraz 9 bilionów długu - znowu się niepotrzebnie spuszczasz

jedynie polerowanie deski sedesowej, która nawet nie należy do ciebie da ci jakieś zdrowe odniesienie

capise ?

to chyba o generale michu, akurat thorgala raczej podejrzewam o impotencje.
Powrót do góry Go down
Aligator

Aligator

Liczba postów : 7607
Registration date : 21/08/2008

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 19:56

Powrót do góry Go down
Aligator

Aligator

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 19:57

,.,.,

Ostatnio zmieniony przez Aligator dnia Nie 18 Sty 2015, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Reser

Liczba postów : 110962
Registration date : 30/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:02

dex napisał:
OpCjOnEr napisał:
Argos napisał:
OpCjOnEr napisał:
Generał napisał:
OpCjOnEr napisał:
Generał napisał:
ja nadal nie wiem czy to księżyc czy istnieje Smile

To zdanie jest bez sensu.

Dowód to coś co jednoznacznie i niezbicie stwierdza zaistniały fuckt. Jeśli zobaczysz w zoo słonia to znaczy, że słonie na świecie istnieją (przynajmniej ten jeden i już warunek jest spełniony) a jeślibyś przejechał pół świata i nie zobaczył nigdzie słonia to by nie znaczyło, że one nie istnieją tylko że na nie nie trafiłeś.

no już coraz bliżej, czyli kto miałby rację że istnieją słonie ta osoba która widziała ale nie ma namacalnego dowodu oprócz tego co mówi drugiej osobie która nigdy nie widziała słonia i twierdzi że słoni nie ma ?
kto kurwa ma rację ?Smile

Ta pierwsza gdyż wdziała tego słonia i może go np. nagrać, sfotografować a może i dotknąć trąby i pokazać tej drugiej osobie jak wygląda słoń.
To jest dość istotne - sam fuckt nie zaobserwowania czegoś nie oznacza, że to coś nie występuje ale sam fuckt zaobserwowania tego chociażby raz już jest dowodem na występowanie tego czegoś. Taki szczegół a bardzo istotny.
na tej samej zasadzie dlaczego nie wierzysz w Boga ?
przeciez kiedys ktos Go widzial i opisal to w Biblii
a Ty czytasz i nie wierzysz
tak samo jak general pisze ze zarabia na gieldzie
to tez trudno nie wierzyc bo przecież on te zyski kiedys widzial

Ktoś kiedyś.... 2k lat temu jak się nachlał. To może wtedy ten bóg istniał.

Ja cały czas czekam aby ujrzeć, usłyszeć czy w inny sposób doświadczyć istnienia Boga i nic. Za cholerę. Nawet gdy się zbakam to tez nic.
Dlatego sobie przyjąłem hipotezę, że on nie istnieje i mam święty spoqj; nie musze się pałować z wiarą w istnienie żeby przez całe życie go nie zobaczyć.
Ale gdy choć raz mi się ukaże bądź dokona jakiegoś cudu to oczywiście zdanie zmienię. Póki co ni widu ni słychu Very Happy

No, Bozia dawaj.... okaż oblicze swe albowiem chcę ujrzeć Cię lol!  Z Bogiem na browara pójść to by był czad dopiero lans na maxa dobryżart dobryżart

UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 Jesus_Beer_closeup_sm

Niektórzy uważają że nie da się być ateistą powyżej 50mg DMT.
Wyobraź sobie że nawet nasz ulubiony Dawkins ostatnio zmienił poglądy.
http://wundergroundmusic.com/richard-dawkins-renounces-atheism-after-smoking-dmt/

Także gdyby w kościele można było przyjąć taką eucharystię jaka była dawana pierwotnie
to nie widzę przeszkód żeby wypić dobre pale ale z Jezusem.  Laughing

No spoko - wtedy bym pewnie też uwierzył Very Happy

A to Dawkins sobie przyćpał? Basketball
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

Liczba postów : 52257
Registration date : 29/10/2011

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:03

Wicepremier zapowiada pomoc dla frankowiczów

Zdaniem Piechocińskiego, jeśli kurs franka utrzyma się powyżej 4 zł, to "trzeba będzie myśleć o planie racjonalnego wsparcia". Nie wiadomo jednak, o jakie działania może chodzić.

Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,17274825,Wicepremier_zapowiada_pomoc_dla_frankowiczow.html#ixzz3PCXq03GB

Węgrzech przewalutowano kredyty na forinta według sztywnego kursu z połowy listopada 2014 r. Jednocześnie banki zmniejszyły o 15-20 proc. zadłużenie klientów, jednorazowo odpisując im od długu spread walutowy, który pobierały od dnia zaciągnięcia kredytu.

W Chorwacji w lipcu 2013 r. sąd nieprawomocnym wyrokiem orzekł, że osiem banków jest winnych "niepoinformowania swoich klientów o zakresie ryzyka związanego z kredytami indeksowanymi we frankach szwajcarskich". I uznał, że kredyty powinny być ponownie przeliczone na walutę lokalną, czyli na kuny.

Z kolei pod koniec maja zeszłego roku bank centralny Serbii przyjął rekomendację, która zobowiązuje banki do wzięcia na siebie dużej części skutków umocnienia franka.

Reser

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:05

gumbas napisał:
Ja współczuję kredytobiorcom we franku ale tylko tym co chcieli się wyprowadzić od rodziców, zaczynali nowe zycie i chcieli mieć swoje 4 kąty, wzięli około 300 tyś zł tego kredytu na skromne mieszkanie, jestem nawet sobie wyobrazić że 90% nie wiedziała co to forex a ryzyko walutowe nie wiele mówiło. JAk kupowałem funusze inwestycyjne akcji to nie wiedziałem co to jest wig za dobrze.

Nie będę współczuł osobom co wzięli powyżej 600 tyś kredytu, bo poczuli że wszystko im się nalęzy od razu, życzę im jak najlepiej.

Argos ciekawe czy byś współczuł inwestorowi co wziął 800 tyś kredytu na założenie firmy a potem zbankrutował a w konsekwencji też by stracił dom ale w statystykach byłby tylko inwestorem, któremu się nie udało.

O tym że to jest niesprawiedliwe wiem, nasze rządy są przejęte przez obce państwa i po za ładną fasadą od środka zaczyna się to rozpadać. Skoro jesteśmy najbardziej obciążeni kredytem we frankach a w  niemczech są zdziwieni że tak można, dzień po przyznaniu nam tej linii kredytowej luzują franka żeby docisnąć linę na szyi ale jeszcze nie udusić. Nasz bank narodowy robi ładne oczy i mówi że to w ogóle nie wpłynie na naszą gospodarkę. Na końcu wszyscy schowają głowę w piasek. To jest styl polityki europejskiej, nie ma osób do podejmowania decyzji. Tusk uciekł, mamy już wizje jakiej klasy są nasi politycy, jak nie warchoły to agenci. Na szczęście już potomki solidarności wymierają.

Gdyby nie wygląd, PR, poparcie dużej partii, pijacka afera co w sumie jest dosyć ludzkie to w ostatnich  miesiącach  wyklarował się nowy mąż stanu : WIPLER

lol!
Wipler jest spoko, chyba

A czyja gęba jest na twoim obrazq?
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:10

Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:11

MICHU napisał:
thorgall napisał:
Argos napisał:
thorgall 44 napisał:
jako nowy user
postronny i obiektywny uważam że thorgall ma rację
Twisted Evil

własnie taki obiektywny osąd kogos  obcego z boku jest najbardziej wiarygodnym

dziękuje wam Twisted Evil

a Ja uważam, że masz erekcję ciągle bez przyczyny

będąc bankrutem wpierdzielasz truskawki szklarniowe dla szpanu - staje ci

jesz w Hiszpanii w barze mlecznym obiad za 20 euro - znowu podnieta

nakradłeś się za pleckami PO Przestępczej Organizacji milionów mając teraz 9 bilionów długu - znowu się niepotrzebnie spuszczasz

jedynie polerowanie deski sedesowej, która nawet nie należy do ciebie da ci jakieś zdrowe odniesienie

capise ?

ale mu Michu dojebales do pieca Shocked
zeby to nie byl znany podróżnik ,komandos , najemnik , uczestnik wielu wojen to obawialbym sie
ze moze sie załamać

gumbas

gumbas

Liczba postów : 5095
Registration date : 19/09/2008

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:12

OpCjOnEr napisał:
gumbas napisał:
Ja współczuję kredytobiorcom we franku ale tylko tym co chcieli się wyprowadzić od rodziców, zaczynali nowe zycie i chcieli mieć swoje 4 kąty, wzięli około 300 tyś zł tego kredytu na skromne mieszkanie, jestem nawet sobie wyobrazić że 90% nie wiedziała co to forex a ryzyko walutowe nie wiele mówiło. JAk kupowałem funusze inwestycyjne akcji to nie wiedziałem co to jest wig za dobrze.

Nie będę współczuł osobom co wzięli powyżej 600 tyś kredytu, bo poczuli że wszystko im się nalęzy od razu, życzę im jak najlepiej.

Argos ciekawe czy byś współczuł inwestorowi co wziął 800 tyś kredytu na założenie firmy a potem zbankrutował a w konsekwencji też by stracił dom ale w statystykach byłby tylko inwestorem, któremu się nie udało.

O tym że to jest niesprawiedliwe wiem, nasze rządy są przejęte przez obce państwa i po za ładną fasadą od środka zaczyna się to rozpadać. Skoro jesteśmy najbardziej obciążeni kredytem we frankach a w  niemczech są zdziwieni że tak można, dzień po przyznaniu nam tej linii kredytowej luzują franka żeby docisnąć linę na szyi ale jeszcze nie udusić. Nasz bank narodowy robi ładne oczy i mówi że to w ogóle nie wpłynie na naszą gospodarkę. Na końcu wszyscy schowają głowę w piasek. To jest styl polityki europejskiej, nie ma osób do podejmowania decyzji. Tusk uciekł, mamy już wizje jakiej klasy są nasi politycy, jak nie warchoły to agenci. Na szczęście już potomki solidarności wymierają.

Gdyby nie wygląd, PR, poparcie dużej partii, pijacka afera co w sumie jest dosyć ludzkie to w ostatnich  miesiącach  wyklarował się nowy mąż stanu : WIPLER

lol!
Wipler jest spoko, chyba

to jest adam szejnfeld, taki miły pan z PO

Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:18

ale Pepiki są drętwe, w ogóle bawić się nie potrafią

spałowani na maxa

Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Nie 18 Sty 2015, 20:29, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:18

gumbas napisał:
OpCjOnEr napisał:
gumbas napisał:

lol!
Wipler jest spoko, chyba

\
Żyd?
Powrót do góry Go down
Aligator

Aligator

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:34

45.10  Laughing

Ostatnio zmieniony przez Aligator dnia Nie 18 Sty 2015, 21:17, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
gumbas

gumbas

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:35

OpCjOnEr napisał:
gumbas napisał:
OpCjOnEr napisał:
gumbas napisał:

lol!
Wipler jest spoko, chyba

\
Żyd?

nie wiem, co za róznica, polak polaka prędzej zniszczy niż żyd, może jest inteligentny i pomoże Polsce, gdzie będzie dorastało jego potomstwo?
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:37

Co do bankructw brokerów to czy to czasem nie jest tak, że w razie powstania debetów na kontach klientów broker może ścigać z komornikiem klienta aby to spłacił? Suspect

Taka Oanda np. tego nie robi: http://fxtrade.oanda.com/Forex/chf-eur-crisis

Ale ogólnie to jest jednak prawda, że dutki na GPW są bezpieczniejsze - forex to jednak bardziej z dupy jest, duży szmal tam trzymać to strach.

Urwanie pizdy 20% na walucie przy lewarze standardowym 1:100 to jest 2k% to na pojedynczych akcjach spółek takiego rydzyka można się spodziewać a nie na walutach. W końcu będzie tak, że podwyższą znacznie lewary na wsio i będzie się grało np. 1:5 a nie 1:100
Powrót do góry Go down
gumbas

gumbas

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:45

Argos napisał:
Wicepremier zapowiada pomoc dla frankowiczów

Zdaniem Piechocińskiego, jeśli kurs franka utrzyma się powyżej 4 zł, to "trzeba będzie myśleć o planie racjonalnego wsparcia". Nie wiadomo jednak, o jakie działania może chodzić.

Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,17274825,Wicepremier_zapowiada_pomoc_dla_frankowiczow.html#ixzz3PCXq03GB

Węgrzech przewalutowano kredyty na forinta według sztywnego kursu z połowy listopada 2014 r. Jednocześnie banki zmniejszyły o 15-20 proc. zadłużenie klientów, jednorazowo odpisując im od długu spread walutowy, który pobierały od dnia zaciągnięcia kredytu.

W Chorwacji w lipcu 2013 r. sąd nieprawomocnym wyrokiem orzekł, że osiem banków jest winnych "niepoinformowania swoich klientów o zakresie ryzyka związanego z kredytami indeksowanymi we frankach szwajcarskich". I uznał, że kredyty powinny być ponownie przeliczone na walutę lokalną, czyli na kuny.

Z kolei pod koniec maja zeszłego roku bank centralny Serbii przyjął rekomendację, która zobowiązuje banki do wzięcia na siebie dużej części skutków umocnienia franka.

PSL to jacyś technokraci kurde olek, Pawlak był najlepszy
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:47

Co do XTB to jest to broker wirtualny więc jeśli leszczowi zdebetowało rachunek to mu "darowali" ten minus bo i tak nikomu go nie trzeba oddawać a jedynie klient pozbył sie szmalu. Natomiast jeśli ktoś nie daj Boziu przypadkiem na tym zarobił na większej pozycji, to Jabłoński chyba się modli żeby czasem tego nie chciał wypłacić affraid i najlepiej żeby wjebał na czymś jak najszybciej.
Powrót do góry Go down
MoralnyNiepokój

MoralnyNiepokój

Liczba postów : 3708
Registration date : 11/03/2010

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:48

Kiedyś już wklejałem:
http://www.tygodnikprzeglad.pl/zadluzeni-we-frankach-wygrywaja-bankami/
i pisałem:
nikt nie powinien płacić za błędy frankowców. Ale jestem pewien, że grubo ponad połowa zadłużonych nie rozumie umowy. A grubo ponad połowa "umów kredytowych" powinna zostać zakwalifikowana nie jako kredyt, lecz produkt łączący pożyczkę z instrumentem spekulacyjnym.

https://ufoforum.forumotion.com/t3846p150-ufo-15-16-11-2014-r-weekend#945442
Powrót do góry Go down
delphia
U F O A N A L I T Y K
U F O       A N A L I T Y K

Liczba postów : 15716
Registration date : 29/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:51

Argos napisał:
Ukraińcy odbili prawie całe lotnisko. Pierwsza taka ofensywa od września

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/wojna-w-donbasie-koniec-rozejmu-ukrainskie-sily-rzadowe-wypchnely-rebeliantow-z-lotniska,507038.html

faktycznie atak na dużą skalę: artyleria, czołgi, lotnictwo a nawet taktyczne rakiety balistyczne Toczka. Walki nie tylko w Donicku ale i innych miejscach frontu (najsilniejsze w Gorłówce). Kolumna wojsk przedarła się nawet na przedmieścia Doniecka próbując odciąć lotnisko.
Aby powstrzymać atak separatyści musieli wysadzić wiadukt grzebiąc pod nim ukraiński czołg.

UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 28tialt

odbicie lotniska nie jest potwierdzone - tak naprawdę nie wiadomo czy było co odbijać tzn czy separatyści zdołali zająć cały Nowy Terminal (bo to że zajęli 2 pietra tak). Stary Terminal od dawna był w ich rekach.

W każdym razie najwyraźniej Ukraina przegrupowała już siły na tyle by nie czekać do wiosny tylko wznowić ofensywę.
Powrót do góry Go down
dex

dex

Liczba postów : 13781
Registration date : 14/09/2010

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 20:58

OpCjOnEr napisał:
dex napisał:
OpCjOnEr napisał:
Argos napisał:
OpCjOnEr napisał:
Generał napisał:
OpCjOnEr napisał:

To zdanie jest bez sensu.

Dowód to coś co jednoznacznie i niezbicie stwierdza zaistniały fuckt. Jeśli zobaczysz w zoo słonia to znaczy, że słonie na świecie istnieją (przynajmniej ten jeden i już warunek jest spełniony) a jeślibyś przejechał pół świata i nie zobaczył nigdzie słonia to by nie znaczyło, że one nie istnieją tylko że na nie nie trafiłeś.

no już coraz bliżej, czyli kto miałby rację że istnieją słonie ta osoba która widziała ale nie ma namacalnego dowodu oprócz tego co mówi drugiej osobie która nigdy nie widziała słonia i twierdzi że słoni nie ma ?

Ta pierwsza gdyż wdziała tego słonia i może go np. nagrać, sfotografować a może i dotknąć trąby i pokazać tej drugiej osobie jak wygląda słoń.
To jest dość istotne - sam fuckt nie zaobserwowania czegoś nie oznacza, że to coś nie występuje ale sam fuckt zaobserwowania tego chociażby raz już jest dowodem na występowanie tego czegoś. Taki szczegół a bardzo istotny.

Ja cały czas czekam aby ujrzeć, usłyszeć czy w inny sposób doświadczyć istnienia Boga i nic. Za cholerę. Nawet gdy się zbakam to tez nic.
Dlatego sobie przyjąłem hipotezę, że on nie istnieje i mam święty spoqj; nie musze się pałować z wiarą w istnienie żeby przez całe życie go nie zobaczyć.
Ale gdy choć raz mi się ukaże bądź dokona jakiegoś cudu to oczywiście zdanie zmienię. Póki co ni widu ni słychu Very Happy

No, Bozia dawaj.... okaż oblicze swe albowiem chcę ujrzeć Cię lol!  Z Bogiem na browara pójść to by był czad dopiero lans na maxa dobryżart dobryżart

http://wundergroundmusic.com/richard-dawkins-renounces-atheism-after-smoking-dmt/

Także gdyby w kościele można było przyjąć taką eucharystię jaka była dawana pierwotnie

Generalnie ludzie zachodu mają problem z naturalnym procesem wytwarzania DMT przez organizm.
Wynika to w dużym stopniu z brakiem praktykowania medytacji oraz szybkim trybem życia.
Niektórym udaje się poprzez różaniec, pielgrzymki, ale generalnie nasze rytuały są w kwestii przeżyć mistycznych bardzo nieefektywne.

Czyli najłatwiej jednak zapalić, lub wypić wywar z roślin ameryki łacińskiej.
Niestety przepis na miksturę druidów galickich z jemioły (zawiera DMT) zaginął po tym jak druidzi zostali wyrżnięci przez Rzymian.
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 21:18

dex napisał:
OpCjOnEr napisał:
dex napisał:
OpCjOnEr napisał:
Argos napisał:
OpCjOnEr napisał:
Generał napisał:

Generalnie ludzie zachodu mają problem z naturalnym procesem wytwarzania DMT przez organizm.
Wynika to w dużym stopniu z brakiem praktykowania medytacji oraz szybkim trybem życia.
Niektórym udaje się poprzez różaniec, pielgrzymki, ale generalnie nasze rytuały są w kwestii przeżyć mistycznych bardzo nieefektywne.

Czyli najłatwiej jednak zapalić, lub wypić wywar z roślin ameryki łacińskiej.
Niestety przepis na miksturę druidów galickich z jemioły (zawiera DMT) zaginął po tym jak druidzi zostali wyrżnięci przez Rzymian.
oppcjoner
za obrazanie Jezusa baran Ci z komandem wpadnie do chalupy
jak muslimy do Charlie

Diablo

Diablo

Liczba postów : 31488

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 21:18

OpCjOnEr napisał:
Co do bankructw brokerów to czy to czasem nie jest tak, że w razie powstania debetów na kontach klientów broker może ścigać z komornikiem klienta aby to spłacił? Suspect

Ale ogólnie to jest jednak prawda, że dutki na GPW są bezpieczniejsze - forex to jednak bardziej z dupy jest, duży szmal tam trzymać to strach.

Urwanie pizdy 20% na walucie przy lewarze standardowym 1:100 to jest 2k% to na pojedynczych akcjach spółek takiego rydzyka można się spodziewać a nie na walutach. W końcu będzie tak, że podwyższą znacznie lewary na wsio i będzie się grało np. 1:5 a nie 1:100

rzeczywista giełda zawsze jest lepsza, przynajmniej dla mnie, forex jest totalnie z dupy bo to lata jak poparzone, na giełach to wszystko odbywa sie spokojniej i są stabilniejsze trendy, no poza błedem maklera Laughing
Powrót do góry Go down
MoralnyNiepokój

MoralnyNiepokój

Liczba postów : 3708
Registration date : 11/03/2010

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 21:21

http://www.biztok.pl/gospodarka/polska-pojdzie-droga-wegier-frankowicze-dostana-pomoc_a19855
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 21:22

delphia napisał:
Argos napisał:
Ukraińcy odbili prawie całe lotnisko. Pierwsza taka ofensywa od września

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/wojna-w-donbasie-koniec-rozejmu-ukrainskie-sily-rzadowe-wypchnely-rebeliantow-z-lotniska,507038.html

faktycznie atak na dużą skalę: artyleria, czołgi, lotnictwo a nawet taktyczne rakiety balistyczne Toczka. Walki nie tylko w Donicku ale i innych miejscach frontu (najsilniejsze w Gorłówce). Kolumna wojsk przedarła się nawet na przedmieścia Doniecka próbując odciąć lotnisko.
Aby powstrzymać atak separatyści musieli wysadzić wiadukt grzebiąc pod nim ukraiński czołg.

UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 28tialt

odbicie lotniska nie jest potwierdzone - tak naprawdę nie wiadomo czy było co odbijać tzn czy separatyści zdołali zająć cały Nowy Terminal (bo to że zajęli 2 pietra tak). Stary Terminal od dawna był w ich rekach.

W każdym razie najwyraźniej Ukraina przegrupowała już siły na tyle by nie czekać do wiosny tylko wznowić ofensywę.

a specjalnie na Jewro je budowali - ktoś wziął dutki, teraz rozjebali a gdy zapanuje poqj odbudują i znowu ktoś weźmie dutki
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 21:24

Polska po raz kolejny przedłużyła w Międzynarodowym Funduszu Walutowym zupełnie nam nie potrzebną umowę o dostęp do tzw. elastycznej linii kredytowej, która daje do dyspozycji Ministerstwa Finansów oraz NBP 15,5 mld jednostek rozliczeniowych MFW (ma to być równowartość ok. 23 mld USD). Problem w tym, że od początku trwania tej umowy (tj. od 2009 roku) Polska ani razu z niej nie skorzystała. Mimo to na konta MFW ekipa Tuska, Belki, Rostowskiego i reszty rządzącej nami ferajny przelała równowartość ponad miliarda złotych na poczet kosztów możliwości skorzystania z linii kredytowej. By żyło się lepiej! Pytanie tylko - komu??!

http://niewygodne.info.pl/artykul5/02000-Gigantyczne-marnotrawstwo-pieniedzy-przez-rzad-i-NBP.htm

i miliardzik poszedł sie jebac

Reser

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 21:27

Diablo napisał:
OpCjOnEr napisał:

rzeczywista giełda zawsze jest lepsza, przynajmniej dla mnie, forex jest totalnie z dupy  bo to lata jak poparzone, na giełach to wszystko odbywa sie spokojniej i są stabilniejsze trendy, no poza błedem maklera  Laughing

Znam gościa, który w 2012. wystawił dość grubo opcji put na €/F z ceną strike 1.2 bo sam go NATO namówiłem Surprised  trząsł gaćmi prawie kwartał ale przytulił bo weszły ale gdyby to teraz było to affraid affraid affraid affraid affraid
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 21:30

GFT Markets podniosło 5-krotnie depozyty na pary z CHF juś we wrześniu 2014.... coś qrwy czuły pismo nosem, że się święci Shocked Surprised Smile Evil or Very Mad
Powrót do góry Go down
REALISTA
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
REALISTA

Liczba postów : 46700
Registration date : 03/09/2007

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 21:31

Argos napisał:
Polska po raz kolejny przedłużyła w Międzynarodowym Funduszu Walutowym zupełnie nam nie potrzebną umowę o dostęp do tzw. elastycznej linii kredytowej, która daje do dyspozycji Ministerstwa Finansów oraz NBP 15,5 mld jednostek rozliczeniowych MFW (ma to być równowartość ok. 23 mld USD). Problem w tym, że od początku trwania tej umowy (tj. od 2009 roku) Polska ani razu z niej nie skorzystała. Mimo to na konta MFW ekipa Tuska, Belki, Rostowskiego i reszty rządzącej nami ferajny przelała równowartość ponad miliarda złotych na poczet kosztów możliwości skorzystania z linii kredytowej. By żyło się lepiej! Pytanie tylko - komu??!

http://niewygodne.info.pl/artykul5/02000-Gigantyczne-marnotrawstwo-pieniedzy-przez-rzad-i-NBP.htm

no i sam powiedz Osły, czyż jedynym rozwiązaniem nie jest OSTATECZNE ROZWIĄZANIE ?
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 21:34

REALISTA napisał:
Argos napisał:

no i sam powiedz Osły, czyż jedynym rozwiązaniem nie jest OSTATECZNE ROZWIĄZANIE ?

Ale wersja zachodnia (komora cyklonowa) czy wersja wschodnia (rządek pod ścianą i seria)? Smile
Powrót do góry Go down
Mleczarz
Fake Profil Hiob Team
Mleczarz

Liczba postów : 3203
Registration date : 09/02/2009

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 21:37

REALISTA napisał:
Argos napisał:

to wszystko nie jest przypadek,

Czy przypadkiem jest, że audyt dla wszystkich polskich kopalń robiła niemiecka firma Roland Berger, i czy przypadkiem jest, że gdy w Polsce likwiduje się kopalnie, to w Niemczech rząd dopłaca do własnych 3 miliardy euro rocznie, a obecnie kanclerz Merkel zabiega w Brukseli, by te subwencje dla niemieckiego węgla były dalej przyznawane.

Czytaj oryginalny artykuł na: http://www.stefczyk.info/blogi/miedzy-polska-a-swiatem/ciule-z-warszawy-2015,12760440220#ixzz3PCu8L9Bl

kopalnie zostały unowoczesnione, zakupiono tam bardzo drogi sprzęt i raptem w nocy ustawa
........i docelowo trafią w ręce Niemców
a potem za takie ruchy są ciepłe posadki w UE
Powrót do góry Go down
Aligator

Aligator

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 EmptyNie 18 Sty 2015, 21:49

Koniarz napisał:
REALISTA napisał:
Argos napisał:

to wszystko nie jest przypadek,

Czy przypadkiem jest, że audyt dla wszystkich polskich kopalń robiła niemiecka firma Roland Berger, i czy przypadkiem jest, że gdy w Polsce likwiduje się kopalnie, to w Niemczech rząd dopłaca do własnych 3 miliardy euro rocznie, a obecnie kanclerz Merkel zabiega w Brukseli, by te subwencje dla niemieckiego węgla były dalej przyznawane.

Czytaj oryginalny artykuł na: http://www.stefczyk.info/blogi/miedzy-polska-a-swiatem/ciule-z-warszawy-2015,12760440220#ixzz3PCu8L9Bl

kopalnie zostały unowoczesnione, zakupiono tam bardzo drogi sprzęt i raptem w nocy ustawa
........i docelowo trafią w ręce Niemców
a potem za takie ruchy są ciepłe posadki w UE

Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend   UFO  17 - 18 01 2015 r.  Weekend - Page 12 Empty

Powrót do góry Go down

UFO 17 - 18 01 2015 r. Weekend
Powrót do góry 
Strona 12 z 14Idź do strony : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14  Next
 Similar topics
-
» UFO 28 - 29 03 2015 r.Weekend
» UFO 13 - 14 06 2015 r. Weekend
» UFO 08 - 09 08 2015 r. Weekend
» UFO 18 - 19 04 2015 r. Weekend
» UFO 03 - 04 10 2015 r. Weekend

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach