Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 00:17
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Dave, inwestor, dziadek, Jones, Sir Nick
Administrator do spraw technicznych: chudy mis
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl
:flowe:
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 01:31
Cenzura! W średniowieczu toczyła się taka trochę akademicka dyskusja czy anioł jest rodzaju męskiego skoro nie tylko włos ma długi ale i szatę Jedno jest pewne - nie możesz tu wklejać "aniołków" co do płci których są jeszcze większe wątpliwości niż w Średniowieczu! ..........................Pozdrawiam dziadek ręką własną
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 08:52
Widzę, że wczoraj jakieś żeście tu przypuszczenia wysuwali odnośnie mojego roweru i kota.
Otóż rower z początkiem miesiąca puściłem do żyda za 7 Włodqw Jagiełło a kot ma się dobrze (trochę go odchudzam) a brednie thorgalla o rzekomym przemytnictwie w pasie zachodnim czy coś tam to wymysły alkoholika i wierutna bzdura.
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 08:53
https://www.youtube.com/watch?v=3WucPfDXDQM
ENG: In 2013 Ukrainian Banderites (SNA) decapitated an effigy of the Polish president Komorowski in front of a Polish consulate, and tossed it over the fence, to "protest anti-Ukrainian attitudes in Poland".
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 08:56
OpCjOnEr napisał:
Widzę, że wczoraj jakieś żeście tu przypuszczenia wysuwali odnośnie mojego roweru i kota.
Otóż rower z początkiem miesiąca puściłem do żyda za 7 Włodqw Jagiełło a kot ma się dobrze (trochę go odchudzam) a brednie thorgalla o rzekomym przemytnictwie w pasie zachodnim czy coś tam to wymysły alkoholika i wierutna bzdura.
thorgall od tego alkoholu widzi białe myszki i inne dziwne rzeczy, trzeba go zrozumieć.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 09:10
Aligator napisał:
Nic nie rozumiem z tego. Czyli co w ogóle kasy nie wypłacają? Od jakiegoś miesiąca nie słyszałem od żadnego ze znajomych by kasę dostał. Są co prawda takie posty na navi - ale ludzi nie znam i nie są dla mnie wiarygodni. Natomiast od kilku osób słyszałem o blokowaniu wypłat, śledztwie na kontach i różnych pomysłach na przeciągnięcie wypłaty i tłumaczenie dlaczego długo trwa. Ostatni pomysł na "wypłatę" poprzez założenie kolejnego konta i .... wpłatę na nie kasy masz wyżej. Wiem, że ciężko to zrozumieć, też początkowo nie zajarzyłem Smile Ogólnie wygląda na to, że mają problem z płynnością, usiłują to przeczekać. Blokują wypłaty, zwłaszcza, że po postach w necie mają ich coraz więcej, liczą na zastrzyk gotówki od kolejnych wpłacających (a może zorganizują jakieś dofinansowanie?). Albo się uda albo nie. Jeśli tak - to pewnie powoli będą wracać do realizowania wypłat. Jeśli nie będzie spektakularne bum, zaboli bo ludzie mieli tam sporo kasy. kwfx pisze: Też mam konto w Ironie... Jak mi się zamknie jedna z pozycji to spróbuje zrobić wypłatę. Powiem Ci co się stanie. Przez tydzień wypłata będzie "przetwarzana". Po tygodniu dostaniesz maila o wszczęciu postępowania wyjaśniającego na Twoim koncie. Z rozmowy z opiekunem dowiesz się, że takie postępowanie nie ma jakiś limitów czasowych i w zasadzie trwać może dowolnie długo. Baaa - jak opiekun będzie rozmowny to zdradzi Ci, że IronFx wystąpił do Cysec'u z zapytaniem jak ma traktować ludzi nadużywających bonusów. I dostali odpowiedź, że takie konta mogą SCZYŚCIĆ do zera. Tak, że w sumie masz cieszyć się, że dobry iron nie idzie tą drogą i daje Ci furtkę: otwórz nowe konto mirror, wpłać tam kasę, zrób hedge ze starym a jak się uda to obiecują że wypłacą połowę zysku. Jak się nie uda - to trudno. Z tą nowo wpłaconą kasą możesz się pożegnać. Albo dopłacić kolejną i próbować znowu ... kwfx pisze: Trochę się nas zbiera (mających konta w IronFx). Ma ktoś wypracowane jakieś metody postępowania w takim wypadku? Osobiście czarno to widzę. Jesteście na łasce brokera, liczyć można na to że jednak przetrwają. Można próbować jakiś nacisków - musiało by to być coś mocnego - zagrożenie jakiś większym szumem - i coś co dotrze do odpowiednich ludzi decyzyjnych by wypłacili kasę. Opiekunowie rachunku chyba za wiele tam wskórać nie mogą .... Normalna droga: to pisanie do brokera by wyjaśnił na jakiej podstawie/punkcie regulaminu robi to co robi, potem zgłoszenie nadużycia do Cysecu itd. napisał:
nikt sie do tego nie odniosł ??? Gruzin - anty-Midas ?? wszędzie gdzie pójdzie to tylko straty , upadki i oszustwo ?/ ja bym Go wysłał do Izraela , niech Go tam zatrudnia w ministerstwie finansów dałby rade ?????
i jeszcze to wpuszczanie kolegow z UFO w maliny- w kolejne klopoty i straty to tylko takie Piszczykowskie " szczęście " czy wyrachowany sposob na zycie ???????????????!!!!!!!!!!
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 09:15
czy Gruzin chodzi w turbanie ?
Legenda
Midas jest bohaterem wielu legend, mitów i anegdot. W mitach przypisywano mu wyjątkową głupotę. Jedna z opowieści opisuje, jak poratował zabłąkanego Sylena z orszaku Dionizosa zmierzającego do Indii. W nagrodę Dionizos obiecał spełnić jedno życzenie króla. Władca poprosił, aby każda rzecz, której dotknie, zamieniała się w złoto. Szybko jednak Midas zorientował się, że grozi mu śmierć głodowa – chleb i wino również zamieniało się w złoto. Przerażony wybłagał od Dionizosa utratę daru, musiał tylko umyć głowę i dłonie w wodach rzeki Paktol, która od tej pory stała się złotonośna.
Midas według innego mitu był także sędzią w zawodach muzycznych między Apollinem a Marsjaszem (lub Panem). Ponieważ uznał, iż to Marsjasz grał piękniej, bóg ukarał go oślimi uszami. Od tej pory nieszczęsny król zawsze nosił turban, aby uchronić się od ośmieszenia. O jego sekrecie wiedział jedynie nadworny fryzjer, ale Midas zabronił mu wyjawiać go pod karą śmierci. Sługa nie mógł jednak wytrzymać, chciał się komuś zwierzyć. Udał się więc nad morze, wykopał w piasku niewielki dół i krzyknął: "Król Midas ma ośle uszy!" Zasypał dół i odszedł uspokojony. Po pewnym czasie na miejscu dołu wyrosła kępa trzcin. Gdy powiał wiatr trzciny szemrały: "Król Midas ma ośle uszy!". Doprowadziło to do tego, że cały kraj dowiedział się wkrótce o wstydliwej tajemnicy władcy.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 09:22
Argos napisał:
Aligator napisał:
Nic nie rozumiem z tego. Czyli co w ogóle kasy nie wypłacają? Od jakiegoś miesiąca nie słyszałem od żadnego ze znajomych by kasę dostał. Są co prawda takie posty na navi - ale ludzi nie znam i nie są dla mnie wiarygodni. Natomiast od kilku osób słyszałem o blokowaniu wypłat, śledztwie na kontach i różnych pomysłach na przeciągnięcie wypłaty i tłumaczenie dlaczego długo trwa. Ostatni pomysł na "wypłatę" poprzez założenie kolejnego konta i .... wpłatę na nie kasy masz wyżej. Wiem, że ciężko to zrozumieć, też początkowo nie zajarzyłem Smile Ogólnie wygląda na to, że mają problem z płynnością, usiłują to przeczekać. Blokują wypłaty, zwłaszcza, że po postach w necie mają ich coraz więcej, liczą na zastrzyk gotówki od kolejnych wpłacających (a może zorganizują jakieś dofinansowanie?). Albo się uda albo nie. Jeśli tak - to pewnie powoli będą wracać do realizowania wypłat. Jeśli nie będzie spektakularne bum, zaboli bo ludzie mieli tam sporo kasy. kwfx pisze: Też mam konto w Ironie... Jak mi się zamknie jedna z pozycji to spróbuje zrobić wypłatę. Powiem Ci co się stanie. Przez tydzień wypłata będzie "przetwarzana". Po tygodniu dostaniesz maila o wszczęciu postępowania wyjaśniającego na Twoim koncie. Z rozmowy z opiekunem dowiesz się, że takie postępowanie nie ma jakiś limitów czasowych i w zasadzie trwać może dowolnie długo. Baaa - jak opiekun będzie rozmowny to zdradzi Ci, że IronFx wystąpił do Cysec'u z zapytaniem jak ma traktować ludzi nadużywających bonusów. I dostali odpowiedź, że takie konta mogą SCZYŚCIĆ do zera. Tak, że w sumie masz cieszyć się, że dobry iron nie idzie tą drogą i daje Ci furtkę: otwórz nowe konto mirror, wpłać tam kasę, zrób hedge ze starym a jak się uda to obiecują że wypłacą połowę zysku. Jak się nie uda - to trudno. Z tą nowo wpłaconą kasą możesz się pożegnać. Albo dopłacić kolejną i próbować znowu ... kwfx pisze: Trochę się nas zbiera (mających konta w IronFx). Ma ktoś wypracowane jakieś metody postępowania w takim wypadku? Osobiście czarno to widzę. Jesteście na łasce brokera, liczyć można na to że jednak przetrwają. Można próbować jakiś nacisków - musiało by to być coś mocnego - zagrożenie jakiś większym szumem - i coś co dotrze do odpowiednich ludzi decyzyjnych by wypłacili kasę. Opiekunowie rachunku chyba za wiele tam wskórać nie mogą .... Normalna droga: to pisanie do brokera by wyjaśnił na jakiej podstawie/punkcie regulaminu robi to co robi, potem zgłoszenie nadużycia do Cysecu itd. napisał:
nikt sie do tego nie odniosł ??? Gruzin - anty-Midas ?? wszędzie gdzie pójdzie to tylko straty , upadki i oszustwo ?/ ja bym Go wysłał do Izraela , niech Go tam zatrudnia w ministerstwie finansów dałby rade ?????
i jeszcze to wpuszczanie kolegow z UFO w maliny- w kolejne klopoty i straty to tylko takie Piszczykowskie " szczęście " czy wyrachowany sposob na zycie ???????????????!!!!!!!!!!
Przecież to nie wina Mylogiego ze ironfx to piramida finansowa.
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 09:27
Zobaczcie jaka jest przepaść intelektualna (i nie tylko taka) pomiędzy kandydatem na prezydenta Braunem, a skompromitowaną urzędującą marionetką Komorowskim
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 09:29
na rynku jak działa firma i zaczyna się coś źle dziać to robi się audyt i wymienia złych pracowników na nowych którzy dają powiew świeżego powietrza i szanse na poprawę sytuacji
a tu u nas dzieje się jak w najgorszych firmach gdzie zmienia się tylko nazwa firmy a partacze ciągle Ci sami
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 09:36
http://www.tvn24.pl/polska-i-swiat,33,m/wojna-na-ukrainie-jak-wyglada-codzienne-zycie,521872.html ja roskladam kałacha w 18 sekund a HIOB w 15
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 09:39
kamikaze napisał:
Zobaczcie jaka jest przepaść intelektualna (i nie tylko taka) pomiędzy kandydatem na prezydenta Braunem, a skompromitowaną urzędującą marionetką Komorowskim
Komorowski to pacynka, taki malo rogarniety Prezydent jest potrzebny czerwonej cholocie będącej przy wladzy; latwiej kraść i manipulować
Reser
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 09:50
Diablo napisał:
OpCjOnEr napisał:
thorgall od tego alkoholu widzi białe myszki i inne dziwne rzeczy, trzeba go zrozumieć.
Wódka to jest zabójstwo - wczoraj impreza urodziny sąsiada była. Tak się wszyscy schlali, że rzygali dalej niż widać. Ja stanowczo asertywnie odmówiłem i wypiłem tylko 3 browary a później polałem wszystkim zielonego smoka i do tego jeszcze gibbonik poszedł, którego skręcił jeden z gości.
I ci ludzie nadal leżą zajebani na megakacu a ja teraz czuję się świetnie i zaraz naqrwiam na rower
Wódka to jest przekleństwo i powinna być zabroniona Od paru miesięcy nie miałem w gębie wódy, nawet w Sylwestra. Thorgall to juś na delirkę się stacza....
Gandzię trzeba jarać - na stres pomaga między innymi: http://www.leafly.com/indica/blueberry-kush
http://ganjafarmer.pl/
Super faza po tym bez zgona rano i rzygania. Green dragon dobry jest - wypije się 3 łyki i niby nic się nie dzieje a tu po iluś minetach nie wiadomo skąd faza łapie zajebista.
Gdy wypiłeś zieloną nalewkę to wiedz, że coś się dzieje
Reser
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 10:05
Thorgall nie dosyć że alkoholik to jeszcze rusofil: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rosja-kraj-nieprzyjazny,wid,17321577,wiadomosc.html
ale przynajmniej jest w mniejszości ankietowanych.
Reser
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 10:21
Przynajmniej dowiedziałem się od speca w temacie czym się różni indica od sativy.
Ta niepowtarzalna hybryda auto sprawi że będziesz upalony, szczęśliwy i zrelaksowany.
zachęcające ale to tylko "produkt kolekcjonerski w celu zachowania gatunq"
Bym mógł na działce plantację zrobić, jeszcze żeby Unia dała dopłaty do tego jak Argosowi na jabłka. To może tej działki nie sprzedawać?
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 10:30
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 10:42
kamikaze napisał:
mówi to samo co ja myślę : TYLKO OR !!! W Polsce nie rządzą Polacy
MICHU
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 10:51
TYLKO OR !!!
MICHU
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 10:55
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 10:59
REALISTA napisał:
kamikaze napisał:
Komorowski to pacynka, taki malo rogarniety Prezydent jest potrzebny czerwonej cholocie będącej przy wladzy; latwiej kraść i manipulować
ale pitolicie
cytat "Zwycięstwo Bronisława Komorowskiego jest racjonalne i ważne dla Polski - przekonywał w "Faktach po Faktach" Andrzej Halicki. Zdaniem szefa MAC, inny wybór byłby "igraniem z ogniem" i mógłby narazić Polskę na "niebezpieczeństwo oraz destabilizację". Zbigniew Ziobro podkreślał z kolei, że "wybory wygra znacznie lepszy kandydat", czyli Andrzej Duda
mógłbyś jakoś uzasadnić swoje zdanie? ja jestem przekonany że Rosja użyje broni jądrowej w wypadku konfliktu z NATO, a Warszawa moim zdaniem jest celem nr 1 chętnie zmienię zdanie i uznam że taki scenariusz to brednie, ale potrzebuję argumentów Rosja przez ostatnie lata inwestowała w armię i jak widać armia jest w użyciu i realizuje strategiczne cele Rosji teraz Rusek rozbudowuje potencjał nuklearny, bo to po prostu najskuteczniejsza broń i ta broń na pewno będzie użyta w takiej czy innej formie nie rozmawianie o możliwym ataku nuklearnym to chowanie głowy w piasek trzeba rozmawiać o takich czarnych scenariuszach, bo inaczej w wypadku ataku atomowego wszyscy zostaną sparaliżowani strachem, łącznie z naszymi sojusznikami w NATO, a powinny zostać wypracowane procedury i postępowanie na wypadek takiego ataku, może nawet jakaś konkretna polska riposta rosyjska propaganda aktywnie robi z nas śmiertelnych wrogów Rosji, to jest przygotowywanie społeczeństwa właśnie na konieczność zniszczenia nas dowolnymi środkami
można oczywiście zakładać że Rosja niesie sąsiadom jedynie pokój, ale fakty tego nie potwierdzają wolałbym byśmy z Rosją mieli przyjacielskie stosunki, zachowując naszą pełną niezależność, pisałem o tym na forum, ale jest jak jest skoro Rosjanie bez mrugnięcia okiem zabijają byłych obywateli państwa radzieckiego - "braci" Ukraińców, to nie sądzę by mieli opory przez zrównaniem z ziemią kilku polskich miast Rusek jest ciemny i przez to skrajnie niebezpieczny, a będzie śmiertelnie groźny jak sankcje rozwalą mu gospodarkę bo w pewnym momencie Kreml uzna sankcje za wypowiedzenie wojny narodowi rosyjskiemu i zacznie stosownie do tego postępować
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 12:02
kamikaze napisał:
Mendia nie pokazują ludzi mądrych i prawych. A niestety większość ludzi nie potrafi samodzielnie myśleć, stąd mamy takie wyniki głosowań.
Brauna nie zna 85% społeczeństwa, a szkoda bo to kompletny i gotowy do rządzenia człowiek.
Ps. Żaba Twój Ruch się rozpadł- i co teraz?
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 12:10
thorgall napisał:
kamikaze napisał:
Mendia nie pokazują ludzi mądrych i prawych. A niestety większość ludzi nie potrafi samodzielnie myśleć, stąd mamy takie wyniki głosowań.
Brauna nie zna 85% społeczeństwa, a szkoda bo to kompletny i gotowy do rządzenia człowiek.
Ps. Żaba Twój Ruch się rozpadł- i co teraz?
Lata temu pozbyłem się telewizora. Niezadowolonym proponuję zrobić to samo.
MICHU
Temat: Re: UFO 06 - 08 03 2015 r. Weekend Sob 07 Mar 2015, 12:27
mógłbyś jakoś uzasadnić swoje zdanie? ja jestem przekonany że Rosja użyje broni jądrowej w wypadku konfliktu z NATO, a Warszawa moim zdaniem jest celem nr 1 chętnie zmienię zdanie i uznam że taki scenariusz to brednie, ale potrzebuję argumentów Rosja przez ostatnie lata inwestowała w armię i jak widać armia jest w użyciu i realizuje strategiczne cele Rosji teraz Rusek rozbudowuje potencjał nuklearny, bo to po prostu najskuteczniejsza broń i ta broń na pewno będzie użyta w takiej czy innej formie nie rozmawianie o możliwym ataku nuklearnym to chowanie głowy w piasek trzeba rozmawiać o takich czarnych scenariuszach, bo inaczej w wypadku ataku atomowego wszyscy zostaną sparaliżowani strachem, łącznie z naszymi sojusznikami w NATO, a powinny zostać wypracowane procedury i postępowanie na wypadek takiego ataku, może nawet jakaś konkretna polska riposta rosyjska propaganda aktywnie robi z nas śmiertelnych wrogów Rosji, to jest przygotowywanie społeczeństwa właśnie na konieczność zniszczenia nas dowolnymi środkami
można oczywiście zakładać że Rosja niesie sąsiadom jedynie pokój, ale fakty tego nie potwierdzają wolałbym byśmy z Rosją mieli przyjacielskie stosunki, zachowując naszą pełną niezależność, pisałem o tym na forum, ale jest jak jest skoro Rosjanie bez mrugnięcia okiem zabijają byłych obywateli państwa radzieckiego - "braci" Ukraińców, to nie sądzę by mieli opory przez zrównaniem z ziemią kilku polskich miast Rusek jest ciemny i przez to skrajnie niebezpieczny, a będzie śmiertelnie groźny jak sankcje rozwalą mu gospodarkę bo w pewnym momencie Kreml uzna sankcje za wypowiedzenie wojny narodowi rosyjskiemu i zacznie stosownie do tego postępować
no więc uzasadniam
sam piszesz o przyjacielskich stosunkach i naszej niezależności a ten debil straszy i podgrzewa atmosferę ostatnio widziałem wiadomość w TV że nasi wybierają się na jakiś festiwal zimy na daleki wschód ROSJI no i jeden z uczestników powiedział że tam Polaków lubią bo zesłańcy dużo wnieśli w rozwój tego regionu parę lat temu nasi żołnierze maszerowali w Moskwie na paradzie zwycięstwa a teraz wszystko jest zaprzepaszczone bo paru debili jest chorych na rusofobię z drugiej strony uważam że Rosja nie jest agresorem ona się broni przed polityką zachodnich wielkich korporacji które są głodne nowych terenów
jak wytłumaczyć obecną postawę tzw Zachodu wobec Rosji i postawę tegoż Zachodu wobec Chin
po prostu wqurwia mnie dwulicowa moralność głosicieli tzw demokracji
PS piszesz Rusek jest ciemny no w Iraku też są ciemni w Syrii też Irak rozjebano i w sumię Syrię też no i teraz widzimy tego owoce kiedyś dopingowałem USA za interwencję w Afganistanie po tym jak zobaczyłem jak talibowie wysadzili wielowiekowy pomnik Buddy
Rosja się powoli cywilizowała ale dla Zachodu zbyt powoli no i często stawała okoniem w sprawie Iraku czy Syrii i jak widać miała rację
ps2 Persowie nam kiedyś pomogli więc niech Żydy odpierdolą się od Iranu