| UFO - 29.01.2008 | |
|
+37Albin Cris Laik IronFX andrzej1217 Ezet Małolat karnak EURO kLeszcz RM foo PoPo lam3r3k franco loko Diablo forex dafnia Kozoyeb tarzan www przemak Prezes Indiana mobar Dave Wigusia Edith Krzysztof praktyk SzFagier SYLWESTER kamikaze kydo betonowe_buty chudy mis 41 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:29 | |
| Widzę że dostało sie też gejom, to jest ciekawe co piszesz Szfagier, bo wiadomość dnia: matka dała w zastaw swoje dziecko za długi ojca hmm no to rzeczywiście to sie nie umywa do par homoseksualnych. Akurat znałem jak jeszcze mieszkałem w Berlinie parę gejów byli to ludzie z wykształceniem jeden stomatolog drugi tez branża medyczna i sadze że na pewno byliby lepszymi rodzicami niż ci co dziś w telewizorni widziałem. Co mnie obchodzi co kto robi pod kołdrą, ważne jest jakim sie jest człowiekiem a nie kto kogo bzyka | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:29 | |
| Krt - ja całkowicie nie zgadzam sie z Twoim podpisem. Ale wisi już długo, jak czytam twoje posty zawsze omijam go wzrokiem. Wszędzie są dobrzy i źli ludzie, każdy ma wolność wyboru swojej drogi, i każdy może błądzić, ksiądz także. U mnie na parafii mam wspaniałych księży, jeszcze w liceum wyjeździłem się z nimi na różne wycieczki, obozy, miałem i mam kontakty z wieloma księżmi i jakoś zawsze trafiałem na samych porządnych. Oczywiście, znam też przypadki (u sąsiadów chociażby) gdzie nie jest zbyt różowo, ludzie mówią o niewłaściwych zachowaniach. Ale to jest może 3 księży na powiat. To chyba niewielu? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:30 | |
| - karnak napisał:
- Ezet napisał:
- Jak mnie ktoś obraża to wychodzę (nawet w pracy jeśli to prezes) i tyle lub jak coś mnie obraża to nie czytam, oglądam itd.
A gdzie jest granica urażania uczuć??? Jak mi ryj Tuska lub Kaczyńskiego się nie podoba to czy też mogę powiedzieć, ze ich fizjogęby obrażają moje uczucia estetyczne?????
Pointa: Uważam się za człowieka tolerancyjnego i nie mam nic przeciwko nawet jeżeli ktoś zamieszcza filmiki jak laski jedzą gówno (po prostu wyłączam), ale wkurwiają mnie ludzie i to przez duże Q, którzy starają się moralizować innych i mówić im co mają robić, pisać itd - tacy jak ten co jego żonie się nie podoba wpis. Nie chcę nic wyłączać i nie życzę sobie, aby inni mnie obrażali. Są oprócz wolności granice dobrego smaku , a nie zwykłego hamstwa nazywanego tolerancją. Pozdr Karnak odbiło Ci ? Przeczytaj sobie gdzieś definicje tolerancji. Robisz zadymę na forum bo Twoja stara coś tam... ? |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:30 | |
| - krt napisał:
- Widzę że dostało sie też gejom, to jest ciekawe co piszesz Szfagier, bo wiadomość dnia: matka dała w zastaw swoje dziecko za długi ojca hmm no to rzeczywiście to sie nie umywa do par homoseksualnych. Akurat znałem jak jeszcze mieszkałem w Berlinie parę gejów byli to ludzie z wykształceniem jeden stomatolog drugi tez branża medyczna i sadze że na pewno byliby lepszymi rodzicami niż ci co dziś w telewizorni widziałem.
Co mnie obchodzi co kto robi pod kołdrą, ważne jest jakim sie jest człowiekiem a nie kto kogo bzyka "Ojcze nasz ...." Normalnie Armagedon co Ty piszesz Krt | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| |
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:33 | |
| za wikipedią:
Tolerancja (łac. tolerantia - "cierpliwa wytrwałość"; od łac. czasownika tolerare - "wytrzymywać", "znosić", "przecierpieć") to w mowie potocznej i naukach społecznych postawa społeczna i osobista odznaczająca się poszanowaniem poglądów, zachowań i cech innych ludzi, a także ich samych.
* Tolerancja nie oznacza akceptacji (por. łac. acceptatio - przyjmować, sprzyjać) czyjegoś zachowania czy poglądów. Wręcz przeciwnie, tolerancja to poszanowanie czyjiś zachowań lub poglądów mimo że nam się one nie podobają. * Tolerancja jest postawą, która umożliwia otwartą dyskusję. Bez tej postawy dyskusja zamienia się albo w zwykłą sprzeczkę albo prowadzi do aktów agresji. * Tolerancja uznawana jest za podstawę społeczeństwa otwartego i demokracji. * Tolerancja ma też granice: dotyczy to postaw, które sprzeciwiają się tolerancji.
Tolerancja - termin stosowany w socjologii, badaniach nad kulturą i religią. W sensie najbardziej ogólnym oznacza on postawę wykluczającą dyskryminację ludzi, których sposób postępowania oraz przynależność do danej grupy społecznej są krytykowane przez większość społeczeństwa. W okresie reformacji pojęcie to było stosowane w odniesieniu do mniejszości religijnych. Obecnie termin ten obejmuje również tolerancję różnych orientacji seksualnych oraz odmiennych światopoglądów.
Ostatnio zmieniony przez dnia Wto 29 Sty 2008, 20:36, w całości zmieniany 2 razy | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:35 | |
| - krt napisał:
- Widzę że dostało sie też gejom, to jest ciekawe co piszesz Szfagier, bo wiadomość dnia: matka dała w zastaw swoje dziecko za długi ojca hmm no to rzeczywiście to sie nie umywa do par homoseksualnych. Akurat znałem jak jeszcze mieszkałem w Berlinie parę gejów byli to ludzie z wykształceniem jeden stomatolog drugi tez branża medyczna i sadze że na pewno byliby lepszymi rodzicami niż ci co dziś w telewizorni widziałem.
Co mnie obchodzi co kto robi pod kołdrą, ważne jest jakim sie jest człowiekiem a nie kto kogo bzyka ku scisłości, co innego oddać dzicko, a co innego porwać i szantażować. krt rozumiem, że taki sposób egzekucji wierzytelności też akceptujesz? http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9607120&ticaid=15445 |
|
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:36 | |
| Po cholera ja sie pakowałem dziś w tego DIJ mogłem na ropce przyciąć, od jakiegoś czasu robi sie na niej formacja wzrostowa, a po dzisiejszej wiadomości że OPEC planuje trochę przykręcić kurek to szykuje się jeszcze większy ruch | |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:37 | |
| Brawo Dave!!! To też po części pokrywa się z moimi, może nieudolnumi, dyskusjami. Po prostu "jestem za, a nawet przeciw" | |
|
| |
Laik
Liczba postów : 1762 Location : Małopolska Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:37 | |
| Czolem all Zero dostepu do neta dzisiaj. . Kontraktow nadal brak. Jutro tez luzik od GPW. Aktualnie -13,19% na calym portwelu. Ogolnie pozytywne nastawienie | |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:39 | |
| - krt napisał:
- Po cholera ja sie pakowałem dziś w tego DIJ mogłem na ropce przyciąć, od jakiegoś czasu robi sie na niej formacja wzrostowa, a po dzisiejszej wiadomości że OPEC planuje trochę przykręcić kurek to szykuje się jeszcze większy ruch
Zmów modlitwę bracie, a Pan si da siłę i poprowadzi ścieżkami ... | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:39 | |
| - SzFagier napisał:
- re Karnak
co jest obraźliwego w tym, że KRT jasno się deklaruje jako ateista ? re SzFagier - deklaracja, że jest się ateistą brzmi tak: "jestem ateistą"; natomiast to co jest napisane w pasku kolegi nie jedt deklaracja a prowokacją. Szczerze? też jestem ateistą i nikomu nic do tego, ale uważam ten pasek za ..prymityw po prostu. I nie trzeba tego dowodzić, bo tak po prostu jest. Można poprzeklinać, powyzywać, ale jak ukacuje się taki tekst i to cyklicznie równo z częstością postów kolegi, to troche to drażni. Uprzedzam jednak, że jedynie do dyskusji się włączyłem. Wcześniej widziałem, ale nie uważałem za konieczne by się wypowiadać, bo nie lubię walki z wiatrakami. Natomiast jak ktoś mówi, że mu to przeszkadza (czy wkurwia - na to samo wyjdzie ;-) ) to bym lekko to zmienił. I tyle |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:40 | |
| - Laik napisał:
- Czolem all
Zero dostepu do neta dzisiaj. . Kontraktow nadal brak. Jutro tez luzik od GPW. Aktualnie -13,19% na calym portwelu. Ogolnie pozytywne nastawienie Dlaczego piszesz PORTWEL a nie PORTFEL? Czy to coś o czym nie wiem? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:42 | |
| - krt napisał:
- Co mnie obchodzi co kto robi pod kołdrą, ważne jest jakim sie jest człowiekiem a nie kto kogo bzyka
i tu masz stary racje. Ale zobacz.. istniej grupa ludzi co sie onanizuje .. dopoki to robia w domu, to mnie nic do tego.. gorzej jak wpadna na pomysl aby pewnego dnia zoorganizowac marsz azeby zamanifestowac swoje "poglady", nie uwazasz ze jest granica miedzy tolerancja a pochwalą czegos tam? I witaj po urlopie:)) |
|
| |
Gość Gość
| - krt napisał:
- Po cholera ja sie pakowałem dziś w tego DIJ mogłem na ropce przyciąć, od jakiegoś czasu robi sie na niej formacja wzrostowa, a po dzisiejszej wiadomości że OPEC planuje trochę przykręcić kurek to szykuje się jeszcze większy ruch
Cłopaki nie róbcie tu wiochy. Każdy niech se wierzy w co chce. |
|
| |
Ezet Główny Troll UFO
| - Dennis napisał:
- SzFagier napisał:
- re Karnak
co jest obraźliwego w tym, że KRT jasno się deklaruje jako ateista ? re SzFagier - deklaracja, że jest się ateistą brzmi tak: "jestem ateistą"; natomiast to co jest napisane w pasku kolegi nie jedt deklaracja a prowokacją. Szczerze? też jestem ateistą i nikomu nic do tego, ale uważam ten pasek za ..prymityw po prostu. I nie trzeba tego dowodzić, bo tak po prostu jest. Można poprzeklinać, powyzywać, ale jak ukacuje się taki tekst i to cyklicznie równo z częstością postów kolegi, to troche to drażni. Uprzedzam jednak, że jedynie do dyskusji się włączyłem. Wcześniej widziałem, ale nie uważałem za konieczne by się wypowiadać, bo nie lubię walki z wiatrakami. Natomiast jak ktoś mówi, że mu to przeszkadza (czy wkurwia - na to samo wyjdzie ;-) ) to bym lekko to zmienił. I tyle A ja bym nie zmienił. Jest takie przysłowie "Prawda w oczy kole". Może warto się zastanowić czy aby tu nie ma takiej prawdy?? | |
|
| |
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:45 | |
| - SzFagier napisał:
- re Karnak
co jest obraźliwego w tym, że KRT jasno się deklaruje jako ateista ? Jednak cos jest. Mogl napisac: "jestem ateista" i w ten sposob jasno przedstawilby swoj punkt widzenia. Natomiast on w swoim opisie pogardliwie wyraza sie o ludziach wyznajacych jakas religie. Sa to dla niego, delikatnie rzecz ujmujac, frajerzy. Oczywiscie ma prawo do takich pogladow, jednak powinien wziac pod uwage, ze wiekszosc na tym forum wyznaje religie (tak prznajmniej wynika ze statystyki). O ateistach nikt tu sie pogardliwie nie wyraza. | |
|
| |
Wigusia
Liczba postów : 316 Registration date : 03/09/2007
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:49 | |
| a mi z analizy ups przepraszam pomyliłem forum szukałem UFO a tu forum religijne do widzenia |
|
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:51 | |
| - Bogdan napisał:
- krt napisał:
- Co mnie obchodzi co kto robi pod kołdrą, ważne jest jakim sie jest człowiekiem a nie kto kogo bzyka
i tu masz stary racje. Ale zobacz.. istniej grupa ludzi co sie onanizuje .. dopoki to robia w domu, to mnie nic do tego.. gorzej jak wpadna na pomysl aby pewnego dnia zoorganizowac marsz azeby zamanifestowac swoje "poglady", nie uwazasz ze jest granica miedzy tolerancja a pochwalą czegos tam? I witaj po urlopie:)) Witam Bogdanie kwestia tolerancji jest w Europie tematem numerem jeden, a opór polaków pod tym względem stawia nas w niekorzystnym świetle , bo oczami niemaca francuza czy anglika jesteśmy narodem do przesady katolickim, zwalczającym homoseksualizm i zacofanym. Mnie tam nie przeszkadzają ludzie którzy pokazują swoją odmienność, to jest oczywiste co robią chca uzewnętrznić swoją tożsamość i walczyć o równe prawa, a czy nam sie to podoba czynie , tego procesu nieda sie powstrzymać A jak wyjdą na ulice onaniści a czemu nie , przynajmniej będzie wesoło czasy szarości chyba mamy za soba | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:51 | |
| - Wigusia napisał:
- krt napisał:
Wpisu nie zmienię prędzej przestane pisać, jeżeli moja osoba komuś zawadza to nie ma problemu
Jest problem, bo jak tak dalej będzie to zostanie tu tylko kilka osób. Twój wpis mi akurat nie przeszkadza. Przeszkadzają mi tylko wypowiedzi lub wpisy obrażające moją płeć. Oj bardzo przykro to się czyta, do tego przyzwyczaić się w żaden sposób nie mogę. Chociaż przyzwyczaiłam się już do bardzo wielu rzeczy na tym forum. to tylko kwestia przyzwyczajenia |
|
| |
frak Gość
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:52 | |
| forex strzał w 10 |
|
| |
Gość Gość
| - Wigusia napisał:
- krt napisał:
Wpisu nie zmienię prędzej przestane pisać, jeżeli moja osoba komuś zawadza to nie ma problemu
Jest problem, bo jak tak dalej będzie to zostanie tu tylko kilka osób. Twój wpis mi akurat nie przeszkadza. Przeszkadzają mi tylko wypowiedzi lub wpisy obrażające moją płeć. Oj bardzo przykro to się czyta, do tego przyzwyczaić się w żaden sposób nie mogę. Chociaż przyzwyczaiłam się już do bardzo wielu rzeczy na tym forum. A co z tą płcią bo nie załapałem |
|
| |
Gość Gość
| - forex napisał:
- SzFagier napisał:
- re Karnak
co jest obraźliwego w tym, że KRT jasno się deklaruje jako ateista ? Jednak cos jest. Mogl napisac: "jestem ateista" i w ten sposob jasno przedstawilby swoj punkt widzenia. Natomiast on w swoim opisie pogardliwie wyraza sie o ludziach wyznajacych jakas religie. Sa to dla niego, delikatnie rzecz ujmujac, frajerzy. Oczywiscie ma prawo do takich pogladow, jednak powinien wziac pod uwage, ze wiekszosc na tym forum wyznaje religie (tak prznajmniej wynika ze statystyki). O ateistach nikt tu sie pogardliwie nie wyraza. Proponuję aby katolicy napisali w paskach ateiści to palanty i będzie o.k. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:54 | |
| - Wigusia napisał:
- krt napisał:
Jest problem, bo jak tak dalej będzie to zostanie tu tylko kilka osób. Twój wpis mi akurat nie przeszkadza. Przeszkadzają mi tylko wypowiedzi lub wpisy obrażające moją płeć. Oj bardzo przykro to się czyta, do tego przyzwyczaić się w żaden sposób nie mogę. Chociaż przyzwyczaiłam się już do bardzo wielu rzeczy na tym forum. Kto tu Cię obraża ? Bo nie udało mi się nigdy trafić na taki tekst . |
|
| |
Laik
Liczba postów : 1762 Location : Małopolska Registration date : 28/08/2007
| |
| |
Ezet Główny Troll UFO
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:55 | |
| Forum stało się religijne, a niejaki "fral" co go żonka zbluzgała i zaczął tądyskusję siedzi cicho jak przystało na "pantoflarza". Kurwa stary odezwij się. A może dostał bana od starej na Ufo??? | |
|
| |
SzFagier Admin
Liczba postów : 5190 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:56 | |
| re Dennis re Forex toż jak uważnie czytałeś moje posty, co do zasady mnie drażni ale toleruję zgodnie z definicjami przytoczonymi przez Dave... re KRT gdzie się dostało homoseksualistom ? to już nie można wyrazić opini że to jest nienormalne, bo chyba poszatkowane geny nie są normą... nie pochwalam a akceptuję i dlatego związki partnerskie tak - niech się zyje łatwiej dziedziczenie rozliczenia podatkowe i ine pierdoły takie /chociaż konstrukcja jest karkołomna bo znając cuda niewidy i oszczędność rodaków okaże się że ... no właśnie/ określenie małżeństwo - sobie zostawiam dla związków damsko-męskich... co do dzieci - hmmm chceta to se zróbta i dlatego nie no tak to mam we łbie poukładane co tu jest obraźliwego | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:57 | |
| - krt napisał:
- Bogdan napisał:
- krt napisał:
i tu masz stary racje. Ale zobacz.. istniej grupa ludzi co sie onanizuje .. dopoki to robia w domu, to mnie nic do tego.. gorzej jak wpadna na pomysl aby pewnego dnia zoorganizowac marsz azeby zamanifestowac swoje "poglady", nie uwazasz ze jest granica miedzy tolerancja a pochwalą czegos tam? I witaj po urlopie:)) Witam Bogdanie kwestia tolerancji jest w Europie tematem numerem jeden, a opór polaków pod tym względem stawia nas w niekorzystnym świetle , bo oczami niemaca francuza czy anglika jesteśmy narodem do przesady katolickim, zwalczającym homoseksualizm i zacofanym. Mnie tam nie przeszkadzają ludzie którzy pokazują swoją odmienność, to jest oczywiste co robią chca uzewnętrznić swoją tożsamość i walczyć o równe prawa, a czy nam sie to podoba czynie , tego procesu nieda sie powstrzymać A jak wyjdą na ulice onaniści a czemu nie , przynajmniej będzie wesoło czasy szarości chyba mamy za soba ... a jak wyjda na ulicę złodzieje, bandyci, wariaci, skini, faszyści ... to czemu nie ... będzie napewno barwniej i ciekawiej... niech nie hamują swoich uczuć i je uzewnętrzniaja ... każdy czlowiek ma prawo żyć jak chce i decydować o swoim życiu ... nie ma zła/dobra, chrób takich czy innych ..niech bedzie kolowowo, niech żyje WOLNOŚĆ I SWOBODA ... jak chyba w jakies piosence disco polo |
|
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 Wto 29 Sty 2008, 20:57 | |
| - forex napisał:
- SzFagier napisał:
- re Karnak
co jest obraźliwego w tym, że KRT jasno się deklaruje jako ateista ? Jednak cos jest. Mogl napisac: "jestem ateista" i w ten sposob jasno przedstawilby swoj punkt widzenia. Natomiast on w swoim opisie pogardliwie wyraza sie o ludziach wyznajacych jakas religie. Sa to dla niego, delikatnie rzecz ujmujac, frajerzy. Oczywiscie ma prawo do takich pogladow, jednak powinien wziac pod uwage, ze wiekszosc na tym forum wyznaje religie (tak prznajmniej wynika ze statystyki). O ateistach nikt tu sie pogardliwie nie wyraza. Mówisz że nikt sie nie wypowiada źle o ateistach , tu na forum racja . Tyle że jest pewien szczegół po kolędzie Plebania tworzy kartotekę i zapisuje czy ktoś przyjmuje czy nie, więc jak mi w rodzinie był potrzebny ksiądz do pochówku wtedy nam odmówiono. Przez moje poglądy nastąpił pewien zgryz, mimo ze tylko ja nie chodzę do Kościoła i na pewno nie zaznałem tolerancji o której tak dużo sie dziś naczytałem. Wpisu nie zmienie, ale przestać pisać mogę, niech to bedzie moja prywatna walka o moje poglady | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 29.01.2008 | |
| |
|
| |
| UFO - 29.01.2008 | |
|