Nowy Prezydent Brazylii - Bolsonaro powiedział, że lewacki eksperyment w tym największym kraju Ameryki Łacińskiej się zakończył. Ruchy LGBT i fundacje mogą się pakować . Dość korupcji i okradania budżetu.
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29694 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Angela Merkel ogłosiła na zebraniu prezydium CDU, że nie będzie kandydować na stanowisko szefowej partii na grudniowym kongresie - wynika z nieoficjalnych ustaleń niemieckich mediów. CDU poniosła właśnie wyborczą katastrofę w Hesji
wyobrażcie sobie, że któryś z rządzących naszych aktualnie małoudaczników mówi coś podobnego po jakiejś aferze podsłuchowo - sądowej albo po brzegranych sromotnie wyborach dla tych naszych pożal się boże polityków ciepła posadka znaczy wszystko być albo nie być
_________________ ...... a będzie giciej
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
zaczął się chyba TEN szortskłizik na który czekałem ' małe L na Jnakesa siedzi
Chyba jednak nie. Oczywiście koncepcja wzrostów powyżej 3000 na S&P500 upadła w momencie przebicia od góry poziomu 2800 (o czym zresztą pisałem 09.10) i od tego czasu można ogłosić bessę w USA. Niemniej pierwszy impuls spadkowy wygląda na zakończony. Teraz czas na falę korekcyjną, która powinna znieść większość spadków. Myślę, że w perspektywie miesiąca (góra dwóch) znów zobaczymy S&P500 powyżej 2800. I tam dopiero ładowałbym emerytalne S.
Dodam jeszcze, że w ostatnich miesiącach dość dobrze czuję ten indeks. Kilka ostatnich pozycji z rzędu było zarobionych:
Teraz wysiaduję L z poziomu 2655 i zamierzam je oddać dużo wyżej.
Ostatnio zmieniony przez forex dnia Pon 29 Paź 2018, 13:39, w całości zmieniany 2 razy
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Chyba jednak nie. Oczywiście koncepcja wzrostów powyżej 3000 na S&P500 upadła w momencie przebicia od góry poziomu 2800 (o czym zresztą pisałem 09.10) i od tego czasu można ogłosić bessę w USA. Niemniej pierwszy impuls spadkowy wygląda na zakończony. Teraz czas na falę korekcyjną, która powinna znieść większość spadków. Myślę, że w perspektywie miesiąca (góra dwóch) znów zobaczymy S&P500 powyżej 2800. I tam dopiero ładowałbym emerytalne S.
Dodam jeszcze, że w ostatnich miesiącach dość dobrze czuję ten indeks. Kilka ostatnich pozycji z rzędu było zarobionych:
trochę gorzej bo 2660 ta koncepcja mi odpowiada , wątpię, żeby chłopcy zrezygnowali z i rocznych premii/wycen chyba. że się szykuje coś na prawdę grubszego ( obligacje )
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
trochę gorzej bo 2660 ta koncepcja mi odpowiada , wątpię, żeby chłopcy zrezygnowali z i rocznych premii/wycen chyba. że się szykuje coś na prawdę grubszego ( obligacje )
zamknięte , za szybko to up , chyba jednak szortskłiz ... ale upierał sie nie będę