_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
A JSW i inne górnicze niech płacą węglowy. I w ten sposób to co ugrają górnicy podczas strajków, wróci do budżetu. W zasadzie to w ustawie powinna być określona wartość tego podatku na = dotacjom i przywilejom emerytalnym
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
zaczął się chyba TEN szortskłizik na który czekałem ' małe L na Jnakesa siedzi
Chyba jednak nie. Oczywiście koncepcja wzrostów powyżej 3000 na S&P500 upadła w momencie przebicia od góry poziomu 2800 (o czym zresztą pisałem 09.10) i od tego czasu można ogłosić bessę w USA. Niemniej pierwszy impuls spadkowy wygląda na zakończony. Teraz czas na falę korekcyjną, która powinna znieść większość spadków. Myślę, że w perspektywie miesiąca (góra dwóch) znów zobaczymy S&P500 powyżej 2800. I tam dopiero ładowałbym emerytalne S.
Dodam jeszcze, że w ostatnich miesiącach dość dobrze czuję ten indeks. Kilka ostatnich pozycji z rzędu było zarobionych:
Teraz wysiaduję L z poziomu 2655 i zamierzam je oddać dużo wyżej.
trochę gorzej bo 2660 ta koncepcja mi odpowiada , wątpię, żeby chłopcy zrezygnowali z i rocznych premii/wycen chyba. że się szykuje coś na prawdę grubszego ( obligacje )
zamknięte , za szybko to up , chyba jednak szortskłiz ... ale upierał sie nie będę
コザックは、彼の市場を知っています。
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
Zarabianie w bessie jest proste, na krótko L i na długie ruchy SSSSSSSSS na górkach, jak dziś. Poziomu 21xx długo już nie obejrzymy, kierunek 1 700. Ale fajny się szyqje!