Liczba postów : 46696 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 14:58
AgroTrader napisał:
REALISTA napisał:
Czytam, że mnie wczoraj ominął wątek "łódzki" ? Morze alkoholu w siebie wlałem w "siódemkach" i morze materiału genetycznego zostawilem na Lumumby ( mieszkałem na Żrodlanej )
a to jest Lumumba
https://pl.wikipedia.org/wiki/Patrice_Lumumba
spuszczałeś Mu sie na brzuch na plecy ?
no gdzie , na Murzyna ??!!! Na Lumumby były akademiki medyka , jak Kolega slusznie zauważyl, w zasadzie babiniec w ogóle fajnie by bylo, gdyby na świecie były same baby i jeden mężczyzna , czyli ja
Został rozstrzelany 17 stycznia 1961 roku[8]. Współcześnie wiadomo, że jego fizyczną eliminację wcześniej planowało także CIA[ ech, ta grejt egejn amerika i jej demokracja
Ostatnio zmieniony przez REALISTA dnia Sob 08 Lut 2020, 15:06, w całości zmieniany 1 raz
REALISTA UFOTrader Senior
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 15:02
new12 napisał:
są mendy na tym forum nikt nie informuje o manifestacji KASTA BASTA jak się teraz SBeckie mendy czujecie ????
Mariner ?
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 15:22
Przedsiębiorca Bernard Madoff odsiaduje w więzieniu dożywotni wyrok za stworzenie największej w historii USA piramidy finansowej. Teraz prosi sąd, by z powodów humanitarnych zwolniono go z zakładu karnego.
Michu ! a on Ci wisi jakąś kasę ?
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 15:29
Zygmunt de Bill napisał:
Market Trader napisał:
Smarowanie biletomatów qpą to ciekawy pomysł. Co myślicie?
Przedsiębiorca Bernard Madoff odsiaduje w więzieniu dożywotni wyrok za stworzenie największej w historii USA piramidy finansowej. Teraz prosi sąd, by z powodów humanitarnych zwolniono go z zakładu karnego.
Strategia opcyjna Madoffa, long split-strike (czyli kupno longa, wystawienie call i kupno put), jest całkiem sensowna. Właściwie to gram bardzo podobnie, tylko nie wystawiam call, wobec czego put kupuję za swoje, a nie na kredyt. To chyba tu jest różnica, bo Madoff piramidował wystawione call, a gdy zaczęło spadać w 2008r to kupione puty zarabiały, a wystawcami były banki. I wtedy SEC wkroczył do akcji, inwestorzy się wycofali i bankrut, bo trzeba mieć niesamowite depo by utrzymać wystawione opcje gdy jest zmienność jak w 2008r.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Sob 08 Lut 2020, 16:03, w całości zmieniany 4 razy
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 15:39
Nic o tym nie wiem.
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Sob 08 Lut 2020, 15:47, w całości zmieniany 1 raz
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 15:40
nic sie nie dzieje, w Lidlu dużo ludzi , półki puste, brakuje kaszy cukru i konserw
Ekspert: Mamy epidemię o zasięgu międzynarodowym, grozi nam pandemia 2020-02-08 13:02A A+ A+ Na razie mamy wywołaną przez wirusa z Wuhan epidemię o zasięgu międzynarodowym, obawiamy się, że wkrótce dojdzie jednak do wybuchu pandemii – powiedział PAP wykładowca Szkoły Zdrowia Publicznego CMKP i prezes Fundacji Instytut Profilaktyki Zakażeń dr Paweł Grzesiowski.
MICHU
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 15:46
Strategia opcyjna Madoffa, long split-strike (czyli kupno longa, wystawienie call i kupno put), jest całkiem sensowna. Właściwie to gram bardzo podobnie, tylko nie wystawiam call, wobec czego put kupuję za swoje, a nie na kredyt. To chyba tu jest różnica, bo Madoff piramidował wystawione call, a gdy zaczęło spadać w 2007r to te call zarabiały, a wystawcami są banki. I wtedy SEC wkroczył do akcji, inwestorzy się wycofali i bankrut.
Ja czytałem, że w tej Piramidzie były zakładane i prowadzone fikcyjne konta oraz rejestry handlu akcjami. Klienci otrzymywali, że jest zysk 20% a w rzeczywistości włożone pieniądze szły na bieżące wypłaty dla pierwszych uczestników Piramidy.
„ Poszkodowanych w niej zostało około 13,5 tys. osób – głównie zamożnych członków nowojorskich elit. Madoff okradł ich na kwotę niecałych 65 mld dol. "
Złota Czcionka.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 17:24
REALISTA napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
Market Trader napisał:
Kupa leci na tory z połowy polskich pociągów. Kiedy kolej to zmieni?
A co ta qpa przeszkadza? To nie plastik tylko biodegradowalna substancja i leży w miejscu w którym raczej się nie wdeptuje. Ja nie widzę problemu w qpie na torach, szczególnie że jest ona rozprzestrzeniona pod wpływem prędkości pociągu bo jest zakaz defekowania podczas postoju ciuchci. A zwierzęta dzikie typu dziki, sarny, łosie, zające przecież też srają gdzie popadnie więc czy gówność gówna zwierzęcego jest mniej gówniana od gówności gówna ludzkiego? No pomyślcie logicznie.
Mi dużo bardziej plastik przeszkadza porzucony gdzie popadnie.
Reser
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 17:31
Matka Ziemia znakomicie radzi sobie z gównem od zarania życia czyli ponad 4 milardów lat ale z plastikiem nie jest w stanie sobie poradzić. Dlatego realnym problemem jest plastik a nie gówno.
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10365 Registration date : 05/08/2019
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 17:37
Market Trader napisał:
Matka Ziemia znakomicie radzi sobie z gównem od zarania życia czyli ponad 4 milardów lat ale z plastikiem nie jest w stanie sobie poradzić. Dlatego realnym problemem jest plastik a nie gówno.
Brawo! Ktoś to powiedział wreszcie na głos!
MKowal
Liczba postów : 651 Registration date : 07/02/2020
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 18:21
A co z pracownikami PKP.... kolejarze mają pracować w głównie?
zibi MOD
Liczba postów : 31151 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 18:23
REALISTA napisał:
new12 napisał:
są mendy na tym forum nikt nie informuje o manifestacji KASTA BASTA jak się teraz SBeckie mendy czujecie ????
Mariner ?
na TVN24 nic nie piszom
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10365 Registration date : 05/08/2019
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 18:31
MKowal napisał:
A co z pracownikami PKP.... kolejarze mają pracować w głównie?
Oczywiście. Po to mają kalosze na nogach.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 19:09
Market Trader napisał:
REALISTA napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
Market Trader napisał:
A co ta qpa przeszkadza? To nie plastik tylko biodegradowalna substancja i leży w miejscu w którym raczej się nie wdeptuje. Ja nie widzę problemu w qpie na torach, szczególnie że jest ona rozprzestrzeniona pod wpływem prędkości pociągu bo jest zakaz defekowania podczas postoju ciuchci. A zwierzęta dzikie typu dziki, sarny, łosie, zające przecież też srają gdzie popadnie więc czy gówność gówna zwierzęcego jest mniej gówniana od gówności gówna ludzkiego? No pomyślcie logicznie.
Ja bym tu polemizował, kupa ludzka to tak naprawdę do niczego się nie nadaje, bo człowiek żre wszystko i to takie śmieci że aż strach pomyśleć, dlatego nie słyszałem żeby kup takich używać do nawożenia, chociaż ekspertem w tym temacie nie jestem, a kupy zwierzęce jak najbardziej do takich celów się nadają, chociaż też nie wiem czy wszystkich gatunków, na pewno od roślinożernych - bydło, trzoda chlewna, drób, konie, owce. A czemu ludzkich tak wykorzystać nie można ? i może dlatego po torach je rozrzucają
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 19:14
I coś na rozruszanie:
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 19:21
Market Trader napisał:
W sumie to skorupiaki wyprodukowały góry wapienne, z którymi Matka Ziemia też sobie nie radzi. Produkując wapień skorupiaki zaabsorbowały z atmosfery CO2, czym oziębiły klimat, morza stały się zimniejsze, skutkiem czego populacja skorupiaków spadła. Jeśli góry plastiku spowodują, że zniszczymy nasz ekosystem to populacja ludzi spadnie. A Matka Ziemia zasypie plastik setkami metrów ziemi, i będą podziemne złoża plastiku.
Więc ja bym się nie martwił o Matkę Ziemię, tylko o gatunek ludzki.
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 19:57
A to jeszcze motyw muzyczny z "Trainspotting" i genialna Blondie, kto nie oglądał niech żałuje, Market myślę, że ty znawca tematów narkotycznych nie omieszkałeś pominąć takiego tytułu, dla mnie film koniecznie trzeba zobaczyć jeśli wcześniej nie miało się okazji polecam.
zibi MOD
Liczba postów : 31151 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 20:01
uważajcie na jachtach , bo nie wiadomo kto jaki prezent przyniesie
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Ostatnio zmieniony przez zibi dnia Sob 08 Lut 2020, 20:03, w całości zmieniany 1 raz
MICHU
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 20:02
pike napisał:
A to jeszcze motyw muzyczny z "Trainspotting" i genialna Blondie, kto nie oglądał niech żałuje, Market myślę, że ty znawca tematów narkotycznych nie omieszkałeś pominąć takiego tytułu, dla mnie film koniecznie trzeba zobaczyć jeśli wcześniej nie miało się okazji polecam.
To znaczy co ??? Będziesz dalej walił atomem ??? Pogrzało Ciebie już zupełnie.
MICHU
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 20:06
Kuźba, trzeba będzie sztukować.
Reser
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 20:19
pike napisał:
Market Trader napisał:
REALISTA napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
Market Trader napisał:
Ja bym tu polemizował, kupa ludzka to tak naprawdę do niczego się nie nadaje, bo człowiek żre wszystko i to takie śmieci że aż strach pomyśleć, dlatego nie słyszałem żeby kup takich używać do nawożenia, chociaż ekspertem w tym temacie nie jestem, a kupy zwierzęce jak najbardziej do takich celów się nadają, chociaż też nie wiem czy wszystkich gatunków, na pewno od roślinożernych - bydło, trzoda chlewna, drób, konie, owce. A czemu ludzkich tak wykorzystać nie można ? i może dlatego po torach je rozrzucają
Może chodzi o to, że wraz z qpą wyrzucana jest celuloza slużąca do podcierania się i powstaje taki odpad qpno-celulozowy. Swoją drogą też mnie ciekawi dlaczemu z qpy ludzkiej nie robi się nawozu.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 20:33
REALISTA napisał:
new12 napisał:
Mariner ?
podejrzewam ze mendy żyją w dostatku i czuja sie jak najlepiej
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 20:38
MICHU napisał:
pike napisał:
To znaczy co ??? Będziesz dalej walił atomem ??? Pogrzało Ciebie już zupełnie.
to juz jawne łamanie regulaminu zeby w weekend atomem walić
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 20:44
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
REALISTA napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
Market Trader napisał:
Może chodzi o to, że wraz z qpą wyrzucana jest celuloza slużąca do podcierania się i powstaje taki odpad qpno-celulozowy. Swoją drogą też mnie ciekawi dlaczemu z qpy ludzkiej nie robi się nawozu.
mysle (nie wiem ale mysle )ze kupa ludzka ma takie same wlasciwosci nawozowe jak inne kupy z tym ze z przyczyn sanitarnych -zawierajaca ludzkie patogeny , nie jest wykorzystywana na "surowo" \ale chyba po "obrobce" w oczyszczalniach taki "nawoz" moze byc stosowny
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 20:45
a Kowal moze do swojej rakiety wykorzystac kupowy naped - zbuduje rakiete na fekalia ? Naukowcy z uniwersytetu we Florydzie opracowali wydajną i skuteczną metodę na produkcję paliwa rakietowego przy ograniczonych zasobach. Głównym składnikiem są… ludzki kał i mocz. Wbrew pozorom, to wielki sukces, który znajdzie praktyczne zastosowanie w przyszłości
Strategia opcyjna Madoffa, long split-strike (czyli kupno longa, wystawienie call i kupno put), jest całkiem sensowna. Właściwie to gram bardzo podobnie, tylko nie wystawiam call, wobec czego put kupuję za swoje, a nie na kredyt. To chyba tu jest różnica, bo Madoff piramidował wystawione call, a gdy zaczęło spadać w 2008r to kupione puty zarabiały, a wystawcami były banki. I wtedy SEC wkroczył do akcji, inwestorzy się wycofali i bankrut, bo trzeba mieć niesamowite depo by utrzymać wystawione opcje gdy jest zmienność jak w 2008r.
Tylko że zasadniczym problemem opcji na wig20 jest fatalna zmienność tego indexu a w sumie jej brak. Przy tym pałowaniu jakie trwa od niemal dekady to owszem są okresy gdy na nabytych opcjach można zarobić ale to trzeba szybko z tego wiać bo jak widać po listopadowej zwałce, że miesięczny trend potrafią z niczego w jedną sesję odwrócić.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 20:50
Szybkie rozprzestrzenianie się koronawirusa w Chinach martwi szefa komitetu wykonawczego igrzysk w Tokio Toshiro Muto. Poruszył on ten temat podczas środowego spotkania z członkami Międzynarodowego Komitetu Paraolimpijskiego. (http://www.tvn24.pl)
Reser
Temat: Re: UFO 08-09 02 2020 r. Weekend Sob 08 Lut 2020, 20:52
a Kowal moze do swojej rakiety wykorzystac kupowy naped - zbuduje rakiete na fekalia ? Naukowcy z uniwersytetu we Florydzie opracowali wydajną i skuteczną metodę na produkcję paliwa rakietowego przy ograniczonych zasobach. Głównym składnikiem są… ludzki kał i mocz. Wbrew pozorom, to wielki sukces, który znajdzie praktyczne zastosowanie w przyszłości