Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:20
MKowal napisał:
Kiedyś to zrozumiesz Teraz cwanuakujesz
Rozumiem, że to twój level
?
Qltowy przykład starej sfrustrowanej raszpli, z którą nie ma żadnej rozmowy tylko wyznawanie fanatyczne jednej partii. Natłuką takiej do łba w TVPiS propagandy i leci do urny w podskokach postawić krzyżyk tam gdzie kazali.
No nie zgodzę się, że taki babsztyl jest mądrzejszy od 14-letniego leszcza. To jest zbliżony level głupoty tylko że odchył w inną stronę.
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:22
Dirty Dancing napisał:
Mi się rządy PiSu podobają i wcale tego nie ukrywam, a zdarza mi się słyszeć, że na PiS głosują ludzie mało inteligentni. I jakoś jeszcze nikt nie chciał się ze mną zmierzyć w teście IQ. Jak dochodzi do konkretów to wszystko okazuje się trochę inne niż w przechwałkach.
A wiesz, że wyjątek potwierdza regułę?
Jeśli na ileś łabędzi zobaczysz czarnego, to wciąż pozostanie prawdą, że łabędzie to zasadniczo ptaki barwy białej.
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:27
I powinno się zrównać wiek emerytalny obojga płci. W końcu niby równouprawnienie z dupy jest czy nie? Baby narzekają, że za to samo mniej zarabiają niz chłopy ale że wcześniej o 5 lat na emerytury i do tego dłużej żyją to już jakoś nie narzekają. Gdzie te słynne feministki chcące równać babę z chłopem? Dla mnie to jest bez sensu i kompletnie niesprawiedliwe dlaczego baba ma iść na emeryturę o 5 lat wcześniej niż chłop skoro dłużej statystycznie żyje i wykonuje zazwyczaj prace statystycznie lżejsze i mniej ryzykowne. To jest bez sensu.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:27
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
MKowal napisał:
Kidawa-Końska 2% poparcia
W ogóle po co wybory, jeśli są na bieżąco robione internetowe?
Wszystkie sondaże ze wszystkich sondażowni na jednym wykresie: https://www.politico.eu/europe-poll-of-polls/poland/
To jest tylko sondaż uwzględniający to, że nie będzie wyborów internetowych.
W wyborach internetowych nie wzięłyby udziału stare prukwy z pokolenia moherowego czyli zasadniczy elektorat PiS i dlatego takich nie zrobią. Natanek im nagada, że w internecie diabeł jest i taka nie zbliży się do komputera Rząd doskonale wie, że e-votingiem by się pożegnał ze stołkami bo przewaga PiS bazuje zasadniczo na geriatrii niestety. Stare dziadzisko rządzi i w podobnym sobie wieq znajduje wyznawców.
To jest dobry argument, bo tak rzeczywiście jest. Bo choć PiS wygrywa we wszystkich kategoriach wiekowych to poniżej 30 lat miałby rząd mniejszościowy. Jeśli ludzie starsi mogą decydować o sprawach, których konsekwencje będą gdy już dawno opuszczą ten świat, to tym bardziej powinny mieć głos niepełnoletnie dzieci, poprzez to, żeby opiekunowie prawni mieli głosy połówkowe i głosowali w ich imieniu.
A no właśnie. Dlaczego trzeba mieć aż 18 lat aby zyskać prawo wyborcze? Czy przykładowo 14-letni uczeń jest głupszy od 85-letniego dziada? To jest niesprawiedliwe. Prawo wyborcze od 13 r.ż. właśnie dlatego, że to jest jak twój ulubiony instrument finansowy czyli opcja - dotyczy przyszłości. Albo gdy stare babska wypowiadają się na temat aborcji - ich to już dotyczyć nie będzie więc na dobrą srpawę nie powinny mieć prawa głosu w tej kwestii.
Irytujący jest ten rząd starców. Mi się marzy zupełnie inny sejm, w którym najstarszy poseł ma niewiele ponad 50 lat. A nie że jedną mordę widać od 20 lat taką czy inną pamiętającą dawną nomenklaturę. 60 lat i zakaz wstępu do polityki dziady jebane staruchy.
14 letni uczeń ma za pszeproszeniem nasrane we łbie i autorytetem jest dla niego jakiś youtuber przydupas pieprzący od rzeczy, co tak młody człowiek może wiedzieć o życiu i decydować np do ilu lat się powinno pracować jak w życiu jednego dnia nie przepracował ? są oczywiście wyjątki ale te potwierdzają regułę, a osoby starsze mają doświadczenie i tego niczym nie zastąpisz, według Twojej teorii o aborcji powinny decydować gówniary poniżej 18 lat które dały dupy na wiejskiej zabawie niewiadomo komu i za co ? Ja wiek wyborczy jeszcze bym podniósł a nie obniżał bo myśleć zaczynasz wtedy jak musisz sam się utrzymać i przekonać się zę życie to nie jest bajka.
A z tych emerytów po 80-tce to nie ma takich, którzy mają nasrane w deklach? Bo obawiam się że jeszcze gorzej. I też nie każdy nastolatek ma nasrane bo są też bardziej ogarnięci. Już lepsze pierdoły jakiegoś youtubera niż herezje takiego Natanka od rzeczy. Jeśli utrzymujemy prawo wyborcze od osiemnastki to ja bym dorzucił górną granicę np. 65 równą z wiekiem emerytalnym bo to jest rzeczywiście abusrdalne by emeryci decydowali o sprawach, które ich już nigdy dotyczyć nie będą.
Myślisz że jak ktoś ma problemy w tym wieku to rodzina go na siłę na wybory ciągnie ? Raczej zostaje w domu i nie głosuje, a popatrz ilu jest właścicieli firm, naukowców, polityków i tak dalej w tym wieku i co uważasz że mają nasrane pod deklem ? Bo jak dla mnie dorobili się właśnie dzięki swojej wiedzy i doświadczeniu, więc jak dla mnie głos takiej osoby powinnien być wart co najmniej 10 razy tyle co smarka który swoją przyszłość upatruje jako youtuber, i właśnie takich youtuberów trzeba się obawiać bo mają większą siłe rażenia niż Natanek, o którym byś nawet nie słyszał gdyby nie Youtube.
Dirty Dancing
Liczba postów : 120 Registration date : 14/04/2020
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:29
Market Trader napisał:
Dirty Dancing napisał:
Mi się rządy PiSu podobają i wcale tego nie ukrywam, a zdarza mi się słyszeć, że na PiS głosują ludzie mało inteligentni. I jakoś jeszcze nikt nie chciał się ze mną zmierzyć w teście IQ. Jak dochodzi do konkretów to wszystko okazuje się trochę inne niż w przechwałkach.
Jeśli na ileś łabędzi zobaczysz czarnego, to wciąż pozostanie prawdą, że łabędzie to zasadniczo ptaki barwy białej.
Rozejrzyj się trochę to zobaczysz, że nie jestem żadnym wyjątkiem. PiS to nie ta sama partia co kiedyś, z której sam się śmiałem. Ludzie to widzą i na nich głosują, tutaj nie ma żadnej filozofii. Opozycja jest słabiutka, więc zostaje tylko hejtowanie zwolenników rządu. Przyzwyczaiłem się, że za kilka lat będziemy bankrutem, choć kilka lat już minęło i nadal to słyszę, że podobno jestem mało inteligentny podobnie jak kilka innych osób które znam, że na PiS głosują starzy, itd. Psy szczekają a karawana jedzie dalej. Aż potkną się na czymś i lewica przejmie władzę albo ktoś nowy. I tak w kółko.
MKowal
Liczba postów : 651 Registration date : 07/02/2020
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:32
Opcjoner ja myślę że Jarek Kaczyński to twój krewny Macie wiele wspólnego
Może jest twoim wujem
Ostatnio zmieniony przez MKowal dnia Sob 02 Maj 2020, 22:34, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:33
MKowal napisał:
Opcjoner ja myślę że Jarek Kaczyński to twój krewny Macie wiele wspólnego
Ta? Co np?
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:34
Market Trader napisał:
MKowal napisał:
Kiedyś to zrozumiesz Teraz cwanuakujesz
Rozumiem, że to twój level
?
Qltowy przykład starej sfrustrowanej raszpli, z którą nie ma żadnej rozmowy tylko wyznawanie fanatyczne jednej partii. Natłuką takiej do łba w TVPiS propagandy i leci do urny w podskokach postawić krzyżyk tam gdzie kazali.
No nie zgodzę się, że taki babsztyl jest mądrzejszy od 14-letniego leszcza. To jest zbliżony level głupoty tylko że odchył w inną stronę.
Ja nie zaprzeczam że nie ma takich osób ale z panią z kramu też nikt inny jak tvn by nie porozmawiał - "Moherowy berecik który kwalifikuje się na odstrzał" to dla ciebie jest normalna wypowiedz dla telewizji ?
Dirty Dancing
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:36
Jak tam wasze jachty?
MKowal
Liczba postów : 651 Registration date : 07/02/2020
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:38
Opcjoner pomyśl co może Cię łączyć z JK
Może macie podobne kapcie? Czy coś jeszcze?
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:39
Ależ wykonanie.
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:42
Dirty Dancing napisał:
Market Trader napisał:
Dirty Dancing napisał:
Rozejrzyj się trochę to zobaczysz, że nie jestem żadnym wyjątkiem. PiS to nie ta sama partia co kiedyś, z której sam się śmiałem. Ludzie to widzą i na nich głosują, tutaj nie ma żadnej filozofii. Opozycja jest słabiutka, więc zostaje tylko hejtowanie zwolenników rządu. Przyzwyczaiłem się, że za kilka lat będziemy bankrutem, choć kilka lat już minęło i nadal to słyszę, że podobno jestem mało inteligentny podobnie jak kilka innych osób które znam, że na PiS głosują starzy, itd. Psy szczekają a karawana jedzie dalej. Aż potkną się na czymś i lewica przejmie władzę albo ktoś nowy. I tak w kółko.
No bo siła PiSu bierze się tylko z tego, że w zasadzie brak opozycji. Podobnie jak siła waluty bierze się z tego, że jest drukowana w mniejszym stopniu niż konqrencja. To jest wybór na zasadzie takiej, że najmniejsza chujowość jest lepsza od większej chujowości.
Czy zbankrutujemy? To nie jest takie pewne ale zagrożenie istnieje.
Budżet spięli na styk z wykorzystaniem pewnych tricków xięgowych i pocisnęli ściemę o "zrównoważonym" a przecież ustawa budżetowa nie mogła uwzględniać nagłego załamania wpływów podatkowych i nagłego wzrostu wydatqw z racji obecnego kryzysu. Więc jeśli według planów w normalnej sytuacji było ledwo na styk no to teraz mamy delikatnie pisząc KIBEL. A to wina rządu, że przez kilka lat dobrej koniunktury gdy realne PKB rosło szastali socjalem na lewo i prawo nie tworząc żadnego bufora na gorsze czasy. Nie inwestowali też w służbę zdrowia podobnie zresztą jak i POprzednie mendy a miała być dobra zmiana.
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:50
PiS stworzył dobrobyt na kredyt, który został przejedzony na zasadzie zupki instant. Kasa rozjebana na wszelkie "plusy" i narzędzia do sprawowania polityki (TVP, Rydzyk). Mądry zarządca wie, że dobrobyt nigdy nie trwa wiecznie bo to tylko faza rynq, po której nieuchronnie przyjdzie jakiś kryzys; dlatego gdy jest dobrze należy oszczędzać aby gdy będzie źle jakoś to lepiej przetrwać. Za PO większość Polaqw nie miała oszczędności, po 5 latach rządów PiS nadal ich nie ma bo wszystko zostało na bieżąco skonsumowane "tu i teraz". A tu nagle pierdut kryzys i zgrzytanie zębów się zaczyna. Gdyby Głapciu nie wykonał interwencji na rynq, to eurak już by piątaka mógł całować a to pewnie i tak kwestia czasu.
To w ogóle nie jest partia perspektywicznie myśląca tylko aby stołki swoimi poobsadzać gdzie się da. W nepotyzmie absolutny rekord Polski pobili deklasując wszelkich poprzedniqw. Pod tym względem równać się mogą chyba tylko z PZPR
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:51
Ja jak byłem młody i głupi to na PO głosowałem bo mi się ten ich "liberalizm" nawet podobał, i nie dość tego że sam głosowałem to i innych do tego zachęcałem, ale szybko się z tego wyleczyłem, i teraz wprawdzie jestem już tylko głupi, ale ciąglę najbardziej żałuję, że do głupoty innych namawiałem, a co ze sobą reprezentowało PO niech świadczy cytat ministra Sienkiewicza z taśm: "Państwo polskie istnieje teoretycznie. Praktycznie nie istnieje" I to powiedział minister spraw wewnetrznych, więc akurat on miał wiedzę co mówi. PiS też mi się w wielu sprawach nie podoba, ale wskaż konstruktywną partię opozycyjną która ma jakikolwiek plan na działanie państwa a będę na nią głosował, namawiać już nikogo nie będę bo to jest właśnie Opcjo doświadczenie
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 22:58
Służba zdrowia to temat olewany przez dokładnie wszystkie rządy od AWS po PIS po kolei wszyscy mają w dupie. Aż się ciężko oprzeć wrażeniu jakby celowo komuś zależało utrzymać chujowy poziom służby zdrowia. Żaden rząd nie zrobił wyraźnie nic dla poprawienia sytuacji albo zrobił stanowczo za mało niż mógł. Epidemia tylko wyolbrzymiła problemy istniejące od dawna. Zbyt mało lekarzy bo NFZ im chujowo płaci i wolą w UK leczyć, za mało nowoczesnego sprzętu w wielu placówkach choć to się aqrat powoli zmienia i brak dostępu do nowoczesnych terapii, które w krajach zachodniej EU są standardem a u nas nie ma pieniędzy bo są potrzebne na gównowizję i świątynie opatrzności. Dotyczy to szczególnie terapii onkologicznych.
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:00
pike napisał:
Ja jak byłem młody i głupi to na PO głosowałem bo mi się ten ich "liberalizm" nawet podobał, i nie dość tego że sam głosowałem to i innych do tego zachęcałem, ale szybko się z tego wyleczyłem, i teraz wprawdzie jestem już tylko głupi, ale ciąglę najbardziej żałuję, że do głupoty innych namawiałem, a co ze sobą reprezentowało PO niech świadczy cytat ministra Sienkiewicza z taśm: "Państwo polskie istnieje teoretycznie. Praktycznie nie istnieje" I to powiedział minister spraw wewnetrznych, więc akurat on miał wiedzę co mówi. PiS też mi się w wielu sprawach nie podoba, ale wskaż konstruktywną partię opozycyjną która ma jakikolwiek plan na działanie państwa a będę na nią głosował, namawiać już nikogo nie będę bo to jest właśnie Opcjo doświadczenie
Ależ to dokładnie teraz jest jeszcze bardziej aktualne niż wtedy! Prawdę powiedział, którą "dobra zmiana" jeszcze mocniej potwierdziła. PO to nie była partia liberalna, liberałów takich prawdziwych to u nas nie ma.
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:04
Market Trader napisał:
Dirty Dancing napisał:
Market Trader napisał:
Dirty Dancing napisał:
No bo siła PiSu bierze się tylko z tego, że w zasadzie brak opozycji. Podobnie jak siła waluty bierze się z tego, że jest drukowana w mniejszym stopniu niż konqrencja. To jest wybór na zasadzie takiej, że najmniejsza chujowość jest lepsza od większej chujowości.
Czy zbankrutujemy? To nie jest takie pewne ale zagrożenie istnieje.
Budżet spięli na styk z wykorzystaniem pewnych tricków xięgowych i pocisnęli ściemę o "zrównoważonym" a przecież ustawa budżetowa nie mogła uwzględniać nagłego załamania wpływów podatkowych i nagłego wzrostu wydatqw z racji obecnego kryzysu. Więc jeśli według planów w normalnej sytuacji było ledwo na styk no to teraz mamy delikatnie pisząc KIBEL. A to wina rządu, że przez kilka lat dobrej koniunktury gdy realne PKB rosło szastali socjalem na lewo i prawo nie tworząc żadnego bufora na gorsze czasy. Nie inwestowali też w służbę zdrowia podobnie zresztą jak i POprzednie mendy a miała być dobra zmiana.
Piszesz że na styk, ale ten styk to miał być budżet zrównoważony właśnie, więc taki bez deficytu, tego nigdy nie było w Polsce, więc o jakim kiblu piszesz ?, to że teraz trzeba wydawać pieniądze to jest normalne i nikt tego nie przewidział, więc deficyt będzie i to pewnie duży, tak samo jak recesja tego się juz raczej nie uniknie, ale jaki masz zarzut do rządu ? Miał nic nie robic ? też byłby deficyt i recesja jeszcze większa.
Dirty Dancing
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:05
Market Trader napisał:
PiS stworzył dobrobyt na kredyt, który został przejedzony na zasadzie zupki instant. Kasa rozjebana na wszelkie "plusy" i narzędzia do sprawowania polityki (TVP, Rydzyk). Mądry zarządca wie, że dobrobyt nigdy nie trwa wiecznie bo to tylko faza rynq, po której nieuchronnie przyjdzie jakiś kryzys; dlatego gdy jest dobrze należy oszczędzać aby gdy będzie źle jakoś to lepiej przetrwać. Za PO większość Polaqw nie miała oszczędności, po 5 latach rządów PiS nadal ich nie ma bo wszystko zostało na bieżąco skonsumowane "tu i teraz". A tu nagle pierdut kryzys i zgrzytanie zębów się zaczyna. Gdyby Głapciu nie wykonał interwencji na rynq, to eurak już by piątaka mógł całować a to pewnie i tak kwestia czasu.
To w ogóle nie jest partia perspektywicznie myśląca tylko aby stołki swoimi poobsadzać gdzie się da. W nepotyzmie absolutny rekord Polski pobili deklasując wszelkich poprzedniqw. Pod tym względem równać się mogą chyba tylko z PZPR
Jaki k**wa kredyt? Uszczelnili system VAT, to znalazła się kasa na 500+ i gdyby nie pandemia mielibyśmy pierwszy budżet bez deficytu. To chyba nie za tych rządów brakowało kasy?
Co jak co ale PiSiory chyba najlepiej zrealizowali program wyborczy ze wszystkich rządzących do tej pory. PO miała 3x15. Najlepszy był Scheytyna zapytany o 3-4 największe sukcesy.
Za PO mieliśmy podwyższanie podatków, wieku emerytalnego, zajebanie OFE, wyrzucanie ludzi z kamienic, kolejki do lekarzy i cienki budżet. Teraz mamy programy socjalne, powrót wieku emerytalnego, zauważalny wzrost pensji minimalnej, emerytur, mielibyśmy budżet bez deficytu gdyby nie wirus.
Taki chujowy rząd i prezydent, a Duda w sondażach rozniósł wszystkich. Pewnie sfałszowane. Ten rząd zapisze się na kartach historii również tym, jak zachowuje się podczas pandemii.
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:06
Dirty Dancing napisał:
Market Trader napisał:
Dirty Dancing napisał:
A bezsensowne marnotrawstwo 2 miliardów rocznie na propagandę gdy brak na szpitale to jest dla ciebie ok? I jeszcze taka głupia qrwa z uśmiechem tobie fucka pokazuje udając, że się drapała to też spoko. To tylko świadczy jak bardzo jesteś zmanipulowany bo tego typu sytuacje to powinna być z miejsca dyskwalifikacja jako zwolennika. Rząd PiS GARDZI nami obywatelami! Czują się z innej gliny, my jesteśmy "untenmensch". Nie widzisz tego? Ostentacyjnie dali temu przykład z tym cyrkiem w rocznicę smoleńską na złość pokazując umyślnie wszystkim jacy to oni są wyźsi i ponad prawem, które sami ustanawiają. ŻENUA po prostu
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:06
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
MKowal napisał:
Kidawa-Końska 2% poparcia
W ogóle po co wybory, jeśli są na bieżąco robione internetowe?
Wszystkie sondaże ze wszystkich sondażowni na jednym wykresie: https://www.politico.eu/europe-poll-of-polls/poland/
To jest tylko sondaż uwzględniający to, że nie będzie wyborów internetowych.
W wyborach internetowych nie wzięłyby udziału stare prukwy z pokolenia moherowego czyli zasadniczy elektorat PiS i dlatego takich nie zrobią. Natanek im nagada, że w internecie diabeł jest i taka nie zbliży się do komputera Rząd doskonale wie, że e-votingiem by się pożegnał ze stołkami bo przewaga PiS bazuje zasadniczo na geriatrii niestety. Stare dziadzisko rządzi i w podobnym sobie wieq znajduje wyznawców.
To jest dobry argument, bo tak rzeczywiście jest. Bo choć PiS wygrywa we wszystkich kategoriach wiekowych to poniżej 30 lat miałby rząd mniejszościowy. Jeśli ludzie starsi mogą decydować o sprawach, których konsekwencje będą gdy już dawno opuszczą ten świat, to tym bardziej powinny mieć głos niepełnoletnie dzieci, poprzez to, żeby opiekunowie prawni mieli głosy połówkowe i głosowali w ich imieniu.
A no właśnie. Dlaczego trzeba mieć aż 18 lat aby zyskać prawo wyborcze? Czy przykładowo 14-letni uczeń jest głupszy od 85-letniego dziada? To jest niesprawiedliwe. Prawo wyborcze od 13 r.ż. właśnie dlatego, że to jest jak twój ulubiony instrument finansowy czyli opcja - dotyczy przyszłości. Albo gdy stare babska wypowiadają się na temat aborcji - ich to już dotyczyć nie będzie więc na dobrą srpawę nie powinny mieć prawa głosu w tej kwestii.
Irytujący jest ten rząd starców. Mi się marzy zupełnie inny sejm, w którym najstarszy poseł ma niewiele ponad 50 lat. A nie że jedną mordę widać od 20 lat taką czy inną pamiętającą dawną nomenklaturę. 60 lat i zakaz wstępu do polityki dziady jebane staruchy.
To znaczy wiesz, gdyby mogły głosować dzieci, to wystarczyłby program lizak+ i partia wygrywa. Dlatego rodzice czy też opiekunowie prawni powinni głosować w ich imieniu, bo dzieci doskonale potrafią im komunikować swoje potrzeby. I to nawet nie od momentu urodzenia, ale od momentu poczęcia, bo kobiety w ciąży dokładnie wiedzą co np. muszą zjeść, bo potrzebuje tego dziecko. Jak dziecko drze ryja to znaczy, że obciążenia podatkowe dla rodziców są za wysokie.
Wiek pełnoletniości 18 lat nie bierze się z dupy, bo to liczba Lucasa, w którym ludzie są już płodni i zaczynają usamodzielniać się od rodziców. Wcześniejsza liczba Lucasa 11 lat, też istotna, bo w tym wieku zaczyna się dojrzewać, ale za wcześnie, bo nie czai niektórych ważnych spraw jak ministrant. A następna liczba Lucasa 29 lat to przeciętny wiek założenia rodziny, więc już zdecydowanie późno na wiek dojrzałości, jeśli do tego wieku się nie usamodzielniło od rodziców i mieliby głosować w jego imieniu. Takim to bym w ogóle zabrał prawa wyborcze.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Sob 02 Maj 2020, 23:14, w całości zmieniany 4 razy
Dirty Dancing
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:07
pike napisał:
Miałem to samo. Każdy może się nabrać raz na ładny uśmiech i puste obietnice, ale powtarzanie tego to głupota. Liczby i fakty nie kłamią.
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:08
Market Trader napisał:
pike napisał:
Ależ to dokładnie teraz jest jeszcze bardziej aktualne niż wtedy! Prawdę powiedział, którą "dobra zmiana" jeszcze mocniej potwierdziła. PO to nie była partia liberalna, liberałów takich prawdziwych to u nas nie ma.
A to jakbyś PO określił jako partię jaką prawicową ? mam namyśli wtedy nie teraz bo teraz to szkoda klawiatury nawet, i "aktualne bardziej niż wtedy" co masz dokładnie na myśli bo jakięs frazesy youtubera powielasz ale żadnych konkretów.
Dirty Dancing
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:15
Ta laska z fakiem dobra była.
Wolę 2 mld. na telewizję publiczną, która w taki czy inny sposób realizuje jednak swoją misję niż przekręty z fakturami na 250 mld. Kolega z nickiem na d (jak ) wytłumaczy wszystkim dokładniej.
Skala patologii za PO była porażająca. Z fałszowaniem faktur w zasadzie nikt się już nie krył. Przecież to chore. Nigdy nie zrozumiem tego, że ludzie wolą dawać się okradać, a uszczelnienie budżetu i wydanie zaoszczędzonej kasy na rodziny z dziećmi za przeproszeniem obsmarowują gównem. Gdzie tu sens?
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:17
Dirty Dancing napisał:
Market Trader napisał:
Jaki k**wa kredyt? Uszczelnili system VAT, to znalazła się kasa na 500+ i gdyby nie pandemia mielibyśmy pierwszy budżet bez deficytu. To chyba nie za tych rządów brakowało kasy?
Co jak co ale PiSiory chyba najlepiej zrealizowali program wyborczy ze wszystkich rządzących do tej pory. PO miała 3x15. Najlepszy był Scheytyna zapytany o 3-4 największe sukcesy.
Za PO mieliśmy podwyższanie podatków, wieku emerytalnego, zajebanie OFE, wyrzucanie ludzi z kamienic, kolejki do lekarzy i cienki budżet. Teraz mamy programy socjalne, powrót wieku emerytalnego, zauważalny wzrost pensji minimalnej, emerytur, mielibyśmy budżet bez deficytu gdyby nie wirus.
Taki chujowy rząd i prezydent, a Duda w sondażach rozniósł wszystkich. Pewnie sfałszowane. Ten rząd zapisze się na kartach historii również tym, jak zachowuje się podczas pandemii.
Ty chyba nie zrozumiałeś o co chodziło z tym budżetem zrównoważonym. To nie, że bez deficytu w ogóle tylko że bez wzrostu deficytu czyli z utrzymaniem deficytu na poziomie z poprzedniego roq. Tu o to chodziło bo przecież nagle w cudowny sposób dług nam się sam nie spłacił. Czyli mamy się cieszyć z tego, że nie zadłużyli nas bardziej niż rok wcześniej. Zresztą doszły jeszcze inne tricki: https://natemat.pl/blogi/izabelaleszczyna/296361,deficyt-prawdy-czyli-bajka-o-zrownowazonym-budzecie
Cytat :
Za PO mieliśmy podwyższanie podatków, wieku emerytalnego, zajebanie OFE, wyrzucanie ludzi z kamienic, kolejki do lekarzy i cienki budżet.
A teraz mamy tworzenie całej masy nowych podatqw, które się nie nazywają formalnie podatkami Ot taki trick żeby nie nazwać rzeczy po imieniu ale dla portfela to żadna różnica. Ciągle kombinują z nowymi podatkami: niedługo wchodzi cukrowy, od netflixa i już od e-liquidów chcą akcyzę przyjebać. Ten rząd wyjątkowo gnoi podatkami jak mało który. CIT obniżyli to zrobili dobrze korporacjom bo kto jest na cicie? A teraz mamy zajebanie 15% z tego co zostało po OFE i jeszcze taka jednorazowa kradzież wpisana w budżet. Kolejki do lekarzy jak były tak są - w tej kwestii gówno się zmieniło a budżet jest nadal cienki bo są wydatki z dupy na to na co nie trzeba a wspomniana służba zdrowia, edukacja czy inwestycje infrastrukturalne wciąż wymagają doinwestowania.
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:20
I po chooy nam ta Mierzeja Wiślana? Kolejny bezsensowny wydatek z dupy obciążający mocno budżet gdy naprawdę są dużo pilniejsze sprawy niż udrożnienie dostępu do jebanego portu w Elblągu. Elbląg stolicą Polski ma się stać czy jaka cholera? Na chooy to potrzebne za takie pieniądze?
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:24
Duda ma druzgoczące poparcie ... no co wy nie powiecie, to chyba oczywiste? Przy takiej pompie medialnej w tubie propagandowej PiSu zwanej TVP z zastosowaniem wielu socjotechnik ciężko by było inaczej. 2 miliardy sypnęli to stają na głowie by najlepiej promować jedynego słusznego kandydata. W obecnych warunkach nawet ciężko jest przeprowadzić rzetelną kampanię prezydencką czy debatę. Jest mecz jednego zawodnika i w zasadzie te wybory możnaby już sobie darować bo ich wynik jest oczywisty.
To przypomina trochę wybory w Rosji, w których z góry wiadomo kto wygra
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Sob 02 Maj 2020, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Dirty Dancing
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:26
Market Trader napisał:
I po chooy nam ta Mierzeja Wiślana? Kolejny bezsensowny wydatek z dupy obciążający mocno budżet gdy naprawdę są dużo pilniejsze sprawy niż udrożnienie dostępu do jebanego portu w Elblągu. Elbląg stolicą Polski ma się stać czy jaka cholera? Na chooy to potrzebne za takie pieniądze?
Żeby nie być zależnym od nikogo przy pływanie do Elbląga, co pozwoli na rozbudowę tego portu, a to oznacza realną kasę. To bardzo dobry ruch podobnie jak z gazem. Pierwszy raz jesteśmy praktycznie niezależni od Rosji.
Dirty Dancing
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:29
Przecież opozycja ma nieograniczony dostęp do TVN. Tu akurat szanse są równe, tylko kandydaci jacyś tacy bez ikry.
Reser
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:31
Dirty Dancing napisał:
Market Trader napisał:
Żeby nie być zależnym od nikogo przy pływanie do Elbląga, co pozwoli na rozbudowę tego portu, a to oznacza realną kasę. To bardzo dobry ruch podobnie jak z gazem. Pierwszy raz jesteśmy praktycznie niezależni od Rosji.
Kasę dla jednego miasta kosztem pieniędzy całego narodu. Kiedy to się zwróci? Za 200 lat?
A czemu rząd doprowadził polskie górnictwo wungla kamiennego do bankructwa? Leżą tony wungla na hałdach a od Rosji qpujemy wungiel bo jest tańszy, to tak niezależni jesteśmy? Zamiast wspierać polski przemysł to oni to w dupie mają. A w rolnictwie ceny sqpów produktów rolnych są już tak absurdalnie niskie, że rolnikom przestaje się opłacać cokolwiek produkować podczas gdy 80% ceny takiego produktu dla klienta detalicznego to zgarniają pośrednicy. Czy to jest normalne by pośrednicy zarabiali na produkcie dużo więcej niż jego producent?
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 01-03 05 2020 r.Weekend Sob 02 Maj 2020, 23:32
Market Trader napisał:
Duda ma druzgoczące poparcie ... no co wy nie powiecie, to chyba oczywiste? Przy takiej pompie medialnej w tubie propagandowej PiSu zwanej TVP z zastosowaniem wielu socjotechnik ciężko by było inaczej. 2 miliardy sypnęli to stają na głowie by najlepiej promować jedynego słusznego kandydata. W obecnych warunkach nawet ciężko jest przeprowadzić rzetelną kampanię prezydencką czy debatę. Jest mecz jednego zawodnika i w zasadzie te wybory możnaby już sobie darować bo ich wynik jest oczywisty.
Za PO mieli i TVPiS i TVN i Polsat i wszystki inne kanały i co nie wykorzystywali tego ? Ty myślisz że ludzie sa głupi ? żę internet mają tylko nieliczni ? a chcesz debatę przeprowadzać ale z kim ? Z Kidawą która promptera potrzebuje żeby cokolwiek powiedzieć, z Kamyszem który teraz jest za obniżeniem wieku a sam ustawę wprowadzał i teraz debil się tłumaczy że nie wiedział że nie będzie poparcia społecznego nosz k**wa a czego on się spodziewał że ludzie będą wiwatować że do usranej śmierdci mają zapierdalać, czy z Hołownią który teraz to chyba nawet na drugim miejscu w sondażach jest - pachołkiem TVN ?