na razie nie widać by inwestorzy przejęli się słowami FED o przedłużającej się tymczasowej inflacji rentowności obligów są stabilne
ale to tak często bywa że trzymają rynek za ryj i przesuwają sypanie w czasie aż jakiś pretekst do sypania się pojawi wszystko po to by zamotać, by nikt spoza układu nie wiedział co się dzieje jak patrzę na sapinę to widać pewien wzrost podaży, podobnie choć w mniejszym stopniu na nasdaq
są też opinie że FED zaleje świat dolarami i nie będzie walczył z inflacją wie że status waluty rezerwowej jest nie do uratowania więc uznano że jeżeli dolar ma tak i tak ma paść, to przynajmniej zdewaluują dług i kupią za drukowane tryliony dolarów tyle ile się da gdyby to miała być prawda to szorcenie indeksów będzie bolesne dla depo
przy tym wszystkim S moim zdaniem ma obecnie większe szanse zarobku ale pakując S trzeba jednak mieć na uwadze inflacyjny scenariusz i dalsze wzrosty indeksów
Tez tak myślałem, ale mam wątpliwości bo utrata przez srajtaśmę statusu waluty rezerwowej to de facto utrata mocarstwowości USA...wątpie, żeby na to poszli to już lepiej zwalić DJ na 15k
może i tak zobaczymy jak będzie
baron
Liczba postów : 226 Registration date : 30/09/2018
zaczynają sie ruchy wraz z postępującą presją inflacyjną /przypadek?? nie sądze ) / coś ich juz uwiera,coś przestaje im pasować..bedą werbalizować to i tamto ale niektórzy juz widzą ze okręt nabiera wody..
w zasadzie podwyzka st proc bedzie tylko dobiciem sprawy
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10323 Registration date : 05/08/2019
Masakra! Nie sądziłem że przez tyle lat i do dzisiaj nie został rozwiązany "problem" tego kto gdzie lubi wkładać. LGBT na siłę muszą się manifestować a tamci na siłę muszą z nimi walczyć. Po prostu każdy niech sobie robi co chce, kogo to obchodzi
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Poniżej grafika od Tavi Costy z Crescat Capital, dotycząca zmian aktywów w bilansie Fedu. Jak się okazuje, na przestrzeni ostatnich 4 tygodni w bilansie pojawiło się właśnie świeże 200 mld USD skupionych aktywów. Także to odnośnie ostatnich dyskusji na temat szans powodzenia procesu redukcji bilansu (tapering).
S&P500 oderwany od realiów Tomasz Gessner - Exeria.com 25 czerwca 2021 12:27
Przez wiele lat widoczna była dość wysoka korelacja (ok. 90%) S&P500 z Truck Tonnage Index, który mierzy tonaż brutto towarów przewożonych przez przewoźników samochodowych w Stanach Zjednoczonych w danym miesiącu. Jak widać, od ubiegłorocznego, covidowego lockdownu korelacja ta wyraźnie się rozerwała. To kolejny dowód na to, że rynek pchany jest dodrukiem, natomiast zniechęceni otrzymywanym świadczeniami socjalnymi Amerykanie nie mają specjalnie ochoty wracać do pracy. Z kolei pracodawcy mają coraz wyżej postawioną poprzeczkę w zakresie oferowanych warunków, bowiem z owymi świadczeniami muszą teraz konkurować (polecam doczytać historie z rekrutacjami do McDonald's w USA). Co gorsza, takie przyzwyczajenie społeczeństwa do otrzymywanych świadczeń jest zwykle jednokierunkowe. Żaden chcący wygrać wybory polityk nie zadeklaruje odebrania tych "tymczasowych" (to słowo robi ostatnio karierę w odniesieniu do inflacji) rozwiązań.
_________________ ...... a będzie giciej
Forex Trader MOD
jakiś czas temu przeszedłem na inwestorką emeryturę ale powiem Wam, że jak tak chcąc nie chcąc czytam z rozpędu co wyprawiają te rynki to mam niekłamaną chęć złapać tych sukinkotów na krótko i jedyne co mnie powstrzymuje to ta zupełna beztroska w wydawaniu fedowskich $ i jak tak patrzę to amarykanowo raczej wygląda, że któregoś dnia zrobi na open z dooopy +5% a nie -5% oderwanie z rzeczywistością już nie tylko w ocenie i komentarzach ale i w działaniu a ten wczorajszy dil co do prac państwowych w usa to nawet w cccp by nie wymyślili kandydują do najbardziej komunstycznego państwa świata ???
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46577 Registration date : 03/09/2007
jakiś czas temu przeszedłem na inwestorką emeryturę ale powiem Wam, że jak tak chcąc nie chcąc czytam z rozpędu co wyprawiają te rynki to mam niekłamaną chęć złapać tych sukinkotów na krótko i jedyne co mnie powstrzymuje to ta zupełna beztroska w wydawaniu fedowskich $ i jak tak patrzę to amarykanowo raczej wygląda, że któregoś dnia zrobi na open z dooopy +5% a nie -5% oderwanie z rzeczywistością już nie tylko w ocenie i komentarzach ale i w działaniu a ten wczorajszy dil co do prac państwowych w usa to nawet w cccp by nie wymyślili kandydują do najbardziej komunstycznego państwa świata ???
https://stooq.pl/mol/?id=19738
200 mld USD nowych aktywów w bilansie Fedu w miesiąc Tomasz Gessner - Exeria.com 25 czerwca 2021 12:35
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
200 mld USD nowych aktywów w bilansie Fedu w miesiąc Tomasz Gessner - Exeria.com 25 czerwca 2021 12:35
niewiarygodne, zwiększają dodruk zamiast zmniejszać od dodruku podobno rynek nieruchomości jest uzależniony dmuchają coraz większą banię bo gdyby przestali to zaraz byłby krach
Pan Nikt Dobry Kreskarz
Liczba postów : 5909 Registration date : 29/08/2007
Witam! No i przewaliło mnie z S na L systemowo, po 2251. W użyciu system wolny, bo ostatnio radzi sobie najlepiej. Rysują od początku czerwca coś na kształt małego megafonu i obecnie chyba kończymy falkę d. Liczę na dobranie L niżej w przyszłym tygodniu.
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Arkadiusz Czartoryski, Małgorzata Janowska i Zbigniew Girzyński opuścili KP PiS. Odejście tych trzech polityków zmienia sejmową arytmetykę. Klub Prawa i Sprawiedliwości formalnie traci większość w Sejmie.
Politycy podczas konferencji prasowej mówili o powodach swojej decyzji. Małgorzata Janowska wyjaśniła, że nie zgadza się i nie chce uczestniczyć w działaniach rządu dot. transformacji energetycznej.
Chciałabym podkreślić, że PiS szło do wyborów z hasłem, że energetyka konwencjonalna, górnictwo gwarantuje nasze bezpieczeństwo narodowe. W tej chwili odchodzimy od tego i ja się z tym nie zgadzam. Nie chcę w tym uczestniczyć
— mówiła Janowska.
Z kolei powodem decyzji Arkadiusza Czartoryskiego była sprawa elektrowni w Ostrołęce.
Dziś wyburzana jest inwestycja, która kosztowała setki milionów i była najbardziej ekologiczną elektrownią węglową w Polsce. To błąd
— ocenił polityk.
"Stosowne oświadczenie polskiego MSZ zostało przedstawione. Mogę tylko powiedzieć, że tak długo, jak będę premierem, tak długo Polska na pewno nie będzie płaciła za niemieckie zbrodnie. Ani złotówki, ani euro, ani dolara"
Forex Trader lubi tą wiadomość
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
"Stosowne oświadczenie polskiego MSZ zostało przedstawione. Mogę tylko powiedzieć, że tak długo, jak będę premierem, tak długo Polska na pewno nie będzie płaciła za niemieckie zbrodnie. Ani złotówki, ani euro, ani dolara"
zapomniał dodać, że za zbrodnie gen. Franco i Pinocheta też nie zapłacimy ani grosza to karygodne zaniedbanie k**wa
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
zapomniał dodać, że za zbrodnie gen. Franco i Pinocheta też nie zapłacimy ani grosza to karygodne zaniedbanie k**wa
14:30 USA PCDMUS.M Bazowy PCE Deflator M/M maj 0.50% poprzednio 0.70% 14:30 USA PCDYUS.M Bazowy PCE Deflator R/R maj 3.40% 3.10% 14:30 USA PSIMUS.M Dochody Amerykanów M/M maj -2.00% -13.10%
wczorajszy wzrost na bitcoinie zniesiony i widać jak cisną w dól ale wydaje mi się że ostatecznie pójdzie up, tzn ostatnie dołki nie będą teraz poprawione no zobaczymy
Forex Trader MOD
wczorajszy wzrost na bitcoinie zniesiony i widać jak cisną w dól ale wydaje mi się że ostatecznie pójdzie up no zobaczymy
Jazdy na tym bitconie sa niezłe. Dobrze że na tym nie gram
2 lata temu na bitconie kilka dni grałem, ale małymi pozycjami tak więc szału nie było
też nie gram na bitcoinie, xtb do tego się nie nadaje obserwuję z ciekawości przyrodniczej
Ja na Dukasie pogrywam na nim na h1 i ostatnie 4 wyjścia zyskowne - każde w dół. XTB to są w ogóle złodzieje, najlepiej nie mieć z tą firmą Nietzschego wspólnego.
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Pią 25 Cze 2021, 15:23, w całości zmieniany 1 raz
Forex Trader MOD