znajomy właśnie zadzwonił i mówi, że u nas na arbitrażu rozdają pieniądze do rozliczenia moment a baza sięga -30 ale skąd brać akcje na krótką sprzedaż zapytałem mówi, że te pieniądze są dla grubego a nie dla leszcza )) czyli Osioły gra razem z GS ? a to patriotyczne jest ? no i proszę 2/1 ot tak
_________________ ...... a będzie giciej
AgroTrader and Zygmunt de Bill like this post
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46564 Registration date : 03/09/2007
znajomy właśnie zadzwonił i mówi, że u nas na arbitrażu rozdają pieniądze do rozliczenia moment a baza sięga -30 ale skąd brać akcje na krótką sprzedaż zapytałem mówi, że te pieniądze są dla grubego a nie dla leszcza )) czyli Osioły gra razem z GS ? a to patriotyczne jest ? no i proszę 2/1 ot tak
pitoli bo , gruby=zagranica ZAWSZE -kupuja na szczycie - WIELKI POPYT DZISIAJ ,KUPOWALA ZAGRANICA - sprzedaja na dołakch - WIELKA PODAZ DZISIAJ -SPRZEDAWAŁA ZAGRANICA
powiedz mu ze sie nie zna
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Pią 06 Wrz 2024, 09:36, w całości zmieniany 1 raz
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46564 Registration date : 03/09/2007
pitoli bo , gruby=zagranica ZAWSZE -kupuja na szczycie - WIELKI POPYT DZISIAJ ,KUPOWALA ZAGRANICA - sprzedaja na dołakch - WIELKA PODAZ DZISIAJ -SPRZEDAWAŁA ZAGRANICA
powiedz mu ze sie nie zna
tak mu powiem gdy zadzwoni następnym razem ale jak znam życie to on właśnie gra na krótko bo ma zasadę, że z arbitrażem się nie kopie
_________________ ...... a będzie giciej
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Najważniejszy dla nas jest zawsze interes klienta! Te słowa Greg Smith wielokrotnie słyszał od swoich przełożonych w czasie dwunastoletniej, świetnie rozwijającej się kariery w banku inwestycyjnym Goldman Sachs.
Zaczynał w momencie, gdy nazwa banku i słowo „kryzys” nie miały prawa znaleźć się obok siebie. Uczył się, inwestował, zarabiał i korzystał z życia, generalnie zadowolony z tego, jak toczy się jego kariera, przekonany o słuszności wybranej przez siebie ścieżki. Przełom nastąpił w momencie, w którym jeden z największych klientów banku powiedział jemu i jednemu z partnerów prosto w oczy: „Prawda jest taka, że nie mamy do was zaufania… Robimy z wami interesy, bo musimy”.
Po tym doświadczeniu Greg odbył wiele rozmów ze wspólnikami banku, lecz nie przyniosły one żadnych rezultatów. Okazało się, że „moralność” to nie jest ulubione słowo finansistów. Dlatego też Smith odszedł z Goldman Sachs. Jednak nie rzucił pracy tak po prostu
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51908 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
.... żaden arbitraż tylko realia POlskieGO Wigusia20-ego, dywidendoweGO
.... żaden arbitraż tylko realia POlskieGO Wigusia20-ego, dywidendoweGO
Jackowski chyba podgląda UFO i widzi KRACH ....wczoraj miał min. wizję załamki na giełdzie https://www.youtube.com/watch?v=DqNonjW4BgA od 14:30 do 16:30 może jakiś suwenir dla UFO za to ?
MICHU
Liczba postów : 39673 Registration date : 25/10/2010
Co za leszcz ten znajomy To rynek od dwóch miesięcy jest durny i o tym nie wie
kolekcjon€r
Liczba postów : 10847 Registration date : 13/02/2023