Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO Akcje - Typy.

Go down 
+40
eclipse
Cris
EX
justa
ROGER
Prezes
fishemade
Aligator
Maggy
smerek1
mosa
k1976
Lennon
antykatofob
melex259
filip
resor
dead_eye
peter
pit
fabularasa
Rmir
W stronę słońca :)
busia
Franz
leszczyzna
Kazik
IronFX
zibi
Indiana
malec
specjalista
Jones
dziadek
SYLWESTER
jem
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Diablo
myśliwyl
Dave
44 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 16 ... 26  Next
AutorWiadomość
Jones

Jones

Liczba postów : 13205
Registration date : 15/03/2008

UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 Empty
PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPią 12 Cze 2009, 18:28

AGO dzisiaj nowy High
minimalny zakres wybicia 22-23 PLN
choć ja liczę na sporo więcej w miarę rozwoju sytuacji postaram się coś napisać zresztą sami widzicie co się dzieje
a i decyzje to nich każdy sam podejmie żeby nie było na mnie

HEJ
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPon 15 Cze 2009, 09:42

mosa napisał:
olaf napisał:
mosa napisał:
olaf napisał:
wszedłem po 2,7... teraz mam nadzieje ze ta spółka co ma zainwestowac w monari to naprawde zainwestuje

to baniz tym emitentem w czasie sesji ja nie mam kasy wiec nie wszedlem i znowu jakie info , pozniej wejde trudno

i tak juz pewnie dzisiaj nie posci kursu

szczeze jestem wkurwiony na maxa...co to za rynek jak jakiś łoś decyduje czy bedzie otwarcie czy nie...skoro jest popyt to o co im chodzi kurwa mać!

w poniedzialek se odbijesz

co ma wisieć, nie utonie Smile
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPon 15 Cze 2009, 11:45

monari sprzedany po 3,6 zł
czekam niżej na odkupienie
Powrót do góry Go down
antykatofob

antykatofob

Liczba postów : 971
Registration date : 01/07/2008

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPon 15 Cze 2009, 13:50

Jones napisał:
AGO dzisiaj nowy High
minimalny zakres wybicia 22-23 PLN
Mam, z podobnym TP.
Dzisiaj wybił się też JAG, zasięg powyżej 3 PLN.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPon 15 Cze 2009, 15:37

Jago też ładnie jeśli sie utrzyma ta świeczka to moze być wybicie
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPon 15 Cze 2009, 19:46

Zarząd "MONNARI TRADE" S.A. informuje, że poda w dniu 17 czerwca b.r., projekty uchwał wraz z uzasadnieniem oraz inne materiały przygotowane na Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki w dniu 30 czerwca b.r., tym samym naruszy zasadę Dobrych praktykach spółek notowanych na GPW zawartą w części II pkt 1 podpunkt 4), wskazującą termin, co najmniej 14 dniowy na publikację ww. materiałów przed wyznaczoną datą Zgromadzenia.

Powyższe naruszenie zasady Dobrych praktyk ma charakter incydentalny i jest spowodowane terminem posiedzenia Rady Nadzorczej (17 czerwca b.r.), która ma rozpatrywać i opiniować sprawy mając być przedmiotem uchwał Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.
Marek Banasiak - Prezes Zarządu

oraz info o transkacjach:
Na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie, Zarząd "MONNARI TRADE" S.A. informuje, że otrzymał w dniu dzisiejszym od Deutsche Banku PBC S.A. zawiadomienie o zbyciu 263.028 akcji na okaziciela "MONNARI TRADE" S.A. należących do akcjonariusza Spółki - Pana Jakuba Banasiaka, w dniach:

Data Wolumen Cena

transakcji

27.05. 2009 70.000 2,02 zł

28.05. 2009 3.000 1,96 zł

29.05. 2009 28.000 1,80 zł

01.06. 2009 28 1,77 zł

02.06. 2009 18.500 1,70 zł

03.06. 2009 33.500 1,66 zł

04.06. 2009 50.000 1,90 zł

04.06.2009 60.000 1,96 zł

Powyższe transakcje zostały dokonane na zlecenie Deutsche Banku PBC S.A. celem spłaty kredytu.

Przed zbyciem akcji Spółki Pan Jakub Banasiak posiadał 2.500.000 akcji (w tym: 2 000 000 akcji imiennych uprzywilejowanych co do głosu, oraz 500.000 akcji na okaziciela), co stanowiło 18,68 % udziału w kapitale zakładowym i dawało 21,05 % w ogólnej liczbie głosów.

Obecnie Pan Jakub Banasiak posiada 2.236.972 akcje Spółki (w tym: 2.000.000 akcji imiennych uprzywilejowanych co do głosu oraz 236.972 akcji na okaziciela), co stanowi 16,72 % w kapitale zakładowym i daje 19,82 % w ogólnej liczbie głosów.
Marek Banasiak - Prezes Zarządu

Ciekawe jakie info szykują?

a zdrugiej strony czemu łosie sprzedali, czyżby nic naprawde niewiedzieli o amerykanskim fundzie???

30.06.2009- ZWZ w sprawie pokrycia straty.

poczekamy zobaczymy, ja trzymam

dziesiejsze transakcje też mnie zastanawiały...byś może Banasik znów sypał, bo inaczej to byśmy mieli otwarcie dużo wyżej i max minimum na 5 zł
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyWto 16 Cze 2009, 10:37

na dziś beefsan spekulacyjnie, a moze i dłuzej, sie zobaczy
ktoś zbiera
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptySro 17 Cze 2009, 11:37

Mylogi pisał kiedyś o Anti że to jest drugi Dragowski, dziś widać ze jest wzrost przy wiekszym wolumenie....ale czy to już ten czas?
zobaczymy
Powrót do góry Go down
mosa

Liczba postów : 362
Registration date : 23/02/2009

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptySro 17 Cze 2009, 13:14

ja wzielem na pare chwil efh i redan bo wybijaja sie

i zrobilem to niepotrzebnie bo za szybko
Powrót do góry Go down
Dave
Admin
Admin
Dave

Liczba postów : 21090
Registration date : 31/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptySro 17 Cze 2009, 22:24

mosa napisał:
ja wzielem na pare chwil efh i redan bo wybijaja sie

i zrobilem to niepotrzebnie bo za szybko

Very Happy
Powrót do góry Go down
smerek1

smerek1

Liczba postów : 160
Registration date : 31/03/2009

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyCzw 18 Cze 2009, 00:08

Hej AKCJONARIUSZE!!!! cheers
Ja prawie od dwóch tygodni jestem bez akcyjek. Prawie tydzień jes sprzedawałem - oj ciężko było. Pchnąłem PLN, OPG, JWC, STX, a wcześniej jeszcze LTS.
Sądzę, że teraz jest raczej czas na spokojne obserwowanie i typowanie co warto skubnąć za jakiś miesiąc (najwcześniej), a być może za 3.
Inwestuję raczej średnioterminowo - nie mam czasu na kilkudniówki (praca jest ważniejsza.

A co obserwuję? Ano nadal te co wcześniej wymieniłem oraz : PGNiG, POL, DRE, BRK, RPC, TEX.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyCzw 18 Cze 2009, 08:54

smerek1 napisał:
Hej AKCJONARIUSZE!!!! cheers
Ja prawie od dwóch tygodni jestem bez akcyjek. Prawie tydzień jes sprzedawałem - oj ciężko było. Pchnąłem PLN, OPG, JWC, STX, a wcześniej jeszcze LTS.
Sądzę, że teraz jest raczej czas na spokojne obserwowanie i typowanie co warto skubnąć za jakiś miesiąc (najwcześniej), a być może za 3.
Inwestuję raczej średnioterminowo - nie mam czasu na kilkudniówki (praca jest ważniejsza.

A co obserwuję? Ano nadal te co wcześniej wymieniłem oraz : PGNiG, POL, DRE, BRK, RPC, TEX.

ja raczej dt lub na kilka dni
okazja jest do wyciągniecia kilku procent to sie bierze, a czasem sie uda jak na monari zgrnąć kilkadziesiąt %

dziś znów Anti obserwuję, moze wejde
Powrót do góry Go down
malec

Liczba postów : 2077
Registration date : 14/12/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyCzw 18 Cze 2009, 19:27

Dziś kupiłem troche .nie wiem czy na krótko czy dłużej. część pewno będę kasował. lcc, efh , dpl, jwc, pnd, mci, jtz. obserwuję nadal kiszonke 05n
Powrót do góry Go down
smerek1

smerek1

Liczba postów : 160
Registration date : 31/03/2009

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyCzw 18 Cze 2009, 19:41

malec napisał:
Dziś kupiłem troche .nie wiem czy na krótko czy dłużej. część pewno będę kasował. lcc, efh , dpl, jwc, pnd, mci, jtz. obserwuję nadal kiszonke 05n

Dzisiaj dobry dzień na kupno.
Ja jednak trzymam się swoich wcześniejszych założeń. Niestety cierpię na deficyt czasu w przypadku konieczności szybkiego wyjścia z papierów.
Pomimo tego, że sam oczekuję korekty - trzymam kciuki.
Powrót do góry Go down
mosa

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPią 19 Cze 2009, 09:17

duda odbila od lini trendu dosc ciekawie wyglada
Powrót do góry Go down
k1976

k1976

Liczba postów : 644
Registration date : 22/05/2009

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPią 19 Cze 2009, 10:19

mam takie ogólne wrażenie, że sporo akcji jest teraz jakby w fali 4 impulsu. to znaczy - po dość dynamicznym wzroście jest długie, powolne opadanie z którego następuje dynamiczne wybicie w górę.
Powrót do góry Go down
mosa

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPią 19 Cze 2009, 10:35

ja bym sie wogole nie zajmowal takimi rzeczami tylko gral a gdzie jstesmy teraz to sie okaze pozniej

wzielem o5n na pare chwil bo ladnie po lini ida
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPią 19 Cze 2009, 13:36

mosa napisał:

duży obróęt , ładna świeczka wygląda na to ze to nie bedzie mały wzrost ale moze pociągnąć dużo wyzej w kilka dni...ja zagrałem spekulacyjnie i teraz żałuje ze za szybkop wyszedłem i tytlko 1200 zł z tego
ale jeśli sie utrzyma ten wzrost to warto wejść tak myśle
Powrót do góry Go down
mosa

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPią 19 Cze 2009, 13:44

olaf napisał:
mosa napisał:

duży obróęt , ładna świeczka wygląda na to ze to nie bedzie mały wzrost ale moze pociągnąć dużo wyzej w kilka dni...ja zagrałem spekulacyjnie i teraz żałuje ze za szybkop wyszedłem i tytlko 1200 zł z tego

ja czekam tez zeby w to wejsc bede cial strate z o5n najwyzej bo pod linie wpadli dlatego dobrz ejak by jeszcze nie ruszali

wyszedelm z o5 i wszedel w dude po 1.06

orco pokonalo 28 zl tez niezle

fatum mni nie opuszcza nie chcialem wychodzic po 1.11 po co nie bede ucinal zysku choc od lini trendu sie oddalili zostlem to kurwy do 1.06 sprowadzili kurs , kolejny raz
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPią 19 Cze 2009, 16:25

mosa napisał:
olaf napisał:
mosa napisał:

ja czekam tez zeby w to wejsc bede cial strate z o5n najwyzej bo pod linie wpadli dlatego dobrz ejak by jeszcze nie ruszali

fatum mni nie opuszcza nie chcialem wychodzic po 1.11 po co nie bede ucinal zysku choc od lini trendu sie oddalili zostlem to kurwy do 1.06 sprowadzili kurs , kolejny raz

mnie też to wkurwiło bo wziąłem 25 tyś akcji po 1,09 średio i na close po 1.07 kolejne 20 tyś akcji.... w poniedziałek powinno rosnąć bo świeczka pomimo tego zjazdu z 1,11 i tak jest dobra i powyżej oporu, koloejny opór to dziseijsze 1,11 ale to chyba mało wazne no i wazniejszy to 1,29 zł
Powrót do góry Go down
mosa

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPią 19 Cze 2009, 16:37

olaf napisał:
mosa napisał:
olaf napisał:
mosa napisał:

mnie też to wkurwiło bo wziąłem 25 tyś akcji po 1,09 średio i na close po 1.07 kolejne 20 tyś akcji.... w poniedziałek powinno rosnąć bo świeczka pomimo tego zjazdu z 1,11 i tak jest dobra i powyżej oporu, koloejny opór to dziseijsze 1,11 ale to chyba mało wazne no i wazniejszy to 1,29 zł

ja chcialem sprzedac na fix ale sie nie udalo , co do swieczki tez tak uwazam ale ciage teraz mam na uwadze ze moga jakeis info podac czy inne cholerstwo a wtedy to nie bedzie technicza wyprzedaz a panika leszcza czego sie boje

nic chyb zlego nie podali oprocze wywiadu w tvn a to tez nerwowosc wprowadza

tak to teraz wyglada mi ten system infami nie pasuje
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPią 19 Cze 2009, 20:23

No to dostałam po "Łapach" dymanko bij szwagra
Powrót do góry Go down
malec

Liczba postów : 2077
Registration date : 14/12/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptySob 20 Cze 2009, 12:04

cooler napisał:
No to dostałam po "Łapach" dymanko bij szwagra
może jeszcze nie. ale jazda może być. pozdrawiam.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyNie 21 Cze 2009, 18:19

Wykres Dudy wygląda obiecująco jeśli chodzi o At, widać że porusza sie w klinie. Ewentualne wybicie górą otwiera dtrogę do pierwszego oporu przy 1,29 zł. Jak wiadomo tutaj bardzie góre biorą emocje bo pojawia sie wiele infotramcji, które mają duży w pływ na kurs i samą spółke, jednakze w sprawie opcji koncern dogadał sie z bankami

UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 Duda110
Powrót do góry Go down
mosa

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPon 22 Cze 2009, 08:48

vistula widac ladnie zacznie jak duda nie ruszy na poczatku to zmieniam ja na vistule

pierw poczakam niech ta luka okrzepnie wiadomo

cienko zachowuje sie duda

wyszedlem z niej

wzielem vistule bo pokonala intra traend sapdkowy i lapy ba sa intra w trendzie wzrostowym
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPon 22 Cze 2009, 11:10

ja też dude wywaliłem po 1,1 i czekałem zeby dobrać po 0,99 ale niezjechali
patrze własnie na monari i chyba wejde w to spółke
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPon 22 Cze 2009, 11:20

i ciekawostka z NC - Viaguara

Raport Bieżący
Spółka: ViaGuaranumer: 23/2009 data dodania: 2009-06-22 11:04:58

Zawarcie istotnej umowy o współpracy.
Zarząd ViaGuara S.A. informuje, iż w dniu 22 czerwca 2009 roku została podpisana umowa o współpracy z firmą Twój Asystent 24 Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu. Na mocy niniejszej umowy Twój Asystent 24 Sp. z o.o., zobowiązał się do współpracy w zakresie sprzedaży, opracowania i wdrożenia mechanizmów sprzedaży produktów o handlowej nazwie VIAGUARA. Umowa zostaje zawarta na okres 3 lat. Strony zgodnie ustaliły iż zobowiązują się osiągnąć minimalny poziom sprzedaży Produktu ViaGuara Energy Drink w wysokości 500.000 sztuk miesięcznie po 6 miesiącach od dnia zawarcia Umowy, a następnie 1.500.000 sztuk miesięcznie po 12 miesiącach od dnia zawarcia Umowy. Umowa została uznana za istotną ze względu na zakres świadczonych usług oraz na jej wpływ na wartość przychodów ze sprzedaży Emitenta. Podstawa prawna: § 3 ust. 2 p. 2 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".
Załączniki:

Osoby reprezentujące spółkę

Grzegorz Książek Wiceprezes
Marta Jeżewska Prokurent
Powrót do góry Go down
mosa

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPon 22 Cze 2009, 11:36

ja to troche zlapalem sie w pulapke na vistuli i musialem ze strata uciekac lapy tez za szybko wzielem ale je trzymam bo narazie calkeim niezle wygladaja

to przez patrzenie na wykres 5 min jest dokladny ale moza sie zlapac czasami mozan za szybko wskoczyc w cos

dla mnie na monarri jeszcze za wczesnie

te lapy teraz sa w ciekawym momencie czyli na oporze jak pzrebija na zamkniecei to bedzie ok dla mnie
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPon 22 Cze 2009, 13:51

olaf napisał:
i ciekawostka z NC - Viaguara

Raport Bieżący
Spółka: ViaGuaranumer: 23/2009 data dodania: 2009-06-22 11:04:58

Zawarcie istotnej umowy o współpracy.
Zarząd ViaGuara S.A. informuje, iż w dniu 22 czerwca 2009 roku została podpisana umowa o współpracy z firmą Twój Asystent 24 Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu. Na mocy niniejszej umowy Twój Asystent 24 Sp. z o.o., zobowiązał się do współpracy w zakresie sprzedaży, opracowania i wdrożenia mechanizmów sprzedaży produktów o handlowej nazwie VIAGUARA. Umowa zostaje zawarta na okres 3 lat. Strony zgodnie ustaliły iż zobowiązują się osiągnąć minimalny poziom sprzedaży Produktu ViaGuara Energy Drink w wysokości 500.000 sztuk miesięcznie po 6 miesiącach od dnia zawarcia Umowy, a następnie 1.500.000 sztuk miesięcznie po 12 miesiącach od dnia zawarcia Umowy. Umowa została uznana za istotną ze względu na zakres świadczonych usług oraz na jej wpływ na wartość przychodów ze sprzedaży Emitenta. Podstawa prawna: § 3 ust. 2 p. 2 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".
Załączniki:

Osoby reprezentujące spółkę

Grzegorz Książek Wiceprezes
Marta Jeżewska Prokurent

no i sie opłaciło brać i czekać, wziałem dziś 120 koła akcji po 0,14

tylko niemogę sie doliczyć jeszcze 8 patyków które brakuje mi na koncie...ale sie domyślam ze to prze konie - blokada
Powrót do góry Go down
mosa

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 EmptyPon 22 Cze 2009, 14:24

to ladny zysk masz
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. - Page 7 Empty

Powrót do góry Go down

UFO Akcje - Typy.
Powrót do góry 
Strona 7 z 26Idź do strony : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 16 ... 26  Next
 Similar topics
-
» UFO - 08.04.2009
» kontrakty na akcje
» Akcje groszowe - czy warto?
» UFO Akcje - strategie i techniki gry / inwestycji.

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Uniwersytet Futures i Opcji  :: Akcje-
Skocz do: