| UFO Akcje - Typy. | |
|
+40eclipse Cris EX justa ROGER Prezes fishemade Aligator Maggy smerek1 mosa k1976 Lennon antykatofob melex259 filip resor dead_eye peter pit fabularasa Rmir W stronę słońca :) busia Franz leszczyzna Kazik IronFX zibi Indiana malec specjalista Jones dziadek SYLWESTER jem PINGWIN (Z MADAGASKARU) Diablo myśliwyl Dave 44 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 12 Cze 2009, 18:28 | |
| AGO dzisiaj nowy High minimalny zakres wybicia 22-23 PLN choć ja liczę na sporo więcej w miarę rozwoju sytuacji postaram się coś napisać zresztą sami widzicie co się dzieje a i decyzje to nich każdy sam podejmie żeby nie było na mnie
HEJ | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pon 15 Cze 2009, 09:42 | |
| - mosa napisał:
- olaf napisał:
- mosa napisał:
- olaf napisał:
- wszedłem po 2,7... teraz mam nadzieje ze ta spółka co ma zainwestowac w monari to naprawde zainwestuje
to baniz tym emitentem w czasie sesji ja nie mam kasy wiec nie wszedlem i znowu jakie info , pozniej wejde trudno
i tak juz pewnie dzisiaj nie posci kursu szczeze jestem wkurwiony na maxa...co to za rynek jak jakiś łoś decyduje czy bedzie otwarcie czy nie...skoro jest popyt to o co im chodzi kurwa mać! w poniedzialek se odbijesz co ma wisieć, nie utonie |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pon 15 Cze 2009, 11:45 | |
| monari sprzedany po 3,6 zł czekam niżej na odkupienie |
|
| |
antykatofob
Liczba postów : 971 Registration date : 01/07/2008
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pon 15 Cze 2009, 13:50 | |
| - Jones napisał:
- AGO dzisiaj nowy High
minimalny zakres wybicia 22-23 PLN Mam, z podobnym TP. Dzisiaj wybił się też JAG, zasięg powyżej 3 PLN. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pon 15 Cze 2009, 15:37 | |
| Jago też ładnie jeśli sie utrzyma ta świeczka to moze być wybicie |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pon 15 Cze 2009, 19:46 | |
| Zarząd "MONNARI TRADE" S.A. informuje, że poda w dniu 17 czerwca b.r., projekty uchwał wraz z uzasadnieniem oraz inne materiały przygotowane na Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki w dniu 30 czerwca b.r., tym samym naruszy zasadę Dobrych praktykach spółek notowanych na GPW zawartą w części II pkt 1 podpunkt 4), wskazującą termin, co najmniej 14 dniowy na publikację ww. materiałów przed wyznaczoną datą Zgromadzenia.
Powyższe naruszenie zasady Dobrych praktyk ma charakter incydentalny i jest spowodowane terminem posiedzenia Rady Nadzorczej (17 czerwca b.r.), która ma rozpatrywać i opiniować sprawy mając być przedmiotem uchwał Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia. Marek Banasiak - Prezes Zarządu
oraz info o transkacjach: Na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie, Zarząd "MONNARI TRADE" S.A. informuje, że otrzymał w dniu dzisiejszym od Deutsche Banku PBC S.A. zawiadomienie o zbyciu 263.028 akcji na okaziciela "MONNARI TRADE" S.A. należących do akcjonariusza Spółki - Pana Jakuba Banasiaka, w dniach:
Data Wolumen Cena
transakcji
27.05. 2009 70.000 2,02 zł
28.05. 2009 3.000 1,96 zł
29.05. 2009 28.000 1,80 zł
01.06. 2009 28 1,77 zł
02.06. 2009 18.500 1,70 zł
03.06. 2009 33.500 1,66 zł
04.06. 2009 50.000 1,90 zł
04.06.2009 60.000 1,96 zł
Powyższe transakcje zostały dokonane na zlecenie Deutsche Banku PBC S.A. celem spłaty kredytu.
Przed zbyciem akcji Spółki Pan Jakub Banasiak posiadał 2.500.000 akcji (w tym: 2 000 000 akcji imiennych uprzywilejowanych co do głosu, oraz 500.000 akcji na okaziciela), co stanowiło 18,68 % udziału w kapitale zakładowym i dawało 21,05 % w ogólnej liczbie głosów.
Obecnie Pan Jakub Banasiak posiada 2.236.972 akcje Spółki (w tym: 2.000.000 akcji imiennych uprzywilejowanych co do głosu oraz 236.972 akcji na okaziciela), co stanowi 16,72 % w kapitale zakładowym i daje 19,82 % w ogólnej liczbie głosów. Marek Banasiak - Prezes Zarządu
Ciekawe jakie info szykują?
a zdrugiej strony czemu łosie sprzedali, czyżby nic naprawde niewiedzieli o amerykanskim fundzie???
30.06.2009- ZWZ w sprawie pokrycia straty.
poczekamy zobaczymy, ja trzymam
dziesiejsze transakcje też mnie zastanawiały...byś może Banasik znów sypał, bo inaczej to byśmy mieli otwarcie dużo wyżej i max minimum na 5 zł |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Wto 16 Cze 2009, 10:37 | |
| na dziś beefsan spekulacyjnie, a moze i dłuzej, sie zobaczy ktoś zbiera |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Sro 17 Cze 2009, 11:37 | |
| Mylogi pisał kiedyś o Anti że to jest drugi Dragowski, dziś widać ze jest wzrost przy wiekszym wolumenie....ale czy to już ten czas? zobaczymy |
|
| |
mosa
Liczba postów : 362 Registration date : 23/02/2009
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Sro 17 Cze 2009, 13:14 | |
| ja wzielem na pare chwil efh i redan bo wybijaja sie
i zrobilem to niepotrzebnie bo za szybko | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| |
| |
smerek1
Liczba postów : 160 Location : Legionowo Registration date : 31/03/2009
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 18 Cze 2009, 00:08 | |
| Hej AKCJONARIUSZE!!!! Ja prawie od dwóch tygodni jestem bez akcyjek. Prawie tydzień jes sprzedawałem - oj ciężko było. Pchnąłem PLN, OPG, JWC, STX, a wcześniej jeszcze LTS. Sądzę, że teraz jest raczej czas na spokojne obserwowanie i typowanie co warto skubnąć za jakiś miesiąc (najwcześniej), a być może za 3. Inwestuję raczej średnioterminowo - nie mam czasu na kilkudniówki (praca jest ważniejsza. A co obserwuję? Ano nadal te co wcześniej wymieniłem oraz : PGNiG, POL, DRE, BRK, RPC, TEX. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 18 Cze 2009, 08:54 | |
| - smerek1 napisał:
- Hej AKCJONARIUSZE!!!!
Ja prawie od dwóch tygodni jestem bez akcyjek. Prawie tydzień jes sprzedawałem - oj ciężko było. Pchnąłem PLN, OPG, JWC, STX, a wcześniej jeszcze LTS. Sądzę, że teraz jest raczej czas na spokojne obserwowanie i typowanie co warto skubnąć za jakiś miesiąc (najwcześniej), a być może za 3. Inwestuję raczej średnioterminowo - nie mam czasu na kilkudniówki (praca jest ważniejsza.
A co obserwuję? Ano nadal te co wcześniej wymieniłem oraz : PGNiG, POL, DRE, BRK, RPC, TEX. ja raczej dt lub na kilka dni okazja jest do wyciągniecia kilku procent to sie bierze, a czasem sie uda jak na monari zgrnąć kilkadziesiąt % dziś znów Anti obserwuję, moze wejde |
|
| |
malec
Liczba postów : 2077 Registration date : 14/12/2007
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 18 Cze 2009, 19:27 | |
| Dziś kupiłem troche .nie wiem czy na krótko czy dłużej. część pewno będę kasował. lcc, efh , dpl, jwc, pnd, mci, jtz. obserwuję nadal kiszonke 05n | |
|
| |
smerek1
Liczba postów : 160 Location : Legionowo Registration date : 31/03/2009
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Czw 18 Cze 2009, 19:41 | |
| - malec napisał:
- Dziś kupiłem troche .nie wiem czy na krótko czy dłużej. część pewno będę kasował. lcc, efh , dpl, jwc, pnd, mci, jtz. obserwuję nadal kiszonke 05n
Dzisiaj dobry dzień na kupno. Ja jednak trzymam się swoich wcześniejszych założeń. Niestety cierpię na deficyt czasu w przypadku konieczności szybkiego wyjścia z papierów. Pomimo tego, że sam oczekuję korekty - trzymam kciuki. | |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 19 Cze 2009, 09:17 | |
| duda odbila od lini trendu dosc ciekawie wyglada | |
|
| |
k1976
Liczba postów : 644 Registration date : 22/05/2009
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 19 Cze 2009, 10:19 | |
| mam takie ogólne wrażenie, że sporo akcji jest teraz jakby w fali 4 impulsu. to znaczy - po dość dynamicznym wzroście jest długie, powolne opadanie z którego następuje dynamiczne wybicie w górę. | |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 19 Cze 2009, 10:35 | |
| ja bym sie wogole nie zajmowal takimi rzeczami tylko gral a gdzie jstesmy teraz to sie okaze pozniej
wzielem o5n na pare chwil bo ladnie po lini ida | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 19 Cze 2009, 13:36 | |
| - mosa napisał:
- duda odbila od lini trendu dosc ciekawie wyglada
duży obróęt , ładna świeczka wygląda na to ze to nie bedzie mały wzrost ale moze pociągnąć dużo wyzej w kilka dni...ja zagrałem spekulacyjnie i teraz żałuje ze za szybkop wyszedłem i tytlko 1200 zł z tego ale jeśli sie utrzyma ten wzrost to warto wejść tak myśle |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 19 Cze 2009, 13:44 | |
| - olaf napisał:
- mosa napisał:
duży obróęt , ładna świeczka wygląda na to ze to nie bedzie mały wzrost ale moze pociągnąć dużo wyzej w kilka dni...ja zagrałem spekulacyjnie i teraz żałuje ze za szybkop wyszedłem i tytlko 1200 zł z tego ale jeśli sie utrzyma ten wzrost to warto wejść tak myśle ja czekam tez zeby w to wejsc bede cial strate z o5n najwyzej bo pod linie wpadli dlatego dobrz ejak by jeszcze nie ruszali wyszedelm z o5 i wszedel w dude po 1.06 orco pokonalo 28 zl tez niezle fatum mni nie opuszcza nie chcialem wychodzic po 1.11 po co nie bede ucinal zysku choc od lini trendu sie oddalili zostlem to kurwy do 1.06 sprowadzili kurs , kolejny raz | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 19 Cze 2009, 16:25 | |
| - mosa napisał:
- olaf napisał:
- mosa napisał:
duży obróęt , ładna świeczka wygląda na to ze to nie bedzie mały wzrost ale moze pociągnąć dużo wyzej w kilka dni...ja zagrałem spekulacyjnie i teraz żałuje ze za szybkop wyszedłem i tytlko 1200 zł z tego ale jeśli sie utrzyma ten wzrost to warto wejść tak myśle ja czekam tez zeby w to wejsc bede cial strate z o5n najwyzej bo pod linie wpadli dlatego dobrz ejak by jeszcze nie ruszali
wyszedelm z o5 i wszedel w dude po 1.06
orco pokonalo 28 zl tez niezle
fatum mni nie opuszcza nie chcialem wychodzic po 1.11 po co nie bede ucinal zysku choc od lini trendu sie oddalili zostlem to kurwy do 1.06 sprowadzili kurs , kolejny raz mnie też to wkurwiło bo wziąłem 25 tyś akcji po 1,09 średio i na close po 1.07 kolejne 20 tyś akcji.... w poniedziałek powinno rosnąć bo świeczka pomimo tego zjazdu z 1,11 i tak jest dobra i powyżej oporu, koloejny opór to dziseijsze 1,11 ale to chyba mało wazne no i wazniejszy to 1,29 zł |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pią 19 Cze 2009, 16:37 | |
| - olaf napisał:
- mosa napisał:
- olaf napisał:
- mosa napisał:
duży obróęt , ładna świeczka wygląda na to ze to nie bedzie mały wzrost ale moze pociągnąć dużo wyzej w kilka dni...ja zagrałem spekulacyjnie i teraz żałuje ze za szybkop wyszedłem i tytlko 1200 zł z tego ale jeśli sie utrzyma ten wzrost to warto wejść tak myśle ja czekam tez zeby w to wejsc bede cial strate z o5n najwyzej bo pod linie wpadli dlatego dobrz ejak by jeszcze nie ruszali
wyszedelm z o5 i wszedel w dude po 1.06
orco pokonalo 28 zl tez niezle
fatum mni nie opuszcza nie chcialem wychodzic po 1.11 po co nie bede ucinal zysku choc od lini trendu sie oddalili zostlem to kurwy do 1.06 sprowadzili kurs , kolejny raz mnie też to wkurwiło bo wziąłem 25 tyś akcji po 1,09 średio i na close po 1.07 kolejne 20 tyś akcji.... w poniedziałek powinno rosnąć bo świeczka pomimo tego zjazdu z 1,11 i tak jest dobra i powyżej oporu, koloejny opór to dziseijsze 1,11 ale to chyba mało wazne no i wazniejszy to 1,29 zł ja chcialem sprzedac na fix ale sie nie udalo , co do swieczki tez tak uwazam ale ciage teraz mam na uwadze ze moga jakeis info podac czy inne cholerstwo a wtedy to nie bedzie technicza wyprzedaz a panika leszcza czego sie boje nic chyb zlego nie podali oprocze wywiadu w tvn a to tez nerwowosc wprowadza tak to teraz wyglada mi ten system infami nie pasuje | |
|
| |
Gość Gość
| |
| |
malec
Liczba postów : 2077 Registration date : 14/12/2007
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Nie 21 Cze 2009, 18:19 | |
| Wykres Dudy wygląda obiecująco jeśli chodzi o At, widać że porusza sie w klinie. Ewentualne wybicie górą otwiera dtrogę do pierwszego oporu przy 1,29 zł. Jak wiadomo tutaj bardzie góre biorą emocje bo pojawia sie wiele infotramcji, które mają duży w pływ na kurs i samą spółke, jednakze w sprawie opcji koncern dogadał sie z bankami |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pon 22 Cze 2009, 08:48 | |
| vistula widac ladnie zacznie jak duda nie ruszy na poczatku to zmieniam ja na vistule
pierw poczakam niech ta luka okrzepnie wiadomo
cienko zachowuje sie duda
wyszedlem z niej
wzielem vistule bo pokonala intra traend sapdkowy i lapy ba sa intra w trendzie wzrostowym | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pon 22 Cze 2009, 11:10 | |
| ja też dude wywaliłem po 1,1 i czekałem zeby dobrać po 0,99 ale niezjechali patrze własnie na monari i chyba wejde w to spółke |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pon 22 Cze 2009, 11:20 | |
| i ciekawostka z NC - Viaguara
Raport Bieżący Spółka: ViaGuaranumer: 23/2009 data dodania: 2009-06-22 11:04:58
Zawarcie istotnej umowy o współpracy. Zarząd ViaGuara S.A. informuje, iż w dniu 22 czerwca 2009 roku została podpisana umowa o współpracy z firmą Twój Asystent 24 Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu. Na mocy niniejszej umowy Twój Asystent 24 Sp. z o.o., zobowiązał się do współpracy w zakresie sprzedaży, opracowania i wdrożenia mechanizmów sprzedaży produktów o handlowej nazwie VIAGUARA. Umowa zostaje zawarta na okres 3 lat. Strony zgodnie ustaliły iż zobowiązują się osiągnąć minimalny poziom sprzedaży Produktu ViaGuara Energy Drink w wysokości 500.000 sztuk miesięcznie po 6 miesiącach od dnia zawarcia Umowy, a następnie 1.500.000 sztuk miesięcznie po 12 miesiącach od dnia zawarcia Umowy. Umowa została uznana za istotną ze względu na zakres świadczonych usług oraz na jej wpływ na wartość przychodów ze sprzedaży Emitenta. Podstawa prawna: § 3 ust. 2 p. 2 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu". Załączniki: Osoby reprezentujące spółkę Grzegorz Książek Wiceprezes Marta Jeżewska Prokurent |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pon 22 Cze 2009, 11:36 | |
| ja to troche zlapalem sie w pulapke na vistuli i musialem ze strata uciekac lapy tez za szybko wzielem ale je trzymam bo narazie calkeim niezle wygladaja
to przez patrzenie na wykres 5 min jest dokladny ale moza sie zlapac czasami mozan za szybko wskoczyc w cos
dla mnie na monarri jeszcze za wczesnie
te lapy teraz sa w ciekawym momencie czyli na oporze jak pzrebija na zamkniecei to bedzie ok dla mnie | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pon 22 Cze 2009, 13:51 | |
| - olaf napisał:
- i ciekawostka z NC - Viaguara
Raport Bieżący Spółka: ViaGuaranumer: 23/2009 data dodania: 2009-06-22 11:04:58
Zawarcie istotnej umowy o współpracy. Zarząd ViaGuara S.A. informuje, iż w dniu 22 czerwca 2009 roku została podpisana umowa o współpracy z firmą Twój Asystent 24 Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu. Na mocy niniejszej umowy Twój Asystent 24 Sp. z o.o., zobowiązał się do współpracy w zakresie sprzedaży, opracowania i wdrożenia mechanizmów sprzedaży produktów o handlowej nazwie VIAGUARA. Umowa zostaje zawarta na okres 3 lat. Strony zgodnie ustaliły iż zobowiązują się osiągnąć minimalny poziom sprzedaży Produktu ViaGuara Energy Drink w wysokości 500.000 sztuk miesięcznie po 6 miesiącach od dnia zawarcia Umowy, a następnie 1.500.000 sztuk miesięcznie po 12 miesiącach od dnia zawarcia Umowy. Umowa została uznana za istotną ze względu na zakres świadczonych usług oraz na jej wpływ na wartość przychodów ze sprzedaży Emitenta. Podstawa prawna: § 3 ust. 2 p. 2 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu". Załączniki: Osoby reprezentujące spółkę Grzegorz Książek Wiceprezes Marta Jeżewska Prokurent no i sie opłaciło brać i czekać, wziałem dziś 120 koła akcji po 0,14 tylko niemogę sie doliczyć jeszcze 8 patyków które brakuje mi na koncie...ale sie domyślam ze to prze konie - blokada |
|
| |
mosa
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. Pon 22 Cze 2009, 14:24 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO Akcje - Typy. | |
| |
|