| UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY | |
|
+34ramzes andrzej1217 forex kydo filip gumbas malec SYLWESTER Bazakbal Damian PoPo zibi EURO inwestor przemak franco wredniaha Reser loko Laik Indiana LeM Rmir nomad Jones rydzo BORowik Dave kamikaze ojro Ezet dead_eye betonowe_buty SzFagier 38 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
przemak
Liczba postów : 8399 Age : 61 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 15:28 | |
| - Dave napisał:
- przemak napisał:
- Indiana napisał:
- I dla mnie jest to bardzo dziwne ograniczenie...
Ale zabezpiecza przed glupimi bledami - i mysle, ze to wlasnie jest powodem takich ograniczen. a jakie to mogą byc błędy Niezrealizowane zlecenie i zwiazane z tym reklamacje, tak mysle. | |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 15:36 | |
| ta może tak być że chodzi o pewność realizacji zlecenia z LA ? bo jak cena rośnie to bardziej jest prawdopodobne że kupimy po wyższej cenie niż po niższej a jak spada to szybciej sprzedamy po niższej ? | |
|
| |
Damian
Liczba postów : 7125 Location : Waw Registration date : 28/01/2008
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 15:40 | |
| [quote="Rmir"][quote="Ezet"] - Rmir napisał:
- LeM napisał:
- Bogdan napisał:
- LeM napisał:
- ...
rozumiem, ze jestes tym PRAWDZIWYM warszawiakiem, z dziada pradziada i mierzi Cie oszołomstwo z prowincji... Zawsze mnie smieszy ta duma....quote]
to przeciez wyciagasz telefona z kieszony, wbijasz 22986 i uprzejmie donosisz pani ze strazy wiejskiej o tym fakcie i musza p[rzyjechac a na miejsca inwalidów to leca jak głupi od poczatku miesiaca, bo to 500 mandatu jest Na wspólnotę nie przyjadą, a zwłaszcza jak jest szlaban na wieździe na wspólnotę.
na marinie w warszawie to ochrona sie nie pierdzieli, tylko idzie gościu z puszką kleju i pedzlem, po szybach bocznych rozprowadza klej i do tego kartke: tu obowiązuje zakaz parkowania a na innym osiedlu widziałem jak gościu stal i szybe skubał z drobnych ścinków, ochrona ma takie arkusze z folii samoprzylepnej, ze przy probie oderwania z szyby dzieli sie ona na malutkie kawałeczki z tymi osiedlami to jest generalnie zagwoska, znajomy mieszka na takim osiedlu, gdzie ludzie parkowali pod oknami, ale to byl jednoczesnie taki ring, wokol osiedla... ochrona wzywala lawet i 30 minut i po aucie, wszystko z godnie z regulaminem wspolnoty, trafilo na goscia ktory oskarzyl wspolnote i wygral w sadzie, nie dosc , ze zwrocili kase za lawete to za 3 dni uzywania zastepczego auta bo wykazal, ze brak jego samochodu uniemozliwial dojazd do pracy - podobno jest jakis wyrok nsa , ktory jednak nie pozwala tak swobodnie wywozic auta | |
|
| |
wredniaha
Liczba postów : 762 Registration date : 22/12/2008
| |
| |
kydo Trader na medal
Liczba postów : 11220 Age : 55 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 15:48 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 16:29 | |
| hm teoretycznie fala c moze byc najdluzsza w trojkacie ale to podobno bardzo rzadkie jest i wtedy trojkat ma tylko 3 punkty styczne z krawedziami .Tyle ze w naszym przypadku c jest rozbudowane ale nei jest dluzsze niz a wiec to niemozliwe po prostu |
|
| |
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 17:11 | |
| - kaczor napisał:
- hm teoretycznie fala c moze byc najdluzsza w trojkacie ale to podobno bardzo rzadkie jest i wtedy trojkat ma tylko 3 punkty styczne z krawedziami
.Tyle ze w naszym przypadku c jest rozbudowane ale nei jest dluzsze niz a wiec to niemozliwe po prostu wg Elliota większość podfal trójkąta to zygzaki jednak czasami fala korekty c jest bardziej złożona i przyjmuje postać regularnej bądź odwróconej korekty płaskiej | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 17:14 | |
| - inwestor napisał:
- kaczor napisał:
- hm teoretycznie fala c moze byc najdluzsza w trojkacie ale to podobno bardzo rzadkie jest i wtedy trojkat ma tylko 3 punkty styczne z krawedziami
.Tyle ze w naszym przypadku c jest rozbudowane ale nei jest dluzsze niz a wiec to niemozliwe po prostu wg Elliota większość podfal trójkąta to zygzaki jednak czasami fala korekty c jest bardziej złożona i przyjmuje postać regularnej bądź odwróconej korekty płaskiej ale nie moze byc tak ze c wykracza poza a jednoczesnie bedac krotsze niz a.To po prostu wyklucza trojkat i nie ma sensu juz na sile tego dpasowywac |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 17:19 | |
| |
|
| |
inwestor
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 17:22 | |
| - kaczor napisał:
- inwestor napisał:
- kaczor napisał:
.Tyle ze w naszym przypadku c jest rozbudowane ale nei jest dluzsze niz a wiec to niemozliwe po prostu wg Elliota większość podfal trójkąta to zygzaki jednak czasami fala korekty c jest bardziej złożona i przyjmuje postać regularnej bądź odwróconej korekty płaskiej ale nie moze byc tak ze c wykracza poza a jednoczesnie bedac krotsze niz a.To po prostu wyklucza trojkat i nie ma sensu juz na sile tego dpasowywac Ja nie dopasowuje na siłe Dla mnie i tak już jesteśmy w fali piątej a czy ewentualny wzrost (jeżeli takowy będzie) potraktujemy jako falke e czy korekte obecnego spadku .........to wsjo rybka Pozdrawiam | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 17:25 | |
| - inwestor napisał:
- kaczor napisał:
- inwestor napisał:
- kaczor napisał:
.Tyle ze w naszym przypadku c jest rozbudowane ale nei jest dluzsze niz a wiec to niemozliwe po prostu wg Elliota większość podfal trójkąta to zygzaki jednak czasami fala korekty c jest bardziej złożona i przyjmuje postać regularnej bądź odwróconej korekty płaskiej ale nie moze byc tak ze c wykracza poza a jednoczesnie bedac krotsze niz a.To po prostu wyklucza trojkat i nie ma sensu juz na sile tego dpasowywac Ja nie dopasowuje na siłe Dla mnie i tak już jesteśmy w fali piątej a czy ewentualny wzrost (jeżeli takowy będzie) potraktujemy jako falke e czy korekte obecnego spadku .........to wsjo rybka Pozdrawiam hehe fakt aczkolwiek trojkat daje pewne podstawy do szuknia targetow a flat nie |
|
| |
SYLWESTER
Liczba postów : 10585 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 17:33 | |
| " Straty niemieckich banków z tytułu inwestowania w amerykańskie papiery wartościowe wysokiego ryzyka sięgają 300 mld euro, ale do tej pory z bilansów odpisano zaledwie jedną czwartą tej kwoty - poinformował w najnowszym wydaniu niemiecki tygodnik "Der Spiegel". " http://biznes.onet.pl/0,1899454,wiadomosci.html NIEMCY MAJĄ TROCHĘ WSTYDU JESZCZE POD KOŁDERKĄ , ALE MY TO MAMY CZYM SIĘ POKAZAĆ ! | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 17:42 | |
| - Indiana napisał:
- A mnie w kredytów wyleczył zwykły kredyt studencki. W sumie śmieszna kwota była do spłaty, bo jakieś 200 zł miesięcznie i to praktycznie nie było odsetek, ale niesamowicie mnie to wqr.... że muszę jeszcze tyle lat przelewać na to konto w PKO te 200 zł.... Spłacić od razu się nie opłacało, bo państwo dawało na odsetki.
Teraz jak prowadziłem firmę, wziąłem co prawda kredyt, ale odnawialny mimo wyższego oprocentowania, i jak tylko się dało od razu spłaciłem całość i mam święty spokój.
PS Był tutaj temat dzień - dwa do tyłu, jak to strasznie zamknąć konto w PKO BP. U mnie wszystko zajęło może z 10 minut - w listopadzie, dzień po ostatniej racie studenckiego, poszliśmy z żoną z dowodami, podpisaliśmy z miłą panią jakiś druczek bez żadnych pytań dlaczego, wypłaciłem w okienku resztę kasy i tyle. Bardzo miła obsługa, bank na poziomie, w razie potrzeby otworzę tam ponownie konto czy lokatę. Gdyby robili jakieś trudnosci - to chyba logiczne, ze klient nie wróci. A tak wiem, że z tym konkretnym bankiem PKO BP mozna normalnie współpracować. Witaj w klubie Ja też go miałem i też spłacałem chyba z 5 lat. Z tego co wiem to podobno większość umarzali tym, którzy mieli najwyższe średnie na studiach ale leszcz zajął się GPW to nie miał czasu na naukę | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 17:50 | |
| co prawda bylo juz to poruszane w sobote przez Euro ale moze ktos sie jeszcze wypowie czy te rewelacje nie sa juz przypadkiem w cenach ?
http://biznes.onet.pl/0,1899454,wiadomosci.html |
|
| |
inwestor
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:05 | |
| - DarkMac napisał:
- co prawda bylo juz to poruszane w sobote przez Euro ale moze ktos sie jeszcze wypowie czy te rewelacje nie sa juz przypadkiem w cenach ?
http://biznes.onet.pl/0,1899454,wiadomosci.html Witaj Jak pamiętasz nasze rozważania na temat toksycznych aktywów banków, (jakieś dwa trzy miesiące temu), że są one co najmniej kilkukrotnie większe to myślę, że ci "naiwni" zarządzający je w większym lub mniejszym stopniu też uwzględnili (a może to debile i do psychiatrykowa się tylko nadają) Pozdrawiam | |
|
| |
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
| |
| |
SYLWESTER
Liczba postów : 10585 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:27 | |
| RE: DarkMac
wcześniej też o tym pomyślałem ,( 17:33 )
i zastanawiam się czy ci którzy " zgrzeszyli ( YANKI , NIEMCY i inni )
mają spadki podobne do naszych ( a my mamy wzorowy system bankowy z dobrymi zyskami )
powinniśmy się " STANOWCZO ODCIĄĆ ! " ( będzie zróżnicowanie ) | |
|
| |
LeM
Liczba postów : 1085 Age : 54 Location : warszawa Registration date : 20/06/2008
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:28 | |
| - inwestor napisał:
- DarkMac napisał:
- co prawda bylo juz to poruszane w sobote przez Euro ale moze ktos sie jeszcze wypowie czy te rewelacje nie sa juz przypadkiem w cenach ?
http://biznes.onet.pl/0,1899454,wiadomosci.html Witaj Jak pamiętasz nasze rozważania na temat toksycznych aktywów banków, (jakieś dwa trzy miesiące temu), że są one co najmniej kilkukrotnie większe to myślę, że ci "naiwni" zarządzający je w większym lub mniejszym stopniu też uwzględnili (a może to debile i do psychiatrykowa się tylko nadają) Pozdrawiam a jak niby to mieliby zrobić? wywalać swoje pozycje PKCem? przecież chodzi o to żeby oddać towar jak najdrożej a nie jak najszybciej | |
|
| |
Jones
Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:31 | |
| - MICHU napisał:
- kydo napisał:
- https://ufoforum.forumotion.com/systemy-kydo-dostepne-dla-wszystkich-f13/tygodniowy-t536.htm#261242
http://www.kydofin.pl/ kydo a mój Herkules to taki wymagający typ ze na tygodniowym wogóle jeszcze eSki nie porzucił
dzienny ołkej był na eL ale to juz dawno i nieprawda
godzinny w poniedziałek powalczy o eL a opór do pokonania to ostatni max 1711...no i utrzymać to jeszcze.
Pozrawiam i zarabiajcie...Herkules pilnuje biznesa no właśnie wolne sys. trzymają S tylko nie wiem czy to takie dobre ruchy po 200 pkt. a one w miejscu | |
|
| |
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:32 | |
| - loko napisał:
- LeM napisał:
- jeden plus tego wszystkiego to to że mi się miasto z przyjezdnego oszołomstwa trochę oczyści.
zostaną ci co trochę oleju w głowie mają ja w tych sprawach troche ,,nienormalny,, jestem bo tylko za cash dzialam. jak mnie stac to kupuje ale tylko za gotowke. szkoda troche ludzi, ale kto rozsadny slucha naganiaczy i nie podpiera sie wlasnym rozumem. bankowcow to tez dotyczy. No to ja tez naleze do klubu nienormalnych. Zero kredytu, nawet czegos takiego jak karta kredytowa nie posiadam. | |
|
| |
inwestor
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:33 | |
| - LeM napisał:
- inwestor napisał:
- DarkMac napisał:
http://biznes.onet.pl/0,1899454,wiadomosci.html Witaj Jak pamiętasz nasze rozważania na temat toksycznych aktywów banków, (jakieś dwa trzy miesiące temu), że są one co najmniej kilkukrotnie większe to myślę, że ci "naiwni" zarządzający je w większym lub mniejszym stopniu też uwzględnili (a może to debile i do psychiatrykowa się tylko nadają) Pozdrawiam a jak niby to mieliby zrobić? wywalać swoje pozycje PKCem? przecież chodzi o to żeby oddać towar jak najdrożej a nie jak najszybciej Ja nie pisze co mieliby zrobić ja przypuszczam że te złe informacje są w jakimś stopniu uwzględnione przez zarządzających funduszami
Ostatnio zmieniony przez inwestor dnia Nie 18 Sty 2009, 18:37, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:34 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:36 | |
| forex
widzisz bo ja chyba w tym wieku ze druga młodość czy cuś
jeszcze troche pozyjesz to zrozumiesz
i po czemu wogóle ten czas tak zaiwania.
ps. jak zobaczysz na dyskotece fajną foczkę to niekoniecznie
lec dzwonic do zoo skoros taki dosłowny |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:38 | |
| - MICHU napisał:
- kydo napisał:
- https://ufoforum.forumotion.com/systemy-kydo-dostepne-dla-wszystkich-f13/tygodniowy-t536.htm#261242
http://www.kydofin.pl/ kydo a mój Herkules to taki wymagający typ ze na tygodniowym wogóle jeszcze eSki nie porzucił
dzienny ołkej był na eL ale to juz dawno i nieprawda
godzinny w poniedziałek powalczy o eL a opór do pokonania to ostatni max 1711...no i utrzymać to jeszcze.
Pozrawiam i zarabiajcie...Herkules pilnuje biznesa Dobrze prawisz o tym Herkulesie. Dlatego jak zauwazyłes jest ich 3 (mowa o tygodniowych). Ten ostatni tygodniowy jest juz bardzo długo na S i przekretke jak tez zauwazyłeś ma bardzo wysoko narazie. Ale co tydzien poziom systematycznie się obniza. Każdy bierze co mu w danej chwili pasuje. Pozdrowienia i również zarobku. | |
|
| |
loko
Liczba postów : 3137 Location : Warszawa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:41 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:47 | |
| re kydo
faktycznie te trzy to tygodniowe i nie wszystkie z nich były przekręcone
a juz myslałem ze ten Herkules taki mało wrażliwy...
czyli kydo 3 systemy razy 5 interwałow...podziwiam |
|
| |
BORowik
Liczba postów : 3065 Age : 54 Location : prawie w Wawie? Registration date : 12/12/2007
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:54 | |
| - loko napisał:
Wszystko na temat Jak jednym rysem opisać Stany Socjalistycznej Ameryki Północnej _________________ Pieniądze szczęścia nie dają. Ale pozwalają wygodnie być nieszczęśliwym. Jedzmy gówno... – Miliony much nie mogą się mylić Quidquid agis, prudenter agas et respice finem | |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:54 | |
| - MICHU napisał:
- re kydo
faktycznie te trzy to tygodniowe i nie wszystkie z nich były przekręcone
a juz myslałem ze ten Herkules taki mało wrażliwy...
czyli kydo 3 systemy razy 5 interwałow...podziwiam Powiem tak. Po czasie stwierdziłem , ze te wszystkie systemy w tych wszytkich interwałach to naprawdę żadna trudność. Oczywiście to przychodzi po czasie i póxniej to juz typowa rutyna. Sam zobaczysz jak to jest po np trzech latach. Zreszta po roku juz będziesz widział, że interwały dłuższe sa w sumie najlepsze bo działąsz bez emocji i ruchy w trakcie dnia wogóle nie maja ządnego znaczenia. Patrzysz np tylko na zamkniecie tygodnia miesiąca kwartału i na tej podstawie podejmujesz decyzje. Zreszta systemy to jeden z etapów każdego tradera. A ws umie najważniejsze sprowaDZA SIĘ DO BARDZO UMIEJETNEGO ZARZĄDZANIA KAPITAŁEM i w związku z tym związanym ryzykiem. Można grać milionami i nie zarabiac, a w większości ponosic duze straty. A równie dobrze mozna grać np 2 tys zł i zarabiać systematycznie i to wcale nie mało. Mozna zarabiać krocie. A ryzyko ponoszone w obu przypadkach jest niewspółmierne. Z bardzo wysokiego do minimalnego. Odpowiedź nasuwa się sama kto tak naprawde zarabia. Ten kto ryzykuje bardzo duzo czy ten kto ryzykuje minimalnie. Zainteresowani napewno wiedzą o czym mowa.
Ostatnio zmieniony przez kydo dnia Nie 18 Sty 2009, 19:06, w całości zmieniany 2 razy | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY Nie 18 Sty 2009, 18:55 | |
| chce wszystkim powiedziec ze w prasie jest bardzo duze natezenie pesymistycznych artykulow,podobnie pesymizm jest bardzo duzy w innym mediach.Mysle ze w tym roku a mozliwe ze do marca bedziemy mieli dolek na gieldzie wyprzedzajacy okolo pol roku do roku dolek w koniunkturze. |
|
| |
Reser
| |
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY | |
| |
|
| |
| UFO - 17.01.2009 WEEKENDOWY | |