|
| UFO - 24-25.07.2010 weekend | |
|
+40gumbas goldmar SYS TRADER kiwi nephros ROGER analizator gajowy Akwila loko wredniaha crus zibi dead_eye Nadaje ze Stronia fabularasa martin dino Liber GRIZZLI Abaci jj EX Jones Stavros Saeglópur karnak kaczor Mleczarz Dave REALISTA RJ SYLWESTER Reser barura drEvil Lucek betonowe_buty Antek Lucek_Lucek_Lucek delphia Huntero inwestor 44 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
wredniaha
Liczba postów : 762 Registration date : 22/12/2008
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 11:30 | |
| - dead_eye napisał:
- wredniaha napisał:
- dead_eye napisał:
- brawo Libera za posta mam identyczne nastawienie i wkurzaja mnie spiskowcy
a to juz rekord swiata :
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8174033,Kaczynski__Slowo__zbrodnia__jest_adekwatne__W_znaczeniu.html
idiota jest adekwatne w znaczeniu potocznym
zadawanie pytan, insynuajce i manipulacje...bez dowodów, pierdolenie o szopenie i szukanie wszedzie spisku owych
jak nie znajdą dowodów (a nie znajdą, bo normalnie w świecie pizgneli w glebe - szit happens jak w zyciu) to zapewne w ich toku myslenia bedzie to dowód, ze to zamach, a dowody tak dobrze ukryto...
Już to raz tu napisałem, napiszę ponownie.
Co do tragedii smoleńskiej - absolutnie nie rozstrzygam co było jej przyczyną, bo żaden ze mnie znawca. Ale co do dowodów to żeby one były ktoś musi ich szukać. Nie jestem śledczym więc nie jestem w stanie ocenić tego, jak prowadzone było śledztwo. Ale mogę je porównać do innych śledztw prowadzonych po katastrofach lotniczych.
Dokument o katastrofie nad Lockerbie http://chomikuj.pl/szewelina?fid=276286026 - National Geographic więc chyba wystarczająco wiarygodny.
Opis katastrofy w RPA w 1986 http://www.wiadomosci24.pl/artykul/tupolew_ktory_zabil_prezydenta_141337.html
A tu ciekawy post http://blogmedia24.pl/node/29369
Tu jeszcze artykuł z RMF24 - http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/kaczynski-fakty/news-sledztwo-po-katastrofie-nie-odpowiada-zachodnim-standardom,nId,277657,spamId,30457416 o jakości naszego śledztwa.
Jak dla mnie to co się działo po katastrofie smoleńskiej bardziej przypomina działania po katastrofie samolotu z prezydentem Mozambiku czy po katastrofach w 1981 r., w których zginęli prezydenci Ekwadoru i Panamy, niż po katastrofie nad Lockerbie. Nie rozstrzygam co się tam stało, ale jest mnóstwo pytań dotyczących zarówno samej katastrofy jak i śledztwa, na które nikt nie stara się nawet udzielić odpowiedzi. Ja tam nie widzę prawdziwego zaangażowania aby znaleźć przyczyny.
Mnie wkurza wsadzanie wszystkich którzy zadają pytania do szufladki "Oszołomy z RM" - pytań jest w pyte i nikt na nie nie odpowiada a władze jedynie pozorują działania wyjaśniające. A najbardziej mnie bawi to, że wiele osób próbujących wyszydzać "teorie spiskowe" uważa się za trzeźwo i analityczne myślących a jednocześnie swoją opinię opierają na śledztwie prowadzonym w tak szemrany sposób i przyjmują ustalenia śledczych jako fakty. generalnie wyszydzam teorie spiskowe, które nie mają dowodów. skoro nie ma dowodów, to wszystko jest hipoteza i pieprzeniem kotka za pomocą mlotka i kazdy moze miec racje w taki sposób mówiąc - ale chyba zarówno system prawny jak i logika tego nie akceptuje i nie dopuszcza
i jako trzezwo myslacy i analizujacy to jasne: sledztwo tak, wyjasnienie tak - ale jak mozna zakladac z góry ze jest to zbrodnia, ze zamach, ze napewno rosjanie uwalili kaczora
macie dowody, pokażcie - zwrócę honor Kaczynskiemu i innym RJ-ejom - poki co to tylko fantazja i bajki, brak dowodów na coś, nie oznacza kogoś winy - a tu bez dowodów z góry kogos sie oskarża...czy nie rozumiecie tego ? trzeba udowodnic winę, a nie niewinność
sztuczna mgła, magnes ciągnący do ziemi - co jeszcze ? na razie jedyny dowód to taki, ze nasze debeściaki nie wyrobiły i przyrzneły w glebę, nie zachowaly ostroznosci podczas mgły, ot co..
ps. ze sztuczna mgła to wg mnie idiotyczny argument i pomysł, bo jak jest mgła to sie nie ląduje, a zmienia lotnisko - obojętnie czy sztuczna czy prawdziwa; czyli rosjanie hipotetycznie rozpylając sztuczną mgłe musieli założyc, że nasi złamią się, sa ryzykantami i głupkami i beda probowali lądować, prawda ?? logicznie sie nie spina sens sztucznej mgly; logicznie zaklada sie, ze zmienią lotnisko i nie beda lądować z tak waznymi personami w trudnych warunkach... Ja nie pisałem o sztucznej mgle czy magnesie, podkreślałem że nie rozstrzygam co było przyczyną. Pisałem o tym, że uważam iż śledztwo w sprawie katastrofy jest farsą, nasza władza pozoruje czynności wyjaśniające - patrz chociażby kwestia wysłania tam ekipy archeologów (już pomijam fakt dlaczego archeolodzy, a nie kryminolodzy czy śledczy od przyczyn wypadków). Piszesz macie dowody to je pokażcie - oczywiste że nie mamy, ale też nie my jesteśmy od szukania ich. Odrzucając sympatie polityczne (bo uważam że to one decydują o opiniach na temat tej sprawy u większości osób) trzeba przyznać, że ta sprawa to jedną z najważniejszych kwestii aktualnie dla Polski. I śledztwo takiej wagi oddajemy Rosjanom. Pomijam już historię, która jasno pokazuje czy naszemu wschodniemu sąsiadowi warto ufać, to jako że wątków rosyjskich jest w tej sprawie mnóstwo (samolot, lotnisko, niedawny serwis samolotu, itd) IMO istnieje obawa że Rosjanie sądzą we własnej sprawie. Zauważ, że mainstreamowe media nawet się nie zająknęły co do wiarygodności rosyjskich śledczych (a przynajmniej ja nigdzie dobitnie tego nie znalazłem) gdy te same media krytykują Rosję za np. śledztwo w sprawie Palitkowskiej - czyli w przypadku katastrofy to są rzetelni śledczy bez skazy gdy w sprawie Palitkowskiej to politycznie sterowani prokuratorzy, którzy robią wszystko aby nie ujawnić zleceniodawców - mi tu śmierdzi podwójnymi standardami. Aha i jeszcze co do Twojego komentarza: - Cytat :
- a to juz rekord swiata :
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8174033,Kaczynski__Slowo__zbrodnia__jest_adekwatne__W_znaczeniu.html
idiota jest adekwatne w znaczeniu potocznym Nie wiem czy bierzesz pod uwagę że mu zginął brat - ja bym był mniej dyplomatyczny jak bym był na jego miejscu i widział jak jest prowadzone to śledztwo. Podsumowując - dla mnie to śledztwo jak na razie jest absolutnie niewiarygodne. Jak by śledztwo w Lockerbie czy po rozbiciu się Concorda w 2000 było prowadzone w ten sposób to obawiam się, że przyjęte by zostały inne przyczyny tych katastrof niż są aktualnie. Uważam też, że w takich sprawach nic się nie dzieje przypadkiem - katastrofa mogła być przypadkiem i to co stało się bezpośrednio po niej też, ale to co dzieje się teraz ma swoje przyczyny. | |
| | | betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 11:36 | |
| LUCEK>trzy Lucki> "Bądź jak trzy małpki".
"Na pewno znasz doskonale ten symbol. Trzy małpki siedzące obok siebie. Jedna - nie widzi, druga - nie słyszy, trzecia - nie mówi. Zastanawiasz się pewnie co chcę Ci w ten sposób przekazać. Czego może Cię nauczyć małpka? Czy to oznacza, że trzeba być niewidomym, niesłyszącym i niemową, by być skutecznym inwestorem? Dokładnie TAK… tylko nie dosłownie.
Skuteczny inwestor traktuje z dystansem publikowane na łamach gazet czy portali internetowych poglądy i porady inwestycyjne. Jeśli trudno Ci zachować do nich dystans, powinieneś być jak pierwsza z małpek – nie dostrzegać ich, nie czytać. Skuteczny inwestor opiera się na własnych poglądach, pod warunkiem, że ma określoną wiedzę w danej dziedzinie. Jeśli jej nie masz – patrz zasada 1 oraz 40.
Druga małpka niesie ze sobą podobną mądrość. Gdy słyszysz dobre bądź złe nowiny, nie kieruj się nimi w swych inwestycjach. Miej własny rozum. Nie szukaj potwierdzeń swoich poglądów u innych. Pamiętaj, że większość ludzi nie zarabia inwestując, lecz mówiąc o inwestycjach. Ponadto istnieje również zjawisko, które Japończycy nazywają „taktyką szeptu”. Ta strategia ma na celu zdezorientowanie mniej doświadczonych inwestorów, by ich zmylić i wprowadzić w błąd. Trzecia małpka kryje kolejny sekret skutecznych inwestorów. Czy kiedykolwiek zdarzyło Ci się podzielić chęcią dokonania inwestycji z inną osobą, a ona zaczęła negować Twoje argumenty, twierdząc że będzie zupełnie inaczej? Ty natomiast, pod wpływem jej słów, traciłeś pewność siebie, stawałeś się niespokojny i ostatecznie wolałeś zrezygnować? Wtedy rzecz jasna okazywało się, że miałeś rację. Zostały pretensje do siebie i pusty portfel. Jest na to rada. Bądź jak trzecia małpka i nie mów innym, co zamierzasz zrobić".
| |
| | | wredniaha
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 11:46 | |
| | |
| | | loko
Liczba postów : 3137 Location : Warszawa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 11:55 | |
| 1. ja tam nie wiem skąd u niektórych taka naiwna wiara ze ruska komisja uczciwie to wyjaśni i nasz rzad moze niczego nie robic. 2. ciekawe | |
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| | | | wredniaha
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 12:13 | |
| - loko napisał:
- 1. ja tam nie wiem skąd u niektórych taka naiwna wiara ze ruska komisja uczciwie to wyjaśni i nasz rzad moze niczego nie robic.
2. ciekawe
W Irlandii sytuacja z kredytami jest bardzo podobna. Raz że banki po prostu nie mają kasy żeby pożyczać - musiały porobić tak duże odpisy z tytułu kredytów, których nie odzyskają. Dwa to firmy nie biorą kredytów bo nie ma sensu, jest recesja i większość firm raczej ogranicza działalność niż inwestuje. Co ciekawe to są plany, że część niedokończonych inwestycji budowlanych, których zadłużeni właściciele zbankrutowali i których nie da się sprzedać bo po prostu nie ma na nie teraz już zapotrzebowania, będzie zburzona a tereny w ten sposób odzyskane będą przekwalifikowane na rolnicze. To jest jazda - pola na zachód od Dublina sprzedane kilka lat temu za niesamowite pieniądze jako tereny inwestycyjne, zostaną z powrotem przekształcone w ziemie orne | |
| | | loko
Liczba postów : 3137 Location : Warszawa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 12:18 | |
| - wredniaha napisał:
- loko napisał:
- 1. ja tam nie wiem skąd u niektórych taka naiwna wiara ze ruska komisja uczciwie to wyjaśni i nasz rzad moze niczego nie robic.
2. ciekawe
W Irlandii sytuacja z kredytami jest bardzo podobna. Raz że banki po prostu nie mają kasy żeby pożyczać - musiały porobić tak duże odpisy z tytułu kredytów, których nie odzyskają. Dwa to firmy nie biorą kredytów bo nie ma sensu, jest recesja i większość firm raczej ogranicza działalność niż inwestuje. Co ciekawe to są plany, że część niedokończonych inwestycji budowlanych, których zadłużeni właściciele zbankrutowali i których nie da się sprzedać bo po prostu nie ma na nie teraz już zapotrzebowania, będzie zburzona a tereny w ten sposób odzyskane będą przekwalifikowane na rolnicze. To jest jazda - pola na zachód od Dublina sprzedane kilka lat temu za niesamowite pieniądze jako tereny inwestycyjne, zostaną z powrotem przekształcone w ziemie orne no to ciekawe jaki moze byc wzrost gdy : spada ilosc pozyczek, czesc splaca pozyczki i nie zaciaga nowych , konsument oranicza konsumpcje ??? ostatni czytalem ze i polskie bańki maja nadpłynność i nie maja komu pozyczyc. tzn inaczej :tym ktorzy chcieliby to bank nie chce a tym ktorym bank chce pozyczyc to pozyczki nie chce. a co sie dziwic jak masz 100 tysia w banku na lokacie to czy pozyczysz 100 tysia ? | |
| | | wredniaha
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 12:39 | |
| - loko napisał:
- wredniaha napisał:
- loko napisał:
2. ciekawe
W Irlandii sytuacja z kredytami jest bardzo podobna. Raz że banki po prostu nie mają kasy żeby pożyczać - musiały porobić tak duże odpisy z tytułu kredytów, których nie odzyskają. Dwa to firmy nie biorą kredytów bo nie ma sensu, jest recesja i większość firm raczej ogranicza działalność niż inwestuje. Co ciekawe to są plany, że część niedokończonych inwestycji budowlanych, których zadłużeni właściciele zbankrutowali i których nie da się sprzedać bo po prostu nie ma na nie teraz już zapotrzebowania, będzie zburzona a tereny w ten sposób odzyskane będą przekwalifikowane na rolnicze. To jest jazda - pola na zachód od Dublina sprzedane kilka lat temu za niesamowite pieniądze jako tereny inwestycyjne, zostaną z powrotem przekształcone w ziemie orne no to ciekawe jaki moze byc wzrost gdy : spada ilosc pozyczek, czesc splaca pozyczki i nie zaciaga nowych , konsument oranicza konsumpcje ???
ostatni czytalem ze i polskie bańki maja nadpłynność i nie maja komu pozyczyc. tzn inaczej :tym ktorzy chcieliby to bank nie chce a tym ktorym bank chce pozyczyc to pozyczki nie chce. a co sie dziwic jak masz 100 tysia w banku na lokacie to czy pozyczysz 100 tysia ? Ja uważam, że Irlandia ( a z tego co wiem sytuacja w UK jest bardzo podobna) to może o wzroście zapomnieć na jakieś 10 lat. Bańka tu jest tak napompowana, że właściwie nie ma przestrzeni na wzrost a zjazd jest sztucznie powstrzymywany. Ta cała NAMA (agencja mająca przejąć od banków złe długi i zająć się nimi) wstrzymuje zjazd cen nieruchomości, który byłby nieuchronny gdyby te wszystkie pustostany trafiły w ręce banków. Ceny nieruchomości spadły o 40% a i tak w okolicy w której mieszkam chata z 3 sypialniami to wydatek rzędu 350 000 euro Wzrost przez ostatnie kilka lat napędzali przyjezdni - wiadomo że po przyjeździe trzeba masę rzeczy kupić, wynająć chatę, znaleźć pracę a więc płacić podatki. Ale teraz ilość emigrantów spada, część z nich przeszła na zasiłki bo uzyskali prawo do niego. Więc chaty stoją puste, wysokość czynszów spada. Coraz więcej na samochodach naklejek w stylo "Beat the recession", sporo ludzi gdyby nie kotwica w postaci kupionej na górce chaty na kredyt już by wyjechała. Generalnie wszyscy tną koszty i kuszą promocjami, które w porównaniu do cen kontynentalnych i tak nadal są drogie. Scenariusz Japoński coraz bardziej możliwy. | |
| | | dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 12:41 | |
| - RJ napisał:
- wredniaha napisał:
Co do tragedii smoleńskiej - absolutnie nie rozstrzygam co było jej przyczyną, bo żaden ze mnie znawca. Ale co do dowodów to żeby one były ktoś musi ich szukać. Jesli chce sie miec dowody wykluczajace wszelkie "szalone" teorie, to tak jak nie mozna byloby oddac sledztwa Talibom, gdyby u nich rozbil sie samolot, tak nie mozna bylo go oddawac Rosjanom. Jak mozna oczekiwac, ze jesli Rosjanie byli w to zamieszani to ujawnia tego dowody ?? Gdzie tu logika, ktora rzekomo milosnicy KGB-wskiej wersji sie posluguja ???
"Generalnie wyszydzam teorie KGB-wskie, które nie mają dowodów, albo jesli maja to okazuja sie sfalszowane. Skoro nie ma dowodów, to wszystko jest hipoteza i pieprzeniem kotka za pomocą mlotka i kazdy moze miec racje w taki sposób mówiąc - ale chyba i logika tego nie akceptuje i nie dopuszcza." A skoro dowody sa sfalszowane to dowodzi innej wersji niz ta powszechnie lansowana. Tekst adresuje oczywiscie do "martwego oka" i jemu podobnym.
a masz dowód winy ? masz dowód, że coś jest sfałszowane ? jeżeli coś jest nieudolnie prowadzone - to nie dowód winy - PiSiory mają teraz swoją komisję i niech badają - póki co nic nie wiemy, więc nie wiem dlaczego oskarżasz kogoś z góry o coś; w samolocie byli tez ludzie PO i ich przyjaciele, więc dlaczego głupio mówicie, ze rządowi nie zależy na wyjaśnieniu ? tak jakby PO wraz z Rosjanami tego dokonali.. jak się wyjaśni to zwrócę honor ale znając Twoją retorykę to jak nic nie znajdą to powiesz, że dowody ukryte - i jak tu dyskutować ? tak czy siak przecież wyjdzie na twoje, hehe
Ostatnio zmieniony przez dead_eye dnia Nie 25 Lip 2010, 12:44, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | dead_eye
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 12:42 | |
| - loko napisał:
ostatni czytalem ze i polskie bańki maja nadpłynność i nie maja komu pozyczyc. tzn inaczej :tym ktorzy chcieliby to bank nie chce a tym ktorym bank chce pozyczyc to pozyczki nie chce. a co sie dziwic jak masz 100 tysia w banku na lokacie to czy pozyczysz 100 tysia ? wbrew pozorom nie jest to takie głupie - ja akurat teraz mam kasę na chatę, a biorę kredyt hipoteczny | |
| | | wredniaha
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 12:58 | |
| - dead_eye napisał:
- RJ napisał:
- wredniaha napisał:
Co do tragedii smoleńskiej - absolutnie nie rozstrzygam co było jej przyczyną, bo żaden ze mnie znawca. Ale co do dowodów to żeby one były ktoś musi ich szukać. Jesli chce sie miec dowody wykluczajace wszelkie "szalone" teorie, to tak jak nie mozna byloby oddac sledztwa Talibom, gdyby u nich rozbil sie samolot, tak nie mozna bylo go oddawac Rosjanom. Jak mozna oczekiwac, ze jesli Rosjanie byli w to zamieszani to ujawnia tego dowody ?? Gdzie tu logika, ktora rzekomo milosnicy KGB-wskiej wersji sie posluguja ???
"Generalnie wyszydzam teorie KGB-wskie, które nie mają dowodów, albo jesli maja to okazuja sie sfalszowane. Skoro nie ma dowodów, to wszystko jest hipoteza i pieprzeniem kotka za pomocą mlotka i kazdy moze miec racje w taki sposób mówiąc - ale chyba i logika tego nie akceptuje i nie dopuszcza." A skoro dowody sa sfalszowane to dowodzi innej wersji niz ta powszechnie lansowana. Tekst adresuje oczywiscie do "martwego oka" i jemu podobnym.
a masz dowód winy ? masz dowód, że coś jest sfałszowane ?
jeżeli coś jest nieudolnie prowadzone - to nie dowód winy - PiSiory mają teraz swoją komisję i niech badają - póki co nic nie wiemy, więc nie wiem dlaczego oskarżasz kogoś z góry o coś; w samolocie byli tez ludzie PO i ich przyjaciele, więc dlaczego głupio mówicie, ze rządowi nie zależy na wyjaśnieniu ? tak jakby PO wraz z Rosjanami tego dokonali..
jak się wyjaśni to zwrócę honor ale znając Twoją retorykę to jak nic nie znajdą to powiesz, że dowody ukryte - i jak tu dyskutować ? tak czy siak przecież wyjdzie na twoje, hehe Od szukania dowodów są śledczy a Państwo Polskie powinno dołożyć wszelkich starań, aby śledztwo było przeprowadzone jak najbardziej skrupulatnie i aby KAŻDA możliwa hipoteza została drobiazgowo zbadana. Tymczasem oddaliśmy śledztwo Rosjanom, którym raz zarzuca się stronniczość i nagminne upolitycznianie śledztw a dwa że w tym przypadku istnieje podejrzenie że sądzą we własnej sprawie. Więc ciężko uważać wyniki tego śledztwa za wiarygodne oraz winić ludzi za to że doszukują się tu spisku. Za komuny też opozycjoniści "spadali" na MO ze schodów - rozumiem że wtedy też byś od nich wymagał dowodów że tak nie było bo oficjalna wersja mówiła o ich winie. Krótko mówiąc wnioski nie są wiarygodne jeśli wnioskuje się na podstawie niepełnego materiału, a tego, że materiał w przypadku tego śledztwa jest niepełny nie da się podważyć. Pełno kłamstw i prób mataczenia - to MUSI wydawać się podejrzane bezstronnemu obserwatorowi. | |
| | | Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| | | | dead_eye
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 13:28 | |
| - wredniaha napisał:
Krótko mówiąc wnioski nie są wiarygodne jeśli wnioskuje się na podstawie niepełnego materiału, a tego, że materiał w przypadku tego śledztwa jest niepełny nie da się podważyć. Pełno kłamstw i prób mataczenia - to MUSI wydawać się podejrzane bezstronnemu obserwatorowi. szczerze to mnie to grzeje i powiewa jak autobus w Grenoble, teraz i tak nic nie wiemy, niech badają, a nam pozostaje w spokoju zostawić teorie, bo każdy ma swoją i przy swojej zapewne pozostanie proponuje koniec tematu i agitek na ten temat i powrót do giełd i gospodarczych tematów | |
| | | wredniaha
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 13:37 | |
| - dead_eye napisał:
- wredniaha napisał:
Krótko mówiąc wnioski nie są wiarygodne jeśli wnioskuje się na podstawie niepełnego materiału, a tego, że materiał w przypadku tego śledztwa jest niepełny nie da się podważyć. Pełno kłamstw i prób mataczenia - to MUSI wydawać się podejrzane bezstronnemu obserwatorowi. szczerze to mnie to grzeje i powiewa jak autobus w Grenoble, teraz i tak nic nie wiemy, niech badają, a nam pozostaje w spokoju zostawić teorie, bo każdy ma swoją i przy swojej zapewne pozostanie
proponuje koniec tematu i agitek na ten temat i powrót do giełd i gospodarczych tematów Ja tematu nie zacząłem. Co do agitek to staram się w moich postach być apolityczny, mam swoje sympatie (a raczej wybieram mniejsze zło niestety) ale staram się odsiewać propagandę (czy jak to ładnie zwą PR) od informacji. Obawiam się że niestety o to właśnie im chodzi - aby ludzie stwierdzili że ich to grzeje, wtedy na pewno im będzie łatwiej, nie nam. EOT. | |
| | | RJ
Liczba postów : 652 Registration date : 12/12/2007
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 13:43 | |
| - dead_eye napisał:
- proponuje koniec tematu i agitek na ten temat i powrót do giełd i gospodarczych tematów
OK, tylko pozwole sobie jeszcze odpowiedziec/wytlumaczyc >>> a masz dowód winy ? masz dowód, że coś jest sfałszowane ? >>> jeżeli coś jest nieudolnie prowadzone - to nie dowód winy
Co dwoje oczu to nie jedno. Tak mam dowod. Dla mnie takim dowodem sa zeznania zalogi JAK-a. Sa dowodem na sfaszowanie stenogramow. Do tego dochodzi fakt, ze jeden z polskich ekspertow nie zlozyl pod nimi podpisu, tzn. podpisywal ale inny niz opublikowany. Jezeli liczne klamstwa nie sa dla Ciebie dowodem, ze prawdziwa wersja jest inna od lansowanej, to naprawde szkoda "pradu". Trzymaj sie dalej tego co mowi KGB. Przypomne ze nie tylko Rosjanie klamia, takze przedstawiciele rzadu to robili! Dowody sa, tylko trzeba miec "oczy" i dobra wole, zeby je zobaczyc.
>>> w samolocie byli tez ludzie PO i ich przyjaciele, więc dlaczego głupio mówicie, ze rządowi nie zależy na wyjaśnieniu ?
Jak dla mnie nie rozumiesz polityki. Co z tego ze zginelo paru ich kolegow ? Politycznie na ujawnieniu ewentualnego zamachu by przegrali. PIS by wygral, poniewaz to by oznaczalo, ze mieli racje. Jesli byl zamach to przeciez nie na ludzi z PO czy SLD. Racja PIS to porazka rzadu. To rzad byl odpowiedzialny za przygotowanie lotu (nie wiedziales o tym ?!) Porazka rzadu to utrata wladzy, a kto wie czy nie powazniejsze konsekwencje. PO jest zdolne w imie przyjazni polsko-radzieciej poswiecic tych ludzi (na podstawie roznych wypowiedziach politykow)
Ostatnio zmieniony przez RJ dnia Nie 25 Lip 2010, 13:46, w całości zmieniany 1 raz | |
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 13:44 | |
| "To była ostatnia Parada Miłości. Wśród ofiar tragedii są obcokrajowcy
Wśród ofiar wybuchu paniki podczas Parady Miłości w Duisburgu było co najmniej czterech obcokrajowców. To obywatele Włoch, Holandii, Australii i Chin. Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie tragedii. - To była ostatnia Love Parade - zapowiedzieli organizatorzy".
rura zmiękła - instykt zwięrzecy wziął górę - wygrali silniejsi.
Fuckparade /Wikipedia/ "The Fuckparade is an annual summer techno demonstration in Berlin.[1] The event developed in reaction to the exclusion of Gabber music and commercialisation of Love Parade.[1][2] The Love Parade itself, in 2000, was described as Berlin's largest tourist attraction, drawing 1.5 million young people to the city".
| |
| | | analizator
Liczba postów : 42 Registration date : 31/07/2008
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 14:59 | |
| wy tu gadu gadu a w żydokomunie zaczął się piękny zjazd TA-100 0,04% | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 15:14 | |
| - analizator napisał:
- wy tu gadu gadu a w żydokomunie zaczął się piękny zjazd
TA-100 0,04% A BARANY ZAPAKOWANY W L NIE PATRZY (komentuje ) NA POCZYNANIA STARSZYCH BRACI |
| | | ROGER
Liczba postów : 2199 Age : 46 Location : Zachodnio - Pomorskie Registration date : 26/06/2009
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 15:23 | |
| - Sprajt Trejder Employed napisał:
- "To była ostatnia Parada Miłości. Wśród ofiar tragedii są obcokrajowcy
Wśród ofiar wybuchu paniki podczas Parady Miłości w Duisburgu było co najmniej czterech obcokrajowców. To obywatele Włoch, Holandii, Australii i Chin. Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie tragedii. - To była ostatnia Love Parade - zapowiedzieli organizatorzy".
Fuckparade /Wikipedia/ "The Fuckparade is an annual summer techno demonstration in Berlin.[1] The event developed in reaction to the exclusion of Gabber music and commercialisation of Love Parade.[1][2] The Love Parade itself, in 2000, was described as Berlin's largest tourist attraction, drawing 1.5 million young people to the city".
byłem na love parade w Berlinie w bardzo podobnej sytuacji chroniąc swoim cialem moją kruchą żonę bo tir jeżdżący wokoło tłumu trochę się zagapił i przycisnął wewnętrzną część tłumu do estrady na "rondzie aniołka" tylko że tam była otwarta przestrzeń i jakoś się udało jak mówiłem znajomym z którymi tam byłem ,że było bardzo poważnie to sie ze mnie wszyscy śmieli - do wczoraj na szczęście to był mój 1 i ostatni raz | |
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 15:37 | |
| Mistrzowskie oszustwa maklerów Policjanci i prokuratorzy prowadzą dwa śledztwa dotyczące mistrzostw Polski w inwestowaniu na giełdzie Parkiet Challenge, dowiedział się "Dziennik Gazeta Prawna". Pod lupą śledczych są edycje z lat 2009 i 2010. Prokuratura sprawdza czy uczestnicy konkursu w 2009 r. w niedozwolony sposób manipulowali kursami akcji. Doniesienie w tej sprawie złożyła Komisja Nadzoru Finansowego. Jej analitycy zwrócili uwagę na uczestników mistrzostw, którzy - jak podejrzewają - dzięki znajomościom z maklerami wykorzystali poufne informacje w procesie inwestowania, co pozwoliło im wygrać.
Nagrody w konkursie są tradycyjnie bardzo wartościowe. Podejrzewani byli tak pewni swego, że snuli plany jak dokładnie podzielą się gotówką po sprzedaży wygranych luksusowych aut, dowiedział się "DGP".
Policja pod nadzorem prokuratury prowadzi też śledztwo w sprawie jednego z uczestników konkursu Parkiet Challenge 2010. Miał on duże szanse na wygraną - już był pierwszy w rankingu - ale w wyniku odkrycia manipulacji jego konto zostało usunięte.
http://wiadomosci.onet.pl/2197844,10,item.html
stare ale nie widzialem tego | |
| | | Lucek
Liczba postów : 39 Registration date : 14/07/2010
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 15:55 | |
| double top na intra - poparte wykresem który przedstawiłem wcześniej - sugeruje IMHO że na początku sesji poniedzialkowej warto będzie ubrać krótkie spodenki, 20-40 pkt jest do zgarnięcia. Jeżeli oczywiście szfagry nie wykorbią jakieś luczki... | |
| | | kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 16:13 | |
| - RJ napisał:
- dead_eye napisał:
- proponuje koniec tematu i agitek na ten temat i powrót do giełd i gospodarczych tematów
OK, tylko pozwole sobie jeszcze odpowiedziec/wytlumaczyc
>>> a masz dowód winy ? masz dowód, że coś jest sfałszowane ? >>> jeżeli coś jest nieudolnie prowadzone - to nie dowód winy
Co dwoje oczu to nie jedno. Tak mam dowod. Dla mnie takim dowodem sa zeznania zalogi JAK-a. Sa dowodem na sfaszowanie stenogramow. Do tego dochodzi fakt, ze jeden z polskich ekspertow nie zlozyl pod nimi podpisu, tzn. podpisywal ale inny niz opublikowany. Jezeli liczne klamstwa nie sa dla Ciebie dowodem, ze prawdziwa wersja jest inna od lansowanej, to naprawde szkoda "pradu". Trzymaj sie dalej tego co mowi KGB. Przypomne ze nie tylko Rosjanie klamia, takze przedstawiciele rzadu to robili! Dowody sa, tylko trzeba miec "oczy" i dobra wole, zeby je zobaczyc.
>>> w samolocie byli tez ludzie PO i ich przyjaciele, więc dlaczego głupio mówicie, ze rządowi nie zależy na wyjaśnieniu ?
Jak dla mnie nie rozumiesz polityki. Co z tego ze zginelo paru ich kolegow ? Politycznie na ujawnieniu ewentualnego zamachu by przegrali. PIS by wygral, poniewaz to by oznaczalo, ze mieli racje. Jesli byl zamach to przeciez nie na ludzi z PO czy SLD. Racja PIS to porazka rzadu. To rzad byl odpowiedzialny za przygotowanie lotu (nie wiedziales o tym ?!) Porazka rzadu to utrata wladzy, a kto wie czy nie powazniejsze konsekwencje. PO jest zdolne w imie przyjazni polsko-radzieciej poswiecic tych ludzi (na podstawie roznych wypowiedziach politykow)
Niezle Cie pojebalo stary.Tak po prostu.Nie masz ZADNYCH dowodow a piszesz o jakims poswiecaniu ludzi.Ignorujesz wiele faktow,wypowiedzi zalogi,fakt ze prezydent niektore osoby zabral do Katynia po raz drugi (wczesniej lecieli z Tuskiem ale on na sile im kazal przybyc jeszcze raz) oraz to ze jedynym ktory zyskal na katastrofie byl PiS.Komu oplacalo sie organizowac zamach jesli mial na tym stracic?Lech Kaczynski bylk politykiem bez znaczenia,nawet jego0 smierc nei zagwarantowala zwyciestwa pis na fali litosci.Podobnie ta komisja Maciererwicza ktora zajmuje sie udawadnianiem ze rzad jest winny.Co to za poszukiwanie prawdy gdzie tylko jedna racja jest sluszna.To obraza ludzka inteligencje,ale widocznie ty jestes inteligentny inaczej | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 16:42 | |
| - Sprajt Trejder Employed napisał:
- "To była ostatnia Parada Miłości. Wśród ofiar tragedii są obcokrajowcy
Ale przecież zawsze w Berlinie było to teraz przenieśli? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 17:22 | |
| ludzie to maja problemy
http://www.milanos.pl/vid-11878-Problem-z-prezerwatywa.%20htmusmiechnijj%20sie,%20pozdrawi... |
| | | nephros
Liczba postów : 320 Registration date : 01/04/2010
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 17:26 | |
| - dead_eye napisał:
- tak pije se piwko i mysle : jakby nawet okazało się iż była ta mityczna sztuczna mgła i trudne warunki to czy nie jest tak, ze nasi wlasnie powinni odmowic ladowania ??
no kuzwa wyobrazcie sobie ze jedziecie autem z rodzina i nagle pojawia sie na kretej gorskiej drodze mnostwo lodu i macie ostrzezenia w radiu, ze sa trudne warunki i jechac objazdem opiaskowanym - jedziecie dalej, bo moze sie uda czy jedziecie objazdem ? i w tym wypadku obojetne czy lód jest naturalny czy łepki w wiosce wylały wiaderkami wode na asflat..ostrzezenie dostaliscie, ze warunki złe wiadomo - przyczyna tych warunków to sprawa wtórna, po prostu nie ryzykuje sie i zachowuje procedury a jeśli na tylnym siedzeniu siedzi teściowa i upiera się żeby mimo wszystko jechać oblodzoną trasą? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 17:31 | |
| - nephros napisał:
- dead_eye napisał:
- tak pije se piwko i mysle : jakby nawet okazało się iż była ta mityczna sztuczna mgła i trudne warunki to czy nie jest tak, ze nasi wlasnie powinni odmowic ladowania ??
no kuzwa wyobrazcie sobie ze jedziecie autem z rodzina i nagle pojawia sie na kretej gorskiej drodze mnostwo lodu i macie ostrzezenia w radiu, ze sa trudne warunki i jechac objazdem opiaskowanym - jedziecie dalej, bo moze sie uda czy jedziecie objazdem ? i w tym wypadku obojetne czy lód jest naturalny czy łepki w wiosce wylały wiaderkami wode na asflat..ostrzezenie dostaliscie, ze warunki złe wiadomo - przyczyna tych warunków to sprawa wtórna, po prostu nie ryzykuje sie i zachowuje procedury a jeśli na tylnym siedzeniu siedzi teściowa i upiera się żeby mimo wszystko jechać oblodzoną trasą? zatrzymujesz samochod -tak jak Ci rozum podpowiada i wypierdalasz tesciowa z samochodu nawet jesli ci ten samochód kupila i protestuje -ale na to trzeba miec jaja |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 18:27 | |
| - Lucek_Lucek napisał:
- nephros napisał:
- dead_eye napisał:
no kuzwa wyobrazcie sobie ze jedziecie autem z rodzina i nagle pojawia sie na kretej gorskiej drodze mnostwo lodu i macie ostrzezenia w radiu, ze sa trudne warunki i jechac objazdem opiaskowanym - jedziecie dalej, bo moze sie uda czy jedziecie objazdem ? i w tym wypadku obojetne czy lód jest naturalny czy łepki w wiosce wylały wiaderkami wode na asflat..ostrzezenie dostaliscie, ze warunki złe wiadomo - przyczyna tych warunków to sprawa wtórna, po prostu nie ryzykuje sie i zachowuje procedury a jeśli na tylnym siedzeniu siedzi teściowa i upiera się żeby mimo wszystko jechać oblodzoną trasą? zatrzymujesz samochod -tak jak Ci rozum podpowiada i wypierdalasz tesciowa z samochodu nawet jesli ci ten samochód kupila i protestuje -ale na to trzeba miec jaja Ale jak można zatrzymać samolot w powietrzu? Przykład nie jest dobry bo nie uwzględnia tej zasadniczej różnicy między samolotem a samochodem. | |
| | | Liber GRIZZLI Abaci
Liczba postów : 2472 Age : 113 Registration date : 27/11/2008
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 19:06 | |
| - RJ napisał:
- wredniaha napisał:
RJ, W prokuraturze POLSKIEJ jest sprawdzany wątek przyczynienia się osób trzecich do tej katastrofy i im zostawiam sprawdzenie, czy tak było, czy nie. Mają oni narzędzia do tego, aby dochodzić prawdy - kontrwywiad, wywiad, ekspertów etc. A co Ty masz? Czym dysponujesz, aby dojśc do prawdy? Mam chyba prawo przypuszczać, że nie dysponujesz niczym istotnym... A jeżeli tak jest, to Twoje wywody nie są wiele warte... Nawet nie przeczytałeś pełnej ekspertyzy, a ją oceniasz na podstawie krótkiej notki z gazety/internetu/telewizji... A może chcesz mi wmówić szeroki spisek tych wszystkich POLSKICH instytucji, którego celem jest ochrona interesów Rosji? Może chcesz tu powiedzieć nam wszystkim, że FSB kontroluje rząd naszego kraju, prokuraturę wojskową, kontrwywiad, mainstream'owe środki masowego przekazu itd. itp.? A może ja też tkwię w tym spisku po uszy sam o tym nie wiedząc? Może jestem sterowany z Moskwy? Hmm... Czy to nie zahacza o paranoję? Sugeruję nie robić z siebie tego "wtajemniczonego", który opowiada tym "nieświadomym" na naszym forum, owe "tajemnice" ze śledztwa, które "dowodzą", że "tam" jest "wielki spisek", który ma ukryć prawdziwe wydarzenia z "męczeńskiej katastrofy Prezydenta RP". Wiesz, gdzieś czytałem, że nad Smoleńskiej dzień wcześniej było UFO... Pozdro... LA | |
| | | wredniaha
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 19:17 | |
| - Liber GRIZZLI Abaci napisał:
- RJ napisał:
- wredniaha napisał:
RJ,
W prokuraturze POLSKIEJ jest sprawdzany wątek przyczynienia się osób trzecich do tej katastrofy i im zostawiam sprawdzenie, czy tak było, czy nie. Mają oni narzędzia do tego, aby dochodzić prawdy - kontrwywiad, wywiad, ekspertów etc. A co Ty masz? Czym dysponujesz, aby dojśc do prawdy? Mam chyba prawo przypuszczać, że nie dysponujesz niczym istotnym... A jeżeli tak jest, to Twoje wywody nie są wiele warte... Nawet nie przeczytałeś pełnej ekspertyzy, a ją oceniasz na podstawie krótkiej notki z gazety/internetu/telewizji...
A może chcesz mi wmówić szeroki spisek tych wszystkich POLSKICH instytucji, którego celem jest ochrona interesów Rosji? Może chcesz tu powiedzieć nam wszystkim, że FSB kontroluje rząd naszego kraju, prokuraturę wojskową, kontrwywiad, mainstream'owe środki masowego przekazu itd. itp.? A może ja też tkwię w tym spisku po uszy sam o tym nie wiedząc? Może jestem sterowany z Moskwy? Hmm... Czy to nie zahacza o paranoję?
Sugeruję nie robić z siebie tego "wtajemniczonego", który opowiada tym "nieświadomym" na naszym forum, owe "tajemnice" ze śledztwa, które "dowodzą", że "tam" jest "wielki spisek", który ma ukryć prawdziwe wydarzenia z "męczeńskiej katastrofy Prezydenta RP".
Wiesz, gdzieś czytałem, że nad Smoleńskiej dzień wcześniej było UFO...
Pozdro... LA
Miałem już nic nie pisać, bo zaraz mi ktoś zarzuci że też wierzę w spisek Czy to polskie śledztwo oparte jest na materiale dowodowym zebranym przez naszych śledczych, czy też na tym co udostępnią nam bracia Rosjanie? | |
| | | delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend Nie 25 Lip 2010, 19:31 | |
| o katastrofie pogadali to siadać przed ekranami telewizorów:
http://www.tvp.pl/rozrywka/festiwale-i-koncerty/festiwal-piosenki-rosyjskiej
dodam od siebie jedno - polska prokuratura MUSI oprzeć się na ustaleniach prokuratury rosyjskiej które otrzyma w ramach złożonych wniosków o pomoc prawną. Nasze polskie ustalenia będą dotyczyć niewielkiej części takiej jak przesłuchania pilotów Jaka-40 itp.
Poza tym śledztwo prokuratorskie to zupełnie co innego niż działania komisji badającej sam wypadek. My mamy oczywiście naszą komisję pod przewodnictwem Min Millera ale dopóki nie otrzyma ona rejestratorów parametrów lotu to nie ma na czym pracować (na razie ma tylko dane z naszego rejestratora). Z tego co wiem to członkowie naszej komisji nie dokonali dotychczas ani oględzin wraku ani miejsca zdarzenia.
Podzielam też zdanie Wredniachy - śledztwo w tak ważnej sprawie nie spełnia standardów. A w trosce o to by uciąć wszelkie spekulacje powinno.
| |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 24-25.07.2010 weekend | |
| |
| | | | UFO - 24-25.07.2010 weekend | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |