Liczba postów : 1750 Registration date : 16/09/2008
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 12:51
opcjoner z podatkami to sobie zawsze myślę że kasa pójdzie na jakiś szczytny cel i wtedy łatwiej się płaci wyobraź sobie że za twoją belkę twoja babcia ma rentę czy emeryturę pomaga nieprawdaż?
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 13:16
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 13:29
Kiedy Benedykt XVI ogłosił swoją decyzję o beatyfikacji Karola Wojtyły - ponad milion zgromadzonych na placu św. Piotra pielgrzymów zaczęło klaskać, wznosić okrzyki, a nawet płakać. Trwa msza beatyfikacyjna, której transmisję ogląda tysiące Polaków zebranych m.in. w Wadowicach, Łagiewnikach i Warszawie.
wiecej nie napisze bo mam łzy w oczach ....
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 13:33
zauwazyliscie ze JP II nigdy nie patrzył w oczy (tutaj akurat trudno sie dziwic ,ale jesli sie spotkał to mogłby spojrzec z kim ) tego wymagal PR? (zeby sie spotkac )
Ostatnio zmieniony przez KaKa 2011 dnia Nie 01 Maj 2011, 16:26, w całości zmieniany 1 raz
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 13:48
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 14:02
Чёрный ворон
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 14:34
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 15:12
trochę odtrutki
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 15:52
KaKa 2011 napisał:
Kiedy Benedykt XVI ogłosił swoją decyzję o beatyfikacji Karola Wojtyły - ponad milion zgromadzonych na placu św. Piotra pielgrzymów zaczęło klaskać, wznosić okrzyki, a nawet płakać. Trwa msza beatyfikacyjna, której transmisję ogląda tysiące Polaków zebranych m.in. w Wadowicach, Łagiewnikach i Warszawie.
[/color]
i miliony przed telewizorami, cały świat oddaje dziś cześć wielkiemu Polakowi!
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 16:43
Ale mam jazdę! GESTAPO ODŻYŁO 3 tygodnie był spoqj aż tu nagle robię obiad i.... ...awantura jak 150, przyleciała napierdalać qlą w drzwi,że łazienka jej przecieka na suficie (a kąpałem sie właśnie co ale u mnie sucho - mam element terroru ) , jak mordę otworzyłem że następnym razem jej gównem ryja wysmaruję to się schowała w swoim bunkrze i tam napierdala rzuca się i tłucze po ścianach... to mi nie przeszkadza, niech kloakę drze do nocy byle by nie mi pod drzwiami. Przy okazji tradycyjna śpiewka "sadysta alguhulik o 3 w nocy coś tam.... itd." - nihil novi, odgrzewane kotlety awantura wiecznie o to samo od lat.
Wypiłem se Paulanerka i jest gucio.
Satysfakcja, że musi stare durne babsko ze szmatą latać bo ma coraz większą plamę na suficie jak mieli przyjść z PZU celem dokonania oględzin to nie dało rady bo w szał wpadła i kloakę darła na całe osiedle więc odwołałem to teraz niech nie ma pretensji.
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 16:49
MaRkEt TrAdEr napisał:
Ale mam jazdę! GESTAPO ODŻYŁO 3 tygodnie był spoqj aż tu nagle robię obiad i.... ...awantura jak 150, przyleciała napierdalać qlą w drzwi,że łazienka jej przecieka na suficie (a kąpałem sie właśnie co ale u mnie sucho - mam element terroru ) , jak mordę otworzyłem że następnym razem jej gównem ryja wysmaruję to się schowała w swoim bunkrze i tam napierdala rzuca się i tłucze po ścianach... to mi nie przeszkadza, niech kloakę drze do nocy byle by nie mi pod drzwiami. Przy okazji tradycyjna śpiewka "sadysta alguhulik o 3 w nocy coś tam.... itd." - nihil novi, odgrzewane kotlety awantura wiecznie o to samo od lat.
Satysfakcja, że musi stare durne babsko ze szmatą latać bo ma coraz większą plamę na suficie jak mieli przyjść z PZU celem dokonania oględzin to nie dało rady bo w szał wpadła i kloakę darła na całe osiedle więc odwołałem to teraz niech nie ma pretensji.
TO TWOJA WINA !!!!!
był spokój 3 tygodnie dopoki jej lazienki nie zalałes
zamiast pomoc babci to jej klamki jeszcze smarujesz
JA OSOBISCIE NIE WIERZE W BEZINTERESOWNA ZŁOŚLIWOŚĆ kazda reakcja ma swoje przyczyny realne albo mniej ale jest czyms spowodowana
Reser
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 17:18
kiwi napisał:
opcjoner z podatkami to sobie zawsze myślę że kasa pójdzie na jakiś szczytny cel i wtedy łatwiej się płaci wyobraź sobie że za twoją belkę twoja babcia ma rentę czy emeryturę pomaga nieprawdaż?
Prędzej na 13-tki urzędasów lub wyposażenie poselskich limuzyn niż na szczytny cel.
Reser
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 17:20
KaKa 2011 napisał:
MaRkEt TrAdEr napisał:
TO TWOJA WINA !!!!!
był spokój 3 tygodnie dopoki jej lazienki nie zalałes
zamiast pomoc babci to jej klamki jeszcze smarujesz
JA OSOBISCIE NIE WIERZE W BEZINTERESOWNA ZŁOŚLIWOŚĆ kazda reakcja ma swoje przyczyny realne albo mniej ale jest czyms spowodowana
Przecież ta plama na suficie już prawie miesiąc jest! I miał przyjść likwidator z PZU żeby wypłacić odszkodowanie na naprawienie tego a ona ma to w dupie to ja tym bardziej! Ta wiedźma przez lata tyle krwi napsuła wszystkim, że czystą satysfakcją jest dla mnie podqrwianie jej ile wlezie teraz na stare lata
Reser
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 17:32
OGNISTY LIS 4 wyszedł http://www.mozilla.com/en-US/firefox/fx/ Warto zupgrade'ować bo do min zostały zwinięte paski górne i max widać stronę. Tylko na razie Tor button jest niekompatybilny.
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 17:42
MaRkEt TrAdEr napisał:
Przecież ta plama na suficie już prawie miesiąc jest! I miał przyjść likwidator z PZU żeby wypłacić odszkodowanie na naprawienie tego a ona ma to w dupie to ja tym bardziej! Ta wiedźma przez lata tyle krwi napsuła wszystkim, że czystą satysfakcją jest dla mnie podqrwianie jej ile wlezie teraz na stare lata
straszny gnój z ciebie, mam popieprzone we łbie na cacy starsi ludzie mogą mieć problemy z pamięcią zresztą to bez znaczenia, bo twoje zachowanie przechodzi wszelkie granice jak się nudzisz i nie masz co robić, to idź do psychiatry, jest ci bardzo potrzebny
fabularasa
Liczba postów : 4588 Location : Bydgoszcz Registration date : 03/06/2008
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 18:16
Obejrzałem, w większości tylko fragment (szkoda było czasu) kilkanaście filmów i większość łączy Toyota Prius.
Rozumiem reklamę MAC czy google, ale Prius jest wyśmiewany, a nawet nazywamy autem "gejowskim".
Są to filmy z okresu od nowego roku do teraz które pojawiły się w sieci - żadnego filmu z ciekawą muzyką czy zdjęciami - jedynie Fair Game i The Next Three Days dość ciekawa muzyka Reszta która obejrzałem to
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 18:46
I KOMU TO PRZESZKADZAŁO ?!?!?!?
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 18:53
OPCJONER . gdzie jest przycisk odśwież w fire 4 co to kuźwa jest - nie cierpie zmian
Grześ
Liczba postów : 730 Registration date : 08/07/2009
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 20:47
co tu sie dzieje na moim ufo? może potrzebny Danny Trejo z Cyklonem B ?
Reser
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 21:04
Dobra, koniec pierdu pierdu bo rynki powoli startują...
Jakie prognozy na najbliższy tydzień?
Ja sobie podzieliłem to co obserwuję na 3 odrębne kategorie, które ciężko łączyć z sobą: 1. Grajdoł Sobola - jedna bajka 2. Yankee & Gebbels - druga bajka 3. FX majors & metals - trzecia bajka
To jakie świeczki prognozujecie na ten tydzień dla każdej z kategorii?
Reser
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 21:09
Tak myślę od czego zacząć Trading Cup... może Ag na full depo L? Jak pejs pociągnie na Fibona 55 to będzie gucio, to dotychczas było najbardziej prokorbowe a na demo ryzyka żadnego.
13Homer
Liczba postów : 470 Registration date : 05/09/2009
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 21:13
MaRkEt TrAdEr napisał:
OGNISTY LIS 4 wyszedł http://www.mozilla.com/en-US/firefox/fx/ Warto zupgrade'ować bo do min zostały zwinięte paski górne i max widać stronę. Tylko na razie Tor button jest niekompatybilny.
Chromopodobne, z tego co widzę.
franco
Liczba postów : 1421 Age : 46 Location : Okolice Krakowa Registration date : 14/11/2007
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 21:45
CRUS wielkie graty za drugie miejsce w PC2011!!!!!
Reser
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 22:03
No to w Trójmieście pewnie kibole się będą napierd.... http://www.sport.pl/pilka/2,65055,,Arka___Lechia,,144967584,6735.html
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 22:05
MaRkEt TrAdEr napisał:
No to w Trójmieście pewnie kibole się będą napierd.... http://www.sport.pl/pilka/2,65055,,Arka___Lechia,,144967584,6735.html
na stadionach teraz rzadko jest dym bo psy scigaja bardzo. A TY opcjo z ta babcia odpusc sobie,bo jak umrze to bedziesz mial wyrzuty sumienia
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 22:07
Istnieje wiele mitów na temat walki ulicznej, większośc z nich jest jednak głoszona przez osoby które nigdy się nie biły i nie zostały napadnięte. Najgorsze jest jednak to że takie osoby zalewają fora jakie to są kozaki, że naklepali pięciu albo obronili się przed pałką albo nożem. Kiedy młody użytkownik przeczyta coś takiego pomyśli że in on może tak wymiatać. Niestety prawda jest inna i o wiele bardziej bolesna o czym miałem się okazję kilka razy przekonać (od razu mówię: nie jestem ulicznikiem ale empirycznie sprawdziłem kilka mitów). No więc jedziemy.
Mit 1. Obrona przed nożem lub pałką. Na niemalże wszystkich kursach samoobrony temat wałkowany niemiłosiernie przez instruktorów wszelkiej maści. Zwykle wygląda to tak że jeden trenujący uderza bardzo wolno drugiego z góry a tamten łapie rękę i ją wykręca\ sprowadza na glebę itp. a całość kończy się dźwignią i odebraniem noża. Wygląda dobrze, prawda? ALE NIE DZIAŁA! Kiedy zostaniecie zaatakowani na ulicy nożem dojdzie do tego jeszcze stres, paniczny strach a przede wszystkim-kto z ulicy zechce z wami współpracować w stylu "ja cię uderzę tak i tak a ty mi ten nóż zabierzesz". Nie on cię zaatakuje bez współpracy z siła i agresją. Jeżeli nie trafi to ponowi atak. W momencie napadu dla nożownika stajesz się kawałkiem wołowiny. A szanse jakie masz-w granicach 3-5%. Nie wspominając o tym że jak ktoś cie będzie chciał zabić to i tak to zrobi przy pomocy noża. Ale w większości przypadków nie będzie chciał zabić (chyba że należysz do gangu itp.), tylko wymusić pieniądze czy inna wartościową rzecz ( np.zegarek).Wtedy przystawi ci nóż do ciała i kiedy mu nie dasz tego co chce- prawdopodobnie zginiesz. Paradoksalnie obrona przed szantażem jest łatwiejsza ( co nie znaczy że łatwa). Jak się można obronić napiszę w innym poście. Poza tym na zajęciach samoobrony uczy sie obrony przed atakiem nożem kiesy napastnik trzyma noż chwytem do kruszenia lodu. W większości przypadków atakują jednak chwytem szermierczym. Co wtedy? Chyba już wiecie.... Podsumowując- jeżeli widzisz że ktoś ma nóż to uciekaj/oddaj mu to czego chce. walcz w ostateczności. Pałka-w sumie mniej groźna ale też stanowi zagrożenie. Można połamać rękę nogę itp. Tak samo jak w przypadku noża- trudno lepiej uciekaj niż kozaczyć i trafić na intensywną terapię albo na cmentarz. Mit 2. Walka z kilkoma Nieraz da się słyszeć jak to ktoś rozwalił kilku bez szwanku. Ale walka z kilkoma jest strasznie trudna obojętnie czego byś nie trenował. Pamiętaj bowiem że sztuki walki stworzono do walki z jednym przeciwnikiem nie kilkoma. W przypadku ataku przez kilku zostaniesz prawdopodobnie otoczony. Następnie atak nastąpi albo ze strony twojej albo agresorów. Sam zobaczysz jak szybko znajdziesz się na glebie butowany przez kilku kolesi. Czy jest więc skuteczna obrona przed kilkoma? Jest. Uciekać albo mieć pistolet. A co w przypadku sprowadzenia na glebę i butowania? Pozycja na grzyba czyli plecy na górze skulony a łokcie osłaniają twoje narządy wewnętrzne i żebra. Najlepiej jest jednak uciekać i to szybko. Mit 3.Krav Maga nadaje się na ulicę. Po częsci prawda ale tylko w przypadku łączenia z innymi sportami walki (mt, boks bjj judo). Sama kravka nie działa i możesz się na niej boleśnie przejechać. Czemu? Odpowiedzi dostarczy historia powstania judo. Otóż w Japonii istniał styl ju-jitsu w którym były techniki mogące pozbawić oponenta zdrowia i życia. Prof. Jigoro Kano założyciel judo wyodrębnił z ju-jitsu techniki mogące zagrażać zdrowiu i życiu ćwiczących. Oczywiście judocy ćwiczyli na pełnej szybkości i bez zbytniego patyczkowania się z partnerem. Ludzie z ju-jitsu podważyli styl Kano i wyzwali jego uczniów na pojedynek. Wszystkie wygrali judocy. Dlaczego? Bo ćwiczyli na pełnej szybkości i wykonywali daną technikę zamiast ją tylko markować. Po prostu jeżeli czegoś wcześniej nie przećwiczyłeś w sparingu masz małe szanse aby tego użyć. Jest to paradoks Kano. Ale np. bokser czy judoka szybko włączy "brudne sztuczki" do arsenału swoich technik. KM warto więc trenować jako uzupełnienie. Mit 4. Siłownia/ulica pozwala nauczyć się bić. Mit rozpowszechniany przez chuliganów którzy uważają że można nauczyć się bić we własnym zakresie. Jasne można ale niech taki chuligan spotka średnio technicznego boksera. Bokser zrobi z niego miazgę. Czemu? Bo siłownia ani ulica nie wyrabia dobrych nawyków. Siła statyczna i cepy to nie wszystko. U takich panów widać brak gardy złe techniki uderzania itp. Ale uwaga- i ci potrafią być groźni. Mit 5. Laski lubią obitych. Na sam koniec zostawiłem coś nieco luźniejszego. Otóż spora część panów myśli że jak da komuś w ryj to będą uwielbiani przez laski. Nieprawda nie będą. A przynajmniej przez te mądrzejsze. Bo wytłumaczcie mi- co to za przyjemność mieć chłopaka któremu może się coś stać z nim kobieta nie jest pewna niczego sporo ryzykuje (np. podczas spaceru z nim mogą go zaatakować "koledzy") a jako przyszły mąż raczej się nie sprawdzi. Prawda są panny co mają skłonność do chuliganów- ale jest ich niewiele. I tak zakonczyłem pierwszą część mitów na temat walki na ulicy. Myślę że sporo możecie wynieść z lektury tego posta. Jeśli się z czymś nie zgadzacie piszcie odpowiedzi.
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 22:11
MaRkEt TrAdEr napisał:
Dobra, koniec pierdu pierdu bo rynki powoli startują...
Jakie prognozy na najbliższy tydzień?
Ja sobie podzieliłem to co obserwuję na 3 odrębne kategorie, które ciężko łączyć z sobą: [b][color=indigo]1. Grajdoł Sobola - jedna bajka
a co tu prognozować? Wystarczy spojrzeć na starszych w wierze braci i widać, że będą duże spadki, 2800 zapewne nie wytrzyma podaży. Jak ludzie zorientują się, że odbiliśmy się od oporów to będą sypać akcjami, że aż miło.
Reser
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 22:39
Tak se myślę o wystawieniu korytarza opcyjnego dla USD/CAD np z ceną wykonania 0.9463 - przeciez to jest tak spałowana para, że nie jest w stanie żadnego poważnego ruchu wykonać tylko sie trzepie ciągle w tej samej cenie. Zobaczymy na Option Traderze jak to wyjdzie, krótki termin expiration, 1-2 dni max.
zibi MOD
Liczba postów : 31104 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO - 30.04-01.05.2011 weekend Nie 01 Maj 2011, 22:51