Jeden gość, z którym się bardzo liczę pisał o ogromnej opcji na koniec roku na E$ - 1.25 wykupionej w sierpniu. Jeśli po to jadą to Ci nomad już współczuję
pierwsze oddałem na 10 pips zaraz wezmę drugie, a tych gości co widzieli te mega opcje to generał szukał do rozbiórki garażu
tiaaa.... zwłaszcza że poszły tylko w płatnych serwisach i drobnym druczkiem
JADĄ PO 1.18
eranet
Liczba postów : 405 Age : 48 Registration date : 14/11/2011
„Chętnych do przewidywania przyszłości nigdy nie brak, ponieważ nikt nie zadaje sobie trudu sprawdzania wartości tych prognoz.” John Rothchild
Zebrane prognozy analityków z ub. roku. Ile wyniesie wartość WIG20 na koniec 2011.
(podano firmy, w których pracował dany analityk, w momencie podawania prognozy)
Mariusz Staniszewski, Noble TFI 3300
Paweł Jóźwiak, Polsat OFE 3300
Grzegorz Łętocha, BPH TFI 3200
Andrzej Kaczorowski, Inwestors TFI 3200
Krzysztof Stupnicki, Amplico TFI 3200
Łukasz Bugaj, Xelion 3500
Paweł Cymcyk, AZ Finance 3100
Michał Fronc TMSBrokers 3300
Tomasz Jachowicz, DbNord 3300
Tomasz Manowiec, BGŻ 3200
Paweł Zawadzki, money.pl 3180
że tyż nasza szkoła po obnażeniu jednej, tylko jednej, niewiadomej w łamigłówce zaszła TAAAAK daleko. o dzięki ci, Hiobe. Tyś naszą odpowiedzią na ajnstajna.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
barura
Sro 11 Maj 2011, 15:43
ja nie wiem, EX, jak ty sobie tera poradzisz. oni się zamachują na twoj byt. surówka spada, zielona szmata rośnie. stopy w gore, kunie w dół. EX, co TERA?
-------------------------------------------- żeby prawidłowo określić w jednostce czasu kierunek tyla instrumentów NA RAZ, to rzecz niepodobna. Hiobe, gratuluję wychowanków.
Ostatnio zmieniony przez barura dnia Sro 28 Gru 2011, 21:43, w całości zmieniany 1 raz
Po pierwsze, jaki to walor - jezeli edek albo kabel, to zdecydowanie cos nie tak. MT4 czasem sie zamula, chce wierzyc, ze nie specjalnie, rekwotowania tez sie zdarzaja, ale lagi powyzej 10 sekund to na pewno nie. Przede wszystkim zrestartowac wszystko - niby oczywiste, ale niekiedy ludzie nie wylaczaja kompa przez tygodnie, tylko albo hibernuja albo wrecz, tak jak ja, usypiaja Na xtb nie gralem na fx, tylko na w20, i w sumie tez tylko oczekujacymi, wiec nie wiem, jak tam, ale w AM dziala zasadniczo bez pudla. Zrob prosty test, z tego samego terminala jak sie takie cos dzieje, bez wylaczania ani niczego, zaloz konto demo i zobacz - jezeli beda takie same lagi, to wiesz, ze wina po twojej stronie, jezeli bedzie smigac, to ty smigaj od nich jak najdalej
ad.1 to edek ad. 2. na demo to ja palca nie zdaze oderwac a juz pozycja weszła (tylko co mi po demo?) ad. 3 kompy restartowalem juz od razu bo mnie krew zalewała na te oczekiwanie. dzisiaj to juz przeszli samych siebie - dawałem tolerancje 7 pipsow i nic. cena leciala 30 pipsów a tu "operacja przetwarzana"
masz cos z netem, przetestowałem i wszystko wchodzi jak w masło
A serwer demo to u siebie w chacie ma, że wchodzą? Ogólnie to wiadomo, restart platformy, kompa, ewentualnie przeinstalowanie, ale skoro zlecenia demo wchodzą, to mi coś nie gra, chociaż osobiście nigdy z XTB problemów nie miałem.
przemak
Liczba postów : 8399 Age : 62 Location : Poznań Registration date : 07/09/2007
Po pierwsze, jaki to walor - jezeli edek albo kabel, to zdecydowanie cos nie tak. MT4 czasem sie zamula, chce wierzyc, ze nie specjalnie, rekwotowania tez sie zdarzaja, ale lagi powyzej 10 sekund to na pewno nie. Przede wszystkim zrestartowac wszystko - niby oczywiste, ale niekiedy ludzie nie wylaczaja kompa przez tygodnie, tylko albo hibernuja albo wrecz, tak jak ja, usypiaja Na xtb nie gralem na fx, tylko na w20, i w sumie tez tylko oczekujacymi, wiec nie wiem, jak tam, ale w AM dziala zasadniczo bez pudla. Zrob prosty test, z tego samego terminala jak sie takie cos dzieje, bez wylaczania ani niczego, zaloz konto demo i zobacz - jezeli beda takie same lagi, to wiesz, ze wina po twojej stronie, jezeli bedzie smigac, to ty smigaj od nich jak najdalej
ad.1 to edek ad. 2. na demo to ja palca nie zdaze oderwac a juz pozycja weszła (tylko co mi po demo?) ad. 3 kompy restartowalem juz od razu bo mnie krew zalewała na te oczekiwanie. dzisiaj to juz przeszli samych siebie - dawałem tolerancje 7 pipsow i nic. cena leciala 30 pipsów a tu "operacja przetwarzana"
masz cos z netem, przetestowałem i wszystko wchodzi jak w masło
A serwer demo to u siebie w chacie ma, że wchodzą? Ogólnie to wiadomo, restart platformy, kompa, ewentualnie przeinstalowanie, ale skoro zlecenia demo wchodzą, to mi coś nie gra, chociaż osobiście nigdy z XTB problemów nie miałem.
Serwer demo to jest w sumie inny serwer, nawet czesto dane ma inne. Ja z xtb mialem problemy - z raportowaniem do myfxbook. Z AM dzialalo bez pudla, z XTB slabo, z vpsa windowsowego w ogole nie chcialo dzialac, z vpsa linuxowego natomiast dzialalo, ale za to mt4 od xtb strasznie mulil system. Teraz mam 3 sztuki mt4 AM na tym serwerze, kazdy z czterema automatami na dwoch parach, edku i kablu. Obciazenie CPU 20-30%. Wlaczenie jednego mt4 od xtb powodowalo wzrost obciazenia do maksa, bez zadnego automata.
trader wygrał 5 000 000 w totka, pytają go co zrobi z kasą - oddam długi a co zrobisz z pozostałą kwotą - pozostali poczekają ... lewar wybił więcej ludzi niż Hitler
rewelacyjnie chłopaki gadają
lewar to zemsta żyda za holokaust
(a moze holokaust był za lewar ?)
99% moich porażek to przez lewar (zachłanność i głupota )
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
przemak
Merytorycznie - na jednym rachunku zamknalem edkowa eske, okragle equity sie zrobilo, a zysk trzeba cenic. Drugi rachunek ma mniej kasy, to niech jeszcze zarobi
przemak
No i ponawiam pytanie o darmowy internet - ktos juz ma, dziala to w ogole? Transfer niski, bo darmowy, ale zasieg w sumie jest i do mt4 wystarczy az nadto Jakby ktos nie wiedzial: http://www.aero2.pl/bdi.html
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
No i ponawiam pytanie o darmowy internet - ktos juz ma, dziala to w ogole? Transfer niski, bo darmowy, ale zasieg w sumie jest i do mt4 wystarczy az nadto Jakby ktos nie wiedzial: http://www.aero2.pl/bdi.html
karte juz mam od miesiąca, ale czekam na modem z dbanku, wiec wypowiedziec sie jeszcze nie moge
przemak
karte juz mam od miesiąca, ale czekam na modem z dbanku, wiec wypowiedziec sie jeszcze nie moge
To jak juz bedziesz mial, to skrobnij, ja modemu na razie nie mam, ale za stowke na allegro sa, a jakas komoreczke sobie tez znajde
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
To jak juz bedziesz mial, to skrobnij, ja modemu na razie nie mam, ale za stowke na allegro sa, a jakas komoreczke sobie tez znajde
http://jdtech.pl/2011/12/darmowy-internet-%E2%80%93-darmowy-modem-%E2%80%93-darmowe-konto-iii.html na tej stronie szukaj wiesci, widze ze są jakies problemy, a link masz do ewentualnej promocji otrzymania darmowego modemu, co prawda w grudniu juz koniec, ale pewnie w styczniu wystartuje, ja korzystałem z pazdziernikowej promocji
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
wychodząc z domu zostawiłem taka śliczną eSkę oczekującą u edwarda ..... a te choooje zawinęły się 3 pipsy od niej i urządziły taką zjebę beze mnie
..... a tak przy okazji ...... to z jakiej okazji byczka tak upodlili jest jakies oficjalne analne wytłumaczenie ?
dlaczego wszyscy mnie ignorują przeca pisalem, że usnavy nie pozwoli irańczykom blokować cieśniny ormuz; jak wiadomo, jak trwoga to do Boga, a jak wojna to do dolara
tak tej informacji wszystko podporządkowujesz?
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/program-nuklearny-iranu/usa-uderza-na-iran-tylko-gdy-przekroczy-dopuszczal,1,4983972,wiadomosc.html umocnienie dolara i tak by nastąpiło, ale to moglo być przyczynkiem
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
wychodząc z domu zostawiłem taka śliczną eSkę oczekującą u edwarda ..... a te choooje zawinęły się 3 pipsy od niej i urządziły taką zjebę beze mnie
..... a tak przy okazji ...... to z jakiej okazji byczka tak upodlili jest jakies oficjalne analne wytłumaczenie ?
dlaczego wszyscy mnie ignorują przeca pisalem, że usnavy nie pozwoli irańczykom blokować cieśniny ormuz; jak wiadomo, jak trwoga to do Boga, a jak wojna to do dolara
tak tej informacji wszystko podporządkowujesz?
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/program-nuklearny-iranu/usa-uderza-na-iran-tylko-gdy-przekroczy-dopuszczal,1,4983972,wiadomosc.html umocnienie dolara i tak by nastąpiło, ale to moglo być przyczynkiem
ale zjebka na ropie tu nie pasuje .... chyba
ROGER
Liczba postów : 2199 Age : 46 Location : Zachodnio - Pomorskie Registration date : 26/06/2009
hm, to nie jest na stałe ,a klienci im zostaną -21.12.2014r. - Data Wygaśnięcia Bezpłatnego Dostępu do Internetu – dzień w którym upływa 36-miesięczny okres Bezpłatnego Dostępu do Internetu dla 900MHz
przemak
hm, to nie jest na stałe ,a klienci im zostaną -21.12.2014r. - Data Wygaśnięcia Bezpłatnego Dostępu do Internetu – dzień w którym upływa 36-miesięczny okres Bezpłatnego Dostępu do Internetu dla 900MHz
No nie jest na stale, ale za darmo
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011