Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
Temat: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 00:09
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Za linię merytoryczna odpowiadają moderatorzy busia, Dave, inwestor, Jastrząb, Jones, Liber Grizzli Abaci, nomad
Administrator do spraw technicznych: chudy mis
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl
maciek.
Liczba postów : 240 Age : 48 Registration date : 17/07/2011
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 00:11
dzisiaj dzeń Św Patryka, więc pijemy zielone piwo
inwestor
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 00:34
inwestor
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 00:49
Po 10 latach zabawy i tak qrwidołek prezentuje się najokazalej (ma z czego spadać)
kreska 1 - koniec korelacji IBEX z SABINKĄ kreska 2 - koniec korelacji qrwidołka z SABCIĄ
- kreślimy korekcyjną falę B jako trójkąt (czyli pałowanie na ekranie) Preferowana przeze mnie wersja to oczywiście trójkąt gdzie tak jak piszesz jesteśmy w fali d
Rozpiska jaka jest wyżej rozdziela tą falę na WXY i na razie zrobiliśmy W oraz wykańczamy X Pozostaje do zrobienia fala Y zejścia (tego mozolnego do maja) która wykończy falę d trójkąta W maju "korba" na fali e... ....i tyle
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 05:10
kaczor:a ile to trza umić by taki niebieski pas zdobyć?
A tak w ogóle to myślałem że ty muay thai trenujesz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 06:32
Dutkoprzytulacz napisał:
ja teraz najpierw sprawdezam w stopce czy jest kaczor na ufo i jesli jest to nie wchodze
dobra spadam , bo sie kaczor obudzi ...
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 06:41
zwrot nieruchomosci zalatwil Kosciol teraz maja na swoim garbie remonty i podatki i grozbe odcięcia od tlenu a Kaczor wie o co chodzi ale laduje poniżej pasa
ja znam sposób na rozwiązanie tych wszystkich bolączek otoczyć, wyłapać i witaminka C
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 08:44
Dutkoprzytulacz napisał:
przecietnie kolo 2 lat treningu to wymaga, tzreba umiec wiekszosc podstawowych technik:obalenia, sweepy,duszenai dzwignie, pozycje dominujace i ucieczki etc Tlumaczac na forumowe mozna powiedziec ze przecietnego leszcza z forum rozjebalbym gdzies w 30 sekund, chyba ze cwiczy bieganie i szybko ucieka wtedy by wygral:D
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 08:45
zwrot nieruchomosci zalatwil Kosciol teraz maja na swoim garbie remonty i podatki i grozbe odcięcia od tlenu a Kaczor wie o co chodzi ale laduje poniżej pasa
ja znam sposób na rozwiązanie tych wszystkich bolączek otoczyć, wyłapać i witaminka C
a jakich remontow wymagaja grunty budowlane ktore juz zostaly opierdolone za gotowke dawno temu? Albo Park Oliwski w Gdansku jakich remontow wymaga?
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 09:15
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 09:34
a jakich remontow wymagaja grunty budowlane ktore juz zostaly opierdolone za gotowke dawno temu? Albo Park Oliwski w Gdansku jakich remontow wymaga?
masz kobiece rozumienie tematu czepiasz sie o ułamkowe sprawy a nie patrzysz na calość
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 09:35
kaczor napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
przecietnie kolo 2 lat treningu to wymaga, tzreba umiec wiekszosc podstawowych technik:obalenia, sweepy,duszenai dzwignie, pozycje dominujace i ucieczki etc Tlumaczac na forumowe mozna powiedziec ze przecietnego leszcza z forum rozjebalbym gdzies w 30 sekund, chyba ze cwiczy bieganie i szybko ucieka wtedy by wygral:D
Ile sekund Kaczor potrzebujesz?
Ciekawe czy ma mocne kolana
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 09:48
kaczor napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
Również trochę trenuję. Powiedz kaczor, do czego w pierwszej kolejności dąży zawodnik jiu jitsu podczas wyprowadzania ataku - obalenia czy zadania serii ciosów?
zibi MOD
Liczba postów : 31149 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 09:51
ten mniej odklejony od realiów http://www.tvn24.pl/12690,1738406,0,1,likwidacja-funduszu-to-nie-atak-na-kosciol,wiadomosc.html
szkoda , że rozmowę o kasie odbiera się jako walkę z kościołem , sami księża niewiedzą co mówią Zalewski mówi ciekawe ,rzeczy , np, że nuncjusz apostolski nie przekazywał papieżowi faktów w sprawie biskupa Petza , tylko je tuszowano , Wojtyła dowiedział się dopiero od swojej znajomej na wizytacji a taki Michalik mówi , że ochrona ofiar tak , ale bez roszczeń finansowych , a ja się pytam dlaczego , skoro wiedziano , że coś jest na rzeczy to powinno się interweniować , aby bronić dobrego imienia kościoła przecież tam mają hierarchię i chyba łatwo tym sterować , no chyba , że sie kogoś usunie na bok i w ramach zawiści ta osoba namaluje książkę i opisze jak to jest w tym świętym przybytku
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:02
kaczor napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
zazwyczaj normalni ludzie którzy trenują , nie obnoszą się swoimi osiągnieciami , no ale jeszcze chęć pochwalenia rozumiem , ale już wwogóle nie starają się wykorzystać w życiu prowokując sytuacje , aby pokazać swoje umiejętności kiedyś widziałem takiego , kumple mówili , że ma czarny pas i był z tych odklejonych co to szuka zaczepki , raz na imprezce chciał się popisać , no i zaczepił nie tego co trzeba , nie za duży szczupły , jak się potem okazało szybki z refleksem i zwinny z gościa w dosłownie te może 30 sekund nie było co zbierać , pierwszy strzał ustawił całe zdarzenie
SILVER IDZIE NA 150$
ROGER
Liczba postów : 2199 Age : 46 Location : Zachodnio - Pomorskie Registration date : 26/06/2009
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:09
Antoni Pieniądz napisał:
kaczor napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
Również trochę trenuję. Powiedz kaczor, do czego w pierwszej kolejności dąży zawodnik jiu jitsu podczas wyprowadzania ataku - obalenia czy zadania serii ciosów?
a ja mam inne pytania ; - dla kogo kaczor jest leszczem ? - czy to forum sportowe, mma ,bjj, etc ? - czy "ściera" został wyeliminowany z ligi angielskiej za takie zachowanie, jakie prezentuje kaczor na forum "leszczy" - czy jeśli jestem killerem to taki kaczor czy Mamed, czy bracia Kliczko to leszcze , których zmiotę i nawet nie mrugną ? - czy chcecie wpierdol ? i pytanie do kaczora :
- czy kaczor może brać przykład z Mameda Khalidova, lub braci Kliczko ?
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:13
wychodzi na to, że potrzebny nam jest nowy Jezus, który rozpędzi to towarzystwo wzajemnej adoracji
ROGER
Liczba postów : 2199 Age : 46 Location : Zachodnio - Pomorskie Registration date : 26/06/2009
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:14
zibi napisał:
kaczor napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
zazwyczaj normalni ludzie którzy trenują , nie obnoszą się swoimi osiągnieciami , no ale jeszcze chęć pochwalenia rozumiem , ale już wwogóle nie starają się wykorzystać w życiu prowokując sytuacje , aby pokazać swoje umiejętności kiedyś widziałem takiego , kumple mówili , że ma czarny pas i był z tych odklejonych co to szuka zaczepki , raz na imprezce chciał się popisać , no i zaczepił nie tego co trzeba , nie za duży szczupły , jak się potem okazało szybki z refleksem i zwinny z gościa w dosłownie te może 30 sekund nie było co zbierać , pierwszy strzał ustawił całe zdarzenie
był też taki cwaniak co dotykał "prądu" gołymi rękoma , pracował przy kwasach i miał mega naskórek na rękach na imprezie sie popisywał, a po alkoholu przewodność zmieniła kozaka w umarlaka i pana już nie ma...
ROGER
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:21
nec Hercules contra plures
surfer
Liczba postów : 232 Registration date : 08/03/2012
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:25
wychodzi na to, że potrzebny nam jest nowy Jezus, który rozpędzi to towarzystwo wzajemnej adoracji
albo rudy hiPOkryta ktory przepierdala na paliwo do odrzutowca warszawa-sopot codziennie wartosc kilku takich 'limuzyn' marki vw passat aha ten skurwysyn lata za twoje podatki - a nie dobrowolne skladki wiernych
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:31
albo rudy hiPOkryta ktory przepierdala na paliwo do odrzutowca warszawa-sopot codziennie wartosc kilku takich 'limuzyn' marki vw passat aha ten skurwysyn lata za twoje podatki - a nie dobrowolne skladki wiernych
a zaczynał swoje rządzenie od lotu rejsowego do USA , pewnie się tam dziwili co za biedak bukowanym biletem przyleciał
SILVER IDZIE NA 150$
Slum-Dog
Liczba postów : 1423 Location : Noitacol Registration date : 30/05/2011
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:35
A to ciekawa sprawa jest ostatnio.
W cnbc sie tym zajeli i wyszlo ze jest to przychod dla premiera z ktorego powinien sie rozliczyc w pit. Mowili ze zmonitoruja to czy tak bylo. I w sumie slusznie - jesli zwyklego obywatela us sciga za nieodplatne przychody, uzyczenia to i premiera scignac
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:35
zibi napisał:
kaczor napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
Myślę, że każdy potrzebuje czasami otworzyć gębę do kogoś, powiedzieć coś, "pochwalić się" czymś. Taka już natura człowieka. Zaprzeczenie będzie czystą hipokryzją.
Reser
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:49
zibi napisał:
kaczor napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
Tzn. że z klamki go potraktował?
No generalnie jeśli przeciwnik zdąży wyciągnąć i wycelować klamkę przed otrzymaniem pierwszego ciosu to ataqjący nie ma żadnych szans...chyba że Chuck Norris się nazywa i potrafi unik przed pociskiem zrobić
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:50
ale rudy musi latać z racji pełnionych funkcji i nikogo nie oszukuje opowiadając bajeczke o życiu w ubóstwie i bojaźni bożej
a taki jeden czarny talib z drugim talibem jak byś ciężko zachorował to przyślą ci innego mitomana z pomocą duchową zamiast zakupić odpowiednie lekarstwa albo sprzęcik do uratowania życia i jeszcze wezmą kase za "posługę kapłańską"
poczytaj sobie ewangelie o tym, jak pewien facet kiedyś wpadł do świątyni i porozpiedalał wszystkie stragany
ewetualnie dymaj do kurii i całując ich w dupe opowiedz im, jak to o nich niewierni brzydko się wyrażają
Reser
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:56
A to ciekawa sprawa jest ostatnio.
W cnbc sie tym zajeli i wyszlo ze jest to przychod dla premiera z ktorego powinien sie rozliczyc w pit. Mowili ze zmonitoruja to czy tak bylo. I w sumie slusznie - jesli zwyklego obywatela us sciga za nieodplatne przychody, uzyczenia to i premiera scignac
Już nie pierdol że lot na takiej trasie tyle paliwa kosztuje... bez przesady.
Reser
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 10:58
Antoni Pieniądz napisał:
zibi napisał:
kaczor napisał:
Dutkoprzytulacz napisał:
Myślę, że każdy potrzebuje czasami otworzyć gębę do kogoś, powiedzieć coś, "pochwalić się" czymś. Taka już natura człowieka. Zaprzeczenie będzie czystą hipokryzją.
No bo jest to niewątpliwie osiągnięcie. Kto z was leszczy ma niebieski pas w czymkolwiek? Ja też nie mam.
Kaczorowi to nie wiem czy sam Chuck Norris by dał radę - rozjebałby Czaka w 1 Gołotę.
Gość Gość
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 11:02
ROGER napisał:
nec Hercules contra plures
10 wściekłych psów potrafi zagryźć niedźwiedzia
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Sob 17 Mar 2012, 11:04
Biskupi ordynariusze to w większości przypadków prawdziwi profesorowie tzn. prof. dr hab. (nie uczelniani). Do tego dochodzi ranga taka jak wojewody - więc w czym problem? Ucz się tyle, zdobądź te papierki i zapewniam Cię, że będzie Cię stać na dobre auto