Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Nie 18 Mar 2012, 23:44
snajper napisał:
no wreszcie coś z sensem wkleiłes /oprócz wykresów/ nie podejrzewałem Ciebie o znajomość takich rzeczy
ja sie lubuje w tej wersji
Ostatnio zmieniony przez Rmir dnia Nie 18 Mar 2012, 23:48, w całości zmieniany 3 razy
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Nie 18 Mar 2012, 23:45
Zahary napisał:
kaczor napisał:
Dla mnie to TY jestes internetowy dyskutant i przed kims takim jak Ty to ja nie mam potrzeby chowac uszu. Zreszta to tworca TWOJEGO ksociola trzy razy wyparl sie swojego Boga w postaci czlowieka, hipokryzje i kunktatorstwo macie we krwi. A dzieci jak bede mail chrzcic nie bede, tak samo jak nie musze byc chowany na katolickim cmentarzu. Mam w dupie wasze zabobony i tyle:D To ze zostalem ochrzczony jako male dziecko to nei moaj wina, tak samo jak nei ejst wina malych dzieci ze je ksiadz molestuje. PO prostu taka slaba jest wasz wiara ze trzeba dzieck ood malego indoktrynowac a i tak w wiekszosci ludzie opuszczaja pozniej kosciol i nie sa aktywnymi katolikami. Pozniej ktos atki jak Ty liczy ilu jest ochrzczonych a ja licze ile jest parktykujacych i tak mnie to bawi ze az padam:D Zdychajaca religa nawet w tej kolonii Watykanu!
A co do Dekalogu to typowe, TY tylko potrafisz uzyc Dekalogu zeby poparwiac innych a dla sameg osiebie masz inne zasady, podobnie jak ksieza ktorzy nie dymaja i nie maja dzieci ale uwazaja ze maja prawo mowic ludziom z kim i jak maja spac i ile ludzie maja miec dzieci:D
Ale po lekturze forum, to chyba można zauważyć, że to głównie Ty tutaj wszystkim grzechy wyliczasz..
A nawet często oferujesz pokutę - tzn. wpier...
pewnie zaplułes monitor od tego katojadu zawsze twierdziłem ze ci chodzacy do kosciola maja cos zgłowa
Zbieracz puszek
Liczba postów : 136 Age : 42 Location : Kraków Registration date : 27/01/2012
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Nie 18 Mar 2012, 23:46
snajper napisał:
dobra nuta
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Nie 18 Mar 2012, 23:51
Zahary napisał:
dead_eye napisał:
Zahary napisał:
dead_eye napisał:
1XNIE religii w szkole. Przykład chrztu bzdura - ja jako bezbożnik byłem chrzczony, córke niechętnie, mimo, że przykładny ateista, ale chyba też ochrzcze. Bardziej na zasadzie tradycji, biba rodzinna etc. , święta też spędzam, mimo iż narodziny boga dla mnie żadna okazja.
to że ktoś ma chrzest absolutnie nie jest żadnym referendum
Czyli przed księdzem i rodziną będziesz odgrywał teatrzyk pt. "wierzący katolik" ? Chrzest dziecka ma sens jedynie wówczas, gdy rodzice są wierzący - w czasie chrztu składasz przyrzeczenie wychowania dziecka w duchu religii, w którym je ochrzciłeś. Ale jak widzę, dla Ciebie to nie problem być zakłamanym hipokrytą..
co za problem przed ksiedzem? bylem chrzestnym jako ateista, to i chrzest zrobie. żadnego teatrzyku nie będzie. tym bardziej przed rodziną, bo u mnie raczej ateistycznie, u zony też różnie.
nie bede składał przyrzeczenia, to tradycja - tak to traktuje, podobnie żona i rodzice.
gdzie tu hipokryzja? traktuje jak mówie, nie ma żadnego zakłamania.
wyluzuj trochę
wyobraz sobie, ze moja siostra brała slub koscielny, mimo ze ateistka - po prostu podczas czesci religijnej sie nie modliła etc. i nikomu to nie przeszkadzało, ani księdzu ani mężowi ani rodzinie męza. czyli jednak istnieje tolerancja wsrod wyznan, a nie odrazu żygasz na mój widok mimo że nie znasz i od hipokrytykow zaklamanych nazywasz...
To gdzie tak można bez przyrzeczenia? Możesz proszę podać parafię (może być priv)? Bo ja takiego chrztu nie znam.. Księdzu nie wolno ochrzcić dziecka, jeżeli będzie ono wychowywane w środowisku ludzi niewierzących. Ale może Tobie po prostu nie chodzi o Kościół Katolicki.
To prawda, że się nie znamy, ale to co piszesz to hipokryzja i zakłamanie - i naprawdę nie rozumiem, dlaczego się tym publicznie obnosisz. Oszukujecie księdza, Kościół, rodzinę i zapewne dziecko - które za kilkanaście lat może mieć do Was pretensje, że uczyniliście je chrześcijaninem bez jego świadomego wyboru..
Pozdrawiam
Zobacz robai tak a mimo to nie ma kary, kolejuny dowod na to ze boga nie ma i ze to tylko wymysly ludzi szczgolenei podatnych na paranoje. Pedaly lubia sie zapinac w dupe a wy lubicie wierzyc w banialuki, w sumie nie widze wiekszej roznicy! Dobranoc!>
dead_eye
Liczba postów : 5365 Age : 45 Location : Z.G. Registration date : 13/02/2008
Temat: Re: UFO - 17.03-18.03.2012 weekend Nie 18 Mar 2012, 23:52
Zahary napisał:
To gdzie tak można bez przyrzeczenia? Możesz proszę podać parafię (może być priv)? Bo ja takiego chrztu nie znam.. Księdzu nie wolno ochrzcić dziecka, jeżeli będzie ono wychowywane w środowisku ludzi niewierzących. Ale może Tobie po prostu nie chodzi o Kościół Katolicki.
To prawda, że się nie znamy, ale to co piszesz to hipokryzja i zakłamanie - i naprawdę nie rozumiem, dlaczego się tym publicznie obnosisz. Oszukujecie księdza, Kościół, rodzinę i zapewne dziecko - które za kilkanaście lat może mieć do Was pretensje, że uczyniliście je chrześcijaninem bez jego świadomego wyboru..
Pozdrawiam
nie powiem, bo gość jest spoko, robi dużo dobrego dla dzieci, etc. nie robi problemu takim rodzinom ateistyczno-wyznaniowym, czyli tak jak powinno być. A nie ślepo jak koń.
I z tego co słyszę, to nie jeden. Chrzestnym byłem w innym kosciele, a slub siorki w innym. ksieza normalni byli i też nie robią ani z siebie ani z ludzi durni, bo wiedzą jak jest.
Jak się slyszy to gdzieniegdzie nie można, ale za tysiaka już można, hehe
jakie zakłamanie? nikogo nie oszukuję i odpierdol się (jak inaczej nie rozumiesz i nie potrafisz wysnuć wniosków z tego co pisze) od mojej rodziny i dziecka - bo im mowie i wiedza jak jest i nie zycze sobie, aby jakis fundamentalista mi coś sugerował na ten temat, ani ich krzywdzenia etc.
Zahary
Liczba postów : 1201 Registration date : 17/01/2008
Pozdrawiam
nie powiem, bo gość jest spoko, robi dużo dobrego dla dzieci, etc. nie robi problemu takim rodzinom ateistyczno-wyznaniowym, czyli tak jak powinno być. A nie ślepo jak koń.
I z tego co słyszę, to nie jeden. Chrzestnym byłem w innym kosciele, a slub siorki w innym. ksieza normalni byli i też nie robią ani z siebie ani z ludzi durni, bo wiedzą jak jest.
jakie zakłamanie? nikogo nie oszukuję i odpierdol się (jak inaczej nie rozumiesz i nie potrafisz wysnuć wniosków z tego co pisze) od mojej rodziny i dziecka - bo im mowie i wiedza jak jest i nie zycze sobie, aby jakis fundamentalista mi coś sugerował na ten temat, ani ich krzywdzenia etc.
Skoro masz "farbowanego księdza" i udawany chrzest, to jeszcze najlepiej swój katechizm napiszcie:
Chrzest zgłaszają rodzice dziecka lub jego prawni opiekunowie. Sakrament ten udzielany jest ze względu na wiarę Kościoła (ze szczególnym uwzględnieniem wiary rodziców). Udziela się go w nadziei, że dziecko będzie wychowane po katolicku w środowisku, w którym jest wychowywane. Dlatego jeśli nie ma do niej żadnych podstaw (niewierzący rodzice, bądź opiekunowie), chrzest odkłada się aż do czasu jej zaistnienia! (KPK kan. 868 § 1.2.) [/i]
ja Ci tylko prawdę napisałem - a, że tak kiepsko to znosisz, to już nic na to nie poradzę..
Pozdrawiam
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Dla mnie to TY jestes internetowy dyskutant i przed kims takim jak Ty to ja nie mam potrzeby chowac uszu. Zreszta to tworca TWOJEGO ksociola trzy razy wyparl sie swojego Boga w postaci czlowieka, hipokryzje i kunktatorstwo macie we krwi. A dzieci jak bede mail chrzcic nie bede, tak samo jak nie musze byc chowany na katolickim cmentarzu. Mam w dupie wasze zabobony i tyle:D To ze zostalem ochrzczony jako male dziecko to nei moaj wina, tak samo jak nei ejst wina malych dzieci ze je ksiadz molestuje. PO prostu taka slaba jest wasz wiara ze trzeba dzieck ood malego indoktrynowac a i tak w wiekszosci ludzie opuszczaja pozniej kosciol i nie sa aktywnymi katolikami. Pozniej ktos atki jak Ty liczy ilu jest ochrzczonych a ja licze ile jest parktykujacych i tak mnie to bawi ze az padam:D Zdychajaca religa nawet w tej kolonii Watykanu!
A co do Dekalogu to typowe, TY tylko potrafisz uzyc Dekalogu zeby poparwiac innych a dla sameg osiebie masz inne zasady, podobnie jak ksieza ktorzy nie dymaja i nie maja dzieci ale uwazaja ze maja prawo mowic ludziom z kim i jak maja spac i ile ludzie maja miec dzieci:D
Ale po lekturze forum, to chyba można zauważyć, że to głównie Ty tutaj wszystkim grzechy wyliczasz..
A nawet często oferujesz pokutę - tzn. wpier...
pewnie zaplułes monitor od tego katojadu zawsze twierdziłem ze ci chodzacy do kosciola maja cos zgłowa
Martwiłbym się raczej o Twojego forumowego kolegę Kaczora - wyraźnie puszczają mu nerwy
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Pozdrawiam
widzisz co religia robi z ludzi, John Lennon dobrze spiewał ze swiat bez religii byłby piekny, to był mądry facet moze dlatego został zamordowany przez psychopatę.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Pozdrawiam
widzisz co religia robi z ludzi, John Lennon dobrze spiewał ze swiat bez religii byłby piekny, to był mądry facet moze dlatego został zamordowany przez psychopatę.
No, głupi nie był.
ale pomyśl o tym ile bogactwa jest za artefaktami religii jakiejkolwiek na całym świecie... qpa złota, kosztowności wszelakich i budowli wznoszonych przez pokolenia, wąska grupa ma na tym łapę - mieliby tak po prostu z tego zrezygnować? I to obojętnie czy to katole, islam czy buddyzm.
Zbieracz puszek
Liczba postów : 136 Age : 42 Location : Kraków Registration date : 27/01/2012
Lepiej zobacz co nienawiść robi z ludzi - ostatni post Kaczora - z taką złością o Kościele napisał, że aż języka zapomniał.. Niebawem będziesz go musiał tłumaczyć na polski