a h...j że im w d..pe czas sobie chyba zrobić przerwę wychodzę na zero L po 2004 zamieniłem dzisiaj na S po równe 90 a i parę szt dobrane po 70 i teraz wszychno opylone po 80 makrela się cieszy !!!!!!
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46696 Registration date : 03/09/2007
a witam , witam ! podatek 100 milionów za maj i czerwiec to dobrze czy żle dla spółeczki ( wiadomo jakiej ) ?
Dla mnie dobrze a dla Ciebie SP w tym roku chciał uzyskać 2 mld a obecnie modlą się choć o 1 Chyba nie szorcisz jak pozostałe leszcze
nie... obawiam się, że po wypłaceniu duuuuużej dywidendy + Chiny= era kagieha może nieco przybladnąć z pewnością w krótce do tematu wrócimy
Techniczne też ładnie wygląda Ale to moje zdanie i moja inwestycja. Ostanie reko było w listopadzie / grudniu 2011 cena 105 zl a także ostatnio pod dywidendę 115 zl.
W Chinach rośnie zużycie i zapotrzebowanie na energię a to najlepszy wskaźnik do obserwacji państwa środka
spiter
Liczba postów : 1078 Age : 39 Location : Pozen Registration date : 28/03/2012
a h...j że im w d..pe czas sobie chyba zrobić przerwę wychodzę na zero L po 2004 zamieniłem dzisiaj na S po równe 90 a i parę szt dobrane po 70 i teraz wszychno opylone po 80 makrela się cieszy !!!!!!
Ruchów nie ma..albo są robione godzinę a potem kiszka. Euro się skończyło to i gracze o nas zapomnieli:)
Na walutach już lepiej, ale edmund po przebiciu poprzedniego dołka to powinien lage zasadzic, a to tak spada jak by chciało a nie mogło
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
na słuchawkach mam webinar z VSA, a przed oczami prezentacje JaguarTrend, które mnie zainspirowały do innego spojrzenia na moje doopokreski uwielbiam, gdy na sytuację na rynku można spojrzeć z kilku różnych perspektyw czuję się jak fizycy integrujący 4 oddziaływania, tylko, że ja tych perspektyw mam dużo więcej
życie jest piękne!
p.s. nie rozumiem jak ktoś mógł wymyśleć, że trzeba nauczyć się jednego zagrania i klepać je jak automat integracja perspektyw daje dużo większe możliwości i głębsze zrozumienie rynku a jedno zagranie to mogę co najwyżej w automacie zaimplemementować
ładna kibić
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
[ W Chinach rośnie zużycie i zapotrzebowanie na energię a to najlepszy wskaźnik do obserwacji państwa środka
A jakieś tabelki, plakaty? Bo na razie pewne jest to, że w Chinach wrośnie koszt energii (podatek od kopalin w Australii) - a to na zwiększenie zużycia korzystnie nie wpływa. A atom na razie mają w powijakach.
[ W Chinach rośnie zużycie i zapotrzebowanie na energię a to najlepszy wskaźnik do obserwacji państwa środka
A jakieś tabelki, plakaty? Bo na razie pewne jest to, że w Chinach wrośnie koszt energii (podatek od kopalin w Australii) - a to na zwiększenie zużycia korzystnie nie wpływa. A atom na razie mają w powijakach.
ja bym poprosił o tabelkę obrazującą koszty wydobycia miedzi, szczególnie chciałbym zobaczyć koszty KGHM na tle innych kopalni. No i czy to nie jest negatywna informacja dla kghm ? : "Balastem dla giełdowych indeksów była porcja kiepskich raportów gospodarczych. Dzisiaj mocnym zawodem były dane o bilansie handlowym Chin. Mimo wzrostu nadwyżki handlowej dane pokazały pogorszenie sytuacji ze względu na silny spadek importu. Ograniczenie zakupów na rynkach zagranicznych zdradza rosnące problemy wewnętrzne Państwa Środka. "
http://www.bankier.pl/wiadomosc/BOMI-Zlozenie-przez-Zarzad-BOMI-S-A-wniosku-o-ogloszenie-upadlosci-z-mozliwoscia-zawarcia-ukladu-2591276.html coś dużo spółeczek zaczyna w Polandi bankrutować, i nie chodzi tylko o budowlankę i dalej :
a witam , witam ! podatek 100 milionów za maj i czerwiec to dobrze czy żle dla spółeczki ( wiadomo jakiej ) ?
Dla mnie dobrze a dla Ciebie SP w tym roku chciał uzyskać 2 mld a obecnie modlą się choć o 1 Chyba nie szorcisz jak pozostałe leszcze
nie... obawiam się, że po wypłaceniu duuuuużej dywidendy + Chiny= era kagieha może nieco przybladnąć z pewnością w krótce do tematu wrócimy
Techniczne też ładnie wygląda Ale to moje zdanie i moja inwestycja. Ostanie reko było w listopadzie / grudniu 2011 cena 105 zl a także ostatnio pod dywidendę 115 zl.
W Chinach rośnie zużycie i zapotrzebowanie na energię a to najlepszy wskaźnik do obserwacji państwa środka
jest i kawosz i kafffka.
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Do 2018 roku lubiński koncern ma być globalnym graczem produkującym ponad 700 tys. ton miedzi rocznie. Prezes Herbert Wirth przypomniał, że Polska Miedź jest notowana na warszawskim parkiecie 10 lipca 1997 roku. Kurs na debiucie wyniósł 23,5 zł. W ciągu 15 lat kapitalizacja koncernu skoczyła o około 500 proc.
To chyba wypadek losowy, że akurat dziś kurs spada – zażartował Wirth. Podkreślił, że pod względem wskaźników KGHM jest notowany z olbrzymim dyskontem w zestawieniu z porównywalnymi światowymi spółkami z branży (79 proc. w przypadku najpopularniejszego wskaźnika C/Z).
Wirth zapewnił, że KGHM będzie kontynuować globalną ekspansję, choć w najbliższym czasie skupi się na integracji nabytej w marcu Quadry (obecnie to KGHM International). Podkreślił, że strategia zakłada też skok technologiczny, opracowanie i wdrożenie technologii umożliwiających wydobycie miedzi z dużych głębokości w polskich kopalniach. Inteligentna kopalnia robotyka edit EX Kontynuowane będzie również rozpoznanie złóż miedzi w Polsce. Wirth zapowiedział też zwiększenie produkcji miedzi ze złomu. Prezes zapowiedział również rewizję strategii na lata 2009-2018, jeśli chodzi o segment energetyczny. Według obecnych założeń, miał on zapewniać 30 proc. przychodów. Niedawno jednak koncern przystąpił do koalicji pod wodzą PGNiG, która będzie poszukiwać gazu łupkowego.
Ostatnio zmieniony przez EX dnia Wto 10 Lip 2012, 18:45, w całości zmieniany 2 razy
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
40% podatek na wieksze wydobycie także
Jakie dane z Chin śledzisz z głównego urzędu
Ostatnio zmieniony przez EX dnia Wto 10 Lip 2012, 18:43, w całości zmieniany 1 raz
Akwila
Liczba postów : 6135 Location : Poznań Registration date : 28/08/2007
Ale miałem wyżerę. Udało mi się kupić golonę kilo dwadzieścia z naprawdę malutką kością i prawie bez tłuszczu. Skórka oczywiście odpowiednia. Ugotowałem ją w szybkowarze z grochówą i warzywami. Szkoda że nie mogę zrobić zdjęcia. Ale wyżera przednia. Za chwilę sprawdzę notowania, ale przede wszystkim tym chciałem się podzielić bo wrażenia niesamowite
spiter
Liczba postów : 1078 Age : 39 Location : Pozen Registration date : 28/03/2012
Na usd/jpy na h4 szykują się na mały zaciąg? może większy? małe L Na eur/cad drugi raz zeszli do dołka..mogą wybronic i walnąc W ale to by oznaczało że edmund też powinien w góre ruszyc..a na nim mi brakuje porządnego testu dolnej bandy. Czekamy
Woman in love fake profil
Liczba postów : 1449 Location : Teneryfa Registration date : 23/05/2012
na słuchawkach mam webinar z VSA, a przed oczami prezentacje JaguarTrend, które mnie zainspirowały do innego spojrzenia na moje doopokreski uwielbiam, gdy na sytuację na rynku można spojrzeć z kilku różnych perspektyw czuję się jak fizycy integrujący 4 oddziaływania, tylko, że ja tych perspektyw mam dużo więcej
życie jest piękne!
p.s. nie rozumiem jak ktoś mógł wymyśleć, że trzeba nauczyć się jednego zagrania i klepać je jak automat integracja perspektyw daje dużo większe możliwości i głębsze zrozumienie rynku a jedno zagranie to mogę co najwyżej w automacie zaimplemementować
poprosimy o kilka konkretów
typu obrazek czy cuś
ale co, prezentacje z JaguarTrend chcecie? to przecież zwykłe korekty abc, nic wam to nie da
mogę ew. wkleić linka do psychologii tradera z JaguarTrend, może niektórym przydałyby się ćwiczenia relaksacyjne
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
życie jest piękne!
Prawdziwa Matka Polka! Na uszach słuchawki - wibinar po angielsku, przed prawym okiem pdf po francusku, przed lewym monitor z notowaniami, lewą ręką miesza zupę w garnku, prawą piersią karmi małe dziecko, lewą nogą huśta starsze maleństwo, rytmicznie napina mięśnie grzbietu ćwicząc muskulaturę, w prawej pólkuli podświadomie tworzy menu na przyszły miesiąc, lewa półkula aproksymuje zyski z tradingu przyszłego dziesięciolecia już uwzględniając wiedzę ze szkoleń internetowych na temat giełdy, które jeszcze nie powstały...
A ja od rana tylko byłem na spacerku, zrobiłem zakupy, wypiłem piwko... Julia, stresujesz mnie, poczułem że życie przemyka mi między palcami, marnuję swój mały intelekt, nic nie wnoszę ludzkości...
francuskiego i niemieckiego już prawie nie pamiętam, ale przypomnę sobie jak będę zabierała się za książki Kostolanego w tych językach
na notowania nie muszę przecież patrzeć co chwilę, bo gram H4+ zupę gotuję 12-14 albo rano/wieczorem, jak się dziecko pałęta pod nogami, po co marnować cenny czas gdy jestem sama, jak mogę jednocześnie obsłużyć dziecko i gotować
menu już dawno zaplanowane, zakupy pod nie zrobione (zgodnie z gazetkami promocyjnymi, bo trzeba optymalizować wykorzystanie kapitału)
nie stresuj się, ja jestem La donna z wielkim CYCem, nie-cyborgi nie mają ze mną szans
poczytaj sobie coś o realizacji celów, planowaniu - są do tego mniej lub bardziej darmowe szkolenia szkoda życia na działania bezproduktywne
Ezet Główny Troll UFO
Liczba postów : 12359 Registration date : 30/09/2007
życie jest piękne!
Prawdziwa Matka Polka! Na uszach słuchawki - wibinar po angielsku, przed prawym okiem pdf po francusku, przed lewym monitor z notowaniami, lewą ręką miesza zupę w garnku, prawą piersią karmi małe dziecko, lewą nogą huśta starsze maleństwo, rytmicznie napina mięśnie grzbietu ćwicząc muskulaturę, w prawej pólkuli podświadomie tworzy menu na przyszły miesiąc, lewa półkula aproksymuje zyski z tradingu przyszłego dziesięciolecia już uwzględniając wiedzę ze szkoleń internetowych na temat giełdy, które jeszcze nie powstały...
A ja od rana tylko byłem na spacerku, zrobiłem zakupy, wypiłem piwko... Julia, stresujesz mnie, poczułem że życie przemyka mi między palcami, marnuję swój mały intelekt, nic nie wnoszę ludzkości...
francuskiego i niemieckiego już prawie nie pamiętam, ale przypomnę sobie jak będę zabierała się za książki Kostolanego w tych językach
na notowania nie muszę przecież patrzeć co chwilę, bo gram H4+ zupę gotuję 12-14 albo rano/wieczorem, jak się dziecko pałęta pod nogami, po co marnować cenny czas gdy jestem sama, jak mogę jednocześnie obsłużyć dziecko i gotować
menu już dawno zaplanowane, zakupy pod nie zrobione (zgodnie z gazetkami promocyjnymi, bo trzeba optymalizować wykorzystanie kapitału)
nie stresuj się, ja jestem La donna z wielkim CYCem, nie-cyborgi nie mają ze mną szans
poczytaj sobie coś o realizacji celów, planowaniu - są do tego mniej lub bardziej darmowe szkolenia szkoda życia na działania bezproduktywne
A ja tam lubię bezproduktywnie się opierdalać i pełznąć 70km/h polskimi drogami przez las latem, jesienią i zimą (mogą to też być drogi Szwajcarii, albo Włoch ale to rzadko się zdarza) Lubię wydać nieoptymalnie kasę na skok na bungi, albo przejechać się zajebiaszczą karuzelą Poleżeć nad jeziorem lub posiedzieć na pomoście z wędką popijając pifko ... Lubie też pozrywać czeresnie, ale nie zarobkowo tylko bezpośrednio do paszczy ...
Ostatnio zmieniony przez Ezet dnia Wto 10 Lip 2012, 19:06, w całości zmieniany 2 razy
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
życie jest piękne!
poprosimy o kilka konkretów
typu obrazek czy cuś
ale co, prezentacje z JaguarTrend chcecie? to przecież zwykłe korekty abc, nic wam to nie da
mogę ew. wkleić linka do psychologii tradera z JaguarTrend, może niektórym przydałyby się ćwiczenia relaksacyjne
ja poproszę ten link.
i zestaw ćwiczeń relaksacyjnych. koniecznie.
Woman in love fake profil
Liczba postów : 1449 Location : Teneryfa Registration date : 23/05/2012
40% podatek na wieksze wydobycie także
A trochę jaśniej ?
EX napisał:
Jakie dane z Chin śledzisz z głównego urzędu
Wklej jakiś plakacik wskazujący na zwiększające się zapotrzebowanie na energię na tle PKB (+ sprawdzalne źródło), bo kpienie i sugerowanie posiadania dostępu do supehipertajnych danych przez kogoś, kto sika w majtki cytując Wirtha z onetu poważne nie jest.
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007