Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO 09-10.03.2013 Weekend

Go down 
+29
barany
MICHU
Aligator
karnak
13Homer
thorgall
Zygmunt de Bill
Reser
MedKit*
Windziarz
Dave
rafalx
Mleczarz
Janko Traderroo
delphia
Małolat
betonowe_buty
Slum-Dog
spiter
Diablo
mariner
neuron
snajper
zibi
nomad
janek
inwestor
AgroTrader
Jones
33 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AutorWiadomość
Diablo

Diablo

Liczba postów : 31488
Registration date : 30/08/2007

UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 12:44

spiter napisał:
Diablo napisał:
neuron napisał:
Liczba miejsc pracy w USA poza rolnictwem wzrosła w lutym o 236 tys. - podał w piątek Departament Pracy.
Oznacza to, że bezrobocie w USA jest najmniejsze od grudnia 2008 roku. Na giełdach solidne zwyżki i nowe rekordy

Każdy kto pracuje ponad 20 godz. tygodniowo nie wchodzi do statystyk bezrobocia w USA - warto to pamiętać patrząc na ich dane. Czyli osoba pracująca 21 godz. tygodniowo jako pomoc w godzinach szczytu w McDonald's jest traktowana jako osoba zatrudniona. Taka osoba nie ma ubezpieczenia zdrowotnego, ma płaconą minimalną płacę (min. wage) oraz w przypadku utraty tej tyrki nie ma zasiłku. Mówimy tu o małolatach ze szkoły (nie płaca podatku), różnej maści tzw. "mniejszościach rasowych" i ludziach po 40-tce bez fachu czyli niezatrudnialnych - czarna rozpacz

@ argos
juz od około roku amerykanie zadowalaja sie pracą w niepełnym wymiarze i to widać w danych o długości tygodnia pracy
średnio z ostatnich wychodzi ok. 34 godziny !!! i dalej ma tendencje spadkowa
my możemy to odbierać negatywnie bo rzecz dotyczy wtedy i wynagrodzenia ale dla gospodarki to jest dobre bo nastepne pokolenie pracuje za pół darmo zmuszone okolicznościami i tak to odbieraja rynki finansowe
robota bedzie wykonana za mniejsze pieniądze a i czosnek lubi mieć przekonanie, ze kogoś kroi cheers
i tutaj obama nabił socjalistycznego punkta bo wystepuje o zwiększenie płacy minimalnej do ponad 10 $ na godzinę
o naszej płacy minimalnej nie wspomnę ze względów patriotycznych bo gdyby siem czosnek dowiedział to się zjedzie z całego świata robić u nas interesy czego by hiob nie zniósł !!!!

Hiob juz na nich czeka
UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 Capturezgb

Wszystkie twoje katoliczki na niego zaczną leciec:))
Wygląda na człowieka któremu potrzebna pomoc duchowa:)

no jak Jezus i Hitler razem, to jest dopiero cos Very Happy
Powrót do góry Go down
Małolat

Małolat

Liczba postów : 12656
Registration date : 29/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 12:49

Diablo napisał:
spiter napisał:
Diablo napisał:
neuron napisał:
Liczba miejsc pracy w USA poza rolnictwem wzrosła w lutym o 236 tys. - podał w piątek Departament Pracy.
Oznacza to, że bezrobocie w USA jest najmniejsze od grudnia 2008 roku. Na giełdach solidne zwyżki i nowe rekordy

Każdy kto pracuje ponad 20 godz. tygodniowo nie wchodzi do statystyk bezrobocia w USA - warto to pamiętać patrząc na ich dane. Czyli osoba pracująca 21 godz. tygodniowo jako pomoc w godzinach szczytu w McDonald's jest traktowana jako osoba zatrudniona. Taka osoba nie ma ubezpieczenia zdrowotnego, ma płaconą minimalną płacę (min. wage) oraz w przypadku utraty tej tyrki nie ma zasiłku. Mówimy tu o małolatach ze szkoły (nie płaca podatku), różnej maści tzw. "mniejszościach rasowych" i ludziach po 40-tce bez fachu czyli niezatrudnialnych - czarna rozpacz

@ argos
juz od około roku amerykanie zadowalaja sie pracą w niepełnym wymiarze i to widać w danych o długości tygodnia pracy
my możemy to odbierać negatywnie bo rzecz dotyczy wtedy i wynagrodzenia ale dla gospodarki to jest dobre bo nastepne pokolenie pracuje za pół darmo zmuszone okolicznościami i tak to odbieraja rynki finansowe
robota bedzie wykonana za mniejsze pieniądze a i czosnek lubi mieć przekonanie, ze kogoś kroi cheers
i tutaj obama nabił socjalistycznego punkta bo wystepuje o zwiększenie płacy minimalnej do ponad 10 $ na godzinę
o naszej płacy minimalnej nie wspomnę ze względów patriotycznych bo gdyby siem czosnek dowiedział to się zjedzie z całego świata robić u nas interesy czego by hiob nie zniósł !!!!

Hiob juz na nich czeka

w końcu jakiś godny zaufania brat, w imię prawdy Very Happy
na plecach pewnie ma brzoze wytatuowaną cherry
aj waj hehe
Powrót do góry Go down
neuron
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
neuron

Liczba postów : 9999
Registration date : 29/02/2012

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 12:56

spiter napisał:
proszę nie dzisiaj nie prowokować do wpisów bo mam dużo czasu i mogę przynudzać lol! [/quote]

Mam 2 tematy:
1. Zarabianie na giełdzie i jego wpływ na życie seksualne Opcjonera. (Rozprawka na min. 10000 znaków)
2. Zamożnośc jednostki, a rozwój giełdy na przestrzeni przełomu XX i XXI wieku (Opowiadanie w formie dzienników ala Kapuściński)

[/quote]
10000 znaków affraid affraid affraid
akurat w tym temacie opcjoner kieruje się prostą i jednokierunkową motywacją
najpierw przytulić a potem przytulić i dymanko
i tak do nastepnego razu
choć wydaje się, że ostanio z przytulaniem problemy więc z dymanko posucha
punkt drugi wydaje się ponad moje siły bo trudno mówić z sensie pozytywnym o zamożności jednostki jako takiej
stało sie faktem, że kapitały po subprime przepłyneły od leszcza do grubego a do tego doszło chwilowe załamanie europejskie które zabrało resztę
w zeszłym roku miałem ciekawą rozmowę z makrelą dotyczącą tego co się wydarzyło gdy sięgalismy grunwaldu
rzecz dotyczyła rozważań rynku akcji i według niego rynek drobnych graczy niestety poniósł ogromne straty na kapitale na akcjech będących na kredycie
dodam, ze były to pewne akcje także banków i w zasadzie pewnych ogólnie - przypomnę, że kghm wtedy sięgnął 20 zł !!!
bańki sprzedały niestety leszcza na dołku ( powodując ten dołek zamykaniem pozycji akcyjnych ze względu na brak zabezpieczenia ) i do dzisiaj jest problem żeby ten rynek sie odbudował w poprzedniej wielkości
oczywiście są nowi entuzjaści lol!
w XXI wieku przybyło nam mnóstwo intrumentów giełdowych w tym bogaty i dostepny rynek pochodnych ale trudno wobec statystyk mówic o tym w kontekście zamozności jednostki ( hiob ma powiedzenie o fazie rynku )
wobec powyższego jest dla mnie dziwne, że to forum działa do tej pory - znaczy było dziwne do czasu wspominkowych wpisów o uczestnikach forum którzy niestety zniknęli
nawet pokusiłbym sie o podejrzenie graniczące z pewnościa, ze ci którzy zostali zasilaja się działalnością pozagiełdową i dlatego jeszcze tutaj piszą
oczywiście sa wyjatki lol!

mariner

Liczba postów : 19319
Registration date : 14/11/2010

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 13:07

No to jak tak to tak
tak sobie pomyślałem bo sobie lubię czasami pomyśleć
i wyszło mi tak
temat - ZUS i OFE
na temat funkcjonowania ZUS nie ma co się wypowiadać
nawet dawno temu Drozda w swoim programie "Śmiechu warte" wyśmiewał ZUS i zasady jego funkcjonowania
te odnawiane siedziby i te marmury itp
teraz co do OFE - są plotki że mają być zlikwidowane i wielu się obrusza że chcą im ukraść ICH pieniądze
teraz to co napiszę tego nie jestem w 100% pewien bo nie chce mi się szperać w historii
także jeśli jestem w błędzie to proszę o sprostowanie

Była jakaś umowa społeczna dot. ubezpieczenia społecznego czyli emerytur
- odprowadzano na ten cel pewien % wynagrodzenia jako składkę
- ktoś wpadł na pomysł reformy emerytalnej
- reforma polega na tym że NIE zwiększono tej składki tylko ją podzielono
czyli z dawnej składki wydzielono część na ZUS i część na OFE
- czyli procentowo dla pracowników się nic nie zmieniło
- jeżeli procentowo się nic nie zmieniło to jak można twierdzić że po likwidacji OFE państwo okrada obywatela- dotyczy tylko problemu OFE

mam jeszcze inne przemyślenia ale skoro nie jestem pewien powyższego to się wstrzymam

pzdr
Powrót do góry Go down
betonowe_buty
TA SYSTEM TRADER
TA  SYSTEM  TRADER
betonowe_buty

Liczba postów : 19454
Registration date : 02/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 13:11

Małolat napisał:
Diablo napisał:
spiter napisał:
Diablo napisał:
neuron napisał:

@ argos

Hiob juz na nich czeka

w końcu jakiś godny zaufania brat, w imię prawdy Very Happy
na plecach pewnie ma brzoze wytatuowaną cherry
aj waj hehe

tatuaż powstał po podaniu pigułki gwałtu

okolicznosci powstania tatuazy Ruska
https://www.youtube.com/watch?v=1YDZAkfK2uw
pomylili piguły

UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 33vogwm
Powrót do góry Go down
neuron
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
neuron

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 13:25

mariner napisał:
No to jak tak to tak
i wyszło mi tak
temat - ZUS i OFE
nawet dawno temu Drozda w swoim programie "Śmiechu warte" wyśmiewał ZUS i zasady jego funkcjonowania
teraz co do OFE - są plotki że mają być zlikwidowane i wielu się obrusza że chcą im ukraść ICH pieniądze
teraz to co napiszę tego nie jestem w 100% pewien bo nie chce mi się szperać w historii

- jeżeli procentowo się nic nie zmieniło to jak można twierdzić że po likwidacji OFE państwo okrada obywatela- dotyczy tylko problemu OFE

mam jeszcze inne przemyślenia ale skoro nie jestem pewien powyższego to się wstrzymam

pzdr
musisz cały czas pamiętac o bombie demograficznej
i to chyba i tylko to determinuje poczynania rządzących bo powoli nie ma z czego wypłacać świadczeń a bedzie jeszcze gorzej
wybieg z wydłużeniem czasu pracy do 67 lat jest li tylko wybiegiem opartym na tym, ze statystycznie umrze więcej ludzi i bedzie mniej wypłat
wydaje sie, że w krajach wysoko rozwiniętych do których chyba zaczynamy nalezeć bedzie to problem nie do przeskoczenia
oczywiście jest remedium na to i pewnie sięgniemy do celowej podwyżki podatków z przenaczeniem na swogo rodzaju emerytury solidarnościowe
a, ze obsługa zus kosztuje ???
no kosztuje
dotykasz tez innego problemu
gdyby w budżecie były sztywne i celowe zapisy wydatków to mielibysmy rzeczywistą wysokość wydatków państw
ale rządzący na to nie pójdą bo po pierwsze to jest chyba niemozliwe a po drugie ukróciłoby to kreatywną księgowość w której sie lubują
problem krótkiej kołdry zawsze istniał
a tak już zupełnie z innej ale chyba fundamentalnej beczki - mamy automatyzacje i robotyzacje powodującą nadprodukcje w stosunku do zatrudnienia
społeczeństwa nie maja mozliwości zarobienia pieniędzy na wytwarzane dobra
stąd wystapiło ogólne zadłużenie świata na dodrukowanych pieniądzach ( bo zarobionych nie ma )
wydaje sie, ze potrzebny jest nowy model społeczno - gospodarczy świata i tu mi sie jawi powazny problem
czy to bedzie ewolucja czy rewolucja
bo znając polityków to oni działaja tylko i wyłącznie postawieni pod ścianą
wyjątkiem był pewnien rumun którego postawili pod ścianą i nic nie zdziałał geek

Gość

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 13:28

"Ile polskich małżeństw się rozpada?

- Statystycznie na 1000 zawartych małżeństw rozwodem kończy się około 300.

To dużo?

- Nie. W Rosji ten wskaźnik wynosi aż 560, w Wielkiej Brytanii i USA nieodmiennie też osiąga ponad 500. Dlaczego Polacy rozwodzą się rzadziej? Może to zależeć od poziomu konserwatyzmu obyczajowego związanego z religią. Może od problemów prawnych z rozwodem. Nasza procedura rozwodowa jest związana z pewnym upokorzeniem, często z orzekaniem o winie którejś ze stron. Podejrzewam, że wielu małżonków wybiera zamiast rozwodu mentalną izolację - nie rozstają się, ale żyją de facto osobno. Znaczenie mają też finanse. Jak tu się bowiem rozwieść, skoro widoki na osobne mieszkanie są żadne?"

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13529263,Raz__dwa___trzy__rozwod_bierzesz_ty___SYPIAJAC_Z_WROGIEM_.html#BoxSlotIIMT
Powrót do góry Go down
neuron
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
neuron

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 13:30

Dezerter napisał:

To dużo?

- Nie. W Rosji ten wskaźnik wynosi aż 560, w Wielkiej Brytanii i USA nieodmiennie też osiąga ponad 500. Dlaczego Polacy rozwodzą się rzadziej? Może to zależeć od poziomu konserwatyzmu obyczajowego związanego z religią. Może od problemów prawnych z rozwodem. Nasza procedura rozwodowa jest związana z pewnym upokorzeniem, często z orzekaniem o winie którejś ze stron. Podejrzewam, że wielu małżonków wybiera zamiast rozwodu mentalną izolację - nie rozstają się, ale żyją de facto osobno. Znaczenie mają też finanse. Jak tu się bowiem rozwieść, skoro widoki na osobne mieszkanie są żadne?"

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13529263,Raz__dwa___trzy__rozwod_bierzesz_ty___SYPIAJAC_Z_WROGIEM_.html#BoxSlotIIMT
i na ten temat też mam sie wypowiedzieć ????
protestuję lol!
nie mam doświadczenia rozwodowego !!!

mariner

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 13:42

neuron napisał:
mariner napisał:
No to jak tak to tak
i wyszło mi tak
temat - ZUS i OFE

pzdr
musisz cały czas pamiętac o bombie demograficznej
i to chyba i tylko to determinuje poczynania rządzących bo powoli nie ma z czego wypłacać świadczeń a bedzie jeszcze gorzej
wybieg z wydłużeniem czasu pracy do 67 lat jest li tylko wybiegiem opartym na tym, ze statystycznie umrze więcej ludzi i bedzie mniej wypłat
wydaje sie, że w krajach wysoko rozwiniętych do których chyba zaczynamy nalezeć bedzie to problem nie do przeskoczenia
oczywiście jest remedium na to i pewnie sięgniemy do celowej podwyżki podatków z przenaczeniem na swogo rodzaju emerytury solidarnościowe
a, ze obsługa zus kosztuje ???
no kosztuje
dotykasz tez innego problemu
gdyby w budżecie były sztywne i celowe zapisy wydatków to mielibysmy rzeczywistą wysokość wydatków państw
ale rządzący na to nie pójdą bo po pierwsze to jest chyba niemozliwe a po drugie ukróciłoby to kreatywną księgowość w której sie lubują
problem krótkiej kołdry zawsze istniał
a tak już zupełnie z innej ale chyba fundamentalnej beczki - mamy automatyzacje i robotyzacje powodującą nadprodukcje w stosunku do zatrudnienia
społeczeństwa nie maja mozliwości zarobienia pieniędzy na wytwarzane dobra
stąd wystapiło ogólne zadłużenie świata na dodrukowanych pieniądzach ( bo zarobionych nie ma )
wydaje sie, ze potrzebny jest nowy model społeczno - gospodarczy świata i tu mi sie jawi powazny problem
czy to bedzie ewolucja czy rewolucja
bo znając polityków to oni działaja tylko i wyłącznie postawieni pod ścianą
wyjątkiem był pewnien rumun którego postawili pod ścianą i nic nie zdziałał geek

Ty pojechałeś po całości
a mi tylko chodzi o problem istnienia OFE
i czy przy likwidacji tego stworu to jest kradzież czy nie

co do zadłużenia świata - na ile są zadłużone Chiny
co do przyszłości - na pewno będzie inaczej tylko jak - może tak jak w książce którą lubi ten który mnie nie lubi czyli
Zajdel - Limes inferior

pzdr
Powrót do góry Go down
neuron
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
neuron

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:00

[quote="mariner"]
neuron napisał:
mariner napisał:

Ty pojechałeś po całości

co do przyszłości - na pewno będzie inaczej tylko jak - może tak jak w książce którą lubi ten który mnie nie lubi czyli
Zajdel - Limes inferior

pzdr
wiesz kraść to mogą wszyscy wkoło i ty i ja
rząd wypełnia zobowiązania budżetowe wobec obywateli i dba o ciągłośc państwaobywatel jest gupi i nie wiadomo czemu nieufny wobec jawnie czystych i prawych poczynań rządzących i emigruje
skazuje się na poniewierke z pełnym brzuchem i brakiem uciązliwości dnia powszedniego !!!
woli płacic podatki w obcym panstwie które daje mu w zamian zasiłki na dzieci i relatywnie mniejsze koszty utrzymania zamiast zostać i płacic na wszelkiej maści nieudaczników, silne grupy zawodowe, nagrody dla urzedników a powinien utrzymywac ten kraj pełny usmiechniętych polityków mających głowy pełne pomysłów jak okroić ufnych w lepsze jutro baranów !!!
no chciałeś mi mariner podnieść cisnienie to masz
spryciula zaczął od tak niewinnego tematu jak OFE lol!
http://finanse.wp.pl/kat,104132,title,Wyzsza-grzywna-za-wyzszy-podatek,wid,15391740,wiadomosc.html

snajper

Liczba postów : 4162
Registration date : 19/06/2011

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:08

Wczoraj dostałem 6-pak złotego bażanta z soczkiem w osobnej butelce ale w jednym opakowaniu z piwem.

Nalałem browara, potem soczek, napiłem się i prawie mnie pożyg ogarnął jak Konia Rafała niedobrze mi

Po głębszej analizie etykiety okazało się, że to żel do kąpieli na bazie piwa.

Pojebało tych czechoof do reszty. A buteleczka szklana jak do soku.

To był zamach na moje życie. Domagam się ochrony snajpera.

Ostatnio zmieniony przez snajper dnia Sob 09 Mar 2013, 14:11, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
mariner

mariner

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:10

[quote="neuron"]
mariner napisał:
neuron napisał:
mariner napisał:

Ty pojechałeś po całości

Zajdel - Limes inferior

pzdr
wiesz kraść to mogą wszyscy wkoło i ty i ja
rząd wypełnia zobowiązania budżetowe wobec obywateli i dba o ciągłośc państwaobywatel jest gupi i nie wiadomo czemu nieufny wobec jawnie czystych i prawych poczynań rządzących i emigruje
skazuje się na poniewierke z pełnym brzuchem i brakiem uciązliwości dnia powszedniego !!!
woli płacic podatki w obcym panstwie które daje mu w zamian zasiłki na dzieci i relatywnie mniejsze koszty utrzymania zamiast zostać i płacic na wszelkiej maści nieudaczników, silne grupy zawodowe, nagrody dla urzedników a powinien utrzymywac ten kraj pełny usmiechniętych polityków mających głowy pełne pomysłów jak okroić ufnych w lepsze jutro baranów !!!
no chciałeś mi mariner podnieść cisnienie to masz
spryciula zaczął od tak niewinnego tematu jak OFE lol!

Czytam że moja tfurczość jest nadal enigmatyczna
było proste pytanie o OFE
pewnie znowu żle coś napisałem
no nic taki już jestem
sorry
pzdr
Powrót do góry Go down
nomad

nomad

Liczba postów : 21004
Registration date : 20/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:12

Dezerter napisał:

To dużo?

https://www.youtube.com/watch?v=q8aErlRwL5M

https://www.youtube.com/watch?v=apRExVjrQrk

Powrót do góry Go down
spiter

spiter

Liczba postów : 1078
Registration date : 28/03/2012

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:14

Ile zostało do QE??
Nie czas zacząc motywowac polityków do odpowiednich decyzji małym krachem?
Powrót do góry Go down
mariner

mariner

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:18

spiter napisał:

U mnie OK
ale jak widać czasami żle dobieram słowa i zdania

pzdr

Powrót do góry Go down
spiter

spiter

Liczba postów : 1078
Registration date : 28/03/2012

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:25

mariner napisał:
spiter napisał:

U mnie OK

pzdr

Bo napisze oficjalne sprostowanie i będzie niezręcznie:)
Do twojego tematu się ustosunkował neuron i ciekawszej odpowiedzi nie dam, jestem tylko leszcz.
To mnie okradają a nie ja innych więc nie mam pojęcia jak to robią.
Myślę że OFE to jeden z sposobów.
Powrót do góry Go down
janek

Liczba postów : 8015
Registration date : 24/06/2010

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:27

za kilka lat to Chińczycy będą przylatywać latajacymi talerzami

dziergaja już takie portale żem się zdumiał deko

http://www.jsbluesea.com/products.asp?id=4971

Powrót do góry Go down
mariner

mariner

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:38

spiter napisał:
mariner napisał:
spiter napisał:

U mnie OK

pzdr

Bo napisze oficjalne sprostowanie i będzie niezręcznie:)
Do twojego tematu się ustosunkował neuron i ciekawszej odpowiedzi nie dam, jestem tylko leszcz.
To mnie okradają a nie ja innych więc nie mam pojęcia jak to robią.
Myślę że OFE to jeden z sposobów.

Ważne że jesteśmy na prostej
że ja to ja - a nie jakiś ..........................
a huj wie co

Neuron nie odpowiedział na mój temat
bo zaznaczyłem że nie jestem pewien tych składek
czy są takie same czy większe

pzdr

Powrót do góry Go down
nomad

nomad

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:39

fajnie teraz w myfxbook mozna przeanalizować swoje trejdy
ale powiem wam szczerze, że analiza techniczna to mało
analiza statystyczna na forex jest o wiele ciekawsza

UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 1439428
Powrót do góry Go down
janek

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:47

nomad napisał:
fajnie teraz w myfxbook mozna przeanalizować swoje trendy
ale powiem wam szczerze, że analiza techniczna już mnie nie interesuje

UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 Export

analiza statystyczna też Cie przestanie interesować
z czasem te zainteresowania ograniczą sie
do ogrzania sie w PCK
Powrót do góry Go down
delphia
U F O A N A L I T Y K
U F O       A N A L I T Y K

Liczba postów : 15716
Registration date : 29/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:50

Argos napisał:
Ostro o himalaizmie: Skrajne szaleństwo! Co komu po tym?

http://www.fakt.pl/Janusz-Rolicki-Himalaizm-to-plaster-na-narodowe-kompleksy-,artykuly,203152,1.html

UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 767691

zaraz skoncza sie nowe gory i wszedzie wszyscy juz beda zimą i latem
a wiec co ?
pozostanie wchodzenie na jednej nodze ,rękach a moze i bez nog podpierając sie tylko fiutem
juz widze te tytuly w prasie
"na fiucie wszedł na nowy ośmiotysięcznik "
to bedzie wyczyn godny największego podziwu i uznania

Pan Rolicki mógł milczeć ale jednak wolał się odezwać i rozwiać wątpliwości co do tego że jest idiotą. Co go interesują indywidualne decyzje ludzi których i tak nie jest w stanie swym ograniczonym umysłem pojąć? Jeśli chcą iść w góry niech chodzą, chcą latać niech latają, żeglować niech żeglują czy robią cokolwiek na co mają ochotę (za swoje pieniądze oczywiście). Ze wszystkim co robimy jest związane ryzyko - oczywiście o różnym poziomie. Ale Pan Rolicki - jak każdy lewak zresztą - chciałby aby najlepiej zabronić ludziom podejmowania ryzyka (w trosce o ich dobro oczywiście). I do tego wyjeżdża z narodowymi kompleksami.

Pisałem już tu o powstańcach warszawskich że dzięki takim ludziom skłonnym do podejmowania ogromnego ryzyka w imię jakiejś idei świat idzie do przodu. Taką samą kategorią są Ci którzy idą w góry. Wiedzą że ryzyko jest ogromne ale po prostu kochają się wspinać.
Powrót do góry Go down
nomad

nomad

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:50

HIOB napisał:
nomad napisał:

do ogrzania sie w PCK

zachowania rynku zmieniają się to i z czasem cza podejście zmieniać,
ty Hiob pracujesz czy ogrzewasz się w PCK ?
Powrót do góry Go down
nomad

nomad

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:55

http://www.mixcloud.com/krytykapolityczna/prof-martin-riese-why-the-2007-201-crises-surprised-mainstream-economists-28032013/

Inauguracja seminarium prof. K.Łaskiego i J.Osiatyńskiego.

Martin Riese opisuje i krytykuje dominujący paradygmat w makroekonomii, w tym modele nowej syntezy neoklasycznej oraz tzw. dynamiczne, stochastyczne modele równowagi ogólnej (DSGE). Nie tylko nie pozwoliły one przewidzieć kryzysu i nie dały wskazówek do działania, gdy już uderzył, ale właściwie negowały samą możliwość jego wystąpienia. Na polu teorii finansów teoria efektywności rynku podbudowywała działania na rzecz deregulacji i sprzyjała błędnemu optymizmowi co do racjonalnego funkcjonowania rynków finansowych. Kryzys wykazał, że paradygmaty alternatywne, zwłaszcza te związane z nazwiskiem Keynesa i jego kontynuatorów, oferują dużo bardziej adekwatne diagnozy i wskazania praktyczne dla polityki.

Wykład w języku angielskim.
Powrót do góry Go down
janek

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 14:58

nomad napisał:
HIOB napisał:
nomad napisał:

do ogrzania sie w PCK

oglądam film

https://www.youtube.com/watch?v=nq-a_kLBOHk

.
Powrót do góry Go down
nomad

nomad

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 15:01

HIOB napisał:
nomad napisał:
HIOB napisał:
nomad napisał:

do ogrzania sie w PCK

oglądam film

.

Twoja niby odpowiedź to ściema, nie pytałem jaki film oglądasz. Wszystkie filmy wojenne to też ściema, jedź na wojnę to się przekonasz. Żyjesz w imaginowanym świecie, który sobie tworzysz, ale jak się zaprogramujesz na PCK to kiedyś to zacznie działać w realu. Wink

Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Sob 09 Mar 2013, 15:05, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
janek

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 15:05

nomad napisał:
HIOB napisał:
nomad napisał:
HIOB napisał:
nomad napisał:

do ogrzania sie w PCK

oglądam film

.

Wszystkie filmy wojenne to ściema, jedź na wojnę to się przekonasz Wink

na wojne pojdą lemingi
ja sobie będe kasze w bunkrze zajadał
Powrót do góry Go down
Diablo

Diablo

Liczba postów : 31488
Registration date : 30/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 15:05

nomad napisał:
fajnie teraz w myfxbook mozna przeanalizować swoje trejdy
ale powiem wam szczerze, że analiza techniczna to mało

UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 1439428

Znajomy makler, spec od analizy statystycznej, myślał ze idzie pod to grać na forex, przeliczył sie i doszedł do tego samego wniosku , który mu cały czas tłumaczyłem, lepiej pisac o analizachm i byc analem niz pod nie zagrac,
Mimo wszystko wole AT mniej czasu zajmuje, i tez opiera sie na statyce , czasem wystarczy wyznaczyc trend wariancje i odchylenia standardowe zeby ustawic zlecenia oczekujące i czekać.
Powrót do góry Go down
nomad

nomad

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 15:06

HIOB napisał:

na wojne pojdą lemingi
ja sobie będe kasze w bunkrze zajadał

to kolejna iluzja Wink
Powrót do góry Go down
nomad

nomad

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 15:09

Diablo napisał:

Znajomy makler, spec od analizy statystycznej, myślał ze idzie pod to grać na forex, przeliczył sie i doszedł do tego samego wniosku , który mu cały czas tłumaczyłem, lepiej pisac o analizachm i byc analem niz pod nie zagrac,
Mimo wszystko wole AT mniej czasu zajmuje, i tez opiera sie na statyce , czasem wystarczy wyznaczyc trend wariancje i odchylenia standardowe zeby ustawic zlecenia oczekujące i czekać.

Cza łączyć co sie sprawdza puki się sprawdza scratch
Powrót do góry Go down
Janko Traderroo

Janko Traderroo

Liczba postów : 4862
Registration date : 08/07/2009

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 EmptySob 09 Mar 2013, 15:17

czy bankiers.pl jeszcze działa?
strona nie wchodzi, Antoniego na ufo również nie widać...

.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend   UFO 09-10.03.2013 Weekend - Page 2 Empty

Powrót do góry Go down

UFO 09-10.03.2013 Weekend
Powrót do góry 
Strona 2 z 8Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» UFO - 4-5.05.2013 weekend
» UFO - 12-13.01.2013 weekend
» UFO - 16-17.02.2013 weekend
» UFO - 22-23.06.2013 weekend
» UFO - 29-30.06.2013 weekend

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach