Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 12:44
spiter napisał:
Diablo napisał:
neuron napisał:
Liczba miejsc pracy w USA poza rolnictwem wzrosła w lutym o 236 tys. - podał w piątek Departament Pracy. Oznacza to, że bezrobocie w USA jest najmniejsze od grudnia 2008 roku. Na giełdach solidne zwyżki i nowe rekordy
Każdy kto pracuje ponad 20 godz. tygodniowo nie wchodzi do statystyk bezrobocia w USA - warto to pamiętać patrząc na ich dane. Czyli osoba pracująca 21 godz. tygodniowo jako pomoc w godzinach szczytu w McDonald's jest traktowana jako osoba zatrudniona. Taka osoba nie ma ubezpieczenia zdrowotnego, ma płaconą minimalną płacę (min. wage) oraz w przypadku utraty tej tyrki nie ma zasiłku. Mówimy tu o małolatach ze szkoły (nie płaca podatku), różnej maści tzw. "mniejszościach rasowych" i ludziach po 40-tce bez fachu czyli niezatrudnialnych - czarna rozpacz
@ argos juz od około roku amerykanie zadowalaja sie pracą w niepełnym wymiarze i to widać w danych o długości tygodnia pracy średnio z ostatnich wychodzi ok. 34 godziny !!! i dalej ma tendencje spadkowa my możemy to odbierać negatywnie bo rzecz dotyczy wtedy i wynagrodzenia ale dla gospodarki to jest dobre bo nastepne pokolenie pracuje za pół darmo zmuszone okolicznościami i tak to odbieraja rynki finansowe robota bedzie wykonana za mniejsze pieniądze a i czosnek lubi mieć przekonanie, ze kogoś kroi i tutaj obama nabił socjalistycznego punkta bo wystepuje o zwiększenie płacy minimalnej do ponad 10 $ na godzinę o naszej płacy minimalnej nie wspomnę ze względów patriotycznych bo gdyby siem czosnek dowiedział to się zjedzie z całego świata robić u nas interesy czego by hiob nie zniósł !!!!
Hiob juz na nich czeka
Wszystkie twoje katoliczki na niego zaczną leciec:)) Wygląda na człowieka któremu potrzebna pomoc duchowa:)
no jak Jezus i Hitler razem, to jest dopiero cos
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 12:49
Diablo napisał:
spiter napisał:
Diablo napisał:
neuron napisał:
Liczba miejsc pracy w USA poza rolnictwem wzrosła w lutym o 236 tys. - podał w piątek Departament Pracy. Oznacza to, że bezrobocie w USA jest najmniejsze od grudnia 2008 roku. Na giełdach solidne zwyżki i nowe rekordy
Każdy kto pracuje ponad 20 godz. tygodniowo nie wchodzi do statystyk bezrobocia w USA - warto to pamiętać patrząc na ich dane. Czyli osoba pracująca 21 godz. tygodniowo jako pomoc w godzinach szczytu w McDonald's jest traktowana jako osoba zatrudniona. Taka osoba nie ma ubezpieczenia zdrowotnego, ma płaconą minimalną płacę (min. wage) oraz w przypadku utraty tej tyrki nie ma zasiłku. Mówimy tu o małolatach ze szkoły (nie płaca podatku), różnej maści tzw. "mniejszościach rasowych" i ludziach po 40-tce bez fachu czyli niezatrudnialnych - czarna rozpacz
@ argos juz od około roku amerykanie zadowalaja sie pracą w niepełnym wymiarze i to widać w danych o długości tygodnia pracy średnio z ostatnich wychodzi ok. 34 godziny !!! i dalej ma tendencje spadkowa my możemy to odbierać negatywnie bo rzecz dotyczy wtedy i wynagrodzenia ale dla gospodarki to jest dobre bo nastepne pokolenie pracuje za pół darmo zmuszone okolicznościami i tak to odbieraja rynki finansowe robota bedzie wykonana za mniejsze pieniądze a i czosnek lubi mieć przekonanie, ze kogoś kroi i tutaj obama nabił socjalistycznego punkta bo wystepuje o zwiększenie płacy minimalnej do ponad 10 $ na godzinę o naszej płacy minimalnej nie wspomnę ze względów patriotycznych bo gdyby siem czosnek dowiedział to się zjedzie z całego świata robić u nas interesy czego by hiob nie zniósł !!!!
Hiob juz na nich czeka
Wszystkie twoje katoliczki na niego zaczną leciec:)) Wygląda na człowieka któremu potrzebna pomoc duchowa:)
w końcu jakiś godny zaufania brat, w imię prawdy na plecach pewnie ma brzoze wytatuowaną aj waj hehe
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 12:56
spiter napisał:
proszę nie dzisiaj nie prowokować do wpisów bo mam dużo czasu i mogę przynudzać [/quote]
Mam 2 tematy: 1. Zarabianie na giełdzie i jego wpływ na życie seksualne Opcjonera. (Rozprawka na min. 10000 znaków) 2. Zamożnośc jednostki, a rozwój giełdy na przestrzeni przełomu XX i XXI wieku (Opowiadanie w formie dzienników ala Kapuściński)
[/quote] 10000 znaków akurat w tym temacie opcjoner kieruje się prostą i jednokierunkową motywacją najpierw przytulić a potem przytulić i i tak do nastepnego razu choć wydaje się, że ostanio z przytulaniem problemy więc z posucha punkt drugi wydaje się ponad moje siły bo trudno mówić z sensie pozytywnym o zamożności jednostki jako takiej stało sie faktem, że kapitały po subprime przepłyneły od leszcza do grubego a do tego doszło chwilowe załamanie europejskie które zabrało resztę w zeszłym roku miałem ciekawą rozmowę z makrelą dotyczącą tego co się wydarzyło gdy sięgalismy grunwaldu rzecz dotyczyła rozważań rynku akcji i według niego rynek drobnych graczy niestety poniósł ogromne straty na kapitale na akcjech będących na kredycie dodam, ze były to pewne akcje także banków i w zasadzie pewnych ogólnie - przypomnę, że kghm wtedy sięgnął 20 zł !!! bańki sprzedały niestety leszcza na dołku ( powodując ten dołek zamykaniem pozycji akcyjnych ze względu na brak zabezpieczenia ) i do dzisiaj jest problem żeby ten rynek sie odbudował w poprzedniej wielkości oczywiście są nowi entuzjaści w XXI wieku przybyło nam mnóstwo intrumentów giełdowych w tym bogaty i dostepny rynek pochodnych ale trudno wobec statystyk mówic o tym w kontekście zamozności jednostki ( hiob ma powiedzenie o fazie rynku ) wobec powyższego jest dla mnie dziwne, że to forum działa do tej pory - znaczy było dziwne do czasu wspominkowych wpisów o uczestnikach forum którzy niestety zniknęli nawet pokusiłbym sie o podejrzenie graniczące z pewnościa, ze ci którzy zostali zasilaja się działalnością pozagiełdową i dlatego jeszcze tutaj piszą oczywiście sa wyjatki
_________________ ...... a będzie giciej
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 13:07
No to jak tak to tak tak sobie pomyślałem bo sobie lubię czasami pomyśleć i wyszło mi tak temat - ZUS i OFE na temat funkcjonowania ZUS nie ma co się wypowiadać nawet dawno temu Drozda w swoim programie "Śmiechu warte" wyśmiewał ZUS i zasady jego funkcjonowania te odnawiane siedziby i te marmury itp teraz co do OFE - są plotki że mają być zlikwidowane i wielu się obrusza że chcą im ukraść ICH pieniądze teraz to co napiszę tego nie jestem w 100% pewien bo nie chce mi się szperać w historii także jeśli jestem w błędzie to proszę o sprostowanie
Była jakaś umowa społeczna dot. ubezpieczenia społecznego czyli emerytur - odprowadzano na ten cel pewien % wynagrodzenia jako składkę - ktoś wpadł na pomysł reformy emerytalnej - reforma polega na tym że NIE zwiększono tej składki tylko ją podzielono czyli z dawnej składki wydzielono część na ZUS i część na OFE - czyli procentowo dla pracowników się nic nie zmieniło - jeżeli procentowo się nic nie zmieniło to jak można twierdzić że po likwidacji OFE państwo okrada obywatela- dotyczy tylko problemu OFE
mam jeszcze inne przemyślenia ale skoro nie jestem pewien powyższego to się wstrzymam
pzdr
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 13:11
Małolat napisał:
Diablo napisał:
spiter napisał:
Diablo napisał:
neuron napisał:
Hiob juz na nich czeka
w końcu jakiś godny zaufania brat, w imię prawdy na plecach pewnie ma brzoze wytatuowaną aj waj hehe
tatuaż powstał po podaniu pigułki gwałtu
okolicznosci powstania tatuazy Ruska https://www.youtube.com/watch?v=1YDZAkfK2uw pomylili piguły
neuron UFOTrader Senior
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 13:25
mariner napisał:
No to jak tak to tak tak sobie pomyślałem bo sobie lubię czasami pomyśleć i wyszło mi tak temat - ZUS i OFE na temat funkcjonowania ZUS nie ma co się wypowiadać nawet dawno temu Drozda w swoim programie "Śmiechu warte" wyśmiewał ZUS i zasady jego funkcjonowania te odnawiane siedziby i te marmury itp teraz co do OFE - są plotki że mają być zlikwidowane i wielu się obrusza że chcą im ukraść ICH pieniądze teraz to co napiszę tego nie jestem w 100% pewien bo nie chce mi się szperać w historii także jeśli jestem w błędzie to proszę o sprostowanie
Była jakaś umowa społeczna dot. ubezpieczenia społecznego czyli emerytur - odprowadzano na ten cel pewien % wynagrodzenia jako składkę - ktoś wpadł na pomysł reformy emerytalnej - reforma polega na tym że NIE zwiększono tej składki tylko ją podzielono czyli z dawnej składki wydzielono część na ZUS i część na OFE - czyli procentowo dla pracowników się nic nie zmieniło - jeżeli procentowo się nic nie zmieniło to jak można twierdzić że po likwidacji OFE państwo okrada obywatela- dotyczy tylko problemu OFE
mam jeszcze inne przemyślenia ale skoro nie jestem pewien powyższego to się wstrzymam
pzdr
musisz cały czas pamiętac o bombie demograficznej i to chyba i tylko to determinuje poczynania rządzących bo powoli nie ma z czego wypłacać świadczeń a bedzie jeszcze gorzej wybieg z wydłużeniem czasu pracy do 67 lat jest li tylko wybiegiem opartym na tym, ze statystycznie umrze więcej ludzi i bedzie mniej wypłat wydaje sie, że w krajach wysoko rozwiniętych do których chyba zaczynamy nalezeć bedzie to problem nie do przeskoczenia oczywiście jest remedium na to i pewnie sięgniemy do celowej podwyżki podatków z przenaczeniem na swogo rodzaju emerytury solidarnościowe a, ze obsługa zus kosztuje ??? no kosztuje dotykasz tez innego problemu gdyby w budżecie były sztywne i celowe zapisy wydatków to mielibysmy rzeczywistą wysokość wydatków państw ale rządzący na to nie pójdą bo po pierwsze to jest chyba niemozliwe a po drugie ukróciłoby to kreatywną księgowość w której sie lubują problem krótkiej kołdry zawsze istniał a tak już zupełnie z innej ale chyba fundamentalnej beczki - mamy automatyzacje i robotyzacje powodującą nadprodukcje w stosunku do zatrudnienia społeczeństwa nie maja mozliwości zarobienia pieniędzy na wytwarzane dobra stąd wystapiło ogólne zadłużenie świata na dodrukowanych pieniądzach ( bo zarobionych nie ma ) wydaje sie, ze potrzebny jest nowy model społeczno - gospodarczy świata i tu mi sie jawi powazny problem czy to bedzie ewolucja czy rewolucja bo znając polityków to oni działaja tylko i wyłącznie postawieni pod ścianą wyjątkiem był pewnien rumun którego postawili pod ścianą i nic nie zdziałał
Gość Gość
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 13:28
"Ile polskich małżeństw się rozpada?
- Statystycznie na 1000 zawartych małżeństw rozwodem kończy się około 300.
To dużo?
- Nie. W Rosji ten wskaźnik wynosi aż 560, w Wielkiej Brytanii i USA nieodmiennie też osiąga ponad 500. Dlaczego Polacy rozwodzą się rzadziej? Może to zależeć od poziomu konserwatyzmu obyczajowego związanego z religią. Może od problemów prawnych z rozwodem. Nasza procedura rozwodowa jest związana z pewnym upokorzeniem, często z orzekaniem o winie którejś ze stron. Podejrzewam, że wielu małżonków wybiera zamiast rozwodu mentalną izolację - nie rozstają się, ale żyją de facto osobno. Znaczenie mają też finanse. Jak tu się bowiem rozwieść, skoro widoki na osobne mieszkanie są żadne?"
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 13:30
Dezerter napisał:
To dużo?
- Nie. W Rosji ten wskaźnik wynosi aż 560, w Wielkiej Brytanii i USA nieodmiennie też osiąga ponad 500. Dlaczego Polacy rozwodzą się rzadziej? Może to zależeć od poziomu konserwatyzmu obyczajowego związanego z religią. Może od problemów prawnych z rozwodem. Nasza procedura rozwodowa jest związana z pewnym upokorzeniem, często z orzekaniem o winie którejś ze stron. Podejrzewam, że wielu małżonków wybiera zamiast rozwodu mentalną izolację - nie rozstają się, ale żyją de facto osobno. Znaczenie mają też finanse. Jak tu się bowiem rozwieść, skoro widoki na osobne mieszkanie są żadne?"
i na ten temat też mam sie wypowiedzieć ???? protestuję nie mam doświadczenia rozwodowego !!!
mariner
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 13:42
neuron napisał:
mariner napisał:
pzdr
musisz cały czas pamiętac o bombie demograficznej i to chyba i tylko to determinuje poczynania rządzących bo powoli nie ma z czego wypłacać świadczeń a bedzie jeszcze gorzej wybieg z wydłużeniem czasu pracy do 67 lat jest li tylko wybiegiem opartym na tym, ze statystycznie umrze więcej ludzi i bedzie mniej wypłat wydaje sie, że w krajach wysoko rozwiniętych do których chyba zaczynamy nalezeć bedzie to problem nie do przeskoczenia oczywiście jest remedium na to i pewnie sięgniemy do celowej podwyżki podatków z przenaczeniem na swogo rodzaju emerytury solidarnościowe a, ze obsługa zus kosztuje ??? no kosztuje dotykasz tez innego problemu gdyby w budżecie były sztywne i celowe zapisy wydatków to mielibysmy rzeczywistą wysokość wydatków państw ale rządzący na to nie pójdą bo po pierwsze to jest chyba niemozliwe a po drugie ukróciłoby to kreatywną księgowość w której sie lubują problem krótkiej kołdry zawsze istniał a tak już zupełnie z innej ale chyba fundamentalnej beczki - mamy automatyzacje i robotyzacje powodującą nadprodukcje w stosunku do zatrudnienia społeczeństwa nie maja mozliwości zarobienia pieniędzy na wytwarzane dobra stąd wystapiło ogólne zadłużenie świata na dodrukowanych pieniądzach ( bo zarobionych nie ma ) wydaje sie, ze potrzebny jest nowy model społeczno - gospodarczy świata i tu mi sie jawi powazny problem czy to bedzie ewolucja czy rewolucja bo znając polityków to oni działaja tylko i wyłącznie postawieni pod ścianą wyjątkiem był pewnien rumun którego postawili pod ścianą i nic nie zdziałał
Ty pojechałeś po całości a mi tylko chodzi o problem istnienia OFE i czy przy likwidacji tego stworu to jest kradzież czy nie
co do zadłużenia świata - na ile są zadłużone Chiny co do przyszłości - na pewno będzie inaczej tylko jak - może tak jak w książce którą lubi ten który mnie nie lubi czyli Zajdel - Limes inferior
pzdr
neuron UFOTrader Senior
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:00
[quote="mariner"]
neuron napisał:
mariner napisał:
Ty pojechałeś po całości a mi tylko chodzi o problem istnienia OFE i czy przy likwidacji tego stworu to jest kradzież czy nie
co do zadłużenia świata - na ile są zadłużone Chiny co do przyszłości - na pewno będzie inaczej tylko jak - może tak jak w książce którą lubi ten który mnie nie lubi czyli Zajdel - Limes inferior
pzdr
wiesz kraść to mogą wszyscy wkoło i ty i ja rząd wypełnia zobowiązania budżetowe wobec obywateli i dba o ciągłośc państwaobywatel jest gupi i nie wiadomo czemu nieufny wobec jawnie czystych i prawych poczynań rządzących i emigruje skazuje się na poniewierke z pełnym brzuchem i brakiem uciązliwości dnia powszedniego !!! woli płacic podatki w obcym panstwie które daje mu w zamian zasiłki na dzieci i relatywnie mniejsze koszty utrzymania zamiast zostać i płacic na wszelkiej maści nieudaczników, silne grupy zawodowe, nagrody dla urzedników a powinien utrzymywac ten kraj pełny usmiechniętych polityków mających głowy pełne pomysłów jak okroić ufnych w lepsze jutro baranów !!! no chciałeś mi mariner podnieść cisnienie to masz spryciula zaczął od tak niewinnego tematu jak OFE http://finanse.wp.pl/kat,104132,title,Wyzsza-grzywna-za-wyzszy-podatek,wid,15391740,wiadomosc.html
snajper
Liczba postów : 4162 Registration date : 19/06/2011
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:08
Wczoraj dostałem 6-pak złotego bażanta z soczkiem w osobnej butelce ale w jednym opakowaniu z piwem.
Nalałem browara, potem soczek, napiłem się i prawie mnie pożyg ogarnął jak Konia Rafała
Po głębszej analizie etykiety okazało się, że to żel do kąpieli na bazie piwa.
Pojebało tych czechoof do reszty. A buteleczka szklana jak do soku.
To był zamach na moje życie. Domagam się ochrony snajpera.
Ostatnio zmieniony przez snajper dnia Sob 09 Mar 2013, 14:11, w całości zmieniany 1 raz
mariner
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:10
[quote="neuron"]
mariner napisał:
neuron napisał:
mariner napisał:
pzdr
wiesz kraść to mogą wszyscy wkoło i ty i ja rząd wypełnia zobowiązania budżetowe wobec obywateli i dba o ciągłośc państwaobywatel jest gupi i nie wiadomo czemu nieufny wobec jawnie czystych i prawych poczynań rządzących i emigruje skazuje się na poniewierke z pełnym brzuchem i brakiem uciązliwości dnia powszedniego !!! woli płacic podatki w obcym panstwie które daje mu w zamian zasiłki na dzieci i relatywnie mniejsze koszty utrzymania zamiast zostać i płacic na wszelkiej maści nieudaczników, silne grupy zawodowe, nagrody dla urzedników a powinien utrzymywac ten kraj pełny usmiechniętych polityków mających głowy pełne pomysłów jak okroić ufnych w lepsze jutro baranów !!! no chciałeś mi mariner podnieść cisnienie to masz spryciula zaczął od tak niewinnego tematu jak OFE
Czytam że moja tfurczość jest nadal enigmatyczna było proste pytanie o OFE pewnie znowu żle coś napisałem no nic taki już jestem sorry pzdr
nomad
Liczba postów : 21004 Location : Narewka Registration date : 20/01/2008
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:12
Dezerter napisał:
To dużo?
Liczba postów : 1078 Age : 39 Location : Pozen Registration date : 28/03/2012
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:14
Ile zostało do QE?? Nie czas zacząc motywowac polityków do odpowiednich decyzji małym krachem?
mariner
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:18
spiter napisał:
U mnie OK ale jak widać czasami żle dobieram słowa i zdania
pzdr
spiter
Liczba postów : 1078 Age : 39 Location : Pozen Registration date : 28/03/2012
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:25
mariner napisał:
spiter napisał:
pzdr
Bo napisze oficjalne sprostowanie i będzie niezręcznie:) Do twojego tematu się ustosunkował neuron i ciekawszej odpowiedzi nie dam, jestem tylko leszcz. To mnie okradają a nie ja innych więc nie mam pojęcia jak to robią. Myślę że OFE to jeden z sposobów.
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:27
za kilka lat to Chińczycy będą przylatywać latajacymi talerzami
dziergaja już takie portale żem się zdumiał deko
http://www.jsbluesea.com/products.asp?id=4971
mariner
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:38
spiter napisał:
mariner napisał:
spiter napisał:
pzdr
Bo napisze oficjalne sprostowanie i będzie niezręcznie:) Do twojego tematu się ustosunkował neuron i ciekawszej odpowiedzi nie dam, jestem tylko leszcz. To mnie okradają a nie ja innych więc nie mam pojęcia jak to robią. Myślę że OFE to jeden z sposobów.
Ważne że jesteśmy na prostej że ja to ja - a nie jakiś .......................... a huj wie co
Neuron nie odpowiedział na mój temat bo zaznaczyłem że nie jestem pewien tych składek czy są takie same czy większe
pzdr
nomad
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:39
fajnie teraz w myfxbook mozna przeanalizować swoje trejdy ale powiem wam szczerze, że analiza techniczna to mało analiza statystyczna na forex jest o wiele ciekawsza
janek
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:47
nomad napisał:
fajnie teraz w myfxbook mozna przeanalizować swoje trendy ale powiem wam szczerze, że analiza techniczna już mnie nie interesuje analiza statystyczna na forex jest o wiele ciekawsza
analiza statystyczna też Cie przestanie interesować z czasem te zainteresowania ograniczą sie do ogrzania sie w PCK
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:50
Argos napisał:
Ostro o himalaizmie: Skrajne szaleństwo! Co komu po tym?
zaraz skoncza sie nowe gory i wszedzie wszyscy juz beda zimą i latem a wiec co ? pozostanie wchodzenie na jednej nodze ,rękach a moze i bez nog podpierając sie tylko fiutem juz widze te tytuly w prasie "na fiucie wszedł na nowy ośmiotysięcznik " to bedzie wyczyn godny największego podziwu i uznania
Pan Rolicki mógł milczeć ale jednak wolał się odezwać i rozwiać wątpliwości co do tego że jest idiotą. Co go interesują indywidualne decyzje ludzi których i tak nie jest w stanie swym ograniczonym umysłem pojąć? Jeśli chcą iść w góry niech chodzą, chcą latać niech latają, żeglować niech żeglują czy robią cokolwiek na co mają ochotę (za swoje pieniądze oczywiście). Ze wszystkim co robimy jest związane ryzyko - oczywiście o różnym poziomie. Ale Pan Rolicki - jak każdy lewak zresztą - chciałby aby najlepiej zabronić ludziom podejmowania ryzyka (w trosce o ich dobro oczywiście). I do tego wyjeżdża z narodowymi kompleksami.
Pisałem już tu o powstańcach warszawskich że dzięki takim ludziom skłonnym do podejmowania ogromnego ryzyka w imię jakiejś idei świat idzie do przodu. Taką samą kategorią są Ci którzy idą w góry. Wiedzą że ryzyko jest ogromne ale po prostu kochają się wspinać.
nomad
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:50
HIOB napisał:
nomad napisał:
fajnie teraz w myfxbook mozna przeanalizować swoje trendy ale powiem wam szczerze, że analiza techniczna już mnie nie interesuje analiza statystyczna na forex jest o wiele ciekawsza
analiza statystyczna też Cie przestanie interesować z czasem te zainteresowania ograniczą sie do ogrzania sie w PCK
zachowania rynku zmieniają się to i z czasem cza podejście zmieniać, ty Hiob pracujesz czy ogrzewasz się w PCK ?
nomad
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:55
Inauguracja seminarium prof. K.Łaskiego i J.Osiatyńskiego.
Martin Riese opisuje i krytykuje dominujący paradygmat w makroekonomii, w tym modele nowej syntezy neoklasycznej oraz tzw. dynamiczne, stochastyczne modele równowagi ogólnej (DSGE). Nie tylko nie pozwoliły one przewidzieć kryzysu i nie dały wskazówek do działania, gdy już uderzył, ale właściwie negowały samą możliwość jego wystąpienia. Na polu teorii finansów teoria efektywności rynku podbudowywała działania na rzecz deregulacji i sprzyjała błędnemu optymizmowi co do racjonalnego funkcjonowania rynków finansowych. Kryzys wykazał, że paradygmaty alternatywne, zwłaszcza te związane z nazwiskiem Keynesa i jego kontynuatorów, oferują dużo bardziej adekwatne diagnozy i wskazania praktyczne dla polityki.
Wykład w języku angielskim.
janek
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 14:58
nomad napisał:
HIOB napisał:
nomad napisał:
zachowania rynku zmieniają się to i z czasem cza podejście zmieniać, ty Hiob pracujesz czy ogrzewasz się w PCK ?
oglądam film
https://www.youtube.com/watch?v=nq-a_kLBOHk
.
nomad
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 15:01
HIOB napisał:
nomad napisał:
HIOB napisał:
nomad napisał:
oglądam film
.
Twoja niby odpowiedź to ściema, nie pytałem jaki film oglądasz. Wszystkie filmy wojenne to też ściema, jedź na wojnę to się przekonasz. Żyjesz w imaginowanym świecie, który sobie tworzysz, ale jak się zaprogramujesz na PCK to kiedyś to zacznie działać w realu.
Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Sob 09 Mar 2013, 15:05, w całości zmieniany 1 raz
janek
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 15:05
nomad napisał:
HIOB napisał:
nomad napisał:
HIOB napisał:
nomad napisał:
oglądam film
.
Wszystkie filmy wojenne to ściema, jedź na wojnę to się przekonasz
na wojne pojdą lemingi ja sobie będe kasze w bunkrze zajadał
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 15:05
nomad napisał:
fajnie teraz w myfxbook mozna przeanalizować swoje trejdy ale powiem wam szczerze, że analiza techniczna to mało analiza statystyczna na forex jest o wiele ciekawsza
Znajomy makler, spec od analizy statystycznej, myślał ze idzie pod to grać na forex, przeliczył sie i doszedł do tego samego wniosku , który mu cały czas tłumaczyłem, lepiej pisac o analizachm i byc analem niz pod nie zagrac, Mimo wszystko wole AT mniej czasu zajmuje, i tez opiera sie na statyce , czasem wystarczy wyznaczyc trend wariancje i odchylenia standardowe zeby ustawic zlecenia oczekujące i czekać.
nomad
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 15:06
HIOB napisał:
na wojne pojdą lemingi ja sobie będe kasze w bunkrze zajadał
to kolejna iluzja
nomad
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 15:09
Diablo napisał:
Znajomy makler, spec od analizy statystycznej, myślał ze idzie pod to grać na forex, przeliczył sie i doszedł do tego samego wniosku , który mu cały czas tłumaczyłem, lepiej pisac o analizachm i byc analem niz pod nie zagrac, Mimo wszystko wole AT mniej czasu zajmuje, i tez opiera sie na statyce , czasem wystarczy wyznaczyc trend wariancje i odchylenia standardowe zeby ustawic zlecenia oczekujące i czekać.
Cza łączyć co sie sprawdza puki się sprawdza
Janko Traderroo
Liczba postów : 4862 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Temat: Re: UFO 09-10.03.2013 Weekend Sob 09 Mar 2013, 15:17
czy bankiers.pl jeszcze działa? strona nie wchodzi, Antoniego na ufo również nie widać...