Liczba postów : 13205 Age : 53 Registration date : 15/03/2008
Temat: UFO - 30.04.2013r. Pon 29 Kwi 2013, 23:59
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULUJĄCE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
kuźwa wszystkie brzoskwinie i sliwki mi zmarzly oraz 80% wisni i czereśni zostalo zarabianie tylko na jablkach ii..... japoncu
a moze KRT mnie zaokrętuje na najbliższy rok ??? mam niewielkie wymagania ...
uuu a u mnie w ogrodzie bialutko od kwiatu wisni i czeresni...szkoda ale nie płacz Osioł... przynajmniej jestes specjalistą i masz wielkie doświadczenie w zawodzie przyszłości http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,13822446,We_Wloszech_zawodowa_rewolucja_w_dobie_kryzysu.html#BoxBizTxt a nie jakies HI-tech Hiobowe gęsi chyba będą liderem taki innowacyjny projekt ciekawe czy Unia daje dofinansowanie
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
kuźwa wszystkie brzoskwinie i sliwki mi zmarzly oraz 80% wisni i czereśni zostalo zarabianie tylko na jablkach ii..... japoncu
a moze KRT mnie zaokrętuje na najbliższy rok ??? mam niewielkie wymagania ...
Rolnik na statku?
zatrudnają tradera to i rolnika mogą to musi być jakiś doświadczalny fracht może na przetarcie nowych szlaków? w kosmos też pierwszy pies poleciał
pies może w kosmos a rolnik w morze nie może?
http://www.goldenline.pl/forum/praca-na-statkach-pasazerskich czasami się przydaje
"Kontrakty na 6 m-cy, 2 m-ce wolnego i znowu na 6 m-cy w morze. 2m-ce wolnego nie jest płatne. Kasa jest płacona tylko za przepracowane dni na statku. Wypłata do ręki, nie przelewają na konto. Płatne w dolarze amerykańskim. Z przykładu barmana wygląda to tak, że na papierze zarabia się 600 - 800 $ za m-c plus napiwki, coś koło 150 $ tygodniowo. Za m-c zgarnia się do 1500 $ czyli na chwile obecną 1500$ x 2,72 pln = 4080 pln. Mówimy tu o sumie max bo może być o wiele mniej, z napiwkami rożnie bywa. Kwota jest wolna od podatku bo sa to wody międzynarodowe, co jest sporym plusem.
Kabiny są dzielone czyli masz współlokatora. Zwykle 2 osobowe ale zdążają się nawet 4 osobowe (NCL). Sama praca to zasuwanie na wysokich obrotach przez 12h dziennie codziennie. Wolnego praktycznie nie ma, 1 dzień na m-c to już dobrze. Zejście do portu na kilka godzin może się zdarzyć ale generalnie na zwiedzanie nie ma się co napalać.
Tyle udało mi się w tym temacie zdziałać. Każdy już sam musi sobie odpowiedzieć czy mu to pasuje czy nie. Ja osobiście szukam pracy jako steward na cargo lub barman na promie. Cruis tylko jak by mnie przyparło do muru i nic innego mi nie zostało.
Pozdrawiam".
Ostatnio zmieniony przez Daredevil Trejder dnia Wto 30 Kwi 2013, 08:54, w całości zmieniany 2 razy