rynek ma zadyszke ale wezmy takie gąski one rosną codziennie a jak już urosną na zjedzenie to jeszcze pierze na kołderki zostanie
Musisz je tylko dobrze karmić. Helmuty uwielbiają przetłuszczone wątróbki z polskich gąsek.
na razie to od biednego Niemca mam koszulke Borusii z podpisami calej drużyny / Lewandowski też oczywiscie / przejęte za długi ciekawe ile to warte bo może bym opylił ?
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
rynek ma zadyszke ale wezmy takie gąski one rosną codziennie a jak już urosną na zjedzenie to jeszcze pierze na kołderki zostanie
Musisz je tylko dobrze karmić. Helmuty uwielbiają przetłuszczone wątróbki z polskich gąsek.
na razie to od biednego Niemca mam koszulke Borusii z podpisami calej drużyny / Lewandowski też oczywiscie / przejęte za długi ciekawe ile to warte bo może bym opylił ?
jeśli to Ossi, to sprawdź u grafologa te podpisy
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Żyd ukrywa ruchy przed leszczem. Gdy ma róść to sie bezczelnie wtedy obsrywa..... dopiero gdy widać, że ma juś spadywać to wtedy stanie jak widły w gnoju i stoi pół godziny.
Niby jest te pół figury ruchu na edq ale to takie pół figury, które było do wyłapania wyłącznie grając antytrendowo na h1 czyli metodą podkładania się pod walec, który tym razem nie przejechał. Te pół figury niby ruchu jest "ukryte" w zakresie pałowania ostatnich godzin.
Zboczeńcy na nanointerwałach typu m5 to może coś tam wyłapali ale ja się w takie ticki nie bawię.
Zrobiłem wejście w longa na wybiciowej świeczce 2h temu i wywaliło sl na -4pips, przed chwilą miałem S wybiciowe i zamknąłem z palca na -2pips.
6 pejsów dałem żydowi zarobić na tej ciuciubabce i czekam na razie bez pozycji.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
kuźwa wszystkie brzoskwinie i sliwki mi zmarzly oraz 80% wisni i czereśni zostalo zarabianie tylko na jablkach ii..... japoncu
a moze KRT mnie zaokrętuje na najbliższy rok ??? mam niewielkie wymagania ...
Rolnik na statku?
zatrudnają tradera to i rolnika mogą to musi być jakiś doświadczalny fracht może na przetarcie nowych szlaków? w kosmos też pierwszy pies poleciał
pies może w kosmos a rolnik w morze nie może?
http://www.goldenline.pl/forum/praca-na-statkach-pasazerskich czasami się przydaje
"Kontrakty na 6 m-cy, 2 m-ce wolnego i znowu na 6 m-cy w morze. 2m-ce wolnego nie jest płatne. Kasa jest płacona tylko za przepracowane dni na statku. Wypłata do ręki, nie przelewają na konto. Płatne w dolarze amerykańskim. Z przykładu barmana wygląda to tak, że na papierze zarabia się 600 - 800 $ za m-c plus napiwki, coś koło 150 $ tygodniowo. Za m-c zgarnia się do 1500 $ czyli na chwile obecną 1500$ x 2,72 pln = 4080 pln. Mówimy tu o sumie max bo może być o wiele mniej, z napiwkami rożnie bywa. Kwota jest wolna od podatku bo sa to wody międzynarodowe, co jest sporym plusem.
Kabiny są dzielone czyli masz współlokatora. Zwykle 2 osobowe ale zdążają się nawet 4 osobowe (NCL). Sama praca to zasuwanie na wysokich obrotach przez 12h dziennie codziennie. Wolnego praktycznie nie ma, 1 dzień na m-c to już dobrze. Zejście do portu na kilka godzin może się zdarzyć ale generalnie na zwiedzanie nie ma się co napalać.
Tyle udało mi się w tym temacie zdziałać. Każdy już sam musi sobie odpowiedzieć czy mu to pasuje czy nie. Ja osobiście szukam pracy jako steward na cargo lub barman na promie. Cruis tylko jak by mnie przyparło do muru i nic innego mi nie zostało.
Pozdrawiam".
Stewart, Kelnerzy, Spa itd a Oficerowie? Nastepna sprawa to prawda niema ubezpieczenia, ZUS NFZ etc. ja mam za to prywatne od armatora, zeby rozwiazac problem ubezpieczenia to jest KRUS Te zarobki Np stewarta to jest zaloga najnizsza od obslugi pasazerow.
Na zadnym statku czy to ja czy znajomi nie wspoldzielilsmy kajuty, jak Juz to Kadeci, Rejsy 6 miesiecy 2 miesiace wolnego i dalej 6 miesiecy mnie nie dotycza konwencje nie pozwalaja na 12 miesiecy 4 miesiace oficer ma wolne, Ja mam 10 tygodni na morzu 10 tygodni wolnego Tak samo praca wyglada na offshorach, tyle ze statek glownie stoi, calkiem inna specyfika pracy choc pieniadze spore zwykly spawacz ma powyzej 20k plus socjal, loty w klasie biznes i hotele 5 gwiazdkowe. Goldenline to kiepska Informacja
Reser
No cóż... rynki pozostają w stanie jaki uwielbiają najlepiej
Trzeba czekać znowu aż vice zastępczyni vice prezes pionu HR oddziału ECB albo FEDu w Dupie Wielkiej, wygłosi swój speech.
A później jeszcze czy Prezes Działu Srajtaśmy potwierdzi zdanie przedmówczyni.
eDek zamarł w bezruchu Na coś ewidentnie czekamy, tylko qrwa na co?
Na czwartek. Super Mario Bross ma stópkę ujebać.
Nie koniecznie...Wróbelki ćwierkają, że pierwsze możliwe cięcie stópek dopiero w lipcu...Mario wyjdzie i odstawi znowu montera sprzętu RTV i będzie opowiadał o poprawie transmisji kanałów ECB
Reser
No cóż... rynki pozostają w stanie jaki uwielbiają najlepiej
Trzeba czekać znowu aż vice zastępczyni vice prezes pionu HR oddziału ECB albo FEDu w Dupie Wielkiej, wygłosi swój speech.
A później jeszcze czy Prezes Działu Srajtaśmy potwierdzi zdanie przedmówczyni.
eDek zamarł w bezruchu Na coś ewidentnie czekamy, tylko qrwa na co?
Na czwartek. Super Mario Bross ma stópkę ujebać.
Nie koniecznie...Wróbelki ćwierkają, że pierwsze możliwe cięcie stópek dopiero w lipcu...Mario wyjdzie i odstawi znowu montera sprzętu RTV i będzie opowiadał o poprawie transmisji kanałów ECB
No to wtedy 1.28888 strzałem zza węgla.
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007