Liczba postów : 1449 Location : Teneryfa Registration date : 23/05/2012
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:05
mariner napisał:
Don Pedro z Krainy Deszczowców melduje
https://www.tradingview.com/v/W5TH3O4v/
dla przypomnienia - można nacisnąć "make it mine" a potem na kropki wielu czeka na korektę-czy będzie a jeśli tak to z jakiego poziomu i jak głęboka no i jak to się ma do naszego grajdoła pzdr
trochę lame ten obrazek ci ludzie nie widzą, że to nie ta sama sytuacja, co poprzednim razem tym razem mamy skompletowane expanding top czyli megaphone pattern ciągnące się po szczytach 2000, 2007, 2013 oraz dołkach 2002 i 2009
z tego albo wychodzi się górą lub w dół gdzieś w okolice 50% (bo na pełny 100% zjazd na 500 pkt nie liczę)
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:09
W temacie cannabis:
Bekon-z-upalonych-swin
Woman in love fake profil
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:10
Piotrek691 napisał:
Piotrek691 napisał:
Generał napisał:
lepiej piszta co tam na ryneczku - jakie oczekiwania
Co tu pisać. Za pół godziny się otwiera pre-trade to zobaczymy. Moje typy na ten tydzień:
1. Jenot - mocny long. Można ponownie otwierać eL jeśli się skorekci 2. Edek - down, ale nie niżej niż 12810 3. Cabel - pałowanie
Ja osobiście będę szukał miejsca na odnowienie eL na jenocie bo wygląda najbardziej perspektywicznie.
Odświeżam post własny z zeszłego weekendu. Podsumowując co się wydarzyło:
1. Jenot - 1.6% na plusie i jestem bardzo przyzwoicie 2. Edek - 1.1% na minus z minimum na 12795, pomyliłem się o 15 pipsów. 3. Cabel - 1.2% na minus i tu się ewidentnie pomyliłem....Nie sądziłem, że tak go skopią
W sumie 2 na 3 nie jest złym wynikiem.
To może teraz ktoś inny się pokusi o przepowiednie na nadchodzący tydzień? No dawać Wasze typy trejderzy
chcesz, to masz:
1. USD/CHF - w dół 2. EUR/USD w górę 3. x/JPY w dół 4. x/PLN - w górę 5. WIG20 - w górę 5. mWIG40 - w górę do czasu wypełnienia Bat pattern czy co tam jest 6. sWIG80 - j.w. 7. gold - powinien w górę do wypełnienia gartleya czy co tam jest i down, ale kto go tam wie 8. GBP - w górę
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:11
Piotrek691 napisał:
mariner napisał:
Ja czekam na W30 z dzwignią 100
wtedy puszczę czosnka z torbami albo w skarpetkach
Puść go z torbą w skarpecie Opcjonera
Problem jest ze stopą zwrotu nie wiem ile Opcjo zażądałby za skarpetę
EX
Liczba postów : 20419 Registration date : 11/02/2009
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:11
Dave napisał:
EX napisał:
Weekendowy aniołek
Przeca to nie jest Hossa
życie jest ciężkie
Powodzonka
EX
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:15
Belle de Jour napisał:
mariner napisał:
dla przypomnienia - można nacisnąć "make it mine" a potem na kropki wielu czeka na korektę-czy będzie a jeśli tak to z jakiego poziomu i jak głęboka no i jak to się ma do naszego grajdoła pzdr
trochę lame ten obrazek ci ludzie nie widzą, że to nie ta sama sytuacja, co poprzednim razem tym razem mamy skompletowane expanding top czyli megaphone pattern ciągnące się po szczytach 2000, 2007, 2013 oraz dołkach 2002 i 2009
z tego albo wychodzi się górą lub w dół gdzieś w okolice 50% (bo na pełny 100% zjazd na 500 pkt nie liczę)
Niektórzy widzom takie cóś
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:18
byłam dzisiaj w kinie na The Great Gatsby
piękne rezydencje, stroje, jachty, sport High Society jednym słowem
do życia w takich warunkach jestem stworzona
muszę pilnie analizować i trejdować aby się dorobić milionów
Who wants to be a millionaire? I do
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:20
EX napisał:
Dave napisał:
EX napisał:
Weekendowy aniołek
Przeca to nie jest Hossa
życie jest ciężkie
Powodzonka
wooow,
jeżeli są to zlecenia prawdziwe i na koncie realnym. to szczere gratulacje
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:22
EX napisał:
Belle de Jour napisał:
mariner napisał:
bardzo mądre ludzie, bo megaphone gra się z 4-tego odbicia na 5-te niezależnie od późniejszych losów (czy spadnie czy pójdzie do góry) tak jest z trendem i to się opłaca
tak należało grać od 2009r. tylko L
niestety, jako początkująca i nieświadoma istnienia Smart Money byłam pod wpływem apokaliptycznych wizji
EX
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:25
Belle de Jour napisał:
EX napisał:
Belle de Jour napisał:
mariner napisał:
bardzo mądre ludzie, bo megaphone gra się z 4-tego odbicia na 5-te niezależnie od późniejszych losów (czy spadnie czy pójdzie do góry) tak jest z trendem i to się opłaca
tak należało grać od 2009r. tylko L
niestety, jako początkująca i nieświadoma istnienia Smart Money byłam pod wpływem apokaliptycznych wizji
Jak 98% UFO-ków których namiętnie przekonywałem że przed nami Hossa
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:31
EX napisał:
Jak 98% UFO-ków których namiętnie przekonywałem że przed nami Hossa
no to gratulacje mam nadzieję, że słusznie przytuliłeś za swoje słuszne wizje
a jeśli nie, to mam nadzieję, że następnym razem za wizją pójdzie odpowiednie zachowanie palca na klawiszu ENTER
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:49
tak w ogóle, EX patrząc na te twoje wszystkie wykresy to ty mądry chłopak jesteś
już kiedyś pisałam, że dołączyłam do UFO ze względu na twoje wykresy dotyczące różnych ciekawych rzeczy
bo raczej nie ze względu na te wszystkie głupie kłótnie jakie ty wyczyniacie jeszcze bym się nie dziwiła gdybyście dali sobie po pysku a potem pogodzeni wspólnie poszli na piwo jak robią mężczyźni
ale tu widzę latami chowane urazy jakby była zgraja bab
dziwne, że Piter tego nie zauważył tak czuły na kobiecą manipulację i kopanie dołków
takie kłótnie można łatwo rozgrywać tak jak Rosjanie rozgrywają Polaków i antyprzywódców UE
chyba nie o to nam chodzi, aby nas po kolei zerował czosnek tylko, aby było na odwrót
stare wątki zupełnie inaczej wyglądają ten z Władcy Pierścieni uczył przecież tu Amibrokera i MQL o ile dobrze pamiętam
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 18:53
Belle de Jour napisał:
chcesz, to masz:
1. USD/CHF - w dół 2. EUR/USD w górę 3. x/JPY w dół 4. x/PLN - w górę 5. WIG20 - w górę 5. mWIG40 - w górę do czasu wypełnienia Bat pattern czy co tam jest 6. sWIG80 - j.w. 7. gold - powinien w górę do wypełnienia gartleya czy co tam jest i down, ale kto go tam wie 8. GBP - w górę
Bardzo dziękuję. Jeśli chodzi o 3 pary na których gram to koniec tygodnia widzimy podobnie.
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 19:00
Belle de Jour napisał:
Zawsze możesz zostawić męża (ew. zatrzymać go jako kochanka) i poszukać starszego miłego milionera pod warunkiem, że masz "warunki"
Wracając do rynku to pisałaś, że grasz teraz na BRE ECN. Czy rzeczywiście jest tak jak to opisują w reklamówce, że spready mogą być nawet zero i żyją tylko z prowizji od każdego trejdu? SAXO jest ok, ale mimo wszystko to nie jest ECN i gra się przeciwko brokowi. Przy małych kwotach jak obecnie to nie ma znaczenia, ale planując grę większą ilością lotów to jest spore ryzyko. Zastawiam się (prawdopodobnie zupełenie teoretycznie) od jakiej kwoty robi się niebezpieczenie zarabiać u broka, który nie jest ECN?
mariner
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 19:04
Belle de Jour napisał:
tak w ogóle, EX patrząc na te twoje wszystkie wykresy to ty mądry chłopak jesteś
już kiedyś pisałam, że dołączyłam do UFO ze względu na twoje wykresy dotyczące różnych ciekawych rzeczy
bo raczej nie ze względu na te wszystkie głupie kłótnie jakie ty wyczyniacie jeszcze bym się nie dziwiła gdybyście dali sobie po pysku a potem pogodzeni wspólnie poszli na piwo jak robią mężczyźni
ale tu widzę latami chowane urazy jakby była zgraja bab
dziwne, że Piter tego nie zauważył tak czuły na kobiecą manipulację i kopanie dołków
takie kłótnie można łatwo rozgrywać tak jak Rosjanie rozgrywają Polaków i antyprzywódców UE
chyba nie o to nam chodzi, aby nas po kolei zerował czosnek tylko, aby było na odwrót
stare wątki zupełnie inaczej wyglądają ten z Władcy Pierścieni uczył przecież tu Amibrokera i MQL o ile dobrze pamiętam
A możesz trochę inaczej pisać bo jeszcze mnie posądzą że Ty to ja i na odwrót
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 19:08
mariner napisał:
Spoko, BdJ nie jedzie matem, więc jesteś bezpieczny.
mariner
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 19:12
Piotrek691 napisał:
mariner napisał:
Spoko, BdJ nie jedzie matem, więc jesteś bezpieczny.
Mam nadzieję bo kiedyś kolega Slum-Dog mnie rozgryzł
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 19:13
Piotrek691 napisał:
Belle de Jour napisał:
chcesz, to masz:
Bardzo dziękuję. Jeśli chodzi o 3 pary na których gram to koniec tygodnia widzimy podobnie.
julka,
a na usdchf to dlaczego w dół. mnie tam zaciąg wychodzi
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 19:15
[quote="EX"][quote="Dave"]
EX napisał:
Weekendowy aniołek
Powodzonka
132,45 to ja po 3 pivie wyliczyłem
ale sam na tym nie zarobiłem, taka sytuacja......
trzeba jednak w siebie wierzyć, naczyta się człowiek ufo i depre łapie
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 19:29
Piotrek691 napisał:
Belle de Jour napisał:
Zawsze możesz zostawić męża (ew. zatrzymać go jako kochanka) i poszukać starszego miłego milionera pod warunkiem, że masz "warunki"
Wracając do rynku to pisałaś, że grasz teraz na BRE ECN. Czy rzeczywiście jest tak jak to opisują w reklamówce, że spready mogą być nawet zero i żyją tylko z prowizji od każdego trejdu? SAXO jest ok, ale mimo wszystko to nie jest ECN i gra się przeciwko brokowi. Przy małych kwotach jak obecnie to nie ma znaczenia, ale planując grę większą ilością lotów to jest spore ryzyko. Zastawiam się (prawdopodobnie zupełenie teoretycznie) od jakiej kwoty robi się niebezpieczenie zarabiać u broka, który nie jest ECN?
spready mogą być nawet 0, raz nawet widziałam takie na x/PLN
ale zwykle są ponad 0 pobierz demo i popatrz jak to wygląda w różnych godzinach handlu, na danych makro itp. (nie zapomnij zsumować spreadu i prowizji)
trzeba jednak uważać na swapy, bo mogą być zupełnie z kosmosu podobnie trzeba rozważyć każdą parę z osobna, bo mogą mieć lepsze spready/commision na majorsy, a te mniej popularne to gorsze niż BOŚ
na niektórych futures też się bardziej opłaca grać w BOŚ - gdyż są lepsze spready i swap
trzeba naprawdę każdy instrument wziąć z osobna i porównać biorąc także pod uwagę wielkość kontraktu (dot. futures, indeksów) bo niektóre kontrakty mają mniejsze - mniejsze wymagane depo, czasem też wartość pips (ale nie zawsze - czyli depo mniejsze niż w BOŚ, a pips taki sam)
generalnie to wychodzi tak: majorsy daytrading: BRE, PLNy: BRE inne (futures) i na swing trading: raczej BOŚ (chyba, że mniejsze wymagane depo wynagradza swap i inne koszty)
hit sezonu to WIG20: spread 400 PLN (słownie: czterysta PLN) !!!!!!!!!!!!!!!
natomiast zdecydowanie super rzeczą jest BRE Smart Orders trejdowanie bez tego to jak bez ręki (zresztą, z tego co widzę, co chyba normalnie w ECN chyba nie ma ustawienia SL i TP w standardowym okienku MT4) to taki one click trading (z możliwym ustawienem SL i TP w ALE TYLKO W PIPS przy otwarciu zlecenia) tp i sl są przesuwalne myszką po wykresie oraz pokazują wartość pips i pln - więc do razu widzisz ile zyskasz, ile stracisz gdy dojdzie do jednego z nich, możesz także łatwo przesunąć zamiast liczyć gdzie to wyjdzie na wykresie i z palca modyfikować zlecenie są także nowe typy zleceń - OCO, zlecenie czasowe (wywala pozycję po czasie), zlecenie equity i określony wynik (po osiągnięciu określonego kapitału/zysku zamyka pozycję) - piszę z pamięci, szczegóły na stronie do tego fajny kalkulatorek kosztów dla pozycji którą chcemy otworzyć (np. zmieniamy wielkość na 3 lot i od razu mamy podaną prowizję, koszt spreadu, swapów itd), dzięki czemu nie trzeba mieć na ekranie wskaźnika typu kalkulator jak jest w BOŚ czy XTB - duża oszczędność miejsca
jest hedging (ale można w opcjach BSO ustawić, aby nie było)
na razie słuchają ludzi, więc można im sugerować zmiany za pomocą fx navi ja np. napisałam o kalkulatorze i dostałam lepszy niż bym sobie wymarzyła
dodatkowe zniżki na prowizji przy otwarciu konta za pomocą introducing brokers: forexclub.pl oraz comparic.pl
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 19:33
mariner napisał:
MICHU napisał:
Piotrek691 napisał:
Piotrek691 napisał:
Generał napisał:
Co tu pisać. Za pół godziny się otwiera pre-trade to zobaczymy. Moje typy na ten tydzień:
1. Jenot - mocny long. Można ponownie otwierać eL jeśli się skorekci 2. Edek - down, ale nie niżej niż 12810 3. Cabel - pałowanie
Ja osobiście będę szukał miejsca na odnowienie eL na jenocie bo wygląda najbardziej perspektywicznie.
1. Jenot - 1.6% na plusie i jestem bardzo przyzwoicie 2. Edek - 1.1% na minus z minimum na 12795, pomyliłem się o 15 pipsów. 3. Cabel - 1.2% na minus i tu się ewidentnie pomyliłem....Nie sądziłem, że tak go skopią
To może teraz ktoś inny się pokusi o przepowiednie na nadchodzący tydzień? No dawać Wasze typy trejderzy
Pasek "został wklejony" więc odpowiedź na temat osiągów uznaje się. Zatem rozważania o minus 30% były chybione.
a co ma być takie cudeńko ?
to depko 300 + 100 na stopa i jedziem z koksem
aby napić się piva nie czeba kupować całego browara jak niektórym to się wydaje
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 19:38
Dave napisał:
Piotrek691 napisał:
Belle de Jour napisał:
chcesz, to masz:
julka,
w dół może być: + RGR zaznaczony na obrazku + Gartley - od głowy do prawego ramienia, już tam w tym ruchu w górę (w ramach prawego niebieskiego prostokąta) mamy AB=CD, 78,6% też osiągnięte, jeszcze tylko dopasować BC do jakiegoś fibo dla D i jazda
w górę może być: + przełamanie linii trendu spadkowego
mariner
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 19:38
MICHU napisał:
mariner napisał:
MICHU napisał:
Piotrek691 napisał:
Piotrek691 napisał:
Generał napisał:
Pasek "został wklejony" więc odpowiedź na temat osiągów uznaje się. Zatem rozważania o minus 30% były chybione.
a co ma być takie cudeńko ?
to depko 300 + 100 na stopa i jedziem z koksem
aby napić się piva nie czeba kupować całego browara jak niektórym to się wydaje
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 19:51
Belle de Jour napisał:
Dave napisał:
Piotrek691 napisał:
Belle de Jour napisał:
chcesz, to masz:
julka,
w dół może być: + RGR zaznaczony na obrazku + Gartley - od głowy do prawego ramienia, już tam w tym ruchu w górę (w ramach prawego niebieskiego prostokąta) mamy AB=CD, 78,6% też osiągnięte, jeszcze tylko dopasować BC do jakiegoś fibo dla D i jazda
na każdego RGR -a można znaleźć kontrRGR-a
[img] [/img]
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:15
Dave napisał:
[img] [/img]
no, to już wiemy jak to rozegrać w każdą stronę
tylko jeśli tam jest Gartley, to może nie być RGRa
porównaj to z tygodniówką EUR/USD też przecież był ORGR, ale na 1,37 zawrócił bo była harmoniczna i na razie idzie w dół
tak samo może być tutaj ten oRGR może się okazać korektą i pojedzie harmonicznie w przeciwną stronę
właściwie to już zrobił zasięg dla tego typu oszukańczych struktur i stawiam lewy jajnik na to, że to koniec wzrostów
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:15
Belle de Jour napisał:
Ale gówno w sraczu każdy robi takie samo Nawet milioner.
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:17
Dave napisał:
Belle de Jour napisał:
Dave napisał:
Na wykresach to można nawet Madonnę z Dzięciątkiem zobaczyć jak się dobrze wpatrzysz, albo przypalisz
Nie mam tego nawet w obserwowanych, ale fundamentalnie w przyszłym tygodniu możemy zobaczyć słabość na USD spowodowaną minutkami z FED. Tam jest zagwozdka, z czego wynika wyjątkowo niska inflacja? Jeśli im wyjdzie, że dalej jest kiepsko i trzeba drukować to myślisz, że USDCHF wykorbi?
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:23
Trzeci dzień biegania - przyzwyczajam się.
Jestem skłonny juś do zwiększenia dystansu. Dziś miałem chwilę przymusowej przerwy bo deszcz tak jebnął, że szok ale później i tak biegłem w deszczu jak debil bo nie było gdzie się schować więc zamiast stać jak dupa i moknąć to wolałem moknąć biegnąc. W ogóle burza była, lało jak dzikie ale ponieważ przestało i zaczęło się delikatnie przejaśniać, to się tak z dupy wybrałem a tu sruu z deszczu pod rynnę.
Teraz juś po prysznicu i browarka odpaliłem:
dobre
Jutro w planach gazela i jakiś tour po Helmutni ale zależy od pogody - w deszczu się nie będę jebał.
Dave Admin
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:24
Piotrek691 napisał:
Dave napisał:
Belle de Jour napisał:
Dave napisał:
Na wykresach to można nawet Madonnę z Dzięciątkiem zobaczyć jak się dobrze wpatrzysz, albo przypalisz
Nie mam tego nawet w obserwowanych, ale fundamentalnie w przyszłym tygodniu możemy zobaczyć słabość na USD spowodowaną minutkami z FED. Tam jest zagwozdka, z czego wynika wyjątkowo niska inflacja? Jeśli im wyjdzie, że dalej jest kiepsko i trzeba drukować to myślisz, że USDCHF wykorbi?
no pewnie
chooojowe dane z gospodarki -> korba na indeksach. kolejne pierdziliardy wydrukowanego dolara -> umacnianie dolara.
podstawowych zasad nowej ekonomi kolega nie zna
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:31
Dave napisał:
Piotrek691 napisał:
no pewnie
chooojowe dane z gospodarki -> korba na indeksach. kolejne pierdziliardy wydrukowanego dolara -> umacnianie dolara.
podstawowych zasad nowej ekonomi kolega nie zna
Tak jak wspominałem ja tej kuwety już nie ogarniam
Natomiast umocnienie USD w zeszłym tygodniu jest pochodną dobrych danych o zatrudnieniu. Moim skromnym zdaniem w przyszłym tygodniu możemy po prostu zobaczyć korektę tego nastroju a minutki FED mogą służyć jako katalizator. Z góry jednak zakładam, że to tylko będzie korekta bo FED musi się w końcu określić co do kontynuacji QE3. Każda plota o nawet nie tyle co zaprzestaniu, a o zmniejszeniu dodruku wpłynie na umocnienie USD.