Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:41
Piotrek691 napisał:
Dave napisał:
Piotrek691 napisał:
Na wykresach to można nawet Madonnę z Dzięciątkiem zobaczyć jak się dobrze wpatrzysz, albo przypalisz
Nie mam tego nawet w obserwowanych, ale fundamentalnie w przyszłym tygodniu możemy zobaczyć słabość na USD spowodowaną minutkami z FED. Tam jest zagwozdka, z czego wynika wyjątkowo niska inflacja? Jeśli im wyjdzie, że dalej jest kiepsko i trzeba drukować to myślisz, że USDCHF wykorbi?
no pewnie
chooojowe dane z gospodarki -> korba na indeksach. kolejne pierdziliardy wydrukowanego dolara -> umacnianie dolara.
podstawowych zasad nowej ekonomi kolega nie zna
Tak jak wspominałem ja tej kuwety już nie ogarniam
Natomiast umocnienie USD w zeszłym tygodniu jest pochodną dobrych danych o zatrudnieniu. Moim skromnym zdaniem w przyszłym tygodniu możemy po prostu zobaczyć korektę tego nastroju a minutki FED mogą służyć jako katalizator. Z góry jednak zakładam, że to tylko będzie korekta bo FED musi się w końcu określić co do kontynuacji QE3. Każda plota o nawet nie tyle co zaprzestaniu, a o zmniejszeniu dodruku wpłynie na umocnienie USD.
to ja koledze wytłumaczę.
jak sa fatalne dane z gospodarki to oznacza, że za 50 lat ajfon będzie się lepiej sprzedawał a pejsbuk podłączy mieszkańców księżyca. dlatego trzeba je teraz kupować bo jest promocja.
jeżeli beny obieca dodruk kolejnych pierdziliardów dolara, oznacza to, że im wyższe cyferki serii są na dolarze ... tym banknot jest cenniejszy kolekcjonersko. dlatego im więcej ich drukują tym więcej nowych dolarów trzeba mieć. to się nazywa uśrednianie wartości dolara
kapiszczi ?
Ostatnio zmieniony przez Dave dnia Sob 18 Maj 2013, 20:49, w całości zmieniany 1 raz
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:43
OpCjOnEr napisał:
Trzeci dzień biegania - przyzwyczajam się. Jestem skłonny juś do zwiększenia dystansu. Dziś miałem chwilę przymusowej przerwy bo deszcz tak jebnął, że szok ale później i tak biegłem w deszczu jak debil bo nie było gdzie się schować więc zamiast stać jak dupa i moknąć to wolałem moknąć biegnąc. W ogóle burza była, lało jak dzikie ale ponieważ przestało i zaczęło się delikatnie przejaśniać, to się tak z dupy wybrałem a tu sruu z deszczu pod rynnę.
Jutro w planach gazela i jakiś tour po Helmutni ale zależy od pogody - w deszczu się nie będę jebał.
coś ostatnio kolega w celibacie żyje ...
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:49
Janko Traderroo napisał:
OpCjOnEr napisał:
Trzeci dzień biegania - przyzwyczajam się. Jestem skłonny juś do zwiększenia dystansu. Dziś miałem chwilę przymusowej przerwy bo deszcz tak jebnął, że szok ale później i tak biegłem w deszczu jak debil bo nie było gdzie się schować więc zamiast stać jak dupa i moknąć to wolałem moknąć biegnąc. W ogóle burza była, lało jak dzikie ale ponieważ przestało i zaczęło się delikatnie przejaśniać, to się tak z dupy wybrałem a tu sruu z deszczu pod rynnę.
Jutro w planach gazela i jakiś tour po Helmutni ale zależy od pogody - w deszczu się nie będę jebał.
Dlatego biega. Gdzieś się trzeba rozładować
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:49
POLECAM wszystkim ufokom
ten wygaszacz ekranu http://metromsn.gazeta.pl/wygaszacze/1,132202,13804004,Animowany_wygaszacz_ekranu_z_widokiem_satelitarnym.html
naprawdę robi wrażenie.
trochę przycina na moim budżetowym lapku ale wrażenie i tak fajne
no i lampki błyskają, one są wszędzie
ps. Polska jakoś słabo oświetlona
to chyba majom awarię prondu
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Sob 18 Maj 2013, 20:53, w całości zmieniany 1 raz
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:50
Janko Traderroo napisał:
OpCjOnEr napisał:
Proszę czytać ze zrozumieniem
wszystko zależy od deszczu
Woman in love fake profil
Liczba postów : 1449 Location : Teneryfa Registration date : 23/05/2012
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 20:52
to ja wam wytłumaczę:
źle: inwestorzy uciekają do safe heaven USD i JPY dobrze: USD się wzmacnia na skutek lepszego PKB i oczekiwania na wyższe stopy procentowe
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 21:10
jest jeszcze taki myk, że przy niskich stopach procentowych firmy więcej zarabiają na akcję więcej centów niż w latach poprzednich, zatem jest hossa firmy mogą taniej emitować dług (obligacje), są nawet branże które na tym wyjątkowo zyskują inwestorzy ciągną do USA, zatem kupują USD, aby zakupić akcje (bo akcji USA nie kupuję się za JPY, EUR czy inne waluty tylko za USD tak samo polskich akcji nie kupuje się za ruble tylko za PLN i wtedy on się umacnia)
a po zakończeniu drukowania może być podejrzenie inflacji, a zatem podniesienie stóp procentowych, zatem niższe zyski firm, a więc spadki na giełdzie z kolei wyższe stopy procentowe to mocniejszy dolar (tanio pożyczamy JPY, inwestujemy na 2 czy 5% w superbezpieczne obligi USA)
jest jeszcze opcja z wymuszeniem popytu na USD mimo drukowania np. zwiększony popyt na drożejącą ropę (rozliczaną w USD!) powoduje konieczność większego zakupu USD a więc umocnienie USD
nawet mafia rozlicza się w USD!!!
a kto chce ropę sprzedawać za EUR to zaraz jest dyktatorem i trzeba ogłosić iracką lub libijską wolność
wniosek: inwestować tylko w USA, bo oni zawsze mają lepiej (+ na wszelki wypadek pozycja na VIX)
MICHU
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 21:26
Belle de Jour napisał:
(+ na wszelki wypadek pozycja na VIX)
Bella de Jour
jak można zachwalać instrument za którego tylko 3manie płaci się bajońskie sumy
widać można
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 21:30
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
Bella de Jour
widać można
jak można nie wychwalać instrumentu, na którym zarobiło się w 100% przypadków? i to zarobiło się po kilkaset procent kwoty depo za każdym razem?
jak można nie wychwalać instrumentu, w którym powoli kończy się miejsce w klinie?
jak można nie wychwalać instrumentu, którego górny zasięg jest teoretycznie nieskończony a spadki ogranicza 0 z dołu, przy czym historycznie najniższa wartość to 9 z kawałkiem?
to nie musi być nawet wojna zamach terrorystyczny zamieszki ogólnoświatowe wystarczy 50 pkt spadku na SP500 tj. spadek 3% indeksu aby wyjść na swoje mimo sporego swapo-narzutu
tylko trzeba trafić z timingiem
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 21:42
Dave napisał:
Piotrek691 napisał:
Dave napisał:
Belle de Jour napisał:
Dave napisał:
a na usdchf to dlaczego w dół. mnie tam zaciąg wychodzi
w dół może być: + RGR zaznaczony na obrazku + Gartley - od głowy do prawego ramienia, już tam w tym ruchu w górę (w ramach prawego niebieskiego prostokąta) mamy AB=CD, 78,6% też osiągnięte, jeszcze tylko dopasować BC do jakiegoś fibo dla D i jazda
w górę może być: + przełamanie linii trendu spadkowego
na każdego RGR -a można znaleźć kontrRGR-a
Na wykresach to można nawet Madonnę z Dzięciątkiem zobaczyć jak się dobrze wpatrzysz, albo przypalisz
Nie mam tego nawet w obserwowanych, ale fundamentalnie w przyszłym tygodniu możemy zobaczyć słabość na USD spowodowaną minutkami z FED. Tam jest zagwozdka, z czego wynika wyjątkowo niska inflacja? Jeśli im wyjdzie, że dalej jest kiepsko i trzeba drukować to myślisz, że USDCHF wykorbi?
no pewnie
chooojowe dane z gospodarki -> korba na indeksach. kolejne pierdziliardy wydrukowanego dolara -> umacnianie dolara.
podstawowych zasad nowej ekonomi kolega nie zna
Najważniejsze są pierdy z żopy vice-sekretarki vice-prezia działu HR w Fedzie w Richmond i wystąpienie publiczne dziadka klozetowego ECB.
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 21:42
korekta ponad 100 pkt na SP500 nadejdzie na pewno
nie będzie hossy na 2000 czy 3000 pkt na SP500 bez przetestowania góry przełamanego megaphone pattern
takich rzeczy nie ma nawet w Erze
po prostu wykres musi powrócić do przełamanej strefy S/R
a wtedy VIX poszybuje pod niebiosa gdyż nie ma korekty bez pretekstu
a pretekstem są zawsze makro-ściemy wysyłane przez SM, aby wystraszyć leszcze i tanio odebrać im papier
leszcze muszą wiedzieć, że to z powodu danych makro ceny się zmieniają
gdy więc przyjdzie korekta, VIX zapłaci zdrowo
a jeśli Black Swan wysunie swój przeuroczy dzióbek to jeszcze bardziej zapłaci
zastanawiam się czy mając ustawiony TP na 20 pkt nie wyjdę za wcześnie z rynku na open giełdy w sytuacji Black Swana może przestawię na 30 lub 50 a mniejsze sytuację to będę z ręki zamykać
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 21:56
Belle de Jour napisał:
korekta ponad 100 pkt na SP500 nadejdzie na pewno
nie będzie hossy na 2000 czy 3000 pkt na SP500 bez przetestowania góry przełamanego megaphone pattern
takich rzeczy nie ma nawet w Erze
po prostu wykres musi powrócić do przełamanej strefy S/R
a wtedy VIX poszybuje pod niebiosa gdyż nie ma korekty bez pretekstu
a pretekstem są zawsze makro-ściemy wysyłane przez SM, aby wystraszyć leszcze i tanio odebrać im papier
leszcze muszą wiedzieć, że to z powodu danych makro ceny się zmieniają
gdy więc przyjdzie korekta, VIX zapłaci zdrowo
a jeśli Black Swan wysunie swój przeuroczy dzióbek to jeszcze bardziej zapłaci
zastanawiam się czy mając ustawiony TP na 20 pkt nie wyjdę za wcześnie z rynku na open giełdy w sytuacji Black Swana może przestawię na 30 lub 50 a mniejsze sytuację to będę z ręki zamykać
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 22:03
Dwóch prawdziwych Polaqw w top10 Giro d`Italia (generalna)
Cudowne dzieci dwóch pedałów
Qrde oni się często zderzają w takim ścisq jechać i tak się wyglebić to mało fajnie. Najlepiej w ucieczce poginać przed peletonem.
Cavendish na mecie to pod respirator od razu się nadawał, długi etap dosyć - aż 254km. Oni wszyscy na mecie to chyba muszą być ściągani z rowerów bo sami nie dadzą juś rady zejść.
janek
Liczba postów : 8015 Registration date : 24/06/2010
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 22:21
Belle de Jour napisał:
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
Bella de Jour
widać można
jak można nie wychwalać instrumentu, na którym zarobiło się w 100% przypadków? i to zarobiło się po kilkaset procent kwoty depo za każdym razem?
jak można nie wychwalać instrumentu, w którym powoli kończy się miejsce w klinie?
jak można nie wychwalać instrumentu, którego górny zasięg jest teoretycznie nieskończony a spadki ogranicza 0 z dołu, przy czym historycznie najniższa wartość to 9 z kawałkiem?
to nie musi być nawet wojna zamach terrorystyczny zamieszki ogólnoświatowe wystarczy 50 pkt spadku na SP500 tj. spadek 3% indeksu aby wyjść na swoje mimo sporego swapo-narzutu
Julian, myślisz jak consigliere
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 22:40
HIOB napisał:
Julian, myślisz jak consigliere
Fanexa, nie myl moich ufo-tożsamości
Julian jest pod użytkownikiem SPV Król Julian
pod BdJ jest Żili
SPV Król Julian
Liczba postów : 20 Age : 49 Registration date : 24/03/2013
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 22:43
no właśnie,
wiem, że masz potrzebę wielbienia na zmianę jak nie stópek Julii to mnie
ale oddziel jedno od drugiego dla dobra wszystkich ufoków
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 22:52
Belle de Jour napisał:
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
Bella de Jour
widać można
Wszystko jest względne. Dla BdJ depo zabezpieczające na poziomie 4.5K USD to normalka, dla innych bajońska suma. Pomyśleć, jakby to szybko można by było wrzucić na rynek i przytulać po 10% dziennie bez wysiłku?
Michu, idź Ty do Pani Ali po flaszkę dykty i pomarz sobie o takiej kwocie. Ze zbieractwa po 68 zeta dziennie będziesz potrzebował tylko 213 dni na zebranie depo na 1 sztukę ViXa o utrzymaniu w przypadku obsuwy nie wspominając bo to kolejne lata ciężkiej pracy na wózkach w REALU
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51987 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 22:55
mariner napisał:
Don Pedro z Krainy Deszczowców melduje
https://www.tradingview.com/v/W5TH3O4v/
dla przypomnienia - można nacisnąć "make it mine" a potem na kropki wielu czeka na korektę-czy będzie a jeśli tak to z jakiego poziomu i jak głęboka no i jak to się ma do naszego grajdoła pzdr
A Julka nagania na L NIE CHCE MI SIE SPRAWDZAC ALE COŚ OKOLO OSTATNIEGO SZCZYTU TEZ BYŁA AKTYWNA A PÓŹNIEJ ZNIKNĘŁA ABYU TERAZ , NIBY NIC SIĘ UAKTYWNIĆ ??
jesli dostala zlecenie naq naganianie to by oznaczalo ze przesilenie jest blisko i Jiulka/lek znow zginie po wykonaniu zadania
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
BP MOD
Liczba postów : 939 Registration date : 22/11/2012
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:00
GŁÓWKĄ W DÓŁ?
Zdumiona brutalna_prawda dedykuje damie piszącej po męsku: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-I_T3XvzPaM
I zdecydowanie domaga się innego aniołka.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51987 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:01
inwestor napisał:
W sobotę, 18 maja, na zawał serca zmarł we Włoszech Marek Jackowski. Założyciel i wieloletni lider Maanamu miał 66 lat.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Reser
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:10
BP napisał:
GŁÓWKĄ W DÓŁ?
Zdumiona brutalna_prawda dedykuje damie piszącej po męsku: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-I_T3XvzPaM
I zdecydowanie domaga się innego aniołka.
MICHU
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:14
Belle de Jour napisał:
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
Bella de Jour
widać można
No w sumie to już trzeba besse ogłosić
VIX rzecze
fajnie mają bogacze, jeszcze bardziej się wzbogacą
MICHU
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:24
Piotrek691 napisał:
Belle de Jour napisał:
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
Bella de Jour
widać można
Wszystko jest względne. Dla BdJ depo zabezpieczające na poziomie 4.5K USD to normalka, dla innych bajońska suma. Pomyśleć, jakby to szybko można by było wrzucić na rynek i przytulać po 10% dziennie bez wysiłku?
Michu, idź Ty do Pani Ali po flaszkę dykty i pomarz sobie o takiej kwocie. Ze zbieractwa po 68 zeta dziennie będziesz potrzebował tylko 213 dni na zebranie depo na 1 sztukę ViXa o utrzymaniu w przypadku obsuwy nie wspominając bo to kolejne lata ciężkiej pracy na wózkach w REALU
jeśli Szef czyta
będę wymagał 5 stówek dziennie za posiedzenie
a jak nie to szukam dalej
proste
tak Szefu, wiemy o co gramy
ps. uffffffffffff
SPV Król Julian
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:36
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
Bella de Jour
widać można
No w sumie to już trzeba besse ogłosić
VIX rzecze
fajnie mają bogacze, jeszcze bardziej się wzbogacą
Michu, po jaką cholerę ci to ustrojstwo? tylko wzrok sobie zepsujesz naucz się jednej formacji AB=CD w momencie wystąpienia korekty na SP500, DJIA lub dowolnym instrumencie robisz proste mierzenie i jesteś tak zarobiony, że głowa boli bez tych pierdół zaśmiecających wykres
instrumentów i interwałów masz zapewne w 3 doopy, więc nie narzekaj, że tych AB=CD nie będzie nawet możesz sobie wrzucić korHarmonics oraz ZUP 129, aby ci to same pokazywały (wystarczy zaznaczyć tylko ABCD a resztę formacji olać, aby na początku nie zaśmiecać sobie głowy)
zadanie nr 1: na ostatnim sporym spadku na DAX na 7400 pkt odnajdź AB=CD i wskaż miejsce wejścia w L
Wszystkim przypominam: korekta to ten mały ruch w dół w porównaniu do poprzedzającego sporego ruchu w górę. korekta jest przeciwtrendowa, a ten duży ruch jest trendowy
zadaniem tradera jest: 1. identyfikacja trendu (rośniemy czy spadamy) 2. ustalenie miejsca dołączenia się do obecnego trendu
Tylko największe leszcze robią na odwrót, tj. w ciągu 5 lat hossy szorcą na maxa szukając tych 5 okazji na prawdziwe S a tracąc przez pozostały czas. Elementy matematyki z poziomu III klasy szkoły podstawowej są wymagane do zsumowania długości impulsów oraz korekt i podjęcia decyzji co się bardziej opłaca: granie z trendem czy przeciwko
kurcze, mam was tu wszystkich opierniczać codziennie dopóki nie pojmiecie, co to znaczy grać z trendem chcecie co miesiąc mieć remonty depo jak dawcy kapitału, którzy tracą na foreks 8 milionów bo się upierają przy swoich delirycznych wizjach?
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:38
MICHU
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:43
Król SPV Julian
Mylisz się co do mnie
mi się nudzi i ja chcę grać na 2 kierunki jednocześnie ( w konsolach)
i trendowo ( 1 słuszny kierunek) po opuszczaniu tychże
obecnie na dax trend jest stary jak stare kapcie
jak to było ?
marokański pasiak czuwa
Tylko się byczki nie potratujcie
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Sob 18 Maj 2013, 23:51, w całości zmieniany 1 raz
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:45
Piotrek691
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:47
SPV Król Julian napisał:
kurcze, mam was tu wszystkich opierniczać codziennie dopóki nie pojmiecie, co to znaczy grać z trendem chcecie co miesiąc mieć remonty depo jak dawcy kapitału, którzy tracą na foreks 8 milionów bo się upierają przy swoich delirycznych wizjach?
Dykta, LSD, jointy, i zwykła gorzała czyni te straty mniej bolesnym i pozwala marzyć o 10% dziennie A tak w ogóle to kto powiedział, że tu trzeba zarabiać? Wszyscy wiedzą, że gonienie króliczka dostarcza więcej przyjemności niż go złapanie
SPV Król Julian
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:48
wasze leszczowate opinie nie mają żadnego znaczenia liczy się tylko trend i miejsce wystąpienia korekty koniec korekty o wiele łatwiej wyznaczyć niż koniec impulsu
to wszystko, co macie zrobić: 1.ustalić trend (linia po szczytach lub dołkach, średnia, bollinger czy co tam chcecie) 2. dołączyć się do niego 3. nie kombinować, nie cudować, nie wymyślać, co by było gdyby, albo dlaczego rośnie, czy też czy czosnek nie udaje czasem ruchu w górę aby spaść niepostrzeżenie 4. jako doświadczeni spekulanci pewne widzieliście nieskończone spadki w dół, nagłe, po których tylko przepaść była - żadnego ostrzeżenia, żadnej fali nr 2, żadnej słabości rynku na prawym ramieniu czy podwójnym szczycie - czosnek po prostu zwala rynek pionowo i jeśli się nie odgadnie szczytu (jak wy to próbujecie robić codziennie od 5 lat), to się nie ma szans dołączyć do ruchu. Ruchy w górę też się tak zaczynają na WIG - pionowy wzlot i nie ma szans się załapać - kto nie wziął longa w marcu 2009r. to do dzisiaj siedzi bez pozycji, bo nie było czasu się dołączyć do trendu, trzeba łapać szczyty, aby udało się złapać na spadki, bo też będą nagłe i pionowo w dół, specjalnie tak na złość, aby ufoki się nie załapały na trend.
fuck me, takiego zachowania po można by się było spodziewać po absolwentach pierwszego leszczowatego szkolenia prowadzonego przez nieuków i dawców kapitału a nie po studentach (który to już rok?) Uniwersytetu FUTURES i OPCJI futures i opcje, to przecież nie są proste instrumenty dla leszczy lecz dla doświadczonych graczy a wy nawet podstaw nie znacie moja nauczyciela matematyki z podstawówki by się zapytała: "Jak ty żeś się uchował do 6-tej klasy, skoro nie znasz XXX"?
gra się z trendem a na indeksach panuje L od 5 lat czy to się wam podoba czy nie mnie też się nie podoba ale na następnej korekcie DAXa czy SP500 lub DJIA biorę L i po przestawieniu na BEP trzymam a na kolejnej korekcie dorzucam L i potem znowu L
dość już tego tracenia na S gdy cały świat, w tym przygłupy, które nam nie dorastają do pięt, zarabia na L
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:49
SPV Król Julian napisał:
zadanie nr 1: na ostatnim sporym spadku na DAX na 7400 pkt odnajdź AB=CD i wskaż miejsce wejścia w L
Wszystkim przypominam: korekta to ten mały ruch w dół w porównaniu do poprzedzającego sporego ruchu w górę. korekta jest przeciwtrendowa, a ten duży ruch jest trendowy
zadaniem tradera jest: 1. identyfikacja trendu (rośniemy czy spadamy) 2. ustalenie miejsca dołączenia się do obecnego trendu
Tylko największe leszcze robią na odwrót, tj. w ciągu 5 lat hossy szorcą na maxa szukając tych 5 okazji na prawdziwe S a tracąc przez pozostały czas. Elementy matematyki z poziomu III klasy szkoły podstawowej są wymagane do zsumowania długości impulsów oraz korekt i podjęcia decyzji co się bardziej opłaca: granie z trendem czy przeciwko
i zidentyfikowałaś trend po pieciu latach i naganiasz na L - dołączasz sie do trendu TRZEBA BYŁO TO NAPISAC 5 LAT TEMU ALE PEWNIE WTEDY WIELKIE S WSZEDZIE WIDZIAŁAŚ
podążasz tylko za krążkiem -czosnkiem