edek wyraźnie obił się o opór i ma w dupie całą resztę
dzisiejsza świeczka będzie wymowna
... Dzisiejsza świeczka może mieć wymowę zgoła fałszywą. Wymowne to jest to , że padł poziom 1.3830 i teraz w razie odbicia np. od poziomu 1.3700-13730 musimy brać pod uwagę inne , wyższe poziomy!
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Cris
Liczba postów : 6430 Location : WY Registration date : 29/08/2007
Temat: Cris Pią 27 Gru 2013, 21:07
PINGWIN (Z MADAGASKARU) napisał:
kaczor napisał:
mariner napisał:
USA broni słabego dolara bo chyba chodzi o obligacje mają zajebisty dług i się boją wzrostu rentowności czy jakoś tak może ktoś mądrzejszy to wytłumaczy
USa ma wyjebane bo maja dlug we wlasnuje walucie.Ktoregos dnia umorza dolara i wyzeruja dlug tworzac nowa walutre z razem z Meksykiem i Kanada a kilkuste czlonkow chinskiego KC odpowiedzialnych za kupowanie amerykanskich obligow zostanie rozstrzelanych przez wsciekly tlum.
I bedzie krecci sie dalej, zolty zaplaci za dlugi ameryki jak kiedys zaplacil za brytyjskie i francuskie.
nie przesądzałbym wyniku tej rozrywki. ryba psuje się od głowy, trudniej będzie skorumpować chińczyków dolarami jak to było w przypadku ruskich za breżniewa, tam było zresztą odreagowanie po ascetyźmie stalinowskim plus tradycyjna postępująca degeneracja komunistyczna.
natomiast chińczycy bardzo dbają zarówno o elity jak i o całokształt swojej strategii, która jak sądzę jest opracowana na co najmniej 50 lat (i konsekwentnie wcielana). poza tym odchodzą od komunizmu nawet w świętowaniu, wracając do bazy konfucjańskiej i nacjonalistycznej, a przy tym nie są tak narcystyczne nastawieni, są bardziej otwarci na świat i zmiany (nie żebym ich popierał, bo np nie cierpię ich gnojenia buddyzmu tybetańskiego).
fakt kiedyś zapłacili przez swoje zacofanie technologiczne i gospodarcze, przez sztywny feudalizm i biurokratyzm, przez degrengoladę dynastii mandżurskiej, przez niepokoje wewnętrzne i społeczne, i to wszystko wykorzystały mocarstwa kolonialne będące prawie u szczytów potęgi (eh i opium jeszcze im dołożyli). ale teraz chiny nie mają tych słabości (znaczy mają je w zalążkach, ale nie w pełnym rozkwicie jak wtedy) i rozwijają to co było słabościami (a przynajmniej pilnują swoich wad), po prostu uczą się na błędach (jak w jakimś świadomym mrowisku hehe).
także batalia anlosasko-żydowska kontra chiny, będzie miała jeszcze wiele etapów i odsłon (nie wszystko widać jasno), strefowe batalie dopiero nabierają rozpędu (także to że ameryka przejmuje kontrolę nad europą, a chiny nad afryką i ameryką południową, podobnie jak ruscy zresztą się starali, to tylko początek wojny). wojna na złoto, surowce, długi własne i cudze, wpływy kontynentalne, kulturowe, waluty, technologiczna, wojskowa, może genetyczna nawet, oj he będzie się działo wesoło.
ps sądzę że chińczycy w dupie mają zielone, i będą służyć im tylko za instrument, do czasu aż powstanie światowa waluta państwa środka (o ile powstanie pax china).
Prawie 1,5 biliona $ nie chodzi piechotą.
http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/1073149.html
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51945 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
... Dzisiejsza świeczka może mieć wymowę zgoła fałszywą. Wymowne to jest to , że padł poziom 1.3830 i teraz w razie odbicia np. od poziomu 1.3700-13730 musimy brać pod uwagę inne , wyższe poziomy!
no to przynajmniej nie stracisz jak bedziesz bral pod uwage wyzsze poziomy
bo teraz brales 1,38 i padl i wuj wyszedl z tych obliczeń
tak jak pisales "rynek " rozpierdala te "opory " jak mu wygodnie
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51945 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
bo sie upaslem siedzac przy kompie i nic nie robiąc
znaczy sie okradając innych i pasożytując
Zaproś mnie w okolice Głowna
czuj sie zaproszony
oszukują Cie te szperacze - Location: Barany Trading Room
Eee... to Ty jesteś tym Murzynem z Głowna?
ja jestem biały murzyn
Brzechwa Jan Murzyn W Głownie na Rynku Stal czarny Murzyn W Czerwonym fraku, w cylindrze duzym, Mial zrobić Tego żółta krawatkę I pantalony obcisłe, w kratkę. NIKT takich czarnych nie nie widział tu lic, Szli tedy LUDZIE Ze wszystiich Ulic, Bowiem dziwiło Ich niewymownie, Ze Nagle Murzyn zjawił sie w Głownie. Nawet aptekę zamknął aptekarz Krzycząc na strefy: "Chodz Czemu zwlekasz?" Biegła I Młodzież oo harcerskich drużyn, Zeby zobaczyć, wspólnie z ZA Murzyn. Trzej kolejarze wyszli z Gospody, Bo jeszcze takiej nie nie znali mody, I rzekł z. Nich jeden, najbardziej krępy: "Pewno przyjechał cyrk na Występy". Syn milicjanta przez OKNO DARL SIE, Ze Tacy chyba żyją na Marsie. Wstyd bylo ojcu, ZE SIE tak syn drze Widząc Murzyna w duzym cylindrze. Do SIE WSZYSTKO Stalo dlatego, Ze Murzyn niegdyś Byl MYM Kolega Ja ustaliłem oo NIM nieodzownie, ZE SIE spotkamy ZA Pięć lat w Głownie. Pięć lat minęło. Murzyn z Daleka Przybył i na Mnie na Rynku czeka, JA pociągiem jade z Lublina, Zeby powitać w Głownie Murzyna. napisał:
A już myślałem żeś ten czarny...
AgroTrader MOD
... Brałem S po 1.38315 i już zamknąłem oczywiście o wiele za wcześnie i wcale nie jestem pewny czy to już te spadki czy ogólnie są to zmyły na bazie małej płynności! Wiesz dobrze że istotne mocne poziomy nie są brane "z marszu". Jeżeli są to trzeba uważać!!!
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
AgroTrader MOD
AgroTrader MOD
... Brałem S po 1.38315 i już zamknąłem oczywiście o wiele za wcześnie i wcale nie jestem pewny czy to już te spadki czy ogólnie są to zmyły na bazie małej płynności! Wiesz dobrze że istotne mocne poziomy nie są brane "z marszu". Jeżeli są to trzeba uważać!!!
zamknales za wczesnie a to nie miałeś podglądu na Micha sygnała ?
to jaK TU GRAC ???/
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008