| UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend | |
|
+16Janko Traderroo Frater Zygmunt de Bill zibi Belle de Jour betonowe_buty neuron BP Piotrek691 Guru giełdy haciwde mariner Osły REALISTA Reser dziadek 20 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46542 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 10:44 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Uber się zesrał 7% na dzień dobry?
To wydmuszka jakaś jak u nas onegdaj Petrorychu. ten wynalazek ma 10mld strat , i tak dziw, że coś kasy z IPO wyciąnęli. Albo inwestorzy stracili instynkt samozachowawczy albo mają tyle kasy , że nie wiedzą co z nią zrobić. | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 10:47 | |
| - REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- REALISTA: co do głównych rynqw giełdowych to moim zdaniem na 80% Rzyt wyciągnie ten spadek z minionego tygodnia za mordę z powrotem i DAX na 12400 zuruck
Statystycznie trzeba się tego spodziewać. Ten ruch jest trochę zbyt słaby aby zagroził trendowi.
Ciekawe tylko czy u nas będzie grubsza zjeba? Tu sytuacja jest bardzo niedźwiedzia bo GPW jest już w bessie na pełnej qrwie. Raczej powinno być walenie dalej acz nie sądzę by od razu w poniedziałek; wypadałoby jakąś plusową w zamknięciu korektę zrobić aby fachowcy się zashorcili. jestem podobnego zdania. W zasadzie zdecydowana większośc tak twierdzi, nawet zatwardziałe miśki jak ja Tylko ciekawe jak wtedy się zachowa nasz upośledzony rynek bezkapitałowy? Czy znajdzie się z dupy cudowny popyt, który też wyciągnie czy raczej będziemy się brandzlować na tych niższych poziomach? Co do Xiążęcej jestem ortodoxyjnym niedźwiedziem bo sytuacja jest mega miśkowa: 1700 i 3300pkt odpowiednio Padaka jak 100 chooyów. To dopiero początek był. Natomiast jeśli najbliższy tydzień przyniesie (jak wspomniałem wyżej) duże czarne świece tygodniowe na indexach mainstreamu, wówczas uwierzę również i tam w bessę. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 10:50 | |
| - REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
To wydmuszka jakaś jak u nas onegdaj Petrorychu. ten wynalazek ma 10mld strat , i tak dziw, że coś kasy z IPO wyciąnęli. Albo inwestorzy stracili instynkt samozachowawczy albo mają tyle kasy , że nie wiedzą co z nią zrobić. To z czego taka spółka się "utrzymuje"? Jak można w ogóle funkcjonować mając takie straty? | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 10:51 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
To wydmuszka jakaś jak u nas onegdaj Petrorychu. ten wynalazek ma 10mld strat , i tak dziw, że coś kasy z IPO wyciąnęli. Albo inwestorzy stracili instynkt samozachowawczy albo mają tyle kasy , że nie wiedzą co z nią zrobić. To z czego taka spółka się "utrzymuje"? Jak można w ogóle funkcjonować mając takie straty? połowa NASDAQ tak jedzie | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 11:05 | |
| - REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
To wydmuszka jakaś jak u nas onegdaj Petrorychu. ten wynalazek ma 10mld strat , i tak dziw, że coś kasy z IPO wyciąnęli. Albo inwestorzy stracili instynkt samozachowawczy albo mają tyle kasy , że nie wiedzą co z nią zrobić. To z czego taka spółka się "utrzymuje"? Jak można w ogóle funkcjonować mając takie straty? połowa NASDAQ tak jedzie To tyle wydmuszek jest? Teoretycznie w klasycznych warunkach rynkowych to to powinno pobańkrutować a NQ spaść na 3k no ale mamy warunki nowoczesne. | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 11:10 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
To wydmuszka jakaś jak u nas onegdaj Petrorychu. ten wynalazek ma 10mld strat , i tak dziw, że coś kasy z IPO wyciąnęli. Albo inwestorzy stracili instynkt samozachowawczy albo mają tyle kasy , że nie wiedzą co z nią zrobić. To z czego taka spółka się "utrzymuje"? Jak można w ogóle funkcjonować mając takie straty? połowa NASDAQ tak jedzie To tyle wydmuszek jest? Teoretycznie w klasycznych warunkach rynkowych to to powinno pobańkrutować a NQ spaść na 3k no ale mamy warunki nowoczesne. https://www.marketwatch.com/investing/index/djia masz tu wszystkie społki z dj, sp i nasdaq wyszukiwarka, klikasz w spółke i masz dane większośc ma eps ujemne np. tesla https://www.marketwatch.com/investing/stock/tsla | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 11:10 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
To wydmuszka jakaś jak u nas onegdaj Petrorychu. ten wynalazek ma 10mld strat , i tak dziw, że coś kasy z IPO wyciąnęli. Albo inwestorzy stracili instynkt samozachowawczy albo mają tyle kasy , że nie wiedzą co z nią zrobić. To z czego taka spółka się "utrzymuje"? Jak można w ogóle funkcjonować mając takie straty? połowa NASDAQ tak jedzie To tyle wydmuszek jest? Teoretycznie w klasycznych warunkach rynkowych to to powinno pobańkrutować a NQ spaść na 3k no ale mamy warunki nowoczesne. to jest Matka Bańka wszystkich baniek ide do Lydla | |
|
| |
Guru giełdy Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3327 Location : Trejder klasy Guru Registration date : 31/10/2011
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 11:12 | |
| - REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
To wydmuszka jakaś jak u nas onegdaj Petrorychu. ten wynalazek ma 10mld strat , i tak dziw, że coś kasy z IPO wyciąnęli. Albo inwestorzy stracili instynkt samozachowawczy albo mają tyle kasy , że nie wiedzą co z nią zrobić. To z czego taka spółka się "utrzymuje"? Jak można w ogóle funkcjonować mając takie straty? połowa NASDAQ tak jedzie Budowanie firmy globalnej jest niezwykle trudne. Zazwyczaj jest to 50- 150 lat Uber zrobił to w 10 lat i biorąc pod uwagę pieniądz w czasie a następnie potencjał sprzedaży czegokolwiek dla miliardów ludzi to 10 mld strat nie jest jakieś straszne. Samo logo UBER ma już wartość. Kogo nie zapytam o Ubera to słyszał o nim. | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 11:14 | |
| jeszcze jedna rzecz : co do luki up ( a ja chciałbym, żeby była ) to sprawa jest mocno wątpliwa :
" "Cła przyniosą naszemu krajowi O WIELE WIĘCEJ bogactwa niż fenomenalna nawet, tradycyjna umowa" - ocenił Trump na Twitterze." | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 11:16 | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 11:22 | |
| | |
|
| |
Liczba postów : 3327 Location : Trejder klasy Guru Registration date : 31/10/2011
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 11:26 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 11:37 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 12:17 | |
| Zauważcie że Wiosna startuje jako odrębne ugrupowanie a PO-jeby wiedzą, że sami są bez szans więc sie połączyły w trójkąt z tymi dziwkami z PSL (ktore to ni to lewica ni to qrwica i jak mawiał Osioł dogadają się z każdym) oraz pizdeuszami z N. jako Koalicja Europejska z dupy a mordy na plakatach mają takie jakby już liczyli ile na stołkach zarobią. KE to gówno jest, sztuczny twór zrobiony ze złodziei, dziwek i cwaniaqw po to bo każda z trzech osobno nie ma szans. Dlatego tylko Wiosna UFO FORUM POPIERA WIOSNĘ | |
|
| |
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 12:26 | |
| - REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- REALISTA: co do głównych rynqw giełdowych to moim zdaniem na 80% Rzyt wyciągnie ten spadek z minionego tygodnia za mordę z powrotem i DAX na 12400 zuruck
Statystycznie trzeba się tego spodziewać. Ten ruch jest trochę zbyt słaby aby zagroził trendowi.
Ciekawe tylko czy u nas będzie grubsza zjeba? Tu sytuacja jest bardzo niedźwiedzia bo GPW jest już w bessie na pełnej qrwie. Raczej powinno być walenie dalej acz nie sądzę by od razu w poniedziałek; wypadałoby jakąś plusową w zamknięciu korektę zrobić aby fachowcy się zashorcili. jestem podobnego zdania. W zasadzie zdecydowana większośc tak twierdzi, nawet zatwardziałe miśki jak ja u nas, pisze to poraz enty, nikt poważny kasy nie polozy dopoki się sprawa OFE do końca nie wyjaśni. Jak mi przeleją aktywa na IKE to w jakiej formie ? Akcje? Jesli tak to jakie ? śmieci z wig80 czy np, błekitne cipy / A może pół kasy pół w akcjach / A jesli będa musieli wszystkim w kasie to muszą sprzedać akcje a to oznacza grubą zjebkę. No bo inaczej grozi to sądmi, bo jeden dostanie kasę, drugi akcje orlena które łatwo sprzedać a inny śmieci niesprzedawalne w rozsądnych cenach. Wszyscy muszą podlegać tym samym zasadom, żeby nie było dymu , że jeden ma lepsze a drugi gorsze aktywa. Najsprawiedliwiej to jak wszystkim kase przeleję, no ale wtedy, jak wyżej pisałem, trzeba za ponad 100 mld sprzedać akcji. Mnóstwo niewiadomych i dlatego smart money na razie do nas nie wejdzie. Witam Odnoszę wrażenie, że nikt łącznie z pomysłodawcami nie wie jeszcze jak to ma funkcjonować. Z tego co do tej pory opublikowano ma to wyglądać tak: 1. Nie ma mowy o zwrocie komukolwiek, czegokolwiek w formie gotówki. 2. Mój rachunek w OFE na którym mam ponad 100 kilo zostanie nazwany "IKE". 3. Moje OFE przefarbuje się na OFI (Otwarty fundusz inwestycyjny) i będzie dalej zarządzać moim IKE. 4. 15% wartości mojego konta pójdzie do budżetu w dwóch rocznych ratach. 5. Opłata do budżetu będzie uiszczona w gotówce. 6. Jeśli ktoś się nie zgadza na utratę 15% wartości swoich składek to na żądanie może przenieść konto do ZUS Podsumowując: NIC się nie zmienia w kwestii dostępu do kasy zgromadzonej w OFE poza drobnym faktem, że ZAJUMAJĄ 15% wartości moich składek emerytalnych. Tym co zostanie dalej będzie zarządzał szczyl krawaciarz. Największe ryzyko dla giełdy? Jeśli większość zostanie w nowych OFI (a pewnie tak będzie) to OFI aby zdobyć gotówkę na opłatę będzie spuszczać akcje. | |
|
| |
BP MOD
Liczba postów : 939 Registration date : 22/11/2012
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 12:27 | |
| BK by BP. Noo, przecinak. | |
|
| |
Piotrek691
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 12:29 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Zauważcie że Wiosna startuje jako odrębne ugrupowanie a PO-jeby wiedzą, że sami są bez szans więc sie połączyły w trójkąt z tymi dziwkami z PSL (ktore to ni to lewica ni to qrwica i jak mawiał Osioł dogadają się z każdym) oraz pizdeuszami z N. jako Koalicja Europejska z dupy a mordy na plakatach mają takie jakby już liczyli ile na stołkach zarobią.
KE to gówno jest, sztuczny twór zrobiony ze złodziei, dziwek i cwaniaqw po to bo każda z trzech osobno nie ma szans. Dlatego tylko Wiosna
UFO FORUM POPIERA WIOSNĘ Ja na razie nie mam na kogo głosować, ale jak tak dalej pójdzie to chyba też zagłosuję na WIOSNĘ w ramach protestu. Ewentualnie oddam nie ważny głos. M. Jakubiak na którego chciałem głosować strasznie mnie rozczarował wchodząc w koalicję z "patriotami" od Polski Walczącej na basebolach. | |
|
| |
Piotrek691
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 12:48 | |
| Wczoraj pod koniec dnia spuściłem tego Edka co go miałem po 1.1214 Niestety słabo to wygląda. Nie udało się po raz kolejny przebić linii trendu spadkowego od 21 stycznia. | |
|
| |
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 13:03 | |
| - Piotrek691 napisał:
- REALISTA napisał:
- OpCjOnEr napisał:
Ciekawe tylko czy u nas będzie grubsza zjeba? Tu sytuacja jest bardzo niedźwiedzia bo GPW jest już w bessie na pełnej qrwie. Raczej powinno być walenie dalej acz nie sądzę by od razu w poniedziałek; wypadałoby jakąś plusową w zamknięciu korektę zrobić aby fachowcy się zashorcili. jestem podobnego zdania. W zasadzie zdecydowana większośc tak twierdzi, nawet zatwardziałe miśki jak ja u nas, pisze to poraz enty, nikt poważny kasy nie polozy dopoki się sprawa OFE do końca nie wyjaśni. Jak mi przeleją aktywa na IKE to w jakiej formie ? Akcje? Jesli tak to jakie ? śmieci z wig80 czy np, błekitne cipy / A może pół kasy pół w akcjach / A jesli będa musieli wszystkim w kasie to muszą sprzedać akcje a to oznacza grubą zjebkę. No bo inaczej grozi to sądmi, bo jeden dostanie kasę, drugi akcje orlena które łatwo sprzedać a inny śmieci niesprzedawalne w rozsądnych cenach. Wszyscy muszą podlegać tym samym zasadom, żeby nie było dymu , że jeden ma lepsze a drugi gorsze aktywa. Najsprawiedliwiej to jak wszystkim kase przeleję, no ale wtedy, jak wyżej pisałem, trzeba za ponad 100 mld sprzedać akcji. Mnóstwo niewiadomych i dlatego smart money na razie do nas nie wejdzie. Witam
Odnoszę wrażenie, że nikt łącznie z pomysłodawcami nie wie jeszcze jak to ma funkcjonować. Z tego co do tej pory opublikowano ma to wyglądać tak:
1. Nie ma mowy o zwrocie komukolwiek, czegokolwiek w formie gotówki. 2. Mój rachunek w OFE na którym mam ponad 100 kilo zostanie nazwany "IKE". 3. Moje OFE przefarbuje się na OFI (Otwarty fundusz inwestycyjny) i będzie dalej zarządzać moim IKE. 4. 15% wartości mojego konta pójdzie do budżetu w dwóch rocznych ratach. 5. Opłata do budżetu będzie uiszczona w gotówce. 6. Jeśli ktoś się nie zgadza na utratę 15% wartości swoich składek to na żądanie może przenieść konto do ZUS
Podsumowując: NIC się nie zmienia w kwestii dostępu do kasy zgromadzonej w OFE poza drobnym faktem, że ZAJUMAJĄ 15% wartości moich składek emerytalnych. Tym co zostanie dalej będzie zarządzał szczyl krawaciarz.
Największe ryzyko dla giełdy? Jeśli większość zostanie w nowych OFI (a pewnie tak będzie) to OFI aby zdobyć gotówkę na opłatę będzie spuszczać akcje.
No cóż to nam tylko ewidentnie mówi, ze mamy doczynienia z najgorszym rządem po transformacji okradają obywateli ile wlezie gdyby jeszcze przyświecał temu szczytny cel za nasze pieniądze robią sobie kampanię wyborczą a już to, że podszywaja się pod prawicę? no ale czego spodziewać się po komunistach zakłamana banda nierobów ciemny lud to kupi ? _________________ ...... a będzie giciej
| |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 13:40 | |
| | |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 14:34 | |
| nawet nie wiedzialem, ze moge skladac zlecenia na BTC faza korby | |
|
| |
Reser
| |
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 15:10 | |
| 15 letni morderca "dziecko"
https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,zabojstwo-w-szkole-prokuratura-chce-sadzic-15-latka-jak-doroslego,290765.html
Do gułagu wpierdolić na przymusowe roboty 20h na dobę aż zdechnie. Jeszcze trochę a w szkołach założą bramki z wykrywaczami metalu. | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 16:39 | |
| trochę merytoryki
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/56,105817,19760083,gdy-serce-nie-sluga-a-w-biodrze-lupie-czyli-pozycje-seksualne.html#s=BoxOpLink | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 16:52 | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 17:20 | |
| Uber ; Jednakże z inwestycyjnego punktu widzenia modele biznesowe internetowych tuzów obarczone są bardzo wysokim ryzykiem. Zwłaszcza oferta akcji Ubera wygląda jak typowe polowanie na giełdowych jeleni. Złośliwi podsumowują prospekt Ubera w kilku punktach: Pewnie o nas słyszałeś, więc może kupisz nasze akcje Ale zanim to zrobisz, ostrzegamy, że nie generujemy zysków W przyszłości nasz biznes również może nie zarabiać pieniędzy Sprzedajemy akcje, bo część naszych inwestorów chce się ich pozbyć Poza tym potrzebujemy Twoich pieniędzy, aby finansować nasz nierentowny biznes i pokryć koszty ekspansji na innych wysoce konkurencyjnych i niskomarżowych rynkach Wierzymy, że kiedyś zostaniemy monopolistami i będziemy mogli dyktować ceny. Wtedy też pokażemy zyski i zarobisz pieniądze Jednak zanim to nastąpi będziemy jechać na stracie, toczyć spory z regulatorami, władzami podatkowymi i pracującymi dla nas kierowcami. takie streszczenie prospektu pasuje do połowy ( jak nie więcej) firm z NASDAQ | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 17:34 | |
| - REALISTA napisał:
- Uber ;
Jednakże z inwestycyjnego punktu widzenia modele biznesowe internetowych tuzów obarczone są bardzo wysokim ryzykiem. Zwłaszcza oferta akcji Ubera wygląda jak typowe polowanie na giełdowych jeleni. Złośliwi podsumowują prospekt Ubera w kilku punktach:
Pewnie o nas słyszałeś, więc może kupisz nasze akcje Ale zanim to zrobisz, ostrzegamy, że nie generujemy zysków W przyszłości nasz biznes również może nie zarabiać pieniędzy Sprzedajemy akcje, bo część naszych inwestorów chce się ich pozbyć Poza tym potrzebujemy Twoich pieniędzy, aby finansować nasz nierentowny biznes i pokryć koszty ekspansji na innych wysoce konkurencyjnych i niskomarżowych rynkach Wierzymy, że kiedyś zostaniemy monopolistami i będziemy mogli dyktować ceny. Wtedy też pokażemy zyski i zarobisz pieniądze Jednak zanim to nastąpi będziemy jechać na stracie, toczyć spory z regulatorami, władzami podatkowymi i pracującymi dla nas kierowcami. takie streszczenie prospektu pasuje do połowy ( jak nie więcej) firm z NASDAQ Pamiętam jakoś w 1999 roku Mercedes pokazał 100 mld strat Dopiero wejście do USA go uratowało. W każdej chwili może się pojawić jakaś usługa lub produkt, który nadaje się do globalnej dystrybucji Potrzebna będzie globalna sieć i to natychmiast. Dlatego bym się tak z Ubera nie naśmiewał. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 17:49 | |
| - REALISTA napisał:
ale zdebilenie sama geriatria pełznie mają durne owieczki do dojenia | |
|
| |
Belle de Jour
Liczba postów : 387 Location : Słodka i niewinna niczym baranek :) Registration date : 21/05/2013
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 18:07 | |
| dzień dobry, widzę, że szanowni traderzy zauważyli kryptowaluty to miłe przyjemnego zarabiania ładne trendy i techniczne papiery | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend Sob 11 Maj 2019, 18:41 | |
| - Belle de Jour napisał:
- dzień dobry,
widzę, że szanowni traderzy zauważyli kryptowaluty
to miłe przyjemnego zarabiania
ładne trendy i techniczne papiery może obejrzymy razem ? 8 Francuzek (8 francaises) FILM EROTYCZNY Francja 2012 dla dorosłych https://www.teleman.pl/tv/8-Francuzek-1325520 dziś leci o 23-ej a jako, ze glosuję na WIOSNĘ to podobno jestem peadałem a więc nie masz się czego obawiać z mojej strony | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend | |
| |
|
| |
| UFO 11 - 12 05 2019 r. Weekend | |
|