Platforma Żywnościowa będzie miała swoją siedzibę w Warszawie. Na giełdzie będzie można handlować w czasie rzeczywistym.
- Tworzymy własną giełdę zbożową - tak jak w Chicago, czy MATIF - po to, żeby obracać większymi partiami. Giełda przeznaczona będzie dla dużych gospodarstw, prywatnych, dzierżawnych, dla operatorów, którzy handlują zbożem, ale i dla zorganizowanych rolników - powiedział w Ostródzie Jan Krzysztof Ardanowski.
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
CDC announces that a diagnostic kit it developed does not work. This kit was made available to certified laboratories in the United States besides being shared with more than thirty countries. Due to a possible problem with one of the reagents some results could be made inconclusive (neither positive nor negative).
Amerykanie nie są w stanie wyprodukować wiarygodnego testu na tego wirusa. Z dnia na dzień coraz lepiej.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Trochę skomplikowaną masz technikę, jedyne co wychwyciłem to że stosujesz przeciwstawne od Micha, więc chyba należą mu się opłaty za korzyści jakie odnosisz z tego systemu.
technika skomplikowana ale zarabianie jest proste *CYTAT
"technika " dotyczy wyciagnecia sie z gowna w jakie wlazłem i moja niechec zeby zamykać ze stratą - szczegolnie jak juz jestes chamsko wysoko wywieziony -STARY NUMER RZYTA i nalezy sie korekta -spadek
juz nieraz tak pozamykałem=ZMUSILI MNIE i później widziałem jak SZYBCIUTKO zapitala w moim kierunku BEZE MNIE
I ŻAL D. SCISKA
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Czw 13 Lut 2020, 11:47, w całości zmieniany 4 razy
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Według ministra Mosesa Kizige, odpowiedzialnego za region przygraniczny Karamoja, plaga szarańczy w Afryce Wschodniej nasila się. Pierwszy rój owadów dotarł już z Kenii do Ugandy. Somalia z powodu plagi szarańczy ogłosiła stan wyjątkowy na początku lutego. Mówiono wówczas, że ogromny wzrost liczby owadów zagroził już i tak niestabilnej sytuacji podażowej w kraju.
Zaraza dotknęła także Kenię i Etiopię. Według Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Żywności i Rolnictwa (FAO) szarańcza pustynna rozmnaża się w niezwykłym tempie, dzięki obecnym warunkom pogodowym w regionie. Jak informuje FAO, owady mogą pokonywać do 150 kilometrów dziennie, pożerać uprawy w całych regionach i rozmnażać się.
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Czw 13 Lut 2020, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
zaraz nsq poleci na dół - kolejna część zredukowałem
Będziesz mógł napisać książkę jak zatrzymałem hossę w Stanach zamykając S-ki na samy szczycie.
Leszcze wyćwiczone, że tylko trochę spadnie minimalny zysk i już zamykają, więc jak przyjdzie ten wyśniony krach to i tak się gówno zarobi bo za wcześnie się zamknie przy byle podbitce, i znów zostaną tylko sny o potędze.
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Będziesz mógł napisać książkę jak zatrzymałem hossę w Stanach zamykając S-ki na samy szczycie.
Leszcze wyćwiczone, że tylko trochę spadnie minimalny zysk i już zamykają, więc jak przyjdzie ten wyśniony krach to i tak się gówno zarobi bo za wcześnie się zamknie przy byle podbitce, i znów zostaną tylko sny o potędze.
permanentne misie w czasie krachu zwykle są zerowani na elkach
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
permanentne misie w czasie krachu zwykle są zerowani na elkach
To może być ten czas, jak osły zacznie podbierać L-ki to będzie już pewność.
Reser
jest jeszcze lepsza metoda, piramidowania esek przy spadku po szwajcarsku i wyjeb ich na zaciągu
Reser
No to jakby logiczne ale na początq to normalne, gdy się bessa rozkręca to wtedy leszcze są coraz bardziej śmiałe a przynajmniej powinny być. No chyba że idioci, którzy byli misiami zamknęli za wcześnie, później cena im "uciekła" i juz nie potrafią się przełamać by odebrać niżej to zaczynają brać longi bo jest "tanio" stając się Apaczami a takich też nie brak. To jest pewnie wszystkim tu znana pułapka uciekającej ceny.
Reser
sold xAu 1573,64 na razie delikatnie, jak wyciągną to wieję
Anal twierdzi inaczej, i znów punkt widzenia zależy od punkty siedzenia:
https://stooq.pl/mol/?id=9323
Anale mają ten komfort, że sami utrzymują się z komentowania rynku i nie ponoszą żadnej odpowiedzialności finansowej za to co się wydarzy
Dla mnie to co piszą anale należy traktować w kategorii sprzedawców sygnałów, pisarzy książek i wróżek od tarota. Zaczynam się zastanawiać czy czytanie ich prognoz nie ma negatywnego wpływu na trejding bo człowiek nawet podświadomie może się sugerować tym co tam bazgrzą.
Reser
Jestem bez pozycji bo stanęło to wszystko jak widły w gnojówce albo gnojowicy (Agros podawał różnicę). 3 krótkie na midwiga też pozamykałem i nic. Wielkie czekanie na 15:30 którą nogą Murzyn z wyra wstanie.
Guru giełdy Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3327 Location : Trejder klasy Guru Registration date : 31/10/2011
sold xAu 1573,64 na razie delikatnie, jak wyciągną to wieję
Anal twierdzi inaczej, i znów punkt widzenia zależy od punkty siedzenia:
https://stooq.pl/mol/?id=9323
Anale mają ten komfort, że sami utrzymują się z komentowania rynku i nie ponoszą żadnej odpowiedzialności finansowej za to co się wydarzy
Dla mnie to co piszą anale należy traktować w kategorii sprzedawców sygnałów, pisarzy książek i wróżek od tarota. Zaczynam się zastanawiać czy czytanie ich prognoz nie ma negatywnego wpływu na trejding bo człowiek nawet podświadomie może się sugerować tym co tam bazgrzą.
W sumie w tym biznesie są dwa wyjścia albo góra albo dół, i do tego dochodzi kwestia interwału czasowego, nic innego tu być nie może.
Guru giełdy Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3327 Location : Trejder klasy Guru Registration date : 31/10/2011