Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 00:30
Lufthansa jest too big to fail
Andżela spina poślady skąd tu 10 miliardów ojro wysrać.
Z drugiej strony zrozumiałe jest ratowanie narodowej firmy z tradycjami żeby Czajnik nie qpił jej za bezcen.
To podejście Niemców do ochrony rodzimego przemysłu jest moim zdaniem właściwe. Historycznie Niemiaszki dobrze wychodzą na swoich decyzjach. No może pomijając ofensywę w Ardenach i słabo przemyślany atak na Stalingrad ale cała reszta to w sumie mądry naród.
Wywalają jankeskich oqpantów w pizdu i dlatego Trump tak spode łba looka na Andżelę. Niemcy mają wyjebane na Yankees, nikt ich nie zaataqje. Z Putinem są dobrze dogadani a szkoda marnować geld na utrzymywanie murzyńskich komandosów.
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 01:05
Z A J E B I S T E
na pełnej qrwie oglądać
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46694 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 07:21
Maskpol wystawił Poczcie Polskiej fakturę na 5 141 400 zł. Według pracowników państwowego operatora pocztowego, z którymi rozmawiał portal tvn24.pl, kwota została przeznaczona na zakup 44 tys. worków do przewozu kart wyborczych. Oznacza to, że jeden worek kosztował 116,85 zł. Dla porównania, przed wyborami samorządowymi w 2018 r. stołeczny ratusz nabył 16 tysięcy jutowych worków na karty. Kontrahentowi zapłacono 12 tys. zł, czyli ok. 70 groszy za jeden worek. Z kolei worki używane przez policję do przewozu poczty specjalnej to koszt ok. 60 zł za sztukę (pisaliśmy o tym w materiale: Wybory prezydenckie 2020. Tvn24.pl: Worki do przewozu kart wyborczych kosztowały 5 mln zł).
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 07:59
Czy to kara za grzechy? Bo kraje ultrateligijne powinny być w cudowny sposób wolne od wirusa a nie są.
Ogromny Jezus rozpozcierający ramiona nad Corcovado nie chroni przed zarazą tych, za ktorych umarł na krzyżu po przeciwnej stronie globu i którzy się do niego modlą? No coś tu nie gra.
Co na to wasza Bozia? Podobno jest miłosierna i dobra.
To tak samo można zapytać że nauka tak rozwinięta i hop do przodu a z wirusem nie może sobie poradzić no jak to wytłumaczysz może ktoś na górze powiedział sprawdzam, albo nie chciało mu się wszystkich winnych w jedno miejsce zbierać ?
"Leży kobieta w łóżku z kochankiem i nagle słyszy obracanie klucza w drzwiach. Zaczyna się modlić: - Boże, ratuj mnie. Wiem, że zgrzeszyłam, ale to było ostatni raz. Spraw, by mój mąż nie dostał się teraz do mieszkania. Bóg zaciął zamek, ale rzecze: - Uratowałem Cię, ale wiedz jedno. Nigdy w życiu nie zbliżaj się do żadnych zbiorników wodnych bo utoniesz. Minęło kilka lat, kobieta sumiennie trzymała się zakazu, aż któregoś dnia wygrała na loterii rejs statkiem dookoła świata. Myśli sobie: - Kurcze, taka okazja. Minęło już tyle lat, chyba Bóg dał już sobie spokój. Płynę. Płynie statkiem, nagle zerwał się potworny sztorm i zaczęło statkiem rzucać. W pewnym momencie statek zaczął iść na dno. - Boże - Mówi kobieta - wiem, że zgrzeszyłam. Ale dlaczego przeze mnie ma zginąć 300 niewinnych kobiet ? - Niewinnych, ja was, k!#!y, przez pięć lat zbierałem! "
Dla mnie z dupy jest ta cała wierność małżeńska i robienie przestępstwa ze zdrady - wbrew naturze ludzkiej na siłę wymyślone normy. Powinna być prawnie usankcjonowana poligamia i by nie było tego cyrq. Skoro od tysiącleci to było, jest i będzie bo to mamy wszycy w genach, to po co się pierdolić z tym sztucznym lansowaniem monogamii na siłę? Wymyślona norma spoleczna, która nie ma w ogóle pokrycia w biologii.
Usankcjonowana poligamia jak najbardziej tak, jak stać cie na kilka żon to proszę bardzo, ale inaczej to jak to sobie wyobrażasz kto tymi wszystkimi dziecmi miałby się zajmować ? Zrobić dziecko to żadna sztuka ale je wychować i łóżyć na nie to już całkiem co innego, i ojciec zawsze powinien się poczuwać do odpowiedzialności a jak nie to niech fiuta gdzie indziej wkłada
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 09:36
Market Trader napisał:
Może i pół świata wymrze ale i tak nie spadnie
Algorytmy żydowskie będą qpować aż po kres wieczności, dopóki ludzkość na planecie będzie istnieć to będą za mordę trzymać.
Gdy FED sqpi ostatnią akcję ostatniej pozostałej spółki, to po prostu giełdy zostaną zlikwidowane i tyle.
To kwestia taniego pieniądza i ciągłego dodruku, nawet jak kupowałeś na kredyt i nie byłeś zlewarowany to spokojnie ostatnie tąpnięcie wytrzymałeś bo ile to trwało 2 miesiące a z dnia na dzień rośli jak na drożdzach, więc nawet uśredniając to jeszcze lepiej na tym wyszedłeś, teraz znów potrzeba kolejngo impulsu żeby to znów poleciało a jak tak się stanie to tym razem IMO już tak nie odbije, bo leszcz się znów na to nastawi i będzie zonk bo ktoś musi być sponsorem. I w ten sposób pozbędą się części nadmiaru tego co wydrukowali, bo jak wiadomo parowanie gotówki idzie szybciej niż pompowanie. Ale czy tak to powinno wyglądać na wolnym rynku to już pewny tego nie jestem
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 09:44
Market Trader napisał:
Z drugiej strony zrozumiałe jest ratowanie narodowej firmy z tradycjami żeby Czajnik nie qpił jej za bezcen.
To podejście Niemców do ochrony rodzimego przemysłu jest moim zdaniem właściwe. Historycznie Niemiaszki dobrze wychodzą na swoich decyzjach. No może pomijając ofensywę w Ardenach i słabo przemyślany atak na Stalingrad ale cała reszta to w sumie mądry naród.
Wywalają jankeskich oqpantów w pizdu i dlatego Trump tak spode łba looka na Andżelę. Niemcy mają wyjebane na Yankees, nikt ich nie zaataqje. Z Putinem są dobrze dogadani a szkoda marnować geld na utrzymywanie murzyńskich komandosów.
Z ratowaniem własnych firm jak najabrdziej tak, tylko czy akurat linie lotnicze to będzie coś na co czajniki będą się rzucać coś mi się wydaje że nie bardzo, poza tym dobre biznesy wsparcia państwowego nie potrzebują, ale społeczeńśtwu trzeba jakoś wytłumaczyć czemu trzeba tyle kasy na Lufthanse wywalić i bajeczka z chinczykami jest jak najbardziej na miejscu, ale ja osobiście wątpie że tak im na liniach lotniczych by zależało jakby tak było to o Condora z LOT-em by walczyli a wcale się do tego nie pchali. Czajnik w ciemie nie bity i dobrze wie co warto zbierć a co zostawić pańśtwu żeby ratowało.
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 09:51
wychodzi na lukę down 1,5-2% chyba, że nastapi cud o czeciej czydzieści ( a nie nastąpi, bo smart money zredukowal akcje)
A skąd wiesz ze smart money się zredukowało ? Buffet jak kojarze to na dołku oddawał i teraz z dziadka się śmieją, pewnie shortów tam nie otwierał ale i też nie spodziewał się że do punktu wyjścia wrócą, a że teraz prawie na szczycie jesteśmy to w sumie dobry czas dla spóźnialskich żeby się zredukować jak się nie wysypali niżej, i w sumie może to być ich inicjatywa że tak wyciągneli, bo sprzedawać na dołku to słaby biznes.
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 10:55
wychodzi na lukę down 1,5-2% chyba, że nastapi cud o czeciej czydzieści ( a nie nastąpi, bo smart money zredukowal akcje)
Kiedyś na rynku były prawdziwe pieniądze i taki Buffett wchodząc na rynek i wycofując z niego środki mógł wpływać na kurs (nawet nie samym kapitałem, ale faktem wejścia/wyjścia). Teraz, to co wycofał, to są drobne, które zostały zadrukowane jednym kliknięciem A czy on na tym zarobi? ¯\_(ツ)_/¯
https://spidersweb.pl/2020/06/sonda-tvp-info-twitter-manipulacja/?full=1 "Głosy w ankiecie dotyczącej debaty prezydenckiej na TVP były kupione. Sprawdzone info"
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 13:55
God bless Yuesey
Teraz bycie Murzynem to już nobilitacja sama w sobie. Biali mają przesrane.
Trzeba było nie sprowadzać czarnoty statkami z Afryki
W zasadzie gdyby nie hegemonia militarna, walutowa i technologiczna, to Jankielnia była krajem III Świata.
Gdyby nie dominacja zasranego FEDu to moznaby olać to państwo w ogóle a tak wszyscy sraja przed nimi.
Powinni się rozpaść na 50 niezależnych krajów.
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 14:08
pike napisał:
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
Pytanie do katoli. Jak to jest, że katolicki Bóg pozwala na coś takiego?
Czy to kara za grzechy? Bo kraje ultrateligijne powinny być w cudowny sposób wolne od wirusa a nie są.
Ogromny Jezus rozpozcierający ramiona nad Corcovado nie chroni przed zarazą tych, za ktorych umarł na krzyżu po przeciwnej stronie globu i którzy się do niego modlą? No coś tu nie gra.
Co na to wasza Bozia? Podobno jest miłosierna i dobra.
To tak samo można zapytać że nauka tak rozwinięta i hop do przodu a z wirusem nie może sobie poradzić no jak to wytłumaczysz może ktoś na górze powiedział sprawdzam, albo nie chciało mu się wszystkich winnych w jedno miejsce zbierać ?
"Leży kobieta w łóżku z kochankiem i nagle słyszy obracanie klucza w drzwiach. Zaczyna się modlić: - Boże, ratuj mnie. Wiem, że zgrzeszyłam, ale to było ostatni raz. Spraw, by mój mąż nie dostał się teraz do mieszkania. Bóg zaciął zamek, ale rzecze: - Uratowałem Cię, ale wiedz jedno. Nigdy w życiu nie zbliżaj się do żadnych zbiorników wodnych bo utoniesz. Minęło kilka lat, kobieta sumiennie trzymała się zakazu, aż któregoś dnia wygrała na loterii rejs statkiem dookoła świata. Myśli sobie: - Kurcze, taka okazja. Minęło już tyle lat, chyba Bóg dał już sobie spokój. Płynę. Płynie statkiem, nagle zerwał się potworny sztorm i zaczęło statkiem rzucać. W pewnym momencie statek zaczął iść na dno. - Boże - Mówi kobieta - wiem, że zgrzeszyłam. Ale dlaczego przeze mnie ma zginąć 300 niewinnych kobiet ? - Niewinnych, ja was, k!#!y, przez pięć lat zbierałem! "
Dla mnie z dupy jest ta cała wierność małżeńska i robienie przestępstwa ze zdrady - wbrew naturze ludzkiej na siłę wymyślone normy. Powinna być prawnie usankcjonowana poligamia i by nie było tego cyrq. Skoro od tysiącleci to było, jest i będzie bo to mamy wszycy w genach, to po co się pierdolić z tym sztucznym lansowaniem monogamii na siłę? Wymyślona norma spoleczna, która nie ma w ogóle pokrycia w biologii.
Usankcjonowana poligamia jak najbardziej tak, jak stać cie na kilka żon to proszę bardzo, ale inaczej to jak to sobie wyobrażasz kto tymi wszystkimi dziecmi miałby się zajmować ? Zrobić dziecko to żadna sztuka ale je wychować i łóżyć na nie to już całkiem co innego, i ojciec zawsze powinien się poczuwać do odpowiedzialności a jak nie to niech fiuta gdzie indziej wkłada
No a w prawie nawet bigamia (czyli tylko 2 żony) jest oficjalnym przestępstwem karanym więzieniem - czy to nie durnota? Na dobrą sprawę to ograniczanie wolności Nie qmam czemu to jest zabronione, totalny bezsens.
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 14:10
pike napisał:
Market Trader napisał:
Z ratowaniem własnych firm jak najabrdziej tak, tylko czy akurat linie lotnicze to będzie coś na co czajniki będą się rzucać coś mi się wydaje że nie bardzo, poza tym dobre biznesy wsparcia państwowego nie potrzebują, ale społeczeńśtwu trzeba jakoś wytłumaczyć czemu trzeba tyle kasy na Lufthanse wywalić i bajeczka z chinczykami jest jak najbardziej na miejscu, ale ja osobiście wątpie że tak im na liniach lotniczych by zależało jakby tak było to o Condora z LOT-em by walczyli a wcale się do tego nie pchali. Czajnik w ciemie nie bity i dobrze wie co warto zbierć a co zostawić pańśtwu żeby ratowało.
Narodowy przewoźnik jeden z największych na świecie oplatający caly glob, spełniający wysokie standardy jakości to na pewno jest łakomy kąsek. Andżela wie co robi.
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 14:11
A skąd wiesz ze smart money się zredukowało ? Buffet jak kojarze to na dołku oddawał i teraz z dziadka się śmieją, pewnie shortów tam nie otwierał ale i też nie spodziewał się że do punktu wyjścia wrócą, a że teraz prawie na szczycie jesteśmy to w sumie dobry czas dla spóźnialskich żeby się zredukować jak się nie wysypali niżej, i w sumie może to być ich inicjatywa że tak wyciągneli, bo sprzedawać na dołku to słaby biznes.
No jak to skąd wiem, ja jestem na S i nie mam akcji znaczy się smart money szorci ( tzn. mam PGE ) oczywiście Moralny ma rację: Buffet jest starej daty (jak i ja) i może nie czuć współczesnych klimatów inwestycyjnych ( jak i ja )
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 16:12
Market Trader napisał:
God bless Yuesey
Teraz bycie Murzynem to już nobilitacja sama w sobie. Biali mają przesrane.
Trzeba było nie sprowadzać czarnoty statkami z Afryki
W zasadzie gdyby nie hegemonia militarna, walutowa i technologiczna, to Jankielnia była krajem III Świata.
Gdyby nie dominacja zasranego FEDu to moznaby olać to państwo w ogóle a tak wszyscy sraja przed nimi.
Powinni się rozpaść na 50 niezależnych krajów.
ale to jest najbogatszy kraj III świata, wierz mi, że przeciętny Europejczyk żyje na o niebo wyższym poziomie niż przeciętny $ jest tym czym jest tylko dzięki lotniskowcom . To jest typowo feudalno-oligarchiczne państwo , cos jak Rosja czy Ukraina, tylko oczywiście na wzór anglosaski. Mają najwięcej miliarderów ( niedługo pewnie bilionerów) i jednocześnie całe obszary biedy. Bogactwo to nie tylko ilośc kasy, to również np, dostepnosc do opieki zdrowotnej. Potężne dysproporcje w posiadanym majątku jest charakterystyczne dla krajów bizantyjskich. Najlepiej jest chyba w krajach skandynawskich.
Ostatnio zmieniony przez REALISTA dnia Nie 21 Cze 2020, 16:44, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 16:22
U żabojadów też spokojnie:
Póki Eiffel stoi póty jest ok. Nic się nie dzieje.
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 16:44
Liczba postów : 6031 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 17:49
https://www.tase.co.il/en
grzyb zasiany sie zobaczy, sie poczeka. dobra korekta nie jest zła
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6031 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 17:50
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 18:23
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
Narodowy przewoźnik jeden z największych na świecie oplatający caly glob, spełniający wysokie standardy jakości to na pewno jest łakomy kąsek. Andżela wie co robi.
W normalnych czasach na pewno ale teraz to nie weim kto taki chętny do lotów będzie, już chyba wymyślają że co drugie miejsce może być zajęte więc gdzie sens ekonomiczny takich lotów będzie ? Bo cen chyba dwukrotnie nie podniosą
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 18:25
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 18:25
pike napisał:
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
W normalnych czasach na pewno ale teraz to nie weim kto taki chętny do lotów będzie, już chyba wymyślają że co drugie miejsce może być zajęte więc gdzie sens ekonomiczny takich lotów będzie ? Bo cen chyba dwukrotnie nie podniosą
Skończyło się tanie latanie dla pospólstwa z plecaczkami... będzie znowu jak w latach 90s - samoloty tylko dla bogoli Tym samym nagle samoistnie rozwiązał się problem przepełnionych lotnisk, wzmożonego ruchu w powietrzu i tym samym podważa to ekonomiczny sens budowy CPK
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 18:30
Tak bo to wieśniackie zachowanie godne buractwa z Piździewa Dolnego Ja nie mam nic do Dudy jako człowieka - chodzi tylko o to, że to jest facet marionetka bez własnej woli decyzyjnej, taki prezydent na pokaz oraz też o to aby byla jakaś przeciwwaga dla samowoli Jarka bo Trzasek na pewno tak lekkomyślnie nie przyklepywałby każdej ustawy z dupy. Przeciwwaga sił jest wysoce wskazana bo się za bardzo jeden tzw "szeregowy poseł" dyktatorem poczuł i temu należy przeciwdziałać. Trzaskowski nie jest na pewno idealny ale jest jedyną opcją konqrencyjną mogącą dać właśnie taką przeciwwagę "trójjedynemu" podziałowi władzy.
zibi MOD
Liczba postów : 31149 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 18:36
CZaskowski nawet nie pamięta że w 2015 roku był posłem i głosował przeciw obniżeniu wieku emerytalnego
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 18:38
Tak bo to wieśniackie zachowanie godne buractwa z Piździewa Dolnego Ja nie mam nic do Dudy jako człowieka - chodzi tylko o to, że to jest facet marionetka bez własnej woli decyzyjnej, taki prezydent na pokaz oraz też o to aby byla jakaś przeciwwaga dla samowoli Jarka bo Trzasek na pewno tak lekkomyślnie nie przyklepywałby każdej ustawy z dupy. Przeciwwaga sił jest wysoce wskazana bo się za bardzo jeden tzw "szeregowy poseł" dyktatorem poczuł i temu należy przeciwdziałać. Trzaskowski nie jest na pewno idealny ale jest jedyną opcją konqrencyjną mogącą dać właśnie taką przeciwwagę "trójjedynemu" podziałowi władzy.
Czasek będzie robił to co mu PO nakaże a że to akurat będzie polegało na blokowaniu wszystkiego co ustanowi PiS to chyba nie ma wątpliwości ale to wcale nie będzie świadczyło o jego niezależności, już prędzej może się okazać że Duda urwie się ze smyczy Kaczorka na drugiej kadencji, bo przecież na trzecią i tak nie zostanie, więc może jeszcze pokazać różki, teraz nie miał takiej możliwości bo nie zostałby namaszczony na kandydata PiS-u.
Temat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend Nie 21 Cze 2020, 18:47
Gdzie jest Michu ? Oddaliście Mu kasę i pojechał na Seszele ?