Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO 20-21 06 2020 r. Weekend

Go down 
+6
MoralnyNiepokój
pike
neuron
dex
REALISTA
Sir Nick
10 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3
AutorWiadomość
Reser

Liczba postów : 110962
Registration date : 30/08/2007

UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 18:47

pike napisał:
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
Ludź pokroju "super partia qrwo"

https://wiadomosci.wp.pl/wybory-2020-atak-na-rafala-trzaskowskiego-po-spotkaniu-w-suwalkach-mezczyzna-rzucil-butelka-6523829923182209a

żałosne niedobrze mi

Jakby w dudę rzucili też byś się tak przejął ? Wink

Tak bo to wieśniackie zachowanie godne buractwa z Piździewa Dolnego niedobrze mi
Ja nie mam nic do Dudy jako człowieka - chodzi tylko o to, że to jest facet marionetka bez własnej woli decyzyjnej, taki prezydent na pokaz oraz też o to aby byla jakaś przeciwwaga dla samowoli Jarka bo Trzasek na pewno tak lekkomyślnie nie przyklepywałby każdej ustawy z dupy. Przeciwwaga sił jest wysoce wskazana bo się za bardzo jeden tzw "szeregowy poseł" dyktatorem poczuł i temu należy przeciwdziałać.
Trzaskowski nie jest na pewno idealny ale jest jedyną opcją konqrencyjną mogącą dać właśnie taką przeciwwagę "trójjedynemu" podziałowi władzy.

Czasek będzie robił to co mu PO nakaże a że to akurat będzie polegało na blokowaniu wszystkiego co ustanowi PiS to chyba nie ma wątpliwości ale to wcale nie będzie świadczyło o jego niezależności, już prędzej może się okazać że Duda urwie się ze smyczy Kaczorka na drugiej kadencji, bo przecież na trzecią i tak nie zostanie, więc może jeszcze pokazać różki, teraz nie miał takiej możliwości bo nie zostałby namaszczony na kandydata PiS-u.

To jest jasne, że każdy się słucha wlasnej partii a że będzie blokowal to o to właśnie chodzi - nie bedzie PiS przepychał po nocach ustaw z dupy pisanych w pośpiechu na kolanie.

Może Szumowskich wypadałoby rozliczyć i temat zaplaty za karty wyborcze oraz opakowania do nich? Przecież to niegospodarność aż w oczy kole.

I Macierewicza też.
Powrót do góry Go down
pike
UFOTrader Junior
UFOTrader Junior

Liczba postów : 9734
Registration date : 21/12/2019

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 19:01

Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/wybory-2020-atak-na-rafala-trzaskowskiego-po-spotkaniu-w-suwalkach-mezczyzna-rzucil-butelka-6523829923182209a

żałosne niedobrze mi

Tak bo to wieśniackie zachowanie godne buractwa z Piździewa Dolnego niedobrze mi
Ja nie mam nic do Dudy jako człowieka - chodzi tylko o to, że to jest facet marionetka bez własnej woli decyzyjnej, taki prezydent na pokaz oraz też o to aby byla jakaś przeciwwaga dla samowoli Jarka bo Trzasek na pewno tak lekkomyślnie nie przyklepywałby każdej ustawy z dupy. Przeciwwaga sił jest wysoce wskazana bo się za bardzo jeden tzw "szeregowy poseł" dyktatorem poczuł i temu należy przeciwdziałać.
Trzaskowski nie jest na pewno idealny ale jest jedyną opcją konqrencyjną mogącą dać właśnie taką przeciwwagę "trójjedynemu" podziałowi władzy.

Czasek będzie robił to co mu PO nakaże a że to akurat będzie polegało na blokowaniu wszystkiego co ustanowi PiS to chyba nie ma wątpliwości ale to wcale nie będzie świadczyło o jego niezależności, już prędzej może się okazać że Duda urwie się ze smyczy Kaczorka na drugiej kadencji, bo przecież na trzecią i tak nie zostanie, więc może jeszcze pokazać różki, teraz nie miał takiej możliwości bo nie zostałby namaszczony na kandydata PiS-u.

To jest jasne, że każdy się słucha wlasnej partii a że będzie blokowal to o to właśnie chodzi - nie bedzie PiS przepychał po nocach ustaw z dupy pisanych w pośpiechu na kolanie.

Może Szumowskich wypadałoby rozliczyć i temat zaplaty za karty wyborcze oraz opakowania do nich? Przecież to niegospodarność aż w oczy kole.

A na jakiej podstawie oceniasz że te ustawy są z dupy ? jesteś prawnikiem i znasz się na tym czy taka jest retoryka PO i opozycji a ty tylko bezwładnie powtarzasz te opinie ? Bo rolą opozycji jest krytyka rządzących ale też przedstawianie własnych pomysłów i rozwiązań a tego u opozycji naszej nie słyszę, poza tym byli u władzy przez 8 lat i przez część tego czasu mieli i sejm i senat i prezydenta i czego dokonali ?
Puentą niech będzie poniższy wywiad i reakcja Schetyny, coś piernał o drogach na które dała Unia i orlikach i to są ich największe sukcesy z 8 lat, a przecież to najprostsze pytanie które każdy z nas zadaje, jeśli wiesz o ich innych sukcesach to się podziel bo możę sami nie potrafią się chwalić Wink

Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 19:31

pike napisał:
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:

żałosne niedobrze mi

A na jakiej podstawie oceniasz że te ustawy są z dupy ? jesteś prawnikiem i znasz się na tym czy taka jest retoryka PO i opozycji a ty tylko bezwładnie powtarzasz te opinie ? Bo rolą opozycji jest krytyka rządzących ale też przedstawianie własnych pomysłów i rozwiązań a tego u opozycji naszej nie słyszę, poza tym byli u władzy przez 8 lat i przez część tego czasu mieli i sejm i senat i prezydenta i czego dokonali ?
Puentą niech będzie poniższy wywiad i reakcja Schetyny, coś piernał o drogach na które dała Unia i orlikach i to są ich największe sukcesy z 8 lat, a przecież to najprostsze pytanie które każdy z nas zadaje, jeśli wiesz o ich innych sukcesach to się podziel bo możę sami nie potrafią się chwalić Wink

A co zrobił PiS oprócz rozdawnictwa pieniędzy podatnika na lewo i prawo, które przyczyniło się do najwyższej obecnie inflacji w EU, wprowadzenia nowych podatqw i wciskania kitu o zrównoważonym budżecie i 250G pln z vatu?
A wiem co. Poobsadzali wszelkie możliwe stołki swoimi i ich pociotkami. Takiego stopnia nepotyzmu to nawet za PO nie bylo.
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 19:49

pike: czy to przypadek, że generalnie duże miasta są za KE a nie znoszą PiSu? No nie bo statystycznie w dużych miastach jest najwięcej ludzi, którzy potrafią samodzielnie zarabiać pieniądze i na takich nie robią wrażenia te śmieszne plusy, bony turystyczne i inne socjalne gówna bo każdy kto umie liczyć to sobie policzy, że w praktyce sam zapłaci za to co od rządu niby "dostanie".
Polityka rozdawnictwa działa na wsiach albo na plebs bez pracy i perspektyw, narobić bachorów i niech rząd daje kasę bo przecież ma własne pieniądze lol!
Na PiS głosują nieuki i roszczeniowe nieroby.
Powrót do góry Go down
pike
UFOTrader Junior
UFOTrader Junior

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 19:52

Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:

żałosne niedobrze mi

A co zrobił PiS oprócz rozdawnictwa pieniędzy podatnika na lewo i prawo, które przyczyniło się do najwyższej obecnie inflacji w EU, wprowadzenia nowych podatqw i wciskania kitu o zrównoważonym budżecie i 250G pln z vatu?
A wiem co. Poobsadzali wszelkie możliwe stołki swoimi i ich pociotkami. Takiego stopnia nepotyzmu to nawet za PO nie bylo.

To co obiecali to zrobili, nie wiem jak Tobie ale mi się w tym czasie poprawiło w odniesieniu do poprzednich rządów:

500+ i 300+ - nie masz dzieci więc widzisz w tym tylko wydatek
obniżenie wieku emerytalnego - nie pracujesz to też dla ciebie żadna zmiana
podwyżki dla emerytów i 13-tki - rodzice są w wieku emerytalnym i sobie chwalą, jak mniemam ZUS-u nie płaciłeś więc też żadna poprawa dla ciebie
obiżenie stawki PIT, dla młodych brak w ogóle PIT - nie pracujesz na etacie więc i PIT nie płacisz więc też żadna zmiana dla ciebie
budżet miał być zrównoważony ale przed koronawirusem
uniezależnienie od gazu z Rosji
modernizacja wojska

To tyle co mi przychodzi do głowy in plus a bezpośrednio mnie dotyczy, to teraz wymień co PO zrobiło dobrego dla Ciebie lub co zamierzają dobrego zrobić jak Czasek prezydentem zostanie?
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 19:57

Poza tym PiS doprowadził do sraczki budżetu i nie z powodu Covida bo już w tamtym roq było to widać, że spinali budżet wliczając jednorazowe wplywy i stosując tricki. Po prostu przepierdolili kasę na rozdawnictwo, dzięki któremu utrzymują władzę.
Covid jedynie pogłębił problem a nie go spowodował.

Gdyby nie Covid to i tak Głapciu prędzej czy później musiałby dodrukować forsy bo zaczynało jej brakować już w 2018.
PiS rozpierdolił czasy dobrej koniunktury na bezsensowne rozdawnictwo, dzieki ktoremu jest teraz drożyzna w sklepach a budżet jest w dupie.
Powrót do góry Go down
pike
UFOTrader Junior
UFOTrader Junior

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 20:02

Market Trader napisał:
pike: czy to przypadek, że generalnie duże miasta są za KE a nie znoszą PiSu? No nie bo statystycznie w dużych miastach jest najwięcej ludzi, którzy potrafią samodzielnie zarabiać pieniądze i na takich nie robią wrażenia te śmieszne plusy, bony turystyczne i inne socjalne gówna bo każdy kto umie liczyć to sobie policzy, że w praktyce sam zapłaci za to co od rządu niby "dostanie".
Polityka rozdawnictwa działa na wsiach albo na plebs bez pracy i perspektyw, narobić bachorów i niech rząd daje kasę bo przecież ma własne pieniądze lol!
Na PiS głosują nieuki i roszczeniowe nieroby.

A co to jest KE ? i zgadza się 500+ sam sobie finansuje i jeszcze innym daje Wink ale wcześniej tego nie było więc co wtedy finansowałem ? Bo pinidzy nie było na nic.
A PO tak jak już kiedyś pisałem byłem zafascynowany kiedyś i głosowałem na nich czego się nie wypieram ale uczymy się na błędach. I jak ktoś się do dobrego przyzwyczaił i miał przywileje to ciężko z nich zrezygnować, ciekaw jestem ilu tych osłów z PO zrezygnowało z 500+ skoro to taki gówno warty program ? Powinni dać dobry przykłąd i jak jeden mąż i żona nie pobierać ani złotówki skoro to jest obrażanie Polaków.
I wtedy uwierzyłbym w to co chcą przekazać znasz takich co z 500+ zrezygnowali ?
Powrót do góry Go down
pike
UFOTrader Junior
UFOTrader Junior

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 20:08

Market Trader napisał:
Poza tym PiS doprowadził do sraczki budżetu i nie z powodu Covida bo już w tamtym roq było to widać, że spinali budżet wliczając jednorazowe wplywy i stosując tricki. Po prostu przepierdolili kasę na rozdawnictwo, dzięki któremu utrzymują władzę.

Gdyby nie Covid to i tak Głapciu prędzej czy później musiałby dodrukować forsy bo zaczynało jej brakować już w 2018.
PiS rozpierdolił czasy dobrej koniunktury na bezsensowne rozdawnictwo, dzieki ktoremu jest teraz drożyzna w sklepach a budżet jest w dupie.

A za PO co innego robili kto OFE zajebał żeby budżet ratować i nie przekroczyć progów ostrożnościowych ? Tak się buduje zaufanie do państwa i oszczędności emerytalnych ?
Kombinują wszyscy i PO i PiS tyle że za PiS mam z tego więcej niż za PO a jestem małym żuczkiem i przekrętów nie jestem w stanie organizować to cieszę się z tego co mam a wcześniej nie miałem.
Powrót do góry Go down
AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

Liczba postów : 52250
Registration date : 29/10/2011

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 21:59

jakby sie Diablo pytal co PO ukradlo

Oni nie tylko żywych ale i umarłych okradli

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/104435867_4501346443212658_2405713032503950040_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=56gBZL-9ZoQAX8jO0Ml&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_tp=6&oh=011a90799e0d401dfbd7f28929dcc4c0&oe=5F150CC2

AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 22:04

zibi napisał:
CZaskowski nawet nie pamięta że w 2015 roku był posłem i głosował przeciw obniżeniu wieku emerytalnego Basketball

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/104315910_2687717224847506_4266563717225699009_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=kKHFnwinlLUAX_1xxFo&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_tp=6&oh=b412bbe6d8697377ba36e59fc8c26fc3&oe=5F16AFAA

mnie Hołownia podpadł - powidzial ze w drugiej turze zagłosowałby na Czaskowskiego Evil or Very Mad
jak bedzie final DUDA -TRZASKOWSKI
to kolejny klon PO- jak Palikot Mad Mad

Pozostał mi juz tylko Bosak - ten gada z sensem i nie udaje kogo innego niz jest

AgroTrader
MOD
MOD
AgroTrader

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 22:14

Market Trader napisał:

zlikwidował biede  wsrod dzieci
zabral miliardy złodziejom i rozdal je zwykłym ludziom
a Ty chcialbyś zeby bylo jak w USA -2 % ma miliony a miliony mają  2 %

dotad tylko były obiecanki -zacisniemy jeszcze pasa przez kilka lat i pźniej juz bedzie lepiej
i tak powtarzali od Gierka ze nam bedzie lepiej gdy im kuz lepiej było
A PIS SPOWODOWAL ZE JUZ NAM w wiekszosci JEST LEPIEJ
a jak bedzie wszystkim w przyszlosci tego nikt nie wie
liczy sie tu i teraz bo tamci tylko obiecywali ze bedzie lepiej a bylo raczej gorzej

Reser

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 22:42

AgroTrader napisał:
Market Trader napisał:

zlikwidował biede  wsrod dzieci
zabral miliardy złodziejom i rozdal je zwykłym ludziom
a Ty chcialbyś zeby bylo jak w USA -2 % ma miliony a miliony mają  2 %

dotad tylko były obiecanki -zacisniemy jeszcze pasa przez kilka lat i pźniej juz bedzie lepiej
i tak powtarzali od Gierka ze nam bedzie lepiej gdy im kuz lepiej było
A PIS SPOWODOWAL ZE JUZ NAM w wiekszosci JEST LEPIEJ
a jak bedzie wszystkim w przyszlosci tego nikt nie wie
liczy sie tu i teraz bo tamci tylko obiecywali  ze bedzie lepiej a bylo raczej gorzej

Czyżby? 

https://biznes.radiozet.pl/News/Poziom-skrajnego-ubostwa-wzrosl.-Wiecej-dzieci-zyjacych-w-wielkiej-biedzie

Very Happy Very Happy   Widzisz jak kłamią?
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 22:45

pike napisał:
Market Trader napisał:

A za PO co innego robili kto OFE zajebał żeby budżet ratować i nie przekroczyć progów ostrożnościowych ? Tak się buduje zaufanie do państwa i oszczędności emerytalnych ?
Kombinują wszyscy i PO i PiS tyle że za PiS mam z tego więcej niż za PO a jestem małym żuczkiem i przekrętów nie jestem w stanie organizować to cieszę się z tego co mam a wcześniej nie miałem.

To się zgadza. Platfusy święte nie były. Prawdą jest, że chujowo rządzili i że kradli no ale miała być dobra zmiana przecież a chooy jest (to znaczy zależy dla kogo). PiS kradnie jeszcze więcej a stopniem nepotyzmu przeszli wszelkie możliwe granice. Evil or Very Mad
PO przynajmniej jako tako przestrzegała prawa a teraz taki jeden szeregowy poseł z ochroną na miarę prezydenta (jak nie bardziejszą) ryj sobie wyciera Konstytucją i prawem unijnym i wybiera tylko to co pasuje do jego interesów. Selektywne wybieranie sobie z prawa tego co się opłaca  scratch
Jeszcze trochę i zmienią Konstytucję i będzie jak Łukaszenka albo Putin.

Zresztą lata 2012-14 to była lekka recesja połączona z deflacją u nas a kryzys grecki w EU więc to był ogólnie gorszy okres niż czasy 2015-19 co oczywiście nie usprawiedliwa złodziejstwa OFE.

Można przyjąc, że wybór między tymi a tamtymi to jak wybór między chujnią a grzybnią no ale trzeciej opcji z realnymi szansami nie ma.
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 23:07

pike napisał:
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
pike napisał:
Market Trader napisał:
pike napisał:

To co obiecali to zrobili, nie wiem jak Tobie ale mi się w tym czasie poprawiło w odniesieniu do poprzednich rządów:

500+ i 300+ - nie masz dzieci więc widzisz w tym tylko wydatek
obniżenie wieku emerytalnego - nie pracujesz to też dla ciebie żadna zmiana
podwyżki dla emerytów i 13-tki - rodzice są w wieku emerytalnym i sobie chwalą, jak mniemam ZUS-u nie płaciłeś więc też żadna poprawa dla ciebie
obiżenie stawki PIT, dla młodych brak w ogóle PIT - nie pracujesz na etacie więc i PIT nie płacisz więc też żadna zmiana dla ciebie
budżet miał być zrównoważony ale przed koronawirusem
uniezależnienie od gazu z Rosji
modernizacja wojska

To tyle co mi przychodzi do głowy in plus a bezpośrednio mnie dotyczy, to teraz wymień co PO zrobiło dobrego dla Ciebie lub co zamierzają dobrego zrobić jak Czasek prezydentem zostanie?

Bzdura piramidalna o tym zrównoważonym budżecie! To już było analizowane wielokrotnie. Mistyfikacja, sztuczki prestidigitatorskie:
https://forsal.pl/artykuly/1448201,zrownowazony-budzet-to-iluzja-rzad-schowal-deficyt-w-funduszach.html

13-tki dla emerytów że sobie chwalą to Ameryki nie odkryłeś; każdy kto dostanie za friko szmal będzie sobie chwalił. Zadaj sobie tylko pytanie jakie jest ekonomiczne uzasadnienie tego i jakie są koszty tego i czy nie możnaby tych pieniędzy przeznaczyć na ważniejszy cel jak służba zdrowia? Waloryzacje emerytur to tak - powinny wzróść bo inflacja ale wypłacanie trzynastek i czternastek nie ma żadnych ekonomicznych podstaw a jest jedynie politycznym zabiegiem - qpowaniem głosów.

Obniżenie PIT - to rzeczywiście racja, słuszny krok. Zapomniałem o tym. Natomiast składki ZUS ciągle systematycznie rosną.

Obniżenie wieq emerytalnego to też jest dobry ruch natomiast wciąż nie mogą się uporać z niesłusznie wypłacanymi wysokimi emeryturami mundurowych; zrobili z dupy ustawę dziurawą jak żółty ser, na mocy której ujebali emerytury wielu tym, którzy ich stracić nie powinni a z kolei niektórzy kapusie dawnego ustroju nadal dostają po 5k miesiecznie albo lepiej. Do tego emerytury trepów nie powinny być po 15 latach pracy. W tej kwestii wciąż panuje duża niesprawiedliwość społeczna; coś tam pomieszali w temacie ale chujowo im to wyszło i nie jest to załatwione dobrze.

Co do modernizacji wosjka to nie wiem czy łykanie niczym pelikan bezkrytycznie i bez pytania o cenę wszystkiego co nam Trump wciśnie, można nazwać racjonalnym posunięciem.  Evil or Very Mad Evil or Very Mad Z pozycji robienia Jankesom loda na kolanach to my nic nie ugramy. Ja rozumiem, że nie jestemy światową potęgą w niczym no ale bez przesady. Powinniśmy nabywać uzbrojenie na drodze przetargów i brać oferty z różnych krajów, w tym Niemiec i Francji lub może z Azji a nie być służalczo poddanym Hameryce. Kosztuje nas to na pewno drożej niż mogłoby kosztować a dostaniemy coś czego w razie W nie będziemy nawet w stanie użyć albo nie będzie nikt potrafił obsłużyć. Bo nie sztuka mieć niewielką ilość super drogiego i super nowoczesnego sprzętu, który trzeba jeszce umieć obsłużyć - sztuka nabyć odpowiednią ilość dobrej jakości sprzętu, który będzie gotowy w każdej chwili do użycia.
Kategorycznie nie podoba mi się polityka ciągnięcia druta Stanom i fochowania się na Unię.
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 23:20

Ciężko mówić, że Czaskoski coś zrobi albo czegoś nie zrobi. Prezydent nie ma w Polsce realnej władzy a jest przede wszystkim osobą reprezentacyjną. Jedyna władza prezydenta w czasach pokoju to może zaklepać lub odrzucić to co wymyśli parlament a nie może samodzielnie ustanawiać, że ma być tak i tak bo to nie jest monarchia. 
Od rządzenia jest parlament a nie prezydent więc obietnice tego czy tamtego o cunt dupy można potłuc natomiast nie o nie tutaj chodzi tylko o wspomnianą już przeciwwagę aby temperować zapędy polskiego Łukaszenki z Żoliborza bo to zaszło już za daleko i w pewnych sprawach prezydent musi umieć powiedzieć NIE a Duda tego nie potrafi bo nie ma jaj - jest tylko figurantem. Mimo iż sprawia wrażenie całkiem sympatycznego człowieka to jednak jego prezydentury już wystarczy, czas na zmianę.
O to chodzi. Na tym rola prezydenta głównie polega no i na reprezentacji kraju na tzw. arenie międzynarodowej. Tutaj można na Trzaska liczyć, że mógłby próbować ocieplić nasze stosunki z Unią zajebane przez xenofobiczny rząd PiSu. 
Na Kaczyńskiego i Orbana cała Unia patrzy jak na dwóch popierdoleńców. Jesteśmy krajem członkowskim więc nie możemy się zachowywać jak sfochowany bachor tylko jak partner polityczny.  Evil or Very Mad I ja myślę, że Trzasek by to był w stanie naprawić bo Platforma jest zdecydownie prounijna.

Prędzej bym tutaj liczył na jakiś sojusz i wsparcie na zachodnie Europy niż qrwa na drugim kontynencie za Ocenem gdzie Wielki Hegemon w razie czego zwija swoje zabawki i nara, brońta się sami. A co w Turcji było niedawno? NATO przestaje być w ogóle wiarygodne.
Dlaczemu Helmuty wywalają jankeskich żołnierzy ze swojego kraju? Głupi nie są. Statystycznie większość decyzji podejmowanych przez Niemcy okazuje się słuszna.
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 23:42

Kolejna sprawa to PiS totalnie ignoruje szkalowanie Polski i perfidne przekłamywanie historii.  Evil or Very Mad
Już od czasów Obamy idzie chamówa medialna o polskich obozach zagłady a ostatnio na Netflixie wyemitowali jakiś film czy serial ukazujący nas jako rzekomych zbrodniarzy ... nie ma się co dziwić, że przeciętny Murzyn zza Oceanu będzie myślał, że Polacy to jacyś terroryści i bandyci byli.
I jaka jest reakcja naszych władz? Qrwa ŻADNA  scratch To ma być rząd propolski? Tolerujący takie coś? 

A to jest nic innego jak medialne torowanie drogi dla egzeqcji 447 bo to gówno wisi nad nami niczym miecz Demoklesa. Żydostwo przez kolejne 100 lat będzie męczyć dupę z tym tematem a nasz MSZ udaje, że deszcz pada.

Sami pozwalamy sobie srać na łby to się nie ma co dziwić, że nam srają.

Tu właśnie powinien prezydent pokazać jaja jawnie i kategorycznie sprostować jak było naprawdę i powiedzieć wprost, że USA manipuluje faktami i puścić to do mediów w jak najszerszej części świata w tym nawet w Azji i Ameryce Południowej a nie robiąc nic milcząco godzimy się z bezczelnym przekłamywaniem historii na naszą niekorzyść.

Wobec Hameryki jesteśmy totalnie uległym pizdeuszowskim państewkiem, którego głowa nawet nie miała odwagi upomnieć się o krzesło od Wielkiego Hegemona. Za to potrafimy postawić się Niemcom, którzy w ostatnich 3 dekadach niczego złego nam nie zrobili. No chora polityka qrwa.  Twisted Evil
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 23:54

Ten pseudo "sojusz" z Hegemonem to o dupę potłuc. Papierowe obietnice. 
NATO jest niewiarygodne a my powinniśmy stać się wobec Jankesa chociaz troszkę asertywni a nie wiecznie im loda robić na kolanach.

Jeszcze może być tak, że to nie Rosja a Hegemon nas "zaanektuje" jako 51. stan w ramach zapłaty za 447... to by była dopiero ironia losu.  wariat
Trochę ich na naszym terenie siedzi, dowiozą nieco więcej "demokracji" i będziemy mieli duljary zamiast złotówek  Basketball
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyNie 21 Cze 2020, 23:59

I co - to nie jest ZŁODZIEJSTWO?  scratch

Zamydlają gawiedzi oczy plusami i trzynastkami a cichaczem na zapleczu kradną na rympał.
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyPon 22 Cze 2020, 00:17

500+ też już było analizowane. Z danych GUS jednoznacznie wynika, że program ów spowodował wzrost dzietności jedynie w pierwszym roq po jego wprowadzeniu czyli 2016. po czym ponownie zaczął wskaźnik opadać a więc program nie spełnia na dłużsża metę swojego zasadniczego celu to powinien zostać zawieszony. 
Tylko że socjal ma to do siebie, że niezwykle łatwo dowolnemu rządowi jest go ludziom przyznać ale niezwykle trudno jest później komukolwiek go wycofać bo od razu spotka się z nienawiścią milionów.

DAX 200pkt luka  affraid affraid affraid
Powrót do góry Go down
zibi
MOD
MOD
zibi

Liczba postów : 31149
Registration date : 23/05/2008

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyPon 22 Cze 2020, 00:29

Market Trader napisał:
500+ też już było analizowane. Z danych GUS jednoznacznie wynika, że program ów spowodował wzrost dzietności jedynie w pierwszym roq po jego wprowadzeniu czyli 2016. po czym ponownie zaczął wskaźnik opadać a więc program nie spełnia na dłużsża metę swojego zasadniczego celu to powinien zostać zawieszony. 
Tylko że socjal ma to do siebie, że niezwykle łatwo dowolnemu rządowi jest go ludziom przyznać ale niezwykle trudno jest później komukolwiek go wycofać bo od razu spotka się z nienawiścią milionów.

DAX 200pkt luka  affraid affraid affraid

i dlatego PO jak wróci do władzy to znów podniesie podatki Very Happy

SILVER IDZIE NA 150$
Powrót do góry Go down
Sir Nick
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
Sir Nick

Liczba postów : 870
Registration date : 01/11/2010

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 EmptyPon 22 Cze 2020, 00:31

Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO 20-21 06 2020 r. Weekend   UFO 20-21 06  2020 r. Weekend - Page 3 Empty

Powrót do góry Go down

UFO 20-21 06 2020 r. Weekend
Powrót do góry 
Strona 3 z 3Idź do strony : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» UFO 15-16 02 2020 r. Weekend
» UFO 23-24 05 2020 r. Weekend
» UFO 08-09 08 2020 r. Weekend
» UFO 03-04 10 2020 r. Weekend
» UFO 28-29 11 2020 r. Weekend

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach