- Otrzymaliśmy właśnie informacje potwierdzone też przez międzynarodowe media, że firma Pfizer w najbliższych tygodniach w sposób znaczący zmniejszy dostawy szczepionki do Polski i innych krajów europejskich - poinformował szef KPRM Michał Dworczyk w piątek.
NO TO DUDA ZAŁATWIŁ SZCZEPIONKI U TRUMPA
Fajcer dokonona zmiany technologicznej, szczepionki nie będą wymagały -75 stopni tylko -25 stopni tak jak szczepionki Moderny. Zmiana wymaga procedury związanej z akceptacją dokumentacji. Potem korekta procesu technologicznego.
A z drugiej strony ciekawe jest to, że ci co nie chcą się szczepić tak strasznie są zaniepokojeni czy Duda załatwił szczepionki u Trumpa. Czyli takie szczurzenie aby przyszczurzyć jednym słowem, jabłeczne pierdy czereśniaków.
te fizjolog powiedz ile szczepionek Duda załatwił ?
a to ze sie chcialem szczepic to pisalem juz miesiac temu -czyli kłamieszszczurzysz
chcialem ale juz nie chcę i na razie poczekam poczekam az sie wszystkie Jandy poszczepią to wtedy zaproszę ich do siebie i pozwolę zaszczepić -wybraną szczepionką - swoja osobe
daj spokój, naiwniak jesteś? Duda ma szczepionki załatwiać? od tego są niższe szczeble rozumiem pójść na dobrą prezydencką kolację to tak a nie bujać się ze szczepionkami
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
daj spokój, naiwniak jesteś? Duda ma szczepionki załatwiać? od tego są niższe szczeble rozumiem pójść na dobrą prezydencką kolację to tak a nie bujać się ze szczepionkami
to po hui krzywo nawija i obiecuje ludziom gruszki na wierzbie slowo sie rzekło ... i teraz mam/y prawo Go rozliczać
ja prosty czlowiek gdybym tak szwagrowi flaszke obiecal i siem nie wywiazal to bylbym spalony w calej rodzinie i ze wstydu a ON - FAJANSIARZ całemu społeczeństwu obiecywal i teraz cicho siedzi i głupa pali ?
TERAZ TO DLA WAS JEST OCZYWISTOSCIA ZE TO BYLA NIEDORZECZNOŚĆ
tylko -szkoda ze wtedy nikt tego nie mowil tylko liczyliście ze Trump załatwi a .. jakby teraz zalatwil to byscie sie posrali z radosci a jak nie to cicho sza ???? bo to tylko takie gadanie bylo
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
- Otrzymaliśmy właśnie informacje potwierdzone też przez międzynarodowe media, że firma Pfizer w najbliższych tygodniach w sposób znaczący zmniejszy dostawy szczepionki do Polski i innych krajów europejskich - poinformował szef KPRM Michał Dworczyk w piątek.
Fajcer dokonona zmiany technologicznej, szczepionki nie będą wymagały -75 stopni tylko -25 stopni tak jak szczepionki Moderny. Zmiana wymaga procedury związanej z akceptacją dokumentacji. Potem korekta procesu technologicznego.
A z drugiej strony ciekawe jest to, że ci co nie chcą się szczepić tak strasznie są zaniepokojeni czy Duda załatwił szczepionki u Trumpa. Czyli takie szczurzenie aby przyszczurzyć jednym słowem, jabłeczne pierdy czereśniaków.
a to ze sie chcialem szczepic to pisalem juz miesiac temu -czyli kłamieszszczurzysz
chcialem ale juz nie chcę i na razie poczekam poczekam az sie wszystkie Jandy poszczepią to wtedy zaproszę ich do siebie i pozwolę zaszczepić -wybraną szczepionką - swoja osobe
Lubię ośmiorniczki zapiekane,załatwisz kolacje z Pinokio
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51965 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Lubię ośmiorniczki zapiekane,załatwisz kolacje z Pinokio
Duda załatwił szczepionki a Morawiecki załatwił górali
od poniedziałku rewanż sie zapowiada - na nartach
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51965 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Jeśli nic grubszego się nie zdarzy to w zasadzie nie ma sensu już nic z nimi robić.
Dobrze byłoby coś fiuciną ugrać ale przy takim pałowaniu to chyba niewykonalne.
W sumie dość dużo tego wystawiłeś. Operuję podobnymi ilościami i 50szt opcji lub 25szt koni to nie jest dla mnie mało, tylko właśnie taka słuszna pozycja. Więcej na GPW zaczyna być problem z płynnością, bo nie ma tyle kasy na stole. Powyżej 100szt opcji ITM animator znika.
Teraz z dupy dorzuciłem dychę M2000
No i tu już pampera muszę pilnować. Na razie to wygląda na pewniak ale do 15:50 qpa godzin.
Jak tam twoje opcję, chyba trochę pocisneli żeby atmosferę zagęścić
Pogoniłem w pizdu. Po 15.36 się skończyły. Z drugiej strony tłukłem call 2025, 2000 na pełnej qrwie i to mi zarobiło do tego qń no a z tych opcji strata w sumie nie taka duża. O to właśnie chodzi by reagować na bieżąco i jeśli widać było, że jadą to działać a nie gapić się jak to Agros napisał: jak szpak w pizdę.
No to dobrze że miałeś od kogo kupić, bo jak na to patrzyłem to tam płynność jak na nc i spread po 10 nawet To przy większej ilości i szybkim chęciu wyjścia łapy w gównie po łokcie można upaprać
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Na pełnej qrwie wywaliłem Aczki 2000 chyba z 20 sztuk i to mi weszło. Qń też zarobił bo zamknąłem dopiero 1984.
spanikowałeś -tzn ze nie radzisz sobie i Ci psychika siadła zrób sobie przerwę od giełdy - z pół roku , dla podratowania zdrowia bo skończysz jak Michu
Ja dzisiaj 2 klocuszki tulę więc jak najbardziej zrobię sobie zasłużoną przerwę weekendową.
To spanikowanie było uzasadnione racjonalnie bo lepiej wyskoczyć na stracie 100% niż 400% Jakbym czekał jak szpak przed pizdą to bym wtopę miał.
Szkoda tylko że żadnego browara nie mam.
U mnie grzane dzisiaj w planie, z miodkiem jakiś kaszel mnie dopadł, myśle, że to nie koronka bo gorączki żadnej nie mam a okazja na grzane piwo w sam raz, zwłaszcza, że i za oknem się klimat zrobił
AgroTrader MOD
Na pełnej qrwie wywaliłem Aczki 2000 chyba z 20 sztuk i to mi weszło. Qń też zarobił bo zamknąłem dopiero 1984.
spanikowałeś -tzn ze nie radzisz sobie i Ci psychika siadła zrób sobie przerwę od giełdy - z pół roku , dla podratowania zdrowia bo skończysz jak Michu
Ja dzisiaj 2 klocuszki tulę więc jak najbardziej zrobię sobie zasłużoną przerwę weekendową.
To spanikowanie było uzasadnione racjonalnie bo lepiej wyskoczyć na stracie 100% niż 400% Jakbym czekał jak szpak przed pizdą to bym wtopę miał.
U mnie grzane dzisiaj w planie, z miodkiem jakiś kaszel mnie dopadł, myśle, że to nie koronka bo gorączki żadnej nie mam a okazja na grzane piwo w sam raz, zwłaszcza, że i za oknem się klimat zrobił
a Glovo piwa nie wozi ? przecież to artykuł pierwszej potrzeby
AgroTrader MOD
Jeśli nic grubszego się nie zdarzy to w zasadzie nie ma sensu już nic z nimi robić.
W sumie dość dużo tego wystawiłeś. Operuję podobnymi ilościami i 50szt opcji lub 25szt koni to nie jest dla mnie mało, tylko właśnie taka słuszna pozycja. Więcej na GPW zaczyna być problem z płynnością, bo nie ma tyle kasy na stole. Powyżej 100szt opcji ITM animator znika.
No i tu już pampera muszę pilnować. Na razie to wygląda na pewniak ale do 15:50 qpa godzin.
Pogoniłem w pizdu. Po 15.36 się skończyły. Z drugiej strony tłukłem call 2025, 2000 na pełnej qrwie i to mi zarobiło do tego qń no a z tych opcji strata w sumie nie taka duża. O to właśnie chodzi by reagować na bieżąco i jeśli widać było, że jadą to działać a nie gapić się jak to Agros napisał: jak szpak w pizdę.
No to dobrze że miałeś od kogo kupić, bo jak na to patrzyłem to tam płynność jak na nc i spread po 10 nawet To przy większej ilości i szybkim chęciu wyjścia łapy w gównie po łokcie można upaprać
nie wiesz jak to jest z opcjami na gpw ?
Dex kupuje od Opcja a Opcjo od dexa tak jak Sachs od Goldmana i Goldman od Sachsa
i WSZYSCY ZAROBIENI
AgroTrader MOD
to po hui krzywo nawija i obiecuje ludziom gruszki na wierzbie slowo sie rzekło ... i teraz mam/y prawo Go rozliczać
ja prosty czlowiek gdybym tak szwagrowi flaszke obiecal i siem nie wywiazal to bylbym spalony w calej rodzinie i ze wstydu a ON - FAJANSIARZ całemu społeczeństwu obiecywal i teraz cicho siedzi i głupa pali ?
TERAZ TO DLA WAS JEST OCZYWISTOSCIA ZE TO BYLA NIEDORZECZNOŚĆ
tylko -szkoda ze wtedy nikt tego nie mowil tylko liczyliście ze Trump załatwi a .. jakby teraz zalatwil to byscie sie posrali z radosci a jak nie to cicho sza ???? bo to tylko takie gadanie bylo
Racja obiecana flaszka rzecz święta, a tym bardziej spożyta wspólnie, bo w tych czasach coraz trudniej o to, no nie o flaszkę tylko wspólne spożycie i dyskusję nad sensem życia o 4 nad ranem gdy jeszcze pełno w szkle
PS Mój kumpel wystąpił jako statysta w tym filmie i nawet jest na tym klipie hehe
pike UFOTrader Junior
a Glovo piwa nie wozi ? przecież to artykuł pierwszej potrzeby
Niedługo doczekamy czasów, że jak będziesz mieszkał niedaleko stacji Orlenu co to nim zarządza wójt Pcimia niejaki Obajtek, to będziesz jak w czepku urodzony bo tam znajdziesz wszystko, jak to się mówi syf, gówno, mydło i powidło a i kawioru nie zabraknie i to dostępne o każdej porze dnia i nocy, taki to będzie Czampion narodowy, tylko chyba wyborczej zabraknie dla koneserów tego dziennika, bo Michnik jest nie po lini dla rządzących
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
nie wydałeś swoich pieniędzy tylko grasz nimi czyli pieniądze nie realizują popytu na dobra zatem ich brakuje a skoro ogólnie one są tylko w innym miejscu to w zamian można je wydrukować żeby były w miejscu gdzie są potrzebne
Właśnie że wydaję pieniądze - na opcje, które przecież są dobrami. I nie gram na opcjach, tylko ubezpieczam nimi kontrakty, aby jak najmniej pieniędzy było zablokowanych na depozytach, i żebym mógł je wydawać na realne dobra. Problem w tym, że czasem zdarzy mi się kupić opcje które wejdą cenę, a potem bank musi mi za to płacić, i wtedy bank centralny musi mu dodrukować. Nie dlatego, że pieniądze są potrzebne w bankach, tylko dlatego, że leszcz nie może się bogacić szybciej niż banki, bo bankowy system pasoRzytniczy przestanie działać prawidłowo.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
No, i to jest muzyka. Miałem przyjemność grać „Serenadę” Schuberta w Filharmonii Krakowskiej w drugiej sekcji smyczków gdy jako małolat chodziłem do szkoły muzycznej.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Pią 15 Sty 2021, 11:19, w całości zmieniany 1 raz
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 22/05/2008
cos nam forum słabnie , spada frekwencja i popularność ..
a to dlatego ze na forum za mało seksu i przemocy
koniecznie trzeba zmienić regulamin UFO
Nie gadaj bo tu wielu czyta a niewielu się udziela.
Nawet pani Krystyna Lagarde nas czyta!
Z rządu też czytają bo się 2 razy do moich rad zastosowali krótko po tym jak o nich napisałem. Tak więc jesteśmy renomowanym forum skąd wpływowe osoby czerpią inspiracje.
Jedynie Tusk nas nie czyta bo się obraził na zibiego
wszyscy wiedzą że to debil nawet najbliższa rodzina
W filmie Latkowskiego Michał Tusk relacjonuje nieznaną wcześniej rozmowę z ojcem. – Co by nie mówić, to tam ma swoje talenty. Ja tam mogę kręcić z niego bekę (…) chociaż politycznie uważam, że wiesz, on (ma – red.) odwieczny dylemat – powiedział syn Tuska.
– Jest mistrzem w utrzymaniu władzy i kurde w partii. Ja z nim nieraz tak dyskutowałem filozoficznie: kurde, weź człowieku zrób ty te autostrady, kolej. A on, ja nic bym nie zrobił, gdyby nie było władzy utrzymanej. Takie to jest kluczowe – relacjonował.
– Ja od tego jestem, ja się na tym znam, ja się nie znam na kolei, ja się znam na tym, żeby utrzymać tę władzę – relacjonował swoją rozmowę z ojcem Michał Tusk.
syn by chciał aby ojciec coś robił dla kraju ,a tamtemu tylko chciał włądzy i tylko to go interesowało
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
AgroTrader MOD
człowiek renesansu - Perła rzucona pomiędzy nas przez opaczność
( nie opatrzność )
To prawda. Dopóki rodzice dbali o moje dobre wychowanie to rzeczywiście byłem... jak Da Vinci. Ale potem wszedłem na UFO i od tego czasu narkotyki, prostytutki, hazard, antysemityzm - bez wątpienia to forum ma na mnie bardzo zły wpływ i staczam się po równi pocchyłej. Ale wiecie jak jest - „jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać tak jak one”.
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
nie wydałeś swoich pieniędzy tylko grasz nimi czyli pieniądze nie realizują popytu na dobra zatem ich brakuje a skoro ogólnie one są tylko w innym miejscu to w zamian można je wydrukować żeby były w miejscu gdzie są potrzebne
Właśnie że wydaję pieniądze - na opcje, które przecież są dobrami. I nie gram na opcjach, tylko ubezpieczam nimi kontrakty, aby jak najmniej pieniędzy było zablokowanych na depozytach, i żebym mógł je wydawać na realne dobra. Problem w tym, że czasem zdarzy mi się kupić opcje które wejdą cenę, a potem bank musi mi za to płacić, i wtedy bank centralny musi mu dodrukować. Nie dlatego, że pieniądze są potrzebne w bankach, tylko dlatego, że leszcz nie może się bogacić szybciej niż banki, bo bankowy system pasoRzytniczy przestanie działać prawidłowo.
Dex, a teraz jak ubezpieczasz Ski, puttami???
Nie kumam.
koala
Liczba postów : 201 Registration date : 14/06/2013
No przecież sam nie pytany się wypowiadał, że z Trumpem załatwił, że polscy uczeni będą uczestniczyć w badaniach nad szczepionką i dzięki temu otrzymamy ją wcześniej. Widziałem tę wypowiedź chyba bezpośrednio po spotkaniu z Trumpem. Mało kto traktował to gadanie poważnie.
pike UFOTrader Junior
Można hedge'ować fijutem. Gdy nie da się zamknąć to odpowiednia ilość kontraktów FW20 zabezpieczy taką sytuację w pełni. Albo qpić bądź wystawić inne opcje, które się aqrat da. Duże pole manewru jest. OW20M212000 po 15pkt = wigunia po 1985pkt. Przykładowo gdyby nie było żadnej ofery sell na M2000 to można było qpować np M2050 albo M2025 i nieważne że to są inne opcje bo liczy się qrs po jakim to się bierze a wszystkie A/M dziś wygasły.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Jankes już się znowu spałował. To najmocniejsze wybicie zanegowane. U nas zamknięcie z dupy wyszło 1994, pewnie eska z tego levelu w poniedziałek da zarobić.