Ruskie dolara już olali, no dziadek Biden będzie miał ciężką kadencje coś tak czuje:
"oficjalne rosyjskie rezerwy złota przekroczyły po raz pierwszy rezerwy dolara. Nie jest tajemnicą, że od kilku lat wiele banków centralnych zaczęło zwiększać swoje rezerwy złota. Może się zatem okazać, że odegra ono jakąś większą rolę w nowym systemie monetarnym, który czai się tuż za rogiem."
https://stooq.pl/mol/?id=232
Ma ktoś jeszcze wątpliwości, czy anale czytają UFO?
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51965 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Obstawiamy kto lepiej przewidzi rozliczenie stycznia. Ja stawiam, że dziś zamkną 1935.
Ponadto zostało im tylko 38 minut.
Łykam lutowe puty jak pelikan.
Jak spadało to zawsze call łapałeś zmieniłeś zasady ?
Jak się pojawiały pozytywne dywergencje na D1 to dopiero wtedy brałem calle. W ogóle lutówki są drogie, bo wyjątkowo dużo sesji wypada do kolejnego rozliczenia.
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
W ogóle to w Amerykanowie wygasło właśnie bardzo dużo call ITM, więc wystawcy będą zamykać longi którymi się hedżowali. Ciekawe czy to wystarczy by ruszyć rynek.
koala
Liczba postów : 201 Registration date : 14/06/2013
Witam! Zamknięcie FW20 dziś na poziomie ok. 2010. Tak, aby sytuacja techniczna była najbardziej niejasna. Tam jest przecięcie linii trendu wzrostowego od dołka z przełomu pażdziernika i listopada'20 oraz linii trendu spadkowego od ostatniego szczytu. No i jeszcze strefa wsparcia 2000 - 2020. Prognoza oczywiście pół żartem, pół serio.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
nie wydałeś swoich pieniędzy tylko grasz nimi czyli pieniądze nie realizują popytu na dobra zatem ich brakuje a skoro ogólnie one są tylko w innym miejscu to w zamian można je wydrukować żeby były w miejscu gdzie są potrzebne
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Jeśli nic grubszego się nie zdarzy to w zasadzie nie ma sensu już nic z nimi robić.
Dobrze byłoby coś fiuciną ugrać ale przy takim pałowaniu to chyba niewykonalne.
W sumie dość dużo tego wystawiłeś. Operuję podobnymi ilościami i 50szt opcji lub 25szt koni to nie jest dla mnie mało, tylko właśnie taka słuszna pozycja. Więcej na GPW zaczyna być problem z płynnością, bo nie ma tyle kasy na stole. Powyżej 100szt opcji ITM animator znika.
Teraz z dupy dorzuciłem dychę M2000
No i tu już pampera muszę pilnować. Na razie to wygląda na pewniak ale do 15:50 qpa godzin.
Jak tam twoje opcję, chyba trochę pocisneli żeby atmosferę zagęścić
koala
Liczba postów : 201 Registration date : 14/06/2013
Temat: FED - skup obligacji Pią 15 Sty 2021, 14:59
dex napisał:
I już dupa, bo FED włączył drukarki.
Zawsze będzie ratować banki kosztem gospodarki.
Ale nie wiąże ich zadeklarowany limit $120,000,000,000 miesięcznie? Mogą skupować ile chcą?
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
Witam! Zamknięcie FW20 dziś na poziomie ok. 2010. Tak, aby sytuacja techniczna była najbardziej niejasna. Tam jest przecięcie linii trendu wzrostowego od dołka z przełomu pażdziernika i listopada'20 oraz linii trendu spadkowego od ostatniego szczytu. No i jeszcze strefa wsparcia 2000 - 2020. Prognoza oczywiście pół żartem, pół serio.
Ufff, Pan Nikt dalej na L. Myślałem, że sam zostałem z długimi.
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Ufff, Pan Nikt dalej na L. Myślałem, że sam zostałem z długimi.
Moja pozycja nie ma wpływu na sytuację techniczną. Zresztą juz mam S (po 1984).