Liczba postów : 51676 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Sob 05 Lut 2022, 22:18
thorgall napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
Olsztyn nocą
A tam w srodku , w oddali Olsztyńska Burdż Chalifa ?
to maszt televizyjny 365 metrów najwyższy chyba w Polsce
Maszt TVP ? za Marinera pieniądze
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25002 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Sob 05 Lut 2022, 22:19
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
ta z dupy chyba
Zauważyłeś ze przez ten felerny komputer to Opcjoner dzisiaj nie defekował Martwię sie o Niego
przecież dostałeś już priva robimy mu zrzutkę na siepomaga i kupimy mu nowego kompa szkoda go przecież tyle lat
Tak dostałem wiadomość i już nawet wyłałem przelew-tysiaka , tak jak proponowaliscie zeby gorszego- wolniejszego mu nie kupować
jak będzie nadwyżka to i monitor mu kupimy prosty
ps ja też już wpłaciłem 15 zł
AgroTrader lubi tą wiadomość
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51676 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Sob 05 Lut 2022, 22:24
To juz kawałek wiatraczka Mu sfinansowałeś
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Sob 05 Lut 2022, 22:25
REALISTA, CromCruach, Odyseusz and Forex Trader like this post
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Sob 05 Lut 2022, 22:38
thorgall napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
ta z dupy chyba
Zauważyłeś ze przez ten felerny komputer to Opcjoner dzisiaj nie defekował Martwię sie o Niego
przecież dostałeś już priva robimy mu zrzutkę na siepomaga i kupimy mu nowego kompa szkoda go przecież tyle lat
Tak dostałem wiadomość i już nawet wyłałem przelew-tysiaka , tak jak proponowaliscie zeby gorszego- wolniejszego mu nie kupować
jakiś dobry procek musi być ale nie za szybki by Opcjoner nadążył może Intel 80286, jak myślicie? software też jakieś sprawdzone, nie żadne pełne błędów nówki PC DOS 3.0 to stabilny system, fortran się zainstaluje, gnuplot do wykresów, basic do programowania sprzęt będzie wymiatał!
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Sob 05 Lut 2022, 22:41
kamikaze napisał:
thorgall napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
ta z dupy chyba
jakiś dobry procek musi być ale nie za szybki by Opcjoner nadążył może Intel 80286, jak myślicie? software też jakieś sprawdzone, nie żadne pełne błędów nówki PC DOS 3.0 to stabilny system, fortran się zainstaluje, gnuplot do wykresów, basic do programowania sprzęt będzie wymiatał!
już ja coś ogarnę jak będzie wystarczająco piniędzy c'nie Odyseusz?
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Sob 05 Lut 2022, 22:45
A wiecie, że z Kapsztadu do Magadanu można przejść pieszo ??? Nie potrzeba statków, ani samolotów, ponieważ trasa prowadzi przez mosty. Długość trasy wynosi ponad 22 tyś kilometrów. Idąc 8 godzin dziennie pokonanie trasy wyniesie 587 dni.
CromCruach and PINGWIN (Z MADAGASKARU) like this post
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7029 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Sob 05 Lut 2022, 22:59
Dziś w kąciq kulturalnym postaramy się odpowiedzieć na sakramentalne pytanie, które może zadać sąsiad na klatce schodowej:
Skąd Litwini wracali?
A otóż możemy się tego dowiedzić z powieści Wajdeloty. To jest z takiej książki Mickiewicza pt. "Konrad Wallenrod".
Ta część utworu jest pisana tak zwanym polskim heksametrem, czyli wzorowaną na heksametrze daktylicznym akcentuacyjną miarą wierszową. Chodzi tu o ułożenie akcentu: „skąd Litwini wracali? Z nocnej wracali wycieczki" Dla Mickiewicza było to metrum litewskiego barda, który niczym Homer opowiada dawne dzieje Litwy. Próby przeniesienia tej formy poetyckiej na grunt polski wiązały się ściśle z próbami przełożenia na nasz język, klasycznych dzieł poezji antycznej, a także nawiązującej do niej poezji współczesnej w innych językach, w których heksametr możliwy był do zastosowania.
Ten młody i piękny o którym we fragmencie mowa, to przyszły Konrad Wallenrod, co całe swe życie poświęcił, żeby krzyżakom dokopać. Przybrał tożsamość autentycznej postaci, najprawdopodobniej mordując gościa i działał niczym Hans Kloss ze "Stawki większej niż życie". W najważniejszej bitwie doprowadził do klęski oddziałów nazistowskich i popełnił samobójstwo.
A leci to tak:
Powieść Wajdeloty
Skąd Litwini wracali? Z nocnej wracali wycieczki, Wieźli łupy bogate, w zamkach i cerkwiach zdobyte. Tłumy brańców niemieckich z powiązanemi rękami,
Ze stryczkami na szyjach, biegą przy koniach zwycięzców: Poglądają ku Prusom — i zalewają się łzami, Poglądają na Kowno — i polecają się Bogu! W mieście Kownie pośrodku ciągnie się błonie Peruna, Tam książęta litewscy, gdy po zwycięstwie wracają, Zwykli rycerzy niemieckich palić na stosie ofiarnym. Dwaj rycerze pojmani jadą bez trwogi do Kowna, Jeden młody i piękny, drugi latami schylony; Oni sami śród bitwy, hufce niemieckie rzuciwszy, Między Litwinów uciekli, książę Kiejstut ich przyjął ...
Ostatnio zmieniony przez Zygmunt de Bill dnia Nie 06 Lut 2022, 03:25, w całości zmieniany 2 razy
REALISTA and CromCruach like this post
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Sob 05 Lut 2022, 23:01
thorgall napisał:
A wiecie, że z Kapsztadu do Magadanu można przejść pieszo ??? Nie potrzeba statków, ani samolotów, ponieważ trasa prowadzi przez mosty. Długość trasy wynosi ponad 22 tyś kilometrów. Idąc 8 godzin dziennie pokonanie trasy wyniesie 587 dni.
To Opcjoner rowerem w miesiąc by przejechał
Jakby na poczatku podróży za dlugo u rodziny nie siedział
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Sob 05 Lut 2022, 23:10
thorgall napisał:
W Sudanie by cię zajebali i zjedli
Reser
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Sob 05 Lut 2022, 23:12
thorgall napisał:
Market Trader napisał:
thorgall napisał:
Odyseusz napisał:
świat odjechał z tymi monitorami ja mam taki za 90 zł i jest git sprawdza się i działa nadal Zmieniać go to jest nieekologiczne
jabyś go wygoł to pójdzie za 180 a jak po przekątnej to nawet 300 ale te z głęboką dupą to nie da rady można co najwyżej przypiec palnikiem i z góry wklęsić
Pokazuj przelew od Łorrena
to jest mój przelew i moje pieniądze po co mam ci pokazywać swoich patrzaj
No miałeś się chwalić żebym zazdrościł a czego ja mam zazdrościć skoro nie widzę?
Reser
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 00:13
REALISTA and AgroTrader like this post
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6000 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 02:24
mmmeeee..... mmmeeee...
REALISTA lubi tą wiadomość
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46497 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 04:34
thorgall napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
ta z dupy chyba
ja też 15 bo 5 zostawiłem na tacę
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 04:37
thorgall napisał:
kamikaze napisał:
thorgall napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
AgroTrader napisał:
thorgall napisał:
ta z dupy chyba
już ja coś ogarnę jak będzie wystarczająco piniędzy c'nie Odyseusz?
to my Tobie wpłacamy czy Opcjonerowi ? Jak Tobie to rozumiem, że działasz jak fundusz powierniczy? To dobrze, bo Opcjoner zaraz by wydał na jakieś głupoty jak np. 12 wiatraczków albo wadliwy monitor.
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 04:39
Market Trader napisał:
thorgall napisał:
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 08:33
Na co zmarły? Brak danych w artykule. Czy to cała mieszkająca razem rodzina? Brak danych Czy mieli tzw choroby współistniejące? Brak danych Najmłodsza osoba ze zmarłych to 50 lat. Czy mieszkały tam wspólnie młodsi krewni? Jeżeli tak to co z nimi.
Janko Traderroo
Liczba postów : 4858 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 08:41
Market Trader napisał:
thorgall napisał:
Thorgal a dlaczego taka prosta trasa? Nie lepiej ją wydłużyć skęcając w co ciekawsze zakątki tych 3 kontynentów.
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 09:28
Opcjoner ! Pastuj buty. Nie zapomnij o czapce i menażce !
Na co zmarły? Brak danych w artykule. Czy to cała mieszkająca razem rodzina? Brak danych Czy mieli tzw choroby współistniejące? Brak danych Najmłodsza osoba ze zmarłych to 50 lat. Czy mieszkały tam wspólnie młodsi krewni? Jeżeli tak to co z nimi.
moze ta rodzina miała tyle osob co tego goscia co miał najwięcej żon ? Półprawda = gówno prawda
Reser
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 10:22
BYŁEM DEFEKOWAĆ przy niedzieli (jeśli to kogoś dziś interesuje)
CromCruach and Odyseusz like this post
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 10:26
REALISTA napisał:
Z ta "inwazją" to tak będzie ze zakończy się jak Putin zgromadzi 100% wojsk I WSZYSCY NA ŚWIECIE SIĘ TYM WYSTRASZĄ
To jest jak leczenie pacjenta-robi się to co przynosi korzyści -leczy ale żeby nie wyleczyć
Tak samo Putin , dopóki straszy inwazją moze liczyc na jakieś korzyści-ustępstwa a po inwazji to raczej wszedzie bedzie miał przejebane
A więc stan "przed inwazją" powinien trwać jaj najdłuzej i być coraz głośniejszy-straszniejszy
Podobnie jak "stan epidemii" - bliżej nieokreślony twór pseudoprawny, który może trwać tak naprawdę już zawsze.
Gdy nas hitlerowcy zaatakowali w 1939. to było generalnie zaskoczenie. W sumie większość wojen była z zaskoczenia bo gdy ktoś naprawdę chce zaatakować to chyba nie patyczqje się z tym pokazując swój potencjał i dając czas przeciwnikowi na przygotowanie się? Więc to może być taka gra na wywalczenie pewnych ustępstw ale może też być tak, ze skoro ja tak myślę, to będzie na odwrót i rzeczywiście zaataqje.
Reser
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 10:35
Na krzywusa można gry pobierać tylko że nie wszystkie działają a często się zdarza virus jakiś ale darowanemu qniowi się w zęby nie zagląda.
W piździe go mam. Właśnie zasysam na krzywusa Cyberpunka z torrentów
Putina masz w pisdzie??
NIE POWINIENEŚ TAK PISAĆ !!!! bo słuzby rosyjskie wszystko czytają i jeśli wezmą Cie do wojska i bedziesz miał tyle szczęścia ze nie zginiesz a tylko trafisz do niewoli TO TE SŁOWA BĘDĄ OKOLICZNOŚCIĄ MOCNO CIE OBCIĄZAJĄCĄ
Reser
Temat: Re: UFO 5-6 02 2022 r. Weekend Nie 06 Lut 2022, 10:42
AgroTrader napisał:
Market Trader napisał:
REALISTA napisał:
W piździe go mam. Właśnie zasysam na krzywusa Cyberpunka z torrentów
Putina masz w pisdzie??
NIE POWINIENEŚ TAK PISAĆ !!!! bo słuzby rosyjskie wszystko czytają i jeśli wezmą Cie do wojska i bedziesz miał tyle szczęścia ze nie zginiesz a tylko trafisz do niewoli TO TE SŁOWA BĘDĄ OKOLICZNOŚCIĄ MOCNO CIE OBCIĄZAJĄCĄ
Towarzysza KGBistę mam we żopu czy jak oni tam mówią.
Żyję w wolnym kraju w Unii Europejskiej i sram na tych zjebów ze wschodu. Jeden zjeb z Moskwy i drugi z Mińska. Banda debili qrwa.