Liczba postów : 20 Age : 49 Registration date : 24/03/2013
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:51
Piotrek691 napisał:
SPV Król Julian napisał:
kurcze, mam was tu wszystkich opierniczać codziennie dopóki nie pojmiecie, co to znaczy grać z trendem chcecie co miesiąc mieć remonty depo jak dawcy kapitału, którzy tracą na foreks 8 milionów bo się upierają przy swoich delirycznych wizjach?
Dykta, LSD, jointy, i zwykła gorzała czyni te straty mniej bolesnym i pozwala marzyć o 10% dziennie A tak w ogóle to kto powiedział, że tu trzeba zarabiać? Wszyscy wiedzą, że gonienie króliczka dostarcza więcej przyjemności niż go złapanie
to gonienie króliczka Playboy to akurat wiem bo czytałem Jasona Zweiga o mózgu inwestora
szlaki te same co przy uzależnieniu a gdy długooczekiwane dobre newsy o wypuszczeniu iPhone'a 1456 się spełnią to akcje spadają, bo fajne było oczekiwanie i pompowanie pod to akcji, a gdy się dogoniło króliczka (iPhone 1456 w końcu wyszedł), to nie ma już tej przyjemności i jest tzw. sprzedawanie faktów
Liczba postów : 939 Registration date : 22/11/2012
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:52
Dave napisał:
i jeszcze raz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51988 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:53
SPV Król Julian napisał:
wasze leszczowate opinie nie mają żadnego znaczenia liczy się tylko trend i miejsce wystąpienia korekty koniec korekty o wiele łatwiej wyznaczyć niż koniec impulsu
to wszystko, co macie zrobić: 1.ustalić trend (linia po szczytach lub dołkach, średnia, bollinger czy co tam chcecie) 2. dołączyć się do niego 3. nie kombinować, nie cudować, nie wymyślać, co by było gdyby, albo dlaczego rośnie, czy też czy czosnek nie udaje czasem ruchu w górę aby spaść niepostrzeżenie 4. jako doświadczeni spekulanci pewne widzieliście nieskończone spadki w dół, nagłe, po których tylko przepaść była - żadnego ostrzeżenia, żadnej fali nr 2, żadnej słabości rynku na prawym ramieniu czy podwójnym szczycie - czosnek po prostu zwala rynek pionowo i jeśli się nie odgadnie szczytu (jak wy to próbujecie robić codziennie od 5 lat), to się nie ma szans dołączyć do ruchu. Ruchy w górę też się tak zaczynają na WIG - pionowy wzlot i nie ma szans się załapać - kto nie wziął longa w marcu 2009r. to do dzisiaj siedzi bez pozycji, bo nie było czasu się dołączyć do trendu, trzeba łapać szczyty, aby udało się złapać na spadki, bo też będą nagłe i pionowo w dół, specjalnie tak na złość, aby ufoki się nie załapały na trend.
fuck me, takiego zachowania po można by się było spodziewać po absolwentach pierwszego leszczowatego szkolenia prowadzonego przez nieuków i dawców kapitału a nie po studentach (który to już rok?) Uniwersytetu FUTURES i OPCJI futures i opcje, to przecież nie są proste instrumenty dla leszczy lecz dla doświadczonych graczy a wy nawet podstaw nie znacie moja nauczyciela matematyki z podstawówki by się zapytała: "Jak ty żeś się uchował do 6-tej klasy, skoro nie znasz XXX"?
gra się z trendem a na indeksach panuje L od 5 lat czy to się wam podoba czy nie mnie też się nie podoba ale na następnej korekcie DAXa czy SP500 lub DJIA biorę L i po przestawieniu na BEP trzymam a na kolejnej korekcie dorzucam L i potem znowu L
dość już tego tracenia na S gdy cały świat, w tym przygłupy, które nam nie dorastają do pięt, zarabia na L
bardzo mądre słowa dodam jeszcze tylko ze należy kupowac na dołkach a sprzedawac na górkach - nigdy odwrotnie
a poza tym warto byc młodym , ładnym , zdrowym i bogatym
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Woman in love fake profil
Liczba postów : 1449 Location : Teneryfa Registration date : 23/05/2012
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Sob 18 Maj 2013, 23:55
Argos napisał:
mariner napisał:
Don Pedro z Krainy Deszczowców melduje
https://www.tradingview.com/v/W5TH3O4v/
dla przypomnienia - można nacisnąć "make it mine" a potem na kropki wielu czeka na korektę-czy będzie a jeśli tak to z jakiego poziomu i jak głęboka no i jak to się ma do naszego grajdoła pzdr
A Julka nagania na L NIE CHCE MI SIE SPRAWDZAC ALE COŚ OKOLO OSTATNIEGO SZCZYTU TEZ BYŁA AKTYWNA A PÓŹNIEJ ZNIKNĘŁA ABYU TERAZ , NIBY NIC SIĘ UAKTYWNIĆ ??
jesli dostala zlecenie naq naganianie to by oznaczalo ze przesilenie jest blisko i Jiulka/lek znow zginie po wykonaniu zadania
na nic nie naganiam zwróć uwagę, że moja wizja L zakłada wyjście górą z megaphone pattern oraz potwierdzenie tego wyjścia powrotem do przełamanego oporu (jak powrót do linii szyi RGR) i odbiciem od niego
wtedy bierze się L a nie już w poniedziałek na open
zupełnie nie rozumiesz rynku wchodzimy gdy jest koniec korekty, a nie wtedy, gdy ona się może rozpocząć w każdej chwili
czekaj na korektę i wtedy bierz L, a nie na potencjalnym końcu obecnego impulsu L
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:00
Piotrek691 napisał:
Belle de Jour napisał:
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
(+ na wszelki wypadek pozycja na VIX)
Bella de Jour
jak można zachwalać instrument za którego tylko 3manie płaci się bajońskie sumy
widać można
jak można nie wychwalać instrumentu, na którym zarobiło się w 100% przypadków? i to zarobiło się po kilkaset procent kwoty depo za każdym razem?
Wszystko jest względne. Dla BdJ depo zabezpieczające na poziomie 4.5K USD to normalka, dla innych bajońska suma. Pomyśleć, jakby to szybko można by było wrzucić na rynek i przytulać po 10% dziennie bez wysiłku?
Michu, idź Ty do Pani Ali po flaszkę dykty i pomarz sobie o takiej kwocie. Ze zbieractwa po 68 zeta dziennie będziesz potrzebował tylko 213 dni na zebranie depo na 1 sztukę ViXa o utrzymaniu w przypadku obsuwy nie wspominając bo to kolejne lata ciężkiej pracy na wózkach w REALU
przecież nie napisałam, że gram tylko 1 lotem
zauważ, że jestem fanką wykresów EXa
przejrzyj te wykresy - są tam różne rzeczy i JPY, które dało zarobić sporo trendowej i piramidowanej kasy i inne, które też dały zarobić
dużo kasy, nie to co pałowanie się codziennie po 5 pips (aczkolwiek skalpowanie 10 pips na odpowiednim lotomnożniku w BRE też jest miłe)
systemy trendowe nie umarły, jak wielu by chciało a foreks to jeden z najbardziej trendujących rynków jakie istnieją po co się więc spierać i próbować łyżką zawrócić ocean? kapitał musi pracować, a jeśli nie da się już zarabiać na niczym oprócz equities to po co z tym walczyć?
jeśli się tak boicie zwały, to się kontrakty zabezpiecza opcjami Opcjoner was nauczy nawet bezkosztowo te opcje nabywać (sprzedając przeciwne w celu pozyskania premium finansującego odpowiednie opcje) i wtedy może sobie nawet pojawić się Black Swan, bo wam nic nie zrobi
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:01
SPV Król Julian napisał:
dość już tego tracenia na S gdy cały świat, w tym przygłupy, które nam nie dorastają do pięt, zarabia na L
jeszcze raz
Big eL
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:01
BP napisał:
GŁÓWKĄ W DÓŁ?
Zdumiona brutalna_prawda dedykuje damie piszącej po męsku: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-I_T3XvzPaM
I zdecydowanie domaga się innego aniołka.
to do mnie? nie rozumiem o co chodzi, napisz to proście,j BP
zresztą, czas na prysznic, bo już cisza nocna i sąsiedzi muszą się wyspać
wracam za 10 minut
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:03
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
(+ na wszelki wypadek pozycja na VIX)
Bella de Jour
jak można zachwalać instrument za którego tylko 3manie płaci się bajońskie sumy
widać można
jak można nie wychwalać instrumentu, na którym zarobiło się w 100% przypadków? i to zarobiło się po kilkaset procent kwoty depo za każdym razem?
tylko trzeba trafić z timingiem
No w sumie to już trzeba besse ogłosić
VIX rzecze
fajnie mają bogacze, jeszcze bardziej się wzbogacą
ja kreślę 2 (słownie: dwie) kreski na VIX i mam klin, z którego wybije
a ty potrzebujesz 9 profesorów i tylu kresek, aby to samo stwierdzić? wybacz, ale nie jesteś efektywny z tym swoim systemem
poczytaj Van Tharpa i zamiast zajmować się bezproduktywnych ulepszaniem systemu tradingowego skup się na zarządzaniu kapitałem i wielkością pozycji, bo tego ci ewidentnie brakuje jak się czyta wypowiedzi kolegów na temat twoich "sukcesów"
SPV Król Julian
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:08
MICHU napisał:
Król SPV Julian
Mylisz się co do mnie
mi się nudzi i ja chcę grać na 2 kierunki jednocześnie ( w konsolach)
i trendowo ( 1 słuszny kierunek) po opuszczaniu tychże
obecnie na dax trend jest stary jak stare kapcie
jak to było ?
marokański pasiak czuwa
Tylko się byczki nie potratujcie
najpierw się naucz grać z trendem w jednym kierunku a potem zabieraj się za konsole i krótkie ruchy przeciwtrendowe naucz się chodzić zanim zabierzesz się za trucht, a później bieganie
bo na razie łapiesz 50 pawii za ogon a zostaje ci tylko g... i to nie złapane, ale wydalone przez te pawie na twoją głowę
trend będzie trwał dłużej niż to sie komukolwiek wydaje nawet Kuczyn to wie, mimo iż jest stary jak kapeć
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51988 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:10
SPV Król Julian napisał:
MICHU napisał:
Król SPV Julian
Mylisz się co do mnie
jak to było ?
marokański pasiak czuwa
najpierw się naucz grać z trendem w jednym kierunku a potem zabieraj się za konsole i krótkie ruchy przeciwtrendowe naucz się chodzić zanim zabierzesz się za trucht, a później bieganie
bo na razie łapiesz 50 pawii za ogon a zostaje ci tylko g... i to nie złapane, ale wydalone przez te pawie na twoją głowę
trend będzie trwał dłużej niż to sie komukolwiek wydaje nawet Kuczyn to wie, mimo iż jest stary jak kapeć
w końcu prawdziwy profesor na UFO opierdala wszystkich jak uczniaków
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
MICHU
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:11
Belle de Jour napisał:
a ty potrzebujesz 9 profesorów i tylu kresek, aby to samo stwierdzić? wybacz, ale nie jesteś efektywny z tym swoim systemem
poczytaj Van Tharpa i zamiast zajmować się bezproduktywnych ulepszaniem systemu tradingowego skup się na zarządzaniu kapitałem i wielkością pozycji, bo tego ci ewidentnie brakuje jak się czyta wypowiedzi kolegów na temat twoich "sukcesów"
Ja nie gram na VIXie
wkleiłem VIXA i następnie daxa aby pokazać że to jest sprzężone do zwały
co do Moich "sukcesów" to racja ale wiele już poprawiłem
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:11
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:13
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
Ja nie gram na VIXie
znaczy sie niedługo sie odegrasz ???
BP MOD
Liczba postów : 939 Registration date : 22/11/2012
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:14
Belle de Jour napisał:
BP napisał:
GŁÓWKĄ W DÓŁ?
Zdumiona brutalna_prawda dedykuje damie piszącej po męsku: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-I_T3XvzPaM
to do mnie? nie rozumiem o co chodzi, napisz to proście,j BP
zresztą, czas na prysznic, bo już cisza nocna i sąsiedzi muszą się wyspać
wracam za 10 minut
Wspólny pierwiastek należy chronić i w miarę możliwosci rozpowchrześniać. Nie zmienia to rzecz jasna pozycji główki. Chyba prościej się nie da.
SPV Król Julian
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:14
Argos napisał:
SPV Król Julian napisał:
zadanie nr 1: na ostatnim sporym spadku na DAX na 7400 pkt odnajdź AB=CD i wskaż miejsce wejścia w L
Wszystkim przypominam: korekta to ten mały ruch w dół w porównaniu do poprzedzającego sporego ruchu w górę. korekta jest przeciwtrendowa, a ten duży ruch jest trendowy
zadaniem tradera jest: 1. identyfikacja trendu (rośniemy czy spadamy) 2. ustalenie miejsca dołączenia się do obecnego trendu
Tylko największe leszcze robią na odwrót, tj. w ciągu 5 lat hossy szorcą na maxa szukając tych 5 okazji na prawdziwe S a tracąc przez pozostały czas. Elementy matematyki z poziomu III klasy szkoły podstawowej są wymagane do zsumowania długości impulsów oraz korekt i podjęcia decyzji co się bardziej opłaca: granie z trendem czy przeciwko
kurcze, mam was tu wszystkich opierniczać codziennie dopóki nie pojmiecie, co to znaczy grać z trendem chcecie co miesiąc mieć remonty depo jak dawcy kapitału, którzy tracą na foreks 8 milionów bo się upierają przy swoich delirycznych wizjach?
i zidentyfikowałaś trend po pieciu latach i naganiasz na L - dołączasz sie do trendu TRZEBA BYŁO TO NAPISAC 5 LAT TEMU ALE PEWNIE WTEDY WIELKIE S WSZEDZIE WIDZIAŁAŚ
podążasz tylko za krążkiem -czosnkiem
lepiej późno niż wcale takie teksty tu latały pewnie rok temu, 2 lata temu i 3 lata temu za każdym razem ten sam tekst, że to już górka jak na złość, tym razem rzeczywiście może już być górka, ale to nie ma znaczenia, od tego jest SL który ma być rozsądny, max. 1-2% kapitału, a nie brak z takim SL to krach niestraszny
Argos, fakty są takie, że ostatnio impulsy w górę żrą bardziej niż spadki podczas paniki porównaj nachylenie wykresu i wielkość świeczek to nie świadczy o słabości rynku, tylko o tym, że czeka OGROMNA kasa na dołączenie się do trendu KAŻDA, KAŻDA, KAŻDA korekta jest wykupywana i będzie wykupywana dopóki FED drukuje oraz dopóki BoJ drukuje - 70% wzrostu Nikke225 w pół roku, 70%!!! pokaż mi taką bessę, bo ostatnio takich nie ma
MICHU
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:17
SPV Król Julian napisał:
Jako nanotrader nie ma przeszkód aby grać wszystkie rzeczy jednocześnie
problem polega na szacowaniu jakie zagranie jest aktualnie bardziej bezpieczne dopiero potem jakie bardziej prawdopodobne
olewam el na dax po 8450, no po prostu się w pale nie mieści bez korekty to łykać.
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:19
BP napisał:
GŁÓWKĄ W DÓŁ?
SPV Król Julian
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:21
Argos napisał:
SPV Król Julian napisał:
wasze leszczowate opinie nie mają żadnego znaczenia liczy się tylko trend i miejsce wystąpienia korekty koniec korekty o wiele łatwiej wyznaczyć niż koniec impulsu
to wszystko, co macie zrobić: 1.ustalić trend (linia po szczytach lub dołkach, średnia, bollinger czy co tam chcecie) 2. dołączyć się do niego 3. nie kombinować, nie cudować, nie wymyślać, co by było gdyby, albo dlaczego rośnie, czy też czy czosnek nie udaje czasem ruchu w górę aby spaść niepostrzeżenie 4. jako doświadczeni spekulanci pewne widzieliście nieskończone spadki w dół, nagłe, po których tylko przepaść była - żadnego ostrzeżenia, żadnej fali nr 2, żadnej słabości rynku na prawym ramieniu czy podwójnym szczycie - czosnek po prostu zwala rynek pionowo i jeśli się nie odgadnie szczytu (jak wy to próbujecie robić codziennie od 5 lat), to się nie ma szans dołączyć do ruchu. Ruchy w górę też się tak zaczynają na WIG - pionowy wzlot i nie ma szans się załapać - kto nie wziął longa w marcu 2009r. to do dzisiaj siedzi bez pozycji, bo nie było czasu się dołączyć do trendu, trzeba łapać szczyty, aby udało się złapać na spadki, bo też będą nagłe i pionowo w dół, specjalnie tak na złość, aby ufoki się nie załapały na trend.
fuck me, takiego zachowania po można by się było spodziewać po absolwentach pierwszego leszczowatego szkolenia prowadzonego przez nieuków i dawców kapitału a nie po studentach (który to już rok?) Uniwersytetu FUTURES i OPCJI futures i opcje, to przecież nie są proste instrumenty dla leszczy lecz dla doświadczonych graczy a wy nawet podstaw nie znacie moja nauczyciela matematyki z podstawówki by się zapytała: "Jak ty żeś się uchował do 6-tej klasy, skoro nie znasz XXX"?
gra się z trendem a na indeksach panuje L od 5 lat czy to się wam podoba czy nie mnie też się nie podoba ale na następnej korekcie DAXa czy SP500 lub DJIA biorę L i po przestawieniu na BEP trzymam a na kolejnej korekcie dorzucam L i potem znowu L
bardzo mądre słowa dodam jeszcze tylko ze należy kupowac na dołkach a sprzedawac na górkach - nigdy odwrotnie
a poza tym warto byc młodym , ładnym , zdrowym i bogatym
Argos, co to za tekst o kupowaniu na dołkach i sprzedawaniu na górkach? to może tekst dla leszcza, a nie dla mnie
bez dodania, iż w kupowaniu na dołkach chodzi o trend wzrostowy (czyli kupujemy korekty spadkowe, po których będzie dalszy impuls w górę dopóki jest zachowana sekwencja wyższy szczyt, wyższy dołek czy też trzyma linia trendu) a w sprzedawaniu szczytów chodzi o trend spadkowy, którego teraz nie ma, trend spadkowy dopiero powinien przychodzić na myśl, gdy zostanie zdjęty poprzedni dołek (a to i tak przy zastrzeżeniu, że może być korekta nieregularna), dopiero gdy kolejny szczyt będzie niżej oraz przebijemy poprzedni dołek można mówić o początku trendu spadkowego. Dopiero wtedy sprzedajemy górki, nie sprzedajemy górek w trendzie wzrostowym, póki poprzedni dołek trzyma, bo to jest po prostu głupota. W trendzie wzrostowym kolejne szczyty są po prostu zdejmowane i kto je sprzedaje, ten traci i będzie tracił, gdyż 80% prób odwrócenia trendu się po prostu nie udaje. Policz wybite szczyty od 2009r. Policz też wybite dołki.
Jedyna opcja sprzedawania szczytów w trendzie rosnącym to geometria (potwierdzona świeczkową formacją zwrotną i krótkim SL), a i tak nigdy nie wiadomo czy spadnie ze 100%, 112,8%, 127,2% czy też 161,8%.
MICHU
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:22
Argos napisał:
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
Ja nie gram na VIXie
znaczy sie niedługo sie odegrasz ???
no przyznam że sygnały płynące z marokańskiego pasiaka są troche bardziej szczegółowe niż te na przecięcie 2 średnich.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:24
SPV Król Julian napisał:
Argos napisał:
i zidentyfikowałaś trend po pieciu latach i naganiasz na L - dołączasz sie do trendu TRZEBA BYŁO TO NAPISAC 5 LAT TEMU ALE PEWNIE WTEDY WIELKIE S WSZEDZIE WIDZIAŁAŚ
lepiej późno niż wcale takie teksty tu latały pewnie rok temu, 2 lata temu i 3 lata temu za każdym razem ten sam tekst, że to już górka jak na złość, tym razem rzeczywiście może już być górka, ale to nie ma znaczenia, od tego jest SL który ma być rozsądny, max. 1-2% kapitału, a nie brak z takim SL to krach niestraszny
Argos, fakty są takie, że ostatnio impulsy w górę żrą bardziej niż spadki podczas paniki porównaj nachylenie wykresu i wielkość świeczek to nie świadczy o słabości rynku, tylko o tym, że czeka OGROMNA kasa na dołączenie się do trendu KAŻDA, KAŻDA, KAŻDA korekta jest wykupywana i będzie wykupywana dopóki FED drukuje oraz dopóki BoJ drukuje - 70% wzrostu Nikke225 w pół roku, 70%!!! pokaż mi taką bessę, bo ostatnio takich nie ma
lepiej późno niż wcale powiedziała babcia spóźniając się na pociąg
SPV Król Julian
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:27
Argos napisał:
SPV Król Julian napisał:
MICHU napisał:
Król SPV Julian
Mylisz się co do mnie
jak to było ?
marokański pasiak czuwa
w końcu prawdziwy profesor na UFO opierdala wszystkich jak uczniaków
jeśli się rekrutów nie opierdoli, to nie będzie z nich żołnierzy
Ostry opierdol i przeczołganie jeszcze nikomu nie zaszkodził. Do niektórych trafia odpowiednia lektura, do innych bolesne doświadczenia, a jeszcze innych trzeba opierdolić, a czasem przypierdolić (kobietą wystarczy potrząsnąć) aby zrozumieli. To tzw. terapia szokowa.
MICHU
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:28
Argos napisał:
SPV Król Julian napisał:
Argos napisał:
lepiej późno niż wcale powiedziała babcia spóźniając się na pociąg
Agros
ja doskonale pamiętam że jak Bella ostatnio do eL namawiała to było dupnięcie
mamy antywskaźnik
SPV Król Julian
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:32
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
Ja nie gram na VIXie
DAX zdejmie dołek, zrobi niższy szczyt, przebije nowy dołek to będzie może początek zwały na razie może co najwyżej być korekta, która zostanie wykupiona jak poprzednie
zwała składa się z fali 1, powrót do góry falą 2, właściwa ostra zwała falą nr 3, odbicie zdechłego kota i dobicie fala 5 w przypadku trójfalówki a-b-c mamy do czynienia tylko z korektą
w jednym i drugim przypadku łapiemy się na falę 3 lub c bo te są najbardziej opłacalne, jasne i bezpieczne łapanie fali 1 to hazard
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:32
poprawiliscie mi humor
bo ze ja nieznajacy sie na At ,grajacy przeciwtrendowo dostalem po dupie to normalne i nie ma co sie dziwic bo czego mozna sie spodziewac po takiej glupiej grze ale zeby tacy fachowcy - tutaj bez ironii bo naprawde dobrzy jestescie z teorii -tez tracili to naprawde zaraz jest milej i latwiej do depo doplacac w takim doborowym towarzystwie
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:36
królu Julianie. U nas cały czas S - nie ma new high czyli trend spadkowy a linia trendu spadkowego też się trzyma
MICHU
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:38
SPV Król Julian napisał:
MICHU napisał:
Belle de Jour napisał:
Ja nie gram na VIXie
DAX zdejmie dołek, zrobi niższy szczyt, przebije nowy dołek to będzie może początek zwały na razie może co najwyżej być korekta, która zostanie wykupiona jak poprzednie
zwała składa się z fali 1, powrót do góry falą 2, właściwa ostra zwała falą nr 3, odbicie zdechłego kota i dobicie fala 5 w przypadku trójfalówki a-b-c mamy do czynienia tylko z korektą
w jednym i drugim przypadku łapiemy się na falę 3 lub c bo te są najbardziej opłacalne, jasne i bezpieczne łapanie fali 1 to hazard
no średnioterminowiec niech sobie czeka na peak 1- 2 - 3 na dziennych
nanotraderowi wystarczy jak sygnały m1 będzie łapał w zgodzie z H1
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:40
MICHU napisał:
no przyznam że sygnały płynące z marokańskiego pasiaka są troche bardziej szczegółowe niż te na przecięcie 2 średnich.
a dlaczego marokański a nie łowicki pasiak ?
MICHU
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:43
Argos napisał:
MICHU napisał:
a dlaczego marokański a nie łowicki pasiak ?
jedno algo jest od marokańczyka albo algierczyka
...ale racja łowicki pasiak, tak to leciało
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:44
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Temat: Re: UFO - 18-19.05.2013 weekend Nie 19 Maj 2013, 00:51